Oppositie eensgezind: onderzoek Hezbollah-link

85

PARAMARIBO, 12 nov – De oppositie is eensgezind over de noodzaak van een onderzoek naar de nieuwste aanklacht tegen Dino Bouterse. Het Nieuw Front heeft het Openbaar Ministerie al opgeroepen samen te werken met de Amerikaanse justitie. Nu vindt ook eenmansfractie Doe een grondig justitieel onderzoek noodzakelijk. Suriname heeft er alle baat bij.

Land en volk worden er als het ware met de haren bij gesleept. “Het gaat hier om een verdachte die ons land in een avontuur stort. Daar zit niemand op te wachten. Wanneer er sprake is van een ernstige criminele daad, moet het Openbaar Ministerie in actie komen. Zo hoort het in een rechtsstaat”, zegt Doe-parlementariër Carl Breeveld tegenover de Ware Tijd. Weliswaar gaat het om een individu waar de Amerikaanse justitie zijn pijlen op richt.

Maar het effect werkt ontegenzeglijk nationaal door. Er hoeft maar te worden uitgegaan van wat er volgens de aanklacht allemaal is gezegd en beloofd. Zoals met de diplomatieke paspoorten die ‘geregeld’ zouden worden voor Libanese militanten. De indruk ontstaat wellicht dat “we hier te doen hebben met een bacovenwinkel, waar onder meer diplomatieke paspoorten voor het oprapen liggen”, aldus Breeveld.


85 REACTIES

 1. ja, dna. libanese hezbolla’s wel een surinaams paspoort maar de nederlanders in suriname geboren en grotendeels getogen, geen dubbel paspoort. discriminatie, heet dat. ha ha ha.

  recht voor een recht voor allen. uitzoeken tot de tiende macht en dit is niet de eerste paspoortzwendel, dus ga maar flink aan de gang.


  Maak melding

 2. Oliedom: drs. Baboeram alias SANDEW HIRA denkt alle kennis en informatie in pacht te hebben. Dank aan Jan Gayentaan voor de verwijzing naar link inzake Hezbollah in Latin America(zie Starnieuws 12 nov.2013). Deze mijnheer schijnt een chronische haat te hebben tegen alles wat USA betreft. Of is hij een dubbelspion.


  Maak melding

 3. Er moet een grondig onderzoek plaatsvinden in Suriname, met hulp vanuit het westen, deze zaak is zeer ernstig, de Surinaamse onderzoekscommissie vertrouw ik niet zo, dan heb je een situatie waarbij een slager zijn eigen vlees moet keuren…

  Van de familie Bouterse is bekend dat het zijn moederland in 1 klap kan vernietigen, gelukkig waren de plannen op tijd ontdekt(als het waar is tenminste)…

  Nu is het alleen nog de vraag of de Surinaamse volk dit pikt van deze criminele, maffia familie??? Als jullie het niet zelf kunnen vraag dan hulp vanuit het buitenland…


  Maak melding

 4. Dada heeft geen zin in een onderzoek met de VS. Reken maar dat de DEA, FBI en NSA een bezoek komen brengen bij Belfort.
  Zoals gewoonlijk neks no fout, over tot de orde van de dag.

  Het is te hopen dat Bouterse Sr ergens aan wordt gelinked. Want dan hebben ze serieus een probleem. De VS maken geen grappen.


  Maak melding

 5. hihihi redimusus klagen alleen maar. negatieve propaganda voor hun eigen nering. de oppositie moet eieren voor haar geld te kiezen. bouta kraktie mie mang ,creolen bosland creolen verenig je en neem aan wat pero heeft gezegd. hup hup bouta


  Maak melding

 6. bacovenwinkel = buitenlandse zaken = lachin

  melvin linscheer = de cia v/deze bacovenwinkel

  maar dan!!

  weet het binnenland wat voor tori er aanstaande was in hun achtertuin!!!

  weten zij sowieso wat er in deze de impact is en/of zou zijn wereldwijd??

  en tog een stem 3 keer waard!!!!

  ook hier geldt,…. een bacoven-inbreng 🙂


  Maak melding

 7. Elk mens met een beetje rede ( dat hebben vele paarse aanhangers niet) weet dat deze tereurorganisatie des duivels is. En soort zoekt soort. Al met al moeten de leden van de BVD-CTU hebben geweten wat er allemaal uitgespookt werd door de zoon. Ma kut als hoofd van CTU kan niemand hem tegenspreken, net als zijn pa, didibri. Dus, vol megalomanie bijtte hij zich vast in de terreur voorstellen. NU hij is opgepakt doet deze Meka Combinatie met aan het hoofd, de grootste lijder van het land alles om hem vrij te pleiten of strafvermindering. Ma zal het lukken. No way, als men eenmaal over de scheef gaat, hoe klein dan ook, zijn er regels en wetten ter handhaving van recht en veiligheid. Dan mag je zelfs triljairdair of de duivel zels, you shall hang for your brutal acts. Ma kut, ondertussen zijn vele paarse jongeren aan het mijmeren, ndp na wang bigi sheng, gi oenoe sranagmangs, oma,opa, mi pa , nanga ma, oom,tante,nicht,neef beng waarskow mi, no gi stem tapoe didibri na soso didibri vrugtoe joe habi foe nang. En nu, de hele wereld ziet toe hoe de zoon de didibri vruchten van zijn pa moet opeten. Misdaad loont niet. Ieja misdaad loont krijsen vele diehard oliedomme paarslingen zich paars, lokoe da fa baas,lon kan regere? Met dank aan de zeer rijke paarse poepvligen en parasieten die de corruptie in stand houden. met onberechte mensenrechtenschender, bij verstek veroordeelde drugsbonzen aan de macht, dankzij oliedomme aanhangers verwordt het als in vele arme afrikaanse landen, waar er een ware misdaadgolf heerst. De wortel der misdaad? Die ligt en zit vast hij het hoogste orgaan van het land.


  Maak melding

 8. En gelijktijdig ook een strafrechtelijk onderzoek starten naar die Lonnie en die Paye !

  Deze twee marionetten van de NDP zijn medeschuldig aan hetgeen Suriname overkomt.

  Zonder deze twee inhalige personen zou Bouterse nu niet de machtigste man in Su zijn.

  Ik kan mij absoluut niet voorstellen dat deze 2 kabouters niet op de hoogte zijn van de criminele en terroristische activiteiten van de TYRANNOSAURUS REX !


  Maak melding

 9. Juist opgemerkt door @rufus (12.31 uur)…

  In een ‘doorwrocht’ column gisteren (11 nov.) op Starnews is Sandew Hira (broer van John Baboeram, 8/9 december 1982 R.I.P.) wel erg voorzichtig.
  Over de slachting op 16 sept. 1982(!) in de Libanese vluchtelingkampen Sabra & Shatila vermeld Hira om één of andere reden NIET dat deze moordpartij het werk was van christelijk-Libanese milities (Haddad c.s.)!

  Ik ben géén ‘Israël-adept’, maar Hira al helemáál niet!!
  (Zorgvuldigheid is een Schone Zaak).


  Maak melding

 10. Dino Bouterse ging steeds naar het buitenland met een diplomatieke paspoort. Waarom als vader Bouterse zegt dat zijn eigen dingen doet en hij zich niet bemoeit met zijn zaken.Hij zij dat Dino 30 kinderen heeft en dat hij moet zorgen voor zijn kinderen.
  Rarara wie heeft het juiste antwoord hierop.


