Misdaadschrijver en omroeper Hupsel weer vrij

50

PARAMARIBO, 27 aug – Misdaadschrijver en radio-omroeper Roué Hupsel is weer een vrij man. De negen en zestigjarige zat enkele dagen vast op verdenking van drugssmokkel. Hupsel heeft steeds volgehouden onschuldig te zijn.

Een partij cocaïne in zijn handbagage zou van een andere zijn. Advocaat John Bouterse zegt tegenover STVS dat Hupsel is vrijgelaten, omdat zijn aanhouding onrechtmatig zou zijn geschied. De rechter-commissaris besloot hem te laten gaan. Hupsel had in zijn bagage bijna een kilogram cocaïne. Het spul zat verpakt in een hoeveelheid pepers. Volgens Hupsel had hij kort voor vertrek een pakket aangeboden gekregen van een vriend.

Het pakket moest in Nederland worden afgegeven. De identiteit van de ander is nog niet bekend. De mediaman werd aangehouden op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Zijn aanhouding kwam als een `ware verrassing aan. Hupsel schreef ooit het boek Blinde Muren over drugshandel, corruptie en chantage.

Onlangs is een andere bekende mediafiguur, televisiepresentatrice Monique Breeveld, in Nederland aangehouden voor drugssmokkel.


50 REACTIES

 1. Geloven jullie het zelf????? Gelukkig dat hij niet in schiphol is aangehouden, dan was het een andere koek.

  IK BEN BLIJ VOOR HEM EN ZIJN GEZIN, GA MAAR VAN JE OUDE DAG GENIETEN VRIEND EN WEEST EEN ANDERE KEER NIET ZO NAIEF OM VAN EEN ONBEKENDE VRIEND EEN PAKKET MEE TE NEMEN……HA. HA . HOE STOM IS DAT , EEN ONBEKENDE VRIEND, EEN VRIEND?????????????????????? IS TOCH NIET ONBEKEND.!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Stinkt naar klasse justitie. Deze paarse kakkerlak geniet alvast van zijn amnestie. Hoeveel anderen worden vrijgesteld als ze met drugs op Zanderij worden aangehouden. Zijn handlangers moeten wel hoge contacten onderhouden met juspol en de rest van de regering om deze smokkelaar in vrijheid te kunnen stellen. De oppositie moet belfort vragen hoe groot was de tjoekoe.


  Maak melding

 3. Hoe bedoel je corrupt…..
  Wie met dit smerig spul wordt gepakt is al goed fout je weet wat je aan het doen bent
  Zogenaamde vriend??? Kom zeg wat een K excuses


  Maak melding

 4. Volgens Hupsel had hij kort voor vertrek een pakket aangeboden gekregen van een vriend.
  Het pakket moest in Nederland worden afgegeven. De identiteit van de ander is nog niet bekend

  Is het zo moeilijk de naam te noemen van de vriend die het spul heeft afgegeven.
  De naam noemen om je onschuld te bewijzen is het minste wat je kunt doen.
  Door geen naam op te geven is deze coke smokkelaar doende, en terecht, zijn eigen leven overhoop te halen.
  Of toch, is hij degene die wat geld zocht voor zijn oude dag?


  Maak melding

 5. “Volgens Hupsel had hij kort voor vertrek een pakket aangeboden gekregen van een vriend.”

  “De identiteit van de ander is nog niet bekend.”

  “Advocaat John Bouterse”

  DA HOE DANG?????????????????


  Maak melding

 6. Wat is zo moeilijk om de naam van de vriend te noemen.
  Wie is de man? Komop man’waar woont de vriend,want dan weet je toch waar die man te vinden is als matie.
  Waarom wordt Hupsel niet net zolang ondervraagt tot dat hij de naam van de vriend noemt. Roue Hupsel voor wie ben je nou zoooo bang? Waar ben je bang voor Roue Hupsel? Staat CTU Dino of papa DiDiBrie op de loer?Maar goed misschien heb je ook gelijk om geen naam te noemen, dan leef je ook een dag langer,want Boereveen leeft nog,omdat deze naar zijn zeggen,ondanks alle en zware dwang van de amerikanen hij nooit een naam heeft genoemd van iemand.Ja dus misschien heb je gelijk als je een dag langer wilt leven noem dan geen naam blijf dan voor de rest lekker chantable.Nooit meer je mond kunnen opendoen over iets dat scheef gaat/groeit in Su.Lekker op vrije voeten nu,maar is dit na je 70ste jaardag of toch ervoor geweest?Kllllasse Justitie ja,maar a boen soon or later ala sma o pai a prijs van wat men gedaan heeft in ons ooit eens o zo mooi land is geweest. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 7. Ja joh, als je ongeoorloofde zaken aan het licht brengt beschuldigen ze jou nog eens dat je pedo bent.

