Suriname krijgt eindelijk geld voor behoud milieu

14

PARAMARIBO, 9 okt – Suriname maakt eindelijk aanspraak op cash voor milieubehoud. Jarenlange inzet voor waardering voor het zuinig omgaan met grote delen van het regenwoud, lijkt te worden beloond. Er is een pot van twaalf miljoen dollar ter beschikking om de ontbossing van het Amazone regenwoud te observeren.

Het mag dan relatief weinig lijken en de pot moet ook nog gedeeld worden met andere Zuid-Amerikaanse landen. Het is in elk geval een begin. De secretaris-generaal van de Amazon Cooperation
Treaty Organization, (ACTO, Robby Ramlakhan en de directeur van de Nationale Bank voor Economische
& Sociale Ontwikkeling, Guilherme Narciso, ondertekenden onlangs een overeenkomst. het betreft het Amazon Forest Cover Monitoring Project, waar Noorwegen het meeste geld voor geeft.

Vooral ontbossing en houtwinning zullen in de gaten worden gehouden. “ACTO heeft drie doelstellingen,te weten het garanderen van de soevereiniteit van de landen over het Amazonegebied,
het ontwikkelen van duurzame ontwikkeling en het bevorderen van de zuid-zuidsamenwerking om de asymmetrie tussen de landen in de regio te verminderen”, zegt Ramlakhan. Het observeren geschiedt per satelliet voor een periode van vijf jaar.

Bekijk ook:

14 REACTIES

 1. Hopelijk gaat Ronnie Brunswijk niet op zijn achterpoten staan en de rest van de houtconcessiehouders. Hmmmm zullen ze denken lekker weer dubbel vreten. Gelukkig moet Su dit geld delen met andere landen,want se ontvangen dollar /gelden worden vaak niet gebruikt voor dat aangegeven doel/middel.Laten we hopen dat de Me-Ka bedriegers niet al te lang meer over onze(Suries) zaken heo(f)ven te waken.Er rest ons nog ongeveer 19 mnd en 21 dgn. Odi odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 2. HOE LANG GAAN WIJ NOG GELD KRIJGEN????

  De bom tikt in onze Su oerwoud!

  De goudzoekers gebruiken agressieve, nietsontziende methoden en vervuilen zowel het bos als de rivieren met kwik.Uit onderzoek blijkt dat veel bewoners inmiddels onaanvaardbaar hoge concentraties kwik in hun lichaam hebben, vooral als gevolg van het eten van verontreinigde vis. Als er niet heel snel en radicaal wordt ingegrepen, is hier geen toekomst meer voor de indianen en marrons.

  Want een schone rivier is de basis van hun bestaan.

  Gaan wij wachten totdat er misvormde nazaten geboren worden??

  De lucht boven Paramaribo is ook al niet meer *kwik-zuiver*

  Maar weet je wat: laat het kalf maar eerst verdrinken…

  I LOVE SU


  Maak melding

 3. De criminele president heeft hierop goed geanticipeerd door zichzelf het milieubeleid toe te eigenen. Milieu is toegevoegd aan het kabinet en het is te voorspellen. Het wordt wederom een graaibak.


  Maak melding

 4. Ook betekent dit het einde van de illegale houtkap en goudwinning. Want van de hoogte van 36000 km van waar deze activiteiten worden gadegeslagen, kan er zelf een sigaret van een lucifersdoosje onderscheiden worden, dus. Eigenlijk verplicht je jezelf om aan duurzame milieu ontwikkeling en ontbossing tegen te gaan. Wel ben je verplicht je aan deze overeenkomt te houden want je wordt dan 24/7 in de gaten gehouden. Dit is dan wel het begin voor het behoud/beschermen van het Amazone-regenwoud.


  Maak melding

 5. Een flink deel zal verdwijnen in de zakken van ndp en co. Allemaal onder het mom van…..??????? Ondertussen gaat de ontbossing en het vervuilen met kwik gestadig door met als ndp motto.a fout a no neks.


  Maak melding

 6. “Jarenlange inzet voor waardering voor het zuinig omgaan met grote delen van het regenwoud, lijkt te worden beloond.”

  Wie heeft zich ingezet en hoe?
  Wie is er zuinig omgegaan met grote delen van het regenwoud?
  Wie doet er iets tegen de vervuiling en vernietiging?
  Alle betrokken landen behalve SURINAME!
  Wat is er over van het Brownsberg NATUUR RESERVAAT?
  Wie zijn koortsachtig, als hebzuchtige dolle honden ons binnenland aan het vernietigen?
  Wat een VERGISSING!
  Juist op het moment dat ze elk laatste graankorreltje mee pikken voor de verkiezingen van 2015.
  Graaien wat er nog te graaien valt want daarna is het over en uit!


  Maak melding

 7. Er zijn mensen die praten over het milieu maar zelfs helemaal niet dat in hun hebben.Respect voor de natuur respect voor alles wat leeft moet je van huis uit gekregen hebben.Onze kinderen voeden wij niet bewust op onze onderwijs laat het van alle kanten afweten. Waar zijn wij dan mee bezig om geld binnen te halen.Moet een satelliet ons in de gaten houden of wij de boel niet belazeren omdat wij geen opvoeding hebben gehad en ons niet bewust zijn wat leven betekent.Waar zijn jullie mee bezig.Bedel geld of op een andere manier verkregen zonder dat je het verdient hebt is iets dat jullie ouders jullie dat ook nooit geleerd heeft dat je het niet mag aannemen.
  Aan dat geld kleeft bloed.


  Maak melding

 8. Nu weten we waarom Bouterse nu Milieu in zijn portefuille heeft. Kan hij al dat geld dokken en uitbetalen aan zoon en bedpartner, de zogenaamde first lady ( titel die Suriname officieël niet eens kent).

  Suriname gaat altijd achterstevoren, in een wereld van decentralisatie, is gaat in Suriname alle macht naar een enkel, roekeloos persoon. Zelf over vuilnisophaal bepaald Bouterse.

  Jammer, geboren en getogen in Suriname, maar na 14 jaar in 4 verschillende landen te hebben gewoond, weet ik het: Naar Suriname ga ik nooit meer terug, behalve vakantie. Triest, maar het land is verpest door haar inwoners.


  Maak melding

 9. nou, dan is het goed dat mw. wijnerman is vertrokken, hoeft zij ook niet te vertellen dat het geld een andere bestemming heeft dan waar wij het aan willen besteden.


  Maak melding

 10. @Takkie.
  È è ……. look who’s talking!
  Takkie ben je terug of lig je nog in je hangmat onder een manjaboom met een lege djogofles en je kapotte laptop op je buik?
  Hihihihghèghèghè!


  Maak melding

 11. Deze organisatie die dit heeft weten te bewerkstelligen, dat Suriname in aanmerking komt voor milieubehoud heeft zeker zitten slapen om geld te geven voor het milieu, wat momenteel door al die illegale Brazilianen met kwik vernietigd word, en er wordt dus duidelijk ook niet gekeken waar het geld naar toe gaat, want het hoofdstuk milieu valt nu onder die moordenaar, zodat hij zijn Ndp kas weer kan spekken om in 2015 hele volkstammen te kunnen omkopen.


  Maak melding

 12. tegenstanders

  er staat ook geschreven,dat,ook andere zuid amerikaanse landen geld zullen krijgen,’zeg mij dan;gaan zij ook voor hun zelf gebruik van gelden maken dat voor de natuur bedoeld is,zoals jullie Bouterse veroordelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.