‘Woekerprijzen binnenland Suriname buiten zicht’

17

PARAMARIBO, 9 sep – Woekerprijzen voor goederen en diensten in het binnenland worden niet meegenomen in de inflatierapporten van het Algemeen Bureau voor de Statistiek, ABS. Dit stelt parlementariër Marinus Bee (Abop). Als het ABS dan rapporteert dat prijzen dalen of redelijk stabiel blijven, is dat een vertekend beeld. Volgens het ABS is het een kwestie van onmacht.

“We hebben gewoon niet genoeg mankracht en financiële middelen om metingen in het binnenland te verrichten”, zegt ABS-directeur Iwan Sno tegenover de Ware Tijd. Metingen van prijsontwikkelingen zijn dan ook beperkt tot Paramaribo en de andere districten aan de kust. Bee vindt dat dan niet van nationale cijfers gesproken kan worden. “De cijfers van het ABS geven de realiteit niet zuiver weer. Er zijn gebieden waar mensen vijf tot tienmaal de prijzen in Paramaribo moeten betalen.”

Doordat er geen officiële verslag over wordt gedaan, blijven zulke scheve prijsontwikkelingen als het ware buiten zicht. En wordt er geen beleid op losgelaten. Bee vindt dit ongehoord. Duizenden Surinamers worden zo achtergehouden. “Een ieder op ons grondgebied moet een eerlijke kans krijgen om zich te ontwikkelen”, aldus Bee. Van hem mag het ABS wat creatiever worden. Er kan bijvoorbeeld met ministeries worden samengewerkt die diensten verlenen in het binnenland.


17 REACTIES

 1. 1 liter brandstof in Groningen is precies hetzelfde als 1 liter brandstof in Maastricht.

  1 liter brandstof in Apoera kost 1 of 2 SRD meer dan in Paramaribo.
  Over woekerprijzen gesproken. Geef me een brik.


  Maak melding

 2. De hele detailhandel is nu in chinese handel .China verkoopt alle waardeloze spullen die het niet kwijt kan in landen waar goed op de kwaliteit van de import wordt gelet,via deze winkeliers in ontwikkelingslanden.Van de regering hoeven we niet te verwachten dar zij deze chinese praktijken zal verbieden,omdat de politieke partijen veel cash van China krijgen.Volk van Suriname u moet zelf opletten wat u koopt.Koop vooral geen goederen ,die u niet nodig heeft.


  Maak melding

 3. Woekerprijzen voor mensen die alles gratis krijgen…

  Ik snap nog steeds niet hoe dat kan, als je alles gratis krijgt wat maak je je dan druk om de prijzen…


  Maak melding

 4. Dit probleem zal er vooralsnog altijd blijven bestaan omdat het district ‘Sipaliwinie’ te groot is om er een totale controle over te hebben. De overheid heeft absoluut geen controle over dit (veel te grote) district.

  In mijn jeugd en hetgeen ik op de middelbare school heb geleerd in Suriname was dat de meeste districten vanaf de Atlantische oceaan tot aan de grens met Brazilie grensden.

  Nu is er een Sipaliwinie (a land with almost no borders) met een free for all situatie waar een ieder kan doen wat hij of zij wil !

  De Marrons & djoekas, Indianen moeten weten dat zij heel veel ontberen, maar ook heel veel niet hoeven te betalen en dus niet moeten lullen of ouwehoeren mbt hun status in vergelijking van de stads en noordelijke bewoners.

  Zij krijgen de meeste diensten, zaken en spullen gratis en zullen dus hetgeen dat ze vrij willen kopen marktconform zijn. Maw inclusief de transportkosten van de verkopers c.q. leveranciers.


  Maak melding

 5. Maandag 9 september 2013 om 18:06 uur, door GMAP
  Volk van Suriname maak gebruik van jou democratische recht en ga de straat op, het is nu 5 voor 12.
  ———————————————-

  Geef het goede voorbeeld, pak een megafoon en ga de straat op!!!


