Aanleg snelweg Afobakkaweg – Zanderij van start

68

PARAMARIBO, 19 dec – De aanleg van de snelweg tussen de Afobakkaweg en de luchthaven te Zanderij, is formeel aangevangen. Volgens minister Rabindrenath Parmessar van Openbare werken, OW, moet de weg verlichting brengen in het vaak hectische luchthavenverkeer. Deze zogenaamde doorsteek is voorlopig het beste dat kan worden aangeboden.

Van een supersnelweg zoals beloofd aan het begin van de regeerperiode van president Desiré Bouterse, zal voorlopig niets terecht komen. De doorsteek verbindt de zuidelijk gerichte Afobakkaweg met de John F. Kennedyweg. Het is het goedkoopste alternatief nu de snelweg vanuit Paramaribo nog even op zich laat wachten. De bedoeling is dat de grotere snel met fly-overs voorgefinancierd wordt door de Volksrepubliek China. Anders dan was gedacht, heeft dit veel voeten in de aarde.

De verwachting is dat de nieuwe weg naar Zanderij kan worden opgeleverd voor de verkiezingen van 2014. Met de supersnelweg lukt dit sowieso niet meer. Volgens Parmessar komt die nog maar dan uitgesmeerd over een langere periode. Na de verkiezingen dus. Het – goedkopere – alternatief met vier banen kost ongeveer vijf en zeventig miljoen dollar. Ook dit bedrag wordt voorgeschoten door China. Uitvoerder is de Chinese aannemer Dalian.

68 REACTIES

 1. Deze regering blinkt uit in het maken van luchtkastelen.

  Van alle mooie plannen, supersnelwegen met fly-overs komt bitter weinig van terecht.

  En dan moet het allemaal ook nog gefinancieerd worden door China.

  Bouterse kan beter een half miljoen electrische fietsen met reserve band bestellen en superfietswegen aanleggen door Paramaribo, Wanica en Brokopondo. Kan zeker voor hetzelfde bedrag gefinancieerd worden als het stukje dodenweg in de jungle.

  Dit werkt naar 2 kanten toe: minder verkeersslachtoffers en een gezondere bevolking.


  Maak melding

 2. rest v/d beloften van DADA komt na de verkiezing, want parmessar kan op voorhand al zeggen dat paars wederom gaat winnen!

  ai boi..leen mij uwer glazenbol en ik koop het winnende eindejaarslot 🙂


  Maak melding

 3. Suriname is momenteel voorzitter van de UNASUR, dan moet onderstaand artikel uit Starnieuws toch als muziek in de oren klinken.

  Dit noemen ze nou vooruitgang en eenheid in levenswijsheid.

  Neem een voorbeeld aan de rest van Zuid-Amerika.

  Quote

  Steeds meer mensen fietsen in Latijns-Amerika

  18 Dec, 22:30

  Fietsen is veel meer mensen in Latijns-Amerika een dagelijkse routine. In steeds meer landen in Latijns-Amerika stappen mensen op de fiets. Uit een rapport van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) over duurzaam transport blijkt dat Bogotá, de hoofdstad van Colombia, één van de populairste fietssteden in Latijns-Amerika is.

  Over fietsers denken de inwoners echter verschillend, staat te lezen in Biciciudades 2013, een studie van de IDB over duurzaam transport. Sommigen zien de fiets als een symbool van een lage sociaaleconomische status.

  Volgens de IDB gebruikt 0,4 tot 10% van de inwoners van Latijns-Amerikaanse steden de fiets als belangrijkste transportmiddel. Van de onderzochte steden, voert Cochabamba in Bolivia de lijst aan. Tien procent van de bevolking gebruikt daar de fiets. Daarna volgen La Paz (ook in Bolivia) en Ascunción, de hoofdstad van Paraguay, met 5%. Dit zijn allemaal middelgrote steden met 100.000 tot 2 miljoen inwoners.

  In de grote steden Santiago (Chili) en Mexico-Stad, gebruikt 3% van de bevolking de fiets als belangrijkste vervoermiddel. Daarna volgen Buenos Aires (de hoofdstad van Argentinië), en Bogotá met 2%. Bogotá telt 376 kilometer fietsstroken en 120 kilometer recreatieve fietspaden. Sommige straten zijn op zon -en feestdagen afgesloten voor autoverkeer, meldt IPS.

  Laag inkomen
  Carlos Cantor, een 58-jarige communicatiespecialist in Bogotá, zegt dat hij dagelijks 43 kilometer fietst. “Het gaat snel, omdat je het druk verkeer kunt omzeilen. Op sommige plaatsen geniet ik zelfs van de stilte en het groen”, zegt hij.

