Politicus Pigot principieel na arrestatie zoon

70

PARAMARIBO, 14 dec – Hesdy Pigot (Nieuw Front/NPS) overweegt zich terug te trekken uit het parlement. Aanleiding is de arrestatie van zijn zoon Diguan wegens diefstal in de Verenigde Staten van Amerika. Weliswaar is meteen aftreden er niet bij. “Mijn eerste zorg is mijn gezin. Het parlementschap volgt nadien”, aldus Pigot.

De eerste zorg brengt met zich mee de koffers pakken en richting Amerika reizen. Toch moet het overwegen serieus genoeg worden opgevat. “Pigot zit niet vastgelijmd op die stoel, ook al heeft Pigot niets gedaan. Ik heb in mijn eerste toespraak beloofd normen en waarden hoog te houden. We moeten mensen leren hoe het moet. Mijn omgeving moet ervan bewust zijn dat stappen de zij maken ook van invloed zijn op mij. Daar ga ik vanuit”, zegt Pigot tegenover de Times of Suriname.

Olympisch zwemmer Diguan Pigot is aangehouden in Connecticut, waar hij zwemt en studeert. Hij blijkt een credit card gestolen te hebben van een teamgenoot. Met het krediet kocht Diguan een aantal goederen tot een waarde van ruim twaalfduizend dollar. Aankopen van nog eens zeven en twintig duizend dollar werden voortijdig gecanceld. Vader Pigot vindt dat Diguan beter had moeten weten: “Als je eenmaal in de picture bent, moet je je ervan bewust zijn dat je gevolgd wordt.”


70 REACTIES

 1. Voor mij hoef je om je criminele zoon niet af te treden.
  Daarom bekruipt mij stilaan het gevoel dat jij HESDY PIGOT het al niet zag zitten daar in dNA:-
  1. Je zou qua niveau als opvolger van Venetiaan,dat niet aankunnen.
  2.Vooral niet om iedere keer weer tussen de rest van de Ja-knikkers post te vatten.

  De ironie wil nu dat je criminele zoon je uit de brand helpt.
  Ik zou ik zeggen:”Wang ogrie e tjarie wan boeng”!


  Maak melding

 2. Hahahahahahhahaha. Wat een lachertje. Overwegen doe je in stilte en dat maak je pas bekend nadat je definitief een besluit hebt genomen. Hij heeft niks overwogen hoor maar blijft rustig waar hij is. Volk van Suriname is makkelijk te verleiden. Heeft Desi ook gedaan.

  Persoonlijk vind ik niet dat hij hoeft op te stappen. Als je kinderen volwassen zijn en je hebt ze goed opgevoed kun je niet verantwoordelijk zijn voor wat ze doen.
  Hoewel hij nu, indien hij aanblijft, geen missers zou mogen maken en al helemaal niks over Dino zou mogen zeggen. Want dit zal hem politiek altijd blijven volgen.


  Maak melding

 3. Wat je nooit moet doen politiek bedrijven met anders man leed.
  Je zal het altijd een keertje tegen komen,en dat treft nu de heer Pigot.
  Bij elke familie heb je een probleem wat je ook mag doen.
  Je kunt kinderen zo goed mogelijk van alles leren het zal altijd een probleem zijn.
  Over de hele wereld heb je mensen die verkeerde dingen doen maar ze hebben allemaal een vader of moeder dus het zit zo in elkaar.
  Dus goed nadenken voor dat je met anders man probleem spot.


  Maak melding

 4. @ MEDUSA

  Wat hierna is aangegeven noemt men in een gedisciplineerde samenleving waar normen en waarden strak hoog in het vaandel zit “verantwoordelijkheid nemen”
  Dus niet zoals zovele van de oplichters en schurken die boter op hun kop hebben maar blijven zitten waar ze zijn.
  Ik zal maar niet in herhaling treden over wetsovertreders.

  “Mijn eerste zorg is mijn gezin. Het parlementschap volgt nadien”, aldus Pigot.
  “Pigot zit niet vastgelijmd op die stoel, ook al heeft Pigot niets gedaan. Ik heb in mijn eerste toespraak beloofd normen en waarden hoog te houden. We moeten mensen leren hoe het moet. Mijn omgeving moet ervan bewust zijn dat stappen de zij maken ook van invloed zijn op mij. Daar ga ik vanuit”, zegt Pigot tegenover de Times of Suriname.


  Maak melding

 5. Als Pigot meent wat hij zegt over waarden en normen moet hij opstappen.
  Als je dit soort zware taal spreekt in je eerste speech in de Assemble, dan heb je geen andere keus meer.
  Crimineel handelen van een kind staat zo dicht bij een politicus, dat Pigot niet meer geloofwaardig is en in de Assemble alleen nog maar op eieren kan lopen.
  Het lijkt mij ook verstandiger, dat hij zich met zijn zoon gaat bezighouden in plaats van met politiek.
  Meer politici zouden dat moeten doen in soortgelijke gevallen.