  Zo werkt het in Suriname, pas op dat ze je niet laten verdwijnen!


  Maak melding

 8. Hier kijk ik van op, had ik niet verwacht van Hupsel,maar goed een ieder is verantwoordelijk voor wat ie wat op zijn kerfstok heeft, Roue heb ik meegemaakt jaren geleden in het begin van de zeventiger jaren toen ik bij Rapar werkzaam was, toen een mooie tijd, met Raymond Smiet ludwig Dirks, Ronald Narain
  O Karatmatali, R Ristie, G Hoen.
  Hij Roue is nu vrij, ja we zien wel


  Maak melding

 9. Hupsel is vrij en daarvoor ben ik erg blij, en oh wat zijn ze heilig hier. Mensen die van alles hebben uitgespookt wat hun eigen God verboden heeft lopen vrij rond en zullen de dans zeker ontspringen. Waarom dan de kleine vis pakken die noodgedwongen heeft gehandeld. Wie gaf het volk dit voorbeeld? Precies, dus begin daar bij de oorsprong, jong geleerd is oud gedaan. Laat Hupsel met rust mensen en laat dit geval voor iedereen als waarschuwing dienen die ook van plan zijn om een pakket van Oma af te geven aan een Opa elders ter wereld. En de ander verraden zit gekoppeld aan diverse factoren, zodat het vaak beter is om loyaal te zijn dan om eerlijk te zijn. Religie is veel erger dan welke verdovingsmiddelen dan ook, geloof is een nimmer aflatende ziektekiem. Verslaving heb je in vele vormen. Welke is slecht? … zij die een eetziekte hebben, zo’n dikke “porky”, met allerlei bijkomstigheden van dien, of de Jonkie die feitelijk ook door omstandigheden zich te veel heeft verlekkerd met dat spul of de daroe pije gasten welke met veel geweld en overlast gepaard kan gaan of de ziekenhuisgebruikers, je weet wel, de stoere dokter in zijn sportbolide die feitelijk net zoveel mens is als jij en ik, enz. enz.. Wie gaan we het eerste straffen? Je vader of je moeder of je Oma en Opa? Kies zelf maar uit?
  django


  Maak melding

 10. onrechtmatig??
  goede vriend waarvan hij de naam niet weet??
  deze zaak stinkt
  trouwens alle drugskoeriers krijgen een pakketje mee van een zgn vriend
  vind 100% controle niet zo gek


  Maak melding

 11. Kennis!

  Met de kennis van toen en de wetenschap van nu zou deze man beter moeten weten. Je neemt toch geen pakket mee voor en van een ander? Hier zit meer achter.
  Als je in staat bent om een boek over druggshandel te schrijven en uit te geven dan ben je te dom om een pakket van een ander kort voor vertrek in je bagage te stoppen.
  Of het is een publiciteitsstunt, of meneer wilde flinke doekoe maken. Raar verhaal.


  Maak melding

 12. Zo gaat het toe in Suriname!!
  Als je een vriendje bent van bouta of als je advocaat toevallig bouterse heet dan ga je VRIJ!!
  Elk ander crimineel die coca verstopt in zijn /haar bagage worden opgepakt ,ook al beweren zij dat anderen hem een pakketje gegeven hadden en zij geen ideen hebben over het inhoud hiervan!

