Vreedzame Zwarte Piet Niet!-demonstratie in A’dam

229

Voorstanders van een Sinterklaasfeest zonder de stereotype Zwarte Piet, gaan op zaterdag 16 november om 14:00 uur, vreedzaam demonstreren op het Beursplein te Amsterdam. De demonstratie wordt georganiseerd door actiegroep Zwarte Piet Niet (ZPN). Na de vele emotionele, racistische en dreigende reacties op social media, vindt de actiegroep het tijd voor een protest dat aanzet tot een vreedzaam tegengeluid.

De demonstratie biedt een platform aan de tegenstanders van Zwarte Piet en geeft een stem en gezicht aan een bestaande ‘minderheid’. Ook wordt er met de demonstratie aandacht gevraagd voor het verval van het begrip ‘vrijheid van meningsuiting’. De vele, heftige, racistische reacties op gesprekken rond het element ‘Zwarte Piet’ in het Sinterklaasfeest zet het imago van Nederland als een tolerante samenleving in een kritisch licht. Er rijst wederom de vraag of de vrijheid van meningsuiting niet wordt geschaad. Zowel bekende, als minder bekende Nederlanders zullen spreken tijdens de bijeenkomst.

De actiegroep Zwarte Piet Niet zet zich in voor een betere samenleving waarin geen plaats is voor negatieve en racistische rolverdelingen in de samenleving en ziet Zwarte Piet in zijn huidige vorm graag verdwijnen. Door diverse vormen van protest proberen zij dit doel te bereiken. De demonstratie is tevens de kick off voor de campagne Zwarte Piet Niet!

ZPN roept iedereen op, die vóór een Nederland is waarin gelijkwaardigheid, vrijheid en empathie centraal staan, aanwezig te zijn op zaterdag 16 November 2013 om 14:00u op het beursplein in Amsterdam. Nu de ogen van de wereld op Nederland gericht zijn, is het tijd om massaal een positief signaal af te geven.


229 REACTIES

 1. Mislukte optocht, geloof me. Ik ben venieuwd hoeveel jongeren hieraan meedoen.
  We gaan het zien. Met sint maarten moest je zien hoeveel jongeren van afrikaanse komaf de sfraat op gingen om sint maarten te vieren. Wat opviel ze worden steeds grotere lummels. Zouden ze ook moeten afschaffen.


  Maak melding

 2. Zelf ben ik zo mogelijk nog zwarter dan Asabina.Maar met geen mogelijkheid zie ik een vorm van racisme in de Piet.De mevr.Biekman of Diekman moet net zo beladen met goud komen naar Sur.Dan leert ze gelijk wat racisme is.Zuiver bere foeroe tori verkondigt ze.


  Maak melding

 3. Wanneer houd het op van die ZEURPIETEN,Ze zijn toch ook ermee groot geworden.Jullie klagen van de slavernij, dDe Hindoe`s zijn toch ook belazert en de javanen,hoor je ze wel klagen.


  Maak melding

 4. Allen,

  Doe alle kleuren Pieten: DUS ZWART/WIT/GEEL ENZOVOORT,
  Kinderen vinden het heus niet erg, wij volwassenen lopen te klagen.
  IS TOCH NOG EEN KINDERFEEST ?


  Maak melding

 5. Zwarte piet is racistisch. Niet bewust, maar het is het wel degelijk…

  Waarom hebben ze grote lippen en oorbellen en kroeshaar…

  Ik als niet-neger ben vaak, op school, door blanke scholieren, voor zwarte piet uitgemaakt, niet alleen in december maar ook in de andere maanden en dat voor iemand die lichtbruin is…

  Het zal wel moeilijk zijn om deze diepgewortelde NL traditie te veranderen, want ze vinden dat het moet kunnen…


  Maak melding

 6. Mensen niet zeuren. Zwarte Piet niet dat is heel goed.
  Vroeger hebben veel Surinamers het feest ook uitbundig meegevierd, ik heb ooit ook Zwarte biet gespeeld, ik schaam me er niet voor, het lag toen in de geest van de tijd. Onze kinderen zijn veel zelfbewuster dan wij, velen van mijn generatie genoten gaan nog steeds gebukt onder het kolonialisme maar door het zelfbewust wording proces van onze kinderen, waar we heel trots op mogen zijn komen zij langzaam onder dit juk vandaan. In de geest van deze tijd past Zwarte Piet niet meer dus weg ermee. Nog een vraagje. Sinds wanneer is het Sinterklaas feest in deze vorm een traditioneel Nederlands feest ? Volgens mij is het over genomen van de Turken dus WEG ERMEE>


  Maak melding

 7. In elk geval gaat die VOORBARIGE ZEURPIET van de VN niet in op de uitnodiging van het SINTERKLAASCOMITÉ om ZICH ZELF TE OVERTUIGEN EN GEZELLIG het feest samen met ons te vieren!
  PARTIJDIGHEID C.Q. EEN ZWAKTEBOD!
  Ze wil bewust DOM blijven.
  Haar keuze,haar goed recht!


  Maak melding

 8. Van mij mogen ze de Zwarte Piet veranderen in een Gekleurde Piet.

  Ben je in een keer van alle gezeik af !

  Maar waar ze absoluut van af moeten blijven dat zijn de GOUDEN OORRINGEN !

  LOL


  Maak melding

 9. @ Kwas Bita

  Javanen of Hindoestanen voor het grootste deel worden niet met een jaarlijks met feest systematisch met negatieve racistiese stereotiepen geconfronteerd.
  In het jaar 2013 zijn interpretaties van mensenrechten een beetje verschillend van 1913.


  Maak melding

 10. Dit is de domste actie die mijn soort op touw zetten. Kom op voor werk, huisvesting, lagere belasting en andere dingen die ons vooruit kunnen brengen. Kom in actie tegen die zwarte Pieten die in de tweede kamer zitten en geen moer doen voor de mensen die een kleur hebben in dit land.
  Dus alle stomme gasten die actie gaan voeren; stop met dat slap gelul en ga maar een baan zoeken of lekker stontjie aanvragen.


  Maak melding

 11. Neen, de Javanen en de Hindostanen klagen niet. Zij kijken vooruit en proberen iets van hun leven te maken zonder continu hun handje op te moeten houden. Misschien houden zij zich wel bezig met kinder slavernij en pedofilie in deze modern tijd te bestrijden. Geef je energie liever daaraan. Mijn voorouders waren ook slaven. Bij wie moet ik mijn beklag gaan doen ? Ik red het wel zonder dat minderwaardigheids complex. En trouwens, een kleurtje is echt wel mooi.


  Maak melding

 12. Sinter klaasje bonne bonne bonne, gooi wat in mijn lege lege tonne, gooi wat in mijn laarsje, dank u sinterklaasje. Wat een goeie oude tijd was dat. Op school verheugden wij ons dat de lieve sint zou komen en dat zwarte piet snoep zou strooien die wij konden oprapen.Het leek alsof de sint echt bestond. Thans kan ik mij niet inbeelden waarom sinterklaasfeest van onze kinderen en kleinkinderen ontnomen moet worden.Zelf ben ik zo donker als de nacht.De zwarte piet vond ik tof want hij ging alleen stoute kinderen achterna. Waren er maar echt zwarte pieten op elke hoek van de straat, dan zouden er geen berovingen plaats kunnen vinden. Mijn vingers volgen mijn gedachte thans; zie ginds komt de stoomboot uit spanje weeraan. Hij brengt ons sint nicolas en ik zie hem al staan enz. Met moeite stop ik mijn vingers om door te schrijven. Ik houd van de sint en pieterbaas.


  Maak melding

 13. Geef zwarte piet een ander uiterlijk bijvoorbeeld, maak hem goorwit, geef hem twee lange pijpenkrullen langs zijn oren, rossig haar, een davidsster en een keppeltje op!
  Kun je je dat voorstellen?
  Of maak hem geel, geef hem spleetogen, doe twee stokjes in zijn haar en kleed hem in een kaftan! Want die mensen laten
  Dan, dan zijn de rapen gaar in Nederland!


  Maak melding

 14. Geef zwarte piet een ander uiterlijk bijvoorbeeld, maak hem goorwit, geef hem twee lange pijpenkrullen langs zijn oren, rossig haar, een davidsster en een keppeltje op!
  Kun je je dat voorstellen?
  Of maak hem geel, geef hem spleetogen, doe twee stokjes in zijn haar en kleed hem in een kaftan!
  Dan, ja dan zijn de rapen gaar in Nederland!
  Want die mensen laten niet met zich sollen!


  Maak melding

 15. Oen moes fu zoeku fu tapa torie disie wantie na wan lasie torie ien a libie disie joe ab novo tra tra san fu doe a kondre moe fu setie bra nanga sisa oen moe fu loeku fu wang tra boeng presidentie ien a switie kondre.


  Maak melding

 16. Jacobus, het heeft niets met je kleur te maken, je mag zo zwart zijn als jij bent, je mag zo wit zijn als sneeuw, dat verandert niets aan het feit dat Zwarte Piet in zijn huidige vorm racistisch is. Gelukkig zijn er nog mensen (zwart en wit) in Nederland die hersens hebben en een beetje kunnen nadenken, daar hoor jij jammer genoeg niet bij.


  Maak melding

 17. Jacobus, ik vind je een domme creatie van de schepper.De figuur van zwartepiet moet je in een historisch perspectief bekijken en vanuit een historisch kader verklaren.Het heeft met scholing te maken als je tenminste goed geschoold bent.

  Het is triest om te constateren dat zelfs Nederlandse geleerden na een gedegen onderzoek tot de conclusie zijn gekomen dat zwartepiet een kind-slaaf is geweest en dat er een vorm van racisme inschuilt.Piet was voorheen een bleekscheet die maandenlang geen zonlicht had gezien. Hij was witter dan geietenmelk of zo wit als Siberische sneeuw.

  Ik kan best begrijpen dat je geacepteerd wilt worden door de blanken en dat je hiermee je c.v. bij hen afgeeft.Je bent niets anders dan een schertfsfiguur,een clown om wie men lacht.Of het kan te maken hebben dat je kinds ben en dat je de volwassen wereld niet begrijpt.Een kinder hand is snel gevuld met snoep waardoor ze niet inzien dat ze gepaaid worden met een racistisch cultuur gebruik.


  Maak melding

 18. KWAS BITA zwarte piet zal mij een worst of biet wezen maar vergelijk niet wat de afro SURINAMER heeft mee gemaakt en dat van de anderen het was niet goed voor hun maar 100 maal erger en zwaarder nog geen mens heeft dit zolang zo wreed in de geschiedenis mee gemaakt erger dan toen HITLER en dan bedoel ik ook de hoeveelheid aan mensen niet dat ik klaag en ook geen wrok maar weet wel wat je zegt.
  .


  Maak melding

 19. The never ending story,lijkt het wel te worden , ik ben gewoon blank, maar als ik mij om welke reden dan ook mijn gezicht zwart maak en mijn lippen rood, ben ik dan gelijk een racist, discrimineer ik dan?. Als een mooie donkere Surinaamse dame haar haar ontkroest en blondeert, wat is zij dan?. Het gaat er voor mij gewoon om wat is de bedoeling ervan wat wil je er mee bereiken,De kinderen waar het Sinterklaasfeest voor bedoelt is, zien echt de link niet naar het slavernijverleden, als ze er al van gehoord of over gelezen hebben, De associatie die bepaalde mensen hebben bij het zien van de zwarte piet(en) zegt volgens mij meer over hun belevingswereld, dan over het fenomeen zelf, eigenlijk zielig als het niet zo irritant begon te worden


  Maak melding

 20. Ik ben volledig voor een Nederland is waarin gelijkwaardigheid, vrijheid en empathie centraal staan. En daarom ben ik TEGEN deze onzinnige demonstratie die gebaseerd is op een groot misverstand. Begrijpen jullie het dan nog steeds niet? De massale verontwaardiging over dit debat was niet omdat men er mee eens is dat Zwarte Piet racistisch zou zijn, maar omdat deze beschuldiging vals is en gebaseerd op een misverstand. De oorsprong van Zwarte Piet gaat heel ver terug, zie het filmpje ‘Wild Geraas’ van Arnold-Jan Scheer. En heeft dus een compleet andere oorsprong dan de wél racistische ‘black minstrels’ uit de VS. Daarnaast is het ook nog eens zo dat over de oude Sint Nicolaas alleen maar positieve verhalen zijn te vinden met betrekking tot racisme en slavernij: hij zou bij leven een actief tegenstander van slavernij zijn geweest en kinderen hebben gekocht van de slavenmarkt en ze direct hebben vrijgelaten. het is dus beter juist dat anti-racistische aspect van Sinterklaas te benadrukken dan ongefundeerd te roepen dat Zwarte Piet racisme zou zijn. Want daarmee -zo is de afgelopen tijd wel gebleken- bewijs je juist racisten (ongeacht huidskleur) een dienst en ben je eerder ongelijkwaardigheid aan het promoten dan andersom. Het Sinterklaasfeest is er immers voor iedereen.


  Maak melding

 21. 12 nov. 2013

  Wie zegt dat hij/zij neutraal is, die liegt met duizend tongen en likt heimelijk zijn/haar wonden van etterlijk moraal.

  Het is hierbij ook jammer te zien dat een bepaalde groep Surineds juist de andere kant uitkijkt, en het verschijnsel waarvan zij en hun kinderen in de huidige maatschappij ook de neerslag van ondervinden omarmen.Hypocrieten dus!!

  Ja, Srika omarmt wel de gegeven minpunten.
  Srika


  Maak melding

 22. Aan Jacobus Kolibrie en dezijnnen indien jij het niet begrijpt je wordt er niet mee geconfronteerd of je kunt erom lachen bemoei je dan alsjeblieft niet mee ga iets anders ; nittigs doen ten slotte heeft niet een ieder dezelde intelligentie


  Maak melding

 23. Sommige zwarte mensen vinden het niet erg dat met ze gesolt wordt. Ik stel voor dat die volgend jaar massaal piet gaan spelen. Leuk man, met tenminste echte Surinaamse accenten. Oja, vergeet niet dom te doen…hoort er ook bij.


  Maak melding

 24. Medusa, als een paar Duitse Nazi’s gezellig een feestje Hollocaustnacht zouden vieren, zou geen enkele Jood op hun uitnodiging ingaan om te komen kijken hoe gezellig dat feest is. Waarom zou mevr. Shepherd op de uitnodiging van Groningen moeten ingaan om zich ervan te komen overtuigen hoe gezellig het racistisch Sinter Klaasfeest met zijn karikaturale Zwarte Piet is? Kun jij mij dat als blakaman onder elkaar uitleggen? (ik neem aan dat je een Surinamer bent). Elke volwassen zwarte met gezond verstand (kinderen en gekken maak ik geen verwijt) die ‘gezellig’ meedoet met het Sinterklaas feest is net zo’n verrader als een Jood die ‘gezellig’ Hollocaustnacht zou gaan vieren met die Duitse Nazi’s.


  Maak melding

 25. Als Nederland als laatste land op de wereld en met veel pijn en moeite de slavernij heeft afgeschaft zou geleidelijk aan zwarte piet ook aangepast kunnen worden aan de huidige moderne maatstaven wat is daar zo moeilijk aan.


  Maak melding

 26. @henkes
  Ik begon heel trouw jouw reactie te regelen en je gelooft het niet.Na uitgerekend 10 woorden stopte ik ermee.
  Sinterklaasfeest vergelijken met holcaust!
  Jullie hebben een zo danige minderwaardigheidscomplex dat jullie zelf de draad verliezen en worden met de dag gekker!
  Een fijne avond of nacht!
  Tot aanstaande zaterdag!!!


  Maak melding

 27. @hans, niet zo onnozel doen met je voorbeeld van een mooie Surinaamse dame.
  Waar slaat dat op. Geheel buiten de context gehaald.

  Believe it or not, this story will end, maybe the sooner than you can imagine. Door jullie zelf!!
  Dus vier je Zwarte Pietenfeest zo uitbundig als je kan dit jaar, want het zou wel de laatste keer kunnen zijn.
  Sint mag blijven en de pieten ook maar dan wit of gekleurd.
  De bruine pieten zijn nog walgelijker. Wat vertel je aan een kind dat vraagt waarom alle pieten bruin zijn? Welk liegverhaal heb je dan? Want dat schoorsteen verhaal gaat dan niet meer op.
  Zijn ze in de poep gevallen? Of komen ze nu via de beerput naar binnen?
  Bruine piet is Pestpiet!!
  De heftigheid waarmee de witte Nederlander (en een enkele zwarte met een identiteitsprobleem) zich verzet, heeft alles te maken met het feit dat men weet dat er iets niet klopt. Een soort van niet willen toegeven dat er iets wezenlijk fout is aan hun feest.


  Maak melding

 28. @henkes
  regelen = lezen en holcaust = holcaust!

  Heb je ooit men wil de grootste en hardvochtigste (hartvochtigste) genocide ter wereld vergelijken met een onnozel kinderfeest!
  HEB JE OOIT!!!
  HET MOET NIET GEKKER WORDEN MET JULLIE HIER OP DIT FORUM!


  Maak melding

 29. We hebben 20 gefrustreerde Surinamers in Amsterdam gevonden om te zeuren.
  Die zeurpieten zie zelf in negerzoenen nog kwaad.
  Het zijn de beroeps zeikerds.
  Was zwarte piet maar een neger. Dat scheelde smink,
  Het is een blanke.


  Maak melding

 30. Orlarusl, als een blanke mij uitscheld voor zwarte piet of zwarte roetmop, dan scheldt ze verrot uit voor bleekscheet en kaaskop en noem maar op. Dat zou jij ook moeten leren en ophouden met dat sentimentele gedoe. Het is de makkelijiste weg , vooral voorl de zwarte bevolkings groep , om te zeggen dat ze gediscriminerd worden . Zielig hoor.


  Maak melding

 31. slaap geouwehoer over zwarte piet, als het een volwassen feest was, kon ik mij indenken, maar het is een kinderfeest, en heeft niks met racisme te maken, zet 12 zwarte kinderen em vraag ze wat ze van zwarte piet vinden, ze zullen allemaal leuk zeggen. jullie zwaarten zijn de grootste racisten zie maar in suriname, zimbabwe en andere landen


  Maak melding

 32. Beste mensen ik probeer niemand zwart te maken hier.
  Maar ik vind persoonlijk als autochtoon dit festival best wel een kleurtje mag krijgen en dat pieten in alle kleuren moeten verschijnen opdat de terminologie zwarte in de vergetelheid raakt.


  Maak melding

 33. Medusa, als je een beetje de geschiedenis kende en of begrijpelijk kon lezen, had je begrepen dat ik de Holocaust vergeleek met de slavernij. De Holocaust van de joden heeft een paar jaar geduurd en heeft veel doden veroorzaakt, de slavernij heeft meer dan 300 jaar geduurd en heeft veel meer doden en leed veroorzaakt. Ik vergeleek het idiote kinderfeest van jou (met resten van de slavernij daarin verweven) met een fictief feest (met b.v. daarin verweven het verkleden van mensen als concentratiekamp gevangenen, die met een onschuldig gas bespoten worden door Neo Nazi’s) dat ik Holocaustnacht noemde. Begrijpelijk lezen is moeilijk, maar misschien kun je het nogmaals proberen voordat je ongefundeerde kritiek gaat leveren op wat ik geschreven heb.


  Maak melding

 34. Medusa, zelfs als je een correctie wil aanbrengen lukt het je niet; holcaust = holcaust. Nu begrijp ik waarom je niets van mijn redenering snapt. Ik wilde je aanraden om de redenering en uitstekende uitleg van Tamara te lezen, maar gezien jouw bevattingsvermogen heeft dat totaal geen zin, de Amerkanen hebben gelijk als ze zeggen ‘You Can’t Fix Stupid’.

  Tamara heeft gelijk; vier dit jaar maar zo uitbundig mogelijk het Zwarte Pieten feest in zijn huidig vorm, want dit jaar zal beslist het laatste jaar zijn dat het zo gevierd zal worden, Nederlanders met verstand hebben door dat Nederland zich in de hele wereld belachelijk maakt met dit stomme gedoe en zoals jullie weten krijgen de mensen met gezond verstand meestal (al duurt het soms heel lang) hun zin, ook de slavernij werd immers, ondanks hevig verzet, afgeschaft, zo ook zal Zwarte Piet in zijn huidige vorm afgeschaft worden.

  Kolibri, anderen uitschelden vanwege hun uiterlijk, of ze nu blank of zwart zijn, is achterlijk, ik zou je daarom willen adviseren het achterlijke gedrag van sommige blanken en sommige zwarten niet over te nemen, elkaar uitschelden vanwege uiterlijke kenmerken zou eigenlijk nooit mogen gebeuren. Jammer dat er zoveel gekken op deze aarde rondlopen die het maar al te graag doen.


  Maak melding

 35. @Tamara, mijn complimenten voor jouw commentaren. Wat kun jij onze gevoelens goed verwoorden. Ik ben zwart, heb absoluut geen minderwaardigheidscomplex, integendeel – maar ik vind het zwartepietenfeest een aanfluiting anno 2013!!!
  Waar blijft het gezonde verstand van mensen die hiermee door willen gaan – niks no fout, het is maar een onschuldig kinderfeestje………
  Laat dan alle kinderen, dus ook de donkere kindjes daarvan genieten. Het domme, debiele gedrag van zwarte piet is een zeer slecht voorbeeld voor onze donkere kindertjes en tevens het feit dat de zwarte, de knecht is van de witte klootzak op zijn schimmel, waarom niet andersom???


