Hindoe voortgezet onderwijs in Den Haag

61

Volgend schooljaar kunnen leerlingen terecht in speciale Hindoe klassen voor voortgezet onderwijs. Het betreft een primeur op het Europese vastenland meldt het Algemeen Dagblad. De school krijgt een eigen locatie en ingang en maakt onderdeel uit van de scholengroep Den Haag Zuid- West. Leerlingen kunnen er lessen volgen op het niveau van mavo, havo en vwo.

Het grote verschil is dat er naast het reguliere programma ook lessen zijn in de Hindoe Dharma en dat de lessen vooral worden gegeven door docenten met een Hindoe achtergrond, aldus een enthousiaste Karel Bun, directeur van scholengroep Zuid West tegen de krant.

Twee jaar geleden nam PvdA gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash het initiatief om een gesprek te organiseren met Scholengroep Den Haag Zuid West en de twee grote Haagse Hindoe basisscholen, de Shri Vishnu School en de VAHON, om tot een hindoe school voor voortgezet onderwijs te komen. Eerder pogingen met andere voortgezet onderwijs koepels mislukten en voor een zelfstandige vestiging zijn de landelijke eisen van het aantal leerlingen weer te hoog.

Beide basisscholen zijn met elk 500 leerlingen de grootste van Den Haag en halen uitzonderlijk hoge cito scores. Bij zowel het onderwijspersoneel als veel ouders is het een jarenlange gekoesterde wens die eindelijk uitkomt. De school heeft een grote groeipotentie, omdat meer dan 10% van de Haagse bevolking van Surinaams Hindoestaanse afkomst is.


61 REACTIES

 1. Mensen begrijpen de Heilige boeken niet en daarom worden er fouten gemaakt.
  Alles wat etnisch gebaseerd is is fout.
  Alles wat verdeeldheid in de wereld brengt is ook fout.
  Hindoe school, Kristen school en Moslim school zijn alle maal fout.
  Er moeten ten alle tijden openbare scholen zijn die toegankelijk zijn voor alle gelovigen, zowel hindoes, moslims en Kristen.
  God Krishna heeft in de Bhagavad Gita geen Religie verkondigt, maar op de eerste plaats Dharma(Plicht).
  En wat is de plicht van een mens?
  De plicht van een mens is om te werken.
  Op de tweede plaats komt God aanbidden voor dat bestemd is voor versterking van je lichamelijke kracht, voltooiing van je werk en verlossing.
  Iedereen moet thuis GOD aanbidden of in de Kerk, Moskee en Mandir.
  Mensen moeten niet op school en aan het werk lastig gevallen worden met verplicht geloof in GOD, omdat niemand weet wiens geloof de beste op de wereld is.
  Afronding van de schoolopleidingen wil zeggen dat mensen klaar gemaakt worden voor Dharma(plicht) om te werken.
  Nadien moeten mensen zelf op zoek gaan naar God.
  Opmerking:
  In de praktijk komt het vaker voor dat Hindoes hun kinderen naar hindoe school willen sturen, moslims hun kinderen naar de Moslim school en Kristen hun kinderen naar Kristen scholen.
  Dit is nooit goed voor een land.


  Maak melding

 2. wAAROM EEN HINDUSCHOOL ,zijn openbare scholen niet goed genoeg .
  of willen ze hun niet dat hun kideren met andere rassen omgaan ???? .
  het zou kunnen maar dan moeten ze zelf alles bekostigen en geen subsidie bedelen .


  Maak melding

 3. Merry Christmas aan een ieder.

  “Beide basisscholen zijn met elk 500 leerlingen de grootste van Den Haag en halen uitzonderlijk hoge cito scores”

  Een zinsnede uit het artikel hierboven. Naar aanleiding daarvan en andere voordelen in gedachte, zeg ik; Gefeliciteerd Den Haag, laat het een voorbeeld zijn voor andersdenkenden.

  Geloof geeft richting aan het doen en laten van een individu. Een gelovig mens, geeft niet van welk geloof, functioneert beter in de maatschappij.

  Ik zelf heb Rooms Katholiek onderwijs genoten, maar ben Hindoe. Echter ben ik trots op dat ik die school heb bezocht,waardoor ik respekt heb voor alle geloven.Wat zou er van de maatschappij worden als er geen gelovigen waren.


  Maak melding

 4. Ik stel mij vragen van het belang dat dit voorstelt anders dan de bestendigen vd apartheid middels deze groepen in Su want als Ned geen belang bij heeft dan mag je op je kop gaan staan maar dan krijg je geen eigen school en de hoogte vd sito score doet ook vragen rijzen maar ja……


  Maak melding

 5. Op zo’n school mag een ieder zo is het toch ook in SME. Op een Christelijkschool heb je ook Moslims en Hindoes en andersom ook. Ik heb vele niet Hindoes (creool) gesproken die thans volwassen zijn en mij aangeven dat zij heel wat hebben geleerd en dat ze zelfs de taal machtig zijn. Dat is toch goed. Ik zou bijvoorbeeld Saramaccaans willen leren, maar kan nergens terecht, terwijl je om hindi te leren overal terecht kan ook als niet Hindoe.