  Maak melding

 6. Als iedere huidige parlementariër door wie of welke reden dan ook de hand in eigen boezem zou steken en zou opstappen, wordt het erg stil in de DNA…


  Maak melding

 7. Zoon,je hebt niks verkeerds gedaan:alleen het voorbeeld van je pappi gevolgd:Als surinaamse politicus is het nodig corrupt te zijn,en het salaris moet toren hoog zijn.(dat is een gegeven) Het is een normale gang van zaak in het Surinaams parlement.

  Als die nepotisme,malversaties en corruptie niet kon plaats vinden in deze multiculturele en Democratische samenleving zouden onze politici allang onderduiken in het buitenland als ze voor het Surinaams belang afreisden.Dan zou je de werkelijke hondsheid zien of beter hondsdolheid zien van de Surinaamse politici.Ze eten naamlijk uit het zelfde portie bakje met de straathonden.vaak vechten ze ook nog….


  Maak melding

 8. Mogen ze allemaal in DNA groeten. Allemaal hebben smet van hunzelf of mensen uit hun omgeving.
  Ik ben geen NPSer maar ga niet zeggen aan Pigot dat hij weg moet.
  Noem op en vertel me wie zonder smet is in dna?? Geen enkele.
  Hij is niet in dna voor zijn kinderen maar voor het Surinaams kind.
  Wat ik niet snap is dat mensen juist hun kinderen wegsturen en wij een universiteit hier hebben.
  Hou onze universiteit hoog en werk aan een beter morgen ervoor.
  Nee mijn kind gaat naar buitenland en komt niet terug.
  Ze zijn liever een nr in buitenland dan een mens met waarde in Su


  Maak melding

 9. Wendy,
  Ik ben het in principe helemaal met je eens, maar je moet je wel afvragen, wie naar het buitenland gaan om te studeren en waarom.
  Wie: juist alleen de kinderen van rijke Surinaamse ouders.
  Het zijn alleen de welgestelde ouders, die zich dat kunnen permiteren.
  Waarom: omdat de meeste universiteiten in het buitenland een hogere status hebben, dan de Anton de Kom universiteit, waarvoor ik overigens veel respect heb en vaak veel meer faciliteiten bieden.
  Bovendien kun je op de Anton de Kom universiteit lang niet in elke richting afstuderen.
  Maar zoals gezegd: ik ben het in principe wel met je eens.


  Maak melding

 10. Hier volgt een mededeling speciaal voor leden van de
  Nationale Debielen Partij!

  U kunt zich aanmelden voor een cursus democratische
  grondhouding. De cursus is voor leden van de
  Nationale Debielen Partij geheel kosteloos.

  Cursusleider, dhr. Hesdy Pigot.


  Maak melding

 11. Een statement van de NDP jongeren:

  Mag ik een kotszakje…..?

  Wij betonen intens medeleven met de familie van Mandela, het Zuid-Afrikaanse volk en roepen alle Surinamers op de idealen van Mandela voort te zetten.
  Wij prijzen ons gelukkig deel te mogen zijn van een partij die hulde brengt aan de filosofie van Madiba die zijn leven heeft gewijd aan de strijd tegen Apartheid. Evenals hij koesteren wij de idealen van democratie en een vrije samenleving waar mensen in harmonie en gelijkheid met elkaar leven .

  Het staat er echt!!!!!

  Kotsmisselijk word ik hiervan


  Maak melding

 12. Maxima zal ook niet aftreden als koningin mocht blijken dat haar vader direct dan wel indirect bij de moorden tijdens de smerige Argentijnse oorlog betrokken is geweest.
  Dat iemand met een hoge bestuursfunctie moet aftreden wegens het wangedrag van een familielid is gewoon flauwekul!
  Het blijven aanzitten heeft geen ene moer te maken met normen en waarden!


  Maak melding

 13. Vader Pigot vindt dat Diguan beter had moeten weten: “Als je eenmaal in de picture bent, moet je je ervan bewust zijn dat je gevolgd wordt.”

  Deze uitspraak van vader Pigot brengt mij in verwarring:
  Bedoelt hij soms dat: Als je niet in de picture bent, hoef je je ook niet bewust te zijn dat je gevolgd wordt dus kan je lekker je gang gaan?
  M.a.w zoon mag stelen/ frauderen maar omdat hij in de picture is moet hij dat liever niet doen???
  Of heeft zoon gefraudeerd juist omdat hij in de picture is??
  Van welke kant ik het ook bekijk, deze uitspraak van vader Pigot klopt van geen kant en vertelt helder en duidelijk uit wat voor hout hij is gesneden. Zo vader, zo zoon, principeloos.
  En nu… nu laat hij zijn verantwoordelijkheid bij de volksvertegenwoordiging links liggen, om zijn criminele zoon te gaan ondersteunen.
  Schandaal op schandaal. Vader Pigot, als je eenmaal in de picture bent, moet je je ervan bewust zijn dat je gevolgd wordt!