  Maak melding

 36. Als de discriminatie niet aan de kleur is,wie kan mij dan uitleggen waar het dan ligt?
  Ik dacht dat M.L King zei dat hij op de dag wacht waarop hij niet op zijn kleur maar op zijn kunde beoordeeld gaat worden.


  Maak melding

 37. Er moeten eerst bloed vallen voor dit gedoe,wat moet je aanpakken .Ik ben zelf zwart,ik heb zelf geen probleem mee,Maaaaar als die mensen het niet meer leuk vind dan moet je,je ermee stoppen .Het lijk me net als een soort van PESTERIJEN,racisme,slavernij en laat je ook veel van daie geschiedenis gaan na denken.dan kom je niet uit


  Maak melding

 38. Wat een enorme bekrompenheid wordt hier ten toon gesteld, op een paar verstandige reacties na van sommige mensen die door willen denken.
  Er klopt gewoon iets niet met het fenomeen Zwarte Piet. Over Sinterklaas maakt men nooit opmerkingen. Kinderen zullen een witte Hollander nooit uitschelden voor Sinterklaas. Vinden ze niet interessant. Maar wel om zwarte mensen belachelijk te maken. En het zijn niet alleen kinderen, maar ook collega’s die de spot drijven met donkere mensen. Er klopt gewoon iets niet aan het hele zogenaamde kinderfeestje dat Sinterklaasfeest wordt genoemd. Vandaar die heftige reacties van autochtonen en een aantal achterlijke ongeschoolde allochtonen die zich schuilen achter de mening van de massa. Heb je eigen mening, doe je eigen waarneming en gebruik je gezonde verstand.

  Henkes vergelijkt de Holocaust niet met Sinterklaas, maar geeft slechts een voorbeeld. Ontbreekt het je aan diepgang Medusa om het voorbeeld te begrijpen? Neen, want je hebt een bord voor je kop en doet geen enkele moeite om diep door te denken / na te denken over dingen die men hier schrijft. Lezen is een kunst voor sommigen en begrijpend lezen is al helemaal te hoog gegrepen voor sommige mensen. Lees, toets, onderzoek, vergelijk, denk na, en geef dan je nuchtere en objectieve mening.


  Maak melding

 39. @ henkes,
  prima vergelijking van dit kinderfeest met de holocaust.
  Het gaat om de geschiedenis, achter het kinderfeest, de zwarte Holocaust, Díe is de ergste Holocaust in de hele geschiedenis!
  En dit kinderfeest staat symbool voor deze (letterlijk en figuurlijk) zwarte geschiedenis!
  Doordenken is ook een kunst!


  Maak melding

 40. Ik kan me ergeren aan sommige reactie’s. Kunnen zwarte mensen niet meer denken?? er zijn veel witte geleeren die aangetoond hebben dat het een rastische feestje is. Je kunt niet jodenkoeken, blanke-vla, ect.. vergelijken met zwarte piet en zeker als ze met een surinaamse accent praten en extra dom doen.. Ik verbaas me ontzettend dat zwarte mensen dit als onschuldig zien.. ohohoh.. nu pas kan ikgeloven dat blanke-ras superiore ras is.. we worden belachelijk gemaakt mensen.. open je ogen.. ze lachen ons uit.. blaka-sma opo opo.. ik kon ook niet geloven dat zwarte mensen instaat waren hun eigen soort te verkopen of te verraden om een de gunst van een blanke… help help..


  Maak melding

 41. @ henkes
  Ik heb reeds in eerder verschenen berichten over dit onderwerp meer dan 40 keiharde eerlijke reacties geleverd.
  Indien je mijn standpunt hierover wil weten:-
  GA DAN MAAR AAN HET LEZEN!!
  IK STOP VERDER!
  ZOEK IEMAND ANDERS OVER DIT AFGEZAAGD ONDERWERP.
  TOT OVER 3 DAGEN T.W. ZATERDAG OP NEDERLAND 1.
  (tenzij je in Nederland woont en/of de beschikking hebt over een TV)
  Fijne avond nog!


  Maak melding

 42. @henkes
  Naast begrijpend lezen bestaat er ook nog zoiets als begrijpend SCHRIJVEN.
  Jij schrijft:”Medusa, als een paar Duitse Nazi’s gezellig een feestje Hollocaustnacht zouden vieren, zou geen enkele Jood op hun uitnodiging ingaan om te komen kijken hoe gezellig dat feest is”.

  Ik zie nergens een vergelijking tussen “een feestje Hollocaustnacht” en “een feestje slavernij” wel een vergelijking met “een feestje sinterklaas”!

  IK HEB DE INDRUK DAT JIJ NIET EENS WEET C.Q. BEGRIJPT WAT JE SCHRIJFT!
  JE EMMERT MAAR WAT IN DE RUIMTE.
  EINDE DISCUSSIE!!!
  Dag HENKES en zoals afgesproken tot zaterdag!


  Maak melding

 43. @henkes
  holcaust = holcaust.YOU RIGHT!
  Maar hoe zit het leermeester dan met jou?

  de Amerkanen ..Huh?? hebben gelijk als ze zeggen ‘You Can’t Fix Stupid’.

  En verder:
  Tamara heeft gelijk ….. in zijn huidig vorm,Huh huidigE zal je bedoelen.

  Kort om leermeester,de Amerkanen (WIE DAT IN GODS NAAM OOK MOGEN WEZEN) hebben gelijk als ze zeggen ‘You Can’t Fix Stupid’. Hihihhighèghèghè! 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 44. Smatje09
  Jij zegt:”Henkes vergelijkt de Holocaust niet met Sinterklaas, maar geeft slechts een voorbeeld”. Ontbreekt het je aan diepgang Medusa om het voorbeeld te begrijpen?

  En Santa zegt even later :”henkes,prima vergelijking van dit kinderfeest met de holocaust.
  Het gaat om de geschiedenis, achter het kinderfeest, de zwarte Holocaust,”

  Ha ha ha ha ha ha ha!
  Wat een verwarring onenigheid en welig tierende domheid op dit vlak,zeg!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Zóóóó hooggeschoold wil ik ook niet wezen horrrrrr!
  EEN BEETJE NIVEAU JONGENS;dat is nooit weg!!!
  Hihihihihihi!!


  Maak melding

 45. zwarte piet = racisme. Zo moeilijk is dat niet om in te zien. Als je een beetje kennis hebt van de geschiedenis EN de ontwikkeling van beeldvorming van zwarte mensen in de afgelopen Eeuw EN weet hoe de rest van de wereld dit soort onzin heeft doen verdwijnen…dan kan je niet anders dan die zwarte piet ontmantelen en regenboogpieten invoeren zonder raciale kenmerken. Maar blijkbaar zijn de meeste Surinamers net zulke grote nitwits als die Haagse tokkies die een donkere demonstrante op het maliveld bijna levend verscheurden.

  Trouwens…als je ziet wat voor eruptie aan racisme en vuile emoties die zwarte piet discussie bij de Hollanders losmaakt….voor een land dat claimt zo tolerant te zijn en opkomt voor een fictief figuur dat zogenaamd niet racistisch is…..

  De ware aard komt bovendrijven


  Maak melding

 46. Ik heb in Nederland al zo’n twintig jaar geen zwarte piet met een surinaams accent horen spreken. Gouden oorbellen dragen ze soms, niet altijd en dikke rode lippen hebben ze ook al lang niet allemaal. Kroeshaar? Nee, wel grotere krullen. Lijken in ieder geval niet op creolen. Ik ben in Suriname nog nooit iemand tegengekomen die op Zwarte Piet lijkt. Het Sinterklaasjournaal wordt al twee jaar medegepresenteerd door een mooie, intelligente jongedame mét een donker huidskleurtje die wél weet wat het Sinterklaasfeest inhoudt.

  Iedereen die hier met deze onzin mee loopt te blaten laat in ieder geval duidelijk blijken:
  – Nog nooit naar het Sinterklaasjournaal te hebben gekeken.
  – Niet te beseffen dat Zwarte Pieten tegenwoordig de superhelden zijn en de Sint een suffe oude man.
  – Hun indruk met betrekking tot Zwarte Pieten te baseren op vooroordelen (ja ja ;-))
  – Geen flauw benul te hebben van de oorsprong en geschiedenis van Zwarte Piet te weten: hij is NOOIT een slaaf geweest en heeft een eeuwenoude, europese oorsprong.


  Maak melding

 47. @Smatje09
  Jij zegt:” Lees, toets, onderzoek, vergelijk, denk na, en geef dan je nuchtere en objectieve mening”.

  Bestaat er een “objectieve mening”?
  Ha ha ha ha ha ha ha!
  Wat een welig tierende domheid op dit vlak,zeg!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Zóóóó hooggeschoold wil ik ook niet wezen horrrrrr!
  OBJECTIEVE ……hahahahaha …… MENING hihihihihi!!!
  EEN BEETJE NIVEAU JONGENS;dat is nooit weg!!!

  Hoe kan een mening(van wie dan ook) nou OBJECTIEF zijn?
  Hihihihihihi!!
  Een mening (is een denkbeeld,een denkwijze,een zienswijze,een gedachte gang,een idee,een kijk,een oordeel,een opinie,een opvatting,een overtuiging,een standpunt,een stellingname,een visie) is altijd subjectief omdat die “besmet” is met de MANIER waarop JIJ of het individu persoonlijk tegen iets aankijkt!
  Daarom heeft een IEDER zijn EIGEN mening!
  Dus hihihihihihi juist SUBJECTIEF!!!
  EINDE COLLEGE!


  Maak melding

 48. Wat een mooie parallel heb je getrokken, henkes!
  Het kinderfeest kun je niet loskoppelen van een historisch feit! Het is daaruit ontstaan!
  En om het te vergelijken met iets dat heel dichtbij is en nog steeds “leeft” bij de betrokkenen, sla je de spijker op zijn kop. Je maakt het probleem heel sprekend en pakkend met dit voorbeeld!
  En wie het nu nog niet snapt en voelt…….


  Maak melding

 49. @Santa zegt @henkes,
  “Doordenken is ook een kunst”!

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 WERKELIJK!Voor sommigen onder ons.
  Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!


  Maak melding

 50. Medusa, ik maak geen afspraken met leeghoofden. Hoe haal je het in je (leeg) hoofd om over een ‘feestje slavernij’ te praten? Dat heeft niemand hier gedaan en zeker ik niet. Je verdediging slaat nog steeds nergens op, ga weer lezen wat ik geschreven heb en probeer het te begrijpen. Om je een beetje te helpen: de Joodse Holocaust wordt vergeleken met Slavernij in de Amerika’s. Het Sinterklaas feest wordt vergeleken met het (fictieve) feest Holocaustnacht.


  Maak melding

 51. Medusa – slavernij was geen feest net zoals de holocaust geen feestelijke aangelegenheid was.

  Henkes vergelijkt de Holocaust niet met Sinterklaas, maar geeft slechts een voorbeeld.

  Medusa – ontbreekt het je aan diepgang om het voorbeeld te begrijpen?


  Maak melding

 52. @Medusa,

  Ik had je uitgedaagd om de namen van JAN SCHENKMAN de Geestelijke Vader van Zwarte Piet en Elmer Kolfin: GEEN TWIJFEL( ZWARTE PIET STAMT AF VAN KINDSLAVEN/NEGERKNAAP UIT DE 17E EEUW) te googlen.

  Uit HISTORISCH oogpunt is Zwarte Piet RACISTISCH, ik daag je niet meer uit maar vraag je vriendelijk TE GOOGLEN DEZE NAMEN.


  Maak melding

 53. Brief aan Sinterklaas

  Lieve Sint,
  Laat je zwarte pieten vrij want
  de verstandige mens is niet meer blij.
  Afschaffen dit fenomeen
  Nu meteen!

  Sint mag blijven, pieten ook
  Maar niet zwart, nog liever rood
  Pimpelpaars, kanariegeel of hemelsblauw
  Iedereen blij, niemand meer grauw.

  Het feest komt voort uit een nare tijd
  De koloniën arm, Nederland rijk
  De tijd van de witte meester en de zwarte knecht
  Het is voorbij want het was slecht!

  Zwarte Piet brengt ons terug naar die nare tijd
  Voor Nederland, een tijd van afschuw en spijt
  Een tijd van onderdrukking van de zwarte mens
  “Weg met deze verschijning” is onze wens.

  Geef Piet bijvoorbeeld een keppeltje op zijn kop
  Speld hem een David sterretje op
  Geef hem een rossig kapsel en een baard
  O, mijn God, dan zijn de rapen gaar.

  Je mag niet sollen met andere rassen
  Respect voor elkaar! Elimineer alle uitwassen
  Tradities moeten meegaan met de tijd
  Dat geeft blijk van respect en van spijt!

  Het gaat helemaal niet over Zwarte Piet,
  Het gaat om het onderliggende stille verdriet
  Een onbesproken hoofdstuk in de Nederlandse historie
  400 jaar van onderdrukking, POTVERDORIE!

  Onnozele kinderzieltjes worden vertrapt
  Voor het in stand houden van een racistische grap
  Ook de roep: ” het is onze cultuur”
  maakt de pepernoot bitter en de marsepein erg zuur.

  Multicultureel staat hoog in het vaan
  Tolerantie?? Het blijkt een waan
  Nederland bekent haar kleur, want
  Wie klaagt over zwarte piet, is een zeur.


  Maak melding

 54. @MEDUSA
  Je begrijpt het niet, dat is overduidelijk, gezien je reacties.
  Dus zoek jij je toevlucht in het uitlachen en het belachelijk maken van anderen.
  Dát is geen kunst, nee.
  Dat is zwakte!

  Ook jouw veelvuldig gebruik van hoofdletters en uitroeptekens zijn een uiting van zwakte. Dat doe je alleen om je woorden kracht bij te zetten.


  Maak melding

 55. Henk Molenaar, meestal kom je intelligent over, maar nu sta je oerstom te kletsen. In tegenstelling tot Medusa ga ik je niet uitleggen waarom je stom staat te kletsen, jij bent slim genoeg om zelf te weten dat je kletst.

  Als gekleurde mensen, die niet meedoen met de discussie, beschimpt worden heeft dat niets te maken met het feit dat er een paar (intelligente) zwarte en witte mensen zijn die doorhebben dan Zwarte Piet racistisch is en daartegen ageren. De racisten die hun medemens willen beschimpen zouden het toch al gedaan hebben (racisten hebben geen excuus nodig om racistisch te zijn). Als jij ook tot deze ‘selecte’ groep gerekend moet worden, heb je dat tot nu toe goed verborgen weten te houden.


  Maak melding

 56. @ henkie ben jij een beroeps racist of gewoon developmentally delayed?
  We leven nu in 2013, die zwarte piet zou niet eens door de Europese mensen rechten commissaris goedgekeurd worden dus als jij niets positiefs bij te dragen hebt rot op.

  Tot nu toe hebben wij vredelievend gevraagd om deze kwetsende farce uit jullie traditie te halen, net als kolonies en slavernij. Ik denk nu om met gelijkgezinden een bende te vormen en gewoon die zwarte pieten wit te wassen in het openbaar. Ik denk 4 mannen of vrouwen pietje omringen en met een natte spons eventjes schoon maken in minder dan 10 seconden geklaard.


  Maak melding

 57. @Henry Zoek dan ook gelijk even naar ‘Wodan en de zwarte raven’, “wild geraas’ van Arnold-Jan Scheer of kijk eens naar deze afbeelding uit ±1800: https://www.rijksmuseum.nl/nl/search/objecten?q=sint+nicolaas&p=1&ps=12&ii=3#/RP-P-OB-47.227,3 waar de knecht van Sint Nicolaas staat afgebeeld als een blanke (!) kapitein.

  Er zijn weliswaar uiterlijke gelijkenissen met een kindslaaf maar er is geen enkele aanwijzing dat Zwarte Piet een slaaf zou zijn. Geen enkel boek, lied of verhaal verteld dat. Integendeel. Zo is er het aloude verhaal van de echte Sint Nicolaas die een weeskind op een slavenmarkt kocht en hem direct vrijliet, uit protest tegen slavernij.Zwarte Piet is altijd als een gelijkwaardig persoon geweest en behandeld. En in dat boek van Schenkman zie je Zwarte Piet als een vrij man op een paard boven Sinterklaas zitten. Dus wat je denkt over Zwarte Piet is (jawel) gebaseerd op vooroordelen.


  Maak melding

 58. Laat iedereen lekker hun eigen cultuur beleven, juist NL is heel erg tolerant met de 400 minderheden die daar wonen.
  Ja Nederlanders zijn soms hard op de tong maar als het er echt op aan komt staan ze als 1 blok achter een verhaal. Of dat nu in Nederland is of bijvoorbeeld een ramp ver weg om mee te helpen.
  Niemand in NL klaagt toch ook niet over de miss charme verkiezing wat duidelijk een geleurd feestje is. geen blanken deelneemsters en een volledig gekleurde jury. Nou en, ga lekker je gang. Als je alle feesten e.d. van alle culturen op een goudschaaltje moet gaan leggen of hierin niet iets beledigend zit voor een andere cultuur… dan wordt het heel saai op deze aardbol en zal de rassenhaat eerder toenemen dan afnemen. En voor de zeurpieten: als je jezelf stoort aan gebruiken van een ander (toevallig de meerderheid van het land waar je woont) ga je toch lekker ergens anders wonen.


  Maak melding

 59. @MEDUSA
  “Doordenken is ook een kunst”!
  WERKELIJK!Voor sommigen onder ons.
  Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha!”

  Die was voor jou bedoeld, medusa!
  Uit al je reacties blijkt dat je het niet snapt omdat je niet door denkt.


  Maak melding

 60. @henkes
  Jij blert nu achteraf:”de Joodse Holocaust wordt vergeleken met Slavernij in de Amerika’s. Het Sinterklaas feest wordt vergeleken met het (fictieve) feest Holocaustnacht”.

  Laat dat voortaan dan merken in je gekrabbel.


  Maak melding

 61. @Henry
  Je hebt zeker iets gemist in mijn vorige reacties!
  Ik heb goed en slecht nieuws voor je!
  Het slechte nieuws is:Nogmaals dan maar:”IK DOE DAT NIET”!
  Het goede nieuws is:Ik heb genoeg hierover gezegd en blijf bij mijn standpunt.
  Ik kijk liever uit naar zaterdag 16.11.2013 NED.1!
  GROOT FEEST en dat zal duren tot 05.12.2013.
  JE BENT VAN HARTE UITGENODIGD!


  Maak melding

 62. Er is gewoon een kleine minderheid die gewoon hun zin probeert door te drukken, over intolerant gedrag gesproken, laat ze maar lekker hun gang gaan ze hebben blijkbaar niet in de gaten hoe negatief ze bezig zijn en juist het tegenovergestelde effect ze bereiken, dat mensen moe worden van dat steeds terugkwerende gezeik van hun en het zichzelf steeds het stempel opdrukken van de slaafnazaat te zijn, kijk toch eens hoe zielig wij zijn met ons nog steeds niet verwerkte verleden, stelletje zielepieten en onbegrepen en nog steeds gevangenen in dat verleden slachtoffers


  Maak melding

 63. @Smatje09
  Het ontbreekt mij niet aan inzicht MAARRRRRRR aan een …… OBJECTIEVE hi hi hi hi hi MENING horrrrrrrrr!!!

  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 WERKELIJK!


  Maak melding

 64. @Henkes
  Weet je intussen wie AMERKANEN zijn?
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Zij zeggen toch in huidig hihihihi vorm:-
  “‘You Can’t Fix Stupid’”.
  Hihihhighèghèghè! 😆 😆 😆 😆 😆

  Maar weet je wat de AMERIKANEN zeggen:-
  “Don’t underestimate the predictability of stupidity,you know!”


  Maak melding

 65. Het komt door de slavernij dat bepaalde groepen met zichzelf overhoopt liggen. Laat gaan dat ding, mensen die erin geloven laat ze het vieren. Laten wij onze ding gewoon blijven vieren, zie carnaval is een kleurrijke festival voor iedereen ongeacht ras etc.
  Kijk maar naar het holifestival van de hindoes de verschillende kleuren symboliseert alle rassen, alle volkeren.

  Probeer jezelf te blijven ontwikkelen en niet achterom te kijken. Als geen stap vooruit zet kom je ook geen meter vooruit.

  Dus brada nanga Sa no spang nanga deng chinengre sani.
  A moro betre we enjoy fa libie, a libie sjatoe tumsi foe meki problema nanga deng san disie.

  Laten wij onze Kwakoe, Milan, Zomercarnaval lekker vieren.


  Maak melding

 66. @Santa
  Jij zegt:”Dus zoek jij je toevlucht in het uitlachen en het belachelijk maken van anderen”.

