VHP: meerderheid hoopt op Santokhi aan het roer

106

PARAMARIBO, 26 okt – Een hypergemene punch below the belt. Dit vindt de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP, van het ‘kwaadaardige cliché’ van bestuurskundige August Boldewijn. Die duidt de VHP aan als etnische partij. Ook zou VHP-leider Chandrikapersad Santokhi geen kans maken op het presidentschap. Geniepig, concludeert de partij.

Het wordt als opmerkelijk ervaren dat Boldewijn geen beschrijving geeft van de gehanteerde vergelijkingsmodellen van zijn empirisch onderzoek. “Juist vanwege de afwezigheid van een authentieke academische werkwijze, komen wij tot het oordeel dat de heer Boldewijn opzettelijk te kwader trouw en gluiperig bezig is geweest. Wij verfoeien diens gemene, geniepige en hatelijke aantijging aan het adres van de VHP en haar leider”, stelt de VHP.

Aantijgingen buiten alle realiteit. “De huidige voorzitter van de VHP staat algemeen bekend om zijn oprechte streven naar harmonische natievorming en een grote meerderheid van de bevolking in ons land hoopt er daarom vurig op dat hij na de volgende verkiezingen de scepter van ‘s lands bestuur in handen kan nemen ter heil en welzijn van iedere landgenoot. En of dat u nou zint of niet, daar zult u, cum suis, helaas bitter weinig tegen kunnen doen.”


106 REACTIES

 1. Ik ben verbaasd over de reactie van dhr. Boldewijn. Ik ken hem als een eerlijke en objectieve man die lichte sympathie had voor het front, maar desondanks best objectief en kritisch was en redelijk boven partijen stond.

  Ik snap de uitlatingen die hij heeft gedaan in dat licht niet. Het is niet zijn aard (zoals ik hem ken). Hij is al helemaal niet de persoon om in zo een programma op te treden.

  Ik denk dat er twee dingen spelen:

  1 hij had gehoopt op een functie bij het front en heeft die nooit gekregen en uit nu zijn frustratie

  2 hij is dicht tegen zijn pensioen, is altijd principieel geweest en wil nu voor dat het te laat is “wat” meenemen voor na zijn pensionering en heeft zich om die reden laten omkopen.

  Wat het ook is, ik vind het jammer om zo je carrière te beëindigen.


  Maak melding

 2. @midete.

  Neen midete, je bent te lief.
  Die boldewijn is aan het dementeren.
  Hij probeert op een zeer sneaky wijze, witte voetjes te maken bij alias b.

  Kolderwijn, het is voorbij, jullie hoeven niet meer te slijmen.
  Bouterse komt nooit meer terug.
  Nooit meer, never ever, nunca, comprendes…

  Alias b. beseft maar al te goed wat hem te wachten staat.
  Paranoia viert hoogtij.
  Die suri’s zijn als de dood zo bang voor alias b. maar wie voert de beveiliging op, door de aanschaf van gepantserde wagens, alias b…… whahahahaha

  Paranoia op hoog niveau, ook het plein moet eraan geloven, het klopt dat het er niet uit ziet.
  Dit komt door al die gratuzz ‘bruine bone’ parties, jullie hebben het suriplein vertrapt en vernietigd.
  Een spoor van algehele vernieling laat dit sujet achter.
  Of is alias soms bang voor een algehele volksopstand!
  Neeehhh de sur’s zijn te bang, om actie te ondernemen…..

  Anyhowwwww, plant je gras hoor…., goed plan.
  Helikopters landen makkelijk op een grasmat, voorkomt ook stofwolken.
  Je moet minimaal kunnen zien wie land op je erfgoed, whahahahahahahaha


  Maak melding

 3. Als ik de uitlatingen gehoord en begrepen heb dan is deze man bezig de bevolkingsgroepen te verdelen.Laten wij heel eerlijk zijn de meeste inteligentie is bij de hindustanen.Zonder deze groep zal het land never vooruit komen.Dhr boldewijn zou suriname niet kunnen besturen.Hij heeft nu laten blijken ,dat hij met heel veel haat rond loopt.en probeerd anderen mee te slepen.Als je een goed bestuur wil voor je land,moet jij als deskundige propageren dat het volk zelfs dezkeus moet maken.Heer boldewijn u kunt desie niet met chan vergelijken.de grootste fout die hij maakt,en notabene op de man spelen.Foei toch boldewijn.


  Maak melding

 4. Ik ben 100% eens met de Mr. A.B dat een etnische politieke leider bij deze Mr. Santokhi.C v/d VHP geen Pres van dit land kan worden.
  Wat natie vorming betreft zijn ze helemaal laat begonnen.
  Ik blijf herhalen dat in 2010 de Heren Ram Sardjoe VHP Voorzitter/Ex Vice Pres en Ronald Venetiaan NPS Voorzitter/ Ex Pres ervoor gezorgd hadden dat NF/NL de verkiezing verloren was gegaan en de NDP/MC/SU de verkiezing gewonnen.
  Mr R.S was al in 2010 eruit en nu is Mr R.V ook eruit.
  Opmerking: Deze heren hebben zich zelve verlost van de Kolonisator/NL en willen ook dat NF verlost wordt van gevangenschap door NL.
  Het volk moet weten dat NF een politieke combinatie partij is van Baas NL die SU wil over nemen en dat al die Politici gevangen zijn van hun en opdrachten moeten uit voeren.
  Het is opvallend dat NL hun als slaaf/gevangen deze keer vroegtijdig nml ong. 2 jaren van te voren heeft ingezet om verkiezing campagne uit te voeren om alsnog in 2015 de verkiezing te winnen dat helaas onmogelijk is.
  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  Ik wil het volk beleefd verzoeken en bedelen om niet bij de NF/NL(VHP,NPS,DA,91 en SPA) aan te sluiten in het belang van SU en tevens al deze NF politici te verlossen van slaaf/knecht/afhankelijk/krijgsgevangen/ondergeschikten van de Kolonisator/NL.


  Maak melding

 5. VHP Na Fesie,Voorwaarst,Zinda Baad en Toppers worden ook nog grotendeels bepaald door de meerderheid,de big losers zijn nu al begonnen met Boycotten zoals MR.August Boldewijn{een grote Haatzaaier} a no luk joe zaka zaka!!De waarheden moeten van de onwaarheden overwonnen worden zoals de warmte van de kou,door te eten van honger,door te drinken van dorst en niet mensen doodmaken en alleen drugs verkopen.VHP soso lobie..


  Maak melding

 6. Het wordt tijd dat er een andere wind in Suriname gaat/moet waaien, hoe je ook wenden wilt of keren wilt. Nu moeten wij de handen ineen slaan, en kiezen voor een president met een schoonblazoen, een integer en geschoold manager, een president die voor het landsbelang gaat, die zijn er legio, maar welke zal je kiezen en een president die daden bij het woord moeten voegen? En niet een president met prasi oso mentaliteit (kot’ odo op dat moment siert het niet), omdat je op de TV verschijnt, of een gedrogeerde president, je hoort seriositeit uit te stralen. Want daar gaat het om, even een toepasselijk Chinees spreekwoord; het maakt niet uit of de kat zwart of wit is, als hij maar muizen vangt. En daar gaat/moet het om gaan! Om eerlijk te zijn, ik heb geen politiekekleur, wel objectiviteit zin, er zijn twee partijen die (gezamenlijk hiervoor in aanmerking komen). Alleen deze twee partijen zouden het nu al opstapelende puin kunnen ruimen. Het is nu of nooit, wel het volgende, het wordt een totaal andere verkiezingsstrijd/vorm dan alle andere, dat moet niet uit het oog verloren worden. En de nu zittende pres laat nu al blijken dat hij nu al weet dat hij de fakkel onder geen beding zal overgeven. Hoe de uitslag ook mogen zijn, daarom de gepantserde limousines en niet een, maar zes stuks. Dit geld had best voor het Onderwijs of Volksgezondheid gebruikt kunnen worden. En niet om een “hedonischelevensstyle” te bekostigen, overduidelijk verkwistend onbehoorlijkbestuur. Daar zou Suriname zich nu mee bezig moeten houden, want dit is die bekende “yorkasupu”, wat nu opgediend wordt aan de gemeenschap. Waarom deze verspilling nu er minder dan twee jaar te gaan zijn. En Suriname is veilig verklaard, en nu dit de president is de enige die zich nu onveilig voelt. Wie houdt wie nu voor de gek? Dit is toch hoe je het wendt of keert erg onlogisch, deze vlag dekt deze lading helemaal niet. Dit heeft overduidelijk andere oorzaken, waar zelf de (zwerf)honden geen brood van lusten, als je wist wat jou te wachten staat. Het is allemaal verraad wat jou te wachten staat, je wil het nu niet weten, een boze droom een nachtmerrie in Cold sweath, zal je ontwaken, als je niet beter om jou heen kijk.


