Israëlische hulp bij reanimatie landbouw Suriname

29

PARAMARIBO, 26 okt – Moderne teelt van planten en vee heeft veel aandacht getrokken van een Surinaamse delegatie die Israël bezocht. Een Israëlisch team dat op tegenbezoek is, moet kennisoverdracht een stuk dichterbij brengen. In elk geval staan politiek en ambtenaren in de startblokken.

De hoop is dat het ook aanslaat bij de doelgroep, landbouwers en veehouders. Met de Israëliërs is al bereikt dat er veertig miljoen dollar wordt geïnvesteerd in commerciële landbouw en organisatie van productie. “We willen profiteren van hun technologie, van het geld dat ze kunnen binnenbrengen via investeringen”, zegt Winston Caldeira van investeringsteam IDCS. Hij raakt niet uitgesproken over de verworvenheden van de anderen, “En dat onder moeilijke omstandigheden.”

Het aangetroffen vernuft heeft klaarblijkelijk geïnspireerd. Volgens minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw Veeteelt & Visserij moet de band met Israël een ware omslag teweeg brengen. Met de nieuwe partners zal gewerkt worden aan een master plan. De reorganisatie van de agrarische sector wordt daarin vastgelegd. “Israël kan niet alles voor Suriname doen, maar we nemen wel hun ervaring mee die ze hebben opgedaan in andere landen”, aldus Caldeira.

29 REACTIES

 1. Mooi zo, alleen maar positief nieuws. Hoe sneller de Mossad, de grootste crimineel uit de Surinaamse geschiedenis ontvoert en berechtigd, tegen massamoord en misdaden tegen de mensheid, hoe beter dat is.

  Daarna kan het volk weer de draad oppakken en o.a. landbouw op een veel hoger nivo tillen… Een maffia regering zal niets voor het volk kunnen doen, eigen zakken vullen heeft meer prioriteiten…

  Suriname heeft veel groeipotentie, maar met de verkeerde mensen, die alleen maar voor meer ellenden en achteruitgang zorgen, aan de top. Een crimineel heeft nou eenmaal meer verstand van stelen dan van besturen…


  Maak melding

 2. Surinaamse delegaties reizen de hele wereld af om zogenaamd kennis om te doen, maar het resultaat blijft 0.
  Het enige land dat nog niet is bezocht is volgens mij Plopsaland.


  Maak melding

 3. Waarom denken deze ndp ministers dat Surinamers zelf niets kunnen doen?!!
  En dit project….ach dit dient als zoethoudertje voor een paar dagen.
  Er komt toch niks van terecht net als de rest van de duizenden porojekten. wij zijn al enkele jaren verder en toen reisde Parmessar en delegatie naar Panama om de bananen sector naar grote hoogte te frengen en toen…ja toen is het een triest geval geworden netals het staatscassave bedrijf die staat te rotten en geen 1 pond aan produktie is nog geleverd!!


  Maak melding

 4. Hoeveel landbouwkundig ingenieurs heeft Suriname zelf al.

  De kennis moet voldoende voorhanden zijn, anders heeft men wel de directe lijnen naar een van de op wereld niveau zeer hoog gewaardeerde universiteiten op landbouw, veeteelt, voedselveiligheid, natuurbeheer etc.

  Waarom durft men in Suriname niet zelf de kar te trekken.


  Maak melding

 5. MI GADO.. Zaken doen met Joden!! Surinaamse mensen kennen de Joden niet van hun doen laten.De eenheid bij dit volk is vreselijk scherp en heel STERK !!


  Maak melding

 6. Ja surinamers zijn allom bekend met joden.
  Denk aan joden savanne door de joden opgericht.
  Joden worden ook wel djoes genoemd.
  De anjisa(hoofddoek)door de joden ontworpen.
  Pom en Pastei zijn joodse gerechten.
  En dat wat jammer is dat al deze historische informatie verloren is gegaan.
  Ik vraag me af waarover geschiedenis gaat in suriname.
  Dus dat er joden naar su komen dat is goed.


  Maak melding

 7. De landbouwtechnieken van Israël zijn ongeëvenaard. In elk land wordt de woestijn steeds groter, behalve in Israël. Daar groeien vrolijk sinaasappelbomen op vruchtbare -voormalige woestijn- grond.

  Israël mag van mij verdwijnen, wat niet wil zeggen dat ze geen verstand hebben van de landbouw.


  Maak melding

 8. “‘De eenheid bij dit volk is vreselijk scherp en heel STERK !!””

  Bij Turken, Marokkanen, Javanen en Hindostanen ook. Toen Ajax en Feyenoord in Suriname speelden, zagen alle tribunes blank.


