Waas over monument ‘binnenlandse oorlog’

19

PARAMARIBO, 12 nov – De aanleg van een monument voor tijdens de oorlog tegen het Jungle Commando gesneuvelde militairen is ‘voorlopig’ stopgezet. Het monument is al deels aangelegd ergens aan de Waterkant in Paramaribo. Maar er is geen toestemming gevraagd. De ‘bevoegde instanties’ hebben al van zich laten horen.

Het ministerie van Openbare Werken, OW, heeft een brief gericht aan initiatiefnemer Henk Herrenberg. Hoewel de inhoud niet bekend is, is al duidelijk dat er sprake is van nattevingerwerk. Toch bestaat er zoiets als regelgeving. “Als het gaat om de bouwlocatie, zoals op bermen bouwen, hebben ze wel mijn toestemming nodig. Maar voor het bouwtechnische gedeelte moet OW de vergunning verstrekken”, zegt districtscommissaris Mohamed Kasto van Paramaribo Noord tegenover de Ware Tijd.

Het moet toch zeker bekend zijn bij eender wie aan de grote weg timmert. Vrijwel elke burger die ergens legaal wil bouwen, weet dat hij vroeg of laat OW op zijn dak krijgt. Dan wordt gevraagd naar de bouwvergunning en worden inspecties gepleegd. Dat moet om zoveel milieu- en ethische redenen. “We gaan in overleg op het kabinet van de president”, zegt Herrenberg. Bij de eerstesteenlegging kon hij ook niet precies aangeven hoe de bouw betaald zal worden.


19 REACTIES

 1. Het heeft er veel van dat toen hij de bouw van het monument in gedachten kreeg er slechts USD tekens dansten voor zijn geestesoog, zo snel mogelijk een ‘nyan’ maken over de ruggen van de ongelukkige helden was belangrijk, verder dacht hij nergens anders aan.


  Maak melding

 2. het regent Lintjes & Beelden sinds 25 mei 2010!

  geen geld voor een slavenmonument,…dus, laat nazaten & ambtenaren maar meebetalen,

  DADA wil dat Kwakoe wordt herbegraven in Su,

  Herrenberg heeft geen roepia noch vergunning maar hij begint alvast te *timmeren* een monument!!

  straks komt Lonnie in de verleiding en alom krijgen wij een Amofo borstbeeld 🙂


  Maak melding

 3. Herrenberg hoort thuis in een bejaardenhuis. Su heeft geen behoefte aan monumenten. Graag herstel democratische rechtstaat en heel veel investeerders, maar misschien nog urgenter, een nieuwe President !


  Maak melding

 4. de gebruikelijke ongeorganiseerde bende…

  normaal is…eerst denken,
  daarna kijken,
  vervolgens doen.

  In Su gebeurt het in omgekeerde volgorde,
  hoe hersenloos kan je zijn


  Maak melding

 5. Degenen die de oorlog veroorzaakt hebben willen een momument opzetten…voor wie dan?!!!
  Het binnenlandse oorlog is bovendien een oorlog geweest tussen surinamers vs surinamers ,waarbij misbruik gemaakt werd door bouta en brunsie om de surinamers tegen elkaar te laten vechten en het allerbelangrijkste is…deze oorlog heeft nimmer in ‘slandsbelang gelegen wel op persoonlijk belang!!Het is een oorlog geweest tegen de ene guerillalijder vs de andere guerillalijder!!!


  Maak melding

 6. Iedereen lapt alles aan zijn slippers in Sur.
  Men kan mij veel wijsmaken, maar Herrenberg weet wel hoe en wat. Dus nu doen alsof hij wat principieele stappen is vergeten lijkt me “hard to believe”.
  er is meer aan de hand.
  Zoals nagenoeg alles in Sur lijkt ook dit een duistere keerzijde te hebben.


  Maak melding

 7. Herrenberg hoopt zelf ook een monument te krijgen als het zover is….
  Een berg fossiele stenen die herrie maakt als je er op klimt.
  Alles is te regelen op het kabinet (kabaret) van de president. Daar ben je onschendbaar!
  (voor zolang het nog duurt!!)


  Maak melding

 8. Dit wordt nou bedoeld met; “Bakbawinkry” politiek, er is geen geld maar men begint aan een (project) bouwwerk. Eigenlijk kan je hier spreken van oplichting van de staat onder het mom van. Dit is illusiepolitiek hier ontbreekt het totaal aan inzicht, zonder overleg men heeft geen pragmatische inzicht, men doet maar wat zonder toestemming ook nog. Iedere partijloyalist probeert zich wat toe te eigenen, dit zijn gewoon fraudeurs en de gewiekste parasieten die je tegen kan komen. En al deze roversstreken ziet de buitenwereld ook, daarom zal Suriname nooit serieus genomen worden, zolang we tedoen hebben met deze criminele bende. Uit beleefdheid zullen jullie te woord gestaan worden, meer niet, omdat jullie alleen maar ontrouw en onbetrouwbaarheid uitstralen. Houdt goed rekening daarmee, wolven in schaapskleren wat jullie zijn.


  Maak melding

 9. =Wat mij is opgevallen is het feit dat deze regering opdracht en toestemming geeft om te beginnen met een project en nog geen halverwege moet men alles stop zetten reden::::
  =Er is geen geld
  =Er is geen toestemming gevraagd voor een vergunning
  =De begroting klopt niet
  =Tijdens de onderhandeling was dit of dat niet afgesproken, etc. etc…..

  =Zo zie je maar weer dat deze regering GEEN beleid heeft, GEEN plannen kan maken en ZOMAAR iets uit de lucht schreeuwt om het volk te misleiden.

  =Alle zogenaamde adviseurs van deze regering vernietigen gewoon het land.
  De NDP clan moet weer in de schoolbanken gaan zitten.


  Maak melding

 10. Misschien moet hij weer in hongerstaking gaan.
  Dan kunnen ze s’nachts weer roti’s voor hem brengen!

  Wanneer is de belastingbetaler bevrijd van deze charlatans?


  Maak melding

 11. Men is nu in achterkakers bezig om de njang te verdelen,want dit zal weer een paar miljoenen kosten.De burgers zullen nog lang moeten wachten op hun beloofde huizen,want njang maken heeft voorrang.Bij de komende verkiezingen zal men minimaal 100.000 volkswoningen beloven.


  Maak melding

 12. Is er al een monument voor de 8 dec slachtoffers,voor de verkeersdoden waarbij men een krans kan afleggen voor elke keer waarbij een dode valt te betreuren bij een verkeersongeval en misschien een monument voor de corrupte mensen in de regering


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.