  TOEVLUCHT?
  Voor wie?
  Voor een stelletje gefrustreerden,die nauwelijks in staat zijn,hun linker- van hun rechterhand te onderscheiden en n.b. de holocaust in één adem noemen met het sinterklaasfeestje?
  Nee,het is geen toevlucht,maar een tijdverdrijf met een hoog vermakelijkheidsgehalte!
  De discussie is wat mij betreft reeds lang gesloten en griezel …. sorry geniet nu!!!
  (Voor zover er nog daarvan gesproken kan worden)


  Maak melding

 67. @Ram Singh
  1.Jij zegt:”Tot nu toe hebben wij vredelievend gevraagd”!
  Vind jij mensen van racisme beschuldigen vredelievend?
  Ik vind jullie vrij agressief.

  2.EN NU LAAT JE MIJ MET HET ONDERSTAANDE NOG ERGER GRIEZELEN.
  Jij zegt n.l. het volgende:”Ik denk nu om met gelijkgezinden een bende te vormen en gewoon die zwarte pieten wit te wassen in het openbaar. Ik denk 4 mannen of vrouwen pietje omringen en met een natte spons eventjes schoon maken in minder dan 10 seconden geklaard”.

  Ik weet niet waar je mee bezig bent,maar nu kom je met geweld aan lijf en goed van de Nederlander.
  Ik kan je dit vertellen dat jij dan de Feyenoord supporters (Zuid-Holland)of Ajax supporters (Noord-Holland) op je dak zal krijgen.
  Ze zitten al een hele tijd te ijsberen,maar worden nog in toom gehouden.
  Dit is opruiing van de ergste soort,wat je doet,maar je krijgt consequenties die jij je lang zal herinneren.
  Ik hoop dat de mensen aan hun gezondheid denken en slimmer zijn dan jij!


  Maak melding

 68. @Santa
  Donderdag 14 november 2013 om 12:46 uur, door Santa
  @MEDUSA
  “Doordenken is ook een kunst”!

  Je snapt er de ballen niet van.
  Deze uitspraak is in dit verband pejoratief door mij bedoeld!
  ONDER BESCHAAFDE EN GESCHOOLDE MENSEN:”IRONIE” GENOEMD.

  Ook op dit gebied zak je ook nog dieper door het ijs!
  😆 😆
  BEN BENIEUWD WAT ER NOG MEER OP TIL IS! 😆 😆 😆


  Maak melding

 69. @Sander
  Jij zegt:@Henry Zoek dan ook gelijk even naar ‘Wodan en de zwarte raven’.

  Dat gaat ie niet doen!
  In beschaafd Nederlands:”Hij haalt de krenten uit de pap”.
  Dit soort afbeeldingen slaat ie over!
  IS DOORDENKEN HIER OOK EEN KUNST!Hi hi hi hi!


  Maak melding

 70. Soso lobi – we moeten niet terugkijken, maar ons verder ontwikkelen. Waarom zijn er dan mensen die op straat wijzen naar zwarten en hen zwarte piet noemen? Kijken die mensen dan vooruit? Waarom zal een witte nooit op straat worden aangesproken met sinterklaas?


  Maak melding

 71. Go, go, go, Meduussssssssss!

  Whahahahahaa, Medusa je hebt ze tuk!
  Ik bewonder je standvastigheid, zelf heb ik niet zoveel geduld.

  Zooooo,

  Tamara mo bigien pot mie laars, a bigie tok, moro kado.. gheheghehehehe.

  Laten jullie Medusa met rust hoor, want al houden jullie niet van Meduus,
  Meduus houd wel van jullie…..

  Sinterklaas kapoentje
  Gooi wat in mijn schoentje
  Gooi wat in mijn laarsje
  Dank u Sinterklaasje………….


  Maak melding

 72. @blanke – als het sommige zwarte mensen niet bevalt, moeten ze dan maar ergens anders (lees: terug naar hun land) gaan wonen. Maar naar welk land moeten we terug als we hier zijn geboren?


  Maak melding

 73. Oeps!

  Zou net afsluiten en toen viel mijn oog hierop:
  “Onnozele kinderzieltjes worden vertrapt
  Voor het in stand houden van een racistische grap”

  Jeetje meid, wat een verdriet, phoehoehoe….
  Kom op, droog braaf je traantjes , er zal je niets gebeuren, het is maar een fantasie.

  Ik heb geen enkele trauma overgehouden van geen enkele sint of piet.
  En ik kan je vertellen, wij hebben het altijd great gevierd in Suriname.
  De sint en zijn pieten kwamen thuis, ingehuurd door de zaak van pa, niets geen familielid of buurman, ze waren echt!
  Het enige wat ik mij kan herinneren is dat het ene presentje nog groter was dan het andere, maar de kleur van sint en piet, geen idee.

  Dus………ik heb genoten van mijn sinterklaastijd, en waarom zou ik in godsnaam die kleine dit plezier onthouden?

  Ik bagatelliseer niets en niemand.
  Hadden deze activisten eerst de troep in het geboorteland opgelost, dan kon ik nog enig begrip tonen, niets is minder waar.

  En toen was het 6 december…….


  Maak melding

 74. Ram Singh, niet doen hoor, een bende vormen om Zwarte Piet wit te gaan wassen, de Nederlanders zullen je begrijpelijke actie niet begrijpen. Medusa heeft een keer gelijk, Nederlandse hooligans zullen je samen met je groepje in elkaar slaan.

  Het lijkt me een betere actie om in Amsterdam Zuid Oost een nieuwe traditie op te starten, begin met het introduceren van een ander ‘onschuldig’ kinderfeest; een paar zwarten in Zuid Oost gaan zich wit schminken, ze meten zich een grote kromme Joden neus aan, ze dragen gestreepte concentratiekamp pakjes en dragen een zwart hoedje met twee pijpenkrullen aan de zijkant (we noemen hen Concentratiekamp Cohennetje), de Cohenntjes smijten met Chocolade muntjes, de niet geschminkten onder ons gaan elkaar met lachgas bespuiten (dat wordt lachen gieren brullen), verdelen snoep onder onze kinderen en zingen er allerlei ‘leuke’ liedjes bij in de trant van:

  Concentratiekamp Cohennetje
  al is je neus zo krom als een banaan,
  je bent spontaan
  en al bulk je van het geld,
  je bent onze held
  en je meent het met je Joodse bloed wel goed.

  Ik garandeer je, dat als Surinamers half zo gezellig zijn als Nederlanders, ook dit ‘onschuldige’ kinderfeestje een groot succes zal worden (Meusa jij doet toch ook mee?). Je moet er wel voor waken dat men in Israël er geen lucht van krijgt want die getraumatiseerde Joden zullen vast roet in het eten willen gooien en dat gezellige kinderfeestje willen verstoren of verbieden.
  Daar heb ik echter ook al aan gedacht; we nodigen Netanjahu gewoon uit om in Zuid Oost met eigen ogen te komen aanschouwen hoe gezellig dit ‘onschuldig’ kinderfeestje, (naar het voorbeeld van het onschuldig Nederlandse Sinterklaas kinderfeestje) van de Surinamers in Amsterdam Zuid OOst is. Als die door de geschiedenis getraumatiseerde Joden daarna toch niet doorhebben dat het om een onschuldig kinderfeestje gaat kunnen ze mooi oprotten naar Israël. Wij zwarten in Zuid Oost laten ons onze traditie niet afpakken (tradities zijn immers heilig), zijn die overgevoelige Joden helemaal gek geworden?


  Maak melding

 75. Tegenstanders gaan niet alleen vanwege Zwarte Piet de barricades op! Het gaat dieper, het gaat om institutioneel racisme, m.a.w. alledaagse racisme in NL waar zwarte/witte/bruine én donkerwitte mensen mee geconfronteerd worden! Nl die altijd de mond vol heeft over mensenrechten en altijd met `t bekende belerende vingertje andere landen de les leest is niet in staat om zijn eigen handel&wandel onder de loep te nemen! Zwarte Piet is de eerste horde die allochtonen&autochtonen nemen om het daadwerkelijke racisme&discriminatie aan te pakken in dit land!

  In Engeland, Frankrijk gaan mensen het gevang in of krijgen hoge geldboetes als zij zich te buiten gaan aan racistische &discriminatoire uitlatingen! Daar moeten we ons ook hard voor maken! Het kan niet zo zijn dat dieren, vrouwen, Joden, pedofielen, homoseksuelen allen bescherming genieten van de overheid en dat zwarte/bruine/donkerwitte mensen vogelvrij zijn in dit land!

  De mevrouw die aangevallen is op `t Malieveld heeft zich volgens mij goed vergist! Net als vele anderen heeft zij gedacht: ik ben bruin, heb glad haar en heb dan weinig te duchten van de aanwezige Henk&Ingrids! De woede is tenslotte alleen gericht op zwarte Surinamers &Antillianen? NOPE! Wat ik allemaal lees en hoor: de Indiër, Molukker, Indo, Indonesiër, Chinees, Javaan oftewel Aziaten moeten begrijpen dat wij ook worden gezien als uitschot! Een ieder die niet wit is en roze wangen heeft, is in dit land `t haasje! Don`t fool yourself any longer! Zoals de Afro Surinamer het zegt: je kan je tong links -en rechtsom draaien, je kleur blijft DE bepalende factor in alles wat je doet&zegt in dit land! Stop met het verloochen van je afkomst!!!! Je wordt Never Nooit Niet geaccepteerd of getolereerd, aldus ook zwarte/witte/bruine expats wonend&werkend in NL!

  Ik hoop a.s. zaterdag dan ook mensen te zien van verschillende afkomst& kleuren! Maar ook uit een gegeven dat elk beschaafd mens met inlevingsvermogen, rechtvaardigheidsgevoel en respect voor een ander zijn “stem” laat horen! Het wordt tijd dat we VAARWEL zeggen tegen Zwarte Piet; zijn dagen zijn geteld! Dáááaááág en tot nooit meer ziens!!!!

  Lees a.u.b. ook:

  http://www.doorbraak.eu/zwarte-piet-racisme-paar-kritische-pepernoten/


  Maak melding

 76. @MEDUSA
  “Nee,het is geen toevlucht,maar een tijdverdrijf met een hoog vermakelijkheidsgehalte!
  Voor een stelletje gefrustreerden,die nauwelijks in staat zijn,hun linker- van hun rechterhand te onderscheiden en n.b. de holocaust in één adem noemen met het sinterklaasfeestje?”
  ……..
  Als je op deze manier je tijd verdrijft, door dagelijks met een stelletje “gefrustreerden” een discussie aan te gaan, ter vermaak, dan ben jij zelf, ernstig gefrustreerd en behoorlijk ziek.
  Maar dat wisten wij al!


  Maak melding

 77. 14 nov. 2013

  Het wordt zaterdag 16 nov. a.s., met de rug naar die piet, een ‘pierbille show’ met ‘puf’ op het Beursplein te Amsterdam.

  Even terug in de tijd. In de jaren zeventig, vorige eeuw, protesteerde een zekere Jimmy van de Lak(zie youtube of een oude Panorama)ook al tegen de negatieve uitstraling van (een witte) Sinterklaas, door in Amsterdam de eerste zwarte Sinterklaas te worden en die bewust een witte Sinterklaas verscheurde. Hij haalde zelf het voorblad van Panorama.

  Een zwarte Sint met witte pieten, zou dat in Nederland algemeen geaccepteerd worden? Een experiment waard !!!

  RobG, redelijk getint, wordt Sinterklaas, Henk Molenaar en Hans worden de witte pieten. Tevens verscheurd RobG steeds een kopie van de witte Sint met de vraag of de Sint uit Turkije (Spanje?) daadwerkelijk zo ‘wit’was.

  Wat zal hiervan het resultaat worden? Dat mag (de) Medusa ons vertellen!!

  Srika wil nu ook getinte minpunten, met veel ‘puf’!!
  Srika


  Maak melding

 78. Het ligt altijd aan de ander, maar wat is je eigen aandeel, steek je hand eens in eigen boezem, als je het hebt over racisme en discriminatie, vergeet nooit dat wanneer je naar een ander wijst er drie vingers naar jezelf gericht zijn.


  Maak melding

 79. @Sander en Medusa,

  Medusa, ik weet dat je bij je standpunt blijft, dat is je goed recht. Mijn verzoek was om de namen Jan Schenkman en Elmer Kolfin te googlen.

  Sander, Het hulpje van Sinterklaas was in de jaren 1800 inderdaad een Blanke Man. ZWARTE PIET bestond er nog niet.

  In het boek van Jan Schenkman(WAS ONDERWIJZER) is de HEDENDAAGSE ZWARTE PIET ten tonele verschenen en het betrof een NEGER in het jaar 1848.

  Nogmaals google de naam JAN SCHENKMAN de GEESTELIJK VADER VAN ZWARTE PIET!!!!

  IK ZAL HET NOG EEN KEER VOOR JE HERHALEN: DE HEDENDAAGSE ZWARTE PIET IS EEN CREATIE VAN JAN SCHENKMAN, EN DEZE ZWARTE PIET WAS EEN NEGER!!!!!!!!!!!!SANDER (DE NEDERLANDSE ZWARTE PIET WAS EEN ZWARTE MAN)

  Misschien dringt het nu tot je door!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 80. 15 nov. 2013

  Esmerald,welke drogreden gebruik je toch om jouw eigen verleden goed te praten?

  Je zegt: De sint en zijn pieten kwamen thuis, ingehuurd door de zaak van pa, niets geen familielid of buurman, ze waren echt!

  Drogreden: Als Sint en de pieten echt waren, was jij je wel bewust hoe zij eruit zagen!

  Esmerald, verder zeg je:
  Het enige wat ik mij kan herinneren is dat het ene presentje nog groter was dan het andere, maar de kleur van sint en piet, geen idee.

  Neen Esmerald, je probeert hier bewust jouw herinneringen te verdringen. De presentjes heb je wel onthouden, maar het verschijnsel van wit en zwart niet. Rare meid ben je geworden!! Het eiland doet je niet goed!

  Srika hoopt alleen maar dat jij als trainer /consultant niet zo vergeetachtig bent en daarbij geen onderscheid maakt tussen wit en zwart.

  Oh ja!, zit Santokhi nu niet ergens heimelijk in de USA te vergaderen over een voorstel tot verdeling van de Sinterklaas en zwarte piet in Suriname? Santokhi is on the move !!!

  Maar wie geeft mij nu heimelijk wat minpunten?
  Srika


  Maak melding

 81. Zwarte Piet lovers Henk Molenaar en Medusa, ik heb zo’n afschuwelijk, karikaturaal, harteloos feest naar Joden toe bedacht, Holocaustnacht met Concentratiekamp Cohennetje, naar het voorbeeld van jullie onschuldig kinderfeest met Sinterklaas en Zwarte Piet in de hoofd- en bijrol en jullie enige reactie is dat jullie mij twee armzalige minnetjes geven. Dat vind ik heel erg zwak. Hebben jullie niets substantiëler te zeggen op wat ik geschreven heb?


  Maak melding

 82. Ik denk,dat er een groepje Surinamers zijn,die in Ned. wonen het gevoel hebben,nergens bij te horen.En verder niets dan ook niets van deze maatschappij begrijpen.Weinig of niets presteren.Mekaar naar de mond praten en steeds maar roepen,dat ze gediscrimineerd worden.Dit is nu hun moment voor een beetje aandacht.


  Maak melding

 83. Uit GeenStijl:

  Sinterklaasintochten zwaar beveiligd tegen oproer
  verdommewateenracist

  En bedankt, allemaal. Voor jullie constructieve bijdrage aan een betere samenleving. Het nationale kinderfeest Sinterklaas moet nu extra beveiligd worden tegen relschoppers. In steden als Amsterdam en Groningen wordt er extra politie ingezet om Zwarte Piet te beschermen, want via Facebook kondigt de GarioGruppe demonstraties aan voor die steden. Zwarte Piet. Extra beveiliging. Wat een ongelooflijke kutzooi. En dan straks weer massaal boos worden op racistisch Nederland als blijkt dat blanke tokkies besloten hebben knokploegen te organiseren die bereid zijn protestvoerders terug te slaan naar hun eigen land. Wat ook te debiel voor woorden is, natuurlijk. Maar zo gaan die hetzes tegenwoordig nu eenmaal. Agressie kweekt agressie, geweld kweekt geweld. Clumsie Gario, Romeo Grot en die hele club hebben het dus voor elkaar dat iedere getinte persoon die zonder bijbedoelingen gezellig Sinterklaas wil vieren tijdens de intocht, alsnog door de hele menigte met scheve ogen aangekeken wordt. Minimaal. Dat heet: in je eigen voet schieten. Het protest tegen Zwarte Piet en de reactie daarop zorgt voor een grotere tweespalt in de samenleving dan Zwarte Piet ooit op zichzelf voor elkaar had kunnen krijgen. Afijn. Zwarte Piet krijgt straks kruidtasers in de jute zak. En traangasnoten. Misschien dat sommige Zwarte Pieten wel met een .44 kaliber taaitaaipop rond sjouwen. ME paraat. Leger achter de hand. Zero Tolerance beleid. Bloed op de straten. Huilende kinderen met hoofdwonden. Afgevoerde hysterische relschoppers. Patrouillerende helikopters. Brandende boot van Sinterklaas. Sluipschutters langs de route. Checkpoints met militairen. Omdat facties in het anti-Pietkamp noch het pro-Pietkamp rationele maat kunnen houden, is wat ooit een leuk, samenbindend kinderfeestje was nu verworden tot een burgeroorlog.


  Maak melding

 84. De TEGENSTANDERS VAN ZWARTE PIET moeten AUB GEEN GEWELD GEBRUIKEN of GEWELD UITLOKKEN bij de PIETEN-INTOCHT !!!

  De`TEGENSTANDERS VAN ZWARTE PIET`moeten doormiddel van de REDE ieder jaar protesteren tegen de RACISTISCHE TREKKEN DIE DEZE PIET in zich heeft.

  Ik ben tegen iedere vorm van geweld.


  Maak melding

 85. Henk Molenaar – je schrijft: agressie kweekt agressie, geweld kweekt geweld. Ben ik niet met je eens.

  Heb je ooit gehoord van zinloos geweld? Dat betekent dat er geweld tegen je wordt gepleegd zonder reden. Zonder dat je iets hebt gedaan. Slavernij was de ergste vorm van zinloos geweld tegen zwarten. Holocaust was ook zinloos geweld tegen de joden. Kindermisbruik is ook zinloos geweld. Iemand op straat doodschoppen (Kerwin Duinmijer)omdat hij een donkere huidskleur heeft, is ook zinloos geweld.

  Rascisme, discrimininatie = allemaal zinloos omdat de haat nergens op gebaseerd is. Met andere woorden, iemand haten omdat ie zwart of bruin is, is gewoon waanzinnig en abnormaal. Je huidskleur krijg je van nature en daar is niets mis mee. Voor volksstammen is dat alleen al aanleiding tot geweld. Dus kom niet zeggen dat geweld, geweld oproept. Klinkklare onzin meneer Molenaar.


  Maak melding

 86. Ook blanken Nederlanders haten omdat ze blank zijn is racistisch en/of discriminerend en net zo dom, en om maar eens een voorbeeld te stellen, als jij mij een klap voor mijn kop geeft, krijg je wel een dreun terug, dus dat geweld geen geweld uit zou kloppen klopt niet helemaal beste Smatje, Maar als er nu groeperingen zijn onder de Surinaamse en Antilliaanse bevolkingsgroepen, die op deze manier de konfrontatie opzoeken, en een feest voor de “kleine kinderen” (die er geen beul van hebben wat er allemaal speelt) gewoonweg verpesten, moeten zij niet raar opkijken dat de boel dan escaleert.
  Die bewuste lui mogen wat dat betreft oprotten naar Suriname en daar aan de Waterkant met het sinterklaasfeest lopen te ageren en te zieken, ik denk dat het daar ook niet geaccepteerd word


  Maak melding

 87. Mee eens met Henry – de tegenstanders van zwarte piet moeten absoluut geen geweld gebruiken want geweld lost niets op. Een stil protest heeft veel meer impact dan een lawaaierig en/of gewelddadig protest.

  Maar laten we niet vooruitlopen op de intocht, want die is pas morgen. Time will tell.


  Maak melding

 88. @Santa.
  1.Ik bepaal hoe ik mijn tijd verdrijf!
  Wil jij,brutale dikdoener,behalve dat jij vindt hoe de Nederlander zijn sinterklaasfeest moet vieren,ook komen bepalen hoe ik mijn tijd moet verdrijven?
  A no ê go luk joe!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Dan ben jij zelf, ernstig gefrustreerd en behoorlijk ziek.
  Maar dat wisten wij al!Hihihihi!


  Maak melding

 89. @Henry
  Alle TEGENSTANDERS VAN ZWARTE PIET kunnen morgen zaterdag 16.11.2013 van mij spons,emmers en water krijgen.
  EN GRATIS!!!
  Met jullie volgende ideeën uitvoerend:

  1.Al zingend:
  Concentratiekamp Cohennetje
  al is je neus zo krom als een banaan,
  je bent spontaan
  en al bulk je van het geld,
  je bent onze held
  en je meent het met je Joodse bloed wel goed.

  2.Terwijl gelijkgezinden,hun OBJECTIEVE MENINGEN SCANDEREND 😆 ,een bende vormen en gewoon die zwarte pieten wit wassen in het openbaar.
  Veel mannen of vrouwen moeten dan pietje omringen en met een natte spons,emmers gevuld met water,die jullie allemaal van MEDUSA gratis hebben gekregen,hem eventjes schoon maken.
  In minder dan 10 seconden is dat geklaard”.