  Wel toekomstige en alle oud coca smokkelaars een volgende keer zorg je ervoor dat deze advocaat Bouterse ,je advocaat is!!Als Hupsel vrij kan gaan dan gaan jullie ook VRIJ!!!
  En dan moeten jullie ook beweren dat je een pakketje moest meenemen voor een vriend op het allerlaatste moment!!
  HEEFT DE POLITIE KUNNEN ACHTERHALEN WIE DEZE VRIEND IS DAN??!!GELOOF MIJ ZO EEN VRIEND BESTAAT NIET!!!HUPSEL WORDT IN BESCHERMING GENOMEN DOOR DE GROTE DRUGSBAZEN IN SURINAME TE WETEN BOUTA EN CO..!!!


  Maak melding

 13. Ik gun een ieder zijn vrijheid, laten we dat voorop stellen. Maar de wijze waarop Hupsel vroegtijdig in vrijheid is gesteld, roept vragen op. Als het gerechtelijke vooronderzoek nog niet af is kan de verdachte niet in vrijheid worden gesteld. Ik vraag me af welke gronden de OvJ heeft gehanteerd.


  Maak melding

 14. Als radio man moest hij weten wat de politie zegt over last minute pakketten.Neem je vriend mee naar een getuige,veiligheid man of balie medewerker en laat die persoon getuige zijn dat je een pakketje aanneemt.
  Maar ja,als je advocaat Bouterse heet,gaan deuren voor je open die voor gewone stervelingen voor altijd dicht blijven!


  Maak melding

 15. Glenn Pengel
  Wat is zo moeilijk om de naam van de vriend te noemen.
  Wie is de man? Komop man’waar woont de vriend,want dan weet je toch waar die man te vinden is als matie.
  Waarom wordt Hupsel niet net zolang ondervraagt tot dat hij de naam van de vriend noemt. Roue Hupsel voor wie ben je nou zoooo bang? Waar ben je bang voor Roue Hupsel? Staat CTU Dino of papa DiDiBrie op de loer?Maar goed misschien heb je ook gelijk om geen naam te noemen, dan leef je ook een dag langer,want Boereveen leeft nog,omdat deze naar zijn zeggen,ondanks alle en zware dwang van de amerikanen hij nooit een naam heeft genoemd van iemand.Ja dus misschien heb je gelijk als je een dag langer wilt leven noem dan geen naam blijf dan voor de rest lekker chantable.Nooit meer je mond kunnen opendoen over iets dat scheef gaat/groeit in Su.Lekker op vrije voeten nu,maar is dit na je 70ste jaardag of toch ervoor geweest?Kllllasse Justitie ja,maar a boen soon or later ala sma o pai a prijs van wat men gedaan heeft in ons ooit eens o zo mooi land is geweest. Odiiiii.
  Glenny.

  deze personage is een debiel. heb je de reactie van de direcie van het ABC radio niet gelezen/gehoord???? toch lul je een heleboel uit je vette nek. is het uit verveling of is het doel bewust


  Maak melding

 16. Ach ja,ook hier in NL ontspringen mensen de dans als de aanhouding en voorgeleiding niet volgens de juiste procedures zijn afgehandeld,voorbeelden zat.(Vormfouten in het procesverbaal)


  Maak melding

 17. ik krijg net te horen dat hy is vrijgelaten iov “hogerhand”. Het verhaal van vorm fout is gelul….

  de ene steelt landbouwgewassen en wordt veroordeeld terwijl een “bekende burger”coke smokkelt en wordt bevoordeeld/vrijgesproken.
  Hoe recht is recht ??


  Maak melding

 18. En de naam van de vriendin is Madam X, ze woont in de doodlopende straat met de lange, excellent klinkende naam, deze straat komt uit op een blinde muur, waar je beter niet overheen kunt kijken.

  Wanneer de Nederlandse marechaussee bij alle passagiers uit Paramaribo 100% van voren en van achteren gaat ‘hupselen’ zodat alle ‘bouten’ en ‘moeren’ dagenlang niet meer normaal functioneren, dan hebben ze dat te danken aan figuren als meneer Hupsel en zijn beschermheren.


  Maak melding

 19. RH gefeliciteerd met je 70 ste jaardag.

  Dat is ff slikken als je op luchthaven wordt besnuffeld in je …, dat’z ff slikken. Wat was het nu pepper, hotpaper of inhoudt onbekend?

  Wanneer komt je volgende thriller roman uit? MJ song because thats thriller. Zoek een goede psycholoog om je te (onder)steunen, baja, heffig!