  Maak melding

 6. De schoolstrijd is om andere redenen gevoerd.
  We moet anno 2014 stoppen met deze onzin en alleen opbenbaar onderwijs toestaan.

  Religie doe je maar achter de voordeur.


  Maak melding

 7. welke idioot denkt nou dat Hindustanen per definitie hindoes zijn? Je hebt Moslim Hindustanen, Christen Hindustanen, Joodse Hindustanen etc etc.

  DUS: Suriname is niet ALLEEN het land van creolen maar ook van Hindustanen, Javanen, Indianen etc etc. en dus zo van ons allemaal

  Laat dit duidelijk zijn!


  Maak melding

 8. In Amerika wonen joden, chinezen, Hindostanen, Latino’s en Afro- Amerikanen vreedzaam naast elkaar met hun eigen culturele bagage. Niemand heeft er last van. Integendeel, het is een enorme verrijking voor het land. Waarom proberen wij op Surinaamse Hindostanen steeds een negatief imago te plakken. Gelukkig leven de groepen in Suriname vreedzaam met elkaar en zullen veel Hindostanen pom op hun menu hebben tijdens de kerstdagen, terwijl de andere groepen roti, of bami net zo lekker vinden. Dank zij de Chinezen kunnen wij ook met kerst overal terecht om boodschappen te halen. Vroeger kon je op zondag nergens boodschappen halen omdat de winkels gesloten waren. Wij moeten blij zijn als Nederlandse kinderen met Surinaamse roots, goed onderwijs kunnen krijgen op een wijze dat herkenbaar is voor hun leefwereld.


  Maak melding

 9. Een heel goed initiatief.
  Waar anderen het proberen te maken door niks te doen dan te zingen uit misère..tien koeien en een zundap.. is de andere bezig om het onderwijs gebeuren aantrekkelijker te maken voor een ieder.
  In Suriname hebben wij toch ook de Arya en Sanatan Dharm scholen gemeenschap?
  En het zijn niet alleen specifiek de hindostanen die deze scholen bezoeken,een ieder kan je hier vinden.
  Altijd hebben anderen commentaar op de hindostanen wanneer deze wat ondernemen,waarom kunnen anderen ook niet initiatieven ondernemen?!


  Maak melding

 10. ik heb niks tegen een echte hindu,maar wel tegen een valse hindu.

  suriname;1956,tijdens argeologische opgravingen in brasil en zuid suriname,zijn er graamtes gevonden die meerdan 12000 jaren oud waren.
  in brasil zijn geraamtes gevonden van een stam genaamd DE OLMECS uit het westen van afrika.
  in zuid-suriname zijn geraamtes gevonden van afrikanen die uit het gebiet van kemet(zuid-oost afrika)afkomstig waren,
  zij waren de eerste bewoners van het zuid amerikaans caraibis gebied.
  na verloop van duizenden jaren werden aziaten naar die gebieden als grondwerkers verscheept en zij werden toen door columbus en de engelsen indian genoemd,’het woordt indian betekent;geen oorspronkelijke bewoner(s).

  dus als ik het goed gelezen en begrepen hebt,is suriname van het zwarte kroesharige volk dat creool genoemd wordt.

  de naam neger is door de blanke slavendrijver in het leven geroeppen,dat bedoeld is om het zwarte bevolking te kleineren.
  het belangrijke van de door de koloniale slaven handelaars,was,en is,om het zwarte bevolking van mensen geografishe map te doen verwijderen.


  Maak melding

 11. Achterlijke mensen kunnen niet verweten worden, dat deze een ieder en in het bijzonder mensen met waarden en normen in hun groep wil betrekken. Echter met een geduchte Vedanta filosofie en overtuiging is de ene groep steeds bezig de andere, dus ook de deviante groep, omhoog te trekken. Maar de domoren willen dat niet. Simpel om de redenatie dat de rest zich verantwoordelijk moet voelen voor het wel en wee van de steeds in de toko toko rakende groep. de coolie, juist ja, wordt gehaat vanwege de hoge naleving van de regels van moraal en fatsoen.

  Hoe meer je de andere discrimineert en haat aanwakkert des te meer verval je tot een zinloos en ongewenst lid van de Surinaamse samenleving.

  Het zijn alleen de negers en ndyuka’s die haat koesteren en zaaien tegen de rechtgeaarde hindoestani Surinamers.

  Inderdaad is er een strijd te beschrijven van de ene naar de andere groep. B.v. de jampanesie. Deze groep wil steeds profiteren van de andere. Toegegeven dat de Javanen de laatste 15 jaren flink vooruit zijn gegaan op elk terrein en geledingen van de sur maatschappij. En daar heeft KTPI, SRI en PL(oud en nieuw)een welkome bijdrage geleverd.

  Dus mensen wees nuchter en zaai geen verdeeldheid. De Surinamer denkt vooruit en ga voluit voor het totale welzijn.

