Minister Moestadja: zolang we leven is er hoop

23

PARAMARIBO, 25 dec – “Door de geboorte van Jezus Christus zal hoop blijven bestaan. En zolang we in leven zijn, is er hoop: hoop op vergiffenis, hoop op rechtvaardigheid, maar ook hoop op een beter leven en een betere toekomst. De Kerstperiode is een tijd die velen hoop geeft, vandaar de opleving tijdens deze periode.” Dit zegt minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken in de kerstboodschap van de regering.

Het verhaal van Jezus’ geboorte en leven is eigenlijk dat van vallen en opstaan. “Bij tegenslagen moeten wij aanhouden en doorbijten, omdat het enkel de aanhouder is die wint. Zo ook met de ontwikkeling van ons land. Het zal niet altijd lukken om de veranderingen en resultaten die wij teweeg willen brengen en bereiken – voor de doelgroepen en in de tijdspanne die is uitgezet – tijdig te realiseren. Maar als wij gezamenlijk onze schouders zetten onder het werk, zullen we zonder twijfel de vruchten plukken.”

Geduld is immers bitter, maar draagt zoete vruchten. “Laten wij kracht en wijsheid putten uit de Kerstsfeer om zo een beter Suriname te creëren. Voor de wereldgemeenschap moet deze periode een belangrijke aansporing zijn om de weg van vrede en liefde op te zoeken en die van oorlog en haat te verlaten. Als natie hebben we in alle rust in de Kerstperiode de gelegenheid om vooruit te blikken naar onze toekomst, naar de richting van duurzame ontwikkeling”, aldus Moestadja.

23 REACTIES

 1. Wat een dooddoener.
  Ik ken er ook een paar:
  Zolang we vooruit lopen staan we niet stil.
  Als je genoeg eet hoef je geen honger te lijden.
  wanneer de zon schijnt is het niet donker.

  Allemaal holle frasen, kan je niks mee.


  Maak melding

 2. Jezus was een blanke die door z’n eigen mensen werd aangeklaagd en verraden, werd opgepakt door andere blanken (bezetters) en genageld door blanken. Wat hebben niet-blanken dan met dit ‘feest’ te maken? Die blanken duwen ons Jezus door de strot, zoals ze ons alles door de strot duwen.


  Maak melding

 3. hihihihihihihiihihihihi,en nu komt het,’jezus was en is een fictief persoon(een persoon die nooit bestaan heeft)die door beeld praak in het geestelijk onder bewust zijn van mensen is geprogrammeerd.

  er heeft wel een persoon bestaan met het concept van de devine spirit in hem
  zijn naam was jahshua.

  uit die en vele andere concepten hebben zij hun jezus verhaal gemaakt en gepresenteerdt.

  proof me rong.


  Maak melding

 4. hoop op een beter leven niet voor ons mustadja hou je moeder voor de gek,rechtvaardigheid voor mensen uit jou klote regering maar voor de gewone burger nihil zakken vullers,schaam je en doe niet alsof jullie (regeersders de engelen zijn),dus alvast geen vrolijke kerst voor jullie mmaar voor het volk,en dan terecht op zijn plaats…..!


  Maak melding

 5. Dit is het aloude onzin verhaal wat deze mini-ster ons probeert wijs te maken, want om een beter Suriname te creëren moeten we eerst af van de criminelen in de regering, inclusief de president de minst capabele. Het is nu al 38 jaren dat we deze woorden moeten aanhoren. Want vooral de laatste drie jaren is Suriname juist achteruitgegaan. En dat hoop doet leven klinkt bemoedigend, wel heb ik geleerd: “mensen die met hoop leven sterven vaak in verwachting”. Het is nu al ruim 38 jaren dat wij bezig zijn met het realiseren van de beoogde doelstellingen. Je mag je ook afvragen: wie deze mini-ster voor de gek tracht te houden? Want Suriname is eerder aan het afglijden naar inflatie, daar had deze hufter het over moeten hebben. Deze regeerders zijn een schuldenlast voor de gemeenschap aan het opbouwen, wat zich zal vertalen als we pech hebben met twee of drie nullen extra achter een cijfer. Nu al zijn er biljetten bij gekomen! hoe worden deze bij gekomen geldbiljetten gefinancierd? En nog steeds wordt er niet verdient, maar enkel uitgegeven.