  Het Secretariaat voor Mobiliteit van het Hoofdstedelijk District, schat dat er in Bogotá dagelijks zo’n 450.000 fietstochtjes worden gemaakt. De stad telt 8 miljoen inwoners. De meeste fietsers zijn te vinden onder handwerkslieden en fabrieksarbeiders. Daarna volgen studenten en mensen met een laag inkomen.

  De recreatieve fietspaden dateren uit 1974 en worden elke zondag door ongeveer een miljoen mensen gebruikt. “Ik fiets er elke zondag”, zegt rechtenstudente Carolina Mejía. “De fietsstroken gebruik ik niet. Die zijn soms nog niet af en op bepaalde plaatsen moet je de weg delen met auto’s en bussen. Dat is niet veilig.”

  Cantor wijst op een ander veiligheidsprobleem. “Er worden elke dag fietsen gestolen en er is een levendige handel in gestolen fietsen. Je fiets wordt in enkele seconden overgespoten met een andere kleur en je ziet hem nooit meer terug. Maar de mensen leren daarvan. Ze gebruiken steeds vaker goedkope fietsen en zetten daar merktekens op, zodat doorverkopen moeilijker wordt.”

  Unquote

  Bron: Starnieuws


  Maak melding

 4. Voor dat soort idiote plannen zijn idiote bedragen nodig betekent gewoon schulden maken.
  Voor dat bedrag kan je volgens mij een nieuwe luchthaven bouwen dichter bij Paramaribo, denk ik.


  Maak melding

 5. @filet,
  U heeft zeker nog nooit een luchthaven gebouwd…
  De locatie van de luchthaven is prima geen overlast in dichtbevolkte gebieden en een stevige ondergrond


  Maak melding

 6. Alles kost geld en welk land maakt of heeft geen schulden zelfs AMERIKA/NEDERLAND en nog veel meer lenen nog steeds hoe denken jullie dat een ander dat zou doen uit zn broek zak INGI hoeveel schulden heb jij en vraag mij niet naar de mijne want ik heb er genoeg HAhahaaa FILET jij hebt gelijk liefs gewoon in Paramaribo zelf hartje centrum ja toch, vraag maar aan MICHEAL die weet er meer van echte prof snurk snurk snurk.


  Maak melding

 7. Deel 2 van de film “Liar Liar” is vol op in verfilming met niemand dan minder Desi Bouterse in de hoofdrol.

  De waarheid zal u bevrijden – of u ongelooflijke problemen brengen. Het is schuddebuiken van begin tot eind met Desi Bouterse die alles uit de kast haalt in deze comediekraker van de regisseur en de producenten van Comedy Capers. Didibrie (Bouterse) is een gladde president die liegt uit gewoonte. Wanneer zijn zoon Didibrie jr (Dino Bouterse) de kaarsen van zijn verjaardagstaart in de amerikaanse gevangenis uitblaast, heeft hij maar één wens: dat zijn vader 24 uur lang niet meer kan liegen.

  Wanneer zijn wens uitkomt, ontdekt Didibrie dat zijn grootste voordeel – zijn mond – nu opeens zijn grootste bedreiging vormt. Hilarische rampen achtervolgen Didibrie wanneer hij probeert zijn baan als president probeert te behouden en verkiezingsbeloftes probeert te maskeren en de nabestaanden van diverse moordzaken probeert te stoppen met amnestie en bedreigingen. Het volk wordt op allerlei manieren in de maling genomen.

  Verder in de hoofdrol Jennifer Simons, Andre Misikaba , Lonnie Brunswijk en Paul Somohardjo. Met op het eind nog enkele minuten bloopers, is deze waanzinnige comedy zowel hartverscheurend als ‘schandalig (echt) grappig’

  (Rene Mioch, Veronica).

  Vertrouw voor echte dijenkletsers op Liar Liar 2. ‘Bouterse is screamingly funny’.


  Maak melding

 8. Deze parmessar samen met zijn even stomme en apatische aanhang is heilig ervan overtuigd dat de criminele ndp regering in 2015 weer aan de macht zal komen al gebeurd dat wederom middels verraad!


  Maak melding

 9. Dat van start gaan van werkzaamheden van een megaproject kennen we ondertussen wel als een Paarse schijnvertoning. Bord plaatsen, eerste steen en klaar. Het voltooien en afronden van projecten is een probleem voor de regering van luchtkastelen.


  Maak melding

 10. @ boegroe

  Je naam zegt het al: een kogel die met alle winden meedraait.

  Probeer zelf op een idee te komen.