  Maak melding

 14. als ik zijn uitspraak goed begrepen hebt,is het net alsof hij wil zeggen en ook aan het volk aangeven is dit;oke zij hebben mijn zoon gepakt net zoals zij de zoon van pres BOUTERSE aangehouden hebben,dus doe ik een publieke politieke stunt om aan te geven dat pres BOUTERSE net als mij op zou moetten stappen,’smeerlap jij gebruikt de arrestatie van jou zoon om politiek gewin te realiseren,is jou zoon/familie dan toch niet zo belangrijk zoals jij aangegeven hebt.


  Maak melding

 15. Als parlenentslid moet je je bek groot kunnen opentrekken. Dat kan hij nu niet zomaar meer. Pigot heeft drie keuzes:

  1 hij houdt voortaan zijn bek dicht en neemt zijn geld

  2 hij last zijn zoon barsten en zegt overal waar hij komt: wie zij billen brandt moet oo de blaren zitten en hij blijft in het parlement.

  3 hij stapt op

  Ik zou opstappen EN mijn zoon laten barsten.

  Opstappen omdat ik niet meer de autoriteit heb om met recht te kunnen spreken en hem laten barsten omdat als mijn kind zich OP DEZE MANIER in de nesten werkt, hij het ook maar zelf miet uitzoeken. Stelen omdat je hinger hebt zou ik niet eens kunnen begrijpen. Je kan namelijk ook vragen. Maar voir dit soort bedragen frauderen is hebzucht. Van mij mag je dan maar gaan brommen..


  Maak melding

 16. Hij kwam aan die creditcard door diefstal. Maar hoe kwam hij aan de geheime code? Het lijkt erop dat deze jongen dubbel gepakt gaat worden. Voor fysieke diefstal en voor hacken!


  Maak melding

 17. Wat se leere de kinder op sgoool? Hoe kan so veel Surinaam mense so kriemieneel? Kinder sit heele halfe dag op sgool, tok se geen reegels kenne. Se sein reegelloos. Hoe dat kan? Dan se gaan in polietiek en alleen korupsie daar. Alleen vauwte beslising. Kost land so veel geld. Is dan niemant in Surinaam eerlik en reegelgehoorsaam?


  Maak melding

 18. @ MEDUSA

  Maxima heeft ook nooit overwogen haar koninlijke lidmaatschap op te geven. Pigot wel.

  Ik kan ook begrijpen dat men wilt dat hij opstapt want hij claimt erg principieel te zijn maar de realiteit laat anders zien.


  Maak melding

 19. Vader Pigot maakt een grote fout:niet alleen wanneer je in de picture bent moet jij je gedragen,maar ten alle tijde.Wat wil vader Pigot zeggen? Dat minder bekenden hun gang mogen gaan? Wat een mentaliteit zeg!


  Maak melding

 20. a.u.b. NIET doen (aftreden) Mr. Pigot. Volg het voorbeeld van “je/Sur baas” Mr. Bouta. Je zoon krijgt zijn straf wel. Let wel dit is America, je kan geen rechters hier omkopen. Als het zover komt: de jury bestaat uit 11-12 gewone burgers. En niet 3 rechters (als in Sur) die onderling..ze kennen mekarr zo GOED.. een uitspraak kunnen doen


  Maak melding

 21. Jou kennende heb je een paar ’typfoutjes’ gemaakt, ik neem de vrijheid de ‘fouten’ (kleinletters)) voor je te corrigeren (HOOFDLETTERS):

  “Maxima zal ook niet aftreden als koningin mocht blijken dat haar vader direct dan wel indirect bij de moorden tijdens de smerige Argentijnse oorlog betrokken is geweest.
  Dat (iemand met een hoge bestuursfunctie) (BOUTERSE) moet aftreden wegens het wangedrag van een familielid is gewoon flauwekul!
  Het blijven aanzitten heeft geen ene moer te maken met normen en waarden!

  Persoonlijk heb ik nooit gedacht dat Bouterse zal aftreden vanwege het wangedrag van wie dan ook, hij piekerde er niet eens over om vanwege zijn eigen wangedrag af te zien van een hoge publieke functie. Hoe boertiger/onbeschofter/ongeciviliseerder/ botter, met niemand rekening houdend, hij zich kan gedragen hoe meer hij zich in zijn element voelt en denkt dat hij een groot staatsman is. Een groot staatsman houdt rekening met de menselijke waardigheid van alle andere mensen zelf met dat van zijn politieke vijanden, een groot staatsman ziet in dat hij niet onmisbaar is, hij vindt zichzelf niet zo geweldig dat hij niet uit zichzelf kan aftreden, we hoeven maar te kijken hoe Mandela zich heeft gedragen, na vijf jaar trad hij af als president, terwijl hij toen nog geliefd was onder zijn volk. Vergelijk dat eens met het gedrag van Mugabe en Bouterse; al maken ze nog zoveel fouten als leider en voeren ze hun land naar de afgrond, geen haar op hun oude kop denkt aan aftreden, het wangedrag van een familielid zal ze zeker niet doen aftreden.


