PL gegroeid ondanks ‘poging tot verdeeldheid’

28

PARAMARIBO, 27 okt – Pertjajah Luhur, PL, van ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo blijft groeien. Dit zegt Somohardjo zelf en hij vindt dit een geweldige prestatie. Er worden aardig wat pogingen ondernomen om PL te verzwakken. Die pogingen komen in allerlei vormen.

De recent opgerichte Partij voor Democratie & Ontwikkeling is zo’n voorbeeld. De partij van ex-minister Waldi Nain heeft maar één doel. “Zijn partij is er niet om zetels te halen, zijn partij is er om stemmen van ons af te snoepen”, zegt Somohardjo tegenover Dagblad Suriname. Het is niet eens een eigen vinding. Nai zou geïnstrueerd worden door andere politieke partijen, ‘die het niet kunnen aanzien dat PL groeit.’ Een soort verdeel en heers politiek dus.

Het mag niet moeilijk vallen te raden wie die anderen zijn. “Die groepen zeggen, we willen je houden, maar we willen je ook klein houden. Want hoe meer zetels, hoe meer macht je hebt. Ondanks alle pogingen tot verdeeldheid en versplintering is PL in de afgelopen periode toch gegroeid’, aldus Somohardjo. Wie het niet gelooft moet maar de nationale verkiezingen van 2015 afwachten. “We gaan voor groei, dus we moeten meer dan zes zetels binnen halen.”


28 REACTIES

 1. Aanhangers van Pertjajah Luhur,PL er groeit niks bij dit partij!!Somohardjo is iemand die onwaarheid spreekt en alleen maar verkeerde dingens zegt,die nog in hem zich verbeelden zijn onbezonnen.Somo is een grote Pseudoloog. Deze misleider is geoccupeerd met eigen participatie.Men die overtuigd zijn in hem gaan nooit in een voorwaartse richting of in de goede richting en hogerop.


  Maak melding

 2. Suriname verdient zo veel beter dan de huidige generatie politieke leiders die slechts hun eigen belang dienen en zo door en door corrupt zijn.


  Maak melding

 3. Ze zijn openlijk corrupt,vooral nu met die 6 limmousines.
  En terwijl het volk honger heeft .Schulden worden niwt optijd betaald .Vorm van oplichterij bedriegerij noem het maar op.
  En bovendien niet alleen de partij van somo groeit andere partijen van wie je niet denkt


  Maak melding

 4. Insiders weten dat de partij van Somohardjo behoorlijk tegen gewerkt wordt door coalitiegenoot NDP, maar Somohardjo zit klem en accepteert alle vernederingen.


  Maak melding

 5. MONIQUE, mensen als jij zijn opstokers heb je wel bewijs en getuigen ik denk dat wat de NDP laat zien geen tegen werking is maar dat het zich niet laat intimideren of de les laat voorlezen door coalitiegenoot zo waren jullie de zelfde mensen die SOMO uitscholden dat hij dat deed met VENETIAAN en nu is het vernedering als het niet kan en wat wel zo is dat is dat de manier dat het geschreven staat als hij het zo gezegd heef want ik weet dat er ook hier mensen woorden worden verdraait dan is het wel alsof de schuld bij de NDP ligt de uit spraak” die groepen zeggen we willen je houden maar willen je ook klein houden.wel dan zeg ik weer SOMO het is de zelfde stommiteit als in jou vijver vissen als mensen weg gaan al is het dat een ander roept dan ben jij niet goed want het is een ieders recht te gaan of te komen of niet dan pas”, zou wat moois zijn als er mensen van de NDP NAAR DE NPS gaan dat het niet zou mogen dan zou zelf ik wat van zeggen al ben ik paars dat mag iedereen weten mijn beslissing en heb geen hekel aan andere partijen maar wel als ze liegen en schelden en rommel schrijven.GOD BLESS YOU ALL


  Maak melding

 6. Hoe weet Somo dat zijn partij groeit?
  Waar heeft hij dat aan gemeten?
  Was er misschien een geheime massa-meeting?
  Wie gelooft deze Pèjè-man nog met zijn laatste stuiptrekkingen?


  Maak melding

 7. Nou,…Bouterse heeft haast met de begrotingen in het parlement,…bij goedkeuring ligt PL uit de coalitie.Kwestie van tijd. De NDP gaat voor de ultieme macht.


  Maak melding

 8. Somo heeft gronden,stichtingen en winkels.Al zijn familie en vrienden zitten op hoge positie’s.Aan wat de mindere goden verdelen,kan de groei gemeten worden.Kasto geeft af toe zelfs winkel vergunning zonder tegen prestatie.Voor de Suri paspoort moet de chinees wel betalen.


  Maak melding

 9. Ja ja (TYURI), Pl krijgt meer dan zes zetels, de NDP krijgt 28 of 29 zetels. Somo heeft maar een goed ding gezegd en dat is dat we het wel zullen zien na de verkiezingen van 2015. Te woyo yagi wo si suma seri. Dus jongen(s), hou tot die tijd je smond, we willen niet horen hoeveel zetels jullie zullen halen, we zien het wel.


  Maak melding

 10. Elke politieke partij gaat voor eigen belang,geen sur.belang. Witboi gaat niet vrij geexporteerd kunnen worden als de tegenpartij aan de macht is. Somo gaat voor zijn vrouwenbelang. Zijn er geen anderen dan alleen zijn vrouw om in Indonesie te zetelen. Het hele kiestelsel moet verandert worden. 2 politieke partijen moet Su hebben,het is ja of nee,misschien komt niet voor,dan moet het 3 politieke partijen zijn.