  Dan hebben jullie je zin en zijn we van jullie af (LETTERLIJK EN FIGUURLIJK)!!!
  Ik zal de zorg en nazorg 😆 van bewegende beelden op me nemen en de wereld rond zenden.

  P.S.Smatje09 Henry Henkes Ram Singh Santa Tamara en alle anderen o ja,en Surinette als jullie het voortouw in deze nemen,graag!
  Want als een schaap over de dam is volgen er meer!
  en vele handen maken licht werk.
  En als het ijzer heet is,moet je hem smeden.
  dus arbeid loont,maar geweld dito!
  De kruik gaat te water tot hij barst.
  Eind goed,al goed!
  😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 90. als de nederlanders de zwarten niet waren gaan halen waren ze nooit hier dikke bult eigen schuld nu moeten ze niet zueren met dit gedonder weg met die zwarte piet ik denk dat sinter klaaas nu wel kinderen heeft om ze tot witte pieten te maken


  Maak melding

 91. @MEDUSA: “Ik bepaal hoe ik mijn tijd verdrijf!”

  Natuurlijk bepaal jij dat zelf MEDUSA, schaDt, jij hebt dat zelf bedacht. Ik heb je alleen maar ge-
  “quote”. Het zijn jouw woorden.
  Lees maar nog eens wat je zelf zegt:

  “Voor een stelletje gefrustreerden,die nauwelijks in staat zijn,hun linker- van hun rechterhand te onderscheiden en n.b. de holocaust in één adem noemen met het sinterklaasfeestje?
  Nee,het is geen toevlucht,maar een tijdverdrijf met een hoog vermakelijkheidsgehalte!”
  …….
  En dit was MIJN reactie op JOUW invulling van jóuw tijdverdrijf!:

  Als je op deze manier je tijd verdrijft, door dagelijks met een stelletje “gefrustreerden” een discussie aan te gaan, ter vermaak, dan ben jij zelf, ernstig gefrustreerd en behoorlijk ziek.
  Maar dat wisten wij al!

  Hou je hoofd er wel bij, hoor want jij beschuldigt mij nu vals door te zeggen dat ik wil bepalen hoe jij je tijd verdrijft!
  Ik doe dat op een veel leukere manier, mijn tijdverdrijf! Ik ga naar Repo, zwemmen!


  Maak melding

 92. @MEDUSA
  “P.S.Smatje09 Henry Henkes Ram Singh Santa Tamara en alle anderen o ja,en Surinette als jullie het voortouw in deze nemen,graag!”

  Sorry, MEDUSA, als je het niet erg vindt, ik zal NÓÓIT iets samen doen met jou!
  Ik denk, nee, ik weet zeker dat wij weinig of geen gelijkenissen hebben.
  Vriendelijk bedankt!


  Maak melding

 93. @vuro
  Als,als,als,als,als,als…….. !

  Wanneer men altijd zegt:-
  ALS of INDIEN……dan zeg in altijd ook eh … MISSCHIEN.
  Als mijn vader koning was,indien,dan was ik prins misschien!

  Als,als,als,als,als,als…….. !
  Als ik met sinterklaas samen liep,dan was ik zwart,diep!

  Dus je zeg:”als de nederlanders de zwarten niet waren gaan halen.
  Dan zeg ik:”hadden ze nu misschien in Afrika zitten balen!

  Je merkt het,ik kom zo zoetjes aan in de sfeer van rijmelarijen voor LATERZZZZZZZZZZZZZZZZ!


  Maak melding

 94. @MOLENAAR:
  Zwarte Piet krijgt straks kruidtasers in de jute zak. En traangasnoten. Misschien dat sommige Zwarte Pieten wel met een .44 kaliber taaitaaipop rond sjouwen. ME paraat. Leger achter de hand. Zero Tolerance beleid. Bloed op de straten. Huilende kinderen met hoofdwonden. Afgevoerde hysterische relschoppers. Patrouillerende helikopters. Brandende boot van Sinterklaas. Sluipschutters langs de route. Checkpoints met militairen. Omdat facties in het anti-Pietkamp noch het pro-Pietkamp rationele maat kunnen houden, is wat ooit een leuk, samenbindend kinderfeestje was nu verworden tot een burgeroorlog.

  Molenaartje, wat een fantasie!
  Verborgen talenten!
  Je zou een kinderboek moeten gaan schrijven!
  Of kijk je teveel oorlogfilmpjes?
  Je fantasie slaat helemaal op hol, je zweet erbij en je hoofd is knalrood!

  De demonstraties van Quinsy Gario zijn VREEDZAAM bedoeld!!!
  Jouw reactie niet!
  Wat vertelt dat ons over jou en jouw soorten?
  Wie is er uit op oorlog en geweld?

  Laat Nederland maar los gaan!
  Laat de wereld dat maar zien! Ons tolerant Nederlandje dat spreekt vanuit zijn onderste onderbuik.

  Niets aan de hand als wij volwassenen, de pietjes een ander kleurtje geven dan zwart!
  Wie is hier de verstandigste, de held?


  Maak melding

 95. @Srika
  Jij zegt:”Het wordt zaterdag 16 nov. a.s., met de rug naar die piet, een ‘pierbille show’ met ‘puf’ op het Beursplein te Amsterdam”.

  In bijzijn van de kinderen jouw vieze smerige achtereind laten zien? 😳
  Jij geeft het goede voorbeeld aan jouw mensen? 😳
  Wat heb je nou in je modderig waterhoofd?
  Je mensen de dood in jagen,want dat zal het zeker worden!
  Meld je zaterdag dan bij:-
  Smatje09,Henry,Henkes,Ram Singh,Santa,Tamara en Surinette
  aan.

  Het wordt echt geen show,maar een thriller en of ie mooi wordt zullen we zien!Arme stakker!


  Maak melding

 96. Beste Hans,

  Kun je praktijkvoorbeelden geven waaruit blijkt dat zwarten blanken zouden haten? Ik heb enkele voorbeelden voor je waaruit het omgekeerde blijkt: Kerwin Duinmeijer, Rishie Chandrikasing, Rosa Parks, Martin Luther King, apartheidsregime in Zuid-Afrika, genocide c.q. slavernij en nog duizenden andere gevallen waarin de dagelijkse ervaringen van een stilzwijgende grote meerderheid bij opgeteld dienen te worden.


  Maak melding

 97. Intussen hebben “the Hells Angels” al geproclammeerd zwarte piet te zullen beschermen,mocht het erop aan komen.
  Naar verluid willen ook de “harde kernen” van de grote voetbal verenigingen (t.w. voetbalsupporters, hooligans, die van rotzooi trappen houden)zich er ook mee gaan bemoeien,maar worden VOORLOPIG in toom gehouden.
  Wanneer dit uit de hand zal lopen dan laten landen dit soort stoottroepen “los” om zaken te beslechten.
  Alle landen beschikken over dit soort groepjes
  En de politie??? … die zal op die momenten BEWUST de andere kant op kijken!
  Die discussie heb ik van dichtbij mogen meemaken.

  Smatje09,Henry,Henkes,Ram Singh,Santa,Tamara,Srika en Surinette IS DAT HET,WAT JULLIE MET DIT GEWELD WILLEN BEREIKEN?
  Wil je dat ik met vele onschuldige anderen niet meer naar school,werk,supermarkt,zwembad,buurtvereniging,de markt, de bioscoop,met het Openbaar Vervoer kan (reizen)?

  MENSEN …. DOMME MENSEN,ROEP GEEN GEESTEN OP DIE JE NIET ZAL KUNNEN BEZWEREN!


  Maak melding

 98. @Santa
  Jij blert al weer:”Sorry, MEDUSA, als je het niet erg vindt, ik zal NÓÓIT iets samen doen met jou”!

  Ook nu blijkt al weer dat jij er de ballen niet van “ironie” inziet!
  Ironie = Bedekt spottend,meesmuilend(Juist het tegenovergestelde zeggen van wat je in werkelijkheid bedoelt).Jouw minderwaardigheidscomplex door de “zwartepiet affaire” heeft zoveel schade aan je gevoel voor eigenwaarde aangericht dat je aale contact met de werkelijkheid begint te verliezen en dit soort grote taalblunbders begaat!


  Maak melding

 99. @Santa.
  Wij vertonen zeker geen gelijkenissen.
  Kom op,zeg!!!
  Hoe haal je dit zelf in je waterhoofd,om aan een of ander lugubere gelijkenis te denken???
  Hoe kom je überhaupt op dit griezelig idee??
  Ik wil je op zaterdag 16.11.2013 juist aan de feestvierende meute uitleveren en voeren.
  Mensen die gelijkenissen met mij vertonen bespaar ik deze wens!
  Ik veracht ze niet!!! 😳


  Maak melding

 100. @Santa.
  Zie je het al voor je?
  GELIJKENIS MET MIJ?
  😆 😆 😆 😆 😆 😆
  Ik kijk een heel eind onder mij en zie nog niet eens een sprietje!
  Hoe kom je op het idee?
  Hihihihih.
  Je durft!


  Maak melding

 101. Ach,Abini mocht ook niet begraven worden waar hij gewild had.Als zij die op elkaar lijken,elkaar niet kunnen uitstaan dan begrijp ik dat men struikelt over de knecht van de sint.

  Hoor wie tikt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen…


  Maak melding

 102. Henk Molenaar en Medusa, ik heb jullie op de man af gevraagd wat jullie vinden van mijn voorstel om ‘Holocaustnacht’, met al zijn voor Joden beledigende kenmerken, als kinderfeest in te voeren en jullie geven geen antwoord. Van Medusa had ik dat verwacht hij is een zwarte, (zoals hij zelf zegt, nog zwarter dan Asabina) die niet doorheeft dat Zwarte Piet racistisch is, hij bewijst daarmee dat hij te stom is om voor de duvel te dansen. Maar jij Henk Molenaar, jij laat geen enkele gelegenheid voorbijgaan om te discussiëren en om betweterig anderen de les te lezen, moet ik uit het feit dat je mij geen antwoord geeft concluderen dat je er niet van terug hebt of dat je het met me eens bent dat Zwarte Piet in zijn huidige vorm racistisch is en beledigend kan zijn voor een bepaalde bevolkingsgroep? Wie zwijgt stemt toe zeggen ze immers in jouw moerstaal.


  Maak melding

 103. Mijn excuses voor de wel normaal denkende en relativerende geboren Surinamers, maar ik ben, en ik vertegenwoordig een heeel grote groep mensen, onderhand schijtziek van dat soort figuren door Medusa ook al genoemd, als Ram Singh, Tamara, Santa enz. en die het ook op een of andere manier ook voor jullie verpesten.
  Je zou haast en ik zeg uitdrukkelijk “haast”, wensen dat zij i.p.v. hier op het forum de grootste mond opentrekken, morgen 16 dec. de barricades opgaan, maar daar zullen ze wel geen tijd voor hebben of gewoon te laf voor zijn en hopen dat het inderdaad tot een confrontatie komt, waarbij ze dan flink de les geleerd word, misschien dat het dan eens tot hun botte hersens doordringt dat zij zich maar eens moeten aanpassen aan de normen en waarden in Nederland i.p.v. dat ca.90% van de bevolking zich aan hun, en anders mogen ze wat mij betreft oprotten naar waar ze geboren zijn of waar hun roots ligt en mogen ze daar hun frustaties ventileren, vaarwel en goodbye


  Maak melding

 104. @henkes

  Henk Molenaar en Medusa, ik heb julliegevraagd …. voorstel om ‘Holocaustnacht’,….. voor Joden beledigende kenmerken, als kinderfeest in te voeren en jullie geven geen antwoord.

  GEEN ANTWOORD?
  JIJ WORDT STEEDS ERGER VERBLIND DOOR JOUW MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX OF OOGZIEKTE MISSCHIEN.
  GA MIJN REACTIES DAN MAAR WEER NA!


  Maak melding

 105. @MEDUSA

  Mijn reactie van vrijdag om 11.00 uur heb ik duidelijk gesteld dat ik tegen elke vorm van geweld ben.

  En wat doet MEDUSA(reactie vrijdag 13.49 uur)
  @Henry: Alle tegenstanders van Zwarte Piet kunnen zaterdag van mij spons, emmers en water krijgen EN GRATIS om jullie volgende ideeën uitvoerend.

  P.S Smatje09 Henry Ram Singh Santa Tamara o ja en Surinette:
  En als het ijzer heet is, moet je hem smeden.
  dus arbeid loont, maar geweld dito, etc. etc.

  Om 17.00 uur(reactie Medusa vrijdag) gaat MEDUSA helemaal los door te roeptoeteren dat Smatje09, Henry, Henkes, Ram Singh, Santa, Tamara, Srika en Surinette: IS DIT HET,WAT JULLIE MET DIT GEWELD WILLEN BEREIKEN.
  MENSEN ….DOMME MENSEN, ROEP GEEN GEESTEN OP DIE JE NIET ZAL KUNNEN BEZWEREN.

  Er zit duidelijk een steekje bij jou los.
  Ik ben tegen elke vorm van GEWELD.


  Maak melding

 106. 16 nov. 2013

  Beste Medusa,

  Jouw frequentie van postings geeft aan hoeveel vrije tijd je hebt om je meerhoofdige onnozelheden te zenden naar dit forum. Ben je nu steuntrekker geworden?

  Je diepste wenst is dat er vandaag op het Beursplein te Amsterdam rellen uitbreken. Srika hoopt van niet. Maar dat er een stevig signaal gegeven moet worden aan de negatieve uitstraling van zwarte piet, daar staat Srika wel achter.

  Nogmaals, bij Srika gaat het om die negatieve uitstraling van zwarte piet, die zich hier in de Nederlandse samenleving heeft gemanifesteerd in de legitimiteit dat zwart minder is dan wit en zich heeft geculmineerd in verscheidende gradaties van racisme en discriminatie, binnen verscheidende gelaagdheden van de Nederlandse maatschappij.

  Srika voelt zich niet minder dan de witte man. Zeker de helft van de familie van Srika bestaat uit echte oeroude witte Nederlanders waarvan enkelen flink discrimineren op een manier die je alleen kunt ontdekken of begrijpen door dichtbij en onder hen te zijn. Srika weet dus hoe er gediscrimineerd wordt en hoe ook enkelen van de getinte familieleden er alles aan doen, zelf door zich geestelijk te laten vernederen,om bij de witte groep te mogen behoren. Wat een geestelijke zwakte, wat een dehumanisering!! Zit een deel van de Surineds ook zo in elkaar?

  Srika is voorstander van gelijkheid binnen het transnationaal zijn en doen van Nederland.

  Dat een deel van de meegenomen identiteit zal moeten veranderen is begrijpelijk en moet ook gebeuren, maar geen volledige transformatie naar ondergeschiktheid. En dat is juist wat de witte man graag wilt zien gebeuren.

  Medusa, de hele dag achter je computer zitten voor vaak onbenullige postings naar dit forum maak je geestelijk nog zieker.

  Srika denkt een betere therapie aan je te kunnen voorstellen. Ga naar de bibliotheek of boekenhandel en leen of schaf het boek van C.H.M.Geuijen (Universiteit van Amsterdam) aan ‘Multiculturalisme’ en lees ten minste de eerste drie hoofdstukken over het arena-begrip en de maatschappelijke complexiteit, de identiteitsvorming en transnationale migratie.Deze hebben betrekking op Nederland.

  Anderen op dit forum mogen dat ook doen.

  Medusa, Srika hoopt dan dat je na het lezen van dit boek de inhoudelijke problematiek tussen wit en zwart beter zal begrijpen en duidelijker kan posten en dus minder op dit forum hoeft te reageren.

  Medusa, Srika kent je als een meerkoppige slang en verwacht redelijker wijs meerkoppige minpunten.
  Srika


  Maak melding

 107. @MEDUSA:
  “Smatje09,Henry,Henkes,Ram Singh,Santa,Tamara,Srika en Surinette IS DAT HET,WAT JULLIE MET DIT GEWELD WILLEN BEREIKEN?”

  DIT GEWELD??? Dit geweld dat je hierboven beschrijft MEVROUW Medusa komt van groepen WITTE mensen. WIT GEWELD, HELLS ANGELS en Hooligans! Dat zeg je zelf.

  De demonstratie is bedoeld om vreedzaam te verlopen.
  Wat jij doet is opruien, aanzetten tot geweld!
  Jíj bent het, die geesten oproept!
  Kwelgeest!


  Maak melding

 108. Door de vele reacties, meen ik te weten dat de tegenstanders best verder willen gaan met het feest, maar dan zonder de zwarte Piet.
  Waarom niet?
  1)Zwarte Piet is in het leven geroepen in een periode waarin de Europeaan overtuigd was dat de zwarte mens(Afrikaan)de schakel was tussen hemzelf en de aap. Door deze hoedanigheid MOEST hij wel dommer zijn dan de blanke.

  2)De verschijning nog teveel lijkt op een Afrikaanse (huis)slaaf in dienst van een edele.

  3)Er wordt in het onderbewustzijn(van een kind) een negatief beeld van de zwarte mens gemaakt. (voorbeeld: de vele bespottingen die gekleurde mensen naar zich toegesligerd krijgen)

  4)De stille racisme die ook hier zijn uiting vind.
  5)Wij ZIJN ook Nederlanders!
  enz.

  De voorstanders zeggen;
  1)Het is traditie!
  2)Het is een onschuldig kinderfeest!
  3)Zwarte piet is tegenwoordig een slimme levendige figuur
  5)Jullie hebben een minderwaardigheids comlex(!).(misschien in leven gehouden door oa. dit feest)
  6)Als het jullie niet bevalt ga……!

  Ik las ook ergens dat de echte sint de slaven vrijkocht en dat zij uit dankbaarheid bij hem zijn gebleven…..
  Misschien is dat zo, maar dan nog werd hij(de zwarte piet) eeuwen lang als de domme/stomme neergezet.(vandaar dat men je tegenwoordig nog kan uitschelden voor zwarte piet!

  Maarja, het lijkt wel alsof men de toekomst in wil gaan, zonder dat men de ontwikkelingen van vandaag de dag niet in het licht van het verleden wil zien.


  Maak melding

 109. Hans, jij lijkt wel op Hans uit het sprookje van Hans en Grietje; jij laat je zonder morren vetmesten met alle stront die de Nederlandse samenleving jou als zwarte door de strot wil duwen, dat ze je daarna gaan opvreten en uitschijten kan je verder geen moer schelen, jij slikt braaf alle beledigingen, jij hebt geen ‘yeye’. En voordat je me onzin komt vertellen, ik zit alweer jaren in Suriname, de zieke Nederlandse maatschappij mag mij gestolen worden, ik heb duizend maal liever het, wat menselijkheid betreft, veel minder zieke Suriname.

  Hans, dat sommige Nederlanders je discrimineren is niet het gevolg van het ageren van sommige Surinamers tegen het fenomeen van Zwarte Piet, ze discrimineren je omdat je een klein beetje anders eruit ziet als de gemiddelde Nederlander, al zouden morgen alle Surinamers Negerzoenen en Zwarte Piet omarmen en overladen met kussen, toch zouden de racisten onder de Nederlanders iets vinden om je te discrimineren.

  Ook weldenkende blanke Nederlanders ageren tegen Zwarte Piet, jouw redenering volgend raad ik je aan die als Surinamer die niets slecht ziet in Zwarte Piet, ook maar te gaan discrimineren. Maar dat durf jij niet want jij bent bang en wil daarom gewoon elke blanke zijn gat likken of hij je nu wel discrimineert of niet, of hij het met je eens is of niet dat Zwarte Piet wel of niet kan, maar op het moment dat een zwarte het met jou en de liefhebbers van Zwarte Piet oneens is, vind je dat het zijn schuld is dat jij samen met hem als zwarte gediscrimineerd wordt. Het liefst zou je willendat hij zich koest houdt, al voelt hij zich terecht gekwets door de verschijning van Zwarte Piet, hij moet dat vooral niet kenbaar maken.


  Maak melding

 110. Een van de reacties uit de link;
  Beste mensen, en voorstanders van Zwarte Piet die niet begrijpen dat dit racistisch is, het is vrij simpel.

  A:
  Zwarte Piet is een neger, zie het kroeshaar en grote rode lippen en in het verleden vaak sprekend met slecht Surinaams accent (in de Hollandse volksmond is een Surinamer een neger).

  B:
  Negers, net als Zwarte Piet, worden sinds de slavernij op West-Afrika, geportreteerd als minderwaardig, dom, lui, arm, onbetrouwbaar, lelijk, van lagere rang of minder belang. Jammer, maar waar. Over de jaren heen is dat gelukkig minder geworden, maar ik denk dat niemand kan ontkennen dat er tegenwoordig nog iets van die potretering over is (vaak meer dan men door heeft), zie Zwarte Piet, een fysieke belichaming hiervan.

  C:
  Welnu, of je het nu wilt of niet, of jezelf nu racistisch vindt of niet, als je een mens (volk) stelselmatig confronteerd met het hierboven omschreven beeld van de neger (of elk ander soort mens), dan conditioneer je de gadachtengang. Nogmaals, of je het nu wilt of niet, dit is een psychologisch feit. Wij, mensen, zijn elke dag onderhevig aan verschillende conditioneringen, in deze context zijn witte, westerse, christelijke of mannelijke superioriteit er ook een aantal. Dus ook als je zelf in de negercategorie valt, zal je hieraan moeten geloven. Pure wetenschap.
  Overigens hebben diezelfde domme, luie, lelijke etc negers voor de middeleeuwen beschaving gebracht naar Europa, in de vorm van hygiene, medicijnen, wiskunde, astrologie, architectuur, klederdracht etc. Dit weglaten uit de communicatieve beeldvorming is ook een vorm van conditionering.