  Dat lukt je vast en zeker niet, luiwammes.

  Droom maar verder in je hangmat en neem nog een jointje !


  Maak melding

 11. Aldus Drs. econoom Boergroe vanuit zijn Bijlmer flat 6 hoog in zijn palmboom shirt en flip flops. Je moet goed ziek zijn om Amerika/Nederland (Triple AAA landen) te vergelijken met Suriname.


  Maak melding

 12. Beste John2, Nederland is idd de zogeheten triple-A-status kwijt geraakt bij kredietbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P). De kredietstatus gaat van AAA naar AA+ met een stabiele verwachting. Economie zit weer in de lift. Ga er maar vanuit dat in 2014 Nederland weer een AAA rating heeft. Zelfde geldt ook voor Frankrijk en Oostenrijk. Bij S&P is het altijd paniek voetbal.

  Bij de andere twee grote bureaus, Fitch en Moody’s, heeft Nederland nog wel de hoogst mogelijke status.


  Maak melding

 13. Goed dat er andre nieuwssiede er zijn ,starnieuws,gfs nieuws,daar heb ik nooit over supersnelweg gelezen alleen hier op ,,wkn,, eigennieuws dus en misleidend.ik heb nooit iemand horen beweren dat die weg voor de verkiezing opgeleverd moet worden,en dat er geen supersnelweg meer komt ,erg hoor Eigen formulering dus en niet vanuit de regering,de highway een vierbaansweg-zal 10,3km lang en 14meterbreed zijn.in het budget van us75miljoen,dat voor dit traject is uitgetrokken zijn ook twee bruggen over het saramaccakanaal opgenomen,de brug over van,t hogerhuysstraat krijgt vierbanen en dat is onderdeel van de gehele snelweg die loopt vanaf Paramaribo naar zanderij alles samen 36 maanden de eerste deel is 12 maanden,dus wees gerust het komt goed odi,odi


  Maak melding

 14. Allen,

  Wat zijn jullie nou aan het zeuren tussen Suriname en Nederland.
  Waarvoor deze strijd. Laat Suriname z’n ding doen, en laat Nederland z’n ding doen.
  Kijk in je eigen keuken.


  Maak melding

 15. Ik wist echt niet dat er in 2014 verkiezingen zijn…

  Als de Chinese Dalian deze snelweg mag bouwen dan is deze weg weer snel weg…

  Deze regering denkt groot: 18000 woningen, bruggen, fly-overs, supersnelwegen, spoorlijnen, tramlijnen, cadilacs enz.enz.

  Omdat de regering in dromen zweeft en zijn kiezers ook.

  Dus daarom kan je beter een zweeftrein vragen aan China, dan hebben de landeigenaren daar ook geen last van. Hij zweeft hoog boven de grond, de bevolking en de regering kunnen dan letterlijk dan ook blijven zweven…

  http://www.youtube.com/watch?v=rmsvzOV7iXM


  Maak melding

 16. Dit heet DOWN-SIZING. Eerst een snelweg met flyovers, toen een project van $ 200.000.000 helemaal gefinancieerd door China, Daarna een doorstek met flyovers etc.
  Nu een doorstek zonder lokale aftakkingen en geen fyovers maar een paar bruggen in paramaribo gepland over 36 maanden.

  De Doorsteek moet over een jaar klaar zijn en de rest wordt vergeten.
  Zand aan de kantschuiven, vlakmaken en asfalt machines hun werk laten doen is simpel. Ofwel de president kan volgend jaar een spectaculaire openende parade houden over een nutteloos stuk snelweg van Ergens naar Nergens dit als bliksemafleider voor een mislukte brug bij Carolina.


  Maak melding

 17. Laten ze ook om de 2 km een hulppost bouwen, indien en calamiteiten gaan komen ! dat gaat zeker komen,want er wordt daar bij de ouwe Afobakka weg nu al gereden als idioten !


  Maak melding

 18. Eerlijk je hebt helemaal gelijk, laat ieder zijn eigen ding doen, laat Suriname zijn eigen wegen aanleggen, laat Suriname zijn eigen bruggen en dijken, laat Suriname zijn eigen pompgemalen herstellen, laat Suriname zij eigen uit de grond en het hout uit de bossen halen, achterlijke gek. 1 de kennis is er niet en 2 de mensen om het werk uit te voeren zijn of te gemakzuchtig of te lui,
  Suriname heeft niemand nodig, dat is waarschijnlijk ook de reden van de duizenden Chinezen en Brazilianen en nu ook al Haitianen die overal aan het werk zijn


  Maak melding

 19. Ik ben voor nog meer ontwikkeling van Suriname. Het lijkt me echt te gek als er een snelweg zou komen tussen Afobakkaweg en Zanderij. En in de toekomst een treinverbinding tussen Paramaribo en Nickerie. Hoe meer ontwikkeling, hoe meer werkgelegenheid en economische welvaart in Suriname.