  Tenslotte: religie is om jezelf te vormen. het is niet om een ander naar jou pijpen te laten dansen. Religie is grondslag voor je zijn en hoe je moet bijdragen aan het maatschappelijke welzijn.

  Kijk wat er in USA gebeurt: Preet Bharara, attorney general, is teruggefloeten door zijn eigen collega’s.

  Enzovoorts.


  Maak melding

 12. Ik ben eens met ZEKERHEID en zal ik inhaken op zijn sprookje.
  De blakamang is ontstaan nadat de demonen in Colombo waren verbrand. De aarde is bevolkt door aliens die hier waren gestrand. God is een alien en reist met een UFO.Omdat zuid amerika van de blakamang is, daarom zijn ze lui geworden en stelen veelal.
  Als bovenstaand verhaal waar is, dan berust dit ook op waarheid


  Maak melding

 13. Een ieder die studeert geniet mijn waardering.
  Een ieder die studeert en werkt geniet mijn waardering.
  Een ieder die werkt probeert te vinden geniet mijn waardering.
  Een ieder die de ander lief heeft geniet mijn waardering.
  Een ieder die zich bezig houdt met criminele activiteiten vervloek ik.


  Maak melding

 14. @Radjkoemar Rajaram

  en waarom had de koningin een doek voor haar ogen gebonden?Om de onrecht die haar kinderen pleegden niet te zien?
  De Geeta gaat ook over recht en onrecht,over plicht en daden uit hebzucht gepleegd.Het is de plicht van elk mens om het egoisme in zichzelf de bestrijden toch?

  met dank aan internet


  Maak melding

 15. In Suriname was er een tijd een rush van Hindostanen en Chinezen op de Katholieke MULO scholen omdat die beter presteerden. Paulus, Louise, Wulfingh en Chr. koningschool.
  Laat die Hindoe’s hun eigen school oprichten, ze komen er wel achter. Dit soort scholen zijn gewoon ongezond en belemmerend voor de vorming van een natie!
  PS Nickerie scoort ook errrrrugggg hoog bij de toetsen, 100% slagingspercentage! Elk jaar weer!!!???
  Ik vraag me af of ik word toegelaten op die Hindoe school als ik een ander geloof heb.


  Maak melding

 16. Donderdag 26 december 2013 om 00:51 uur, door (EchTe WaarHeid)
  Aldus met zijn (UGANDA) voorbeeld.
  ———————————————————-
  En wat is er vervolgens met je lieve (UGANDA) gebeurd?
  Onder leiding van je geliefde monster (Idi Amin) is het land toen ook ten onder gegaan.

  Als ik mij niet vergist, was er ook een heel goede (EBG) (Hindu) school aan het eind van de Anniestraat te Par’bo.
  Het was niet al te ver van het oude Surinaamse voetbal stadion.
  Er was in die periode ook een heer (Pengel) als directeur aangesteld.

  Dus het initiatief in Den Haag vind ik prachtig.
  Er zijn ook Joodse scholen in Amsterdam.
  Ondanks ik geen woord (Hindu) spreek of versta, had ik meer (positieve) reacties op het bovengenoemd artikel verwacht.


  Maak melding

 17. ray

  dank zij de wetenschap,architek,geneeskunde,reken kunde,talen,maatschappelijk opbouw,sociale orde,form van geloof en nog vele andere ontdekkingen en wijsheden van die kroesharige heeft de wereld van vandaag hun kennis en wetenschap te danken,maar zij schilderen die gemeenschap als onwetend,dom,crimmineel,en alles wat niet goed ia,af.

  nu wordt die dank,door ontdankbaarheid terug betaald.

  jij gaat ook zeker zeggen dat de stop lichten niet door een swarte man is ontdekt.

  of gaat jij ook zeggen dat schoenen niet door zwarten zijn ontdekt.


  Maak melding

 18. Roy of roy

  ik hoef geen vb te geven,dat weet jij zelf heel goed.
  of ben jij een mietje die doet net alsof jij niet meer weet wat jij aan het posten ben.