  Maak melding

 7. Mijn voorkeur gaat uit naar, een president met tien schone vingers hebben, neutraal moet zijn, capabel moet zijn om deze zware functie uit te kunnen voeren. Ook is het belangrijk dat de president het land, een hogere economische groei en ontwikkeling tot stand kan brengen…

  De veiligheid moet ook veel beter worden, minder corruptie, strengere straffen, meer controleposten, werk en scholingsplicht, meer werkgelegenheid zodat er minder criminaliteit en armoede is, de grootste groep van belastingbetalers worden ook het meest getroffen door criminaliteit…

  Als Santokhie van de VHP niet aan deze eisen kan voldoen dan maakt het zoals de vorige keer minder kans en zal het land verder afglijden dan nu het geval is…


  Maak melding

 8. MI KONDRE, wel zo denkt santokhi ook de rest is allemaal dom de inteligentie is bij de hindoestanen en zonder hun zal Suriname nooit vooruit komen dit gedrag heeft hij al eerder getoond en jij weet het want het zelfde toon jij hier maar hij heeft de andere bevolkings groepen wel nodig om te bereiken wat hij wilt want steeds praten over Bouterse maar als jullie weten wat deze man ook op zijn kerf stok heeft dan zal er anders gesproken worden eerst waren onze bosland broeders de grootse schurken en moordenaars nu heeft hij ook hen nodig dus even daar huiggelen en slijmen zelf als hij moet likken doet hij dat want dat valt onder principe en dan zet het mij toch aan het denken wie de gasten zijn in moengo die er in tuimelen ze vertonen het gedrag van toen slavernij verkoop mij jou broeder en ik zal jou dubbel betalen er waren jaren hok partijen het is de NDP die dat verbroken heeft en streeft naar eenheid en nu ineens roepen alle andere partijen dat ook dus niet gemeend niet uit het hart maar zien doen laat doen, en ook dat je chan niet kan vergelijken met Dessie tuurlijk niet BAASzegt jou gelijk waar het op staat maar chan zegt niks hij vergiftig jou langzaam heb je ooit Chan horen zeggen hoeveel SU voor hem betekent wel hij heeft SU al verkocht denk je dat hij zomaar naar Amerika en dan Nederland heeft aangedaan wel deze twee weten wat er daar nog te halen valt en aangezien crises is het een mooie slachtoffer wie slapen wilt welterusten BRUNSIE EN SOMO en de andere partijen moeten niet slapen voor mensen als MI KONDRE EN CHAN.


  Maak melding

 9. Ra ra wie heeft het onderzoek gedaan waaruit is gebleken dat Chan door velen in de gemeenschap graag wordt gezien als de a.s pres van Su.Dus maar wachten op een peiling van Idos,die toch dichtbij de realiteit kwam.Dat de VHP een etnishe partij is en zal blijven staat als een PAAL boven de suriname rivier.Ze zijn geleerd dat ze alleen zij die op hun lijken moeten vertrouwen en helpen om vooruit te komen.sinds de verkiezing vn 1987 heeft de VHP in geen enkele positie binnen de regering een niet VHP,er lees[hindoestaan]voorgedragen,het zelfde geldt voor een DNA positie.De VHP kan hen die de geschiedenis kent niet misleiden en ik zal hen die het niet weten wel op weg helpen om te begrijpen dat de VHP nog steeds de VERENIGDE HINDOESTAANSE PARTIJ is .MY EYES DO NOT LIE.


  Maak melding

 10. als men van een burgeroorlog houd dan moet chan pres worden van su.
  die etnische verdeel en heers polatiek die hij voert zal er toe lijden dat zijn kiezers die op hem lijken vakkundig voortijdig deze aarde zullen verlaten.
  geen chinees of hindostaan komt dan meer buiten de stad zonder gevaar voor zijn leven.


  Maak melding

 11. Chan wil tenminste strijden voor gerechtigheid.Gaat niet goed met het land.Staatskas legie.Hij zal zeker geen dingen beloven die er niet zijn.We moeten met elkaar werken om de dingen te realiseren.Niet lui zijn dus.Als dit land geen goeieleiders krijgt dan a klarie.Suriname heeft goed geschooldkader nodig.Datie na a torie.Mentaliteit is mi stem gi a mang dus a mang moesoe setie mi kong.Laten wij van deze gedachte afstappen,dan komt het zeker goed!


  Maak melding

 12. Jaja zo zoetjes aan lijkt suriname op cuba zowel het materiele als de bevolking .kijk maar naar de binnenstad van parbo.broko broko pranasie alla cuba.Rijdend in een gepanterse auto door de bouwvallige stad.zij die hun ogen sluiten slapen jullie maar lekker verder.Zie maar investeerders blijven weg.Denk jij als su de chinezen niet betaald,dat het zo blijft .de chinezen eigenen gewoon een stuk van het land su als onderpand.Slaap maar lekker verder hoor


  Maak melding

 13. Weer zo`n Haatzaaier en er zijn een hoop en aller mooiste van dit is ze worden aaltijd geinspireerd door de 1e{BEGIN} haatzaaier!!De schoolse ontwikkeling van deze gasten zijn heel gemeen beestig karakterloos beneden peil !!


  Maak melding

 14. @Pagaal ben het helemaal eens met je stelling.Suriname heeft echte leiders nodig ter aanvulling iedereen moet belasting betalen.12 srd per huishouding per jaar.zoalleen kan je dingen realiseren.Belasting op het vuil ophaal belasting op de riolering denk aan wateroverlast zo alleen kan je dat onder houden.Alle winkeliers moeten verplicht onder houd plegen aan hun gebouw.kijk hoeveel gebouwen suriname ontsieren.De kapotte straten ,stoeptegels kijk maar.Als je je been breekt is niemand aansprakelijk.Wat een cutzooi is dat.


  Maak melding

 15. Het zou van wijsheid getuigen om de discussie op te starten welke personen de Republiek kan voeren naar grotere hoogte. Sociaal en Economisch. Denk bijvoorbeeld aan prof. Anthony Caram, directeur Boussaid en ondernemer Leakat Mahawatkhan, Santokhi, NPS voorzitter Rusland, Castelen van SPA, Jessurun DA91, Stanley Raghoebarsing, mr.drs. Sharmila Mansaram, dr. H. Ori,…..

  Geen Ameerali, Robby Makka(deze wil alleen maar nieuwe belastingen invoeren).


  Maak melding

 16. Hij kan belastingen invoeren,maar welke.Als het maar een burgerlicht wordt.
  Denk aan rioolbelasting,(wateroverlast)wegenbelasting(onderhoud van de wegen).Vuil ophaalbelasting en dat kan al vanaf 1 srd per maand per huishouding.Auto belasting aan de hand van het gewicht van de auto.
  Surinamers moeten leren betalen alles willen ze gratis hebben.Soso achteruitgang met deze gedachten gang.
  Als al deze belastingen ingevoerd worden schep je werk gelegenheid.De staat kan ook staatsawinkels hebben waar minder bedeelden voor een bepaald bedrag aan levensmiddelen kunnen kopen.Door middel van een bon verstrekking.Zien als een tegemoetkoming in het levensonderhoud.Dit vereist een strenge registratie.Laat goed opgeleide werklozen deze winkels runnen.


  Maak melding

 17. jouw geheugen gaat blijkbaar niet ver terug.mr bhaai.
  tokkie heeft o.a. brunsje jaren laten afluisteren…
  men heeft geen fantasie nodig om te raden wat er allemaal op staat.
  denk maar niet dat brunsje zich zonder slag of stoot zich zal laten opsluiten.
  de lijst met vijanden van tokkie is lang.
  op dit moment zijn er blanke ned agenten samen met su agenten bezig om in su huisdeuren open te trappen op zoek naar internationaal..lees buiten ned gezochte verdachten.
  su heeft behoefte aan goede leiders en daar hoort tokkie zeker niet bij .