  Maak melding

 20. @Koos,
  Jij zou beter moeten weten, altijd in december maanden zit de economie in de lift.
  Toch verliezen duizenden mensen hun banen.
  Wordt aub wakker!!!!


  Maak melding

 21. Er wordt aan de lopende band geleend. Oude schulden betaal je niet en nieuwe worden oud. Steeds maar gaten vullen. Het beste is dat DDB het gat van zijn first lady eens vult want daar snakt zij naar.Dromen van een crimineel. Hij wil wel maar hij kan gewoonweg niet.


  Maak melding

 22. Als dit stukje weg er komt zou het wel verlichting brengen. Maar dit is nog steeds een fractie van het beloofde.
  En de brug aan de van Hogerhuysstraat moet ook nog afgemaakt worden.
  Bruggen over Corantijn en Marowijne, ziekenhuis in Wanica, nog even snel 16500 woningen bouwen, de tramverbinding naar Para.
  Ook even 400 miljoen US dollar ophoesten voor Surgold. Het wordt wel druk in 1,5 jaar.


  Maak melding

 23. mensen als je spaargeld op de Surinaamse bank heb haal het geld van de bank ,voor dat je weet is het geld niks meer waard. surname is straks als Griekenland met heel veel schulden en geen geld.denk aan de wisseltruc van de jaren tachtig.


  Maak melding

 24. John2, Nederlandse economie zit al een tijdje in de lift. Verwijs je hiervoor naar de outlook stukken van de DNB.
  In 2014 heeft men geen begrotings tekort zal men quit spelen.

  De werkloosheid in Nederland is in november gedaald tot 8,2 procent van de beroepsbevolking.

  Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het CBS telde vorige maand 653.000 werklozen.

  Dat waren er 21.000 minder dan een maand eerder, toen de werkloosheid uitkwam op 8,5 procent. De cijfers zijn gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

  De daling van de werkloosheid gaat gepaard met een toename van het aantal mensen dat zich terugtrekt van de arbeidsmarkt.

  Begrijp dat je iets anders wilde horen maar de nederlandse economie is aan het herstellen. Dat is morgen echt niet opgelost maar het gaat in de goede richting.


  Maak melding

 25. Beste Koos,

  Nederlanders hebben voor honderden miljarden spaartegegoeden op hun bank staan. Surinamers kopen alles op krediet en hebben geen srd op de bank.

  Dat is het verschil…


  Maak melding

 26. niks doen ze goed jullie spelen politiek met alles,zulke mensen noem ik lagie sranang man tog ze hebben ze hebben geen eigen waarde en dat gaan ze ook nooit hebben tog na so wo tang


  Maak melding

 27. De Nederlandse staatsschuld staat op een nieuw recordniveau. Volgend jaar zal de overheid de belastingen en de premies verhogen en de inkomsten met 12,4 miljard euro zien oplopen. Helaas zal de staatsschuld toch verder stijgen ondanks de harde overheidssaneringen. Uit de Miljoenennota 2013 blijkt dat mede door de Kunduz-maatregelen de staatsschuld met tientallen miljarden zal oplopen. De schuld zal in 2014 zelf stijgen naar 466 miljard euro.

  Schuld
  In 2001 was de staatsschuld 227 miljard euro, binnen een paar jaar liep de schuld hard op onder het kabinet Balkenende & Bos. Mede door de redding van de banken en de kredietcrisis liep de staatschuld in 2009 tot 350 miljard euro op.
  Eind 2013 zal de staatsschuld van Nedeland zijn opgelopen tot 434 miljard euro. In 2013 heeft de overheid voor de vierde op achtereenvolgende jaar een begrotingstekort. Het begrotingstekort is hoger dan 3% van het BBP. En dit is niet conform de norm die is afgesproken in Europa.
  (Bron: RTL)
  Recessie in Nederland nog niet voorbij
  Het gaat slechter met onze economie. Die kromp met 0,2 procent in de afgelopen maanden en steeds meer mensen worden werkloos. De werkloosheid in Nederland neemt verder toe. De recessie in Nederland is dus nog niet achter de rug. Nederland doet het slechter als je naar Europa kijkt, want in andere landen zit de economie alweer in de lift. (Bron: NOS)De Staatsschuld stijgt met 480 euro per seconde!

  koos jij bent een leugenaar.

  het gaat toch goed in nederland,ik kan jou ook laten lezen hoeveel die schuld volgende jaar gaat zijn en nog verder gaat stijgen.

  en dan praat jij over suriname,’ben jij jaloers,omdat,su met chin samen werken en niet met nedland.