  Maak melding

 6. De man is een intellectuele mini ster en moet over vooruitgang praten, anti corruptie, vooruitgang in wetgeving en dat de staat in de toekomst leert budgetteren en haar rekeningen op tijd gaat betalen. In plaats daarvan verkoopt hij verbale lul-koek.


  Maak melding

 7. Waar is Bouta eigenlijk tijdens de kerstdagen.
  De president van het land hoort een kersttoespraak te houden, zoals overal in de wereld en geen minister of voorzitter van de Assemble.
  De laatste zien we voortdurend op tv, maar waar is de grote LEIDER van dit land.
  We leven de laatste maanden in een erg moeilijke tijd en wie blinkt uit door niets van zich te laten horen of zien, juist Bouta !!!
  Dit gedrag is een regeringsleider onwaardig en kan alleen maar in Suriname.


  Maak melding

 8. Zolang er leven is is er hoop, maar zolang er mensen, als Moestadja, in Suriname rondlopen, die tegen beter weten in, Bouta helpen een regering te vormen is er geen hoop op een betere toekomst voor Suriname. Iedereen die op een of andere manier ervoor gezorgd heeft dat Bouta president kon worden van Suriname is in wezen net zo misdadig als Bouta zelf, ik wil de schijnheilige praatjes van Moestadja, Simons, Miesikaba, Panka en dat soort tuig normaal niet eens aanhoren en al helemaal niet tijdens de Kerst.


  Maak melding

 9. @ Mujrim
  Jezus was een blanke die door z’n eigen mensen werd aangeklaagd en verraden, werd opgepakt door andere blanken (bezetters) en genageld door blanken

  De slaaf was een zwarte die door z’n eigen mensen werd verraden en gevangen genomen en verkocht aan de blanken, wordt tot op heden door dit verleden achtervolgt.

  Wat beoog je met jou posting te zeggen / bereiken?


  Maak melding

 10. Heulen binnen een criminele bende en nog in staat zijn met een schijnheilige smoel als kerstmessias hoop te verkopen. Hypocriet en volstrekt ongeloofwaardig.

  Klinkklare onzin, Moestadja je lult uit je nek.


  Maak melding

 11. moestadja,ten eerste soemita ziet er beter uit dan jij,tweede zolang je meedoet aan een criminele bende ben je crimineel en die wijsheid heb je,derde hoelang hou je het volk nog voor gek,wat ik kan concluderen dat je tijd hier op aarde al nabij is dus doe iets goed,dat allah je barmhartig mag zijn,en niet voor een ander komen preken en verdedigen.

  vrolijke kerst voor alle surinamers en in het speciaal voor degenen die hierop reacties geven, voor- en tegenstanders… het is hoe wij maar denken.


  Maak melding

 12. …en bovendien Moestadja….HOOP DOET LEVEN ,je zegt toch niet ..JE LEEFT OM TE ETEN?!!Maar je zegt …IK eet om te leven….
  Sjeesjes Moestadja hou rekening met deze gezegden,je bent bezig de boel met elkaar te verwarren,jij bent ook verward.


  Maak melding

 13. Om iets recht te zetten wil ik zeggen dat er afvalligheid is onder de surinaamse bevolking (gelukkig niet allemaal). Normen en waarden en vooral manieren zijn heel ver te zoeken.

  Wat betreft de persoon Jezus moet je eerst jouw informatie correct hebben. Jezus was geen blanke man.
  Jezus was al vanaf den beginne (Genesis) Alpha en Omega is een van zijn namen. Alpha betekent begin. Jezus was een joodse man. Johannes 1 zegt in den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God.
  Hij is het het vlees geworden Woord, want Hij is mens geworden. Dat jullie nog op willen hameren dat hij een blanke man was en hem daarom afwijzen, bewijst dat jullie net zo rascistisch zijn als de blanken. Dus hierin is er geen verschil.Ik weet dat de blanken een zeer negatieve stempel hebben achtergelaten en nog steeds doorgaan met hun zogenaamde superieure gedrag, maar dat is gewoon een afwijking. Daarom vergeef ik ze elke dag en laat ik hen niet langer over mij heersen door ze niet te vergeven.