  Maak melding

 11. Juist een onderzoek moet komen!!
  Papa en zoon duo bouterse waren druk bezig een terreur network in Suriname te bewerkstelligen. Geen wonder dat zij in alle islamitische landen die te lijden hebben van terroristische aanslagen,een ambassade wilden openen!!Zij hebben het vb zeker van hun Hezbollah en Hamas broeders overgenomen!
  En daarom wil papaatje bouta in een gepantsterde Cadillac rond toeren gewoon als lijder van het bouta terreur groepje!!


  Maak melding

 12. Zodra de naam Bouterse ergens valt begint het te kriebelen bij de heren en dames van de oppositie. Vanaf dag 1 werd deze president tegengewerkt. Oud kolonisator nederland had de grootste moeite om deze democratisch gekozen president te accepteren alsmede de oppositie welk een verlengstuk is van Nederland. En dan heb je nog de w.k.n. kampeerders die elke dag namens NF de gebruikelijk propaganda de ether in slingeren. De haat tegen de fam. Bouterse neemt buiten proportionele vormen aan. Suriname wordt op deze manier wereldwijd te kijk gezet als de ultieme bananenrepubliek.
  We kunnen beter de eenheid bewaren. In 2015 mag de bevolking weer spreken. Tot die verdiend de huidige president onze steun.


  Maak melding

 13. ATTENTIE:PERRO (BOXEL BIJLMEER 12-hoog), AKA DIE VERRADERLIJKE SCHAAMTELOZE ONBETROUWBARE WAARDELOZE BITTERE CASSAVEPLANTER IS TERUG.
  Dat had ik voorspeld,want er is n.l. een overproduktie aan cassave.En de cassavemolen doet het n.b. niet!
  Om die ontevreden cassaveboeren tegemoet te komen werd de opbrengst toch onlangs opgekocht en vernietigd.

  bouta kraktie mie mang ,creolen bosland creolen verenig je en neem aan wat perro heeft gezegd. 😆 😆
  hup hup bouta

  PERRO:Nu moeten de PLIJERS,BLAUWKOPS,SPANJORRO’S EN LONTOE EDE’S DIE BEN MOESOE GWE,ZICH NU WEL MET DE CREOLEN MENGEN IN DE STRIJD????
  Ha ha ha ha ha ha!
  Stree de foe stree ma oen frede want gado an no oen fesie mang moro!
  Hi hi hi hi hi!


  Maak melding

 14. @michael

  en nu we toch zo lekker aan het onderzoeken zijn: wat is nou toch die connectie met Trinidad? ik vind dat Trinidad ook zou moeten nagaan of zijn gebruikt zijn of misbruikt zijn.

  alles van dino is trinidad, trinidad.

  trinidad het antwoord op alle vragen die u wilt stellen. trinidad moet blue nu toch al zo langzamerhand gaan uitspuugen.

  @pero

  jammer he? hij bakt er niets van.


  Maak melding

 15. Hira is zeer naïef, de Hezbollah is een door Iran gesteunde terreurbeweging. Hele foute gasten die weg moeten blijven uit Suriname, er is al ellende genoeg momenteel.


  Maak melding

 16. Alleen die ezels van front begrijpen nogsteeds niet dat er geen enkele link was met Hizbollah, maar met Amerikaanse agenten.

  De agenten deden zich voor als Hezbollah leden, wat willen deze zwakzinnige fronter dat Justitie moet gaan onderzoeken.

  Misschien moet er inderdaad een onderzoek komen, naar het gedrag van Amerikaanse agenten, die op Surinaams grondgebied, Surinamers aan het opzetten waren voor het smokkelen van drugs en zgn teroristen toegang geven.

  Elke Surinamer met zijn hart op de juiste plaats, zou dit moeten eisen. Zijn de Amerikanen niet te ver gegaan in Suiriname, en waarom hebben ze dat gedaan, mogen ze dit zomaar. Is dit geen inbreuk op de Surinaamse souvereiniteit.

  Maar ja, de fronters kenende verkopen hun ziel nog liever aan de duivel als ze maar weer aan de macht kunnen komen.


  Maak melding

 17. De Oppositie moet tot in de bodem voor dit rechtsvervolging bewerkstelligen{UITKIENEN}en nog tevens met de VS.Justitie zijn jullie gegarandeerd machtig.Uit hele goede bronnen geef ik betreurend te kennen dat de Cubanen ook medeplichtig zijn geweest voor de moorden van 8 dec.en in 1982 en Libanezen de Moiwana afslachting in 1986 waaronder voornamelijk hoogzwangere vrouwen en kleine kinderen die nog leerden lopen en kruipen.


  Maak melding

 18. De Amerikanen hebben hun huiswerk goed gedaan alvorens ze tot aktie zijn overgegaan…Dit is in elk geval geen LUL verhaal/ ndp propaganda zoals bij Bakana Torie…


  Maak melding

 19. Kort na de aanhouding van Joe Dalton in Panama werd door de Justitie in Suriname hard opgetreden bij enkele drugtransporten. Natuurlijk Had ik het gevoel dat men bij de Justitie van USA wilde doen overkomen alsof Dina volwassen is en voor zijn eigen daden moet instaan.Dat de Sur. overheid niets te maken wil hebben met drugs. Nu wens ik dat de regering cq justitie met de zelfde dienstijver de paspoorten zwendel onderzoekt en verantwoordelijken achter slot en grendel plaatst. Bij mij is het al 10 tallen jaren ter ore gekomen dat de onderwereld met gemak valse paspoorten kan verkrijgenkrijgen. Zo’n onderzoek kan niet moeilijk zijn. Just do it if you can.Natuurlijk kan dat niet want SME is bijna de meest corrupte land.


  Maak melding

 20. Beste Pero,

  Of je nu wel of niet voor Bouta bent …

  Er moet gewoon uitgezocht worden hoe het mogelijk is dat de zoon de van de president Surinaamse paspoorten kan afgeven aan vreemdelingen en welke personen daarvoor hun toestemming hebben gegeven.

  Of zou jij graag willen dat zomaar iedereen over een Surinaams paspoort kan beschikken ???

  Dit land is echt bezig in versneld tempo naar de ondergang toe te gaan … en mensen zoals jij vinden dat kennelijk nog leuk ook (ongelooflijk).


  Maak melding

 21. Een onderzoek nu pas? … nu het kalf verdronken is? Toen in 2006 uit diverse Surinaamse hoeken een verzoek aan de regering werd gedaan om een onderzoek in te stellen naar de paspoort affaire, gaf geen enkele regeringsfunctionaris thuis. Het ging over buitenlanders, Brazilianen, Guyanezen, in het merendeel Chinezen die geen woord Surinaams, Nederlands noch Engels spraken, maar wel in het bezit waren van een Surinaamse paspoort. Niemand heeft toen hier iets aan gedaan dan alleen maar erover gepraat.