  Maak melding

 22. @aboikoni
  Je zegt:”Maxima heeft ook nooit overwogen haar koninlijke lidmaatschap op te geven. Pigot wel”.

  Waarom zou ze trouwens?
  Dat weet ik niet!
  Dat heeft ze immers niet aan mij verteld.
  Aan jou wel?

  Jij zegt:”Hij claimt erg principieel te zijn maar de realiteit laat anders zien”.

  Natuurlijk laat de realiteit iets anders zien.
  Ben jij ergens op deze aardbol een politicus met principes tegen gekomen?
  Die twee entiteiten gaan niet samen en dat hoor jij te weten.
  Of jij bent te goedgelovig!


  Maak melding

 23. (off topic)
  @MEDUSA(mijn zielloze),
  Jij beweerde op Vrijdag 13 december 2013 om 01:23 uur, door MEDUSA;

  “@Sankofa
  Ik ontdek ook weer een vorm van ongeletterdheid bij jou.
  MEDUSA is geen kwal in de Griekse mythologie!
  Sla dat maar er op na!
  Dus je bent DOM Sankofa!
  Zo dom dat je alleen maar over KA en POEP weet te praten.
  Verder kom je niet.Je stamelt alleen maar heel wat trash and rubbish!”

  En je ging verder met:
  “@Sankofa
  Hoe kan jij gelijk aan mij zijn,domoor??
  Ook het verschil tussen gelijkheid en gelijkwaardigheid ken je niet!
  Je bent nog onbelezen ook!”

  Waarop ik antwoorde met;

  “@MEDUSA,
  Jij praat nu over de MEDUSA in de Griekse mythologie.

  Aangezien jij denkt te weten dat het leven alleen uit biochemische processen bestaat, moet jij wel de kwal zijn/bedoelen met jouw naam.

  Een medusa IS namelijk ook een naam voor kwal en niet allen in het frans! (maar dat wist je natuurlijk al)
  Daarbij kan het wel eens voorkomen dat jij je eigen uitscheiding direct moet inslikken wanneer je bijvoorbeeld hikt!

  Let goed op of je adem niet ruikt naar….”
  Waarop jij antwoord op
  Vrijdag 13 december 2013 om 01:47 uur, door MEDUSAn met

  “@Sankofa.
  O!Je wordt minder onbeschoft en minder vies en smerig uit je bek.
  Je praat over “uitscheiding” en niet meer over KA en POEP!
  ZXo zie je maar weer;het is laat maar niet te laat, smeerpijp!”

  Zie je medusa, je gaat hier weer in op de vorm maar niet op het onderwerp, namelijk de naam van een kwal die jij jezelf hebt aangemeten.

  Je bent het nu toch wel met me eens dat Coelenterata, medusa, kwal of holtedier allemaal dezelfde betekenis hebben…

  Wist je dat dit wezen door dezelfde gat moet eten en poepen?

  En waaromkies je ervoor om zielloos door het leven te gaan? bekijk hier nog wat andere benamingen van het woordje ZIELLOOS;
  1) Dood (leg daar maar gelijk jouw ego erbij neer)
  2) Emotieloos
  3) Gevoelloos
  4) Harteloos
  5) Hardvochtig
  6) Hard
  7) Liefdeloos
  8) Levenloos
  9) Ongevoelig
  10) Zonder ziel
  toevallig(of niet)is het allemaal proefondervindelijk bewezen bij jouw!

  Een reactie graag.

  En nog wat @MEDUSA de zielloze kwal,
  Kun je ons de betekenis van “Je bent nog onbelezen ook!” even uit de doeken doen aub?


  Maak melding

 24. Met wie heb ik eigenlijk te doen?
  Er wordt telkens onder een andere schuilnaam over het zelfde onderwerp met mij gediscussieerd.!
  Pokaitongo,Aboikonie,Filet,Henkes?
  En Henkes vooral,dat kan ik me niet voorstellen.
  Wie is wie?
  Of is Pokaitongo = Aboikonie = Filet = Henkes?
  Wie houdt wie voor de gek?
  Stelletje grappenmakers!


  Maak melding

 25. @Sankofa.
  Stel mij geen vragen,ga dat alles wat je van mij weten wil maar zelf onderzoeken!

  Ik ben bovendien NIET “Een medusa”.
  “Een” is een ONBEPAALD LIDWOORD.
  Ik ben “(De) MEDUSA”,van wie er dan en slechts dan maar één bestond en wel die uit de Griekse mythologie,aan wie ik mijn schuilnaam heb ontleend!!!!

