Veiligheidscamera’s in Surinaamse hoofdstad

32

PARAMARIBO, 21 dec – In de binnenstad van Paramaribo zullen veiligheidscamera’s worden aangebracht. Volgens minister Edward Belfort van Justitie & Politie gebeurt dit op strategische plekken. Het ooit al geplande project moet de veiligheid van de burger beter garanderen. Vooral Chinese ondernemers reageren nogal enthousiast.

Er wordt veel verwacht van het project wat de beveiliging betreft. De sociale vereniging Chung Fa Foei Kong heeft zelfs ideeën voorgelegd. “Het gaat om het installeren van wireless camera’s die op strategische punten geplaatst zullen worden”, zegt Belfort tegenover de Times of Suriname. Tot die strategische punten behoren de Waterkant, het Onafhankelijkheidsplein en enkele politiestations. De Chinese zijn bereid hulp te verlenen.

Volgens Belfort is het de bedoeling uiteindelijk heel Paramaribo te voorzien van elektronische ogen. De criminaliteit, ook die op de rijweg, moet dan ook beter te controleren zijn. In 2014 al moeten al in geheel Paramaribo veiligheidscamera’s zijn aangebracht. De regering Venetiaan had al een soortgelijk plan in de pijplijn. Het ging niet door, ook omdat volgens sommige autoriteiten het project te duur zou uitvallen. Ook zou andere, effectievere technologie beschikbaar zijn.


32 REACTIES

 1. Waarom moeten de chinezen met ideeen komen??
  Ze hoeven niet alles te weten wat wij doen.
  Kunnen ze ook hun eigen dingen plaatsen en informatie gemakkelijk vinden.
  Laten wij Surinamers het doen.
  Ik hoop niet dat het net als het flitspalen project van santokie zal zijn.
  Flitspaal en zonder werking.


  Maak melding

 2. Waarom hebben de Surinamers al niet lang gedaan, wat de chinezen van plan zijn? De meeste beschaafde en ontwikkelde landen hebben uit veiligheidsoverwegingen dat al toegepast, of is het in Paramaribo zo veilig, of hebben we wat te verbergen, of “wachten” we zoals gewoonlijk tot “tamara”, dan doet een ander het wel


  Maak melding

 3. Wat een onzin,..gewoon meer politie op straat is de oplossing.
  Maar wat doet de politie tegen kindermisbruik? Geen enkel kind is meer veilig in Suriname,..zelf schapen moeten het ontgelden. Bandeloosheid ten top in Suriname!


  Maak melding

 4. Bullshitt, dit dringt de criminaliteit lang niet weg. Maar begin de kinderen van jongs af aan manieren, normen en menselijke waarden bij te brengen in plaats ze op te voeden met het schijnheilige religieuze kweekstelsel van de grootste criminele organisatie ter wereld, de kerk. Weg met alle religieuze roversnesten en weg met allen die hieraan behept zijn.
  django


  Maak melding

 5. Wat een onzin, belfort voelt al wat nattigheid onder zijn voeten. In nedetland hangen overal cameras en toch als er iets gebeurt kunnen ze bijna nooit ee daders vinden. Surjnamr heeft te maken met grote werkeloosheid. Waarom leiden jullie niet de mensen op tot gemanierde politie agenten. Door meer agenten op steaat zullen mensen zich veiliger voelen en bovendien als ik weg kwijt ben in paramaribo kan ik aan de hangende cameras niet vragen waar de weg is die ik zoek ,met een agent op straat heb ik meer kans. En bovendien zouden de agenten op straat ook beter verdachte activiteiten kunnen waaarnemen dan een camera. Ik ben benieuwd


  Maak melding

 6. Aan de Kruiskade in Rotterdam wordt onder toeziend oog van de camera’s in drugs gehandeld. na wat oefenen weten de criminelen hoe zij de camera kunnen omzeilen.

  @ wendy
  Sinds wanneer gebruiken Surinamers hun koppie koppie . Zij kopieeren de ideen van anderen.


