Regering Suriname gaat drastisch bezuinigen

119

PARAMARIBO, 13 sep – Het is hoog tijd om drastisch te bezuinigen. Dit zegt president Desiré Bouterse. De inkomsten van de regering zijn behoorlijk terug gelopen. Alleen al aan opbrengsten uit de goudwinning wordt zo’n honderd miljoen dollar minder gevangen. Tijd dus om de tering naar de nering te zetten.

Het begint bij de regering zelf en de top van de ambtenarij. Gratis bellen en belastingkortingen moeten eruit. “De ministers krijgen al een salaris van zestienduizend Surinaamse dollar (ongeveer vierduizend euro) en gratis benzine, terwijl de arme man die maar negenhonderd Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd euro) verdient, keihard moet betalen. Dit alles gaan wij terugdraaien.” zei Bouterse in het radioprogramma Bakana Tori. Ook vergunningen voor hout en goud gaan onder de loep.

Houders van dergelijke vergunningen betalen een schijntje in vergelijking tot wat uit de grond wordt gehaald. Overigens zijn er op sommige ministeries allerlei privileges die juist onder de huidige regering standaard werden. En dat ondanks de luid verkondigde bezuinigingen die in 2010 werden aangekondigd. Zo zijn er ministeries waar wie het maar wil mag aangeven dat hij een huurauto nodig heeft. Die wordt prompt geleverd. Secretaresses en bodes komen in aanmerking met ook nog ‘gratis’ benzine.


119 REACTIES

 1. geen gratis benzine
  laat ze het maar betalen,het is niet te verwonderen dat men graag daar wilt zitten .dokters gratis en heel veel andere dingen.laat ze maar gaan werken,echt werken.al die soor buitensporige dingen intrekken.ik zou daar ook willen zitten niets doen en geld krijgen.op enkele na natuurlijk.alle privileges krijgen vreemd vreemd


  Maak melding

 2. Wanneer de koe verdronken is dempt men de put.Nu pas ziet de Pres dat hij moet bezuinigen, dus eerder gingen ze alladol uitgeven. Eigenlijk doen ze hun naam de eer aan. Njang Dringie Party.


  Maak melding

 3. Tjeh…eerst voor sinterklaas spelen en nu drastisch bezunigen. Wij kondremangs zullen dat voelen en niet de dieven- rovers-moordenbende die in de regering zitten.


  Maak melding

 4. Na miljoenen dollars gestolen te hebben van het volk in de afgelopen 3 jaar door die paarse bende, moet er nu ineens bezuinigd gaan worden, en zoals gewoonlijk zal de gewone burger daar voor opdraaien, en de grootste rover zoals Abrahams die miljoenen achterover gedrukt heeft, leeft verder in weelde, en is de rest van zijn leven verzekerd van inkomsten die hem niet toekomen.


  Maak melding

 5. AAI BOI. Het begint alweer met de NDP. VENE z,n erfenis lijkt op te zijn.In het begin was er geld genoeg en mevr. van Bouta kreeg salaris uitbetaald.Criminele zoonlief werd ook met een mooi baantje beloond.Ze moeten zij B entley verkopen om de 4 advocaten te betalen.Desondanks zal de domme massa hem blijven steunen. TJE POTI BAJA


  Maak melding

 6. Haha,is al te laat,overal slopen ze op alle ministries met gunningen aan aannemers met de hoogste aanbieding.laat DDB dat laten indammen.deze paarse cartel heeft dit land weggerooft. En binnenkort word Abrahams directeur van staatsolie Dan is het af.ze zullen dit mooi land verkopen.


  Maak melding

 7. De trein van geld verspillen,nutteloze benoemingen ,zakkenvullerij,nepotisme enz. gaat nog maanden voort denderen.Deze trein kan men niet zomaar stoppen.Men heeft waarschijnlijk de bodem van de schatkist al gezien en weet niet wat te doen.War zeker zal gebeuren is dat de inflatie weer als in het verleden zal oplopen.Wordt 1USD straks gelijk aan SRD10.000?


  Maak melding

 8. Hoe zijn bouta zijn zwemkunsten?
  Dus die arme secretaresse en die bode die zo weinig kunnen stelen moeten teruggeven? Kunnen zij niet met behoud gereshuffeled worden? Had deze bezuinigingsronde niet gehouden kunnen worden toen alle 13 ministeries geld nodig hadden? Na de laatste oproep tot bezuinigingen gaf hij 1 miljoen srd uit aan de begrafenis van een reeds lang begraven stamhoofd. Weet hij trouwens waar hij het over heeft? En weet hij hoe bezuinigen is?


  Maak melding

 9. Salaris van meye, ingrid de 2e motjo, dino en wijdenbosch inleveren netals alibux, boereveen, kanhai

  Volk kom in opstand, jullie sponsoren deze moordenaars en drugs en wapendealers


  Maak melding

 10. Waarom rapt Bouterse niet over de 300miljoen die Abraham heeft weg gesluisd. Mede door de grote beroving van het land door Abrahams zijn ze gedwongen om te gaan bezuinigen. Er wordt niet eens moeite gedaan om die man voor het gerecht te brengen. Komt het doordat Abrahams aan bouterse een nier heeft gegeven? kost een nier 300miljoen?


  Maak melding

 11. Bouterse heeft de miljoenen onder zijn familie, vrienden, politieke medestanders verdeeld en nu plotseling moet er worden bezuinigd??????

  Is er iemand die deze onbekwame crimineel nog serieus neemt in Suriname? ( Op de domme ongeschoolde Paarse Kakkerlakken na die hopen op een paar kruimels).

  Heeft het volk van Suriname dan helemaal geen eergevoel in haar donder?????


