donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentFinale van TV programma 'Roti op de kaart' vanavond

Finale van TV programma ‘Roti op de kaart’ vanavond

-

Does Travel & Cadushi Tours

De afgelopen weken heeft Ramon Beuk, met behulp van zes koks, traditionele Surinaamse gerechten en ingrediënten onder de loep genomen met als doel: het vernieuwen en verfijnen van Surinaamse recepten.

Ramon en de zes koks zijn heel Suriname doorgereisd op zoek naar traditie en inspiratie. Er is gekeken naar experts en naar nieuwe bereidingstechnieken. Alles werd uit de kast gehaald om te verrassen. En natuurlijk om te winnen.

In deze laatste aflevering worden twee van de zes gerechten gepresenteerd aan een jury van vijftig toonaangevende Surinamers. Welke van de twee verkiest de jury tot het beste gerecht? De jury is verdeeld en het is tot de laatste seconde een nek-aan-nek race.

‘Roti op de Kaart’, vrijdag 28 juni om 21.20 uur op Nederland 2.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

9 REACTIES
 1. Roti dit roti dat, echt een titel gericht op mensen de doorsnee bakra, waarschijnlijk ook bedacht door een witmang.’Beuk kookt in Suriname’ was een betere titel geweest…


  Maak melding
 2. Hé Blakamang( )!
  Wat ’n gegil over dit programma en deze titel…
  Zeker nooit gehoord van: ‘Terug naar mijn ROOTS’ (lees hier dus: ROTI).
  Het eerste boek van Ramon Beuk ‘in die richting’ uit 2011.

  Op deze manier wordt het nóóit wat met dit ‘Wan Pipel’…
  …of dat oude ‘Switi Sranang’!
  (Trouwens, jouw nieuwe titel is te goedkoop).

  Van een Bakra (“witmang”?) iets véél beters + GRATIS! voor Ramon:
  ‘SWITI SRA-NJANG’…

  Engel! Vormgever/fotograaf uit Dalfsen/Overijssel.


  Maak melding
 3. Ik vind het jammer dat er zo gereageerd word over dit programma.
  Wat je ook probeer,zullen er altijdpersonen zijn die negatief hierover denken jammer.
  Met oog op de toekomst is het noodzakelijk dat er naast de traditioneele gerechten er
  andere gerechten komen die verwant zijn aan surinaamse producten echter in een ander jasje.Vernieuwing betekend geen verslechtering dus ook de naamgeving is ook bedoeld als een vernieuwing met wat surinaamse erbij.
  Er komen heel wat surinaamse nederlanders met vakantie in sur waarvan de kinderen het traditioneel surinaamse eten niet of nauwelijks kennen,die nemen hun vrienden /vriendinnen mee hoe prettig kan het zijn om naast dit iets anders te serveren.

  Grt Lukyluc


  Maak melding
 4. Precies @lucky luc…
  …”negatief denken” is nog een beetje zachtjes uitgedrukt van jou.

  Héél veel (vooral Suri)mensen hebben géén humor, lezen niet goed, hebben géén fantasie en brengen met de minste gelegenheid het ‘rassen-gedoe’ ter sprake!
  Het probleem van @Dokter Sukdew was de titel ‘Roti op de kaart’…
  Probeer dus uit te leggen, dat deze titel gebaseerd is op Ramon Beuks boek ‘Terug naar mijn ROTI’ (dus ’n creatieve verbastering van: ‘Terug naar mijn ROOTS’).

  Maar beste @lucky luc, met (veel) ‘sommigen is het kwaad kersen eten’ (om bij een gerechtje te blijven)!


  Maak melding
 5. mensen,

  rotie is natuurlijk. pizza is onnatuurlijk. televisie is slecht.

  mensen, verdoe je tijd niet aan televisie. je ogen gaan pijn doen en je krijgt geen voldaan gevoel van televisie kijken. ga liever in de hangmat zitten, dan tv kijken.

  mensen, zie je wat die programma doet? het laat mensen veroordelen. als 10 gerechten goed zijn, dan moet de jury 9 gerechten veroordelen als minder en 1 gerecht als goed.

  mensen, de natuur doet dit nooit! de natuur waardeert elk inspanning van elk wezen. de natuur is een echte moeder.

  mensen, de moderne maatschappij probeert alles van de natuur te stelen en in handen van enkele mensen te leggen. en deze mensen gaan de andere mensen als slaven gebruiken, want ze kunnen tekorten creeren voor alle anderen en overvloed voor zichzelf.

  mensen, de natuur creeert nooit tekorten en nooit overvloed. de natuur geeft ieder precies wat hij nodig heeft, niet meer en niet minder. wie gierig wordt, ervaart tekort. wie minimaal wil, ervaart zegening.

  mensen, houd van de natuur en laat de natuur en de natuurlijke levenswijze en de natuurlijke saamhorigheid niet kapot maken door bvb televisiemakers die mensen en hun kunde tegen elkaar opzetten in zgn kwisjes en wedstrijdprogramma’s.

  mensen, wees alert!


  Maak melding
 6. Een ‘beetje veel’ LAF(!) van de mensen, die ergens niet mee eens zijn (of dat kunnen), zich verschuilen achter een min-netje i.p.v. een gedegen weerwoord of uitleg!!


  Maak melding
 7. Verse koriander wordt al eeuwenlang gebruikt en volgens dhr. beuk kennen de hindostanen dit niet. Zelfs in Nederland zaai ik het uit


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES