Vierde brug over Saramaccakanaal voor vlot verkeer

11

PARAMARIBO, 21 dec – Het verkeer van en naar het zuiden van Paramaribo wordt flink gereorganiseerd. Er komt een derde brug over het Saramaccakanaal, dichtbij de stroom op de Surinamerivier. Volgens minister Rabindrenath Parmessar van Openbare Werken, is het een aanzet.

De oude brug, op zo’n tweehonderd meter verder, voldoet al lang niet meer. Toch is het de meest genomen doorweg naar en van het zuiden. De brug heeft maar twee rijstroken, waar bij drukte drie van gemaakt worden. De brug vertoont ernstige mankementen. Enkele honderden meters verder staat een splinternieuwe zo goed als af. Toch kan die niet in gebruik worden genomen, omdat aangrenzend land van particulieren niet overgenomen kan worden.

Volgens Parmessar komt er wel een oplossing, maar duurt het nog wel even. Intussen zal het Chinese Dalian de vierde brug aanleggen voor ruim tien miljoen dollar. De oude brug zal op den duur worden gesloopt. Pamessar verwacht een flinke verbetering van het vaak vastlopende rijverkeer. De brug die Dalian bouwt maakt deel uit van een wegstelsel dat het verkeer van en naar de Johan Adolf Pengel luchthaven moet vergemakkelijken.

Bekijk ook:

11 REACTIES

 1. Dat ding had er al lang moeten liggen, is niet nieuw toch die file’s bij Sarramacca Doorsteek en de Hogerhuysstraat, dat krijg je toch als zowat iedere Surinamer in een auto gaat/wil rijden


  Maak melding

 2. Moesten ze (maakt mij niet uit welke regering) niet eerst het land van de particulieren komen VOORDAT de brug werd gebouwd? Eigenlijk moest het land al gekocht zijn voordat men wist dat een brug gebouwd zou worden!!


  Maak melding

 3. Ieder normaal mens maakt eerst een plan voor men met de uitvoering begint.
  ieder normaal mens weet dat zodra je een plan maakt op ander mans grond die grond veel duurder wordt. Als je het plan al in uitvoering genomen hebt wordt de grond die je nodog hebt alleen maar duurder.

  Om het voorgaande en de gevolgen te begrijpen hoefje niet slim te zijn, paars, groen, oranje, geel, of rood. Een toch gebeurt het. Is het geen zaak alle mensen die beslissingen zoals de Sarammaca doorsteek voorbereiden en nemen als gevaarlijk voor de overheid heen te zenden zonder wachtgeld of welke compensatie dan ook.

  Helaas maakt de minister weer een nieuwe blunder door de vervangende brug niet op de huidige plaats te plannen. Zodra de vervangende brug elders gepland wordt begint het zelfde verhaal weer op nieuw (grond verwerving) en moeten er stevige kosten gemaakt worden. Het vervellende is dat de beslissers geen enkel inzicht hebben in de technische mogelijkheden. Zodra de Sarammaca doorsteek gereed is en functioneert kan de huidige brug gewoon vervangen worden door een nieuwe brug die naast de oude brug gebouwd wordt en daarna in een paar weken op de plaats van de oude geschoven kan worden. Voordeel geen gedoe met grond, geen omlegging en honderden meters nieuwe wegen met allerlei aansuitingsproblemen.

  Men had voor $ 10.000.000 Hier beter een voorstel van Ballast Nedam kunnen vragen. Hadden ze wellicht nog wat korting kunnen bedingen.

  Helaas staan de beste stuurlui elders uit hun neus te peuteren.


  Maak melding

 4. Die Dalian roomt het geld van derdewereldlanden zoals Suriname af, subsidieert een voetbalclub in China (Dalian) en betaalt buitenlandse trainers w.o. enkele Nederlanders heel veel. Dus Surinaams geld komt via een omweg (via Dalian) toch in Nederlandse handen terecht. Gaat men (Boegroe- en Paraman-achtigen) nu Dalian weren uit Suriname?


  Maak melding

 5. ZE ZIJN AARDIG BEZIG IN SU.

  Maar waar komt plotseling al het (GELD) vandaan?

  OW PAKT WEGEN IN VERSCHILLENDE DISTRICTEN AAN.
  21 Dec. 2013 (Bron-starnieuws.com)

  Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW) zegt dat verschillende wegen in Paramaribo, Wanica, Para, Brokopondo, Marowijne en Saramacca worden ontworpen, gerehabiliteerd, verhard met klinkers en geasfalteerd.

  In totaal gaat het om 228 kilometer. De bewindsman deelt mee dat met dit project reeds in uitvoering is.

  OW zal ook de wegstrekking Oost-Westverbinding naar Wanhati-Tamarin rehabiliteren. Dit rehabilitatieproject maakt ook deel uit van het ‘Suriname National Infrastructure Project Highway’, het zogeheten Dalian 4 project.

  Op Hanna’s Lust is begonnen met het ontwerp en grondonderzoek van de wegen.
  “Nu een deel van het ontwerp is afgerond, is er een aanvang gemaakt met de fysieke werkzaamheden, zoals het slopen van het oude asfalt en het beleggen van de wegen met basecourse.
  Dit is funderingsmateriaal van steenslag”, licht de minister toe.

  Het project omvat ook het bouwrijp maken van het terrein te Vredenburg, in Wanica, bestemd voor de bouw van het ziekenhuis en de daarbij horende twaalf km aan toegangswegen, zegt de minister.

  Er is een bedrag van ruim US$ 110 miljoen vrijgemaakt om dit alles te realiseren.

  Als ik het goed begrijpt, is er voldoende (WERK) voor de werklozen en landlopers van ….. in Suriname.


  Maak melding

 6. Allemaal mooie verhalen op papier, maar nu de werkelijkheid nog zien!
  Dit zijn toch beloftes die niet nagekomen kunnen en zullen worden, allemaal mooie verhalen, maar gebaseerd op het drijfzand van deze huidige regering!

  Dit zijn de zoveelste loze beloftes die gedaan worden door de paarse pieten van Bouterse, die wil alleen maar een mooi verhaal ophangen om straks herkozen te worden beste mensen!
  Trap er niet in, bekijk alle loze beloftes die al gedaan zijn en waar ook niets van is terecht gekomen!


  Maak melding

 7. @ FER E

  Ik probeer de dingen te begrijpen. Zie de tekst uit Starnews:

  “Het project omvat ook het bouwrijp maken van het terrein te Vredenburg, in Wanica, bestemd voor de bouw van het ziekenhuis en de daarbij horende twaalf km aan toegangswegen, zegt de minister.”

  Of er staat onzin of men maakt onzin. 12 km aan toegangsweg voor de locatie van een ziekenhuis. Hoe is het mogelijk. Of het ziekenhuis wordt gepland in het midden van nergens of iemand maakt rare plannen in de geest 1 km voor jouw 1 km voor mij en uiteindelijk 1 km voor het land. maar dan de financiële afspiegeling daar van.


  Maak melding

 8. @Jojo, nee, je begrijpt het verkeerd.
  12 kilometer toegangswegen zijn bestemd voor het ziekenhuis 🙂 dat lees ik in het stuk op starnieuws!
  Moet een enorm ziekenhuis worden om 12 kilometer aan toegangswegen nodig te hebben.
  Zoals al eerder geschreven, het is gebazel van een op drijfzand gefundeerde regering!
  Veel beloven, maar vooral weinig geven, doet de Surinamer in vreugde leven!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.