  Maak melding

 18. VHP IS EEN KOELIE PARTIJ DAT ZIEN WE EN DAT WEET EEN IEDER VAN SURINAME MISSCHIEN DIE KOELIE DIE IN NEDERLAND WONEN WILLEN DAT NIET ZIEN OF HOREN OF ZO MAAR IS EEN FIJT WE WETEN SINS JAAR EN DAG DAT HET ZO IS KLAAR


  Maak melding

 19. Santokhi maakt geen kans om president te worden omdat hij teveel hangt aan de wij-cultuur van zijn achterban. De wij-cultuur noemt men ook een leugencultuur omdat een individu ondergeschikt wordt gemaakt aan de groepscultuur.De andere groepen in de Surinaamse samenleving zullen moeite hebben met de wij-cultuurgedachte van zwartepiet Santhokie


  Maak melding

 20. @ basmatie

  Je moet positief blijven denken en goed je zelf beschermen want komende dagen gaan hier in SURINAME hele gekke dingen gebeuren trouwens je weet op dit moment de situatie!!Zelfs ik durf de straat niet meer op.Mensen van de vuilophaaldiensten worden ook overvallen NIEUW!!Er is gewoon VEEL onrust in het land. Allemaal gekkigheid!!Mijn geheugen gaat heel ver naar geleden of naar de punt van de uitgang en daarom welzijn en welvaart in het land en zo snel mogelijk als het kan en door een eerlijk gemotiveerde persoon met schone achtergrond en daar streven we allemaal naar.


  Maak melding

 21. Laten we eending niet vergeten wie zijn meeste mensen die een huisje huren op een hunustaan zijn bakadjarie,de groenten van wie koop je dit,wie werken voor de hindustaan,wie het weet mag het zeggen.Welke bevolkingsgroep heeft geen handelsgeest maar meer een zweef=tekie mentaliteit.Oorlog hoef niet tekomen als jij degene bent die dit wenst ,en tegelijke tijd roept dat we sranangmangs zijn.Dan wil ik weten welke mensen onder srananmangs vallen.Lees de buitenlandse berichten als er verkiezingen zijn,iedere bevolkingsgroep doet mee ongeacht welke ras je bent,en wat het vervolg is.In suriname moeten we afstappen van politiekekleur en dat is iets wat ons tegen houd.Dat verstoord het ontwikkelings proces van ons geliefd land.Het lijkt erop alsof niemand in suriname meer kan nadenken.


  Maak melding

 22. Laten we allemaal Santhoki steunen. Deze man heeft de morele kracht, de intellectuele kracht en de sociale kracht om Su weer als een volwaardige LAND te laten opnemen in de rij van de beschaafde naties van onze aardbol. Hij kan tegengas geven dat ons geliefde Su verder wordt teruggeworpen in het donkere middeleeuwen. GEEF DE GOEDHEID DE KANS OM IETS VAN SU TE MAKEN, EN LAAT HET KWAAD WEER NIET MEER AAN DE MACHT KOMEN. ANDERS WORDT HET ALLEMAAL DONKER IN SU.


  Maak melding

 23. Controle mechanisme ontbreekt in Su. Soso corruptelingen. Lanti betaalt voor het onderwijs op junioren niveau maar er zijn nog kinderen op straat tijdens schooluren. Veel autohandelaren dus veel cocahandelaren en toch zijn de auto’s duur verkocht,zelf online kopen spot goedkoper. Nog veel voorbeelden om op te noemen : ander kiesstelsel voor Su : het volk moet voor de Pres en DNA leden zelf kiezen : one vote one person. Het volk kan dan ook stemmen of de Pres er moet of niet als hij niet deugt.


  Maak melding

 24. De regering die na de huidige regering in Suriname gaat regering, zal ik absoluut niet benijden!

  Zij hebben straks één zware dobber! Ik wens hún nu al heel véél wijsheid én sterkte!

  Groet, Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 25. We moeten het kind bij de naam durven noemen, wat nu in Suriname aanstaande is. Kan je zien als de opmaat naar een totale politieke verandering in Suriname. Het is toch duidelijk dat de president zijn gang mag gaan. Onder het mom van verschillende (partijpolitieke) projecten de landsfinancien of landsmiddelen naar eigen dunk kan inzetten. Ook is duidelijk dat deze smuigerd niet van plan is zijn plaats af te staan, laat dat duidelijk zijn. En gezien de rechtsstaat en de onpartijdige rechtelijke macht en meer naar behoren functioneerd, dan moet het toch duidelijk zijn. Vooral wanneer je de nieuwe vrienden, zo u wilt bevriendelanden(schurkenstaten) waar democratie en mensenrechten helemaal niet samengaan. Je kan zeggen wat je wilt, maar dat is aanstaande in Suriname, want die gepantserde wagens zijn nergens anders voor nodig. Dan waar men mee bezig is, de totale regering en wetten naar de eigenhand zetten, natuurlijk want zijn ondemocratische beslissingen opkomst, dit tij moeten deze partijen zien te keren, voor het te laat is. Omdat de president een duidelijke dubbele agenda opnahoudt, en dat is overduidelijk. Wel zeg ik het; geloof mij of niet, ik zie geen spoken overdag, waar ik gewag van heb gemaakt is de naakte waarheid, en kijk eerst goed naar wat bedoeld wordt, denk niet dat je met deze regeerders verandering in de huidige situatie te bespeuren zal zijn, het tegendeel staat juist te gebeuren. En nu zijn we aan de vooravond at the trachehold of à new era, believe it ot not.


  Maak melding

 26. In de vorige posting; Gezien de rechtsstaat en de onpartijdige rechterlijke macht er niet naar behoren functioneerd, dan moet het toch duidelijk zijn. Omdatze buitenfunctie gesteld zijn. En de dictatoriale trekken die op een subtiele manier getoond worden. Dus BananaRepubliek inwording overduidelijk.


  Maak melding

 27. als tokkie de redder van su moet worden dan vrees ik het ergste voor suriname.
  de man die zelf geen schone vingers heeft durft met vuil te gooien.
  supermarkten ,goudconcessies ,vele huizen,hectares grond enz.enz natuurlijk eerlijk verdiend.
  tokkie hoort in het rijtje doekhie ,sardjoe ,bouta ,brunsje ,kuldipsingh,dassasingh,guptar,parmesar enz .
  raad eens wat ze allemaal gemeen hebben?
  su heeft behoefte aan een geheel nieuwe generatie intellectuelen die niet etnisch georienteerd zijn.
  brunsje en bouta zullen zich niet door tokkie laten opsluiten dus dat word geen bbq maar een burgeroorlog.


  Maak melding

 28. laat intellect, laat moraliteit, laat empathie, laat rechtschapenheid, laat daadkracht, laat goedheid, laat een bruggenbouwer,laat een werker in Su president worden.
  Van mij part mag hij of zij, paars, blauw, zwart, geel, wit, bruin of kleurloos zijn. Als het maar geen parasiet en bloedzuiger wordt van de Surinaamse natie. God helpe Su.


  Maak melding

 29. Hoop niet dat deze boitie koelie gaat regeren.

  Degene die echt gaan lijden zijn de arme hindoestanen.

  De rijken zitten een aan een ieders gat te likken.

  De NDP is groot dankzij de hindoestanen. Deze kiezers zullen

  spijt krijgen als ze terugkeren naar de vhp ik schrijf

  met kleine tollies.


  Maak melding

 30. De geschiedschrijving, de geschiedenis die nog over Su geschreven zal moeten worden, zal afrekenen met alle bloedzuigers, charlatans, legitimiteit verschaffers, hielenlikkers, parasieten, quasi-intellectuelen en -democraten afrekenen in Su. De geschiedenis zal geen meelij hebben met deze lieden. Begrijp dat er geen leven bestaat na de dood. we nemen niks mee. Alleen je goede naam of slechte naam zal blijven voortleven. En papier en het digitale geheugen is geduldig. Ongeacht hoe deze lieden heten of wat hun afkomst mogen zijn.