  Toen in datzelfde jaar de Antillen hetzelfde verzoek deed, was het allemaal weer aan dovemansoren gezegd. Nu er gevaar is op ontdekking van hun rol of eventueel zijdelingse betrokkenheid in lopende onderzoeken van strafbare zaken in verband met de aanhouding van hun regeringsvriend Dino, worden deze functionarissen opeens flink en worden tijd noch moeite bespaard om hun gewezen vriend de genadeklap toe te brengen zodat zij hun handen genoeglijk kunnen wassen in onschuld. Het is te hopen voor ze dat Dino, zich bewust van zijn benarde positie en naar vrijheid snakt, bij het DEA zijn fluitkunst niet op cd heeft uitgebracht om deze wereldkundig te maken zoals Ronald Snijders met zijn fluiterij heeft gedaan.

  Wat een huichelaars van de eerste orde zijn deze regeringsgasten! Wie weet wie allemaal in de zaak Dino betrokken is geweest of heeft meegedaan en dit ook tot vlak voor zijn aanhouding nog deed.

  Vrienden leer je pas in nood kennen. Ze hebben van oudsher de poet altijd samen gedeeld, allemaal regeringscriminelen bij elkaar en het maakt niet uit of de oppositie of leden van de regerende macht hier met een vinger in de criminele pap te brokkelen hebben gehad. Het zijn allemaal vogels van gelijke veren. De meesten wisten de achterdeur van Dino’s kantoor of diens woonverblijf wel blindelings te vinden.

  En in “het huis waar men gek van wordt” waar alle regeringsperikelen, die het daglicht schuwen, zonder meer in de doofpot worden gestopt, worden pas later weer eruit gehaald wanneer een andere betrokkene moet worden gekrenkt of gebroken om de eigen huid te redden. Dit zijn de valse klokkenluiders. Deze Surinaamse elite heeft keer op keer in velerlei opzichten zich als zodanig gepresenteerd en bewezen dat zij het predicaat van mij verdienen alszijnde het ordinaire en doorzichtige “klootjesvolk” van Suriname!
  django


  Maak melding

 22. Hahaha neem mij niet kwalijk maar alleen al uit praten van PAGAAL,TEDJE.en JONA kunnen wij volgen dat het niet om recht maar om haat gaat en dan tegen eigen land en volk dus. er mag een onderzoek komen en dan kan er gesproken worden van schuldig maar nu al veroordelen zij SURINAME en verdachte niet dat er geen vuiltje aan de lucht zit wat betref drugs of wapens maar terrorisme is ver gezocht en voor een land als SU en hoe zou dat gebeuren terwijl AMERIKA de wereld bespioneert en dan ook denk ik dat het Amerika dan allang op zou treden maar mensen kijk wat er in de wereld gebeurt iedereen die niet naar wens van Amerika werkt word gelijk van drugs of terrorisme of kernwapens er hoeft niets te zijn als zij willen vinden zij er wel wat op kijk bijvoorbeeld” NORJEGA,SADAM,KADAFI,BINLADEN,EN NOEM MAAR OP het zijn allemaal landen die toen gesteund werden tegen andre landen door AMERIKA. SORRY waren het toen geen terroristen volg ISRAEL maar wat er gebeurt en wat ze doen met de gevluchte oorlog Afrikanen met Palestina wie weet iets van kernwapens van ISRAEL, wie heeft BOTA toen tot orde geroepen in AFRIKA wat gebeurt er met SOROGITA het is dat als AMERIKA praat het westen zwijgt dit gaat veel verder dan wat het lijkt dit is denk ik dat AMERIKA en het WESTEN niet tegen SURINAME zijn maar tegen UNASUR want het word dan ook een macht en dat bevalt niet en waarom mag het westen dat wel denk men soms dat AMERIKA zo lang nodig had om in te grijpen als ze dat wisten en wilden wel nee maar nu UNASUR dan barst de BOM en de kippen zonder kop gaan er dan wel blindelings mee eens en dan heb ik het over de haters de nep SURIES denk aan landen die aangevallen zijn en later bleek geen bewijs.


  Maak melding

 23. @pero
  de Redimussus klagen helemaal niet. Bouterse junior heeft ze een geweldig cadeau gedaan door met zijn ongecontroleerde hebzucht in een grote val te lopen.
  Een val waar nog Nederland, nog de oppositie nog de Redimussus iets mee van doen hebben. Bouterse junior geeft ze LEED vermaak.

  De redimussus en de oppositie maken geen negatieve propaganda, zij staan niet met hun hoofd in de internationale pers met een link naar zogenaamde Hezbollah terroristen. Zij zijn niet zo dom geweest in een val te trappen en zijn niet bereid geweest om hun land voor een paar miljoen beschikbaar te stellen aan mensen met niet echt vreedzame bedoelingen. Stel je voor dat het echte Hezbollah klanten geweest waren en de VS ze met special forces waren komen halen in Suriname. Hoeveel negatieve reclame zou dat opleveren en hoeveel slachtoffers zouden er dan kunnen vallen.

  Pero het wordt toch een keer tijd dat er inzicht ontstaat waarmee jij ziet dat Bouters junior heel domme dingen gedaan heeft en daarmee zijn vader als president en Suriname een heel slechte dienst bewezen heeft.

  Je moet er wel rekening mee houden, of je het mee eens bent of niet, dat in dit soort zaken de Amerikanen hun eigen regels maken en naar niemand luisteren.
  Dat is de reden waarom Hezbollah en Hamas bestaan. Die mensen zijn echt niet zoslecht als de Amerikanen de wereld willen laten geloven.
  Alleen staat DINO BOUTERSE nu op een lijn met deze (vermeende) Terroristen.


  Maak melding

 24. De president zwijg in alle talen,..en bedenkt een sluwe plan de boel weer te besodemieteren,…intussen hebben we nog geen minister van financiën.


  Maak melding

 25. Als de oppositie ECHT wilde dat er onderzoek naar het handelen van Dino kwam, had de oppositie moeten zeggen dat ze GEEN ONDERZOEK willen. De coalitie had dan UNANIEM geijsd dat er ONDERZOEK MOET KOMEN. Nu kun je er donder op zeggen dat de coalitie er alles aan zal doen om de wens van de oppositie niet in te willigen, de oppositieleden zullen uitgemaakt worden voor landverraders, redi musu’s, likkers van de erfgenamen van de koloniale machthebbers, slaafjes van de witte man en veel meer fraais, maar het onderzoek zal niet plaatsvinden.


  Maak melding

 26. Wij moeten niet vooruit lopen op de zaken die nog lopen, want het gaat om zaken die niet ongestraft door het leven moet gaan.

  Als blijkt, dat de Amerikanen voldoende bewijs hebben en dat de wet overtreders op hun daden worden betrapt moet dit onderzocht worden of er nog meerdere personen betrokken zijn in deze ernstige zaak.

  Volgens de opositie gaat het om individuele personen, maar tot nu toe zijn er nog geen bewijs wie wat heeft gedaan. Het is daarom verstandig dat de zaak eerst goed onderzocht moet worden en daar zijn de amerikanen nog bezig.