  Maak melding

 12. Liever ten halve gekeerd dan ten volle gedwaald. En ze zeiden dat er niets aan de hand was. om de woorden van ddb te begruiken: “Monie de” neen monie no de oftewel paisa na he


  Maak melding

 13. Henk Molenaar dit is precies waarvoor wij waarschuwden. De paarse kliek en voornamelijk ndp-ers hebben hun zakken goed gevuld. Nu is er paniek in paarse kerk. Het bolwerk staat op instorten. Patient wordt kunstmatig in leven gehouden. Wie trekt de stekker uit ?


  Maak melding

 14. en die srd 6000 per maand voor Steve Wonder Meye alsook aan die margaret thatcher van je en dan die schoonzoon???

  TE HOOG HEB JIJ GEGREPEN!!!

  jij wil de geschiedenis ingaan als de pres van de naschoolse opvang…

  als de pres van gratis gezondheids-zorg

  gratis schoolboeken flyover,vierbaans etc, allemaal prima en zeer nobel, ma da moet je tog paisa hebben???

  Maar die Bigi Mofo van jou met een gouden kerstdeal en Europa *sterft* maar wij groeien jaarlijks met 4 a 5 %,..ai boi tide yu bigi bek broko 🙂

  en waar ga je die 1/2 miljard halen om de gouddeal te bekrachtigen???

  jo vuile beest yu


  Maak melding

 15. Breaking news.: iemand heeft in nickerie middels Mofo korantie verspreid dat minister setro giften ALS een mark x wagen,en algoe od van lvv landbouw srd 50.000 aangenomen van zekere shamier A. Een bekende aannemer.whahaha goed nieuws,laat zien wat DDB nu doet.


  Maak melding

 16. @Skopoe,

  Het siert een mens niet om een vrouw op zo’n manier te bespreken.

  WKN had het beter gedaan de verspreiding van dit bericht te verhinderen.

  Sorry, ik heb ook kritiek op vele zaken. Echter niet op deze manier.


  Maak melding

 17. als Asiskoemar Gajadien in het parlement wat spreektijd vraagt om deze ocer misstanden aan te kaarten da wordt hij door SS-Jenny gesnoerd,

  als Chan zeg; GO HOME

  als Vene & Rusland zegt jij, jou beleid en boevengilde om je heen deugd niet da hebben zij voor de volle 100% gelijk!!

  de eerste tik is jou bloedeigen en Moro o Kong


  Maak melding

 18. Nu geeft de criminele president zelf toe dat de bodem zichtbaar wordt. De vorige regering had meer dan genoeg gereserveerd, is zuinig omgegaan met s’lands financien. En bij de overname van de regeermacht:”Saning dati!!!!! OhDalla, Moni lai bogobogo da na Njang Dringi Prisiri”. De monetaire reserve is voor het volk voor moeilijke tijden en niet om daarmee familie, vrienden en jezelf te verrijken. Ze leren het nooit en zullen het ook nooit leren en begrijpen.


  Maak melding

 19. Journalist: “Meneer DDB, waar gaat Ú op bezuinigen?
  Wat gaat Ú inleveren?”

  DDB: “Ben je gek geworden of zo? Ik heb mijn zoon al ingeleverd!
  Ik weet niet wat jullie nog meer willen”


  Maak melding

 20. de eerste termijn loopt nog en nu al wordt gevraagt te bezuinigen..

  wat gaat er in de tweede termijn gebeuren,,

  wat zijn de extra inkomsten in de tweede termijn

  hoe zal de financiëring in de tweede termijn en moet nog 400 miljkoen US$ betaald worden voor de 30 % aandelen in 2014,waar zal het geld van daan gehaald worden

  de inkomsten in de coke deals liggen vrijwel stil,nu de zoon opgeborgen is in new-york

  de gezondheids zorg kan nu al niet betaald worden,waar zal die 11 miljoen srd’s gehaald worden per maand er is een hele was-lijst aan onbetaalde rekeningen,hoe nu verder..

  draag die vakel liever over aan anderen en wacht je tijd maar af..

  het tjé poti volk lijdt nu al , laatstaan in de tweede termijn..


  Maak melding

 21. Gisteren schreeuw je op bakabana torie: “Monie de”
  Vandaag gil je: “we moeten drastisch bezuinigen”
  Wie denk je nog voor de gek te kunnen houden met deze wartaal?
  Alleen zij, met Purple (b)rains!


  Maak melding

 22. Bouta en zijn hele NDP en PL and ABOP kliek mogen van mij nog iets gratis erbij en dat is een verblijf in een gevangenis. Het liefst in de USA.
  Het zijn de 2 criminelen ronnie en somo die deze verslaafde crimineel bouta nog staande houden.


  Maak melding

 23. DDB moet eerst gaan bezuinigen op zijn kabinet der Criminelen daarna op first girl.
  Misschien dat ik hem dan voor de verandering serieus gaat nemen.

  DDB blert alleen maar een hoop ongein!!!!


  Maak melding

 24. Het hierboven beschreven is maar het topje van de ijsberg.
  Onder alle Surinaamse regeringen tot aan 1975 zijn dubieuze handelingen verricht. Neem het ministerie van grondbeleid, daar kan je 2 complete encyclopedie reeksen over schrijven! Dat is bv een ministerie die je gewoon moet opheffen, totaal verrot!

  De regering moet de corruptie aanpakken zoals gezegd, het ambtenaren apparaat saneren dat al door voorgaande regeringen gedaan moest worden, patronage strafbaar maken en bezuinigingen doorvoeren. Op het aantal ministers, ministeries en ambassades kan ook worden bezuinigd, veel te veel voor een land met 540.000 inwoners, het land heeft eerder behoefte aan een zakenkabinet.

  Geen halfslappe Surinaamse maatregelen, geen luchtgebakken woorden maar keiharde daden!!