  Dus alle verklaringen over de andere “medusas” mag je voor jezelf houden.Ze kunnen me gestolen worden.

  De enige echte niets ontziende MEDUSA !


  Maak melding

 26. @ MEDUSA

  Maxima is niet verantwoordelijk voor wat haar vader deed. Ook levert ze geen kritiek op anderen en komt ook niet met hoge woorden die ze niet waar kan maken.

  Ik vind het gevaarlijk van Pigot dat hij luid en duidelijk laat weten dat hij opstappen overweegt. Nu zullen de mensen om hem heem hem smeken om te blijven en zal hij daar “steun” uit putten. Vandaar dat ik zei dat overwegen iets is dat je in stilte moet doen zonder beinvloeding van anderen.

  Vandaar dat ik het begrijp dat men wilt dat hij opstapt, maar van mij hoeft het niet. Pigot is niet de messias. Ik zie hem ook niet als DE politicus die het verschil in Suriname zal maken.


  Maak melding

 27. @Medusa:Er wordt telkens onder een andere schuilnaam over het zelfde onderwerp met mij gediscussieerd.!
  Pokaitongo = Aboikonie = Filet = Henkes?

  Woooooooi mi masra, 😉 😉

  Ay mi gado, medusa(k) a san fré go na ing ede. 🙂
  Un yep’ing baya! Waldooooo! 🙂


  Maak melding

 28. Ik denk dat de heer Pigot een statement wil maken. Als de zoon in dit geval een scheve schaats rijdt, verbind ik daar mijn conclusies aan, zegt hij. Dit is een direct verwijt aan DDB, wiens zoon’s (mis)daden echter veel groter waren, Maar dit terzijde. Hoe groot of klein een vergrijp van een familielid ook is, als publiek figuur, in dit geval dus als parlementariër, hoor je daar in een democratie je conclusies aan te verbinden. Al dan niet onder druk van de politieke partij waartoe je behoort. Als in het buitenland een politiek figuur b.v. één slok teveel op heeft tijdens het besturen van zijn voertuig, staat hij de volgende dag al op straat. Zo simpel is het. Voorbeelden genoeg. Maar in Su is de Bisonkit niet aan te slepen om die grote boeven in het pluche te houden.


  Maak melding

 29. @Aboisrapoe
  Pokaitongo = Aboikonie = Filet = Henkes?

  Aboi no srapoe a boi DONG NO HAGOE!!
  Joe no ê sjie a vraagteken,joe dongkaw.Hi hi hi hi!
  Maar dat zal mij niet verwonderen!


  Maak melding

 30. Er hebben vele zonen/ van politici en bestuurders op hoge posten zich in het openbaar misdragen,maar het is nooit in de Surinaamse geschiedenis voorgekomen dat een van de ouders door toedoen van die misdragingen van hun kind hun functie hebben neergelegd.


  Maak melding

 31. ik denk dat de heer PIEKOP de eer aan zich zelf en de partij moet houden en een goed voorbeeld moet geven aan bouterse,shame shame shame for both family’s!


  Maak melding

 32. @Medusa

  Ik heb maar een alias en ben maar een persoon maak je geen zorgen. En om eerlijk te zijn lever ik liever geen commentaar op anderen. Maar soms moet de waarheid gezegd worden.


  Maak melding

 33. @ gladvis:

  Die is een goede:

  Pigot moet de juiste beslissing nemen EN het goede voorbeeld geven aan DiDiBri en opstappen. Hopelijk wordt dat de standaard in Suriname.


  Maak melding

 34. beste mensen zo zie je maar weer het verschil nps en ndp leve nps leve nieuwfront dit voorbeeld had men allang moeten volgen waarom is deze bouterse nu nog president van surinaame dat vraag ik hier aan het surinaamse volk waarom dit hoef ik niet verder uit te leggen


  Maak melding

 35. Wat een gelul zeg en het slaat ook nergens op zeg dan liever dat als mijn zoon of dochter zich misdraagt dat ik daarvoor moet boeten kom schei toch uit, O en HENK MOLENAAR waar voor heb je zakje nodig slik maar lekker door want nu zoek jij wat je bent HAhahaaaa.


  Maak melding

 36. Wat een onzin zeg! Dus, moet ik me gaan ophangen omdat mijn zoon vastzit? Belachelijk gewoon, dit heeft niets met principes te maken Hesdy maar met karakter. Het overwegen om uit de politiek te stappen is het deze zaak niet waard. Ieder moet zijn eigen verantwoording dragen ook zijn zoon die ervoor koos om lange vingers te hebben. Lekker shoppen op andersmans kosten zonder diens toestemming betekent gratis brommen op staats kosten. Dit weet bijna elke gestudeerde malloot dat als je niet braaf ben krijg je een schop voor je kloot.
  django


  Maak melding

 37. Wat een pokkenzooi, ik wou dat ik het lef had gehad van die zoon van Hesdy Pigot, had ik ook lekker proletarisch kunnen gaan shoppen, want wie wil er geen nieuwe kleren, schoenen en laarzen met de kerst? Of kerst kadootjes kopen voor de familie. Hey Diguan, kan ik niet bij jouw in de leer komen? kan ik ook eens genieten.