  Maak melding

 9. Ze mogen de hele wereld erbij betrekken, feit blijft, het ontbreekt ze aan ‘handjes’.

  Wie is bereid om dit werk nog te doen.
  De paarse surineds zijn te lui, lekker aan de Noordzee 3 hoog klagen over de critici, maar om zelf het initiatief te nemen, daar zijn ze veels te beroerd voor.

  Technische hoogstandjes vereist technische lui met knowhow om arbeid te verrichten.
  Wie o wie?


  Maak melding

 10. Wat wel op valt iemand wil zich meer laten educeren.Iedereen weet het bijvoorbaat al hoe het moet.Dat hebben de srangmangs heel sterk.En dit voorbeeld is terug te vinden bij de leider van het land.Niets doen maar je zelf wel bombarderen met een titel.Wat een lachertje.En jezelfs nog erbij pantseren.


  Maak melding

 11. Alleen snoepreisjes for ever.

  Landbouwdelegaties die Suriname komen helpen uit;

  India
  Cuba
  China
  Israel
  Tractoren uit Iran
  Bosbouw hulp uit Nederland
  UAE
  Georgia
  North Dakota
  Haiti
  Etc
  Etc

  Dit is echt een grote hoop stieren mest.

  De meeste Surinaamse landbouwkundigen wonen in het buitenland m.n. Nederland. Zelfs een kleine team van ze in een paar kern groepen effectiever zijn. Maar helaas dat gaat nooit gebeuren want ………………..er zal nooit een tekort aan stierenmest in Suriname zijn.

  Het enigste land dat ons nog geen landbouwkundig hulp heeft geboden lijkt wel Noord Korea.

  Toen wij nog goede relaties met Nederland hadden was LVV de beste landbouwonderzoekstation in de hele Caraibiese gebied. Wageningen Nickerie was een model voor de hele wereld in Mechaniese rijstcultuur helaas hebben die paarse ezels onder leiding van Prof Badrisein “gramxone” Sital naar de knoppen geholpen.


  Maak melding

 12. hAHAHAAAA MIDETE, twee horen er niet bij wat scherp en sterk is in vergelijking met de joden,turken,en Marokkanen raad eens welke het zijn jij kan hun eenheid niet vergelijken dus praat fout niet goed en dan nog als je zo praat is het richting SU vind mij eenheid ik wil het graag zien want het meest dat ik zie is nog steeds Racisme. EN RAM SINGH wat paarse ezels hebben de Rood/groene awaries het dan niet kunnen verbeteren in die 15j dus wat nu uit je nek kom is stinkende leugen alhoewel we zijn het van jou soort gewent zit in het bloed.


  Maak melding

 13. Nu halen ze deskundigen uit het beloofde land om ons bij te staan in ons gezegend land, maar zolang er in Suriname geen anti corruptiewet getekend is door deze vervloektelingen zal het ons niets opleveren. Ik wil ervan uitgaan dat de Israëlieten met goede bedoelingen hun kennis en hun veertig miljoen dollar in Suriname willen investeren, maar ik wil ze ook aanraden goed op hun geld te letten want voordat je weet rijden Caldeira en Setrowidjojo van dat geld ook in gepantserde wagens rond. Net zo schaamteloos, tegen alle gezond verstand en de publieke opinie in, dat Bouterse de eerste zending gepantserde wagens kan aanschaffen, zien zijn adviseurs en ministers er straks ook niets slechts in om ook het geld van de Israëlieten voor hun eigen plezier aan te wenden.


  Maak melding

 14. Zolang er een vloek regeert in ons land, zal zelfs een klein peperplantje project mislukken…

  Eerst moet deze vloek verdwijnen en dan zal het vanzelf weer beter gaan…


  Maak melding

 15. Wanneer stopt de staat suriname eens met al deze zogenaamde ondernemers missies ? politici zijn op een enkeling na bijna niet voor het ondernemerschap weggelegd.

  israel heeft in 2007 dit voorstel ook al gedaan. waarom huren surinaamse landbouwondernemingen die israeliers dan niet in ? als alles zo eenvoudig was dan was het binnen no time geregeld in Suriname.

  juiste arealen, inzaai, produktiekosten, kapitaal- en arbeidskosten, verwerking en als niet te onderschatten slotstuk: de logistiek en afzet.

  kosten liggen vrij hoog in suriname. vooral voor de rente op leningen, arbeidskosten en transport. ik denk dat hier eerst eens wat aan gedaan moet worden. de staat moet zorgen voor het juiste ondernemers klimaat en dan komen de ondernemers vabzelf. daarom heten mensen die de handen uit de mouwen steken ondernemers en mensen die teveel met hun mond bewegen politici.

  front was wat dit betreft geen haar beter dan de huidige regering. geen van beiden lijkt er kaas van gegeten te hebben.

  een klein hoopje sinaasappels kost nu 10 srd op de lokale markt. wie houdt wie nu voor de gek ?