  Maar het zullen weer zoals elke Surinaamse regering doet, halfslappe Surinaamse maatregelen worden anders snijden ze zichzelf in de vingers. Dus het Venetiaanse SAB wederom op herhaling!!


  Maak melding

 25. Bezuinigen in een gezin gebeurt als eerst bij de gezins hoofd.en zo ook in een land moet het eerst komen van onze leider.iedreen om hem heen krijgen woeker salarisen met een privilege in de ruimste zin.laat ons staatshoofd daar beginnen.


  Maak melding

 26. Gratis is over maar bouta is de president van gratis…gratis bruine bonen met zoutvlees gratis petten vlaggen gratis naschoolse opvang gratis onderwijs gratis ziekenfonds. Alles is gratis…baantje regelen tjuku voor dit tjuku voor dat.
  Surinamers zijn hebberig geworden.
  Alleen de zon gaat voor niets op betalen. Jammergenoeg gaat het weer een tjauwtjap aanpak hebben rommelig onverzichteljjke potjandori met als resultaat nul…
  Maar ja die man zijn niveau van gistermiddag…fawaka press gruwelllllllllllllllllllll bouta praat geen sranan maar wakamantaal….diepe diepe devaluatie van het ambt President van Suriname


  Maak melding

 27. Los van de moordenaarshanden is alles wat hij aanraakt gedoemd te mislukken. Wil hij nog een tweede ambtstermijn slechts en alleen om de justitie te ontlopen, te genieten van de buitenlandse reizen en te graaien in de staatskas. Bezuinigen zodat er wat meer overblijft voor de criminele president, zijn familie en vrienden.


  Maak melding

 28. @Radjkoemar Rajaram

  wat is er man?Het is toch je pres.die het doet toch?Morgen weten we meer.Dan komt de CBvS met een persconferentie.Misschien een devaluatie van 100% ???


  Maak melding

 29. Typisch een politieke partij met een korte visie. In ieder geval, voor regeerders lang genoeg om je slag te slaan en ervandoor te gaan. De NDP staat voor Jang Driengie Presirie.

  Terwijl heel de wereld aan het bezuinigen is, kun je als ambtenaar gratis benzine en een huurauto krijgen in SU.

  Elk gek weet dat als je meer uitgeeft, dan dat je aan inkomsten heb, zal je een keer blut raken. De hoofdingrediënten zijn in ieder geval aanwezig om weer richting economie van de jaren tachtig te gaan.


  Maak melding

 30. vienitiaan kan hier bij BOUTA een voorbeeld nemen die sukkel.

  ze hebben samen met front alle leeggeplunderd en PL alle gronden maar uit gedeeld aan zijn aanhang.
  Bouta is goed bezig, er moet een wet aangenomen worden en in de grondwet vastgelegd worden dat een minister niet meer dan €2000 per maand mag verdienen en niks gratis.

  de arme burger verdient niet eens SRD 2000 per maand.


  Maak melding

 31. Wel if a regering Bouta-Ameeralie wan bezuinig.Da de mus poer ala ex-minister salaris.Wan minister krijgt zestienduizend Surinaamse dollar (ongeveer vierduizend euro).Als alle ex-minister salaris weg haalt.da bezuinig de overheid heel wat.OE SRANAN MAN OE DINK A TORI DAT NO KANG.


  Maak melding

 32. Ja Surinamers waar moet anders dat geld voor die brug naar Guyana en de beloofde 18000 woningen komen?
  De cokehandel ligt plat.Goudprijzen dalen.Wapenexport ligt stil.Zojuist zijn de kinderen van Dino toegetreden tot ministerie van “list en bedrog” dat is natuurlijk een belastingverhoging waard.Bovendien moet de president behandeld worden voor z’n acute vliegangst,wat ook betaald moet worden.Beste Surinamers trekken jullie de broekriem maar aan de president met z’n boevenbende is toe aan bretels en niet omdat ze zo mager zijn geworden.


  Maak melding

 33. Beste Pepre Watra,

  Zeker weet jij niet hoeveel duizenden hectares grond door deze coalitie uitgedeeld zijn aan partijgenoten (jij komt vast ook nog wel aan de beurt).

  En die sukkel van een Venetiaan had met zijn beleid zoveel geld achtergelaten dat het nu pas (na 3 jaar) op begint te geraken …

  Laat jouw grote vriend en voorganger zo doorgaan met dit beleid en dan zal je zeker gaan zien dat zelfs de salarissen van de Parlementariërs en Ministers verlaagd moeten worden en mensen zoals jij gevraagd worden om een extra bijdrage.

  Trouwens … ik mis hier mijn grote vriend RobG … laatste wat ik hier van hem gezien heb is zijn posting betreffende Dino en dat klonk niet heel erg vrolijk.


  Maak melding

 34. Breaking News: vooruitlopen op de persconferentie van CBVS. Geld stroom uit luxemburg is gestop. CBVS moet het geld terug storten dat toebehoord aan een particulier. Agelopen jaren heeft men zitten pronken met andermans veren. Geen gouden kerst lieve mensen


  Maak melding

 35. Meent hij het?
  of is het stemmingmakerij?
  Dus eerst kaalvreten en dan schreeuwen dat je moet bezuinigen?
  ha ha
  Er moet zwaar bezuinigd worden
  Hierover hoef je je ministers niet te raadplegen
  want om een amnestie wet door te krijgen,had je een halve dag nodig.Ik zeg DRUK die bezuinigingen door!
  Want een minister gaat echt niet voor dit voorstel stemmen.Stel jevoor! Hij is al lang blij dat ie grats mag bellen,de hele dag in airco slapen en rondtouren!