  Betreft het geval rondom de decembermoorden, weet ik dat er een eind aan dit zal komen. Bijna mijn hele leven lang hoor ik maar hetzelfde liedje. Ik ben er mee eens dat ongerechtigheid gestraft moet worden, maar voordat je tot een oordeel komt moet je eerst alle feiten hebben onderzocht om tot een rechtvaardig oordeel te komen.
  Dat betekent iedereen die hiermee te maken heeft gehad, dus ook nederland en die 60jr dossier die zij netjes hebben weggestopt. En….indien het nu andersom was bouterse en zijn mannen waren doodgeschoten door die 16 mannen was er dan ook zo een ophef gemaakt? Nee, want dan had Nederland de touwtjes in handen. Laat mij duidelijk zijn, ik ben niet eens met moorden. Maar hoe zit het ook met vergeven??? Daar hoor ik niemand over praten, zo hartdragend en onvergevingsgezind is er in de harten. Daar hoor ik dominee tjoenie niet over praten? Een ieder die niet kan vergeven is zelf een MOORDENAAR.


  Maak melding

 14. Ja,gelijk hebt U Tjoor!De dag van beoordeling zal aangezien ook komen voor een ieder ook,fu deng tranga wroko mensen dan pas gaat U zich afvragen waar is het nou misgegaan!
  Een trap met een bal tegen een muur komt iedere keer terug schraper.


  Maak melding

 15. Als alle politici nou eens de helft van hun vergaard bezit in deze regeerperiode, zouden inleveren ten bate van degenen die aan de rand van de samenleving staan, dan zou niemand in SU meer armoede lijden en dan zouden we eindelijk eens kunnen zien dat politici ook een menselijke kant kunnen hebben.
  Maar dit zal een droom blijven, vrees ik.
  Dus politici, hou je mond dicht met Kerst want de Kerstboodschap is nooit tot jullie hersenpan doorgedrongen! Jullie gaan net zo hard door met alles wat God verboden heeft.
  Zolang de Vossen hun passie preken……


  Maak melding

 16. Zijn gebeden zijn wel erg snel gehoord.

  Bedelen werpt inderdaad rijpe vruchten af.

  Nu nog de SurNeds zo gek krijgen om in de val van de PSA-wet te trappen en je hebt de hele wereld aan je voeten.

  Quote

  Suriname in top welvarende Caribische landen

  vrijdag, 27 december 2013 04:41

  PARAMARIBO – Suriname zit in de top van de welvarende Caribische landen, althans als het Bruto Nationaal Inkomen (BNI) in beschouwing wordt genomen. In het recent uitgekomen World Development Report 2014 van de Wereldbank zijn namelijk globale statistieken gepresenteerd, waarbij het BNI van de landen over het jaar 2012 aan een nadere analyse is onderworpen …

  ter bepaling van de rijkdom van elk land. Volgens de website van Investopedia’s kan het BNI gezien worden als de som van het Bruto Binnenlands Product plus de netto-inkomsten uit het buitenland.

  De BNI van Suriname per capita is voor het jaar 2012 bepaald op US$ 8.480, een cijfer dat in de lijst van landen waarover gegevens beschikbaar zijn, slechts door vier andere landen uit het Caribisch gebied wordt overtroffen. De Caribische koploper zijn de Bahama’s met een BNI per capita van US$ 21.280, de tweede plaats is weggelegd voor Trinidad en Tobago (US$ 14.400), terwijl Saint Kitts (US$ 13.330) en Antigua en Barbuda (US$ 12.640) respectievelijk derde en de vierde in de Caribische rangschikking staan.

  De zesde tot en met de elfde positie worden verder ingenomen door Grenada (US$7.110), Saint Lucia (US$6.530), Dominica (US$6.460), Saint Vincent and the Grenadines (US$6.380), Jamaica (US$5.140) en Guyana (US$3.410). Het World ‘Development Report 2014: Risk and Opportunity Managing Risk for Development’ heeft voor Suriname vastgesteld dat het BNI voor 2012 US$ 4,5 miljard was en dat ons BNI per capita van US$ 8.480 viel in de categorie ‘Upper middle income’, die ligt tussen US$ 4.086–US$ 12.615.

  Voorts moet de kanttekening geplaatst worden dat van Caribische eilanden als Aruba, Barbados, Curaçao, Turks and Caicos Islands en de Amerikaanse Maagdeneilanden geen gegevens over het BNI in het WDR-2014 zijn gepubliceerd, maar dat wel de inschatting is gemaakt dat de bewoners van die eilanden een BNI per capita hebben dat ligt in de klasse ‘High income’ ($12.616 of meer).

  Ook Sint Maarten heeft een hoger BNI per capita dan Suriname, want ingeschat is dat zowel de bewoners van het Nederlandse als het Franse segment van het eiland in de hoogste inkomensklasse zitten.

  Unquote

  Bron: NoSpang.com


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.