  Maak melding

 16. Ik wil het herhalen:

  “” Zaterdag 26 oktober 2013 om 15:10 uur, door midete

  “‘De eenheid bij dit volk is vreselijk scherp en heel STERK !!””

  Bij Turken, Marokkanen, Javanen en Hindostanen ook. Toen Ajax en Feyenoord in Suriname speelden, zagen alle tribunes blank.””

  Met de laatste zin bedoel ik dat alles wat Nederlands was, op de tribune zat tijdens wedstrijden van Ajax en Feyenoord.

  Tijdens de wedstrijd Suriname – India (André Kamperveen stadion) zat het stadion vol met donkergekleurde gladharige mensen UIT SURINAME. Ze kraakten allemaal voor ……… INDIA!!

  Percy Esajas liet zich toen LIVE VIA DE RADIO ontvallen: “” van mij mogen ze een bom op het stadion gooien “”

  Velen vergeten de geschiedenis.

  “” E


  Maak melding

 17. Foutje, even afmaken:

  “” EEN GOED GEWETEN IS VAAK HET GEVOLG VAN EEN SLECHT GEHEUGEN!!””

  Racisme is van alle rassen en van alle tijden. Alleen de mate waarin het gebeurt, verschilt.

  “” Israel heeft in 2007 dit voorstel ook al gedaan. waarom huren surinaamse landbouwondernemingen die israeliers dan niet in ?””

  Dat klopt helemaal John. Goed onthouden!!


  Maak melding

 18. Waarom hebben de Planters in begin 1800 al de benen genomen?
  Waarom is er geen Nederlander meer te vinden die in Suriname een plantage wil beginnen?
  Waarom doen ze dat wel in Afrika en Brazilië en met succes?
  Waarom wel in Roemenië?

  http://duoplant.nl/kenia/

  Sommige kwekers hebben zelfs een compleet dorp om de kwekerij gebouwd waarin het personeel alle voorzieningen treft. Een van de kwekerijen heeft namelijk 1700 mensen in dienst. Voor deze 1700 mensen en hun gezinnen zijn dan ook scholen aanwezig, een ziekenhuis, er is zelfs een voetbalclub met voetbalvelden en kinderopvang.


  Maak melding

 19. “” Waarom hebben de Planters in begin 1800 al de benen genomen?
  Waarom is er geen Nederlander meer te vinden die in Suriname een plantage wil beginnen?
  Waarom doen ze dat wel in Afrika en Brazilië en met succes?
  Waarom wel in Roemenië? “”

  Omdat ze deze mensen niet zo erg slecht behandeld hebben dat ze gehaat werden en moesten vluchten. Wel slecht, maar niet zo slecht. Ik wil je even aan Zuid-Afrika herinneren. Waarom leefden blank en zwart daar ook al weer op gespannen voet?


  Maak melding

 20. Volgens mij wordt de staat Israel niet door Suriname erkend.
  Hoe zit het dan met deze tegenstrijdigheid om toch samen te werken? De geloofwaardigheid van deze regering is een zeepbel.
  Te meer blijkt in deze, een regering /volksvertegenwoordiging van laag alooi, inconsequent en principeloos. Kennelijk kan het ook niet anders want principes no e foeroe bere. Wat een mentaliteit zeg !!


  Maak melding

 21. Ik kan best inkomen betreffende de hier geleverde commentaren over de welvaart en volkskwestie in Suriname, die allemaal grotendeels op waarheid berusten. Het is bijna iedereen duidelijk, dat om land en volk te doen groeien veel knowhow nodig is en verder alles wat voor land en volk bevorderlijk kan zijn. Hiervoor dient vooraf eerst goed onderzoek gepleegd te worden, en waar gewenst, is hulp van buitenaf vaak hoognodig om bepaalde projecten succesvol te kunnen laten functioneren. Ik weet als geen ander hoe hard het leven kan zijn. Toch moet ieder mens blijven doorvechten om zijn eenmalig bestaan te handhaven. De een heeft het, sociaal gezien, meer materieel geluk in zijn leven dan de ander, deels netjes en een deel dubieus verkregen rijkdom, aangezien het volk helaas altijd onderhevig is aan- en afhankelijk is van het economisch beleid van haar volksleiders en van de welvaart in het land. De ene burger heeft meer geluk de poen te hebben om zijn rijkdom te kunnen vergroten dan de ander, de pechgevallen hierbij inbegrepen, van laag naar hoog en omgekeerd.