  Maak melding

 27. Grappig om hier de naam Gajentaan als betrouwbaar te zien staan…..laat het nou zo zijn dat meneer Gajentaan aangetrouwde familie is van Brunswijk, en dat hij in het verleden veel hand en spandiensten voor deze familie opknapte. Ook de familie Brunswijk wordt in verband gebracht met drugs, net als de Bouterse’s die samen met hun mensen een deel van het land regeren. Moengo is net een cowboy-boslandplace, waar er van alles gebeurt. De regering grijpt niet in omdat men afspraken over de verdeling van het teritorium heeft de gemaakt. Arme SLM, de maatschappij die ingezet wordt om de vuile karweitjes op te knappen….arme mensen van Suriname die kozen voor dit soort mensen die het land omtoverden tot een dievenstaat waar de Somaliers en Kabilla en crew van zouden blozen!


  Maak melding

 28. Wij van WC eend, adviseren WC eend, lekker zo’n justitieel onderzoek, door overheidsdienaren in een land waar corruptie methoofdletters geschreven word, besteed het maar uit aan bijv. een Amerikaans en/of Nederlands onderzoeksbureau, zal wel niet gebeuren, ze konden wel eens te dicht in de buurt van DDB en consorten komen, iets zullen ze wel moeten doen, want zemoeten toch nog wel een beetje geloofwaardig overkomen, of dat lukt is nog maar de vraag


  Maak melding

 29. Compliment voor de heer Breeveld, omdat u; “de koe bij de horens vatte”, het is over duidelijk dat het om; de Bakbawinkry politiek wat momenteel in Suriname gevoerd wordt, daar bestaat er geen misverstand over. Ook moet u onder ogen zien dat de “appel niet ver valt van de stam”. Zo vader zo zoon. En als bijkomstigheid hij is een toitoi (twatwa) geworden nou, “because if jou can’t do the time, don’t commit the crime”. Hoe is het mogelijk wanneer je geen deel uitmaakt van de regering, toch met een diplomatenpaspoort op reis kan? En volgens zijn vader de president maakte hij wél deel uit van de regering(overheid), hij was toch volgens zijn vader; the right man for that job, en plotseling was hij niets meer, het snelste ontslag ooit in Suriname. Deze avonturier die heeft met zijn misdadig gedrag Suriname zwaar tekijk gezet, en met een overheid waar het grossiert in veroordeelde criminelen, dan kan toch op dit soort excessen wachten. Ook kan je ook welke officiele-documenten je wilt, die hebben een prijs, en dat is toch publieksgeheim. Dus niet doen alsof je het in Keulen hebt horen donderen. En van dit onderzoek moeten we niet veel verwachten, want de president wordt ook genoemd in de Amerkaanse dagbladen over zijn betrokkenheid. Niet over de wapens of Hezbollah, maar in drugsgerelateerde handelingen, dankzij Dino. Over telefoonnummers en gesprekken op band, dus het gaat erom spannen.


  Maak melding

 30. @pero, je moet je diep schamen voor wat je schrijft. Als je het mij vraagt is jou IQ heel erg laag en ben ook niet goed geschoold.

  =Je weet gewoon niet wat het inhoud als deze Hezbollah groep werkelijk in Suriname zou zijn en het liefst in het binnenland.

  =Vergeet niet wat er geschreven staat over de binnenlandbewoners wat hen te wachten staat, omdat Bouterse het project heeft tegen gehouden.

  Zij zullen hun hele leven afhankelijk blijven van Paramaribo, hun ontwikkeling, op economisch gebied,en geestelijk zullen altijd achter blijven.

  -Als Hezbollah werkelijk in het binnenland zou trainen zijn het de binnenlandbewoners meisjes die zij zouden gebruiken als seksslavinnen.

  Jij ben echt een idioot met je uitlatingen.


  Maak melding

 31. De bazen in Su en kritiekloze volgelingen hebben niet eens door dat de USA, met reden, een zwaargewicht in Sur heeft geposteerd als ambassadeur. Met ervaring in terrorisme-problematiek,oa opgedaan in Irak.

  De site vd Amerik ambassade vermeldt :

  “Ambassador Jay N. Anania was appointed U.S. Ambassador to Suriname in April 2012 and began his duties in October 2012.

  His previous appointment was Management Counselor at Embassy Baghdad starting in July 2011, with responsibility for management operations across the U.S. Mission in Iraq, including support for the Embassy, Consulates General in Basrah and Erbil, and a Consulate in Kirkuk.

  He is a Senior Foreign Service Officer and joined the State Department in 1984.”

  Ma w’e sribi go moro fara !


  Maak melding

 32. @ hr of mevr PARBO :

  “wij moeten de eenheid bewaren”, jaja

  Maar gezien de buitenlandse terroritische dreiging om de Sur bevolking tot slaaf te maken moeten wij onze souvereiniteit en Grondwet bewaken en handhaven. Dat moet is de eerste priotriteit vd Pres. Wie ook de dreiging heeft veroorzaakt, aanpakken zonder aanziens des persoons.
  Het land is geen eigendom van de Pres of anderen, en de MEGA dreiging en schending van onze rechtsstaat heeft niets met de oppositie te maken.
  Eenheid komt als wij de geschonden Grondwet als leidraad nemen en Hard optreden tegen alle schenders van mensenrechten en Grondwet.

  De SLAVERNIJ moet niet terugkeren In Su, weg met alle terroristen en terroristenfaciliteerders in Su !


  Maak melding

 33. @Srafu
  Wat wil je dan als vriend van Iran,Cuba,Venezuela, Equatoriaal-Guinnee etc.precies de vrienden van Suriname die bij de VS (lees het Westen)niet zó lekker liggen is dat dan toch vragen om problemen.
  Waarom is de band met Ramautar bekoeld?
  Waarom is de EU verhuisd naar Guyana?
  Waarom gaat de president nu niet meer op reis?
  Hij is nooit naar Cayenne geweest,ook niet naar de jaarvergadering van de VN.
  Heb jij je dit wel afgevraagd?
  Dan krijg je niet alleen een zwaar kaliber uit de VS,maar ook uit Nederland!
  Dit noemt men IN DE IJSHOCKEYsport ….. POWERPLAY!


  Maak melding

 34. Hallo Afus Sensie.

  “Alleen die ezels van front begrijpen nogsteeds niet dat er geen enkele link was met Hizbollah, maar met Amerikaanse agenten”

  Iedereen weet dat het undercover agenten zijn geweest. In de VS mogen ze uitlokken omdat zij de intentie tot de daad ook strafbaar vinden. Noem het preventief misdadigers voor de dat zij tot de daad overgaan oppakken en straffen.

  Afu Sensie begrijp eens dat Bouterse Junior bereid was voor een aardige vergoeding zijn vader en zijn land en mede Surinamers internationaal voor schut te zetten. Afu Sensie wat als het echte Hezbollah geweest was en de VS het nodig gevonden zou hebben deze Fanatici (30 tot 60) op te komen halen. Hoeveel geweld zouden de seals daar op hebben moeten toepassen en hoe zou de wereld dan tegen Suriname aan kijken.
  Afu Sensie Bouterse Junior heeft zonder enige dwang van wie dan ook zijn land in gevaar gebracht voor eigen gewin.

  “Misschien moet er inderdaad een onderzoek komen, naar het gedrag van Amerikaanse agenten, die op Surinaams grondgebied, Surinamers aan het opzetten waren voor het smokkelen van drugs en zgn teroristen toegang geven”

  Natuurlijk moet Lackin de VS Ambassadeur op het matje roepen om moord en brand te schreeuwen dat de VS als bevriende natie ILLEGALE dingen gedaan heeft op Surinaamse bodem. VS justitiele diensten hebben acties uitgevoerd op Surinaamse bodem zonder het zo bevriende Suriname hier over te informeren. Afu Sensie zie je niet dat de VS Lackin en Vrienden niet serieus nemen. Afu Sensie wordt boos op lackin omdat hij niet doet wat hij moet doen namelijk de VS Ambasadeur naar huis sturen en op hoge poten excuses aanvragen etc.