  Maak melding

 6. Mensen!! Krijg waar voor je geld en geen eieren kiezen van jou dure SRD’S want die wordt vervolgens ingewisseld voor USD $ en gaat als een speer naar China!!! No go bay pre pre sani!!! De Chinezen moet ook verplicht de Sranang tongo EN het Nederlands volgen!! Ultimatum stellen binnen zoveel tijd anders de koers richting Hazenpad kiezen HOME ALONE CHINA!!!!


  Maak melding

 7. Weten jullie nog,die giftige kleding van china, waar 1000den mensen aan overleed.den je dat die die brie en zijn kornuiten die kleren dragen.mensen van Suri KOOP GEEN spullen van CHINA,andes kan je de gevolgen niet dragen.


  Maak melding

 8. hahahahah Abaisa, huh tegen GMAP typ je dat hahahah je bedoelt zeker lafbek-GMAP,blablablabla hier schreeuwen dat is het enige wat lafbek-GMAP en anderen kunnen,heb zovaak gevraagd:Pak je biezen en ga als de dooie donder naar Suriname een enorme volks-opstand te weeg brengen,hahahahha maar neen ,je weet he:De beste stuurlui staan en blijven aan wal.
  Alles wat ze hier typen moet het ze lukken om zo een opstand/demonstratie te kunnen laten slagen.Hhahahahaha ach ja ik houd het hier op:sommige Surneds blijven liever in hun hokje zitten en ongekend,ongezien hun frustraties borvieren,zieligeeee drommels zijn het eigenlijk.


  Maak melding

 9. Mbala Malinus Bee, aliki jah noh: “Een reden temeer de aanhang erop te wijzen om niet als djinipies tekeer te gaan. Alles is duur geworden vooral in het binnenland, dus leer ze een condoom erop te zetten, de pil te gebruiken of gewoon coitus interuptus”. En niet alleen teke ja teke ja met als extra mijn vriend boegroe erin.


  Maak melding

 10. Niet slechts in het binnenland zijn er woekerprijzen, maar ook net hier in de stad. NB beschermd door de overheid bijvoorbeeld SLM. Ongelovelijk dat tickets zeker 40% goedkoper kunnen, maar ze doen het gewoon niet…


  Maak melding

 11. Dit is het “trieste-koekje” van eigen deeg! Ware het niet dat de meeste die dit “crimineel” transport gedrag bespreken, vaak zijdelings of direct betrokken zijn aan dit “dispuut” de te grote en aloude prijsverschillen. Deze vorm van oplichting – mag best gesteld worden, want het is ook publieksgeheim – is net zo oud als de binnenlandse transport zelf. En een durft het te hebben over het is “buiten zicht” deze heerschap heeft “drey ay”, wie houdt wie voor de gek? Het kan toch niet waar zijn dat je – een voorbeeld – in de Stad 1 SRD betaalt en op Nickerie Marrowijne Sipaliwini 3.50 SRD, dat is hoe je het wendt of keert erg ongelijk verdeelt, er moet net als overal in de wereld, een uniforme prijs vast gesteld worden, en het kan ook. Het kan wel degelijk anders, maar je moet het ook zelf willen en niet alleen over praten, want het kan/moet verandert worden. De transport kosten worden al in de verkoop + vervoers + verpakking verwerkt, de prijs staat vanuit de fabriek al op alle producten zichtbaar, je hoeft er als winkelier niets meer aan te doen. Bedrog uit gesloten, ja, maar bij ons worden deze vormen van “transparantie” niet toegejuicht, en hiervan moet men afstappen, te veel fromru altijd en dan het slachtoffer komen uithangen.


  Maak melding

 12. Winkeliers moeten voortaan geen winkels meer openen in het binnenland, want je wordt vermoordt voordat je het weet.

  Elke logisch person weet dat alles in het binnenland veel duurder is ivm transportkosten etc.


  Maak melding

 13. al is het duurder dan in parbo,,je moet voor alle diensten in goud betalen..

  voor een vluggertje een snelle wip,moet in puur goud betaald worden..,en die goud graaf je zómaar uit de grond op..

  dus het maakt niet uit wat het mag kosten..

  het is ook geen wonder,dat die djoekaaas zoveel zijn gegroeit..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.