  Dat is ff slikken dat je je jaardag in SB doorbracht of was het cellenhuis met zovelen in een hok? dat is ff slikken.

  Deze jaardag zal je niet heel snel vergeten of wel?, nee toch? alleen maar gelet op die bigie jarie van je of is er ook nog die ene herinnering?

  cheerio met Cognac de Napoleon V.S. ( let op hoeveel sterren op het etiket/hoe meer hoe beter) achter je kiezen op je (vrije)(jaar)dag
  http://www.wine-searcher.com/find/courvoisier+three+cognac+s+v+france/2012 , maar als ze dat in SU niet hebben, is Marienburg rum ook goed.

  Die cognac lucht op en brengt je voor enige tijd in een andere wereld, waarbij je met beide benen weer in de werkelijkheid staat, tenminste als je nog kan staan na alles wat je overkomen is, mi boi!, maar het is in ieder geval veel beter dan om in een binnenplaats van SB te ontluchten, ja toch? en laat taante een wasie voor je doen.


  Maak melding

 20. @ Plato, in Suriname kent men ook het Wetboek van Strafvordering.De heer Hussel is vrijgelaten op grond van het feit dat zijn aanhouding onrechtmatig is geschied.De vrijlating heeft plaatsgevonden op last van de rechter commissaris.


  Maak melding

 21. het is hem gewoon niet gelukt!!!…hij heeft geprobeerd en dacht dat niemand het zou kunnen ontdekken!!!

  Ook staat: Volgens Hupsel had hij kort voor vertrek een pakket aangeboden gekregen van een vriend.

  Mijn mening: als het een vriend van hem is, wil zeggen dat hij weet wie het is….dus die vriend ‘gaan halen’…laten we kijken of het waar is…(volgens mij niet)…Hij is 69!!!!! en wordt al zo vaak geschreeuwd dat je geen spullen van anderen voor anderen moet meenemen…..en toch neemt hij het mee???????????….een man van 69 die ook boeken heeft geschreven?????? Nou, give me a break!!!!!!!!!!

  Nogmaals,het is hem niet gelukt. Iemand anders zou nog steeds in de gevangenis zitten. Opmerkelijk is dat deze man vrij is..Een afgesproken diel misschien?…..maar goed, als ik de naam van de atvokaat lees, dan ja…..kun je vrij lopen…


  Maak melding

 22. @Robg, lees ik het goed? Zijn aanhouding was ‘onrechtmatig’??? Wat is er dan zo ‘onrechtmatig; geweest aan die aanhouding??? Hunsel is betrapt met een verboden spul. Hebben ze hem dan niet gewezen om zijn zwijgrecht????? Ik wil het weten!!!


  Maak melding

 23. Als ik het verhaal van RobG lees, dan zullen alle toekomstige aanhoudingen op Zanderij ook onrechtmatig zijn. Volgens mij is de rechter commissaris ‘betaald’ voor zijn vrijlating. Klassejustitie dus!!!


  Maak melding

 24. Als Hupsel een felle aanhanger is van de Nationale Demagogische Partij a la Limbo dan snap ik wel waarom de aanhouding van Hupsel onrechtmatig is geweest.


  Maak melding

 25. In gevolge het wetboek van strafvordering kan de Officier van Justitie BINNEN 14 DAGEN nadat Hunsel door de RC in vrijheid is gesteld HOGER BEROEP aantekenen bij het HOF. De vraag die Plato stelt is: zal de OVJ van dit rechtsmiddel gebruik maken???


  Maak melding

 26. Zelfs een kind van de lagere school weet dat je niet zomaar pakketten van een ander moet aannemen wanneer je op reis gaat.Een ouwe rot in dit geval nog erbij een omroeper wist het zeker niet.Welk radio station heeft zo,n domme “gans” in dienst.Hij zou met zijn daad de gemeenschap vernietigen, gezinnen ontwrichten enz. Zo’n verdachte wordt losgelaten als een koe. Ik schaam me dat mijn land zo,n justitie apparaat heeft.En ik schaam me dat ouderen zo,n voorbeeld geven aan jongeren.