  Maak melding

 31. Alle goede responces hier leiden helaas nergens toe.Het volk heeft gekozen. Het volk accepteert. Wie zijn wij?Wie er ook regeert, al zal niets veranderen. GOD zij met ons Suriname ? Waar is hij ? Zelf hem lukt het niet. Dusss Veel plezier daar . Ik geef het op.


  Maak melding

 32. Sari , geloof me als santoki beloofd wat hij zegt en het land de goede richting opstuurd, geloof me vele surinaamse nederlanders vertrekken uit nederland. Bovendien heb jij ooit een zwarte een ooit vooruit zien brengen. Het zijn de hindoestanene die land vooruit zullen brengen want als er vrede is ,dan is het wel bij dit volk. Dus no lul.


  Maak melding

 33. aan kolibrie.

  Misschien heb je gelijk. Vraag maar aan de hindoestaanse kiezers waarom ze NDP hebben gestemd. En dan kom je achter de waarheid. Jy bent een racist, in deze tijd spreek je toch niet van zwarten enz. Wie zijn de zwarten, 90% van de hindoestanen zijn zwart heb je het daarover?
  De vhp is een party van pandits en vrienden. Vroeger zijn vele stukken grond via de vhp naar de pandits gegaan vb. Pt Paltan Tewarie weg enz enz.
  Wat heeft de vhp van Sardjoe voor de eigen achterban gedaan in zijn tyd waren de hindoestanen (klinkt hard) de ”gastarbeiders”.


  Maak melding

 34. Als Santhoki president wordt, dan krijgt Su weer een inbedding tussen de democratische landen van deze wereld,die een positieve uitstraling zullen hebben op de democratische, economische- sociale ontwikkeling van SU. Nu is Su ingebed tussen verschillende schurkenstaten. Tussen de ZWARTE PIETEN van deze tijd. En we hadden toch afgesproken dat ZWARTE PIET een fenomeen is die niet meer in deze moderne tijd past.


  Maak melding

 35. Dames en heren op dit forum,
  Ik begrjp de woede van jullie niet op de zienswijze van de heer Boldewijn. Boldewijn is volgens mij geenzins de boodschapper van Bouterse. Hij mag wel een opvatting hebben die jullie niet welgevallig is, maar bestrijd die met inhoudelijke argumenten en beledig of kleineer hem niet. Het is algemeen bekend dat Santhoki ook geen schone vingers heeft en dat het binnen de VHP ook rommelt. Ik acht het niet uitgesloten dat er nog voor de verkiezingen een machtstrijd binnen de partij uitbreekt.


  Maak melding

 36. “Zaterdag 26 oktober 2013 om 23:08 uur, door Pieter”

  De naam Boldewijn en Chas Mijnals zecht het iets?!

  Weet u wie Chas Mijnals is?
  Moet ik even helpen? Hij Chas Mijnals is een van de 16 die
  Suriname vernietigd hebben!


  Maak melding

 37. @ kolebrie

  Goedzo kolebrie met een fenomenale naam zo is dat en zonder jou te overtuigen of over te halen sta je binnenkort zonder complicaties.Je naam is tof,er bestaat maar 1 exemplaar van. KRACHTIE!!


  Maak melding

 38. Zolang er criminelen regeren in het land zal het onherroepelijk verder afglijden, de afgrond in…

  De gevolgen zie je nu al, terwijl een groot deel van het volk in armoede leeft, salarissen en uitkeringen niet meer kunnen worden uitgekeerd, de staatskas al leeggeplunderd is, leeft de top in weelde en luxe…

  Ik denk dat alleen de blinde ezels nog op deze Njang, Dringie Partij zal gaan stemmen…

  Welk beschaafd land in deze wereld, behalve Haïti, wil zaken gaan doen en investeren in een land waar zeer zware criminelen regeren en waar banken elk moment kunnen omvallen…


  Maak melding

 39. Terwijl de daklozen binnenkort er uit worden gezet vanwege geld gebrek , buschauffeurs niet uitbetaald kunnen worden, de kinderen van de naschoolse opvang honger hebben, en de kinderen van Nos casita nog geen onderdak hebben koopt de president peper dure auto’s….schandalig.


  Maak melding

 40. De regering is alsmaar aan het afglijden, want het is al enkele weken dat één van twee belangrijkste financiële monetaire autoriteiten zonder opgaaf van redenen wordt ontslagen. Voor een goed en betrouwbaar financiële beleid, het je de technische monetaire als de politieke monetaire autoriteit in het land nodig. Want zij moeten voor financiele stabiliteit zorgdragen, nu blijkt de kortzichtigheid van deze misdadige president. En hier blijkt de houdig (het traineren) van deze anti-leider met een totaal falend beleid, en ook nog onbehoorlijk bestuur bedrijvend. Wel wordt het financiële tekort steeds groter, omdat de investeerders duidelijk hebben laten blijken, dat er geen vertrouwen in deze onbetrouwbare delinquenten is, wie laat zijn/haar geld bij onbetrouwbare sujetten achter? Wie controleert de winkel, niemand want de staatskas is leeg en de liquiditeitsproblemen stapelen zich. De president laat openlijk blijken dat dat hem niet deert, het negeren van de volksvertegenwoordiging, kom als een man vertellen waarom één zo kundige minister het veld moest ruimen?, omdat ze geen geld wilde uitgeven die er niet is, dus je dwong haar te stelen wat jou niet is gelukt. En daarom moest zij het onderspit delven, omdat ze jou hebzucht niet wilde bevredigen, moest zij door jouw leugen praat opstraat gezet worden.


  Maak melding

 41. Een slechte, domme, onwetendheid en ras gehechtheid mentaliteit van de meeste Hindostanen is het onder volgende, waarom SU niet vooruit kan gaan en geen een volk, een natie, een eenheid en een nationale democratische partij kan vormen.
  1. Ik ben een Hindoestaan en ik ga mijn stem geven op mijn Hindostaanse broer Politieke partij(VHP).
  2. Ik ben een Hindostaan en ik ga mijn stem niet aan een creoolse(raakshat/duivel) politieke partij geven. (bedoelend op de NDP).
  3. Ik ben een Hindostaan en ik ga blindelings op een Hindostaanse Politieke partij(VHP) stemmen, omdat ik volle vertrouwen in hun hebben dat wanneer ze aan de Regeer Macht zullen komen de Hindostaanse belangen zullen behartigen.
  4. Een pure etnische mentaliteit.
  *********************************************************
  Tot slot, Er is al voorspeld in de Heilige boek Bhagavatam dat er steeds slechter in de wereld zal gaan wat Regeringsleiders betreffen, dus er gaat nooit meer goede mensen met 10(tien) schone vingers een Land Regeren.


  Maak melding

 42. @ Basmatie,

  Joe tjading, maar je hebt gelijk.En eerlijk is eerlijk; als de Viestie Hagoe Ping de verkiezingen wint, schijten alle negers(blakkamang) een paal met prikkeldraad.

  Odi odi


  Maak melding

 43. VHP moet niet aan de macht komen.
  dan zijn de andere volkeren nooit meer in tel.
  sodemieteren jullie maar op.jullie vertellen toch dat wij zijn uit india.rot dan naar india met je zooitje.
  laat mijn land met rust,maar aan de macht komen never
  nooit.jullie zijn zo rasistisch als ik weet niet wat.
  gemeen .tokkie tokkie straalt het af.kijk hem maar goed aan dan zie je zijn gemenigheid.


  Maak melding

 44. Mensen de waarheid is hard ! In suriname leven alle volkeren naast elkaar. Let wel de ned suri s het hebben over discriminatie, de jongeren die in ned opgegroeit zijn hebben het over discriminatie en weet je waarom ze hebben niet van hun ouders meegekregen hoe ze zich moeten gedragdn als surinamers, ik heb dat wel geleerden mooier mijn beste vriend is een corioniaanse man die de hindoestanen prachtige mensen vindt , dus Sari kijk het even van de andere kant.suriname krnt geen discriminatie.


