Vliegmaatschappij DAE zo goed als aan de grond

12

PARAMARIBO, 27 aug – Het is zo goed als afgelopen met vliegmaatschappij Dutch Antilles Express, DAE. Het vliegverbod op Curaçao is nu uitgebreid tot Sint Maarten en Bonaire. De lijst van klanten die het bedrijf niet meer kan bedienen wordt steeds langer. De Surinaamse reisagentenorganisatie Asra verwacht meer proactiviteit van autoriteiten.

Die moeten maar meer hun best gaan doen bij het vooraf doorlichten van bedrijven als die vliegdiensten ambiëren. Kennelijk is dit maar gebrekkig gebeurd bij DAE, zo het ook echt gedaan is. Nu kon het zo ver komen dat een bedrijf onder de neus van iedereen kapseist. Passagiers stranden en kunnen nergens terecht. “Ik heb niet het gevoel dat er een oplossing in zicht is”, zegt Asra-voorzitter Jack Uden tegenover de Ware Tijd.

Passagiers moeten maar aankloppen bij SLM, Insel Air of Caribbean Airlines. Er zijn al die op eigen kosten terug zijn gevlogen of hun reis hebben voortgezet. Met de intussen bekend schuldpositie van DAE heeft het er niet veel van dat er compensatie komt. Alleen al bij Luchthavenbeheer, manager van de Johan Adolf Pengel luchthaven, staat een schuld open van ruim tweehonderd duizend dollar. Het ergste is dat er nauwelijks of niet wordt gecommuniceerd met gestrande passagiers. Als er nog wat gezegd wordt is het via de media.


12 REACTIES

 1. Het lijkt me een goede kans voor de SLM om DAE over te nemen.Meneer de president Bouterse, Yes we can. U geeft ons de kracht, de motivatie en de drive om het aan te kunnen.Wij hebben de kennis in huis.


  Maak melding

 2. Laat ze aub gewoon failliet verklaren!! Niet overnemen die zooi, je haalt je veel te veel op je hals met alle problemen die ze al veroorzaakt hebben! Die mensen weten inderdaad niet hoe je moet communiceren,ze hebbben mijn vlucht 12 uur laten wachten op PBM en niemand heeft uitleg gekregen wat de oorzaak was op curacao precies hetzelfde, en mensen blijven voorliegen, niet normaal, ze zouden hotel regelen doen ze niet een vervangende vlucht aangezien ik door de vertraging mijn connectie vlucht heb gemist maar ook niks van gehoord en ze laten je net zo lang wachten totdat je zelf wegloopt dan kan jij niks meer op hun verhalen, dus CANCEL JE DAE VLUCHT NU HET NOG KAN!!


  Maak melding

 3. Eindelijk, na zoveel ellende. Eerst Venezuela, dan Suriname,en nu hun eigen eiland. Nu is alle hel over, thank you. No costumer’sservice, no licence. Sorry!


  Maak melding

 4. Er heeft tenminste 1 Surinaamse autoriteit zitten slapen. Verder had het luchthavenbeheer allang beslag moeten leggen, die heeft ook zitten slapen. Dat verlies zal natuurlijk op ons, reizigers, worden verhaald met een verhoging van de luchthavenbelasting.


  Maak melding

 5. Als de vluchten dan niet door kunnen,wil ik graag mn zuurverdiend geld terug,mn hele vakantie is verpest,dae houdt mensen gewoon voor geld,denken ze wel zo geld af te troggelen van mensen die zo hard moeten zwoegen voor een vakantie.


  Maak melding

 6. Heb DAE eens gebruikt en had al heel gauw door dat ik te maken had met een stelletje amateurs. Zal zeker mijn laatste ervaring geweest zijn bankruptie of niet.


  Maak melding

 7. Slm, pak je kans en gijzel de vliegtuigen van dae en laat die twee ton zitten.
  Immers dan zal de slm over meer vliegtuigen bezitten en meer vliegcapaciteit hebben. Althans ik hoop dan dat jullie het wel veel en vell beter gaan doen.
  Ben benieuwd


  Maak melding

 8. Kolibri, die vliegtuigen waren waarschijnlijk geleased, dus geen schijn van kans. De enige mogelijkheid om de vliegtuigen aan de grond in Suriname te houden was toen Venezuela aktie nam, maar die alarmbel ging niet af in Suriname, waar ze moeilijk doen over registratie van SLM vliegtuigen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.