  Maak melding

 27. @ plato
  niet de OvJ maar de Rechter Commissaris heeft hem invrijheid gesteld. De O.v.J heeft integendeel zijn werk goed gedaan.Ik vraag me vaak af als functionarissen weten wat de ambtseed betekent en wat de gevolgen voor hem zal zijn als hij het overtreedt.


  Maak melding

 28. @O.B. in mijn colomn stel ik dat Hunsel door de RC in vrijheid is gesteld. Even weer lezen svp.

  Ik vraag me alleen af waarom de OvJ niet van de mogelijkheid gebruik maakt om tegen DIE invrijheidstelling in hoger beroep gaat. Wat vind u daarvan???


  Maak melding

 29. M.i. kan RH alleen worden vrij gelaten als de vriend of vriendin goed in beeld is gebracht e/o al is gearresteerd.

  Het verhaal van vormfout gaat er bij velen, ook bij mij niet in. Wat is er dan fout geweest. Waar en bij wie is de 900 gram cocaine aangetroffen en van wie was de baggage? Wie is de houder ervan en in wiens bezit is het?

  Als de 900 gram cocaine in het (hand)baggage van RH is aangetroffen is het zijn bezit, dus is hij de overtreder en hierop in hechtenis worden genomen.

  Op grond waarvan hij is vrijgelaten moet heel duidelijk worden gemaakt, want in de voorgaande gevallen, waar drugs in het bezit van de reiziger op luchthavens wordt aangetroffen, worden deze waar ook ter wereld gearresteerd en niet vrij gelaten. De verdere procedure en afloop is gewoon een jarenlange gevangenisstraf.

  Hoe in hemelsnaam wilde hij met de 900 gram de douane, bodyscan en de drughonden op Schiphol ontlopen? Hier op Schiphol zat hij nu nog gewoon vast in afwachting van zijn zaak bij de rechtbank en het vonnis voor enkele jaren vrij hotel in de gevangenis. Hier in Nederland telt je Surinaamse naam of je functie niet mee. Vraag maar aan su (ex-)mini-sters ea die zelf hun schoenen moesten uittrekken, omdat deze piepte bij de controle.

  De Rechter Commissaris heeft wat uit te leggen aan het publiek. Werk aan de winkel voor de media.


  Maak melding

 30. RAMSINGH, JULLIE ”ZOGENAAMDE” NEDERLANDERS ZOUDEN DE LAATSTE MOETEN ZIJN DIE ANDEREN WILLEN BESCHULDIGEN VAN DRUGSHANDEL. IMMERS ”STIKT”NEDERLAND VAN DE DRUGS. WE HEBBEN JULLIE NIET NODIG, ”BLIJF WEG”’UIT
  ONS GELIEFD SURINAME. JULLIE ”FRUSTREREN DAAR AAN
  DE NOORDZEE !


  Maak melding

 31. ALSOF ER GEEN DRUGS TE VINDEN IS IN NEDERLAND ! LAAT HET SURINAAMS RECHTSYSTEEM OVER DE HEER HUPSEL OORDELEN, JULLIE DAAR AAN DE NOORDZEE ZIJN ECHT GEEN ”HAAR” BETER DAN DE SURINAMERS HIER.
  WIJ DIE HIER ZIJN GEBLEVEN, EN OOK ”ALTIJD” ZULLEN BLIJVEN KUNNEN MET ”TROTS” ZEGGEN : ”I LOVE SU” !


  Maak melding

 32. EN JIJ ”SOCRATES”, WEET JIJ WEL WAT CHAN SANTOKHI ALLEMAAL OP ZIJN KERFSTOK HEEFT ? BREEK MIJ DE BEK NIET OPEN HOOR JONGEN ! JULLIE DOEN EEUWIG ALSOF HIJ ZO
  EEN ”HEILIGE” IS, JULLIE ZOUDEN EENS MOETEN WETEN. VRAAG HEM EENS HOE HIJ AL ZIJN ”WEELDE” WAAR HIJ IN LEEFT HEEFT VERGAARD. MET ZIJN POLITIE/MINISTERS SALARIS ? HOU LIEVER JE ”SCHUIF” WANNEER JE NIKS WEET !