  Het vervelende is dat als je dit bij kinderen begint, de de kans relatief groot is, dat deze conditionering dieper geworteld zal raken.
  Klein voorbeeld: Misschien herinnert men zich het kinderprogramma ‘De Meneer Cactus Show’ nog. Meneer ‘Ik Weet Niet’, die zoals de naam aangeeft niet veel wist, was een man met bruine huidskleur en welteverstaan de enige man met een bruine huidskleur in de show. Toen men begon te merken dat de kinderen die genoten van de show, gingen denken (en uitspreken) dat bruine mensen ‘niets wisten’, heeft de productie de bruine meneer ‘Ik Weet Niet’ vervangen voor een witte. Toen iedereen in de show wit was, maakte de kinderen het onderscheid niet meer.

  D:
  Het vervelende van onze negerbroeder Zwarte Piet is, dat ‘negers’ in NL tegenwoordig nog moeten leven met een stigma en hiervan duidelijke hinder ondervinden in hun dagelijks leven (alleen het gebruik van het woord ‘neger’ al). De fysieke belichaming van dit stigma, gevormd door de hierboven omschreven conditionering, in de vorm van Zwarte Piet, is daarom ‘a slap in the face’ en onacceptabel in een land waar men predikt niet racistisch te zijn en zich hard maakt voor gelijke rechten. Vreemd is dus ook dat de grote minderheid van ‘negers’ zo zwak is, dat anderen voor hen gaan bepalen wanneer zij zich beledigd mogen voelen… Dat is bij Joden, vrouwen en andere minderheden wel anders gesteld.

  E:
  Dus ookal is het niet jouw bedoeling, als goedwillende Hollander, racistisch bezig te zijn als voorstander van Zwarte Piet, je doet het dan toch door er een voorstander van te zijn. Met wat kennis van geschiedenis en wetenschap kan je niet tot een andere conclusie komen dan ‘Zwarte Piet’ te labelen als ‘fout’.

  ‘Food for Thought’ voor voorstanders van Zwarte Piet:
  1. Hoe zou men het vinden als de rollen worden omgedraaid. Domme, onnozele witte pieten (wit geschmienkt, met blonde pruiken en…geen lippen) en Clarence Seedorf, met witte baard te paard als een het boegbeeld van intelligentie, wijsheid, rechtvaardigheid en alles dat maar goed is aan een mens, die de dienst uitmaakt. En dat 100 jaar lang. Een idee?

  2. Huidige president van de VS Barack Obama uitnodigen voor een staatsbezoek in de aanloop van 5 december. Ga jij het hem uitleggen? En waar ga je het daarna nog over hebben? Veel succes.

  3. Sinterklaas zou toch een feest moeten zijn voor iedereen? Dus waarom zou je het feest, als het duidelijk aanstootgevend is voor een hoop Nederlanders, uberhaupt willen vieren in haar huidige hoedanigheid? Tellen sommige Nederlanders misschien niet mee?

  4. Meerdere Nederlanders zijn het slachtoffer geweest van leed, zo ook de Joden o.a. tijdens WOII. Als de we de verkleedpartij tot de vrolijke Zwarte Piet, zouden vervangen met een verkleedpartij tot een vrolijke WOII Jood, met gevangenispak, Jodenster, krulpruik en grote wrattige fopneus… Daar krijg je de kinderen ook wel bang mee. Krijgt deze verkleedpartij net zoveel animeaux als Zwarte Piet? Of tellen de Joden wel mee…?

  5. Over meetellen als Nederlander gesproken… Als je een blanke man, met blond haar en blauwe ogen, naast een man zet met donker bruine huid, zwart haar en bruine ogen. En men stelt de vraag: “Wie is de Nederlander?” Wat zal gemiddelde Nederlander dan antwoorden denkt u?

  Interessant onderwerp en ik hoop dat ik wat mensen aan het denken heb gezet.

  Nogmaals Bedankt Mathijs

  @Medusa, is dit meer jouw nivieau? Kun jij hier inhoudelijk op reageren zonder aanvalende gedachten?


  Maak melding

 111. Wat een domme reactievan Hansie, heb je ooit wel gehoord van vrije meningsuiting? We leven in een vrij land en ook een minderheid heeft het recht te zeggen wat hij/zij denkt of voelt. Jij zou dit willen verbieden en je hoopt op fysieke confrontatie tussen voor- en tegenstanders van zp – wat bekrompen ben jij toch, dit is van het allerlaagste niveau!!!
  Wij van zwartepiet-niet gaan vreedzaam demonstreren, zoals Martin LutherKing dat toen gedaan heeft. Heb jij wel gehoord van Mahatma Ghandi en van Mandela, dat waren waardige strijders voor vrijheid en gerechtigheid. Zo zijn wij ook niet uit op confrontaties met hooligans en ander tuig. Wij willen gehoord worden, wij willen dat er rekening gehouden wordt met onze wensen en grieven en daaroom gaan wij vreedzaam demonstreren en laten ons niet bang maken door hersenloze figuren als jij. En oprotten moet jij zelf wel, want je hoort in Mongolie thuis – mongool!
  Ik woon en werk in Nederland en betaal meer belasting dan een leeghoofd als jij!!!


  Maak melding

 112. Vrijdag 15 november 2013 om 17:30 uur, door MEDUSA
  @Santa.
  Zie je het al voor je?
  GELIJKENIS MET MIJ?

  Ik kijk een heel eind onder mij en zie nog niet eens een sprietje!
  Hoe kom je op het idee?
  Hihihihih.
  Je durft!

  Juist Medusa,
  Je bevestigt nog eens wat ík al eerder zei!!

  Kijk nog eens een heel eind onder je en je zult je schoenen naast je zien staan!
  Kijk daarna boven je hoofd en je zult de zool van Santa’s schoen zien!
  Daarom zie je mij niet.
  🙂 doordenkertje… ):


  Maak melding

 113. GROOT FEEST OP NED. 3.
  Kijken jongetjes en meisjes.
  Veel plezier allemaal!
  Alleen maar zwarte pietjes in hun leuke pakjes,jôh.
  Leu eu eu eu euk, hèèèèèèè?
  😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 114. @Henry – lees mijn eerder posting van gisteren: ik ben tegen geweld en zie liever een stille tocht tegen zwarte piet omdat een stille tocht veel meer impact heeft dan een gewelddadige lawaaierige en opruiende demonstratie.

  Nogmaals, please, lees goed en aandachtig wat ik hier opschrijf: ik ben dus tegen geweld.


  Maak melding

 115. @Sankofa.
  Jij zegt:”Medusa, is dit meer jouw nivieau? Kun jij hier inhoudelijk op reageren zonder aanvalende gedachten”?

  Sankofa.Volgens mij heb je heel veel gemist!
  Ik ga niet meer inhoudelijk in op deze discussie.
  Ik heb mijn zegje bij vorige artikelen over dit thema op dit forum reeds meer dan 50 x gedaan!
  En wel onvermengd,puur,zuiver,absoluut,onverbiddelijk, beslist,compleet,geheel,ten volle,totaal,volkomen, volmaakt,volledig,zuiver,ontegenzeglijk,pertinent, stellig en zeker ……… RESOLUUT!!

  VOOR MIJ IS DE DISCUSSIE GESLOTEN,DUS EEN GEPASSEERD STATION EN WEL MET EEN SUPERSONISCHE STRAALMOTORIGE SNELTREIN!!!

  Als je mijn laatste reacties leest merk je dat ik slechts soms moraliserend,soms waarschuwend en vaak ironisch reageer op vooral alle geweldenaars die in hun kersenpit DENKEN dit PRACHTIGE KINDERFEEST MET HUN GIF en VOOROORDELEN te kunnen spuien en verstoren!
  DIE ZIJN I.I.G. ERNSTIG GEWAARSCHUUUUUUWD,HORRRRRRR!!
  En nu hun daden nog!


  Maak melding

 116. Vrijheid van meningsuiting is een van de belangrijkste dingen in een democratie, wat ook in een democratie belangrijk is dat je ook moet accepteren wat de grootste groep vindt.
  Nelson Mandela, Ghandi,,Martin Luther King zijn/waren de mensen waar ik veel respect voor heb, om een eigenschap die jullie hier op het forum niet bezitten, zij konden mensen hun zienswijze op een manier naar voren brengen, zodat deze door anderen geaccepteer kon worden, maar een kleine groep proberen alleen om zeikerige drammerige manier de vrnl. autochtone bevolking iets door de strot te douwen wat alleen maar weerstand en irritatie opwekt, en dat schijnt niet door te dringen, wel eens gehoord van tegen de stroom inroeien, maar blijven jullie maar lekker lawaai maken als een stel brulapen uit de binnenlanden van Suriname, succes


  Maak melding

 117. @Zaterdag 16 november 2013 om 01:59 uur, door Srika

  C.H.M.Geuijen (Universiteit van Amsterdam) aan ‘Multiculturalisme’.

  Ik heb deze toegevoegd aan mijn boekenlijst.

  Thanks.

  @Zaterdag 16 november 2013 om 00:59 uur, door Henry,

  Het moet of een “koelie” of een “aardappel” of een “huisneger” of een aan lagerwal geraakt soort zijn. Kan niet anders 🙂

  Als ik een ding geleerd heb van die “aardappels” ga hierover niet met ze in discussie, want ze zijn bang voor hun eigen psyche. 🙂

  @Medusa moeten mensen nou bang worden voor de Hells Angels ? Gaaaaaaap 🙂

  Wat jij graag wilt zien is dat Hells Angels tegen demonstranten buitensporig geweld gaan gebruiken of desnoods een bloedbad veroorzaken. 3:)

  Nou Tokki Tokki Medusa en Hells Angels 3:)

  @Medusa en Hans, ga nie gu he ? 3:)

  @Medusa, predik geen geweld hier, want de moderator TRAPT je er straks uit. 🙂


  Maak melding

 118. @Zaterdag 16 november 2013 om 07:04 uur, door surinette,

  Je doet mee aan discriminatie door een bevolking en land als retart neer te zetten. 🙁

  Zeg gewoon “aardappel, huisneger of koelie” 🙂


  Maak melding

 119. Medusa, ik hoop dat Sankofa zijn woorden wel tot je doordringen, hij heeft het allemaal beter en uitgebreider gezegd dan ik het gedaan heb, maar het komt allemaal een beetje op hetzelfde neer.

  Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat Medusa, die zelf zegt dat hij zwarter is dan Asabina, nooit en dan ook nooit, op een ‘grappige’ manier voor Zwarte Piet is uitgemaakt door ‘goedbedoelende’ Nederlanders en dat hij daar geen aanstoot aan genomen heeft. Medusa er moet echt iets heel erg mis met je zijn.

  Hans, Henk Molenaar heeft jou niet nodig om voor hem te antwoorden, hij kan zijn gedachten beter onder woorden brengen dan jij dat kunt, als hij niet wil of kan antwoorden dan doet hij dat uit zichzelf, jij hoeft niet voor hem in de bres te springen. Maar nu je het toch gedaan hebt; maak jij nu, geargumenteerd, duidelijk wat het verschil is tussen de karikaturale voorstelling van Negers (Zwarte Piet)met de karikaturale voorstelling van Joden (Concentratiekamp Cohen). Maak me ook duidelijk waarom Negers Zwarte Piet, jaar in jaar uit, voor lief moeten nemen, terwijl Joden geen dag zullen toestaan dat een feest waarin Concentratiekamp Cohennetje wordt opgevoerd voortgang zal vinden. De Nederlandse samenleving als geheel zal ook heel verontwaardigd reageren als iemand het in zijn idiote hoofd haalt om werkelijk een kinderfeest te beginnen met Concentratiekamp Cohennetje erin ( een vrolijke WOII Jood, met gevangenispak, Jodenster, krulpruik en grote wrattige fopneus, zoals Sankofa hem beschrijft).


  Maak melding

 120. Medusa, tegen beter weten in heb ik je postings nogmaals bekeken en ik heb nergens gezien wat je mening is over Concentratiekamp Cohen.

  Wat ik wel uit je bijdragen heb kunnen opmaken is dat jij, als je toen geleefd had, Mahatma Gandhi en Martin Luther King zou hebben afgeraden om zich geweldloos te verzetten tegen het onrecht dat hun mensen werd aangedaan, je zou ze op je blote knieën gesmeekt hebben vooral niets te zeggen dat de machthebbers eventueel boos zou kunnen maken. Jij zou Rosa Parks uitgescholden hebben omdat ze niet wilde opstaan voor een blanke in de bus, want daarmee maakte ze het voor jou lastig om met de bus rustig, als een hond vernederd, naar je werk te gaan. Eigenlijk doe ik de honden onrecht door je met een hond te vergelijken, op de Telegraaf zag ik een filmpje (men moet slapende honden niet wakker maken) waarin iemand tegen een hond aanschopt en die hond verdedigde zich, jij zou met je zwarte, naar eigen zeggen, niet gefrustreerde kop, die schopper, als hij een blanke Nederlander was geweest, uit dankbaarheid gaan likken.

  http://www.telegraaf.nl/tv/opmerkelijk/22053322/__Men_moet_geen_slapende_honden_wakker_maken..__.html


  Maak melding

 121. @hans,
  Een kleine zwarte minderheid die het wil bepalen voor een grote witte meerderheid.
  Komt je wel bekend voor toch??
  Nee, toch niet?
  O ja de volgorde is verkeerd natuurlijk!
  Hoe voelt het?
  Als anderen jou in jouw eigen land je de les willen voorlezen?

  Een laatste stuiptrekking is altijd heftig, daarna is het over en uit……
  We shall overcome……some day!


  Maak melding

 122. @Smatje09,

  Jij hebt ook duidelijk aangeven dat je tegen geweld bent.
  ik heb zat reacties van je gelezen, vandaar dat ik weet waar je voor staat.!!!

  @MEDUSA,
  SERIEUS, JE BENT ECHT GEESTESZIEK!!!JE VERDRAAIT ALLES WAT LOS EN VAST ZIT.


  Maak melding

 123. Santa,

  Voorbeeldje uit de praktijk: als je als enig zwart kind in de klas zit en je wordt door de rest van de klas gepest, ben je in de minderheid. Het is dan de taak van de juf of de meester om je in bescherming te nemen. Helaas doet de juf of meester in de meeste gevallen mee met de pesterijen en staat dus aan de kant van de meerderheid.

  Dat kan niet en is geen gezonde ontwikkeling. Juist moet er rekening worden gehouden met de gevoelens van de minderheid. Dat is ook democratie: luisteren naar de medemens en tot een constructieve oplossing proberen te komen. Hoe moeilijk moet dat zijn.

  Joden zijn ook een kleine minderheid, maar er wordt wel degelijk rekening gehouden met hun gevoelens.

  Moslims zijn ook een minderheid, maar er is volop begrip voor de ramadan en het suikerfeest.

  Waarom kan er dan geen rekening gehouden worden met de gevoelens van de tegenstanders van zwarte piet? Is het omdat Nederland niet herinnerd wilt worden aan haar slavernijverleden en door wilt gaan voor het braafste jongetje van de klas? Durft Nederland geen kleur te bekennen? Is Nederland bang voor gezichtsverlies en ontmaskering van haar zware mensonterende slavernijverleden?


  Maak melding

 124. Suriname en Surinamers, Ik heb een lafu voo julllie vananvond:
  Hells Angels vindt het blijkbaar belangrijker om hun Nederlandse traditionele rascistische karikatuur Zwarte Piet te verdedigen, dan achter een pedofielen vereniging als “Martijn” aan te gaan.

  Om maar aan te geven waar hun prioriteiten liggen. 🙂 🙂 🙂 🙂

  Zelfs President Poetin kan er niet met zijn gezonde verstand bij. 🙂


  Maak melding

 125. Dat land waar jij het over hebt en nog geen 10 % van die bevolking ergens een probleem mee heeft, moet die andere 90 % zich aanpassen aan die groep, dacht het niet, als je dat wel blijft vinden zul je een probleem blijven houden, ik snap die kronkel in ieder geval niet, en met mij heel, heel veel anderen niet, misschien een goede psychi-ater of loog, ga daar maar eens te rade,Maar blijkbaar is er maar een ook heel kleine groep die echt een probleem heeft en die voornl. hier op forum zich proberen te manifesteren, want vanmiddag bij de intocht van Sinterklaas in mijn woonplaats toch wel redelijk veel donker gekleurde medelanders met hun kinderen gezien die het als een echt kinderfeest zien en niet als een gelegenheid waar je je frustaties kunt uitleven, probeer eens een goede therapie zou ik zo zeggen, beterschap


  Maak melding

 126. De intocht was formidabel en is als van ouds gelukt!
  Hij is er!!
  Met zijn makkers!
  HET FEEST MAG BEGINNEN!
  GEWELDIG!
  Hoera,hoera,hoera! 😆
  Dit jaar voor het eerst een hele grote stoet in Rotterdam van sinterklaas en 10-tallen alleen maar zwarte pieterbazen.
  SCHITTEREND!


  Maak melding

 127. @Afrikaanse Leeuw
  Jij zegt:”@Medusa moeten mensen nou bang worden voor de Hells Angels”?

  Nee!Niet voor de Hells Angels en ook niet voor de voetbal supporters!
  Volstrekt niet,zolang je niet met sponsen,emmers gevuld met water de zwarte pietjes gaat schoon wassen.
  Zolang je de door de burgemeester van A’dam,orders en aangewezen demonstratie plekken respectievelijk opvolgt en niet overschrijdt of pijnlijke joodse liedjes tijdens de intocht zingt.
  😆 😆 😆 😆 😆
  Dus kort om:zolang je met jouw “vieze poten” van alle zwarte pieten afblijft,no big deal!


  Maak melding

 128. @ Smatje09 Ram Singh Santa Tamara Surinette en Henry.
  Mijn complimenten.Jullie hebben je netjes gedragen,geen opstootje hier,geen opstootje daar!
  Toch een beetje trots op jullie! 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 129. @henkes
  Jij zegt:”Medusa, tegen beter weten in heb ik je postings nogmaals bekeken en ik heb nergens gezien wat je mening is over Concentratiekamp Cohen”.

  Huiswerk:GA MAAR WEER ZOEKEN EN (begrijpend)LEZEN EN DOE JE BEST DEZE KEER!


  Maak melding

 130. Mahatma Gandhi,Martin Luther King,Rosa Parks en Mandela streefden een nobel doel na!
  Ik denk dat zij zich nu eenparig versneld,synchroon om hun lengte as in hun graf roteren!

  WAT EEN SCHANDE DAT IEMAND IN ZIJN HERSENLOZE KOP HAALT DEZE “GROTE GEESTEN” EN HUN HELDENDADEN TE VERGELIJKEN MET EEN ONNOZEL KINDERFEESTJE EN N.B. IN EEN ADEM TE NOEMEN MET EEN STELLETJE GEFRUSTREERDE AANDACHTTREKKERS.
  BAH!!!

  Ga liever cadeautjes kopen voor je kinderen of je schoen achter de deur leggen! 😆


  Maak melding

 131. De Telegraaf za. 16 nov.
  Honderden bij protest tegen Zwarte Piet

  AMSTERDAM –
  Een paar honderd betogers hebben zich zaterdagmiddag verzameld op het Beursplein in Amsterdam voor een protest tegen Zwarte Piet. De demonstranten vinden Zwarte Piet een vorm van racisme.

  De Amsterdamse politie had van tevoren rekening gehouden met verstoringen. Het bleef echter rustig rondom het beursgebouw.
  Tegenstanders van Zwarte Piet stapten vorige week al naar de rechter, omdat ze de pieten racistisch vinden en de karikatuur van Zwarte Piet „respectloos naar mensen van Afrikaanse afkomst”. De voorzieningenrechter in Amsterdam wees vrijdag het verzoek af om de vergunning voor het evenement in te trekken. Bij de officiële intocht van Sinterklaas zijn de zwarte pieten in Amsterdam dus van de partij.

  AU!
  Medusa, Molenaar en Hans: jullie Hells Angels en Hooligans hebben zich helaas verslapen!
  Nu is het tijd om je wonden te likken!


  Maak melding

 132. @MEDUSA,
  Ok ok, we zullen het er mee moeten doen. Ik vind het wel jammer, omdat ik had gehoopt dat jij de argumenten in mijn betoog met nog sterkere argumenten zou(kunnen) weerleggen.
  Nu blijft over het gevoel dat jij verbaal WEL wilt kijven onder mamjo- achtige taferelen, maar het echte debat uit de weg gaat.


  Maak melding

 133. Opmerking van mijn geboren Surinaamse vrouw, laat ze toch schreeuwen die gefrusteerde creolen met hun grote bekken, is het enigste wat ze kunnen, en ik begin nu echt te denken dat ze gelijk heeft en daar laat ik het maar bij


  Maak melding

 134. Geachte heer Sankofa, wat een geweldig stuk! Ik neem aan dat u een man ent, zou natuurlijk ook een vrouw kunnen zijn, maar u heeft gewoon de feiten netjes op een rij gezet en het klopt inderdaad. Zo’ n goed onderbouwd stuk met feiten en de nodige argumentatie zou ik graag geplaatst willen zien in een van onze grote dagbladen bv het AD, Trouw of de Volkskrant!
  Mijn complimenten hiervoor!!
  Ik probeerde een plusje te plaatsen, maar het werd helaas een min en dat is niet de bedoeling!!!