  Maak melding

 11. Jongens het gaat nu niet meer omhet land te besturen.Suriname ligt allang in een machtsvacuum.
  Het is een gehaal en getrek.
  De leiders die er nu zijn,dit is totaal geen rolmodel.Kijk maar om je heen er is een enorme normvervaging,nergens hoef je meer respekt te verwachten.
  Sorry hoor ik hou mijn hart vast voor mijn nakomelingen.
  Hoe dom is het surinaams volk.Nergens op de wereld komt het voor dat mensen met strafbladen,bloed aan de handen,
  die kinderen hebben van criminele omvang.Deze lieden komen niet aan de macht,temeer om een land te besturen.Alleen in ons geliefd land kan alles ,Een criminele bende aan het roer kan niet,zal nooit goed gaan.SRANANGMANG OENOE E SREBIE ETE.Surinamers kijken naar de man die er zit maar niet naar het belang van land en volk.Rara hoe kan dit,wat een grote achterstand hebben wij als surinamers.


  Maak melding

 12. Hij is niet alleen een Peje-MAN nog pinda-man maar nog een Man van 70 jaar oud en primitief die nog niet lang terug een kandidaat van een MISSverkiezing betastte,nu hoopt nog de 1e Javaanse President te belopen.Deze kabouter heeft heel veel lef!!HaHaaaa..


  Maak melding

 13. Ze roepen allemaal dat ze groeien,maar dit is openlijk aangeven dat ze para zijn. Deze zittende BEESTEN/ BENDE/BOEVEN kunnen absoluut niet groeien,anders geven ze hier ook aan dat ze onkruid zijn en dit soort van onkruid moet verdelgt te worden. Volk van Su no sribie en straf ze af op 25 mei 2015 mij part eerder. NPSers keer aub terug naar huis indien je ontevreden was over wie dan ook,want de groooootste en BESTE PRESIDENT van Su is terug getreden, maar IK zal hem zeker missen ook vele(n)anderen met verstand. Dus nogmaals NPSers die van huis waren en zo graag verandering wilden a san waka trafasie,maar geen nood samen zullen wij ervoor zorgen dat de partij groot gaat worden in de combinatie zoals Somo’t zelf zegt. Citaat Somo; Want hoe meer zetels hoe meer macht je hebt…..woiiiii bha, bha, bha wat een zaka-zaka is deze wurm/ worm van een …….6 letter(wel een ma,maar NIET met pannen)Odi odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 14. Als er een Politieke partij is die de PL wil breken dan moet dat niemand anders dan de NF/NL zijn.
  De NF/NL hadden hoop en was op de loer dat PL uit de coalitie zou uitstappen zodat het hun gelukt zou zijn om deze Regering uit elkaar te laten vallen wat hun niet gelukt is en ook nooit gaat lukken.
  Ik wou aan de PL en andere coalitie politieke partijen door geven om te gaan vissen in het vijver van de NF , zodat deze niet meer bestaat.


  Maak melding

 15. wé go for ten en nu wé goooo for more dan zes..

  wat een afgang..

  ojá wanneer gaat hij el somo de zaak bedanken en gaan splen met zijn vriedin in djakarta,veel langer zal het toch niet duren hé..

  en wat dacht je van de vader zelf en omoe ronny..

  de tijd dringt..


  Maak melding

 16. Het Nieuw Front moet de redding zijn van Su. Herstel van democratische waarden, herstel van normen en worden, herstel van de economie, herstel van het onderwijsniveau, het tegen gaan dat Su nog verder afglijdt naar een criminele- en narco staat, waar domheid, rovers, zakkenvullers,landgrabbers (landrovers) en het kwaad aan de macht zijn. Laten wij het Nieuw Front een nieuwe impuls en elan geven, zodat ze straks met kracht de ontwikkeling en het stuur in Su ter hand kunnen nemen.


  Maak melding

 17. Jogi wil uitleg verzakkingen damwand Waterkant

  26 Oct, 16:00

  f39271a2c3392be911fa38732a8ce269.jpg
  De damwand van de Waterkant vertoont verzakkingen.
  Parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) wil dat de regering een verklaring geeft over de verzakkingen van de damwanden aan de Waterkant. Verschillende assembleeleden hebben verzakkingen geconstateerd ter hoogte van Fort Zeelandia. Ook assembleelid Theo Vishnudatt (Mega Combinatie/NDP) heeft hierover om opheldering gevraagd nadat hij de verzakkingen ontdekte.

  Jogi zegt dat er een onderzoek moet komen naar de oorzaak van de verzakkingen. ”De rehabilitatie van de Waterkant heeft ruim euro 7 miljoen gekost. Er was al een commotie ontstaan over dit project, dat met geld bestemd voor de dijk van Commewijne werd gebouwd.

  “Nu blijkt dat er verzakkingen zijn en ik wil weten hoe men de werkzaamheden heeft verricht en wie de controle heeft gedaan. Hoe is de aannemer zo te werk gegaan?”, vraagt Jogi zich af. Hij zegt dat er te snel problemen worden geconstateerd aan de Waterkant. De volksvertegenwoordiger verwacht dat er duidelijkheid wordt verschaft hierover.


  Maak melding

 18. Neem nou de Berkenveldschool, die alom omring is door een handelszakenkomplex, waar het volgen van onderwijs te zijner tijd een grote onmogelijkheidheid wordt. Waar hebzucht de boventoon voert is er geen ruimte voor ratio.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.