  wie heeft jou de macht gegeven om te zegenen of te vervloeken jij bent niet god


  Maak melding

 19. @Rufus
  Rufus jij beweert dat de negers en je scheld woord djoekas zijn die haat zaaien, het wordt tijd
  Dat jij je gaat verdiepen in je Koelie geschiedenis van Suriname . De creolen hebben geen problemen met andere groepen zoals Chinezen, indianen, Javanen. Het waren je discriminerende racistische Hindoestaanse voorouders de Bootvluchtelingen uit India die in India een zwaarbestaan hadden en in Suriname als contractarbeiders aan de slag kwamen en uiteindelijk illegaal zijn gebleven. De Hindoestanen die net als de Blanken slavendrijvers de creolen als luie mensen bestempelde omdat de voormalige slaven niet meer wilden werken voor de blanken. Het zijn de Hindoestanen die de creolen bij ander groepen achter hun rug voor Dom bestempelde en dat de Hindoestanen slimmer waren en harde werkers waren en alle creolen moeten terug naar Afrika zodat Suriname kleine India kon worden, helaas werd de slimme harde werker Hindoestaanse MYTH door een Nederlandse onderzoeker neergehaald. Uit onderzoek blijkt dat de creolen slimmer, beter opgeleid en harde werkers zijn en de Hindoestanen zijn alleen in eigen wereld zo goed als zij zich voordoen. Een nieuw gepubliceerde onderzoek toont aan dat de creoolse vrouw van alle vrouwen in Nederland meer uren werken en langer door werken en de hindoestaanse vrouwen zitten thuis Roti te maken. Sommige racistische Hindoestanen op waterkant proberen net als hun voorouders de creolen neer te halen om zich beter te voelen en hun bestaan recht te geven maar onderzoek toont steeds aan dat de Hindoestaanse propaganda machine niet meer zijn werking heeft. Rufus onthoud dit Suriname is door de creoolse slaven opgebouwd en is van de creolen, samen leven wij vreedzaam met de oude chinezen immigranten, Javanen,en indianen. Wij hebben de Hindoestanen in Suriname niet nodig wat mij betreft mogen ze allemaal vandaag nog massaal met hun Masala naar hun voorouders land India immigreren, als de Hindoestanen bereid zijn om naar India te vertrekken dan start ik een geldinzameling actie op om hun Bootreis te bekostigen.


  Maak melding

 20. molijn
  moeilijk voor jou om te geloven,toch.

  als ik zou typen dat een blanke de wiel uitgevonden heeft,dan zou jij dat wel geloven.

  maar als ik jou zeg dat de wiel door een zwarteman en de gas of lucht masker door een zwarte vrouw ontdekt is,dan spreek ik natuurlijk een fabel, volgens jou


  Maak melding

 21. @W.A.A.R.H.E.I.D
  Waarom is over het algemeen de hindoestaan “succesvoller” en mijn negroide broeders minder in SU??
  Mijn negroide broeders waren immers eerder…


  Maak melding

 22. @Fere.E
  Bericht voor FER.E tijd voor geschiedenis les
  Wat met UGANDA is gebeurd is niet meer dan logisch.
  De Hindoestanen hadden de economie in UGANDA in handen ze leefden als koning in het Afrikaanse land en behandelde de Oegandezen in Uganda als hun slaven. De Hindoestanen in Uganda hebben nooit vreedzaam met de bewoners van Uganda geleefd ze bouwden hun aparte staat op in UGANDA noemt het kleine India alles was apart en de Oegandezen waren hun bediendes. Als de Hindoestanen in de Oegandezen samenleving waren geïntegreerd en samen hadden gewerkt naar wederzijdse rijkdom tussen de Hindoestanen en Oegandezen en de bewoners met respect hadden behandeld dan waren ze nu nog in Uganda. De Hindoestanen voelden zich machtig dat ze schijt aan alles hadden want ze hadden de economie in handen dus niks kon ze gebeuren dachten ze maar dat was hun grote fout, ze hadden alles in handen behalve de militaire en politie apparaat maar dat zou hun volgende stap zijn. God zij dank was er een dappere HELD als AMIN die de Hindoestanen massaal uit zijn land schopten tot de laatste Hindoestaan. De economie in Uganda stortte in nadat de machthebbers die de economie draaide gedeporteerd waren. Ik denk dat het een goede keus was om de Hindoestanen te deporteren naar India en het was zeker moeite waard. Een Baas zijn in eigen huis met een tijdelijke slecht economie is veel beter dan een slaaf zijn in eigen huis met een goed draaiende economie beheerst door onrespectvolle Parasieten. De Hindoestanen in Guyana hebben daar de macht ik zie geen paradijs wat ik zie is massaal verlaten de GUYANEZEN hun land voor Suriname en de Hindoestanen in Suriname proberen al jaren de macht over te nemen in Suriname vandaar het Hetze en afschilderen van de Bouwers van Suriname de creolen.


  Maak melding

 23. Roy
  dat zeiden de Hindoestanen in Nederland ook totdat een Nederlandse onderzoeker hun Luchtkasteel neerhaalde. ik denk dat als wij in Suriname iemand van buiten af net zo’n onderzoek laten uitvoeren dan ben ik overtuig dat de succesvolle Hindoestaan in Suriname alleen in woorden groot is met andere woorden Hindoestanen propaganda. het zou mij niet verbazen als de Hindoestanen in suriname van alle bevolkingsgroepen het laatst eindigen met de indianen boven hun.


  Maak melding

 24. Forumers,Reageerders: Odi odi op deze tweede (2e) Kerstdag.

  N.a.v. bovengenoemd artikel had ik echt niet verwacht, dat men elkaar zo zou verwijten.

  Ik blijf het nogmaals schrijven, dat het een goed (initiatief) is van de Haagse Raadslid.

  Het wordt toch niet GEFINANCIERD vanuit SU?
  Het gaat om een school in Nederland.
  Men zal zich ook moeten houden aan de Nederlandse Wet- en Regelgeving.
  En waarom in hemelsnaam dat men elkaar onderling zulke verwijten maakt is echt niet nodig.