  Maak melding

 45. Laten we de feiten onder ogen zien hier en daar wordt ergeroepen dat de hindustaan niet aan de macht moet komen.Dit is nu discriminatie van de blakamang.om enkele dingen op tenoemen.Wie hebben en doen de meeste investeringen.houtzaagerijen,bouwwinkels.levensmiddelenwinkels,de meeste artsen,kortom intelectuelen ,ondernemers.noem het maar op.en welke blakamang heeft iets,ik weet geen naam en olek wat een blakamang heeft.Als al de aziaten suriname moeten verlaten,zoals sommigen dat roepen dan ben ik benieuwd,er blijft niets van het land suriname over.WAT BEKEND IS BLAKAMANG LESIE,het is een volk van alles gratis.Niet voor niets het spreekwoord blakamang de lekie kraboe na inie barie.Kijk ben er niet voor bevolkingsgroepen neer te halen.Maar dit zijn de feiten.Als je in de stad loopt kijk hoe het surinaams volk langs mekaar loopt.Wat hebben blakamang,meer zo iets mie o mekie wang njang,meer een hossel cultuur.Noem een blakamang die,voor het nageslacht een bedrijf ofzo heeft achtergelaten.Naar mij weten geen.EEn blakamang wil snel monie.Ze leven per dag.Ze hebben geen lange termijnvisie.Het beste dat we moeten gaan leren accepteren,en de handen ineen te slaan.Als dit zo doorgaat,ben ik bang dat er taferelen zoals in zinbabwe onderleiding van mugawe zullen krijgen.Hij heeft toch alle investeerders weggejaagd,eindstand zijn eigen zwarte land genoten weten er geen raad,Maar hij heeft zijn zwarte volk wel opgeroepen om de mensen te verjagen.Dus waar praten blakamangs over.Ga naar de kerk en bid voor saamhorigheid


  Maak melding

 46. Racisme viert weer hoogste onder de schaamlteloze wezens.

  Zonder de Hindoestanen zou Suriname op het niveau van Kenia verkeren. De VHP heeft kundige bestuurders en dat is wat Suriname nodig heeft. Santhoki is the best man for the job in 2015 !


  Maak melding

 47. HAAATZAAIERS hebben ook volkomen evenveel recht als de niet haatzaaiers we moeten met zn allen doen in dit mooie moderne samemleving van nu,maar alleen 1 ding ze zijn EENDACHTIG en primitief.Ze kunnen ook niet helpen omdat ze in hun knopendraaiers zich verbeelden.


  Maak melding

 48. De Hindoestanen zijn de grootste bevolkingsgroep in Suriname. Het is echter nooit gelukt dat om te zetten in regeer macht.
  Ik denk dat dat vooral komt doordat Hindoestanen teveel culturele bagage meenemen. Geloof en traditie spelen een grote rol in de Hindoestaanse gemeenschap.
  Dat is op zich geen probleem ware het niet dat de Hindoestaanse cultuur veel elementen heeft die andere groepen niet wensen over te nemen.
  Neem de verhouding tussen mannen en vrouwen, uithuwelijking en het kaste systeem.
  Als de Hindoestanen ooit willen regeren zullen ze meer moeten integreren.
  Het is al gebeurt op meerdere plaatsen in het Caraïbisch gebied. In die gebieden zijn Hindoestanen veel gematigder en hebben ze ook veel dingen overgenomen van andere groepen.
  Je kunt van Creolen zeggen wat je wilt maar feit is wel dat hun cultuur niet uitsluitend is. Zij hebben daardoor meer binding met de overige groepen.


  Maak melding

 49. Mekaar beschuldigen helpt Su niet in ontwikkeling. Niemand is perfect. Ik ook niet. Bekijk elkaar de positieve kanten en een hand/volk vormen om dit mooi land tot ontwikkeling te brengen. Wij hebben elkaar nodig om Su op te bouwen. Alleen vind ik dat de President door een meerderheid van het volk gekozen moet worden,niet door de DNA-leden.


  Maak melding

 50. @Sunil

  Dan zou heel Suriname uit ambtenaren bestaan met allemaal een gouden Cadillac en er zouden veel voedselpaketten gestuurd moeten worden want daar zou er geen geld voor zijn.


  Maak melding

 51. Ook ik vind Santhoki niet de ideale persoon (hij is ietsje te etnisch) maar hij is geen domme man en zal waarschijnlijk niet zo stom zijn om één ras (welk dan ook) voor te trekken.

  De echt slimme leiders hebben door dat je geen groepen tegen elkaar moet uitspelen. Als er iets is dat de Creolen en Hindostanen geleerd hebben rond de onafhankelijkheid, is dat het wel.

  De Hindostanen en Creolen mogen dan niet altijd echt elkaars vriend zijn, ze kunnen wel goed genoeg samenwerken voor succes.

  Ik denk dat Santhoki voor nu de meest geschikte persoon is om het land te leiden. De NPS heeft geen geschikte persoon. Rusland kan me in geen enkel opzicht bekoren, Breeveld is een zachtgekookt eitje op wie je niet aankan, over de NDP zwijg ik maar. Daar is geen enkele fatsoenlijke figuur ook maar enigszins op de voorgrond (als je eerlijk bent mag je daar niet meedoen met de bestuursverkiezingen).

  Ik vind dat Santhoki zich wel wat vaker mag laten horen in algemene kwesties. Het zal lang duren voordat we iemand van het intellectueel kaliber als Vene in de politiek zullen zien.

  Zoals vaker zeg ik weer: WAAR BLIJFT ONZE VERSIE VAN OSCAR ARRIAS. WANNEER STAAT ER EEN SURINAMER OP MET PRINCIPES, MORAAL EN FATSOEN OM DE BOEL TE LEIDEN??

  @ koos:

  Klinkklare flauwekul!! Tot de beginjaren zestig waren de Hindostanen nergens. Suriname dreef op de kennis van de weinige blanken en de creolen. De Hindostanen hebben hard gewerkt om zich op te werken, applaus daarvoor. Maar neem van mij aan, dat alleen hard werken ze niet zo ver zou hebben gebracht. Ga eens praten met (o.a.) medische studenten, dan zal je horen wat er daar al jaren gebeurt

  Jij zegt dus eigenlijk dat een staat zonder Aziaten kansloos is in deze wereld. Volgens jou is succes dus rasgebonden? Is dat niet ehh, hoe heet dat ook al weer ??

  @ Jacobus:

  De achtergrond/oorsprong van pieterbaas komt voort uit racisme. Dat wil niet zeggen dat iemand die het sinterklaasfeest viert met zwarte pieten ook daadwerkelijk racistisch is. De werkelijkheid is gecompliceerder. Mijn vader was tegen zwarte pieten, toch heeft hij af en toe (genoodzaakt) Sinterklaas met ons gevierd. Veel moeite had hij er niet mee. Ik ben tegen zwarte pieten, ook om pedagogische redenen. Toch heb ik af en toe (genoodzaakt) sinterklaas met mijn kinderen gevierd.

  Waarom? Zowel voor mijn vader als ik gold: het plezier van mijn kinderen is belangrijker dan mijn principes. Toch hoop ik dat ooit het feest ten minste anders wordt gevierd dan nu. Zal ik mijn energie er in steken om het te veranderen? Nee, niet de moeite waard.

  Ik heb eerder hier verklaard dat veel Surinamers net zulke racisten zijn als veel Nederlanders. Niet alleen tussen verschillende rassen, maar ook binnen één ras. Lichtkleurige javanen, hindostanen en negers denken dat ze beter zijn dan hun donkerdere variant.

  Ik zou net als srika willen zeggen:

  kom maar op met die minnetjes.


  Maak melding

 52. “”Mekaar beschuldigen helpt Su niet in ontwikkeling. Niemand is perfect. Ik ook niet. Bekijk elkaar de positieve kanten en een hand/volk vormen om dit mooi land tot ontwikkeling te brengen. Wij hebben elkaar nodig om Su op te bouwen.””

  Goed gezegd.

  Als ik een fundering moet storten, neem ik djoeka’s. De anderen hebben de kracht en het uithoudingsvermogen niet om het lang vol te houden.

  Als ik iemand voor me moet laten planten, neem ik een koelie of een Haïtiaan.

  ….. ga zo maar door.


  Maak melding

 53. Boldewijn verzuimt te vermelden dat bij de verkiezingen van 2010 vele van onze hindoestaanse broeders hebben gestemd op de NDP. Ook in de geschiedenis zijn er voorbeelden van waar er geen sprake is van etnische stemming. Sinds het overlijden van Jaggernath is er een vernieuwingsbeweging ontstaan binnen de VHP. Boldewijn’s uitspraken zijn niet wetenschappelijk en dat neem ik hem kwalijk.