  Maak melding

 36. Ik zeg het je :deze ma gaat boeten voor wat hij het volk heeft aangedaan. We gaan hem levend zien lijden en okk zijn companen . Allemaal die met hemm hebben gestolen van het volk. Ik roep het volk van su op om te demonstreren tegen dsze regering. En het aller belangrijkste zjjn de zakenlui en de ondernemers in su die mede verantwoordelijk zijn voor deze ,vooral econonmische situatie in su.
  Ik hou het in de gaten


  Maak melding

 37. Wat de mensen hier nou zo erg aan vinden snap ik niet helemaal. De mensen die van deze extraatjes profiteren zitten in iedergeval niet thuis uit hun neus te eten zoals een heleboel landgenoten hier in Nederland. Ik ken er die hier al tientallen jaren niets uitvoeren en er bewust voor hebben gekozen om zich heerlijk te laten onderhouden door de belastingbetaler. Dus waar hebben we het over.


  Maak melding

 38. @Lobi Raum,..je praat onzin en je vergelijkt appels met peren. Iemand die een uitkering krijgt in Nederland krijgt een door de wet vast gesteld bedrag om van te leven. ER KOMT NIKS EXTRA BIJ!
  Een minister in Suriname krijgt en forse salaris en mag ook nog gratis bellen, en gratis tanken.


  Maak melding

 39. Deze regering heeft te lang op te grote voet geleefd. Het was van meet af aan duidelijk dat de staatskas dit niveau van leven niet lang zou kunnen dragen. They are big spenders. Wereldwijd wordt de broekriem aangehaald, waarom zou dat het geval ook niet in Suriname moeten zijn. We hebben een sterk afhankelijke importeconomie. We produceren nauwelijks en er is geen beleid dat gericht is op het stimuleren van de productiesector. Er is totaal geen visie op dat gebied. Bij de president als trekker ontbreekt dat inzicht. Ook het parlement schiet tekort. Zij houden zich teveel bezig met showprojecten, die nergens aan een bijdrage leveren. Ik mis hierin de kritische zienswijze van de journalistiek. Ik moet het ze misschien ook niet kwalijk nemen, want ook hen ontbreekt aan voldoende kennis en vaardigheden om doortastend te zijn. De gemiddelde journalist in Suriname is zeer laaggeschoold, heeft gebrek aan intellectuele vermogens en komt niet verder tot programma’s als In de Branding, rek Suriname wakker en dat soort onzin. ABC laat ik even buiten beschouwing, want dat is een geheel andere kwaliteit. Maar het gros van de zogeheten journalisten is brandhout.


  Maak melding

 40. “‘Zaterdag 14 september 2013 om 18:00 uur, door surinam patriot

  Pffff,..Venetiaan krijgt toch gelijk!!!””

  Right on brother, maar dat wisten we al van te voren. Als een super-intelligente man al moeite heeft om Suriname te besturen, wat gaat een drugsgebruiker (ja, ik weet het zeker!!) met een mulodiploma kunnen doen?

  “”Zaterdag 14 september 2013 om 21:08 uur, door marcel

  ……………………………………. draag die vakel liever over aan anderen en wacht je tijd maar af..””

  Ik moest even nadenken, maar nu begrijp ik het, ….. slimmerik!! 😉 😉 😉 Ik denk dat als je dit op de afdeling laat zien, ze ECHT hard gaan lachen.


  Maak melding

 41. De constateringen zijn juist maar reeds lang achterhaald of anders ook voorspelbaar. Het worden nog meer donkere dagen voor het Surinaamse volk, maar wat nu? Is het dat men langs de zijlijn blijft staan of moet er nu voor eens en voor altijd afgerekend worden met het bestaande establishment of anders met de gehele traditie in de Surinaaamse politiek waar corruptie altijd al heeft bestaan. Is het slechts een illusie dat er ooit verandering voor de Surinamers zal komen, wanneer je haast moet concluderen dat wij het zelf niet kunnen. Ik ben in deze zeer sceptisch dat het met de huidige politici, in coalitie- als in oppositieverband niet zal lukken om reden dat de politieke traditie het eigen belang nog altijd voorop stelt.

  Ik poog mij wel uit te spreken dat er binnen de grondwet, stringente veranderingen zullen moeten plaatsvinden o.a met betrekking tot het recht tot deelname aan een politieke-organisatie i.c mee te dingen voor het ambt als volsvertegenwoordiger. En wie van de huidige politici zou dit willen of kunnen bewerkstelligen nu je mag aannemen en vanuit mag gaan, dat criminelen het land en de politiek in hun macht hebben en niet schromen,de grondwet te vertrappen
  Een referendum lijkt mij ook vooralsnog uitgesloten.

  Ik meen te mogen stellen dat zolang er angst regeert en verdeeldheid heerst dat er geen rechtgeaarde Surinamer makkelijk zal opstaan om een kentering hierin te brengen. Immers mensen worden met bedreigingen monddood gemaakt en de journalistiek durft ook niet de nek uit te steken, gezien het verleden.

  Rest mij als Surinamer u aan te geven om de hand in eigen boezem te steken en ondanks alles tot overweging te komen, massaal de straat op te gaan om de regering naar huis te sturen. Ik besef wel dat dit niet een makkelijke opgaaf is indien je moet vrezen voor je leven, alhoewel ik ook van mening ben dat de ogen juist nu vanuit het buitenland op Suriname zijn gericht en mogelijk tot alternatieve oplossingen of interventies van buitenaf zouden kunnen leiden. Het ijzer moet je immers smeden als het heet is.

  De hoop die ik tevens uitspreek is dat met een nieuw begin alle corrupte politici dan vervolgt zullen worden, waarbij oneigenlijke verkregen bezittingen, concessies en onverantwoord geldbezit, wat de staat toebehoort zullen worden geconfisceerd.