  Wij hebben een (MONDVOL) over Sranan mang/uma.
  Er zijn degelijk verschillen in de Surinaamse & Nederlandse samenleving.
  Dat zal ik als mens nimmer ontkennen.

  Door het lezen van diverse reacties, moet men ook niet meer gaan verwijzen naar de Moskee of Synagoge te Paramaribo in Suriname.
  Dus zogenaamd zullen wij de wereld laten zien hoe wij met elkaar kunnen samenleven.

  Of leven wij (naast) elkaar?

  Mevrouw Chynthia Mcleod zei eens:
  Ik ben blij dat ik in het (prachtige) en (rijke) Suriname ben geboren en niet in Afrika.
  Ze gaf hierover ook een goede uitleg.
  En ik heb haar ook goed begrepen.

  Kijk of lees maar wat er in de jaren ’60 van de vorige eeuw in Guyana is gebeurd?
  Niet vergeten dat diverse mensen onze reacties ook lezen.

  Ik belde ook een heel goede vriend van mij over bovengenoemd artikel.
  Wij hebben vroeger ook samen op school gezeten in SU.
  In SU. zeiden ze vroeger BUROE.
  Hij sprak wel redelijk (Hindu) door toedoen van zijn vader.
  Deze was namelijk ook een (EBG) voorganger.

  Ik zou zeggen: Nog een prettige (2e) Kerstdag verder.

  No Hard Feelings.


  Maak melding

 25. @ Radkoemar / Tedje.

  Ik heb hier niks meer aan toe te voegen.
  Wat moeten ze specifiek met een Hindoe middelbare Onderwijs?
  Bidden kan je inderdaad overal,en Hindi op school?
  Doe dat in je vrije tijd; b.v.op zaterdag of zondag.
  Ik vind het prachtig, als ieder kind van één of andere etnische groepering hun eigen taal kunnen spreken.
  Er moet gewoon op straat en op je werk, gewoon Nederlands geluld worden en punt uit.


  Maak melding

 26. Hindoestanen creëren zijn eigen apartheid in Europa, deze groep Hindoestanen die doet niet in het belang van integratie van Hindoestanen maar naar zíjn eigen zakken vullen. Door kinderen aparte school te laten gaan doen de Hindoestanen zelf aan discriminatie.


  Maak melding

 27. Ik vind het een goed initiatief van onze Hindoestaanse landgenoten in Denhaag om met een eigen middelbare scholen te beginnen.Dit initiatief moet navolging krijgen van andere Surinaamse groepen. Velen hebben het nog niet door dat Surinaamse kinderen in het Nederlandse onderwijs steeds vaker uitvallen door het slechte onderwijs wat ze krijgen van Nederlandse docenten.Veel van de Nederlandse docenten zijn niet goed opgeleid, of ze zijn onbevoegd om aan onze kinderen les te geven.

  De Surinaamse krijgen slecht onderwijs voorgeschoteld.Maar op scholen waar veel allochtonen leerlingen zijn krijgen deze Nederlanders alle kansen van hun soortgenoten die in het management van de scholen zitten.Deze personen halen deze onbevoegde figuren binnen om les te geven.Bij problemen met deze niet bevoegde docenten worden de kinderen direct van school verwijderd.Surinaamse ouders moeten dit niet meer pikken.De Nederlanders denken aan hun eigen persoonlijke belang,hun groepsbelang en niet aan het belang van de Surinaamse leerlingen.


  Maak melding

 28. Ik vind dat iedere bruger het recht zou oeten hebben om zelf te kunnen bepalen op welke manier zijn of haar kind onderwijs geniet. Het systeem van Amerika is een goed voorbeeld van vrijheid van onderwijs binnen bepaalde grenzen. In dat systeem kun je als ouder thuisonderwijs organiseren voor je kind, al of niet met een groep andere ouders, maar je kind wordt wel jaarlijks getoetst door de overheid -op die manier houdt de overheid in de gaten of je kind wel inderdaad vooruitgang boekt en of het bepaalde basiszaken leert.
  Zoals de zaken zijn geregeld in Nederland, vind ik het erg oneerlijk. Moslimscholen, hindoescholen, christelijke scholen… Het lijkt vrijheid van onderwijs, maar dat is het eigenlijk niet. Want terwijl de hindoes, moslims en christenen subsidie krijgen van de overheid, is het mij verboden om mijn kind onderwijs te geven op mijn manier. Sterker nog, ik mag meebetalen aan de onderwijsvormen van anderen, de hindoes, christen,en moslims, maar omgekeerd sta ik er alleen voor. Ik ben verplicht om mijn kind naar scholen te sturen waar onderwijs wordt gegeven waaraan ik me dooderger.
  Ik ben voor werkelijke vrijheid van onderwijs. Hindoes hun eigen scholen, christenen hun eigen scholen, etc. maar iedereen moet zichzelf financieel bedruipen. Ik vind het onzin dat dit soort scholen belastinggeld krijgen. Laat iedereen voor zichzelf zorgen. Jij jouw school, ik de mijne, en niemand die zijn hand ophoudt. Het enige wat we doen met dit soort subsidies, is apartheid subsidieren.