  Maak melding

 38. @Filet
  Je zegt:”En om eerlijk te zijn lever ik liever geen commentaar op anderen”.
  EN NU KOMT HET:”Maar soms moet de waarheid gezegd worden”.

  Je spreekt jezelf dus faliekant tegen (over principes gesproken.)


  Maak melding

 39. @django
  Jij zegt:”Belachelijk gewoon, dit heeft niets met principes te maken Hesdy maar met karakter”.

  Vergis je niet,principes en karakter(inborst) inhereren!
  Je kan en mag ze niet los van elkaar zien.
  Samen dragen ze bij tot de vorming van jouw persoonlijkheid!


  Maak melding

 40. Nu Doehie ook over heeft gesproken!Diguan kon zich met moeite aan zijn eigen vader spiegelen.Want de deugdelijkheid is de vader met de paplepel ingegoten die hem een moeizaam bestaan oplevert.
  Diguan identificeerde zich met de huidige pres.en zijn zoon en de zaak liep totaal fout.De meeste jongeren in Sur.identificeren zich met Bout,Lonnie en Somo laat dat gezegd zijn.


  Maak melding

 41. Iedereen maakt een jeugdzonde. Als je in een bepaalde leeftijdsgroep zit of verkeert kan je altijd misstappen maken. De politicus hoeft voor mij niet af te treden omdat zijn zoon, een delict begaat die ieder van ons in deze leeftijdcategorie had kunnen begaan. Dit is niet te vergelijken met de zaak van Dino. we gaan geen appels met peren vergelijken. Die heeft een doctorsgraad in de criminaliteit verworven.
  Ik hoop dat deze jongen zich herstelt en het opwaartse pad gaat bewandelen. Het pad van het licht, van hard werken en studeren.


  Maak melding

 42. @ Sing SIng.

  Ik vergelijk het wel met de zaak van Dino. Dino zit vast omdat dankzij z’HEBZUCHT.
  Er is ook een ex Surinaamse voetballer veroordeeld voor levenslang in Amerika. HEBZUCHT.
  Pigot, HEBZUCHT.

  Een misdaad is en blijft een misdaad.


  Maak melding

 43. vader Pigot doet net als hij niks van zijn zoon weet .Suriname heeft een klein gemeenschaap , alles wat de vader pigot doet weet heel suriname .waarom zou de vader pigot niets weten van zijn zoon wat hij uitspook . hij bang dat de schijnwerper op hem kunnen schijnen NPS minister minst betrouwbar .aftreden is het beste.weg met corrupt ministers.


  Maak melding

 44. Bepaalde figuren worden geleid door hebzucht, en anderen begaan een jeugdzonde door hun overmoedigheid en door de verleidingen van deze consumptiemaatschappij. Het zei zo. Die jongen Pigot zal er veel spijt van hebben. Hoopt dat hij leert van deze zonde en een sterker man wordt en een beter mens voor de maatschappij. Na getoonde spijt en berouw kan hij altijd nog een aanwinst voor de maatschappij worden.
  Hij zal echt niet uit luxe deze misstap hebben begaan. Het zijn allemaal de risco’s die we allemaal kunnen meedragen als in zo’n leeftijdscategorie zitten.
  Vader Pigot had moeilijk een politieman bij zoon kunnen zetten. En vader Pigot zal echt geen 5 dure advocaten van zijn salaris kunnen betalen. De familie is genoeg gestraft en wie zonder zonde is zou ik zeggen: werpe maar de eerste steen.


  Maak melding

 45. Sing Sing.

  Ik weet niet waarmee je bedoeld,maar van je eigen mede student stelen en gaan shoppen, mag zo wie zo niet!
  Het mag niks uit of je vader invloedrijk is of niet,stelen is stelen! Sorry stelen in het algemeen niet,dus einde discussie !!!!!!!!!
  Na mi takie, a Boy é broko unu saka mang.


  Maak melding

 46. Sing Sing….je boodschap lijkt op de boodschap van de zus van `Dig´ maar van je team mate een credit card pakken want je wilt ook cool stuff hebben…..Wil je echt spreken over mensen zonder zonden, of over de hoeveelheid zonden die mensen begaan. Wil je spreken over het feit dat iemand met een schuld van bijna 13,000 dollar is opgezadeld, het verdriet en het feit dat zijn credit-score mogelijk geruineerd is? Sing-Sing of juffrouw P (?) want u verhaal is identiek aan de youtube boodschap, het gaat erom dat mensen niet alles KUNNEN HEBBEN EN KRIJGEN OP DEZE WERELD. Oh en zo een goede zwemmer is Dig ook niet, en toch ontving hij een beurs van Suriname.