  Maak melding

 135. @Medusa, Jou retoriek strand en probeert te kruipen, maar komt niet aan. Surinamers zoeken geen problemen, maar wanneer ons onrecht wordt aangedaan en een ander denkt dat ze geweld mogen gebruiken tegen onze kwetsbaren mensen; dan kan ik je zeggen dat “WIJ” ons zeker zullen verdedigen ongeacht wie of wat de tegenpartij is.

  Jij en je Tokkies. Onthoud dat heeeeel goed !

  Het zal je nu duidelijk zijn. 🙂

  Zolang die mensen vreedzaam demonstreren, zul jij en je tokkies hun pan moeten drukken en anders Kras je maar op ! 🙂

  Dus die mensen gebruiken geen geweld en andersom verwachten die mensen het zelfde van die voorstanders van Zwarte Piet.

  Ga je beter inspannen voor acties tegen je viespeuk matties “Martijn” pedofielen vereniging, daar heb je voldoende te doen. 🙂

  Medusa, je bent een witte hollander op een Surinaamse forum. Welkom aardappel. 🙂


  Maak melding

 136. @Medusa, Pijnlijke joodse liedjes ?

  Volgens mij spoor je werkelijk niet. En als demonstranten water en sponzen willen gebruiken en jou zogenaamde matties, dan zij het zo.

  Tegen politie kalmte. 🙂

  Tegen gekken met geweld is er maar een boodschap. 🙂

  Je hebt nog veel te leren dommie 🙂


  Maak melding

 137. @MEDUSA:”Ga liever cadeautjes kopen voor je kinderen of je schoen achter de deur leggen! ”

  Als je je schoen achter de deur GELEGD hebt, MEDUSA, hoop ik van harte dat Sint er een paar kilo’s wijsheid voor je in ZET!


  Maak melding

 138. @ Santa
  Jij grossiert in domheid en achterlijkheid!
  Weet je wel wat er om je heen gebeurt op deze wereld?
  Ik zal het voor de laatste keer aan je hersenloos waterhoofd proberen te brengen.
  DE HELLS ANGELS HEBBEN BELOOFD ZWARTE PIET TE ZULLEN BESCHERMEN EN TE BEGELEIDEN.
  DIE DREIGING HEEFT VRUCHTEN AFGEWORPEN.
  NIEMAND IS ERGENS IN NEDERLAND MET ZIJN VIEZE VUILE POTEN AAN DE ZWARTE PIETEN GEKOMEN.
  De intocht heeft in alle plechtigheid zijn voortgang gehad!!!
  EN JULLIE HEBBEN JE VERPLICHT KEURIG NETJES GEDRAGEN EN AAN DE OPDRACHT VAN DE BURGEMEESTER GEHOUDEN N.L. ALLEEN OP HET BEURSPLEIN en nergens anders!!!!!
  (de grote bek hebben jullie maar in de zak van sinterklaas gestopt) EN DIE ZWARTE PIETEN OVERAL IN HET LAND MET RUST GELATEN.
  Netjes horrrrrrrr!!!

  Als je wil weten of zij (the Hells Angels en de voetbalsupporters) zich hebben verslapen,moet je tot en met 05.12.2013 zwarte piet maar gaan belemmeren in het uitoefenen van zijn prachtige functie!
  Dan zal jij juist je voor eeuwig verslapen!
  GA MAAR EN VEEL SUCCES!!!
  Vergeet niet je spons,je emmer gevuld met water mee te nemen,want je zal VEEL WATER nodig hebben om uit die bewusteloze toestand te komen!!
  En wij nemen de ambulance (of misschien jouw doodkist) voor je mee!
  Hi hi hi hi hi!


  Maak melding

 139. @Neus,

  Je hebt een verhaal geplaatst op WKN zaterdag om 20:37:13 uur over de stelling dat Zwarte Piet een Afrikaanse slaaf was die door de Heilige Nicolaas in Myra werd vrijgekocht en als dank daarvoor in dienst trad.

  Dus omdat hij is vrijgekocht moeten de TEGENSTANDERS VAN ZP dankbaar zijn dat Zwarte Piet elk jaar omstreeks deze tijd zijn kunsten mag komen vertonen.

  Het feit dat hij SLAAF was of is geweest is voor mij pijnlijk genoeg om daar elk jaar weer aan herinnerd te worden.

  Maar hoe zit het dan met HET SCHOORSTEENVERHAAL?? Men komt er nu achter dat dit VERHAAL aan alle kanten rammelt.

  Je gaat verder: In het licht van de huidige discussie of Zwarte Piet racistisch is, wil Booy nog wel iets kwijt.
  Van alle theorieën die er bestaan, is er niet één DISCRIMINEREND van aard volgens Booy.

  MIJN STELLING hierop is: Alles wat te maken heeft met de SLAVERNIJ is à priori Racistisch.
  SLAVERNIJ=BLACK HOLOCAUST

  Hoe je het went of keert: Zwarte Piet heeft alles te maken met het SLAVERNIJ-VERLEDEN.


  Maak melding

 140. @MEDUSA,

  Je zegt dat je toch een beetje TROTS bent op Smatje09 Ram Singh Tamara Surinette en Henry.
  Je liegt dat je barst, je had THE HELL ANGELS en je HOOLIGAN VRIENDEN al in stelling gebracht om ons in mekaar te rossen.

  Zie hier het verschil, de vrouw die op het Malieveld werd belaagd door jullie VOORSTANDERS van Zwarte Piet.
  Prem Radakishun, Anouk die ook nog voor van alles werden uitgemaakt.

  En maar roeptoeteren dat Zwarte Piet niets te maken heeft met Racisme. Ik heb reacties van JULLIE gelezen in De Telegraaf, DE VERWENSINGEN, DE HATELIJKHEDEN.


  Maak melding

 141. Zaterdag 16 november 2013 om 04:04 uur, door Sankofa
  @Just me,
  Many thanks voor de http://www.doorbraak.eu/zwarte-piet-racisme-paar-kritische-pepernoten/ link!

  Odi Sankofa,

  Your welcome!

  Bij deze wil ik u graag attenderen op het volgende:!

  Ik heb net een YouTube film gekregen over o.a. helden van Suriname; Dokter Adolf Frederik Gravenberch, Jan Ernst Matzeliger,Sophie Redmond etc.

  De film gemaakt door Lucien Karg met deels eigen geld, bedrijven en particulieren gaat over de eerste parasitoloog professor doctor Paul Christiaan Flu.

  Gaat u a.u.b. naar YouTube en typ PC Flu documentaire door Elkay Publishing! De film duurt 28 minuten! Geweldig initiatief! Deze man moeten we sponsoren!!!

  Ik wens u veel kijkplezier!

  Omdat wij onze nakomelingen niet langer kunnen opschepen met een verwrongen geschiedenis en onwaarachtige “helden” ben ik begonnen met het maken van documentaires over onze eigen Surinaamse helden. Mijn eerste documentaire heb ik in 2011 gemaakt over Suriname’s eerste hoogleraar, jongste arts van het koninkrijk der Nederlanden, eerste en enige Surinaamse rector magnificus van de universiteit van Leiden in 1938, eerste parasitoloog en nog veel meer, professor doctor Paul Christiaan Flu.


  Maak melding

 142. Medusa, omdat ik als zwarte medelijden heb met jou als kleurgenoot, een laatste poging om het je uit te leggen: Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Rosa Parks en Mandela worden niet vergeleken met een onnozel kinderfeest (het is niet alleen onnozel het is door Zwarte Pietin zijn huidige vorm een achterlijk feest). Ik vergeleek de problemen die deze grote geesten ondervonden door zich te verzetten tegen onrecht en vernedering (discriminatie) met de vernedering en het verzet die Zwarte Piet tegenstanders volgens jou zullen ondervinden. Jij bent bang, als zwarte, om door de weerstand die hun verzet zal oproepen ook onaangenaam bejegend te zullen worden door de Nederlanders (de meerderheid) die voor Zwarte Piet zijn. Daarom vind je dat ze zich maar koest moeten houden, al is Zwarte Piet in zijn huidige vorm racistisch, de mensen (jouw kleurgenoten) die daar last van ondervinden moeten er volgens jou niets van zeggen. Zo geredeneerd hadden Mahatma Gandhi, Martin Luther King, Rosa Parks en Mandela zich ook koest moeten houden tegenover de grote militaire overmacht waar ze tegen streden.

  Snap je het met je zieke, gehersenspoelde en daardoor witgewassen hersens, als zwarte, nu een beetje?

  P.s. Medusa, ken je Bally, die op het WKN forum post? Je lijkt verdomd veel op hem. Als je hem niet kent moet je maar eens kennis met hem gaan maken, jullie komen als het ware uit dezelfde mal en hebben een klap gekregen van dezelfde molen.


  Maak melding

 143. Ik, ” Hugo CHAVÉZ “, sta bekend als de NEDERLANDHATER NUMERO UNO. Die SCHANDVLEK daar aan de Noordzee is mij een GRUWEL. Mijn reacties op het forum van RNW (radio N…. Wereldomroep ) getuigen daarvan dus mijn mening over de jaarlijkse opmerkelijke ROTZOOI die het straatbeeld rond 5 december vult is bekend.

  Wel, ik heb niet gereageerd om die ” BLANKE ROTZOOI (Sinterklaas ) te bespreken maar om een recente UITSPRAAK die er wel mee te maken heeft . En let wel deze uitspraak is gedaan op een moment waarop MILJOENEN kijkers voor de TV zaten. In het programma ” RTL LATE NIGHT ” wordt HUMBERTO TAN zwaar BELEDIGD door een HOLLANDER met een PAARDENGEZICHT en GEBIT, JACK SPIJKERMAN !!!!!. HUmberto reageerde foutief op enkele voetbalvragen waarop PAARDENGEZICHT,Spijkerman reageerde met de beledigende woorden ; ” hij (humberto) IS NIET ALLEEN DONKER MAAR OOK NOG DOM !!!!!!!! ” het publiek kwam niet meer bij van het lachen en HUmberto wist niet welke kant hij op moest kijken dus begon maar te (glim)lachen als een BOER MET KIESPIJN.

  Het gedrog Spijkerman doet er een schepje bovenop door alsvolgt te reageren ” ik mag het zeggen tegen hem hoor ” !!!!!

  Wat ik hiermee wil bewijzen is dat het beeld dat de MEESTE KLEURLOZEN van KLEURRIJKE MENSEN hebben NIET ROOSKLEURIG is. Hoezeer ze dat proberen tegen te spreken. Vaak maken ze dat duidelijk via de benedenmaatse Hollandse humor of opmerkingen die zogenaamd als GRAPJE is bedoeld. Vele KLEURRIJKE MENSEN denken er duidelijk anders over tegen beter weten in maar raken IN DE WAR wanneer zij met de KEIHARDE FEITEN worden geconfronteerd…..hoe komt dat ?????

  Een ding is zeker ” no wan wit’ mang é mek’ KA nanga a Sranag mang disi !!!!! Jij respecteert mij en ik respecteer jou. Gebeurt dat niet dan ben ik genoodzaakt DIREKT de boel te CORRIGEREN….., WIE of WAT je ook bent en ongeacht de situatie waarin het zich afspeelt. SPIJKERMAN wees blij dat het niet iemand als ” CHAVÉZ” aan die tafel zat…. . Het programma zou dan veranderd zijn in ” RTL LATE NIGHT JERRY SPRINGER SHOW ” ….

  CHAVÉZ önskar dig en trevlig dag och en bra början av veckan !


  Maak melding

 144. Hugo Chavez, Je hebt Umberto toch gehoord over blond zijn ? Die paardenkop, Joop Klepzeiker van een Jack Spijkerman was toen ook direct stil. 🙂

  Het retart publiek moest dit ook even laten bezinken, dus Umbertto Brada “put ing ghi ding”. 😉

  Jurgen Rayman zou zeggen: “Ding Zakka Zakka”

  Medusa, Hells Angels mag samen met jou die achterlijke stoet begeleiden.

  Na mijn waarschuwing heb je geleerd je pan te drukken. 🙂

  In tussen op 5 december 2013 vieren de matties van Medusa en Hells Angels hun “Martijn” Sinterklaas feestje en Hells Angels en Medusa vinden Zwarte Piet belangrijker dan die “Martijn” viespeuken. 🙂

  Waar liggen jullie prioriteiten Medusa en Hells Angels ?
  Where are your priorities Medusa and Hells Angels ?

  We gaan jullie 05 december 2013 wereldwijd goed voorschut zetten, bigin te denken aan jullie prioriteiten:

  Zwarte Piet begeleiden en beschermen is belangrijker dan kleine kinderen beschermen tegen pedo club “Martijn”. 🙂

  Guiding and protecting a racist karikature Zwarte Piet is more important than protecting litle children from a “pedofile organisation as Martijn”. 🙂

  “Poetin” heeft al de voorzet gegeven.
  “President Poetin” asked the dutch about how a pedofile organisation as “Martijn” could exist in Holland ?

  Ga jullie je inzetten voor die kinderen, die kleine slachtoffertjes 🙁 🙁 🙁

  DIE HELE BEGELEIDENDE STOET GAAT DE WERELD ROND MET JULLIE ALS EEN STELLETJE KLEUTERTJES.

  WE LACHEN JULLIE ZIELE POTEN UIT !

  HAHAHAHA HAA HAA HAHAHAHAHAHAHAHAHA HAA HAAA HAHAHAHHAHAHAHAAH 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 😉


  Maak melding

 145. Smatje, je wilde toch een voorbeeld van blankenhaat, lees de eerste regels van Hugo chavez maar, deze Hugo heeft in ieder geval wel de kloten om dit gewoon te schrijven.
  Medusa, de Pot verwijt de ketel dat hij “zwart” ziet en jou word de “zwarte piet toegeschoven” een heel stel hier op het forum vinden schijnbaar niet dat jij er een andere mening op na houdt dan die van hun , dat mag niet en dat kan niet, toch doe je het, en daarom wordt je voor van alles uitgemaakt tot aan witte Hollander toe volgens een of andere leeuw, volgens mij is dit ook een of andere vorm van discriminatie, zie ze vallen vanzelf wel door de mand.
  Beste Henkes, mijn grootvader is tijdens de 2e W.O. door de Duitsers omgebracht in een concentratiekamp omdat hij Joodse mensen hielp ontvluchten, moeten mijn moeder, mijn broer en daarom de huidige generatie, daarom haten? te stompzinnig voor worden, geldt niet hetzelfde voor de verhouding Nederlanders/Surinamers van de huidige generaties, in Suriname blijkbaar wel want daar hebben de Marrons geen geld over voor een monument met als argument, onze verre voorouders waren slaven, wij niet.
  het lijkt er sterk op dat verwerken van het verleden beter lukt in Su dan hier in bijv. de Bijlmer. ook al doordatop de Waterkant gewoon het Sinterklaasfeest gevierd wordt zonder een hoop gezeik.


  Maak melding

 146. Ja baja.

  De Illegale en criminele hells angels worden nu geroemd door zwakbegaafde en zelfhatende negertjes.

  Ik zeg die heels angels zijn nergens voor nodig geweest, de donkerkleurigen zijn wat dat betreft van een veel hogere beschaving.

  Zoals Gandhi, MLK en Rosa Parks zijn de donkerkleurigen vreedzaam aan het betogen tegen onrecht en racisme terwijl sommige minderwaardige negertjes zweren op de hells angels die het onrecht en racisme in stand willen houden.

  I rest my case


  Maak melding

 147. @Henry
  Je zegt @MEDUSA,dat hij zegt toch een beetje TROTS te zijn op Smatje09 Ram Singh Tamara Surinette en Henry.
  En dat hij liegt dat ie barst!

  NATUURLIJK LIEG IK!!!!
  IK BEDOEL BEWUST JUIST HET TEGENOVERGESTELDE!
  Dit noemt men in de volksmond “IRONIE” = juist het tegenovergestelde (de spot drijven met) bedoelen van wat je op dat moment zegt.
  Nooit van gehoord?
  Joe dong likie wang kaw bakka foetoe,jere!
  Hoe kan ik nou trots zijn op mensen die geweld prediken en van wie hun “gevoel voor eigenwaarde” tot ver onder het absolute nulpunt is gedaald?
  Leg mij dat maar ’s uit!!!


  Maak melding

 148. @henkes
  Jij zegt:”Medusa, omdat ik als zwarte medelijden heb met jou als kleurgenoot, een laatste poging om het je uit te leggen”.

  Even off-topic.
  Als zwarte huh … als zwarte medelijden heb met jou als kleurgenoot????…… Ha ha ha ha ha ha ha!
  Als zwarte en als kleur genoot?
  Dit lijkt wel een TAUTOLOGIE,je zegt in één zin twee keer hetzelfde met verschillende woorden.

  Ha ha ha ha ha ha ha!
  Welke kleur dacht jij dan,dat ik dacht die jij had????

  Nu ter zake:-
  MEDELIJDEN???
  DOE MAAR NIET (MEER)!
  Of …. eh …. vooruit dan maar voor deze ene keer…… MA Â NO Ê GO LUK JOE! 😆 😆 😆 😆


  Maak melding

 149. @henkes
  Omdat ook ik als zwarte of als kleurgenoot geen medelijden met je heb,stop ik per ommegaande deze zinloze discussie.
  Zaak is dat Sinterklaas en de zwarte pieten zijn gearriveerd en dat gaan we vieren.
  DAT ZULLEN ZE MERKEN OOK!


  Maak melding

 150. @Santa
  Je vraagt:”Wat “lag” er vanochtend in de schoen die je hebt “gelegd”?”

  1.Wat er IN de schoen lag gaat jou geen ene moer aan!
  Hi hi hi hi
  2.Wel mag je weten wat/wie onder de schoen lag.
  Je wil het niet weten of toch wel?
  Hi hi hi hi hi hi nou dan …. een hoopje Santa 😆
  3.Indien je het verschil tussen liggen,leggen,doen en zetten niet kent,ligt het niet aan mij je dat uit te leggen!
  VOLG EEN SPOEDCURSUS EN LAAT/GA JE TAALKUNDIG & REDEKUNDIG SCHOLEN,want het is intussen “huilen met de pet op” geworden!!!!!!
  Je maakt jezelf nu erg belachelijk!Hi hi hi hi hi hi!!!


  Maak melding

 151. Beste Hans, Als je gaat schermen met voetbal hooligans (debielen) en clubs als Hells Angels, dan krijg je dit alles hier over je heen.

  Medusa begon te dreigen met fysiek geweld en ik heb haar gewaarschuwd, dat als ze zo door blijft gaan met het rascistisch bedreigen, dan mogen zij die geweld prediken en toepassen een gepast antwoord verwachten.

  En voor jou weet de meesten hier hebben Hollandse familieleden met getinte kinderen.


  Maak melding

 152. @Afrikaanse Leeuw
  Gaan we Poetin en Martijn nu ook van stal halen?
  Poetin die de andere kant opkijkt terwijl zwarte Afrikanen c.q. studenten (Ja je leest het goed,Afrikaanse Leeuw,Afrikanen)en Kaukasiërs vanwege hun donkere en getint uiterlijk op straat worden doodgeslagen?
  Afrikaanse Leeuw deze schaamteloze houding van jou verwondert mij niet;ik had stilaan al mij twijfels!
  Je bent niet belezen,noch geschoold,maar ongeletterd;ik vrees zelfs dom!

  P.S.Heb je trouwens vandaag al gegeten?


  Maak melding

 153. @Just me,(off topic)
  Met grote bewondering heb ik het filmpje gevolgd!!

  Hij was een soort MEDUSA(slang=symbool medicijnen), in die zin dat hij (P C FLU)zich in de medische wetenschappen heeft geprofileerd als een veelzijdige (heel veel slangen dus)en zeer getalenteerde onderzoeker en arts!

  Misschien dat hij en onze MEDUSA hier een beetje op hetzelfde (denk)niveau zitten!!!

  De film is een echte aanrader!!
  bless bless


  Maak melding

 154. @Afrikaanse Leeuw
  Jij zegt:”Medusa begon te dreigen met fysiek geweld en ik heb haar gewaarschuwd, dat als ze zo door blijft gaan met het rascistisch bedreigen”!

  WAAR BLIJKT UIT MIJN REACTIES DAT IK MET FYSIEK GEWELD BEGON TE DREIGEN?
  Heb ik al niet eerder beweerd Afrikaanse Leeuw dat deze schaamteloze houding van jou mij geenszins verwondert?
  Ik had stilaan al mij twijfels!
  Je bent niet belezen,noch geschoold,maar ongeletterd;ik vrees zelfs dom!
  Ik vrees niet meer;het is bij deze bevestigd!!


  Maak melding

 155. Op donderdag 14 november 2013 om 14:27 uur, heeft MEDUSA alle geweldenaars,zoals Ram Singh juist opgeroepen de aanzet tot geweld (met spons,wateremmers) na te laten!
  Afrikaanse Leeuw je kan niet lezen;je bent een half analfabeet!