  Afu Sensie onderdeel van het onderzoek dat de oppositie eist is natuurlijk wat hebben de Amerikanen hier stiekem gedaan en daar zou de regering ook in geinteresseerd moeten zijn. De VS hebben sowieso, of Bouterse junior nu wel of niet schuldig is, de soevereiniteit van Suriname geschonden. Dus Afu Sensie spoor de minister van BUZA aan om de amerikanen op het matje te roepen.

  Wees gerust Lackin zal ook op jouw verzoek de VS Ambassadeur niet om een verklaring vragen omdat hij het antwoord al kent. Meneer de minister u kunt beleefd de pot op.


  Maak melding

 35. Het gaat nu niet om Hezbolla wel of niet.
  Het gaat nu om wekelijkse transport van 20 kg cocaine. Een jaar heeft 52 weken, ik vraag me af waar datt is opgeslagen.
  Het gaat om illegale pasporten, het niet schromen om over lijken te gaan om aan geld te komen.
  Dan nog wordt deze crimineel beschermd.


  Maak melding

 36. The true connection is: Bouterse-Venezuela (Chavez/ Maduro)-Farc- Iran/ Hezbollah.
  Zie de toegezegde juridische support van Venezuela tbv zoon Dino na aanhouding in de VS, de tractoren-gift van Iran aan Suriname, ambassade vestigingen in Islamitische landen.
  De intelligence van de VS weet precies wat er speelt vandaar de terreuraanklacht middels undercoverwerk DEA.
  Undercover in de VS is gangbaar en algemeen aanvaard!!! Zeker als het gaat om iemand met een crimineel verleden, lid van machtigste familie in Suriname, machtige figuur als boss CTU, en mogelijk beoogde opvolger (waarschijnlijk langs terroristische weg) van vader-president, die vanuit die hoedanigheden in Suriname reele mogelijkheden biedt om terreuraanslagen tegen de VS te faciliteren.
  De openbare aanklager van de VS in deze zaak staat bekend als street fighter. De crimineel-wetsovertreder mag terecht rekenen op een keiharde confrontatie.
  Echter de VS zijn uit op de hoofdprijs/ de grote vissen (incl. Somo en Brunsie). Ze willen hun achtertuin schoon hebben. De stappen zijn en worden gezet, just a matter of time.


  Maak melding

 37. @ medusa

  Ai ie potie basja bobo in à penaltie box gie 2 jarie. Nu hoeft de oppositie alleen in the “trap” positie te spelen en non stop scoren.


  Maak melding

 38. JoJo, Heel goed geschreven. Wat die amerikanen gedaan hebben heeft hun de VS als staat in discrediet gebracht. En Suriname moet Dino Bouterse gaan horen hoe hij zo dom kon zijn. Hij doet er goed aan om volledig de waarheid te spreken tegen Surinaamse onderzoekers. Het zal hem helpen in zijn zaak.

  Dit is een klinkklare setup.

  En Dino had je nou mapar bezig gehouden met gouddelven of ander legaal handel, want “Amerikanen” maken geen grap !

  Je eigen domme stomme schuld.

  Gewoon zonde.

  Laat het een waarschuwing zijn voor onze idioten.

  Verder wil ik Suriname en Surinamers waar dan ook oproepen dat als zij in situaties of verdachte situaties komen waar het wellicht kan gaan om massamoord hoe naief de situatie ook, zij gedocumenteerd aangifte doen. Wat drugsdealers en criminelen doen moeten ze zelf weten, behalve als het gaat om terrorisme en massamoord.

  Ik zeg niet zomaar wat.

  No fredi !


  Maak melding

 39. jojo,ben je ook een dealer,zaken gaat goed he.weet je wat,ze zijn op hun bek gevallen biggi moffo ding bek no mang poer watra,doe mij een plezier,haal wat pampers voor die klootzaken uit nederland of anders cuba.loesbere problemen
  mie boiiiiii,anders zouden ze allang fluiten als een twa-twa.


  Maak melding

 40. Jullie snappen niet wat er aan de hand.

  Het gaat niet om Dino.

  En dat jullie zo neerbuigend spreken over Suriname geeft aan wat voor verraders Suriname onder zich heeft, sorry maar geen sorry Bouterse had mensen zoals jullie moeten pakken en ergens in de jungle in een kooi achter moeten laten met een beetje eten voor iedere maand.

  Ik stel voor dat we ergens in NL afspreken en oog om oog met mekaar in discussie gaan “verraders”. Jullie mogen proberen Suriname kapot te maken, maar jullie krijgen Suriname nooit meer. Jullie ogen gaan bloedtranen en zien dat Suriname verder komt zonder jullie “Bigi Moffo”.

  Landverraders Hollandse zakkendragers, meer zijn jullie niet waard.


  Maak melding

 41. deze methode van amerika is niet nieuw vrienden,in eigen land gebruikt men lok autos om
  de criminelen op te pakken voor diefstal,voor drugs gebruikt men agenten,en zelf hier doen ze dat dus laat die heren rustig hun werk doen,wat wij niet kunnen.


  Maak melding

 42. @Afrikaanse Leeuw
  Je bent zeker de tijd vergeten toen je je kont met krantepapier moest afvegen en dat je met de DOOD in je ogen stond te wachen op de DOZEN uit HOLLAND…..
  drinken uit jampot glazen, plasticzakjes, haast GEEN levensmiddelen..
  liever een “verrader” dan een ondankbare HOND…


  Maak melding

 43. @ Afrikaanse Leeuw

  U Zegt : “Jullie snappen niet wat er aan de hand.”

  “Het gaat niet om Dino.”

  U weet inderdaad niet wat er in en met Su gebeurt, Een zware crimineel (zoon van de President) tracht Surinaamse volk te VERKOPEN aan de terroristische orga Hezbollah. Zij zullen ook zijn priveleger in Su vormen om het volk te onderdrukken !
  Deze staatsgevaarlijke activiteit dient onmiddellijk met kracht te worden aangepakt, ook in Su.
  De President moet optreden of aftreden !

  Het gaat inderdaad niet om Dino,het gaat om de rechtsstaat Suriname. De Surinamers moeten hun soevereiniteit en hun staat met alle middelen beschermen tegen terroristen, ook tegen hun handlangers in Suriname.

  Wie ook deze terrorisme-lovers mogen zijn !

  NB : Jouw Dino probeert Su kapot te maken !


  Maak melding

 44. het is het nieuwfront die heeft samen gewerkt met de amerikanen , er moeten nu koppen gaan rollen aan de kant ven de oppositie .
  hetzijn land veraaders en bille likers .
  deze mensen houden van de zweep die de blanke onderdruukers hanteren .
  en dat gaat ervoor zorgen dat ze nooit meer aan de macht komen , geen hont van de oppositie komt aan de macht .