  Maak melding

 28. Dus als ik het goed begrijp, komt er een highway van Zanderij naar Paramaribo plus 2 bruggen over het Saramakka-kanaal EN EEN SNELWEG VAN AFOBAKKA NAAR ZANDERIJ.

  Het totale project kost het Ministerie USD 125 miljoen. De minister van OW heeft woensdag op Zanderij het startsein gegeven voorde aanleg van een highway van PARAMARIBO naar ZANDERIJ.

  De aanleg van de SNELWEG TUSSEN AFOBAKKAWEG EN DE LUCHTHAVEN ZANDERIJ IS FORMEEL AANGEVANGEN.

  BINNEN oftewel 36 maanden (3JAAR) MOET DIT DALIAN-4 PROJECT ZIJN AFGEROND!!!CHINA ZAL ZORGDRAGEN VOOR DIT PROJECT+KOSTEN ZIEKENHUIS.

  IK BENNE BENIEUWD EN IK BLIJF OOK BENIEUWD NAAR HET ZIEKENHUIS TE WANICA.

  O JA, CHINA ZOU VOOR 1,5 MILJARD IN SURINAME INVESTEREN IN SURINAME VOLGENS EX-MINISTER ABRAHAMS.


  Maak melding

 29. haha en de brug naar guyana zal uiteindelijk een houten steiger zijn, ook voor de verkiezingen van 2015. NDPers zullen verbluft staan van de grote vooruitgang.


  Maak melding

 30. De rollen zijn omgedraaid: terwijl Nederland met de crisis worstelt, groeit de Surinaamse economie met 4 procent. Het einde van de hulp, twee jaar terug, doet geen zeer meer.

  Suriname heeft helemaal geen Nederlandse ontwikkelingshulp meer nodig. Terwijl Nederland in crisis verkeert, groeit de Surinaamse economie jaar in, jaar uit met ruim 4 procent. Dankzij de hoge olie-en goudprijs verdient de regering-Bouterse honderden miljoenen dollars aan de oliewinning en aan de goudkoorts in het binnenland. ‘Holland? Holland is niet belangrijk voor me’, roept president Desi Bouterse daarom steeds luider.

  en welke surinamer vind dit geen goed nieuws.


  Maak melding

 31. Dat nu de economische vooruitzichten enigszins verbeteren, is zonder meer te danken aan de inspanning van niet alleen de leiders, maar van het gehele Surinaamse volk. Er zijn en worden nog steeds grote offers gebracht door het volk om de maatregelen en strategieën te o­ndersteunen, die de regering nodig acht.


  Maak melding

 32. @Sra
  De Surinaamse economie groeit wellicht in SRD’s omdat ze bijgedrukt worden maar gaat in USD’s keihard achter uit.

  Graag in reële termen spreken en niet op basis van monopoly geld dat buiten de grens niets waard is. Behang is duurder.

  Als er geen $ 180.000.000/ jaar (= $ 240.000.000 = 5% van de economie) aan steun uit Nederland komt zouden heel wat mensen honger hebben.
  Voeg daar aan toe pensioenen en toerisme en u weet wel waarom Suriname nog iets te eten heeft.


  Maak melding

 33. Wat zouden jullie kiezen.
  Een groeiende economie van 4% waar men over duizenden praat.
  Of een groeiende economie van 1% waar men over miljoenen praat.
  Kom maar op slimme forum economen.


  Maak melding

 34. ONTWIKKELINGEN ONTWIKKELINGEN ONTWIKKELINGEN

  Miranda blij met ontwikkelingen in Para

  19 Dec, 12:00

  Het startsein van de ‘snelweg’ Paramaribo-Zanderij.

  Jerry Miranda, districtscommissaris van Para is heel blij met de ontwikkelingen in zijn district. “Je zult blind moeten zijn om de mijlpalen niet te zien”, zei hij bij de start voor de aanleg van een snelweg tussen Paramaribo en Zanderij. “We zijn er trots op dat het in Para gebeurt. De tijd van dromen is voorbij. We zijn wakker geworden bij het aantreden van deze regering.”

  Op een steenworp afstand van de Johan Adolf Pengel luchthaven is woensdag het startsein gegeven voor de bouw van Surinames eerste ‘highway’. De aanleg is onderdeel van de Suriname National Infrastructure Project, kort gezegd ‘Dalian IV project.’ Naast het bouwen van de ‘highway’ wordt ook nog 31 kilometer aan wegen gerehabiliteerd in Para, deelt Rabin Parmessar, minister van Openbare Werken mee.