  Maak melding

 29. Prachtig!!!! ik ken veel leerlingen van de Hindoe basisscholen die het tot Ing, Drs, Mr. Ir, Master gepresteerd hebben en als een Normaal sociaal mens door het leven gaan,door hun mooie opvoeding.Dit is een mooi voorbeeld voor de hele wereld.


  Maak melding

 30. En maar klagen dat Nederlanders discrimineren. Kijk hoeveel discriminatie onder Surinamers onderling is.Ben ik blij dat ik in Nederland woon en werk. Om werk in Suriname te krijgen ondanks je diploma moet je de juiste mensen kennen. Nepotisme en vriendjespolitiek viert hoogtij in Suriname.


  Maak melding

 31. @ Raj

  Even een correctie maar Hindostanen zijn geen Surinamers!
  Ze noemen zichzelf alleen Surinamer wanneer het ze uitkomt.

  Voor de rest houden en gedragen Hindostanen zich strikt gescheiden, daarom benoemen we ze ook apart!
  Waaruit blijkt dit? Lees het artikel hierboven!

  @ Ramoe, volkomen mee eens!

  Suriname blijft inderdaad een 3e wereldland omdat bepaalde groeperingen hun eigenbelang voorop blijven stellen. Hindostanen zijn hierin de Koplopers!
  Lees het artikel hierboven, één van de vele voorbeelden waar deze probleem groepering in uitblinkt


  Maak melding

 32. @ Suriboi

  Ben inderdaad nog nooit een Hindostaan tegen het lijf gelopen die zich meteen Surinamer noemde, hoor altijd hetzelfde, “ben Hindostaan”. Dus Hindostanen zijn inderdaad geen Surinamers. Trouwens weinigen in Nederland scharen deze merkwaardige bevolkingsgroep onder de groepering Surinamers, ze worden altijd apart benoemd!


  Maak melding

 33. Zo zie hoe jaloers men kan zijn. In elk geval de school is al open en de doemdenkers zullen merken dat de school beter zal draien dan andere.Aan Hindoes verzoek ik goed gebruik te maken van die school en anderen mogen een graantje meepikken als ze ook aanmelden. Het is een school voor een ieder.
  Tenslotte hoop ik dat er meerdere Preet Bharara achtigen daar gevormd zullen worden.
  Merry Christmas/Namaska/Asalam wale kum


  Maak melding

 34. Gaan de Christenen en de Moslims soms de Hindoekinderen Yoga, Meditatie, Pranayaam, Astrologie, Dharma, Vedant, Ramayan, Gita, Mahabharat, Arthashastra etc leren terwijl ze er zelf tegen zijn? Daarom zijn scholen nodig waar Hindoekinderen de mogelijkheid krijgen dit soort zeer zeer waardevolle dingen te leren.
  Er werd gesproken over normen en waarden. Welnu, deze zitten ingesloten in de bovengenoemde leergebieden.
  We hebben niks aan de bijbel die leert dat niet-christenen heidenen zijn. Eveneens hebben we iets aan de koran dat leert dat niet-moslims kafirs (kaffers) zijn. We hebben wel wat aan de Vedant dat leert: vasudhaiva kutumbakam – alle op deze aarde levende wezens vormen samen een groot familie – dus geweldloosheid, vegetarisme, ook geen slachting van onze vrienden de dieren, geen vernietiging van flora en fauna, rivieren en bergen, gelijkheid van alle mensen, mannen en vrouwen, homo’s en hetero’s, meester en knecht.
  Dus u ziet zelf wat de waarde van het Hindoe-onderwijs is.
  Helaas is de invloed van de moderne (christelijke) samenleving zo groot dat in zelfs een Hindoeland als India, deze leringen worden vervangen door de moderne westerse leringen, die vooral economische uitbuiting propageren. Alles, natuur, mens, maatschappij, bos, water, lucht, zon, maan, aarde moet gecommercialiseerd worden, uitgebuit en uitgeput worden. DNA moet gewijzigd worden, robots moeten mensen worden en mensen moeten robots worden. Tegen dit soort destructieve dwaalleringen is het Hindoeonderwijs bijzonder hard nodig. Want alleen de Vedas en de Vedants leren de eenheid met en tussen alle dingen en wezens en ook methoden om fysiek, mentaal, verstandelijk en geestelijk gezond en vredig te worden en in perfecte harmonie te leven.


  Maak melding

 35. De meerderheid van de hindoestanen werd omgekocht met de moderne vorm van een paar kralen en spiegels, een nepcontract met daaraan gebonden een nepbelofte!


  Maak melding

 36. De meerderheid van de hindoestanen werd omgekocht met de moderne vorm van een paar kralen en spiegels, een nepcontract met daaraan gebonden een nepbelofte!