  Maak melding

 47. @Medusa

  je hoeft niet perse op een ander te reageren om de waarheid te zeggen, dat kan je ook door je eigen mening te geven. Moet ik je dat uit leggen?
  Enfin, ik bedoel dus ik reageer niet graag op mensen als jouw, maar soms is jouw commentaar echt tenenkrommend.


  Maak melding

 48. @Filet
  Ik denk dat ik een klein beetje Nederlands versta.
  Je hoeft het niet uit te leggen.
  Ik zal het voor je doen.
  Indien je zegt:”En om eerlijk te zijn lever ik liever geen commentaar OP ANDEREN.Maar soms moet de waarheid gezegd worden”.

  Je zegt:”je levert LIEVER geen commentaar OP ANDEREN”.
  Dan doe je dat toch wel OP ANDEREN,want dat geef je zelf aan door het(nevenschikkend) voegwoord “MAAR” te gebruiken.
  “Maar” impliceert een tegenwerping d.w.z. dat de bijzin waarop het betrekking heeft,een tegenstelling /uitzondering vormt met wat er reeds gezegd is.
  Moeilijk ???
  Of volgens mij bedoel je niet wat je zegt of …. je zegt niet wat je bedoelt.

  En over mijn tenenkrommende opmerkingen?
  Tja …. eerlijke woorden zijn soms hard,harde woorden zijn soms niet mooi en mooie woorden zijn soms niet waar!
  Tel uit je winst!!!!


  Maak melding

 49. @Medusa

  Dat is exact waarom ik het woord MAAR gebruik.

  En met ANDEREN bedoel ik andere reageerders op WKN.

  Het doel is hier is dus commentaar te geven op de gepubliceerde nieuwsartikelen.


  Maak melding

 50. Voor de daad waarvoor hij is aangehouden in Connecticut kan hij van 1-25 jaar celstraf krijgen. (Class B Felony).
  Zijn advocaat kan het misschien kunnen regeleren met de prosecutor dat het een Class C Felony wordt of minder. Als hij nooit eerder in aanraking gekomen is met de politie en vanwege zijn leeftijd etc kan de straf verder vermindert worden.
  Als hij direct naar een psycholoog kan zodra hij vrijkomt als de waarborg betaalt zal dat wel helpen bij de straf bepaling.
  Of hij moet maar blijven volhouden dat zijn vriend(in) hem de creditcard heeft laten gebruiken voor “favors” en nu dat het af is met ze dan wordt hij beschuldigt door die vriend(in).

  Hier in America ben jij onschuldig todat jij door de rechter wordt veroordeelt.
  Als hij een felony op zijn naam krijgt wordt hij na zijn straf hoogstwaarschijnlijk het land uitgezet en kan hij de USA nooit meer bezoeken.
  Dus heel wat warmee de Pigot familie mee moet leren omgaan gedurende de feestdagen. Aan die zus zou ik willen meegeven haar mond liever te houden IPV miss USA te komen spelen en haar broer nog meer in problemen te brengen met haar uitspraken.


  Maak melding

 51. @Filet.
  Dan heb je het woord “MAAR” verkeerd gebruikt!
  Je had een ander VOEGWOORD (het woord zegt het al “VOEGWOORD” het voegt twee zinnen aan elkaar) moeten kiezen.
  Sorry!
  Ik discrimineer niet MAAR ….
  Ik ga naar bed MAAR ….
  Ik ga werken MAAR …..
  Ik ga met vakantie MAAR…
  Al ben ik zo zwart als roet MAAR …ik meen het toch goed!
  Voel jij die tegenstelling en het gevaar van het woordje MAAR??

  Een voorbeeld:Moet je ’s kijken hoe vaak jij het woordje “MAAR” in een keer gebruikt!
  Houd jij zoveel van dat woord?

  Jij zegt op zondag 15 december 2013 om 11:07 uur @Medusa:
  “Ik heb “MAAR” een alias en ben “MAAR” een persoon maak je geen zorgen. En om eerlijk te zijn lever ik liever geen commentaar op anderen. “MAAR” soms moet de waarheid gezegd worden”.


  Maak melding

 52. @Medusa

  Het woord MAAR is hier in twee verschillende contexten gebruikt:
  1. In de betekenis dat er enkel en alleen 1 is
  2. Dat er een uitzondering wordt gemaakt

  Ik ben geinteresseerd in de inhoud en niet zozeer in de vorm.


  Maak melding

 53. in suriname denken de rijke luis kindrn altujd dat ze mogen doen wat ze maar willen. ouders halen hen dan steeds eruit . in sur was dit in de doofpot beland zoals zoveel andere zaken denk aan aanrijding zonnebloemstr. e.a. gevaLLEN drugs etc. dape na AMERKAN AKSI DINO E.A.