  Maak melding

 42. @Surinam Patriot, Je hebt gelijk daar heb ik misschien onvoldoende rekening meegehouden.Maar als journalist heb je een belangrijke verantwoordelijkheid, als geweten van het volk. Dus moet je geen slappe knieen krijgen. Jouranlisten genieten bescherming, dan maar hulp inroepen van buiten en de strijd aangaan. Je zal zeggen dat ik makkelijk praten heb, dan zal dan wel zo zijn. Maar er zijn andere mogelijkheden om zaken aan de kaak te stellen en daar wordt te weinig gebruik van gemaakt. @Tell Me adviseert massal de straat op te gaan. Als er niets wordt gedaan zakt het land veel dieper weg in de misere. Eén familie houdt al 3 decennia lang het land in een wurggreep. Dat moet nou eens een keer ophouden. Weg met al deze criminelen die de schande over het land hebben afgeroepen. En alles met de mantel der liefde maar bedekken. De president en zijn regering zijn totaal ongeschikt.


  Maak melding

 43. Doordat de staatskas in de afgelopen 3 jaar is leeggeplunderd door deze zelfde joker van een president en zijn Ndp rovers vind hij nu dat er drastisch bezuinigd moet gaan worden, en het volk laat dit allemaal gebeuren en zich voor de gek houden door deze moordenaar zonder enige visie. het wordt de hoogste tijd dat deze moordenaar snel onder de zoden komt te liggen voordat het te laat is voor dit land.


  Maak melding

 44. Arme Vene, die man doet niet meer mee. In ieder geval niet meer voor het presidentsschap maar toch wordt zijn naar keer op keer genoemd. Schaamteloos wordt er teruggekeken op de periode Venintiaan in zijn eerste termijn ernstig moest puinruimen, want wat de zoveelste periode bouterse had achter gelaten was een rampzalige ellende. Aan het eind van zijn eerste periode was de vrije val gebroken. In het tweede termijn de eerste stappen richting blauwe lucht. Afbetalen en sparen.
  Vene was zo zuinig, te zuinig, hij had met het opgebouwde moeten starten met investeringen in onderwijs, woningbouw, infrastructuur en sociale projekten en dat heeft hij nagelaten.
  Dus hebben wij nu weer een periode bouterse…die zonder kennis van zaken is gaan investeren. Tjaw Tjap methoede met als resultaat brokobana projecten. Brokobana ministeries, Brokobana presidentiele commissies, brokobana naschoolse opvang, brokobana woningbouw, brokobana ziekenfondsverzekering, brokobana buitenlandsbeleid, brokobana opening ambassade in frankrijk, brokobana goudordening, brokobana unasur, brokobana ctu.
  Bouta kan het niet, hij kan het niet lol lol lol lol lol lol


  Maak melding

 45. Geen nood.

  Bouterse’s grootste zakenpartner Haïti kan straks financieel inspringen, als er leningen nodig zijn, voor ontwikkelingshulp… Want daar hou hij zeer nauwe economische banden mee.

  Deze man heeft het land ooit in ondergang gebracht en het zal niet lang meer duren voordat dit weer gebeurt. zijn taak is moorden, intimideren, vals beloven, plunderen en wegwezen, Maar dat vinden zijn blinde ezels niet zo erg.

  Tide, tamara no denkie moro fara is precies het soort politiek die hij nu uitvoert en de volk zal het merken ook.


  Maak melding

 46. BREAKING NEWS:

  Over een 1/2 uur persconferentie van de persconferentie van de Centrale Bank. Gaat dus over een drastische maatregel die morgen ingaat.

  Mijn voorspelling: Devaluatie van de SRD/ Sluiting van de Gambio’s en weer verplicht euro’s en dollars inwisseling voor bezoekers bij aankomst Zanderij.

  Back to the 80 en 90!!

  Brood kopen oor 400 srd: wat een pleuriszooi maakt Bouterse ervan.


  Maak melding

 47. Wat er ook zal gebeuren ons lief volkje pikt alles. Honger armoede . Ze zullen op deze moordenaar/drugsdealers/boeven blijven stemmen.Veel succes daar. Van mij geen geld of dozen meer. Zoek het lekker maar zelf uit.Ga ook maar drugs dealen. Jullie president doet niet anders.


  Maak melding

 48. Staat kan rekeningen niet betalen

  PARAMARIBO – De Staat kan de rekeningen van zowel parastatale bedrijven als particulieren al meer dan een jaar niet betalen. Het betalingsverkeer ligt momenteel zo goed als vast door een enorme tekort aan financiën. Hoewel het structurele tekort steeds word ontkend door de minister van Financiën Adelien Wijnerman, de voorzitter van de Vaste Commissie Staatsfinanciën Amzad Abdoel …

  en de governor van de Centrale Bank van Suriname Gilmore Hoefdraad, blijkt nu dat de Wegenautoriteit vanaf het jaar 2011 niet is uitbetaald. De Staat moet een bedrag van SRD 85 miljoen uitkeren aan deze instantie die verantwoordelijk is voor het onderhoud van wegen en bermen.

  De middelen die aan deze instantie worden betaald horen uit de government take te worden gehaald. Een andere leverancier van de overheid, Bakkerij Hollandia, heeft de toevoer van broden aan de gevangenissen stopgezet, omdat de overheid ook hier in gebreke is gebleven. Aan de internaten worden er nog wel broden geleverd.

  Ook de parastatale bedrijven maken de moeilijkste periode door. Bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij ( SLM) heeft de Staat ook grote schulden gemaakt. Staatsreizen zijn voor een klein deel betaald, terwijl politici op rekening hebben gereisd en deze rekeningen nooit hebben voldaan. Intussen wordt er ook nog gevraagd om subsidie van de overheid.