  Als een kapitein met zijn schip in aanvaring komt met een ijsberg dan is de schuldvraag snel gevonden, maar loodst deze het schip in weer en wind met opvarenden probleemloos de haven in, dan vindt men dit doodnormaal. Het is immers zijn werk. En het woord “bedankje” komt vaak niet in het woordenboek voor van de meeste nette en godvruchtige mensen. Om geld heb ik mij gelukkig nog nooit zorgen hoeven te maken, maar niet iedereen heeft succesvolle hielenlikkende voorouders gehad zoals de mijne waren. Mijn voorouders waren één van de grootste Surinaamse hielenlikkers in Paramaribo, vandaar dat er zelfs een straatnaam naar ze genoemd werd. Ik ken mijn geschiedenis, maar wie kent hem nog meer? Is het niet de bedoeling van nageslachten om van het verleden te leren om niet weer dezelfde fouten te maken zoals hun voorouders vroeger deden en dat het verleden betrekking heeft op het heden?

  Een deel van mijn voorouders hebben in de koloniale tijd van alles gedaan wat het Katholieke godsgeloof hun verboden heeft. Ze hebben medeslaven verraden en de bakra’s medemensen helpen kelen en voorts van alles gedaan welke vermeldenswaardig zijn voor in het Guinnes Book of records en derhalve een strafblad verdienen van hier tot aan de voeten van de Paus in Rome. Ze hebben letterlijk en figuurlijk Bijbelse taferelen nagedaan onder het onderdrukte slavenvolk op instigatie van hun witte eigenaren. Zij zijn in eerste instantie door de koloniale heersers gedwongen om op te gaan in het slavenvolk dat reeds, zoals ook bij hen, was ontdaan van haar voorvaderlijke trots en eeuwenoude cultuur.

  En moet ik als afstammeling de idioterieën van deze vrome hielenlikkende en murw geslagen voorouders voortzetten en hun egoïstische wandaden eren en promoten als succesvol zodat de gelovigen in het algemeen mijn persoon en aanhang in deze tijd geen strobreed leggen? Neen, nooit of te nimmer! Weg ermee en de poet wat ik van ze geërfd heb, die ze verkregen hebben middels verraad, medeplichtigheid aan moord, mishandeling en doodslag van hun zwarte medebroeders en zusters, gebruik ik om hun vroegere ontoelaatbaar en verraderlijk gedrag te boek te stellen zodat zij die een hersen-intoxicatie tijdens hun opvoeding hebben opgelopen bij het lezen hiervan zich bezinnen en beseffen, dat “geestelijke slavernij” waarin zij zich thans bevinden een mensbedreigende ondeugd is, welke de standvastige aard in de mens bemoeilijkt om zich menselijk te kunnen profileren. Wie durft zijn eigen familie- en vriendenkring de waarheid te vertellen, wetende dat men dan bij voorbaat zich tot de uitgestotenen kan gaan rekenen? Men is dan overgeleverd aan de hypocriete buitenwereld die net zo gelovig is als de mieters; QUO VADIS?

  In realiteit denk ik als volgt; “wie komt om te vechten moet vechten en niet praten, net zo min ik praat wanneer het op vechten tegen gelovigen aankomt”, ze hoeven op geen greintje mededogen van mij te verwachten. Kappen met onrechtvaardige denkwijzen is veel moed voor nodig. Daarom help ik iedere belangstellende bij deze een handje; “ontdoet u zich van onwetendheid die de oorzaak is van het vrezen en als onwetendheid is uitgeroeid verdwijnt de oorzaak van de vrees.” Soms denk ik bij mezelf, “je neemt wel vaak de tijd om te reageren op Surinames berichtgevingen over het wel en wee in Suriname”. Tja, als je het mij vraagt, zal ik heel eerlijk zijn? Hoe dan ook, ik ben toch begaan met het lot van dit klootjesvolk!!
  django


  Maak melding

 22. Israel is niet eens erkend als staat, en zo’n land komt even met haar zogenaamde ” nobele ” hulp de landbouw in Suriname ondersteunen. Dit zijn mensen die je nooit maar ook nooit moet vertrouwen. Je wilt niet weten wat zij allemaal op hun geweten hebben, echt niet. Ze komen in Suriname enkel en alleen voor het land, want wanneer je land bezit, bezit je rijkdom. Idi Amin had gelijk, ‘ they will break your economy, you can’t trust them ‘.


  Maak melding

 23. Deze regering en het volk van su worden te kijk gezet in de wereld als de bedelaars van de wereld.overal smeken ze om hulp om vervolgens als die hulp er is snel het geld in eigen zak te steken ,kijk maar naar de tractoren van Iran die worden verkocht ipv geven aan de boeren die het nodig hebben..en dat terwijl er cooperaties zijn in Su.Schaamteloos deze moordenaar en zijn bende moeten uitgeroeid worden,geen genade !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.