  Woningbouw
  Er zijn verschillende woningbouwprojecten gaande in het district. In februari 2014 worden 85 woningen opgeleverd te Waterland door ondernemer Soekroela, te Bernharddorp is ‘Bun Oso’ bezig zeventien woningen op te zetten, het woningbouwproject Para City is in volle gang laat Parmessar optekenen. Er wordt een kantoor van Openbare Werken in het district gebouwd en het districtscommissariaat wordt binnenkort gerenoveerd.

  De vorige week is op Redi Doti een aanvang gemaakt met de bouw van de nieuwe Carolinabrug. Vanaf woensdag wordt er gewerkt aan het eerste gedeelte van de snelweg, dat zal lopen van Zanderij naar de Afobakaweg bij het kruispunt met Carolina bij mast 33.

  Nieuwe uitdagingen
  De komst van de snelweg brengt heel wat nieuwe uitdagingen met zich mee. Menig spreker liet zijn gedachten gaan over de nieuwe mogelijkheden. Assembleelid Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP) hoopt dat de druk op de Indira Ghandiweg zal afnemen. “We weten allemaal dat reizen van zuid naar noord een lijdensweg is. Heel veel ligt in Paramaribo. Misschien kunnen we een paar van die dingen naar hier verhuizen”, merkt Panka op.

  Voor Theo Vishnudatt, voorzitter van de vaste commissie van OW, is de snelweg een instrument om natievorming te bevorderen. “De snelweg heeft niet alleen voordelen voor Para maar zal hele samenlevingen langs de weg met elkaar verbinden. Ze komen makkelijker in contact met elkaar en dit gaat leiden tot hechtere banden.”

  Verwachtingen
  Jennifer Geerlings-Simons, voorzitter van De Nationale Assemblee meent dat de komst van de snelweg een nieuw begin met zich meebrengt. “Het roept verwachtingen op, niet alleen bij de bewoners hier maar in het hele land. Ik kijk uit naar het volgende moment, het moment van rijden.” Simons heeft het startsein gegeven voor de werkzaamheden door de eerste schep zand uit de grond te verplaatsen met een graafmachine.

  “Het wordt steeds drukker in uw district. Maar dat hoort ook zo. Het district is veel te belangrijk om eraan voorbij te gaan”, merkt Parmessar op.
  “Misschien moeten we straks een verzoek indienen om Para tot de hoofdstad te maken”, grapt de districtscommissaris. Toegezegd is dat de nieuwe Carolinabrug én het eerste gedeelte van de snelweg binnen een jaar in gebruik worden genomen.
  Miranda kijkt uit naar de opleveringen van de verschillende projecten.
  “Niet een droom is uitgekomen, maar een belofte is ingelost. We gaan het afmaken, dit is geen fictie maar realiteit.”

  René Gompers


  Maak melding

 35. Door VN is tot land van het jaar uitgeroepen Uruguay. Dit omdat het de president is gelukt de situatie van het volk te verbeteren. De president zelf leeft zeer eenvoudig in een hut. Hij reist ook met het allergoedkoopste ticket per vliegtuig. Gewoon tussen de mensen. Kunnen de megalomsnen in Su wat van leren.


  Maak melding

 36. Jammer dat in het artikel niet staat hoeveel Suri’s een employé vinden in het aanleg van deze grote werken.Volgens de pres.zouden ook nog 25.000 banen geschapen worden.Misschien bedoelde hij in de dieverij en boeverij.


  Maak melding

 37. @Sra
  Ik droom niet ik lees de cijfers van de Centrale Bank van Suriname
  http://www.cbvs.sr/images/content/recent_articles/suriname_country-profile_may2013.pdf
  Lees het ook en je zult zien dat de groei in SRD’s gerapporteerd wordt en niet in USD.
  Als u goed kijkt zal u duidelijk worden waarom prof Caram ongerust is nu de goudprijs keihard terug valt en dat deel van de staatsinkomsten heel sterk reduceert terwijl de uitgaven aan consumptie niet afnemen.

  Stemmen kopen met geleend geld betekend dat men later dubbel pijn leidt.

  Lees aub en probeer te begrijpen. Hoefdraad is al heel lang in paniek


  Maak melding

 38. @ Sra

  Sra zegt :
  “Er zijn en worden nog steeds grote offers gebracht door het volk om de maatregelen en strategieën te o­ndersteunen, die de regering nodig acht.”