  Verder wacht de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij op een betaling van de Staat. In totaal moet de Staat een bedrag van ruim SRD 21 miljoen aan dit bedrijf betalen. De moeilijkheden binnen de NV Energie Bedrijven Suriname zijn eveneens onopgelost gebleven. De betalingen van kinderbijslag via het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting lopen eveneens al maanden achter.

  Zowel grote aannemers als kleine aannemers die bermen schoonmaken, wegen egaliseren en andere onderhoudswerkzaamheden verrichten wachten al meer dan een jaar op hun betalingen. Zij zitten met de handen in het haar en hebben werknemers moeten ontslaan. Als klap op de vuurpijl heeft de Staat ook nog verzuimd de eerste termijnbetaling van het Sociaal Zekerheids Stelsel, dat met veel enthousiasme werd gelanceerd, te doen. In totaal moet de Staat hiervoor een bedrag van SRD 11 miljoen ophoesten.


  Maak melding

 49. LEES DIT GOED:

  Als klap op de vuurpijl heeft de Staat ook nog verzuimd de eerste termijnbetaling van het Sociaal Zekerheids Stelsel, dat met veel enthousiasme werd gelanceerd, te doen. In totaal moet de Staat hiervoor een bedrag van SRD 11 miljoen ophoesten.


  Maak melding

 50. Toen Bouta president werd had ik gemengde gevoelens;

  1. Ik hoopte dat het nog steeds de goede kant op zou gaan met het land, want laten we eerlijk zijn, het ging de goede kant op onder leiding van het Front (waar overigens nog veel aan verbeterd mag worden). Niet voor niets luidde de verkiezingsslogan van de NPS ‘Moro o doro’, Venetiaan dacht, heel naïef, dat het volk wel zou doorhebben dat het de goede kant op ging. Het volk trapte echter in de val van de NDP die als slogan had ‘Neks no Fout’. Dat heeft het volk geweten, als ‘neks no fout’ is er ook geen reden om iets te verbeteren.
  2. Ik hoopte dat het weer slecht zou gaan met Suriname onder leiding van Bouterse (ik mag deze man echt niet), want dan zou het volk voor goed genezen en nooit en dan ook nooit meer stemmen op deze mooi prater en veel belovende, niets realiserende wakaman.

  Welke ‘wens’ in 2015 het meest gerealiseerd is/kans van slagen heeft, mag u zelf invullen.


  Maak melding

 51. Volgens Hoefie moeten de uitgaven getemporiseerd worden: Hoe/?De situatie ziet er niet zo slecht uit. de consumptieve uitgaven moeten ingedamd worden. Hoe??

  Kortom de situatie is volgens Hoefie nog te overzien. De koers US/SRD is aan het stijgen, hoe gaat Hoefie dit tackelen??

  Volgens DDB bij Brokobana Tori op SRS is er nog voldoende geld in kas, DDB LIEGT!!!!!!!!

  DDB en Hoefie proberen de samenleving zand in de ogen te strooien, wanbeleid heeft dit alles tot gevolg gehad.


  Maak melding

 52. Beste Henry,

  Iedereen leent.koopt zich te pletter aan SRD om luxe artikelen aan te schaffen. Beter een auto voor je deur dan waardeloze SRD’s op je bank. Of te SRD te dumpen voor veilige euro’s en usd.


  Maak melding

 53. @Henk Molenaar,

  De persconferentie van Hoefdraad was bedoeld om de samenleving duidelijk te maken dat er niets aan de hand is, maar dat er een beetje bezuinigd moet gaan worden.

  Hoe wil deze Verspil-regering nou gaan bezuinigen, by the way, hoe zit het met de GOUDENKERST die DDB beloofd had.


  Maak melding

 54. Wat valt er te bezuinigen als er geen geld is .
  Devaluatie is onvermijdelijk en Surinamers deden er goed aan om al hun tegoeden van de bank te halen en valuta of duurzame goederen mee te kopen.
  Jullie NDPers en kroost zullen kreperen en wachten op vrij vreten waardoor jullie heel laat gaan vreten.


  Maak melding

 55. Wat waren de totale kosten om een Airbus van de SLM
  voor een week uit de dienstregeling te halen?
  Moet ik nog verder vragen of heeft een ieder het al door?

  Deze show is immers reeds eerder opgevoerd!
  Denk maar aan de moorddadige periode van de huidige
  keizer Bigi Mofo I en de periode van keizer Bokassa II
  (Wijlenbosch), ook ndp!


  Maak melding

 56. wellicht helpt het om de volgende dingen uit te bannen:

  nepotisme, corruptie, besluiteloosheid, iemand anders de schuld geven, geen verantwoording durven nemen, wel de opleiding doen maar geen idee hebben wat ermee te doen…
  of wel de functie hebben niet de opleiding die erbij past..


  Maak melding

 57. eeee fawaka pres…lol lol lol lol lol lol
  ee bouta artji noh hahaaaaa
  Niveau bakana tori met als gast de president van Suriname…de rattenkoning lol lol lol lol lol lol


  Maak melding

 58. @ Pieter:

  Niks bedreiging. Het niveau van de Surinaamse journalist is stelselmatig afgezakt. Men leest niet, heeft geen algemene kennis en geen algemene ontwikkeling. Meneer van Eijck die als een angsthaas vragen stelt bij “”In de branding””.

  Wanneer Elliot, Cromwell of Robert Wijdenbosch interviewden, deed zelfs Vene het in zijn broek. Nu vindt men Nita Ramcharan geweldig, ik vind haar een sukkel. Bij ABC is alleen Biemla Gajadien echt pittig.

  “”Welingelichte Kringen”” is een redelijk programma, maar de vraagstellers/opiniemakers zijn geen journalisten (misschien daarom dat er wat goede vragen komen?)