  Maak melding

 45. Ze waren zo blij met het geld, als ik me niet vergis, 1 miljoen dollar van de vorig president van Iran. Iran schenkt het geld niet voor niets.
  De prijs is nu bekend, steun aan de broeders van Hizbola, de grootste vriendenclub van Iran.


  Maak melding

 46. Beste Afrikaan,

  De grootste landverrader is de heer Bouterse himself … deze man heeft als verrader 15 zeer gerespecteerde en vaderlandslievende Surinamers doen martelen en van het leven beroofd.

  En nu wordt ook het volk verraden door corruptieve handelingen en bevoordeling door de huidige regerings coalitie.

  Neem dan zijn zoon Dino, deze verraad het land Suriname in de hoop enkele miljoenen US Dollars daarvoor terug te krijgen …

  Ga jij ons dan vertellen dat eerlijke hardwerkende Surinamers de landverraders zijn (waar is jouw verstand) ?

  Misschien hebben wij één ding gemeen … ik hoop werkelijk dat deze President hierna nog weer 5 jaren regeren gaat … misschien ga jij dan pas zien wat voor een puinhoop er dan op te ruimen valt !!!


  Maak melding

 47. Deel samenleving ( oliedomme arme stommerds aangezet door de paarse diehard rijke elite )beschuldigt NF van complot met VS

  “De regering moet goed onderzoeken wat er hier aan de hand is. er is veel meer aan de hand dan moet doet overkomen. Het is frappant dat het Nieuw-Front(NF) zo snel met een verklaring is uitgekomen na de verzwarende aanklacht van Dino Bouterse in de Verenigde Staten van Amerika”, aldus enkele reacties van bellers gisteren in Bakana Tori.
  Sommige bellers beschuldigden VHP- voorzitter Chandrikapersad Santokhi ervan iets te maken te hebben gehad met de aanhouding van Dino Bouterse. Het complot is bewust in mekaar gezet, menen de bellers om president Desi Bouterse uit te schakelen, omdat Santokhi koste wat het koste moeten president van Suriname wil worden.
  Santokhi vindt het de grootste grappenmakerij dat beweerd wordt dat hij iets te maken zou hebben gehad met de aanhouding van Bouterse. Hij vindt wel dat de procureur-generaal ambtshalve een onderzoek in Suriname moet laten instellen.

  Jaren tachtig perikelen op komst.


  Maak melding

 48. Het begon met “right man for the job” zoals DDB dat zei, Dino moest Counter Terrorism Unit gaan leiden. Maar domme Dino wou juist terroristen binnenhalen in zijn geldzucht en overmoed. Zoon Dino is net als zijn vader DDB, gewoon een crimineel. Dat kan je al zien aan zijn verleden.
  Maar nu had hij alle kans op een goede functie, maar in plaats daarvan verpruts hij het totaal, omdat zijn criminele aard toch blijft. Daarmee heeft hij zijn vader DDB behoorlijk te kijk gezet. En helaas ook de hele Surinaamse natie. Het is net een plot van een thiller boek, domme zoon zet vader de president ten schande, en hoe. Onder DDB regeringen gebeuren rare dingen, criminelen hebben vrij spel. Ook domme Dino, die dacht dat hij alles kon omdat papa pres is. Reizen met diplomatieke paspoort, drugsdeals regelen, en dan nog met Hezbollah gaan onderhandelen, hoe dom kan je zijn. Dat bewijst ook dat domme Dino ook heel gevaarlijk is, het zal me niet verwonderen als hij ook wapens aan Farc heeft geleverd. Gelukkig is hij nu opgeruimd, en de kans dat papa DDB hem nog levend ziet is nul. Dankzij de VS zijn we bevrijd van deze crimineel, die anders Suriname voor vele jaren zou terroriseren, net als papa DDB. We moeten god dankbaar zijn voor dit. Dit is ook de ondergang van DDB en zijn corrupte bende. Je hoort de paarse bende niet want dit kun je niet verdedigen. Alleen die ezel Lackin, die dit nu een nationale zaak maakt, terwijl het alleen de zoon van DDB betreft. De DDB aanhangers zullen het wel gooien op een complot van het buitenland, zoals in de jaren 80 het buitenland de schuld van alles kreeg, standaard reflex als ze in de knel komen. Maar net zoals Boerenveen was Dino gewoon te dom om erin te trappen. En Amerikanen hebben geen genade met criminelen, ookal heb je alleen al de intentie, is al genoeg voor een lange straf. Domme Dino heeft de ondergang van DDB ingeluid.


  Maak melding

 49. In de verdediging van DDB zie ik een jaren 80 reflex, samenzwering uit het buitenland om onze grote pres zwart te maken. Toen riepen ze ook al over CIA en FBI. Maar wie zijn de vrienden van DDB? Schurkenstaten als Venezuela en Iran. Dat roept toch vragen op toch?
  Normale, duidelijke, betrouwbare, morele, ethisch correcte antwoorden zie ik niet komen vanuit het kamp van DDB.


  Maak melding

 50. Jojo,

  “Iedereen weet dat het undercover agenten zijn geweest.”

  Dus was er geen hezbolla link, er was een link met undercover agenten. Hoe kunnen de ezels van front dan vragen om een onderzoek naar Hezbolla link.

  Verder zeg je “Afu Sensie Bouterse Junior heeft zonder enige dwang van wie dan ook zijn land in gevaar gebracht voor eigen gewin.”

  Hoezo heeft zijn land in gevaar gebracht. Hij werd hooguit uitgelokt en is mogelijk in de val getrapt.

  “Natuurlijk moet Lackin de VS Ambassadeur op het matje roepen om moord en brand te schreeuwen dat de VS als bevriende natie ILLEGALE dingen gedaan heeft op Surinaamse bodem. VS justitiele diensten hebben acties uitgevoerd op Surinaamse bodem zonder het zo bevriende Suriname hier over te informeren.”

  Jojo heeft Duitsland of Nederland toen bleek dat ze bespioneerd werden, de Amerikaanse ambassadeur op het matje geroepen, het zijn toch ook vrienden. Hadden de Amerikanen Nederlanders en Duitsers geinformeerd?

  “Afu Sensie zie je niet dat de VS Lackin en Vrienden niet serieus nemen”

  Blijkbaar nemen de Amerikanen de Europese Vrienden ook niet serieus toch.

  Blijkbaar weet je het niet maar landen hebben geen vrienden maar belangen.

  Nu mag je mij vertellen wat het belang is van Amerika om Bouterse Jr uit te lokken. Wat voor redenen zullen ze gehad hebben, analyseer dat voor mij.

  “Afu Sensie wordt boos op lackin omdat hij niet doet wat hij moet doen namelijk de VS Ambasadeur naar huis sturen en op hoge poten excuses aanvragen etc.”

  En waarom zou Minister Lackin de Ambassadeur naar huis moeten sturen? Die link ontgaat me totaal.
  En wat als de Ambassadeur naar huis is gestuurd. Denk jij niet dat Amerika andere middelen heeft om het kleine Suriname zwaar te treffen. De Minister is slim om de ambassadeur niet naar huis te sturen, het is dus niet in Suriname belang om dat te doen.

  Je weet toch wat Saddam is overkomen, zelfs in de VN met tekeningen en video’s konden de Amerikanen de wereld overtuigen dat hij Chemische wapens had, achteraf werd niets gevonden.