  Maak melding

 54. Flink wat gefrustreerde mensen hier op het forum!! Als de hindoestanen die over het algemeen goed geschoold en capabel zijn niet mogen regeren, wie dan wel??? De creolen soms??? Alsof de creolen de meest slimme en capabele mensen zijn in Su!! We zien hoe geweldig deze regering het doet, de staatskas is zo goed als leeg en er wordt meer uitgegeven dan dat er binnenkomt!! Het leven wordt met de dag ondragelijker voor een grote groep in Su dankzijn deze regering!!!


  Maak melding

 55. @midete

  ik zie geen redenen om je rood te geven.Als we aan onze volks wijsheid hielden van “Obia a no fu yu,no spitie inie”
  dan was deze discussie niet nodig geweest.Tang so.


  Maak melding

 56. KOOS jij bent een achterbakse racist jij zegt racisme door schaamteloze wezens en dan zonder hindoestanen zou Surinamezijn als Kenia en dat santokhi de man is voor SU dus zo zie je het maar je wilt beter over komen dan dat je bent maar de duivel hem zelf. HEMAN laten ze het proberen kijken of jij en koos gelijk hebben Suriname is voor iedereen dus ongeacht geloof achtergrond er bestaat maar 1 GOD vader van ons allen het is dat wij zijn kinderen ons als dieren gedragen en het is toch dan zo wie het volk kiest dus het gezeur helpt niet wij mensen maken alles kapot en dan de ander de schuld geven we kunnen niet met en niet zonder elkaar dus welke is beter ik denk dat we het niet moeten verbannen kijk hoe mooi SU word dat er geen eenheid is vernietigt SU daarom vraagt de PRESS voor eenheid want laat ook dhr santokhi op de bijbel of koran zweren dat hij schone handen heeft oke ik geef een kans 1 schone vinger dan dus wie niet weet of doet alsof of niet wil weten dat is wat anders maar zet niet je handen in vuur maar ja dat zou je toch doen omdat het de VHP is dus weer het probleem van vooraf weer disco en haat dag eenheid.


  Maak melding

 57. tokkie is de geert wilders van suriname.
  tokkie weet dat hij op een ramkoers zit met zn ambities om pres te worden.
  bij een niet te vermijden rassen conflict rekent hij op de steun van Guyana en trinidad.
  tokkies plannen zijn te vergelijken met de plannen die oom adolf had in de jaren 40.
  veel voormalige kolonies zijn in handen gevallen van koelies zoals bijv Guyana .
  tokkie heeft de illusie dat hij dat in su ook kan bewerkstelligen.
  hij heeft al verregaande afspraken met leiders van verschillende landen om hem te steunen.
  helaas voor hem heeft hij niet de steun van surienamers want een racist als pres pikken we niet …maakt niet uit van welk ras je bent.


  Maak melding

 58. @ basmatie vertel wie zou jij als president willen.Heb je zelfs niet door dat het onderwijs in su zelfs niet spoort.Hoe wil jij een land naar grotere hoogte brengen?
  Wil je dat invullen met een stelletje ongeschoolde ratten.Die nu 6 limimousines hebben aangeschafd,om zich zelfs te pantseren.Ik heb geen politiekekleur.Waar ik naar uit kijk een man die ballen heeft om van dit land een land te maken,en waar mijn na geslacht ook iets aan zal hebben.Gaat dit land nog onder deze regering verder.Geloof me dat zelfs het onderwijs afgeschafd zal worden.Is het dit wat je bedoeld.Dus jij bent ook een van hun die afglijding inzet.Schei toch uit man doe niet zo dom.


  Maak melding

 59. @ Heman. Dat zou je natuurlijk zelf kunnen opzoeken. Je beschikt immers over een internet aansluiting.
  Om het je gemakkelijk te maken, cultuur is de leefstijl van een samenleving. Denk aan taal, eten, religie en wereldbeeld.
  Zo is de gedeelde taal in Suriname het Creools.


  Maak melding

 60. De ontwikkelingsniveau/graad van een land is afhankelijk van een aantal variabelen.
  Je kan het in een wiskundige functie vangen.
  Y= f(spaarzaamheid, hard werken, culturele- en mentale instelling, goede instituties,fysisch- geografische locatie, good gouvernance, goed onderwijs).


  Maak melding

 61. wel wel ,, als de vader zo geweldig goed is voor land en volk,,dan waarom trekt iedereen zich zelf weer terug uit de vriendschaps banden met sme..

  kijk maar naar obiangoo, de haïtaaanse dans maniak, de guyanese pres,de braziliëanse pres. de zuid-amerikanse lijders die allemaal zulke byzondere vriienden zijn van deze moordenaars lijder..

  zelf de chinezen staan te twijvelen of ze wel of niet moeten doorgaan met deze boeven bende..

  welke investeerder staat op zanderij om binnen te dringen..

  amerikanen zitten in sme op de wacht om deze drugs dealer meetenemen naar huis in new-york bij de zoon..

  moro é doro


  Maak melding

 62. Ik denk dat de tijd nu rijp is om een wet te maken dat het verboden wordt aan de politieke partijen om vroegtijdig te beginnen met verkiezing propaganda/campagne en vooral huis aan huis bezoek.
  Wet moet zijn dat 6(zes) maanden voor de verkiezing toegestaan is aan de politieke partijen om te beginnen met verkiezing campagne uit te voeren, zodat de Regering rustig zijn werk kan doen.
  Ook een wet dat het niet mogelijk is dmv staking/protest een Regering naar huis te sturen, omdat een Regering gekozen is voor 5 jaren en moet dat rustig ook afmaken.
  Het doen en laten van de VHP(NF) werkt stagnerend/saboterend met de ontwikkelingen in dit land.
  Opmerking: Laat het duidelijk zijn dat geen enkel meerderheid hoop heeft met Santokhi aan het roer en niet door te schrijven de VHP(NF) dat gaat bereiken.
  Het is de tijd aangebroken dat de NF(VHP) verbroken moet worden, dus niet meer moet bestaan.
  Iedereen moet aansluiten bij de NDP/MC en punt uit. Zoals die 2(twee) bekende Heren dat gedaan hadden als goede voorbeeldige in het belang van SU.


  Maak melding

 63. @radjkoemar,Dus jij bent voorstander van een dictatoriaale staat.Je bent niet goed bezig.Weet je wat jij kan doen alle chinezenwinkels,bouwmarkten,en alle andere investeerders het land uitsturen.Dat wordt pas lachen.De tijd van dozen,donaties uit het buitenland is voorbij.Ik hoop dat deze gang van zaken jou en je familie trefd


  Maak melding

 64. Laat Santokhi de kar trekken in Su. Hij heeft de ambitie, de kracht, het intellect en de wil om die puinzooi daar op te ruimen.
  Of moet de situatie verergeren? We weten dat nu criminaliteit, domheid, seriemoordenaars en rovers aan de macht zijn. Die heeft een uitstraling naar beneden. Kijk maar naar al die roofovervallen die op dagbasis in Su worden gepleegd. Boven geeft het goede voorbeeld. Als zij amnestie krijgen, waarom wij niet denken ze.


  Maak melding

 65. =Ik vind het jammer om al die negatieve berichten te lezen. Zie hoe sommige Surinamers in elkaar zitten. Zij stemmen liever voor een crimineel, dan iemand die goed geschoold is, weet waarover hij het heeft, heeft zijn kwaliteiten en heeft Suriname internationaal op de kaart gezet.

  @Rini Dandy, weet wat je schrijft, omdat het omgekeerde ook in Amsterdam is gebeurd. Toen een groep Hindoestanen het roer van kwakoe wilde overnemen, heeft men geklaagd dat het een ander naam moest krijgen, omdat het geen feest van de Hindoestanen is.

  =Ik heb geen partij, maar zolang men mensen als Boldewijn zetten om zomaar iets te schrijven dat niet op waarheid berust zal het zal het nooit goed gaan.

  -Bouters is nog nooit geland op Shiphol
  -Surinamers zouden geen dievenijzer meer hoeven te plaatsen voor hun woning!!!!!