  Je ziet het goed Sra het volk brengt offers : Bijvoorbeeld het weggeven van de voormalige Bruyzeelhoutconcessie ong 600.000 hectare, gaat naar de adviseur van Pres, terwijl het eigendom is van het volk.

  Bijvoorbeeld de schoonzoon van minister Hok die goudconcessies krijgt van ruim 450.000 hectare,ook eigendom van het volk. Opbrengsten moeten naar het volk, niet naar kennissen vd Pres.

  Ruim de helft vd monetaire- en goudreserves is ook al verbrast, besteed aan zaken die geen rendement opleveren voor het volk.

  Je hebt gelijk Sra het volk brengt diefkati-offers tot zij erbij neer vallen !


  Maak melding

 39. De regering onder lijding van de NDP ( Nationale Debielen Partij) gaat 75 miljoen uitgeven voor een weg van niks naar nergens !
  Een deel van de 75 verdwijnt in hun corrupte zaken.
  Neem aub en spendeer de rest aan ZINVOLLE projecten .
  Infra Paramaribo bijvoorbeeld
  Woningbouw door aannemers die wel leveren

  Het is gewoon te zielig voor woorden wat Surinamers over zich heen laten komen door een aantal Debielen


  Maak melding

 40. @Sra, wanneer een land alleen rauw materiaal exporteerd zijn zij altijd de verliezers. Op kort termijn lijkt het geweldig met groei cijfers, maar de werkelijkheid is dat de westerse landen hun waardeloos papier geld exporteren naar die derde wereldlanden en krijgen daarvoor waarde volle materiaal voor terug.

  Alleen landen die eind producten exporteren gaan vooruit.

  Front heeft ook niet de eind productiesector gestimuleerd, maar NDP maakt het nog erger om zoveel leningen aan te gaan zonder een grondige basis te hebben ten kosten van het land en volk. Het volk zal er vroeg op laat mee geconfronteerd worden. Dat is een feit. De leiders die jij ondersteunt zullen lekker op hun droogjes zitten wanneer die klap komt en het volk wordt de dupe van die mooie verhalen. Ook dit is een feit.

  IDB Bank, Suriname was de kleinste financieerder in Suriname van alle Caribische landen voor 2010. Vandaag lachen zij heel hard het volk van Suriname uit. De kosten, rentes, consultants fees die deze bank berekend zijn sky high. Daarnaast komt het meeste geld dat geleend wordt niet in handen van Surinaamse bedrijven, maar in handen van buitenlandse organisaties die met de IDB zaken doen. WIN-WIN voor de IDB and friends and Suriname loses.

  Ga zelf even kijken hoe de IDB bank er nu uitziet van binnen en buiten in vergelijking met het jaar 2010 en daarvoor. Dit is maar een voorbeeldtje van het geheel waarmee deze regering bezig is betreffende leningen.

  President Venitiaan en Gov. Telting waren misschien niet de beste, maar ze hadden zeker meer verstand dan deze regering.

  Bekijk elke regering critisch. Ook al ben je lid van de NDP, maar jij maakt geen deel uit van hun gesloten clubje.


  Maak melding

 41. Top tien speerpunten van Bouterse waren:
  1) Kruistocht langs corrupte overheidsdienaren
  2) Efficiente ambtenarenapparaat ( minder ambtenaren dus)
  3) Staatsbedrijven voor eigen goud productie
  4) Ziekenhuis “modernste”in regio
  5) Aanleg dijken langs de kust van Su
  6) BEstrijding criminaliteit
  7) Fly-Over Suriname
  8) Ontwatering grootparamaribo
  9) Bescherming Suriname tegen Chineze invasie
  10) Installatie parlement enquette omtrent decembermoorden ( zgn waarheidscommissie)
  11) Elk Surinamer krijgt toegang tot een woning.

  De wolf die gouden bergen aan zijn volk heeft beloofd. De held die zijn (blinde) volk naar het beloofde land zou leiden. Nog een aantal maanden te gaan…. Su bereid je voor… Hij deze tovenaar/vos verlies zijn haren, maar niet zijn streken.


  Maak melding

 42. Tunewa :hoeveel keer per 10jaar ga je naar su .
  je hebt trauma denk ik, het wordt tijd dat je weer 1keer
  naar su komt..en je moet 10 ogen meenemem.
  我爱苏生活和工作 I LOVE SU WOON EN WERK .


  Maak melding

 43. Hallo pesimisten lulletjes..je moet westerse landen niet verglijken met sur.Door de koloniale zijn de de andere landen achter gehouden,Is net als de VS bombaderen de andere landen 20 jaar terug.Voor end produkt mot je eerst de infarstructuur doen,,,HEt altijd de dome,junki,ww uittrekkers die zo negatief praten over sur.Als jullie dit kritiek leveren aan suri, Wat voor functie heb jjj en welk bijdrag heb jjj geleverd aan een land waar je woont.