  Vorig jaar tijdens de Savanna-rally werden buitenlanders geïnterviewd door Surinaamse sportjournalisten, het was om je dood te schamen. Ze denken echt dat als ze in de tweede klasse hebben gevoetbald en een mooie kop hebben, dat ze dan ook kunnen interviewen. Veel verder dan uitslagen oplezen komen ze niet, inhoudelijke commentaren? Ho maar. Onder Ronnie Rens, Wil Axwijck en Henk (nee, niet Percey) Esajas, was dat anders.

  Bedreigen?? Woodward en Bernstein is nog veel meer overkomen (zie “”Alll the presidents’s men”” en “”The Final days””).

  If you can’t stand the heat, stay out of the kitchen!!


  Maak melding

 59. Dat optreden in “Bakana Tori” is wel een uiting van “”desperateness””. Er waren enkele mensen die georkestreerd/geregisseerd opkwamen (hadden alle papieren bij zich, maar je had ook een stel idioten die spontaan langskwamen. Hoe zielig kan je zijn als volger, hoe zielig kan je zijn als leider. Hij waande zich de messias.


  Maak melding

 60. alles dat goed gaat in suriname daar is de president voor verantwoordelijk , en alles dat slecht gaat is de schuld van of oppositie of partners die hijzelf gekozen heeft en ministers die hij zelf benoemd heeft of adviseurs die hijzelf wilde. en van dino weet hij niets niet eens de namen van al zijn kindrn. quo vadis


  Maak melding

 61. Hout en goud vergunningen?…je zou bijna denken dat desireetje een tweede burger oorlog wil,zodat hij naar Ronnie kan gaan wijzen.Denk niet dat meneertje Brunswijk blij zal zijn als hij straks veel meer moet gaan betalen voor z’n concessies.Zou dat misschien ook de reden zijn dat hij president wil worden?Voor Desireetje is het van belang nu dat deze regering niet de 5 jaar uitzingt,want dan kan hij een herverkiezing op z’n buik schrijven.Bij een voortijdig einde kan hij gaan wijzen en tja dan strijkt de surinamer nog eens over z’n hart en geeft hem de zoveelste kans om weer te regeren.


  Maak melding

 62. Nee Hoor Gup

  Echt niet.
  Binnenkort in de DNA een rechtstreeks gekozen president is een kwestie van tijd.
  Somo en Brunswijk staan straks voor een moment dat in de geschiedenis van Suriname nog lang zal nagalmen.
  Wat zullen voor stemmen.
  Zullen zij zich totaal overgeven aan Bouterse.
  De totale overgave!!!!!!!!!!
  Was het geschreeuw op de berm echt geen gebakken lucht.

  Lees dit artikel

  http://www.waterkant.net/suriname/2013/09/13/rechtsreeks-gekozen-president-suriname-in-de-maak/


  Maak melding

 63. Bezuinegen? ho maar,ten eerste moet hij bij zijn partner INGRID beginnen,wat doet zij waar werkt ze,onder welke ministerie valt zij.Kijk maar hoe onzeker ze doet als ze op de plaatsen is zgnd lintjes knippen mmensen voor de gek houden .Zeer onbespraakt mens.Ze kan alleen maar hoerig over komen.en ja van desie moet ze 9000 srd vangen .en wordt ze nog first lady genoend ,door de armoedige mensen.Je kan haar absoluut niet vergelijken met MAXIMA/en de first lady van Amerika.Hoe kan uit je nek kijken naar deze first lady,s.Dom volk zijn wi en zulen dat ook blijven.Desie besodemieterd de boel daar.Kik maar naar zijn perschef.Hij zou alles moeten voor lichten ,maar dat doet die ebbe niet.


  Maak melding

 64. Mi Kondre die ebe Limbo wentelde zich als straffe pad in de braaksel van die djangoman die in de studio zat.
  Volgens de pres is de voorlichting zwak. Dus Limbo yu nanga yu collega na zwakte bos. Nog meer propaganda….keer je nu binnenste buiten…
  fawaka press 🙂


  Maak melding

 65. Nou Ruudje,

  dat zegt toch helemaal niks in Suriname?Wat ze vandaag verzinnen is volgend jaar weer teruggedraaid of veranderd.
  Een rechtstreeks gekozen president is alleen in het belang van de zittende en die weet ook wel dat hij nu op drijfzand loopt.Alleen maar loze beloftes na de zoveelste kans en toch weer verpest.Geen tram.maar wel een eindhalte.Geen 18000 woningen,maar wel straks naar gevangenis.Geen brug naar Guyana,maar wel een enkeltje via luchtbrug naar de VS.Geen fly over maar een tunnel vanuit de gevangenis.Geen 4 baans snelweg maar een 8 baans bowlingbaan in z’n tuin.Je moet tussen de regeltjes doorlezen dan weet je wat desireetje bedoeld…


  Maak melding

 66. Hhahaha wat een stelletje zeg men praat over bezuinigen en zij ratelen over wat er met de press zal gebeuren tenminste wat zij hoopen want over bezuinigen word lastig praten want overal word er bezuinigt en niet zo een beetje crises dus vandaar dat men altijd van onderwerp verandert alles wat je hoort is en waar over ze praten is Bouterse kom op proberen jullie 1 keer bij de les te blijven want de meeste van jullie zijn het zo gewent dat als iemand zou vragen van wie houd mama zoden jullie in 1 koor schreeuwen van Bouterse terwijl dat niet is wat jullie zeggen wouden dus zeg wat over wat er gevraagd word als je wat weet zo niet laat het praten dan over aan anderen heren GOD BLESS


  Maak melding

 67. Beste forum-ers,
  Groeten vanuit zonnig en overweldigend Kalimantan (Borneo).

  Wie o wie kan mij voorzien van een update t.a.v. nieuws uit New York.
  Ik heb nu al bijna 2 weken het nieuws niet meer gevolgd.
  Wat is het geworden? Levenslang of electric chair?