  Hoe makkelijk kan het voor Amerika niet zijn, om met audio of videobeelden te rommelen als bewijs dat Bouterse Sr of Jr met terroristen aan het heulen is.

  Hoe makkelijk zou het voor Amerika niet zijn om IMF en Wereldbank te laten verklaren dat Surinam totaal niet geschikt is om te investeren of gewoon beslag laten leggen op tegoeden in het buitenland. Ben je echt zo naief.

  “Afu Sensie onderdeel van het onderzoek dat de oppositie eist is natuurlijk wat hebben de Amerikanen hier stiekem gedaan ”

  Zo en waar heb je dat gelezen dat dit onderdeel van is? Ze willen alleen de hezbollah link onderzoeken, een link die er niet is. Laat ze maar op hoge poten schreeuwen dat ze de rol van Amerika in deze ook willen laten onderzoeken.

  “. Dus Afu Sensie spoor de minister van BUZA aan om de amerikanen op het matje te roepen.”

  Ga ik niet doen, is nergens voor nodig, dit is geen zaak van de staat Suriname tegen de staat Amerika, dat willen de fronters van maken.

  Wat Lackin moet doen is duidelijke afspraken maken met Amerika en hierover praten, zoals de Europeanen dat nu ook doen wbt de spionage.

  Wat ik wel wil doen is de Regering op te roepen een onderzoek in te stellen naar de rol van sommige fronters vooral de rol die Santokie in deze heeft gespeeld of nogsteeds speelt. We weten inmiddels al dat Santokie buitenlandse veleigheidsdiensten apparatuur heeft laten installeren in Suriname om Surinamers te bespioneren, dit is alom bekend. Dit is landverraad, dit moet diepgaand onderzocht worden en als blijkt dat men gebruikt heeft gemaakt van dit soort apparatuur, zou Santokie en bende voor hoogverraad berecht moeten worden.


  Maak melding

 51. en verder hebben wij nog zo veel goed te maken,als je de commentaren leest van de jamaicaanse journalisten, dan krijg je het gevoel dat zij ons (allemaal) een stelletje boutersevolgers vinden. dit is het vriendelijkste scheldwoord dat ik kan bedenken.


  Maak melding

 52. Paarse nationalisten en aanhang wat stellen jullie eigenlijk voor? Je eigen volk te schande zetten door crimineel gedrag te rechtvaardigen en onderzoek te eisen naar de handelwijze van Amerika.
  Machtsvertoon, lafhartig gedrag, corruptieve uitbuiting en minachting en disrespect naar het eigen Surinaamse volk en nog een grote bek hebben ook.
  Ga maar verhaal halen in de VS, laat die adept van jullie, die respectloze en taalarme Kanhai zijn kunsten maar gaan vertonen (‘je lult, je lult’ zijn vocabulaire) namens jullie. Die Amerikanen zullen erg wakker van liggen, ja! Vier Amerikaanse mariniers op het Onafhankelijkheidsplein en jullie doen het allemaal in je broek!!


  Maak melding

 53. ER zijn van die figuren die geloven in de complottheorie.
  Deze figuren hebben de hersenen van minder dan een zoetwatergarnaal en minder de intelligentie van een kip.Het is de corrupte wil, de bedorven wil, de wil die nooit gekuist werd door normen en waarden, de wil die niet het onderscheid kon maken wat slecht en goed is, de wil die denk dat hij de hemel kan bestormen en veroveren, de corrupte wil die door heeft dat als je Bouterse heet wegkomt met moorden en grootschalige drugshandel, de wil die geen strobeeld door autoriteiten in de weg werd gelegd, het is die verdomde wil van Dino Bouterse die hem nu heeft gebracht waar hij hoort. Hij heeft zich met zijn eigen wil zijn eigen Sing Sing geschapen, paradijs op deze aarde, het paradijs achter tralies, de ware plek waar zo”n corrupte wil thuis hoort.
  Ja de wil heeft zijn huis gevonden in een Amerikaanse gevangenis. Hoopt dat deze wil nu wel gekuist wordt en geen slechte dingen meer op de aarde en mensenwereld zal aanrichten. We zijn door deze wil in een Sing Sing op te bergen bevrijdt van een monster die zijn weerga nog zou krijgen. Ik hoop dat de paarse domheid dit begrijp. Weet ook dat tegen domheid niet te strijden valt. Altijd de schuld bij anderen leggen. Het kiezen van de weg van de minste weerstand, een weg geplaveid met lafheid en domheid.


  Maak melding

 54. Drugscriminelen, lafhartige moordenaars, openlijke corruptelingen, kretologen (‘neks no fout’, mek deng kon we wakti deng, we gaan jullie ‘contant’ betalen etc.), anti-nationalisten (volk crepeert, terwijl de cadillacs binnenkomen)de predikaten die van toepassing zijn op de paarse bende. Zwakbegaafd Volk, geloof en dans maar op deze kreten en one liners, terwijl jullie niet te vreten hebben. Kies ze weer in 2015, niet vergeten.


  Maak melding

 55. Dus het is niet de schuld van de zoon van de president, zoals sommige idioten durven te beweren…

  Deze lieve jongetje handelde in Drugs, wapens en terroristen, maar voor de rest was het een zeer lieve, eerlijke, onschuldige jongetje en zijn blinde ezels geven de schuld aan de oppositie…

  Ja het is altijd de schuld van een ander, dat zijn vader zoveel heeft zitten te moorden was ook de schuld van zijn ongewapende slachtoffers…


  Maak melding

 56. drugs gelden ging hij zeker delen met de new front en de dure autos dan.bigi aai en het volk van suriname, lees een
  man of 20, erg corrupt inclusief dina houdt het land in hun greep dus niet het arme volk dat hard moet werken terwijl deze groep…sweef tekie.alles voor mekaar krijgt.


  Maak melding

 57. @Sing Sing.
  Er zijn vele complottheorieën.Over JKF Kennedey,Michael Jackson,Elvis Presley,John Lennon,Prinses Diayenne.
  Zelfs over the Twin Towers.Dus maak je niet druk!


  Maak melding

 58. Hoop niet dat de Front de schuld krijgt van de vele kinderen (31 ??????) die Dino her en der bij verschillende vrouwen heeft verwekt. Hoop ook niet dat de de 20 kg cocaïne die Dino elke week naar Amerika zou transporteren afkomstig was uit de koker van de Front.
  Ja, begrijpelijk dat we nu te laf zien om de consequenties te zijn van man’s daden. Het is altijd makkelijk om de schuld te geven aan anderen. Maken jullie dat de kat maar wijs.


  Maak melding

 59. Vele complottheorieen baja. Ik heb dossier en andere feiten bestudeerd, ook in Su en buiten Su.

  Er is maar 1 complot : PRES, DINO en HEZBOLLAH vragen Suris hun hersens in te leveren, en gewoon als srafu verder te leven !

  HEZBOLLAH o pot’verstan dji den dong dong Iko !


  Maak melding

 60. Afu Sensi, mocht Suriname deze figuren gaan berechten, dan krijg je een buitenlandse inval in Suriname.

  Wat ze moeten doen is al dat zogenaamde apparatuur slopen en de electriciteit op alle lokaties van Santoki regelmatig laten uitvallen.