  Maak melding

 156. @MEDUSA,

  Ik kan alleen maar om je lachen,mie meid. Ik weet dat je graag had gewild dat er rellen hadden plaats gevonden. Je zou echt in sas zijn als aan de kant van TEGENSTANDERS VAN ZWARTE PIET doden en gewonden waren gevallen.

  Jij moet je laten behandelen door een PSCHIATER, het liefst zo snel mogelijk!!!!


  Maak melding

 157. @Henkes.
  Zie maar hoe betrouwbaar je overkomt en hoe jij jezelf te schande maakt!
  Je bent zó waardeloos en onbetrouwbaar,dat je vergeet wat je zegt en onbeschaamd je braaksel hieronder hebt moeten inslikken.

  1.Woensdag 13 november 2013 om 18:10 uur, door henkes
  Medusa,ik maak geen afspraken met leeghoofden.
  STOER HOOR!DACHT IK ZÓ!

  MAAR WAT ZIEN WE AL ONGEVEER EEN DAG LATER? 😳
  2.Vrijdag 15 november 2013 om 21:35 uur, door henkes
  Henk Molenaar en Medusa, ik heb jullie op de man af gevraagd wat jullie vinden van mijn voorstel.

  3.Zaterdag 16 november 2013 om 15:22 uur, door henkes
  Medusa, ik hoop dat Sankofa zijn woorden wel tot je doordringen.

  4.Zaterdag 16 november 2013 om 15:56 uur, door henkes
  Medusa, tegen beter weten in heb ik je postings nogmaals bekeken en ik heb nergens gezien wat je mening is over Concentratiekamp Cohen.

  5.Zondag 17 november 2013 om 11:39 uur, door henkes
  Medusa, omdat ik als zwarte medelijden heb met jou als kleurgenoot, een laatste poging om het je uit te leggen:


  HET MOET NIET GEKKER WORDEN MET JULLIE!
  Ik heb nu gedacht een reddingsboei uit te werpen opdat jij jezelf niet verder te kijk zet en te schande maakt,anders verdrink je nog in je eigen braaksel!


  Maak melding

 158. @MEDUSA,
  Ok ok, we zullen het er mee moeten doen. Ik vind het wel jammer, omdat ik had gehoopt dat jij de argumenten in mijn betoog met nog sterkere argumenten zou(kunnen) weerleggen.
  Nu blijft over het gevoel dat jij verbaal WEL wilt kijven onder mamjo- achtige taferelen, maar het echte debat uit de weg gaat.

  @Surinette,

  Als jij de reactie van Zaterdag 16 november 2013 om 03:13 uur, door Sankofa bedoeld, dan neem ik deze complimenten graag in ontvangst!

  Maar als jij de reactie van Zaterdag 16 november 2013 om 04:47 uur, door Sankofa bedoeld, dan gaan alle crédits naar een persoon dewelke heeft gereageerd op een stuk welke te vinden is op de link http://www.doorbraak.eu/zwarte-piet-racisme-paar-kritische-pepernoten/
  bless bless


  Maak melding

 159. Afrikaanse leeuw je leest slecht, en schrijft intimiderend, moeten we daar van onder de indruk raken, komt bij mij meer over als je zelf op de borst roffelen, wat bij bepaalde diersoorten ook wel voorkomt, wordt ik eerlijk gezegd niet warm of koud van, eerder is het best lachwekkend


  Maak melding

 160. net als deze discussie lachwekkend begint te worden, een kinderfeest wat een paar overgevoelige volwassen, proberen te verzieken, medelijden is haast op zijn plaats


  Maak melding

 161. MEDUSA,
  Volgens mij geniet jij dat je de ZWARTE PIET krijgt toegespeelt!!

  Maar jouw familie dan, en eventuele kinderen??
  Denk niet ALLEEN aan jouwzelf maar ook aan anderen met een kleurtje!
  Zolang je niet vrij bent als volk, ben ook jij als individu niet vrij!
  bless bless


  Maak melding

 162. @Henry
  Je brult:”Ik kan alleen maar om je lachen,mie meid”.

  Dat je nu nog kan lachen,terwijl jouw zwarte pietenwens in het gedrang zit????
  Tekenend voor dit soort papieren-/salonhelden.
  Zeker lachen als de spreekwoordelijke boer! 😆 😆 😆
  HOUEN ZÓ!

  Jij weet dat ik graag had gewild dat er rellen hadden plaats gevonden. Ik zou echt in (MIJN noot MEDUSA) sas zijn als aan de kant van TEGENSTANDERS VAN ZWARTE PIET doden en gewonden waren gevallen.

  WIE BEN IK?
  JULLIE HEBBEN DE ORDERS VAN DE BURGEMEESTER STIPT GEVOLGD.
  ALLEEN MAAR NETTE LAFFE MENSEN!!Hi hi hi hi hi hi!
  DUS IK WIST DAT JULLIE ALLEEN MAAR EEN GROTE BEK HADDEN VERDER NIETS.

  En dit soort noemt ONBESCHAAMD namen van de grote geesten als Nelson Mandela,Mahatma Gandhi en Rosa Parks in een adem.
  Deze mensen hebben alle geboden en verboden van de autoriteiten DAPPER naast zich neergelegd!
  Sla de geschiedenis er maar even op na!
  Jullie bange schijterds,kunnen het niet.
  ALLEEN MAAR BLA BLA BLA OP VEILIGE AFSTAND,MET EEN SCHUILNAAM ACHTER DE PC!

  By the way:Wie is een PSCHIATER?
  Nieuwe hobby nieuwe woorden verzinnen,daar de zwarte piet strijd is afgeslagen?


  Maak melding

 163. Hans, naar aanleiding van je opmerking dat je grootvader tijdens de tweede wereldoorlog vermoord is door Duitsers, stel je me de vraag of je daarom alle Duitsers van deze generatie moet haten.

  Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom je mij deze vraag stelt, waar heb je uit mijn bijdragen kunnen opmaken dat ik ervoor pleit dat Surinamers de huidige Nederlanders vanwege hun slavernij verleden moeten haten? Ik kan me vergissen maar ik heb dat volgens mij nergens beweerd. Ik zeg alleen maar dat Nederlanders, door aan Zwarte Piet, in zijn huidige vorm, vast te houden, ongevoelig zijn voor de terechte bezwaren die Surinamers en andere nakomelingen van slachtoffers van het Nederlandse slavernijverleden hiertegen hebben, je familie zou het niet leuk vinden als Duitser zich zouden vermommen als concentratiekamp gevangenen en feest zouden vieren waar jullie erbij stonden, al was je grootvader al duizend jaar eerder door hen omgebracht. Als Nederlanders Zwarte Piet in zijn huidige vorm afschaffen (doen ze onder druk al, ik zie kleine blanke kinderen met roetvegen langs de kant genieten van de intocht) dan mogen ze van mij hun Sinterklaasfeest vieren, ik zal niet meedoen, niet omdat ik iets tegen het Sinterklaasfeest heb, maar ik hou niet van feesten als Kerstfeest, Valentijnsdag, Moederdag, Sinterklaas en dat soort commerciële onzin. Maar anderen mogen ze van mij vieren.

  Medusa, de opmerking sloeg op de afspraak die je wilde maken op zaterdag.

  Medusa, ik citeer je: “@henkes
  Omdat ook ik als zwarte of als kleurgenoot geen medelijden met je heb,stop ik per ommegaande deze zinloze discussie”.

  Ik dacht dat je er een punt achter gezet had, waarom kom je weer ouwehoeren? En waarom negeer je de opmerking dat je verdomd veel op Bally lijkt? Zoals je gezegd hebt, stop je met deze zinloze discussie, je hoeft dus nergens op te antwoorden.


  Maak melding

 164. @Sankofa
  @MEDUSA,Ok ok, we zullen het er mee moeten doen.

  Zeker!Volgend jaar op tijd ten tonele verschijnen.
  Nu ben je te laat!De discussie is wat mij betreft helaas closed!! (jij bent zeker afro-Surinamer of zij dragen jouw Ghanese genen? ALTIJD TE LAAT!)
  Volgend jaar beter! 😛


  Maak melding

 165. @Sankofa
  Jij zegt:”MEDUSA,Volgens mij geniet jij dat je de ZWARTE PIET krijgt toegespeelt”!!

  ZEKER!!!IK (e.a.)BEN DOOR MIJN (GROOT)& OUDERS ZÉÉR BEWUST GEMAAKT VAN MIJN AFKOMST;HUN NORMEN & WAARDEN HEBBEN MIJ GEMAAKT TOT WAT IK NU BEN!
  FIER,TROTS EN SOLIDE ALS EEN ROTS!!
  Laat zwarte piet maar komen;ik maak er ZOUTE DROP van.

  Jij zegt:”Maar jouw familie dan, en eventuele kinderen??
  Denk niet ALLEEN aan jouw zelf maar ook aan anderen met een kleurtje!

  DIE OPVOEDING DRAAG IK OOK OVER AAN MIJN KINDEREN.
  Zwarte piet mag van hen ZWART blijven.
  Het doet ze TOTAAL niks!
  Het zijn 3 zeer bewust gemaakte kinderen en zijn daar bestendig tegen en oersterk gemaakt!
  Ze voelen zich VRIJ en zijn dat ook!
  EEN LICHTEND VOORBEELD VOOR VELEN IN DEZE (letterlijk en figuurlijk)DONKERE HERFSTIGE DAGEN.


  Maak melding

 166. Mensen lees de tekst van: Zondag 17 november 2013 om 22:23 uur, door MEDUSA

  En lees mijn teksten terug ook bij andere onderwerpen. Ik merk dat MEDUSA graag mijn teksten copieert.

  Joh MEDUSA ik merk enig vorm van bewondering bij voor mij.

  Je bent niet orgineel mang POKAI 🙂

  Het is je geraden dat jij je nu achter de burgemeester en de gezaghebbers bent gaan verschuilen.

  Ik weet nog dat jij hier begon met Voetbal Hooligans en Hells Angels en dat je hoopte op geweld en een bloedbad.

  Onthou “IK” heb jou gecorrigeerd, anders lag je er hier uit 🙂

  Hoe gaat met die matties van je bij pedofielen veeniging “Martijn” ?

  Ze zullen vast en zeker op 5 december mee doen bij de optocht om Zwarte Piet te beschermen. 🙂


  Maak melding

 167. @henkes
  Jij ijlt:”Ik dacht dat je er een punt achter gezet had, waarom kom je weer ouwehoeren”?

  Na de afspraken met leeghoofden slik jij nog steeds je braaksel in.
  Ben ik inhoudelijk met jou in discussie gegaan en heb ik je überhaupt daarover nog benaderd?

  Je wordt vals,dat is te merken aan jouw barbaars,boers, bokkig,grof,laag-bij-de-gronds,onbeleefd en onbeschaafd krakkemikkig taalgebruik!
  Laat ’s meer van je achterbuurtgewoontes zien!
  Kom op!


  Maak melding

 168. @Sankofa.
  Mijn kinderen zijn genoemd naar belangrijke zwarten uit de OUDHEID!
  Ze hebben geen ingevlochten haar,noch vals sluik haar tot over hun billen,noch valse nagels,noch tatoeages!
  Alles aan hen is puur natuur!
  Ze zijn trots op hun volle lippen,donkere huidkleur en kroezig haar!
  Ze lopen (nog)niet achter een babywagen,vinden de tijd er nog niet rijp voor,maar studeren hard en met SUCCES!!!
  Ze kennen door mij de hele gebeurtenis over de hardvochtige slavenhandel en slavernij en de rol die de Europeaan en alle andere slavenhouders er gespeeld hebben,maar blijven er niet aan vast hangen;dat heeft indertijd ietwat emoties opgeroepen maar weten nu er mee(op een rationele manier)om te gaan.

  Ze eten patat,zuur- en boerenkool met rookworst,snert, haring(!!!!!),bamie,hut-en stamppot,rotie,herie herie met bakkeljauw,moksie alesie(djar pesie,bita wierie,gele erwten),okro brafoe,pinda-,bananen- en cassavesoep, kapsalon,coush coush,cabritosoep,maissoep,funchi en nog veel meer!
  Ik hoop dat jij door deze korte beschrijving een beetje aanvoelt met wie je te maken hebt en hoe hij over de opvoeding van zijn kinderen denkt!
  Een no nonsense mentaliteit!!


  Maak melding

 169. @Afrikaanse Leeuw
  En lees mijn teksten terug ook bij andere onderwerpen. Ik merk dat MEDUSA graag mijn teksten copieert.

  HAHAHA!JE BEGINT ER NU OOK PSYCHISCH ONDER TE LIJDEN.
  JE ZIET DE ZWARTE PIETJES N.L. OVERAL VLIEGEN!
  😆 😆 😆 😆 😆

  Heb je vandaag al gegeten? 😆


  Maak melding

 170. JustMe,
  Thank U!
  Op dit niveau zou de discussie gauw over zijn!
  Jammer dat de bevolking van NL voor het grootste deel bestaat uit Wilders aanhangers.
  Dat maakt dat de discussie te vaak verzandt in domme herhalingen.
  Mijn diepe bewondering voor Quinsy zijn moed, doorzetting en kalmte!
  Geweldig!
  Hij is mijn held! Mijn Rosa Parks van de 21ste eeuw!


  Maak melding

 171. Medusa “legt” haar schoen!! 🙂
  De taaldeskundige die iedereen op de vingers tikt vanwege een taalfout……LEGT haar schoen!
  Ze zit er mee! Dat is duidelijk!
  Erg leuk hoor!
  Ik lach me suf!


  Maak melding

 172. @medusa
  Belangrijke zwarten uit de oudheid?hahaha…
  Hebben die ooit bestaan dan?Vergeet je niet te vertellen dat je zoon vorige week nog op het politiebureau zat,omdat hij een scooter had gestolen en je zwangere tiener dochter twee weken bij de buren heeft gegeten, omdat jij de hele dag achter de pc zat en geen tijd had om te koken,strijken,afwassen,schoonmaken enz…

  Groetjes van je reclasseringsambtenaar GUP


  Maak melding

 173. Medusa (a.k.a Bally), jij weet niet wat wil zeggen ‘ik stop met de zinloze discussie’. Als je de discussie stopzet moet je me op geen enkele manier meer aanspreken. Als je je niet aan je woord houdt, voel ik me ook niet geroepen om me aan mijn woord te houden.

  Je zegt bewondering te hebben voor Mahatma Gandhi, M.L.King, Rosa Parks en Mandela omdat ze durfden op te staan tegen een overmacht, terwijl je gewoon staat te liegen, je zegt het alleen maar omdat het goed klinkt en omdat ze, waarvoor ze gestreden hebben, ook gewonnen hebben, als ze verloren hadden had je ze voor vies en vuil uitgescholden. Nu Zwarte Piet tegenstanders protesteren tegen een overmacht wens jij als zwarte dat ze in elkaar geslagen worden, je staat er niet neutraal naar te kijken omdat je het onzin vindt, nee, je kiest de kant van de Zwarte Piet aanhangers. Je zegt letterlijk: “Jij weet dat ik graag had gewild dat er rellen hadden plaats gevonden. Ik zou echt in (MIJN noot MEDUSA) sas zijn als aan de kant van TEGENSTANDERS VAN ZWARTE PIET doden en gewonden waren gevallen”. Je wenst voor de mensen, die ook voor jouw kinderen opkomen of ze er nu tegen kunnen of niet om voor Zwarte Piet uitgemaakt te worden (wat met het uiterlijk dat je beschreven hebt ZEKER ZAL GEBEUREN), dat ze doodgeslagen worden. Wat is er eigenlijk mis met jou?

  Ik wil best geloven dat je ouders en je grootouders geprobeerd hebben je tot een trotse, zelfbewuste zwarte op te voeden, maar ik moet jammer genoeg constateren dat ze daar totaal niet in geslaagd zijn. Jij zou als je in de tijd van Maarten Luther King en Nelson Mandela geleefd zou hebben namelijk ook gehoopt hebben dat ze doodgeschoten werden omdat ze protesteerden tegen racisme en daarmee hun en de onderdrukkers van alle zwarten boos maakten, waardoor die op jou, omdat je ook zwart bent, ook wraak zouden kunnen nemen.

  Je zegt wel dat je een trotse, zelfbewuste zwarte bent, maar jij bent gewoon een zwarte die in de slaventijd een basja zou zijn, die opstandige slaven zou afranselen voor zijn meester (met het uiterlijk van Sinterklaas), of andere zwarten zou verkopen aan de blanken, als je een Jood was geweest tijdens de tweede wereldoorlog, zou je collaboreren met de Duitse Nazi’s omdat jij, als het prototype van de ultieme lafaard, zonder meer altijd de kant van de machtigste/sterkste kiest.


  Maak melding

 174. Die kinderen van Medusa heten: Martijn, Martine en Pietje 🙂

  Hoogst waarschijnlijk moeten die kinderen elke dag na school voor oppas naar ome Martijn.

  Intussen is ze 7 dagen in de week bezig de stoet van 5 december met mopet begeleiding te organiseren. 🙂

  Medusa is helemaal in haar nopjes en jofel, want rascistische Zwarte Piet mopet begeleiding is voor haar heel belangrijk en intussen vergeet Medusa het welzijn van haar kleintjes Martijn, Martine en Pietje.

  Medusa vindt het belangrijk om belangrijk te zijn en vergeet het belang van haar kinderen op de kindercrash (“Martijn”).

  Geld verdienen is belangrijker dan een echte moeder te zijn.

  Vandaar dat er zoveel pedo’s zijn die nu hun kansen zien om nu een lekker slaatje te slaan.

  Pedo’s zijn net gehaaide verkopers die inzien hoe gierig mensen zijn geworden voor het “hebben” van spullen en geld.


  Maak melding

 175. @Henkes,

  MEDUSA liegt en bedriegt alles wat los en vast zit onder het mom van IRONIE.
  MEDUSA is een aanfluiting voor HET ZWARTE RAS: Ik heb haar al eerder uitgemaakt voor SUPER BOUNTY. Medusa had graag BLANK WILLEN ZIJN. Geloof me, ze baalt ervan dat ze net zo ZWART is als ASABINA.

  MEDUSA waant zich SUPERIEUR aan alle ZWARTEN die tegen ZP zijn.
  Medusa vindt de Tegenstanders van ZP DOM.
  Medusa is hier de NEERLANDICA die de Tegenstanders van ZP op zijn/haar TAALFOUTEN wijst.
  MEDUSA zou het goedkeuren als Tegenstanders van ZP in mekaar wordt gerost.

  Ik ben het roerend eens met je dat MEDUSA zou collaboreren met de DUITSE NAZI`S in de TWEEDE WERELDOORLOG!!!

  @ MEDUSA,

  Het is alles wat de klok slaat MEDUSA op deze site, ik zou maar doen wat de RECLASSERINGSAMBTENAAR GUP je heeft AANGERADEN.


  Maak melding

 176. Mense, mense wat een gedoe hier om zwarte piet. zwarte piet is voltooid verleden tijd en wie dat nog niet snapt is net zo dom als zwarte piet zelf weet je dus al die opstandige slaven hier op wkn die willen dat zwarte piet blijft blijven jullie maar lekker vast zitten in jullie eigen idee van black is beautiful


  Maak melding

 177. Hahahahaha!!Ze gaan los,die gefrustreerde meute.
  De intocht van sint Nicolaas is ondanks alles zoals altijd prima gelukt!
  Voor 35 niet!
  Wat een stelletje!Ha ha ha ha ha !

  MOETEN JULLIE OOK NOG WAT CHOCOLADEMELK(ZONDER MELK)EN NOG WAT PEPERNOTEN OM OP KLEUR TE BLIJVEN?

  Hi hi hi hi hi!


  Maak melding

 178. @Henry
  MEDUSA zou het goedkeuren als Tegenstanders van ZP in mekaar wordt gerost.

  Domme grammaticale zin van “lik mijn vessie!”
  als tegenstanders van zwarte piet in mekaar wordEN gerost.
  Meervoud,weet je het niet?
  Correspondentie (t.w.congruentie) tussen persoon en getal!!!
  Oen!Hi hi hi hi hi!


  Maak melding

 179. @Medusa heeft ook een verf geurtje, want Medusa douched niet met water. Ze is vaste klant van de GAMMA en ieder weekend haalt ze liters witte verf en een klein potje rode verf om te mengen tot rose die ze dan gooit in een grote plastic teil waar ze in gaat zitten om zo rose als een varkentje uit te komen. 🙂


  Maak melding

 180. @Afrikaanse Leeuw
  Hoogst waarschijnlijk :-P(VAST AAN ELKAAR ÉÉN WOORD!)

  EN NU DAMES EN HEREN KOMT DE GROOTSTE BLUNDER.
  EEN KWESTIE VAN ONGELEERDHEID,DOMHEID EN ANALFABETISME.
  Medusa is helemaal in haar nopjes en jofel!
  EN JOFEL!Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha !
  JOFEL BETEKENT:populair,getapt,prettig,leuk,mooi, sympathiek,plezierig,Aardig,Fijn ,Fideel,Geschikt!

  DANK JE DANK JE DANK JE!SLIJMERD!!!

  Jij zegt:”Vandaar dat er zoveel pedo’s zijn die nu hun kansen zien om nu een lekker slaatje te slaan”.

  vind jij dat ook een lekker slaatje?
  vertel,viespeuk!
  Hihihihihi!!