  Maak melding

 44. Ik wil dit even onder de aandacht brengen, namelijk dat tijdens het bewind van ex-president Wijdenbosch de Oppositie de Slogan hanteerde dat HET VOLK BROOD MET BRUG ZOU ETEN.

  Het is kip en klaar dat het VENETIAAN is geweest die door GOED BELEID de twee bruggen heeft kunnen af betalen.

  Had de regering Venetiaan een heel slecht beleid gevoerd dan het volk mijn inzien inderdaad BROOD MET BRUG GEGETEN.

  Natuurlijk hebben deze twee bruggen hun economische waarde bewezen.

  Infrastructurele werken dienen gepaard te gaan met GOED BELEID ANDERS VERZUIP JE IN DE SCHULDEN DIE JE GEMAAKT HEBT OF JE BENT NIET IN STAAT OM ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN TE PLEGEN.


  Maak melding

 45. @henry

  helemaal gelijk. alleen moet je de infrastructuur wel plannen op de plaats waar het zinvol is en op de maat die zinvol is.
  Van nergens naar ergens een snel weg of een brug bouwen heeft weinig zin anders dan het lintje dat op de nationale feestdag door geknipt kan worden.


  Maak melding

 46. Godzegen allemaal,

  Het verbaasd me keer op keer hoeveel slechte reacties op deze site geplaatst worden voor de ontwikkelingen in Suriname. Ipv het land te ondersteunen word er alleen maar geklaagd.
  Wordt dit gedaan door de Surinamers in Nederland, dan verzoek ik vriendelijk om niet meer te reageren op de pagina en zich bezig te houden met NL.
  Kondreman horen elkaar namelijk te ondersteunen.

  Bless


  Maak melding

 47. Ik ben geboren en getogen in Suriname, heb familie wonen in Suriname en BEN/VOEL mij SURINAMER. Ik heb het volste recht om te reageren aangaande Surinaamse aangelegenheden.

  Ik ondersteun elke KONDREMAN ONGEACHT RAS of hij of zij Suriname economisch voorspoed kan brengen.


  Maak melding

 48. @ TUNEWA je vergat er TOCHNOG een paar famirie ,hier volgt de rest hahahahahaaaaaa: Universiteit in Wanica.
  2. Transparantie. Want ’t volk mag weten wat er gebeurt.
  3. Elke student een labtop.
  4.De deal met de Multinational zou voor DiDiBrie 95% zijn en 5% voor THE MULTINATIONAL zijn ,of fifty – fifty ,anders mocht de Multinational ophoepelen.
  5.Goudsector zou geordend worden en de jongens (gouddelvers) zouden merken dat ze werkzaam zijn in deze branche, omdat een grootdeel van dat goud/ geld in hun zak zouden blijven. haha mooi niet; deze gelden gingen rechtstreeks in de zakken van DiiDiBrie, zoon en Co.
  Bigi famirie ik hoop dat nog iemand iets meer/ bij kan aanvullen. Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 49. Ik snap de keuze wel. Ze hebben het beloofd en kunnen het niet waarmaken, nu komt er dus een alternatief dat geen alternatief is.

  Het probleem van het Pad van Wanica (Indira Gandhi weg) zijn niet die paar mensen die naar Zanderij gaan. Het zijn de velen die daar wonen en naar “de stad” moeten. Daar moet een oplossing voor gevonden worden. Er moeten afslagstroken komen en er is te dicht langs de weg gebouwd. Probleem van slechte planning en van voortwoekerende ongecontroleerde en ongeleide groei.

  Doe daar eens iets aan. Als het kalf verdronken is, …


  Maak melding

 50. @ Midete
  Helemaal eens met uw benadering. Eerst uitzoeken wat het echte probleem is.
  2 vliegtuigen grote vliegtuigen per dag of na groei 10 grote vliegtuigen per dag veroorzaken geen problemen op de weg.

  Combinaties van in en uitvoegen, kruisend en mengen van langszaam en sneller verkeer en neurotisch verkeersgedrag zijn de redenen voor de problemen.
  Doe daar wat aan en dan heeft iedereen plezier van de investering.


  Maak melding

 51. Allen,

  Als dit economische voorspoed is voor Suriname, sta ik er achter.
  Maak niet uit wie President is van Su, zolang Su maar vooruit gaat vindt ik het prima.

  Wordt tijd dat Su groot gaat denken en doen.

  Succes allemaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.