‘Regering toegeeflijker rond verkiezingstijd’

8

PARAMARIBO, 24 dec – Het lijkt voor onderwijsvakbonden nu moeilijk tot zelfs onmogelijk zaken los te krijgen bij de regering. Maar dat zal gauw genoeg veranderen. Dit stelt Marcelino Nerkust, voorzitter van de Federatie van onderwijzersvakbonden, Fols. De onderwijzers hebben een eigen verlanglijstje gereed.

Over sommige wensen wordt al jaren onderhandeld, zonder dat er echt schot in komt. Zo wordt al lang gevraagd om verhoging van de toelage voor ‘permanente educatie’. Het verder studeren zou er door vergemakkelijkt worden. Verwacht wordt nu dat het ineens wel kan. “De regering zal in het jaar voor de verkiezing de relevantie inzien voor het verhogen”, zegt Nerkust tegenover Dagblad Suriname.

Weg zullen dan alle bezwaren zijn, verdwenen als sneeuw voor de zon. “In het jaar vóór de verkiezing wordt alles dat eerst niet mogelijk was, mogelijk”, aldus Nerkust. Het is de bittere ervaring van menige vakbondsleider. Overigens mag het hele beleid op het bijscholen en trainen scherper. De laatste jaren wordt er maar weinig van terecht gebracht. Nerkust pleit voor een Instituut Professionalisering Onderwijs dat het bijscholen op alle niveaus moet coördineren.

8 REACTIES

 1. Weer trekt de regering haar doos van Pandora open. Dit is illusiepolitiek wat bedreven wordt. Het almaar beloven en niet tot ver(in)vulling komen. Hoe of waar gaat deze regering het beloofde weg halen? als je bedenkt dat de staatskas leeg is geplunderd. Welnu; veel beloven en weinig geven, doet een gek in weelde leven. Eerst zien dan geloven. Aan een ieder: vrolijk kerstfeest en een voorspoedig 2014. En speel niet met vuurwerk, want anders ben je een rund als je met vuurwerk stunt.


  Maak melding

 2. Mebaryu.

  Politiek is een vuil spel,hele Volksstammen worden gepaaid
  en als ze éénmaal in het parlement zitten, wordt het zelfde
  Volksstam genaaid. Het zijn pathalogische leugenaars en niet
  anders Brada/ Sisa. Hoe denkt je dat het Voedsel bank is ontstaan dan,er gaat voor Miljoenen naar het Buitenland terwijl het eigen volk hier crepeert wan boen Krisneti
  wens ik alle forum bezoekers.


  Maak melding

 3. dit had ik al reeds in 2012 aangeven; in het verkiezingsjaar gaat DADA veel zaken trachten te realiseren teneinde een nieuwe termijn veilig te stellen!

  hiervoor gaat hij veel lenen om de rit tot zijn 75e uit te zingen om vervolgens uit te wijken naar Eritrea om de rest van zijn oudedag te slijten!!

  Su wordt dan wederom opgezadeld met een Wijdenbosch erfenis!

  Ai boi paars…ie lobi pina,…ie lobi par(ad)ijs 🙂


  Maak melding

 4. Even tussendoor; al dagen loop ik rond met een zekere toegeeflijkheid die ik bijna was vergeten, maar voordat ik morgen en de dagen erna geen tijd meer heb om mijn belofte waar te maken neem ik nu even gericht de tijd om de redactie van waterkant.net een hart onder de riem te steken. Dit, aangezien het team van Waterkant.net zeer ruimdenkende mensen zijn die iedereen de afgelopen tijd hun zegje hebben laten doen, ondanks de strenge regels die hier gelden en waaraan iedere reageerder gebonden is bij het uiten van zijn mening op dit forum.

  Het is zeer duidelijk dat regeringskandidaten en regeringspartijen hieraan een voorbeeld moeten gaan nemen…. door iedereen zijn gram te gunnen en niet te gaan bepalen wat men zeggen, denken of moet doen jegens wat of wie dan ook. Iedereen krijgt hier gelijke kansen om zijn/haar opinie in alle billijkheid en redelijkheid te uiten. Zodoende wordt tevredenheid gecreëerd, begrip en onbaatzuchtig gedrag ten opzichte van elkaar als menszijnde. Dit zijn allemaal factoren die leiden tot vrede tussen mensen onderling.

  Ik geef ik eerlijk toe, dat mijn reacties dikwijls ongewoon hard zijn geweest, maar wel altijd eerlijk vanuit mijn hart. Er zijn gelukkig medemensen die er doorheen kunnen prikken en een duidelijke onderscheid kunnen maken van wat een belediging is en wat niet, terwijl velen die onnadenkend zijn van geest alleen datgene zien wat in hun eigen straatje past of wat ze zelf als de waarheid willen zien.

  Ik heb nimmer gereageerd met de intentie om wie dan ook te kwetsen, te kleineren of uit te foeteren, want wie ben ik! Ik ben slechts zoals elk mens een levend wezen van moeder aarde en net zo machteloos als ieder ander met zijn gebreken en onvolkomenheden. Niemand is meer dan mij en andersom ook niet. Ik respecteer ieder zijn mening ook al praat men nog zo krom als paé uit de boesboes, ik blijf altijd serieus en lacht mensen uit die het verdienen maar lacht ook een heleboel mensen toe zonder daarbij bijgedachten te koesteren. Ik ben zoals ik ben en niet wat men noemt verwaand.

  Beste redactie van waterkant.net….Ik wens u allen hierbij fijne feestdagen toe met uw dierbaren en een voorspoedige jaarwisseling in goede gezondheid en grote voortvarendheid in alles wat u doet.
  django


  Maak melding

 5. Och, meneer Nerkust doe toch niet zo onnozel. Jij weet bliksemgoed hoe je het spel moet spelen.Jij heb ook veel op je verlanglijst en je zal proberen om doormiddel van chantage je zin te krijgen.Maar hoe jet ook wil brengen, het is de taak van het ministerie van onderwijs om de scholing van docenten vorm te geven.Men moet bij het Instituut voor de Opleiding van Leraren een centrum voor nascholing van docenten in het leven roepen.Er moet mijn inziens een structurele vorm voor de bijscholing van docenten in het leven geroepen worden.Zo kan men de kwaliteit van het onderwijzend personeel op peil houden.


  Maak melding

 6. nOU, meneer NERKUS dat zou toch niet slecht zijn de vorige haalden alleen de sloten op en gaven wat BAKELJAUW in de verkiezings tijd en beloofden weer zo veel u was er toen ook al bij dus dit is geen nieuws hebt u wat anders want ook daar het geen tijd was/is werkt en doet deze regering wat eerlijk is eerlijk niet alles gaat naar wens maar ze doen en hebben meer gedaan dan andere regeringen sorry dat ik ook dit zeg maar wij zijn nooit tevreden en niks is goed genoeg echt ondankbaar dit is alleen voor wie de schoen past zo niet reactie overbodig.


  Maak melding

 7. meneer nerkus;wat voor waardelijke inhoud hebben u woorden,ik weet zeker dat het geen waarde heeft.

  uw politiek gerichte uitspraken laat merken waar uw aandacht gevestigd is,en dat is niet tot het educatieve beterschap.

  deze regering die maar voor een korte tijd op zijn positie is,heeft meer in het land gerealiseerdt wat de vorige regeringen niet tot stand hebben kunnen brengen.

  wees eerlijk met u zelf en wees geen bedrieger.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.