  Jij zget :”Pedo’s zijn net gehaaide verkopers die inzien hoe gierig mensen zijn geworden voor het “hebben” van spullen en geld”.

  HOE WEET JE DAT ,ERVARINGS DESKUNDIGE?
  😆 😆 😆


  Maak melding

 181. @Henkes
  je kletst maar onsamenhangend wat op maandag 18 november 2013 om 04:19 uur, door henkes

  Ga maar beter lezen.
  Ga jij de cursus begrijpend en technisch lezen eerst doen en kom na een jaar terug,want je blijft OERSTOM!
  Zorg er maar voor dat je niet met afgerond zessen slaagt!
  TOT VOLGEND JAAR!


  Maak melding

 182. @gup
  Jij zegt:”@medusa Belangrijke zwarten uit de oudheid?
  hahaha…
  Hebben die ooit bestaan dan”?

  Hihihihghèghèghèghèghè!
  Vind je,gezien deze reactie die veel over jezelf en je algemene ontwikkeling zegt,nog de moeite waard om op te reageren?
  GA SINTERKLAAS PEPERNOTEN HELPEN VERKOPEN OF GA RIJST PLANTEN,DAN HEEFT DE aFRIKAANSE LEEUW NOG TE … eten!
  Hihihihghèghèghèghèghè!


  Maak melding

 183. @MEDUSA,
  @NEERLANDICA MEDUSA,

  Ik vind het niet erg om gecorrigeerd te worden, maar wat vind je van de ANALYSE die Henkes van jou heeft gemaakt??

  Dat je nog het lef hebt om je gezicht hier weer te vertonen?

  Ga koken voor MARTIJN, MARTINE EN PIETJE, JE LULT TEVEEL ACHTER JE PC.


  Maak melding

 184. @MEDUSA,

  Henkes heeft je tot op het BOT gefileerd, maar zoals gewoonlijk heb jij het weer over BEGRIJPEND LEZEN, CURSUS VOLGEN EN ANDERE NIETSZEGGENDE SHIT.

  JE MOET INHOUDELIJK REAGEREN OP DE ANALIJSE VAN HENKES!!!!!DOCTORANDUS MEDUSA


  Maak melding

 185. Medusa wilt nog steeds geen aandacht besteden aan die viespeuken van “Martijn”. Het behoudt van rascisme (rascistische karikatuur Zwarte Piet) is voor Medusa belangrijker dan de kleine slachtoffertjes die tot op de dag als vandaag worden bloot gesteld aan de matties van Medusa “Martijn”.

  Medusa is zo in “paniek” dat ze hals overkop op alle reacties hier een post moet plaatsen, want Medusa ziet de kern nu echt in en dat is dat zij haar prioriteiten verkeerd legd en de kinder slachtoffertjes door haar egoisme aan haar voorbij gaan.

  Medusa schaamt zich, want het besef valt hard:
  Mensen kwetsen terwijl ze om hulp en empatie vragen.
  Geweld aanmoedigen of aanzetten tot geweld tegen vreedzame betogers; door te schermen met “Voetbalhooligans en een semi criminele organisatie als Hells Angels die geweld niet schromen.
  Commentaar hebben op President Bouterse dat het een crimineel is en dan toch voorstander zijn van Voetbalhooligans en Hells Angels.

  Medusa is infeite werkelijk de weg kwijt en post verwarde teksten en moet steeds in verdediging, anders wordt zij gek van het niet posten en kunnen reageren.

  Straks volgd er weer een tirade zodat zij zich-zelf weer een schouderklopje kan geven, maar in werkelijkheid graaft zij zich-zelf nog dieper de grond in.

  Medusa moet meer oog hebben voor het welzijn van haar kinderen, want haar egoisme heeft haar empatisch vermogen compleet verblindt.

  Ik vraag mij af wat Medusa voor nieuws heeft ? 🙂


  Maak melding

 186. Het is zover vijf december komt er aan
  en sint zag medusa in haar eentje staan.

  Helemaal alleen en huilend omdat ze niks zou krijgen,
  want ze deed dingen waar de sint niet over zal zwijgen.

  Ze verwaarloost haar kinderen Shaka en Zulu
  dit verdient wel een flink pak slaag met de roe.

  De vaders van Shaka en Zulu zijn nog steeds onbekend.
  Al weet de sint dat Bokito en zeurpiet medusa hebben verwend.

  Pindakaas met water is geen soep!
  Daarom lusten weinigen deze troep.

  Je doet je voor als een betweter,
  maar in de Apenheul kennen ze je beter.

  Pepernoten zal medusa dit jaar niet eten
  en die stijltang kan ze ook wel vergeten.

  Toch staat medusa dit jaar niet met een lege handen.
  Parnassia bied haar een paar werkende hersencellen aan om van te watertanden.

  medusa wees nu maar braaf
  anders maakt sint van jou een slaaf.


  Maak melding

 187. Medusa, als ik als zwarte beweerd had bewondering voor Mandela, King en Parks te hebben en iemand maakte me uit voor een zwarte die gewenst had dat ze doodgeschoten waren tijdens hun protestdemonstraties, of dat ik tijdens de slaventijd de rol van basja zou vervullen, dan zou ik daarop reageren;
  1. Ik zou die persoon vragen of hij gek was en zou met bewijzen komen dat hij zich vergist had
  Of
  2. Ik zou tot mijn grote schrik moeten toegeven dat die persoon gelijk had. Ik zou in ieder geval niet over bijzaken als cursussen begrijpend lezen of schrijven gaan kletsen.
  BEGREPEN?


  Maak melding

 188. Als MEDUSA geen argumenten meer heeft en de discussie daardoor (op grond van steekhoudende argumentatie) totaal verloren heeft dan gaat ze speuren naar taalfouten om toch nog haar gram te halen en het idee te hebben dat ze aan het winnen is!
  En als ze geen taalfout kan vinden dan reageert ze als om 15.21 u.
  Dus geef haar die granie en zeg dat ze de beste is, dan is ze voldaan en heeft iedereen in haar nabijheid rust (voor een tijdje).
  MEDUSA, je bent de beste! Je bent zelfs een Übermensch! Van jouw soort is er maar één exemplaar!
  Je bent alleen in een verkeerde tijd geboren. Dat is jammer voor je! En je hebt ook nog de verkeerde kleur!
  1927 zou voor jou een prachtig geboortejaar zijn geweest in Nazi Duitsland! Dan was je 12 en had je nog kindsoldaat kunnen zijn.
  Of nog eerder, in de tijd van de koloniën. In een wit pak, met een witte helm op en een zweep in de hand. Dan was je plantage eigenaar geweest of basja!
  Jouw schepper heeft een misrekening gemaakt!

  En nu mag je me weer dood wensen, ik ga toch niet dood!
  Jouw wensen werken altijd als een boemerang, dat weet je toch. Zo werkt de Kosmos!


  Maak melding

 189. @Afrikaanse Leeuw,

  Ik weet zeker dat onze DOCTORANDUS MEDUSA nieuws voor je heeft. Zij gaat weer mekkeren over TAAL en SCHRIJFFOUTEN EN DAT JE EEN CURSUS MOET GAAN VOLGEN.

  Ik lag me suf om die TROELLA DIE NOG STEEDS NIET DOOR HEEFT DAT WIJ MET ZIJN ALLEN EEN KIEK OP HAAR NEMEN!!!

  Ik ben bang dat we geen reacties meer gaan zien, maar is op andere onderwerpen helemaal aanwezig!!!


  Maak melding

 190. Als ik Medusa was geweest, had ik al lang zelfmoord gepleegd in de hoop als “Edel Germaan” Adolf gereïncarneerd terug te komen. Het moet voor Medusa toch een hel zijn; elke dag in de spiegel te kijken, iemand te zien die op Asabina lijkt (verklaarde hij zelf daarom denk ik dat hij een man is), terwijl uit alles blijkt dat hij heel graag Adolf wil zijn, hij zou om dat “verheven” doel te bereiken zelf bereid zijn Zwarte Piet tegenstanders eigenhandig te vermoorden.


  Maak melding

 191. @,
  Aai baja.
  Ik dacht dat dit onderwerp belangrijk genoeg was om er serieus op te reageren, maar nu zijn ‘we’ aan het schelden, dreigen, mierenneuken, muggenziften etc. geslagen.

  Pasew we need U!

  Sorry voor mijn (vaak) te late reacties. Ik denk dat het te maken eeft met et tijdsverschil en dat ik (doordeweeks)overdag geen kans heb om te reageren.


  Maak melding

 192. @Sankofa,

  Dat `we`aan het schelden, dreigen, mierenneuken, muggenziften etc. geslagen komt door MEDUSA.
  HIJ, MEDUSA, GAAT DE DISCUSSIE UIT DE WEG. HIJ,MEDUSA, IS MEDOGENLOOS NEERGESABELD DOOR HENKES, maar HIJ gaat er niet op in.

  MEDUSA IS EEN HIJ, lees zijn reactie van zondag 17 november 23:23 uur aan Sankofa gericht.

  Ik heb die KLOJO eerst UITGEDAAGD en daarna vriendelijk gevraagd de namen van JAN SCHENKMAN EN ELMER KOLFIN te googlen, heeft hij naast zich neergelegd.

  Ik heb die KLOJO duidelijk gemaakt dat hij alles wat los en vast zit bij elkaar liegt en bedriegt.

  HIJ, MEDUSA, baalt ervan dat HIJ net zo zwart is als ASABINA, vandaar alle FRUSTRATIES.

  HIJ WILDE EIGENLIJK ALS BLANKE DOOR HET LEVEN MAAR ZIJN SCHEPPER HEEFT ANDERS BESLIST.


  Maak melding

 193. @ALLE TEGENSTANDERS VAN ZWARTE PIET,

  Ik ben de naam MEDUSA gaan googlen, lees en huiver: 1) MEDUSA is een MONSTERLIJKE CHNOTONISCHE FIGUUR. CHNOTONISCHE GODEN zijn Godheden en hogere wezens met betrekking tot de aarde en in het bijzonder de ONDERWERELD.

  2) MEDUSA is de DOCHTER van PHORCYS EN CETO en is de bekendste van de drie GORGONEN.
  Verder zou een ieder die MEDUSA in het gelaat keek, ter plaatse verstenen.
  Sindsdien zou het haar taak zijn zoveel mogelijk mensen te doen verstenen.

  3) In veel talen worden KWALLEN, vanwege hun GIFTIGHEID EN UITERLIJKE OVEREENKOMST MET MEDUSA`S HOOFD VOL KRONKELENDE SLANGEN vergeleken.

  ALTHENA nam wraak door het mooie haar van MEDUSA in een nest KRONKELENDE SLANGEN te veranderen.

  Nu heb ik een betere inkijk in de PSCHYCHE VAN DEZE MEDUSA: GESCHIFT TOT EN MET!!!!


  Maak melding

 194. Henkes, We moeten mensen als Medusa helpen te genezen, want het zijn ook onze broeders en zusters die verward zijn door de verdukkende omgeving waarin zij zich bevinden.

  Laten we ons sterk houden, door positief en ondernemend te blijven en die personen die om hulp vragen de gepaste hulp te bieden.


  Maak melding

 195. Oooh wat een stoere kerels hierooooo!!

  Lekker makkelijk om met z’n allen een dame aan te vallen.
  Vooropgesteld dat medusa een dame is dan…

  Thuis lukt het zekers niet, dan zijn jullie muisstil noh!

  De djangoboys from wkn,whahahahahahahahaha


  Maak melding

 196. Zwarte Piet mag van de Tweede Kamer ook een ander kleurtje krijgen. Een GROTE MEERDERHEID stemde dinsdag tegen een motie waarin stond dat Zwarte Piet alleen zwart mocht zijn.

  A CHANGE IS GONNA COME!
  Thanks to QUINSY HERO GARIO

  De volgende generaties zullen met verbazing, schaamte en afschuw terug kijken naar de tijd dat Piet een karikatuur van de zwarte mens was! Een symbool van onderdrukking en racisme!
  De jeugd van morgen zal het niet begrijpen en zich schamen voor hun ouders en grootouders!


  Maak melding

 197. Medusa en haar partner posten onder dezelfde naam.
  Ze geven het alleen niet aan. (Dat is vals want soms doet zij voorkomen alsof zij de man is).
  Medusa vrouw heeft dit zelf verteld op WKN! Het is geen leugen!
  Medusa vrouw is zeer agressief en offensief en pretendeert met groot bravoure, alles over de NL taal te weten.
  Medusa man is gematigd en reageert veelal op topics die over Sport gaan en zo.
  Zo kun je ze herkennen.
  Meestal is Medusa vrouw op WKN te vinden.
  Maar nu even niet, geloof ik!
  Ze is aan het bijkomen van de Intocht van Sinterklaas want zij moest het contact onderhouden met de Hells Angels en de Hooligans, de ME, de ambulancedienst en de doodkistenmaker.


  Maak melding

 198. Esmerald, tijdens een discussie ga ik er niet van uit dat ik een dame niet met fluwelen handschoenen moet aanpakken, het is geen bokswedstrijd, ik ga ervan uit dat een vrouw op intellectueel gebied niet de mindere is van een man. Bovendien is Medusa geen vrouw maar een zwarte man met meerdere identiteitsproblemen.
  ,

  Overigens vallen wij Medusa niet aan, hij dreigt met en hoopt dat er fysiek geweld tegen ons gebruikt wordt, wij vallen zijn ideeën aan. Ik ben het overigens met Afrikaanse Leeuw eens dat we eigenlijk medelijden moeten hebben met Medusa en dat heb ik eens, hier op WKN, al gezegd.

  Santa, ik heb verloop van de stemming in de Tweede Kamer nog niet ergens anders gelezen, ik geloof je wel en ben het verder helemaal met je posting eens, de komende generaties (het grootste deel) in Nederland zullen zich schamen dat ze zo bot en onbeschoft waren naar anderen toe.


  Maak melding

 199. Dinsdag 19 november 2013 om 15:45 uur, door @Esmerald,

  Gezien je het voor Medusa opneemt, steunt je het dus ook dat Voetbalhooligans en Hells Angels een bloedbad veroorzaken onder de demonstranten ? (dat was het streven van die mevrouw die jij nu steunt).


  Maak melding

 200. Sinterklaas is in ons land nu een ontzettende discussie geworden,
  omdat iemand met een grote mond en aandacht te kort wil zeuren over een kinderfeest.
  Niet alleen in nederland word sinterklaas gevierd ook in Duitsland, Belgie volksfeest (oorspronkelijk een kinderfeest) dat op 5 december en 6 december in enkele (voormalige) Nederlandse koloniën wordt gevierd’\
  Waarom beginnen nu mensen te zeuren naar 1 domme lullige opmerking van iemand,
  die ze eigen naam niet eens kan spellen. Sinterklaas bestaat al eeuwen lang.
  Vroeger hadden we weinig multi culti in Nederland maar dat is in de jaren veranderd.
  Mensen komen hier heen (mischien ook wel vanwege oorlog etc) maar ook omdat
  Nederland makkelijk is om te kunnen werken en een uitkering te krijgen,
  veel buitelanders zeuren dan ook wanneer ze in het AZC zitten dat ze lang moeten wachten
  op papier om hier legaal te kunnen wonen. Zulk soort mensen hebben niet eens het respect
  Om ons land en onze mensen te bedenken en voor ons nederlanders te bedanken
  dat zei hier wonen, want al onze extra centjes die wij eerlijk vedienen als
  Nederlanders gaan allemaal naar de buitelanders. Het rare is ook, ze wonen hier
  zei kunnen lekker niks doen en dan hebben ze zo’n geluk want wij nederlanders moeten ons kapot werken,
  om rond te kunnen komen en veel moeite doen om in iedergeval een uitkering te kunnen krijgen.
  Zei worden bij aankomst in nederland geholpe moeten dan wachten op papieren en kunnen
  legaal hier wonen zonder enige moeite te doen. Ze krijgen gewoon te eten en krijgen onderdak,
  ze worden beloond en gesteund en omarmt door onze land.

  Nu hebben wij als nederlanders tradities die de buitelanders van ons willen afnemen of willen veranderen,
  zulke buitelanders hebben alles wat hun hartje begeert ze wonen op een plek op de wereld waar geen oorlog voor komt.
  Ze krijgen geld huis boven hun hoofd, ze kunnen hier hun gezin starten naar school werken.
  Wat een waardeering en dan zitten ze te zeuren over ONZE feestdag sinterklaas.
  Dit om 1 stomme reactie van iemand die niet eens uit Nederland komt en ons feest nooit heeft meegemaakt
  want als hij dat wel had meegemaakt had hij nooit lopen klagen en als je het feest niet heb meegemaakt
  en al jou vriendjes krijgen wel kadotjes met kerst maar omdat jij buitelander bent en in nederland woont
  en niet de tradities wil meevolgen omdat je geen nederlander wil lijken, WAAROM ZIJN JULLIE HIER DAN IN GODSNAAM GEKOMEN?
  sinterklaas is al oer oud. Uit archiefstukken blijkt dat vanaf 1427 in de Sint-Nicolaaskerk in Utrecht schoenen werden gezet op 5 december.

  TOEN WAREN DE MEESTE BUITELANDERS NIET IN NEDERLAND EN HOEFDE NIEMAND OOK TE KLAGEN,
  zwarte piet is racisme want hij helpt een blanke man genaamd sinterklaas. Bullshit wat een kant en klare bullshit,
  zwarte piet heeft lippestift op en dan is zwarte piet gelijk racistisch omdat een donker persoon dikke lippe heeft. Als zwarte piet geen lippestift op doet,
  valle die hele lippe weg omdat de makeup (smink) een zwart-bruine kleur is. Moet het dan direct zonder lippestift omdat jullie buitelanders zeure?
  zWARTE PIET HEEFT KROES HAAR EN IETS OP ZIJN HOOFD, WAT IS DAAR RACISME AAN?
  Het is verdomme een pruik en het feest is puur voor de kids en de gezellig heid. HEt is een ilusie voor een kind,
  een kind verheugd zich op deze dage en als dan sinterklaas ons landje binnen komt worden er 20-30 mensen opgepakt omdat zei geen kinderen hebben,
  onvolwassen zijn en totaal geen respect hebben voor ons en ons land en ze zijn zeker ONDANKBAAR.

  Waarom schaffen wij als nederland dan het suikerfeest niet af?
  Zo kunnen wij ook beginnen, puur omdat diabetis patienten zich dan gediscrimineerd kunnen voelen?
  Waarom mogen buitelanders wel blanke roepen en wij geen ‘zwarte piet’ terwijl het gaat om een kindervriend en zei hebben niks met onze officiele feestdag te maken ze zijn gewoon super jaloers dat zei dat zelf nooit hebben kunnen vieren in hun eigen land.

  En nog iets.

  Als mensen aan het vasten zijn voor de rammedam en zei hebben kookles opschool en mogen eerder naar huis omdat zei niet mogen eten en het te verleidelijk voor hun kunnen zijn die geuren,
  zei mogen dan naar huis maar omdat wij zo cultuur en dingen niet hebben en wij niet vasten mogen wij niet eerder naar huis? Laten we dat vasten dan ook afschaffen in Nederland of laat hen lekker thuis blijven en leerplichtambtenaar op die ouders afsturen. Mensen zijn gelijk waarom moeten die buitelanders dan wel voorgetrokken worden omdat zei vasten voor hun ‘geloof’. het is niet ons geloof en dat maakt verschil, zo blijven verschillen.

  Waarom kan niet iedereen normaal denken, mensen zijn gelijk. Komt er een pieten discussie en word er gelijk gepraat over de slavernij. Daar wil ik ook iets over zeggen: In de slavernij waren er ook BLANKEN slaven en ze zeggen dat de blanken slaven gingen verkopen terwijl er vaak genoeg mensen van hun eigen afstamming verkocht werden aan ander soort groepen. Dan verkochten de negers gewoon hun eigen soort en de blanke net zo goed hun eigen soort. Zoals je ook op wikipedia kunt lezen, slavernij was overal maar waarom worden dan altijd de blanken erbij gehaald ivp beide schuld.
  Bye the way – als wij de verleden achter ons gaan laten kan er mischien ook een keer wat rust komen in alle racisme en gedoe !!

  HEt kwaad is geschied waarom moeten wij er dan overdoor blijven gaan en de 9 van de 10 buitelanders die erover zeuren hebben de slavernij niet eens meegemaakt en net zo goed kan een blanke zeuren over de slavernij er waren ook blanke die moesten werken als slaaf en net zo harden klappen kregen met een zweep als ze niet hard genoeg door werkte.

  Ik ben een meisje van 19 en ik moest dit echt even kwijt,
  ik ga niet op mijn spelfouten letten want alles wat ik hier heb getypt moest ik even kwijt
  omdat ik gek word van die domme discussies die nergens over gaan.

  Als iedereen elkaar nou respecteerd en mensen blij zijn en respect hebben met wat ze hebben gekregen hier in nederland,
  zal dat ons allen meer rust geven. En elkaar met rust laten en ieder ze dingen laten doen. Heb je problemen met zwarte piet en sinterklaas? Ga dan kijken in een anderland waar het niet gevierd word,
  want als iemand een petitie opricht voor tegen het suikerfeest, komt er ook alleen maar oorlog van.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.