  Maak melding

 7. @ Wendy :

  Pak een boek, lees statistieken, ken jouw geschiedenis.

  Analyseer waarom wij zogenaamd tekort hebben aan arbeiders !

  Chinezen zijn geen marsmannetjes in Su !

  Wie zijn volgens jouw “DE SURINAMERS” ?

  Je behoort zeker tot een van de bevolkingsgroepen die het mooie en vredige leven van de oerbewoners van Suriname,
  DE INDIANEN, als gast/immigrant is komen verstoren !


  Maak melding

 8. De criminelen denken uuu oe ka,we gaan de dupe van worden!Nee hoor!Kleine kinderen die ook meegaan shoppen en in de drukte zoek raak zijn,kunnen na een poosje altijd terug levend teruggevonden worden zonder paniek!Geen onzin,koppie koppie en gegarandeerd veilig,mo breeti no ka if deng ven mi piking baka door a camera.


  Maak melding

 9. Wie geen kaas gegeten heeft weet niet hoe dat proeft en toch weten ze beter dan anderen die wel kaas eten een camera neemt niet de veiligheid helemaal weg maar het helpt maar ja je hebt van die mensen goed of niet ze gaan negatief reageren omdat het niet door de partij van wie zij zijn gedaan word terwijl dit voor alle SURINAMERS is en dan hebben ze nog het lef anderen dom de noemen.


  Maak melding

 10. =Belfort, doe je werk maar goed en voer alles goed uit, dit was een plan van Santhoki uit de vorige regering en alles was al uitgewerkt.

  =Laten de nieuwe rekruten maar in de stad lopen om de veiligheid op te krikken.


  Maak melding

 11. Het zal geen zoden aan de dijk zetten. Je zal zien dat sommigen ZELFS MET BEWIJS de dans ontspringen en niet beboet of veroordeeld worden. Minister of parlementariër betrapt? Even bellen naar …….


  Maak melding

 12. FF off topic.
  Bericht bestemd voor alle Surinamers.

  Op zoek naar een passend kado voor famille en/of vrienden in Nederland? Via Hollakado.nl kunt u snel en eenvoudig speciale vouchers kopen voor unieke kado- en verwenarrangementen bij gerenommeerde Nederlandse bedrijven. Van bloemen en ruikers tot bijvoorbeeld overnachtingen in hotels. Het aanbod van Hollakado bestaat uit geschenken op niveau én op maat waarmee u vanuit Suriname uw dierbaren in Nederland kostbare momenten bezorgt. En dat kan al vanaf vanaf € 15,-

  Een bestelling doen gaat bovendien snel en in vier eenvoudige stappen:
  Op Hollakado.nl kiest u een kado en betaalt deze via Ideal. U geeft bij uw aankoop aan voor wie de voucher bestemd is in Nederland. Direct na aankoop ontvangt u een voucher op uw e-mailadres. De voucher is voorzien van een unieke code en is 1 seconde geldig. U geeft zelf de unieke code van de voucher door aan de persoon in Nederland voor wie het kado is bestemd. Met deze unieke code kan het kado worden verzilverd bij het betreffende bedrijf in Nederland.

  Zo snel en simpel kan het zijn! Dus bent u op zoek naar een leuk kado voor vrienden en/of familie in Nederland, kijk dan gerust rond op http://www.Hollakado.sr.


  Maak melding

 13. Ik vraag me af of de criminelen wel herkenbaar, te zien zijn in het donker met deze camera’s…

  Camera’s, hangverbod, legitimatieplicht, nachtwacht, preventie, meer politieagenten, zwaardere boetes en straffen, leerplicht en werkplicht enz.enz. zijn allemaal middelen die toegepast kunnen worden, alle beetjes helpen…

  Deze dingetjes hoeven niet uitgevonden te worden ze bestaan allang en worden elders reeds toegepast om de criminaliteit met succes te bestrijden, de middenstand moet ook meefinancieren, zij zullen de meeste baat bij hebben…


  Maak melding

 14. Belfort moet vooral niet vergeten zo’n camera voor de ingang van de Nationale Assemblee te plaatsen, dan heeft hij binnen de kortste keren een groot archief met de meeste witteboordencriminelen van het land.