  Maak melding

 33. Santokhi spande een kort geding aan tegen Bouterse wegens smaad en laster. Santokhi’s advocaat Freddy Kruisland, die ook de advocaat is van de nabestaanden in het Decembermoorden strafproces, zei dat hij “het zeer op prijs zou stellen als Bouterse in de rechtszaal komt waarmaken wat hij heeft gezegd” (doelend op de afwezigheid van Bouterse in het Decembermoorden proces). Rechter Susanne Chu achtte niet bewezen dat Santokhi betrokken was bij de aankoop van het huis door zijn vroegere echtgenote en ook achtte de rechter niet bewezen dat Santokhi zou hebben meegewerkt aan de voortijdige vrijlating van drugscriminelen.[22] Haar oordeel was dan ook dat Bouterse de toenmalige minister met opzet in zijn goede naam en eer had aangetast.[23][24] Het vonnis was dat Bouterse in alle kranten, radio- en televisiestations in Suriname zijn excuses moest aanbieden en een bericht moest laten publiceren waarin hij zegt dat de beschuldigingen aan het adres van Santokhi niet op waarheid berusten.[20][25] De rechter besloot ook dat voor elke dag dat Bouterse nalaat het vonnis uit te voeren, hij een dwangsom van SRD 100.000 aan Santokhi moest betalen.[26] Bouterse gaf gehoor aan het vonnis en dit werd in de Surinaamse media geïnterpreteerd als ‘de eerste keer dat Bouterse publiekelijk vernederd werd’.[27] Dezelfde dag dat Bouterse het bericht met zijn verontschuldigingen liet publiceren stond er ook een ingezonden brief van Bouterse in de krant waarin hij zei dat het vonnis “indruist tegen zijn rechtsgevoel en dat hij daarom in beroep gaat tegen de uitspraak van de rechter”. Ook ontkende Bouterse in zijn ingezonden stuk onwaarheden te hebben gesproken over Santokhi en kwetsende en of beledigende woorden te hebben gebruikt.

  @Makoe
  geen domme dingen uitkraaien die je in je achterste zullen komen bijten ,okay!


  Maak melding

 34. Ray zegt

  “Rechter Susanne Chu achtte niet bewezen dat Santokhi betrokken was bij de aankoop van het huis door zijn vroegere echtgenote en ook achtte de rechter niet bewezen dat Santokhi zou hebben meegewerkt aan de voortijdige vrijlating van drugscriminelen”

  ray de rechter heeft DIT NIET ONDERZOCHT, HET OM HEEFT DIT NIET ONDERZOCHT, DUS JE LULT WEER UIT JE STINKENDE BEK. MAW ALLEEN EEN GRONDIGE ONDERZOEK ZOU MOETEN UITWIJZEN DAT HIJ NIET BETROKKEN WAS, EN JUIST DAT IS NIET GEBEURD.


  Maak melding

 35. @Afu ede

  Ah,kijk Afu ede gaat zijn/haar baasje weer proberen te verdedigen!!
  Hahahaaa….kijk die zaak werd behandeld door de rechter. Je baasje moest het tegendeel bewijzen,maar heft gefaald big time!!
  Hij had geen enkel bewijs tegen meneer Santokhi,hij had het allemaal uit zijn duim gezogen die baasje van je!!En zie meneer Santokhi heeft zijn zaak gevochten en gewonnen als een echte heer!En hij heeft niet eens om amnestie gevraagd om zaken te doen verdoezelen zoals je baasje het wel kan doen/gedaan heeft!

  Rechter Susanne Chu achtte niet bewezen dat Santokhi betrokken was bij de aankoop van het huis door zijn vroegere echtgenote en ook achtte de rechter niet bewezen dat Santokhi zou hebben meegewerkt aan de voortijdige vrijlating van drugscriminelen.

  Domme Afu ede…dit laatste wil zeggen dat er wel degelijk een onderzoek is gepleegd op de aantijgingen van je baasje maar er zijn geen bewijzen gevonden noch heeft je baasje documenten kunnen tonen die zouden maken dat zijn indianen verhaaltjes op waarheid berusten!

  Toen je baasje nog geen amnestie genoot moest hij de rechters gehoorzamen en zijn verontschuldigingrn aanbieden. Ja zo werkte onze democratische rechtstaat toen . En heden..met amnestie…Pffffffffff….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.