  =Zie maar de criminaliteit in suriname waar niemand meneer Belfort weg mag halen, omdat hij onder Brunswijk valt. Amafo precies hetzelfde.

  =Zolang men zo gaat blijven denken om toch kiezen voor mensen die hun wek niet goed doen en te laten op hun posten zul je altijd met ellende te maken krijgen.

  ==Beste mensen het geklets om steeds over de buitenlanders te praten en vooral ook de SuriNed kan ik een ding over zeggen:::
  ZONDER DE BUITENLANDERS ZAL SURINAME HET NOOIT REDDEN.


  Maak melding

 66. Er was een tijd ( jaren 70)in Su waar de Hindostanen Nickerie voor hun alleen wilden hebben.Zo zie je hoe deze mensen denken.Santokie mag er zijn als pres. Zijn we tenminste af van DDB. Waarom mag een Hindostaan geen Pres worden? Kijken wat het wordt.De VHP alleen kan het land niet regeren.


  Maak melding

 67. Heren en dames op deze site over blaka mang en Hidoestanen en wat nog meer. We hebben het hier wel over mensen. Wij mensen die deze aardbol nu bewonen, stammen ooit eens van een populatie van 200 vruchtbare vrouwen die van origine uit Afrika kwamen. De evolutie heeft ons zo gemaakt zo als we er nu uitzien. Ons buitenkant wel te verstaan. Wit, zwart, geel, bruin, kleurloos. Het is de evolutie mensen. Wij mensen zijn genetisch allemaal familie van elkaar.
  Waarom denk je dat een zwarte of een blanke of bruine samen een kind ter wereld kunnen brengen. Simpel omdat we ooit eens afstammen van die 200 vruchtbare vrouwen.
  Zelf de genen van de Chinees is afkomstig uit Afrika. Dat heeft genenonderzoek uitgewezen.
  Maar naast onze hardware (onze buiten kant), zitten we nog met onze soft ware. Ons doen en denken. Die is door cultuur gevormd.De culturele input van de Hindoestaan, de Creool, de Javaan en de Chinees zijn allemaal verschillend.
  Wij zouden onze soft ware op elkaar moeten afstemmen. Daar zit het grote probleem. Naast het feit dat we eigenlijk allemaal familie van elkaar zijn, verschillen we toch van elkaar door ons doen en denken. Dat zouden we beter moeten afstemmen.
  En verder wou ik nog betogen zoals een oude leider van China het zei: ” Het maakt niet uit als de kat geel of wit is, als het maar muizen vangt”.
  Nou ik denk dat Santokhi de kat is die muizen kan vangen in dit huidig tijdsgewricht.


  Maak melding

 68. beste meneer mi kondre .
  na 15 jaar vene en vhp heb jij nog niet ingezien dat de vhp op een dood spoor zit.
  bij de laatste verkiezingen hebben de mensen uit protest op de megacombinatie gestemd…ook niet mijn favoriet.
  regeren is vooruit zien en laat dat nou net iets zijn wat tokkie niet kan.
  tokkie is een racist in hart en vhp nieren,daar komt nog bij dat hij ddb , brunsje en consorten wilt opsluiten.
  laten dat net de enige suries zijn die oorlogs ervaring hebben en de manschappen .
  een 2e burgeroorlog zit er aan te komen.
  omdat jij waarschijnlijk alleen met mensen omgaat die op jou lijken weet je niet wat er speelt.
  groot gaat de verassing zijn als je straks naar Guyana moet vluchten met tokkie zijn lijk.
  voor mij mag iedere niet racist pres worden van het land .
  ik weet zeker dat er bij de vhp genoeg mensen rondlopen die zich kwalificeren voor de job.


  Maak melding

 69. Ik denk dat met Santhoki als president kundige bestuurders zullen worden benoemd. De heer Santhoki zal de naam van ons land uit het drecht trekken. Suriname zal in ieder geval verlost zijn van de criminele bende die het land nu zoveel schade berokkent.
  Wij goed denkende Surinamers zullen weer trots zijn op ons land en met trots kunnen zeggen,zie daar de Surinaamse president.
  Een president wel te verstaan, die geen bloed heeft aan zijn handen en niet is gesignaleerd door Interpol.
  Santhoki zal Suriname overal ter wereld kunnen vertegenwoordigen zonder bang te zijn te zullen worden opgepakt. Verder zal hij zich ijveren om DDB achter slot en grendel levenslang te krijgen.
  Santhoki is ervan doordrongen dat zonder gerechtigheid voor die moorden die gepleegd zijn door DDB en zijn bende het land nimmer vooruit zal komen.
  Gerechtigheid a la Argentinië en Chili.
  Wij willen verder maar daarvoor is van wezenlijk belang dat alle mensenrechtenschenders worden vervolgd en gestraft. De amnestie wet zal a la Argentië en Chili worden in getrokken.
  Suriname is nu een land van straffeloosheid waar de grootste crimineel president is en de ontwikkeling van het land in de weg staat.
  Willen wij in de eerste helft van deze eeuw nog enige ontwikkeling bewerkstelligen dan is er geen plaats meer voor criminelen in het centrum van ons staatsbestel.
  Wij verdienen meer dan deze criminelen aan de macht.

  Ik schaam mij heel diep om een moordenaar veroordeelde drugscrimineel, die notabene laag opgeleid is te zien president te spelen.Iemand die geen enkel moreel gezag heeft.


  Maak melding

 70. =Mensen wanneer houdt het op om etnisch te denken:::zo scheld de een de creool uit en de ander de Hindoestaan.

  =laten wij eerlijk zijn voor de geen die etnisch willen blijven denken::
  -Welke groep staat het meest ingeschreven bij de woningbouw voor een woning?
  -Welke groep heeft de hoogste titels behaald
  -Welke groep zit het meest in de gevangenis?

  -Gelukkig ben ik met zijn familie heel positief en hebben wij het wel ver geschopt en vandaag vind de familie elders dat wij niet meer bij ze passen, omdat wij anders zijn geworden.
  -Een troost, ik ben helemaal niet blank.

  =Ik probeer heel ver weg te blijven van mensen die heel negatief zijn en geen toekomst hebben en een ander het leven zuur maakt.


  Maak melding

 71. Hahaha. Ik ga helemaal stuk. Evidente waarheden en woordenboek definities minnen? Shoot the messenger, that doesn’t change the message!
  Als Hindoestanen ooit regeermacht willen hebben zoals hun broeders in het Caraïbisch gebied is realiteitszin een eerste vereiste. Verander de negatieve elementen in je cultuur, tot die tijd sta je alleen.
  Als tien mensen roepen dat je uit je bek stinkt kun je roepen dat het niet zo is, je kunt ook je tanden gaan poetsen.
  Slaap lekker.


  Maak melding

 72. Jongens en meisjes van Waterkant.
  We zijn allemaal racistisch.
  Sommigen meer als de ander en dat is helemaal niet
  erg.De moraalridders die staan te gillen dat Hindoestanen racistisch zijn en weg moeten zijn net zo erg.
  Alleen doen ze het niet openlijk.Suriname zonder de negers dat zou pas een saai zijn,want dan valt er ook niet meer te discrimineren,geen diefijzer,criminaliteit enz..


  Maak melding

 73. Als Racisme wint, verliest de politiek!
  Als Racisme wint, blijft De Duivel aan de macht!
  Als Racisme wint, wint ook de NDP!
  Als Racisme wint, verliest Suriname wederom haar waardigheid.
  Als Racisme wint, verliest een ieder!


  Maak melding

 74. Ik heb geen problemen met een Hindoestaan als president want die zijn ook Surinamers, waar ik wel problemen mee heb is dat een LID van de Verenigde Hindoestaanse Party een president leveren. DE VHP mag zijn naam veranderen in Vooruitstrevende Hervormings Partij maar als ik naar de samenstelling van de party top kijk van hoog tot laag is alles Hindoestaan gebleven de enige hervorming is de naam en wat vooruitstreven is hun portemonnee vullen ten koste van alle Surinamers. Ik zeg ja voor een hindoestaanse president als Robert Ameerali nee tegen Santokhi omdat hij de gedachtegoed van de Verenigde Hindoestaanse Party vertegenwoordig en niets anders dan een puppet zal zijn voor de oude garde achter de schermen die via hem Suriname willen regeren. Ja voor een Javaanse president, ja voor een Chinese president, en ja voor een Indiaanse president en nee tegen een geleverde president van de VHP.