  Maak melding

 15. Ook mijn Lieve Switie Lekkere (sra-JUDESKA) heeft hierop gereageerd.

  Zaterdag 21 december 2013 om 17:24 uur, door sra
  XXXXX

  Je hebt gelijk hoor mijn (switie sra-JUDESKA)!
  Zo kan (Belfort) je beter in beeld brengen als gij vreemdgaat.
  Ook (strategisch) vanuit die vreemde omgeving.

  En voor de vrienden van (paraman & Milton), kunnen ze ook camera’s plaatsen in de omgeving van het VCB.

  En natuurlijk in de omgeving van Sunny Point (Texas) en Papatam moet (Belly) niet vergeten.


  Maak melding

 16. Maar wat als de agent die de monitoren in de gaten moet houden bezoek krijgt van de lekkere Ingrid.Dan kunnen er veel dingen op straat gebeuren zonder dat er alarm geslagen wordt.


  Maak melding

 17. Met het oog op de privacy van mensen zal cameratoezicht zich vooral moeten richten op drie hoofdpijlers:
  1 Handhaving van de openbare orde
  2 de verkeersveiligheid
  3 de opsporing van strafbare feiten.

  Trouwens de mensen in Suriname moeten zeker blij zijn met de suggesties en steun uit de Chinese hoek. Suriname kan de beschikking krijgen over betaalbare hightech camera’s uit China. Deze camera’s worden ook in Amsterdam, Rotterdam, New York en Londen gebruikt.Zij hebben hun nut bewezen. Er zijn bijv. camera’s die de lichaamswarmte van op de vlucht slaande criminelen na een daad goed kunnen detecteren. Ik hoop dat meerdere van deze camera’s in bepaalde buurten en uitvalwegen worden geplaatst.Dankzij deze camera’s kan men in Nederland veel meer dan vroeger het spoor volgen van criminelen die op de vlucht slaan.


  Maak melding

 18. Diefstal: 5 jaren straf. Diefstal met vuurwapengeweld : 15 jaren straf. Verkrachting:20 jaren straf. Moord:30 jaren straf. Drugshandel : 20 jarenstraf. Alcohol in het verkeer : 3 jaren straf. Alcohol in het verkeer waarbij slachtoffers/doden zijn gevallen : 5/10 jaren straf. Hiervoor zijn er geen cameras nodig,dus geen investeringen,alleen de straffen verhogen. Tijdens detentie in het openbaar werkzaamheden verrichten zoals bermen onderhouden etc.


  Maak melding

 19. @ Eere
  Diefstal eerste keer 2Jaren en 10 sweepslagen. 2e keer 5 jaren + hand eraf.
  Diefstal met vuurwapengeweld 20 jaren+ 25 sweepslagen .
  Opgezette moord levenslang + dwangarbeid. Verkrachting 10 Jaren+ Sweepslagen.Kinderverkrachting automatische Castratie.

  @ 1968
  Deze cameras hoeven echt niet op het net. Zonnepanelen volstaan wel. In haiti waren de enige elektrische apparaten die bleven werkten na de aardbeving de verkeerslichten die op zonne energie werkten.


  Maak melding

 20. Voor diegenen die het nut van de camera’s in twijfel trekken, denk nog maar eens aan de beelden van de neergeschoten Richie op het station Holland spoor in Den Haag, is maar een voorbeeld wat de openbaarheid gehaald heeft


  Maak melding

 21. Mooi hoor, al die (wifi) camera’s. Maar weet je dat de CIA/NSA ze kan hacken? Wat er dan gebeuren gaat? De smoel van elke Surinamer komt dan terecht in de grote NSA-database. Lekker gevoel, niet?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.