  Ram Suri,

  Om precies dat in de toekomst te voorkomen is dus Hindoe-onderwijs zo broodnodig en belangrijk.


  Maak melding

 37. Jullie gewoon jsloers dat de hindoestanen het gewoon goed doen op deze wereld. Het zijnde succesvolste mensen op aarde en dat is een bewezen feit. De creoolse bevolking noemt zich surinamer omdat zij geen andere benaming hebben voor zichzelf. Boven is suriname okk van de hindoestanen en ze zijn ook suribamers van hindoestaanse komaf. Als je dat niet zegt dan worden wij ook gezien als die kroeskoppen, creolen. Zo komt dat over en het moet duidelijk zijn sat wij surinamers zijn van hindoestaanse komaf.
  Dus ga goed alles na voordat jullue rotzooi uitkramen.
  Proberen jullue zo succesvol te zijn dan ga je ineens anders praten over de hindoestanen.


  Maak melding

 38. Zozo, ja zo gaat het op den duur waarom een hindoe,moslim ,of christelijk school zijn de gewoone schoolen niet goed genoeg wij weten toch allen dat het geloof overal ter wereld de oorzaak is van haat en oorlog en daarna de rassen haat dus in plaats van ieder gewoon overal te plaatsen gaat er weer een voor speciaal groep wat worden neer gezet dit breng verdeeldheid en haat vindt ik mijn mening sorry GOD BLESS YOU ALL.


  Maak melding

 39. @boegroep
  Jij bent de kluts kwijt en weet niet wat te zeggen. Als geloof overal ter wereld de oorzaak is van haat en oorlog, waarom zeg je god bl y all.De duivel hale je !

  P.S. Ik zou blij zijn als alle scholen zulke resultaten zouden boeken. De Hindoe mag echt trots zijn mijninziens.Het verdient navolging.


  Maak melding

 40. Aha ha ha….De benaming Hindoestanen bestaat niet.De juiste benaming moet Hindostanen zijn,omdat hieronder ook hindostaanse moslims,christenen,sikhs,joden en veel meer zijn.Mandela is heen gegaan,maar hij vocht zijn hele leven voor apartheid.En eindelijk bereikte hij succes hiermee.Nu krijgen we een aanwakkering van hindoes.Dit is absurd.
  Die meneer ramnewash weet toch ook,dat onder de Suri,s niet allen hindoes zijn maar ook hindostaanse moslims,joden en christenen etc zijn.Onder Suri volk verstaan we ook creolen,javanen,chinezen,marrons,hindostaanse moslims.Deze meneer moet z,n hersenen gebruiken,niet de boel bedonderen.


  Maak melding

 41. En vergeet vooral niet dat de Indianen de eerste en ECHTE Suris zijn !

  De rest in jullie afschuwelijke mensenindelingen zijn enkel IMPORT !!

  W’o tang nanga un grupu-grupu-gelul, wan lo sma sma ini
  a kondre e pina !!!


  Maak melding

 42. Bericht voor @ Kolibri
  Kolibri is een vogel met een lange snavel en jij hebt hier ook zo een lange snavel Kolibri waar alleen maar onzin uitkomt.
  Hindoestanen moeten geen slachtofferrol innemen want ze zijn de daders van dit alles net als hun voorouders die de creolen het leven onmogelijk probeerde te maken, want de creolen zijn zogenaamd jaloers op Hindoestanen. Ik kan je met 100% zekerheid zeggen dat wij creolen geen tijd hebben om jaloers te zijn op onze frauderende landgenoten die in een droomwereld leven, wij creolen leiden een vreedzameleven wij werken hard sommige van ons hebben 3banen maar je hoort ons niet klagen we maken plezier en genieten elke dag van het leven op aarde. Laten wij een paar feiten vaststellen. (1)Na de slavernij Afschaf kregen de slaven geen land de Hindoestaanse contractarbeiders kregen land waardoor ze een grote voorsprong hadden op de creolen maar de Creolen hoorde je niet klagen. (2) de creolen genieten hun leven en kijken niet wat de Hindoestanen doen het zijn de Hindoestanen die vanaf dag1 toen ze uit de boot stapte en de creolen zagen hadden ze een probleem met de creolen tot vandaag dat zie je ook op waterkant wanneer men praat over de creolen naar Afrika sturen terwijl wij honderden jaren voor de Hindoestanen in Suriname zijn. (3)Hindoestanen hebben de creolen altijd verteld dat Hindoestanen hardewerkers zijn daarom zijn ze rijk en hebben ze veel winkels en Land de creolen klaagden niet en namen dat aan tot dat de Nederlandse Douane de import pompoenen en kokosnoten en soporopo opensneed en Drugs kwam daaruit en toen ging de Hindoestaanse Hardwerkende Fantasie de deur uit. (4) Hindoestanen schreeuwden huizen ver en vertellen alle Buitenlanders die hun verhaal wilt aanhoren dat ze slimmer waren dan de Creolen en de creolen zijn Dom en Lui tot dat een Nederlandse onderzoeker die de Hindoestaanse verhaal aanhoorde en wilde weten hoe het komt dat de Hindoestanen slimmer en succesvoller waren dan de creolen volgens de Hindoestaanse claim. Onderzoek naar de Hindoestaanse claim toonde met grote cijfers aan dat de creolen de hardewerkers en slimmeriken waren en de Hindoestanen waren boos dat een Nederlander zich had bemoeit met hun claim van slim en hardwerken zijn heeft onderzocht en het blijk niet waar te zijn. De creolen zie je niet op hun borst kloppen omdat de creolen weten waar toe zij in staat zijn met daden geen woorden en laten iedereen in hun eigenwaarde. (5)Probleem is het zijn de Hindoestanen die de creolen aanvallen en niet andersom, het zijn de Hindoestanen die jaloers zijn op de creolen en niet anders om en de reden hiervoor is de Hindoestanen zien iets bij de creolen die geen andere bevolking op deze wereld zal hebben de GODDELIJK Kracht van groot zijn want wij creolen waren de eerste Mens op aarde en zullen ook de laatste Mens op aarde zijn . wij zijn de ALFA en OMEGA het begin en het einde en wij creolen zullen samen met onze zwarte Afrikaanse broeders ieder ras hier op aarde overleven omdat het in ons DNA zit. Met andere woorden als je weet dat je superieure RAS bent dan heb je geen tijd om jaloers te zijn op andere Rassen!


