C. Kersten & Co trakteert Suriname op studiefonds

8

PARAMARIBO, 28 jun – C. Kersten en Co., Kersten in de volksmond, viert zijn tweehonderd en vijf en veertigste jaardag met de oprichting van een studiefonds. Kinderen uit arme milieus krijgen de kans te studeren aan een hogere onderwijsinstelling in Suriname. De keus voor een studiefonds in plaats van groot feest heeft te maken met het inzicht dat onderwijs de basis vormt voor duurzame ontwikkeling en bestrijding van armoede.

Kinderen krijgen de kans te studeren aan een hogere onderwijsinstelling. Volgens het bedrijf wordt zo zicht geboden op een betere toekomst. Onderwijs wordt gezien als de basis voor duurzame ontwikkeling en bestrijding van armoede. De stichting Studie Fonds Kersten is precies met die bedoeling opgericht. Door te investeren in de volgende generatie wordt tevens de basis gelegd voor een beter en een gezond Suriname.

Kersten voelt zich moreel verplicht om een bijdrage te leveren. Het startkapitaal is tweehonderd en vijf en veertig duizend dollar. Jaarlijks zal ook een prijs worden uitgereikt aan een bursaal met de beste cijfers of een bursaal die een uitzonderlijke sociaal maatschappelijke bijdrage heeft geleverd aan de samenleving. Kersten is In 1765 opgericht door zendeling Christoffel Kersten. Om in zijn eigen onderhoud te voorzien begon hij een kleermakerij en manufacturenhandeltje. Kersten is nu een bedrijvengroep.

8 REACTIES

 1. Hahahaha,..ff off topic.
  Belfort maakt geen joke,….die vrouwen zijn baby’s gewoon voor de deur. Zie bericht.

  PARAMARIBO – Voor de tweede keer in een maand tijd is er een vrouw bevallen voor de deur van minister Edward Belfort van Justitie en Politie aan de Coesewijnestraat. Dit keer ging het om een dubbele zegen, de tweelingmeisjes Esmee en Esmiralda. De geboorte vond plaats rond half vier in de ochtend.


  Maak melding

 2. kersten speelt het spelletje heel slim,maar ik heb hun wel door.
  waarom niet een paar miljoenen”kersten heeft ook jaren zijn handel in su gedreven en ook miljarden aan winst gemaakt en nu na jaren met zoeen stunt komt”ga toch weg”


  Maak melding

 3. Kersten was ooit de Bijenkorf van Suriname met dealership van topmerken, nu is het een lachertje. Links en rechts ingehaald door andere warenhuizen. Ze halen nog wel winst door hun hotel, betonmaatschappij en auto/zwaar materieel.


  Maak melding

 4. @E-dentifier
  De wolf heeft ook beurzen destijds vrijgegeven…
  studie: liegen, vliegen en bedriegen..
  De gevestigde orde heeft er flink gebruik van gemaakt..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.