  Laat Santoki in het donker gaan zitten en als hij licht nodig heeft, laat hem dan gebruik maken van olielampen of hij moet de koplampen van zijn auto aan doen.

  Ik weet nog dat deze “Biggi Bobbo” een aantal jaar geleden aan het janken was, want meneer was bang voor Bouta, dat Bouta hem zou omleggen.

  Deze zakkendrager is een geboren “Biggi Bobbo” die de “heat” niet kan verdragen en zo iemand wilt president worden van Suriname en het land en volk gaan leiden.

  Mi Gado mang !

  gado jip unu yeri anga Biggi Bobbo dissie !

  Ik kan je zo zeggen dat Suriname dan door het buitenland zal worden geregeerd en hij de grootste “Biggi Bobbo” president aller tijden van Suriname en deze planeet wordt.

  Laat het zover komen dat Santoki oprot naar Bangladesh en in een slootje bij zijn voordeur moet gaan p…pen, dan zijn we ook weer af van deze Zilvervliesje.


  Maak melding

 61. Slappe l.l zakkendrager Henk,

  Ook jullie manier van denken en praten dragen bij aan het vernietigen van Suriname.

  Srafu, Inderdaad “jullie snappen het grote plaatje niet” en het had jou moeten overkomen, neem aan van mij vanwege het grote aanbod zul je zwichten als een niet willende verrader.

  Ook ik keur het af wat Dino hoogst waarschijnlijk gedaan heeft.

  Als die Amerikanen je willen zullen ze je pakken. Het is voor die Amerikanen gebruikelijk om mensen zo klein te krijgen en ze zijn meester in het manipuleren.

  Pas op dat jij niet in zo’n situatie terecht komt.

  Zelfs mensen die goed opgeleid zijn en stevig in hun schoenen staan die dit soort aanbiedingen nooit zouden hebben aangenomen zwichten onder de juiste druk.

  Ik ken gevallen.

  Dan nog moet ik zeggen helaas berechten.

  En ja corruptie komt veel voor tijdens deze regeer periode en corruptie zal er ook aanwezig zijn bij de mensen waar jij straks op gaat stemmen.

  Suriname is groen en nog in zijn bloei.

  Ik bekijk de situatie van verschillende kanten om een eerlijk en vooral helder beeld te krijgen. Dat is wat bij velen ontbreekt.

  Als je leider van een land wilt worden of zijn, dan moet je dat op eigen landskracht en wijsheid worden en regeren.

  Santoki die Biggi Bobbo heeft niet de juiste eigenschappen. Het is een tekortkoming dat ontstaan is in zijn jeugd, omgeving en hij zal deze eigenschappen ook nooit eigenen.


  Maak melding

 62. Roy, waar heb je het over ? Als ik met vakantie ging in die periode dan werd er vooraf een doos gezonden met de spullen die je normaal niet vond in Suriname.

  Ik had te doen met de mensen die bijna 3 decennia’s lang economisch afgesneden waren door Holland.

  Bij mij hoef je niet te komen met die uitleg, want mijn geld werd er ter plekke uitgegeven.


  Maak melding

 63. Sing Sing, Dino is gewoon een domme jongen.

  Net zo dom als jij en je zogenaamde complottheorie.

  En de methode van de VS “uitlokken” en er in trappen kan ook jou onder de juiste druk overkomen.


  Maak melding

 64. Wie is dan dom als je uitgelokt wordt en erin getrapt bent,terwijl je alle beschikbare technische apparaten hebt en een hoge functie bekleedt binnen een CTU? Waarom amnestie verlenen voor de vader? Wie is dom en wie is bang?


  Maak melding

 65. Grote Salute naar de Broeder Afrikaanse Leeuw.. je doet je naam echt eer aan met je scherpe kijk op de zaak,en militante bewoordingen. Meeste mensen in Suriname laten zich leiden door een etnisch conflict die ze met mekaar voeren. Nationalisme is in Suriname ver te zoeken bij vele mensen. Ze zien door hun rancune alleen maar wat degene heeft gedaan die ze haten,en blijven erop hameren. Zonder een keer om te kijken naar wat hun meester hebben gedaan in deze wereld.


  Maak melding

 66. @Eere, Lees je ergens in mijn teksten van 14 november 2013 iets over amnestie ? Verwar geen dingen met mekaar.

  Gab amnestie is voor mij een geheel andere discussie.


  Maak melding

 67. @Afu Sensie
  Zelfs Lackin kon de stem van de oppositie niet weerstaan.

  Niet onderzoeken is niet goed en onaanvaardbaar en wel onderzoeken leidt tot schadelijk maar men kan dan nog proberen te reken en damage control toe te passen.

  Au Sensie, het gaat er niet omdat het geen hezbollah mensen waren. dat pleit Bouterse Junior niet meer vrij. Het gaat er om dat Bouterse Junior bereid was zaken te doen met vermeende terroristen. In de VS is ook de intentie strafbaar. De VS heeft de luxe middels uitlokking potentiële criminelen uit roulatie te nemen.

  De familie Bouterse was bereid voor wat Dollars Suriname heel veel ellende te bezorgen. Daar gaat het feitelijk om en daar voor wordt Bouterse Junior veroordeeld.

  Het onderzoek in Suriname zal eerst niet zoveel opleveren. Dat hoeft ook niet want net als de rechtzaak in New York is het een zwaard van Damacles wat boven het hoofd van de vader/ de president hangt. Het beperkt de bewegingsruimte van de president. Met deze zaak aan de horizon zal blijken dat de President nog heel weinig vrienden heeft of alleen vrienden die duidelijke vijanden van de VS zijn. Dit ter bevestiging voor de VS dat Bouterse Senior voor de VS duidelijk een niet gewenste winnaar van de volgende verkiezingen zal zijn. Ze reken deze zaak zolang dat het van zelf invloed gaat krijgen op de verkiezingen, de economie.

  Afu sensie de CEO van Newmont zal deze maand nog op bezoek komen om de overeenkomst met Surgold nog te bespreken. Het lijkt mij dat hij niet meer komt of dat er een veel lagere meneer gestuurd gaat worden. Newmont gat wachten op een volgende president.

  Afu Sensie de coalitie staat op springen en omdat de vader geen president van het volk kan zijn. De twee afvallige BEP leden kruipen terug zodat ze zometeen weer een verkiesbare plek hebben, Brunswijks ABOP erodeert en Somohardjo verlies posities. Het verdeel en heers principe en geen tegenspraak toegestaan van de President heeft zijn sterke meerderheid van 36 al gereduceerd naar 27. Somo en Brunswijk kunnen naar eigen behoefte het Quorum wapen in zetten. Als de BEP mensen terug zijn is de meerderheid van 27 een minderheid van 25.

  Afu Sensie de grote voorman is de zwakste president ooit die zelfs in eigen familie geen bal te zeggen heeft en voor schut gezet wordt ten overstaan van de hele wereld.


  Maak melding

 68. Het is werkelijk een blamage van jewelste, maar je zult verder moeten, want ontslag is geen optie.

  Er zijn regeringen die overleven en hebben overleeft met schandalen.

  Wat de paspoortkwestie betreft uitzoeken tot het naadje en straffen, om een goed en duidelijk signaal af te geven aan figuren die denken te infiltreren met hun idiote bedoelingen tot aan de top.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.