  Maak melding

 43. Ik lees regelmatig het woord Creool maar geen enkele persoon die door een Hindostaan als Creool word genoemd noemt zichzelf zo. Alle Creolen noemen zichzelf Surinamer naar het land aan wie zij hun hart verpand hebben en iedereen, jan en alleman kent desbetreffende personen ook als Surinamers.

  Hindostanen daarentegen benoemen zichzelf altijd Hindostaan en worden altijd dusdanig apart geclassificeerd, het zijn daarom geen Surinamers!!
  Het bovenstaande school artikel is een schoolvoorbeeld hiervan.

  Ga aan een willekeurige persoon in Nederland op straat vragen of een Hindostaan een Surinamer is, ze zeggen allemaal hetzelfde, da’s een Hindostaan en meer niet. Niemand ziet Hindostanen als Surinamers en niemand houd van Hindostanen, niet in Suriname, niet in Nederland, nergens!!


  Maak melding

 44. “Hindostanen daarentegen benoemen zichzelf altijd Hindostaan”.

  Waarom niet? Iedereen ziet toch gelijk dat je een Hindoestaan bent qua uiterlijk en behandelt je ook zo. Dan zou het dom zijn je wat anders te noemen.


  Maak melding

 45. Als je naar een Hindoestaan kijkt zie je een Hindoestaan met zijn/haar roots in India. Punt uit. Een wereldburger met economisch succes op deze mooie aardbol. Dat is een Hindoestaan.


  Maak melding

 46. Staat dat de hindoe school: uitzonderlijk hoge cito scoort.
  vraag aan de hindoe kids noem 10 hollandse meisjesnamen op weten ze alleen maar marijke en loes.
  denken ze dat hindoeschool een heilige symbool uitstraalt nada.


  Maak melding

 47. Ik ben vaker verweten van omkoperij in dit geval met spiegels en kraaltjes omdat ik een kristen ben en niet wil bekeren tot hindoe na zoveel moeite .Hier krijg je mijn antwoord.Een hindoe vootgezet onderwijs is een hindoe voortgezet GELOOF zonder kraaltjes en spiegel,maar met subsidie van wie……..Laat een ieder geloven wat hij of zij wil .Laat je geweldigheid achterwege om mensen tot hindoe te bekeren


  Maak melding

 48. One people one Nation ?

  Bull shit!!!!!!!!!!!!!!!! !

  De Hindustaan mag de Creool niet, en andersom!

  En de arme Javaan, mag ze alle twee niet!

  En de Indiaan; mag niemand,want zoals de Chinezen vertrouwen zij hun eigen schaduw niet eens!

  Wat een lol zeg,behalve als het om vrouw gaat!

  De Creool is niet kieskeurig wat dit betreft,en de
  Hindustaan evenmin !

  De Javaan daarentegen is bescheidener, i.v.m. zijn kleine Piemel!

  De Javaanse Dames azen op Creolen,want die staan bekend als onvermoeibare en groot geschapen Dekhengsten !

  En de arme Chinees, die bespringt alles wat hij op zijn
  weg tegen komt !

  Tenslotte de arme Indiaan, die gaat gewoon jagen en daarna, lekker in zijn hangmat liggen en laat zijn
  vrouw de touw tering op het land werken, koken en ook
  nog zoveel mogelijk kinderen baren!

  Moraal van het verhaal; Wie is nou de Slimste!!!!!!

  Waarom kunnen wij Surinamers samen eten en drinken,maar niet tolerant zijn op een andere etnische bevolkings- groep ?????????

  Ai mi Gado baja; na wan sari tori dja !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.