  Maak melding

 68. Henkie Molenaar,
  Het wordt straks dus net als hier in Indonesië, waar ik voor EUR 100,– meer dan 1,5 mio IDR krijg.
  Alleen met dit verschil dat ik hier met m’n gekochte IDR een vakantie van m’n leven door breng.
  Zeer service minded en je krijgt altijd waar voor je geld.


  Maak melding

 69. Beste boegroe: Niemand minder dan jou criminele president is verantwoordelijk voor de enorme economische puinhoop waarin Suriname afglijdt.

  En let op: dat is dan al de 3de keer na de jaren 80 en 90 waarin hij het land financieel naar de klote helpt.


  Maak melding

 70. Geldtekort beïnvloedt werkzaamheden brug Saramaccakanaal

  PARAMARIBO – De werkzaamheden aan de brug over het Saramaccakanaal staan op een laag pitje. Het ministerie van Openbare Werken is door haar begroting heen en moet wachten tot de aankomende begrotingsbehandeling om de werkzaamheden aan de brug af te kunnen ronden.

  Hoofd van de afdeling Bruggen op het ministerie Johnny Dasa vertelt dat er naar schatting nog veertien miljoen SRD nodig is. “We zijn door onze begroting heen”, zegt Dasa.


  Maak melding

 71. Speciaal voor Paarse Kakkerlak MILTON FLEUR:

  Bouterse geeft nu zelf toe in radioprogramma Bakana Tori

  Bouterse beloofde achttienduizend woningen aan de vooravond van de verkiezingen in 2010. Echter zijn er drie jaar later nog geen vijfhonderd woningen gerealiseerd.

  Keiharde cijfers MILTON FLEUR: NOG GEEN 500 woningen van de beloofde 18.000.

  Je bent trouwens net als RobG weer opvallend stil na deze rampmaand voor Bouters waarin duidelijk is dat het land richting bankroet glijdt en Dino als ultieme drugsdealer in een USA gevangenis zit.


  Maak melding

 72. Ongedekte rekeningen.

  Er wordt wel heel erg onverantwoord gehandeld. Indien men een project in uitvoering brengt zijn de middelen geoormerkt op alle toekomstige begrotingen. Dat betekend dat het niet uitgegeven kan worden voor andere projecten maar beschikbaar voor het project.

  In Suriname durft een project verantwoordelijke voor een bruggenproject te stellen dat het geld op is voor dit jaar en dat er nog maar liefst SRD 14.000.000 beschikbaar moet komen.
  Bij de politie projecten gebeurt het zelfde.

  Meer bewijs dat er geld verduisterd wordt behoef je niet te hebben. Geoormerkte budgetten zijn er niet meer. Het wordt tijd dat er aangifte gedaan wordt bij Justitie tegen alle projectleiders, en directeuren wier projecten stil vallen omdat hun budget is verdwenen.

  Hoe durft een minister een opleveringsdatum te roepen als er nog voor SRD 14.000.000 aan betalingen op een bruggetje niet gedekt is. Als aannemer zou je toch geheel gestoord zijn om mee te werken aan oplevering als er nog zoveel geld openstaat. Hoewel bij de start reeds onderkend blikt de brug ook nog steeds op andermans land te staan of wel ook voor die blunder zal nog diep in de buidel getast moeten worden.

  Wat zij de president 3 dagen en de Governer van de Centrale bank gisteren nog. GEEN GELD PROBLEMEN. Wat gaat er nog meer duidelijk worden de komende dagen. GEEN DEVALUATIE????.

  Zie semi annual report-cbvs-2012-ii
  http://www.cbvs.sr/index.php/highlights/434-semi-annual-report-cbvs-2012-ii
  Zie hoe de prestaties van de regering Vene goed waren naar omstandigheden en hoe deze regering de kas plundert en achter uit rent. met name de extreme toename buitenlandse diensten zijn voor ondergetekende meer dan verdacht. Hoeveel papier werk kan er in 2 jaar gedaan worden voor $ 500.000.000. in 2 jaar wordt er aan betalingen voor buitenlandse diensten meer uitgegeven dan 1 jaar aan salaris voor alle lanti medewerkers.


  Maak melding

 73. Desi Fouterse is een kankergezwel voor Suriname!!!!
  hij bakt er voor de 3e keer geen ene reet van. hij heeft weer de economie kapot gemaakt, dit zijn de voortekenen van more bad things to come.

  een regering moet een beleid dat groei mogelijk maakt toepassen. investeringen doen die op korte en/of lange termijn winstgevend en anders op zijn minst kosten besparend zullen zijn.

  geld uitgeven aan allerlij prestige projecten is niet het zelfde als investeren. die prestige projecten zullen op de lange termijn namelijk geen cent opleveren.

  als je een bedrijf runt geeft je het geld ook niet uit aan allerlij prestige sponser projecten. dan pas je ok beleid toe dat er op gericht is meer inkomsten te genereren. en anders op zijn minst kosten besparend zijn.
  want anders houdt je bedrijf binnen de korste keren op te bestaan.

  ik snap niet dat men na alle shit die Fouta Suriname heeft aangedaan nog steeds in zijn fabels gelooft. is mijn volk dan echt zo dom?


  Maak melding

 74. De regering gaat volgens dit artikel drastisch bezuinigen.De grootste grap allertijden.Inmiddels is al heel veel geld bijgedrukt.De staatskas is leeg en ze willen een tramlijn aanleggen,haha,haha.Het lijkt wel 10 koeien en een Zundapp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.