  Maak melding

 54. Wanneer wij als landgenoten alles goed en wel op de keper beschouwen dan zien we, dat de familie Pigot reeds ontiegelijk zwaar is gestraft, gelet op de heftige media aandacht die deze zaak heeft teweeggebracht. Op dit moment zou de familie Pigot het liefst willen emigreren naar Timboektoe en tot nooit meer ziens of een toverstok willen hebben om deze hele affaire te neutraliseren en tot de vergetelheid te doen behoren.

  Velen geven bij voorbaat de schuld aan de opvoeders, dat zij wellicht een fout hebben begaan of niet goed opgelet hebben tijdens de opvoeding van hun kroost etc., maar de waarheid is anders. Mama en Papa Pigot hebben hun kids wel goed opgevoed, ze komen van goede huizen en hebben altijd het beste met hun kinderen voor gehad. Maar eenmaal weg onder papa’s en mama’s vleugels denken kinderen dan het hunne van, ze zijn groot geworden, worden overmoedig en denken zelfs de hele wereld aan te kunnen, want ze zijn eindelijk van het ouderlijk gezeur af. Kinderen van tegenwoordig zijn vaak de meest ondankbare wezens, je voedt ze op en toch zien ze kans hun goede opvoeding te dompelen in rouw en sarcasme waarbij hun pedagogen en goede educatie omvleugeld worden door twijfel en disorde.

  Van heinde en verre en bijna elke inboorling in Suriname weet hier nu ook van en weten de misstappen van de onderhavige waterrat in geuren en kleuren na te vertellen. En wat dacht men van Papa en mama Pigot, zij schamen zich nu zo erg dat zelfs de heer Desi Bouterse niet met ze zou willen ruilen. Desi en Dino hebben samen helaas ook een potje van gemaakt en het Surinaamse volk in diepe schande gehuld waardoor ze gezien de ernst van hun misdaden tegen de menselijkheid op generlei wijze een tweede kans verdienen.

  Ik vraag mij nu zeer ernstig af of het enigszins meerwaarde heeft om de familie Pigot inclusief de dader nog extra te moeten straffen. Recht is hier krom wanneer ook het olympisch comité zich hierover gaat buigen om meer sensatie te creëren. Er is al ellende genoeg op deze wereld, buitendien verdient Diguan een tweede kans wiens handel en wandel in de toekomst op de voet gevolgd zal worden door religieuze zakkenwassers die hobbymatig toegespitst zullen zijn om bij het minste geringste de familie Pigot wederom door het slijk te halen. Is dit gegeven niet bevredigend genoeg voor al degenen die angst hebben dat genoemde zwarte schaap in de toekomst in herhaling valt?

  Daarnaast ben ik er helemaal van overtuigd dat een heleboel mensen die in Suriname en elders ter wereld nog vrij rondlopen ook zodanige grove fouten en misstappen hebben begaan die tot thans onttrokken zijn aan het zicht van de openbaarheid, aldus ongestraft zullen blijven maar de bek vol hebben over de missers van anderen. Steek de hand in eigen boezem.

  99% van de Surinaamse bevolking is geloviger dan de Paus, maar toch schijnt het dat de kerken c.q. de sekten hun gelovigen geen vergevingsgezindheid noch barmhartigheid hebben bijgebracht, maar deze juist vervult hebben met haat, destructie en kruisiging van allen die in God geloven. Stop met deze bullshit, stop met het kruisigen van de familie Pigot, stop met het geouwehoer en gefilosofeer over waarden en normen die kant noch wal raken, weg met alle zogenaamde geleerde idiote theorieën, genoeg is genoeg, één artikel was al ruim voldoende om de misstappen van eens lands gevierde sportzwemmer die door zijn ondoordachte daad vereeuwigd is als studentikoze jatmoos aan de kaak te stellen als voorbeeld voor hen die komen gaan.
  django


  Maak melding

 55. @Filet
  Het woord MAAR is hier in twee verschillende contexten gebruikt:
  1. In de betekenis dat er enkel en alleen 1 is
  2. Dat er een uitzondering wordt gemaakt

  Het gaat bij om de 2de “MAAR”,DIE HET TEGENGESTELDE BENADRUKT!!
  De 1ste “MAAR” kan je vaak weglaten in de zin.

  Je bent geinteresseerd in de inhoud en niet zozeer in de vorm?
  Dus toch OOK in de vorm.
  Jij zegt :”Niet zo zeer!”
  Ze zijn beide voor mij heel belangrijk!


  Maak melding

 56. Laten ophouden met het discussie over Leguana sorry
  diguan,hij is gewoon aan het oefenen voor later.
  Later als hij terug komt om zijn leiders op te volgen, dan heeft hij al een streepje voor!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.