  Maak melding

 75. de v.h.p wil hem hebben , maar Suriname lust hem niet .
  deze rasist wil gewoon een burger oorlog ontketenen in suriname , maar ze zijun gewaarschuwd .
  Het is alom bekend dat er op elke patij bijeenkomst van de v.h.p alleen mensen verschijnen die op hun leider lijken .
  en is deze man die praat over verbroedering terwijl hij vooraf schreeude dat de binnenlands bewoners dieven en moordenaars zijn .
  weg met deze partij , ze willen gewoon hun eige mensen verrijken .


  Maak melding

 76. In Suriname zijn alle bevolkingsgroepen verantwoordelijk voor de puinhoop dat er momenteel is. Misschien met uitzondering van de indianen. De binnenlandse zwarte broeders wel, omdat ze op mensen als Brunswijk stemmen en dat betekent stagnatie.
  Alle politieke partijen in Suriname hebben jaren aan rassenscheiding gedaan en bewust. En dat is de reden dat Suriname nog steeds niet vooruit gaat.
  De Hindoestanen die denken dat indien ze Suriname verlaten het afgelopen is met het land, zeg ik wakker worden. De VHP is een van de boosdoeners dat het zo slecht gaat met Suriname. Net als de NPS,KTPI, NDP enz enz. In het verleden hebben ze niets aan de ontwikkeling van het land gedaan en in de toekomst zal het ook niet lukken. Iedereen die denkt dat het beter zal gaan met Suriname indien de VHP of welke politieke partij dan ook mee regeert, zeg ik blijf maar lekker dromen. Men kan elkaar de schuld blijven geven, maar ik kijk naar het verleden en heden en ik zie dat Surianem nog steeds aan het ploeteren is. We hebben al jaren hout, goud, visserij, aardolie, bauxiet enz enz en toch hebben velen niks. Waar is al het geld gebleven. Ja, ik weet ook dat de multinationale je leeg zuigen, maar met zo’n kleine bevolking had ik toch een beetje vooruitgang verwacht.
  Een fijne dag.


  Maak melding

 77. Moengonese winkelier doodgeschoten voor zijn huis
  27/10/2013 (Bron-dwt.com)

  Winkelier Faizel Mahboeb is zaterdagavond om half tien in Moengo voor zijn woning beschoten en later op de plaatselijke polikliniek overleden. Dit bevestigt politie inspecteur Iwan Bruce.

  Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

  Mahboeb is na sluitingstijd op zijn bromfiets naar huis, aan de Kapitein Silosweg, een paar honderd meter van de winkel gereden. Bij aankomst werd hij beschoten door twee mannen en een geldtas afhandig gemaakt. Mahboeb, die over een vuurwapen beschikte, beantwoordde het vuur.

  Na de schotenwisseling zeeg hij neer op de inrit van zijn woning. De politie was snel ter plaatse en heeft het slachtoffer naar de poli van Regionale Gezondheidsdienst gebracht. Daar kwam het slachtoffer te overlijden.

  De daders zijn na de schietpartij lopend gevlucht richting stafdorp. Bruce zegt dat er informatie binnenkomt aan de hand waarvan de daders in beeld worden gebracht. De buit is niet noemenswaardig omdat de winkelier niet gewend was met veel geld over straat te gaan, aldus de politie. Mahboeb woonde vroeger boven zijn winkel, maar woonde sinds kort op een ander adres.

  Een hardwerkende ondernemer die in zijn eigen levensonderhoud voorziet, wordt op zo’n brute wijze om het leven gebracht.

  En wie zijn de DADERS?
  En wat doet BRUNSIE in deze?
  Ik hoop dat er een enorme klopjacht wordt geopend op deze daders.
  Het zijn gewoon BEESTEN!

  Faizel Mahboeb: R.I.P.
  Sterkte aan de nabestaanden.


  Maak melding

 78. Hoe kan men iemand beoordelen die nog geen president is geweest op zijn functioneren????
  Laten we na zijn regeerperiode beoordelen of die persoon goed werk heeft geleverd??


  Maak melding

 79. What about die andere partijen dan?
  Abop van brunswijk wil ook president worden en uit welk volk bestaat zijna achterban we lul djaos abra dies volk dat volk. Waaruit bestaat de nps?

  De grootste boeven zitten nog steeds bij de NDp.


  Maak melding

 80. Leuk stemmingmakend ‘bericht’ WKN(of is het VHP-media):

  ‘een grote meerderheid van de bevolking in ons land hoopt er daarom vurig op dat hij na de volgende verkiezingen de scepter van ‘s lands bestuur in handen kan nemen’

  Wie van de VHP beweert dit en uit welk wetenschappelijk onderzoek/enquete hier in Suriname (dus niet NL)is dit gebleken????????????????????????????????????????????

  Boldewijn’s MENING (dus geen empirisch onderzoek, heeft hij ook nooit beweerd) ligt meer bij de Surinaamse realiteit, hoe graag pro VHPers dit anders willen zien. Dus kom maar op met de minnetjes 🙂


  Maak melding

 81. Santa, de NDP is de partij die het raciaaldenken heeft doorbroken.Ook de andere partijen hebben het raciaaldenken doorbroken.Alleen de VHP promoot door en door aan haar achterban dat ze thuis moeten komen omdat ze thuis horen te zijn.Weg met racisme, weg met de VHP,Leve de NDP. Ook een partij als de De NPS heeft zelfs al meer dan vijftig jaren Hindoestanen in haar bestuur.Hoe zit het met de VHP?


  Maak melding

 82. @ Dilip Ramlakhan:
  Door een verkeerde leider te kiezen verliest de NDP haar geloofwaardigheid. Dat is echt heel jammer want inderdaad zou die partij een goed alternatief geweest zijn om het kiezen op racistische gronden te doorbreken.
  En juist die verkeerde leider, die zelfzuchtige en eerzuchtige man, belemmert deze ontwikkeling.
  Door hem blijven de kiezers stemmen op hun eigen soort mensen!
  Daarom geef ik hem de schuld, dat racisme het wint, vanwege de NDP!
  De leider moet vertrekken want hij staat symbool voor corruptie, moord en criminaliteit!!


  Maak melding

 83. ik teken voor een hindostaan of een javaan of een indiaan als pres.
  het mag zelfs een creool zijn ..
  voor mijn part word een chimpansee pres.
  maar geen corrupte racist.
  suriname love it or fucking leave it.


  Maak melding

 84. Wel meneer Santokhi, als je pres wilt worden, dan zal je heel hard moeten aantonen dat je een alternatief bent. De huidige generatie kiezer houdt zich ( helaas ??? ) niet bezig met decembermoorden etc. Kun je de kiezers bewijzen dat de VHP nu ” anders ” is dan het de afgelopen 55 jaren was ? Een vriendenclubje die uitsluitend met eigen belangen bezig is ? Ik hoop niet dat het weer Bouta wordt, maar jij ” het alternatief “? De VHP ? Ik zit hier te lachen. Alvast sterkte, voor mei 2015.


  Maak melding

 85. @anderfront ik begrijp je niet,jullie schreeuwen allemaal wie na sranangmang.En tegerlijkertijd discrimineren jullie.Ik vind zet de mensen die guts hebben die intelectueel zijn.Kijk nu naar de huidige regering die bakken er niets van.
  Bigisma dei was gewoon een bigisma-massameeting.De mensen zijn niet goed behandelt te worden.
  Ik weet echt niet wat blakamangs willen.Geloof me een blakamang kan niet regeren.Ik vind het jammer hoor dat ziende oog dit mooi land weg kwijnt.Wat mij betrefd mag amerika suriname eigenen.


  Maak melding

 86. mie kondre”)
  blakka mang kan niet regeren ??,
  gaat deze v.h.p het wel kunnen na 55 jaar een hindustaanse partij is en blijft ?
  duik ééns in de geschiedenis boeken dan zal je zien wat v.h.p betekend , dus niet hoog van de toren blazen .
  voor- hindustaans- publiek
  dat is de betekenis van v.h.p


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.