Van Bommel: ‘Hoog tijd voor excuses slavernijverleden’

45

PARAMARIBO/DEN HAAG, 28 jun – Harry van Bommel, Tweede Kamerlid voor de SP, vindt dat het hoog tijd is dat de Nederlandse regering eindelijk officieel excuses aanbiedt voor het ‘beschamende’ slavernijverleden. Dat zegt hij vandaag in de Provinciale Zeeuwse Courant.

Van Bommel zal maandag bij de herdenking in Middelburg(Zeeland) een toespraak houden en samen met de Commissaris van de Koningin een krans leggen bij het slavernijmonument aldaar(FOTO). Volgens van Bommel is het onduidelijk waarom Nederland de stap naar excuses niet wil zetten, al speelt waarschijnlijk de angst voor mogelijke financiële compensatie een rol.

Volgens de krant wordt de roep om een officieel excuus de laatste maanden steeds luider. De voorzitter van Amsterdam Zuid-Oost, PvdA’er Tjeerd Herrema, liet recent weten dat hij het klasse vindt als excuses gemaakt zouden worden door koning Willem-Alexander. Ook het Surinaamse Collectief Broki wil excuses van de Nederlandse regering. Deze roep klinkt nog een stuk urgenter nu de Raad van Kerken de betrokkenheid bij het slavernijverleden heeft erkend.

UPDATE: ‘Wethouder Van Es hoopt op excuses slavernijverleden


45 REACTIES

 1. Ach ja, daar hebben we onze Van Bommeltje weer , hij is uit zijn hol gekropen om te scoren over de ruggen van de Surinamers die gevoelig zijn voor dit soort verhalen.


  Maak melding

 2. gaymap

  jij lult weer uit jou nek”de nederlanders hebben toch ook elke jaar hun doden herdenking”,waarom mogen wij de surinamers onze voorvaders en moeders niet herdenken of een schade vergoeding vragen voor het aangebrachte leed(fisiek,mentaal,geestelijk)aangebracht door nederland,
  en toen die leed aangebracht werdt hebben zij systematish samen met de aziaten en ook arabieren onze gemeenschap vernietigt en uiteen gerukt om totale dominanstie over ons te krijgen”tot zelfs in deze tijd hebben zij aan die systeem vast gehouden en op slingkse wijze uitgevoerd en nog steeds doen.

  sang ju e brabra naga ju kawana.


  Maak melding

 3. Juiste..en het argument dat het zo lang geleden is gebeurt is onzin. Mijn oma’s oma was een slaaf. Ik ben dus groot gebracht door iemand die door een slaaf is opgevoed, want toen en ook nu is het in Suriname de gewoonte dat je zowel door je moeder als oma werd en word opgevoed. Zo dicht bij is het dus nog steeds! Ik ben van middelbare leeftijd dus voor een flink aantal Surinamers zal dit gelden.


  Maak melding

 4. deze zwarte man heeft geen enkele last van het slavernijsyndroom, ik kruip niet al velen van jullie in een slachtofferrol, alles wat ik vandaag heb, heb ik zelf hard voor gewerkt.
  Een excuses of vergoeding doet mij helemaal niets, de daders leven niet meer en de slachtoffers ook niet.
  Luister hier hoe julian with korte metten met jullie slavernij syndroom.http://www.youtube.com/watch?v=INopcKZsAUY


  Maak melding

 5. gaymap
  jij bent niet welkom in suriname omdat jij toch blijf geloven in alles wat jouw blanke meesters jouw geleerd hebben,en die lering is op fictie gebaseerd,dus waarheids getrouw is die uitspraken of lering niet.

  jij hebt voor alles gewerkt zeg jij”boj ju e lej”het is blood money”de meeste bezittingen die in nedeland zijn is van slavernij,roof en moord van mij voorouders afkomstig,jouw oorlogs vader,hitler,is helemaal in afrika geweest en die mensen van hun bezittingen geroofd,en wie is nu de grootste handels parner van nederland,ja jij raad het al,dat is duitsland.
  ik geloof in mijn zelf en de kennis van mijn voorouders”waarin geloof jij?

  hebben wij als nageslacht geen recht op onze voorouders bezitingen dan.
  racis dat jij ben


  Maak melding

 6. Nederland had al lang excuses aan moeten bieden. Dat is tot op heden niet gebeurd, maar ook de belofte die gemaakt is ter compensatie van de onafhankelijkheid (naar mijn weten getekend door een beschonken NL-minister)wordt niet nagekomen door NL. Excuses zijn op zijn plaats en daarnaast een compensatie punt uit.

  Was getekend,
  Een Fries uit Nederland.


  Maak melding

 7. MEDERLAND BIEDT JE EXCUSES AAN EN DAN ZIJN WE VOOR EENS EN ALTIJD BEVRIJDT VAN DEZE SLAVENGEKLAAG!!!

  GEEF ZE GEEN CASH,SLECHT EXCUSES!!!

  DOE HET NEDERLAND,ZEG SORRY EN WIJ DE SURINAMERS ZULLEN DAN BEVRIJDT ZIJN VAN HET ELKE DAG GEKLAAG VAN DE NAZATEN VAN DE SLAVEN ,DIE GRAAG RIJK WILLEN WORDEN OVER DE LIJKEN VAN HUN VOOROUDEREN.


  Maak melding

 8. Niks excuses. Anders moeten wij belastingbetalers de miljarden gaan ophoesten die bij een excuus zullen volgen. Bovendien hebben wij nakomelingen het beter in Suriname en Ned. dan in Afrika.


  Maak melding

 9. Wat je ontkent,verkondigt je,wat je verkondigt,schep je.
  Iets ontkennen is iets herscheppen,want de daad van het ontkennen brengt
  het tot stand.Iets accepteren maakt dat je het beheersen kunt.
  Want je beweert dat het er niet is,wat je ontkent, gaat jou dus beheersen.


  Maak melding

 10. Hahahaaaaaaa….
  en de baasje van sra en co ,de moordenaar Bouta,mag de excuses persoonlijk gaan ontvangen ,als hij het durft tenminste !!

  Was er het afgelopen jaar geen enkel contact tussen Nederland en Suriname?

  ‘Jawel. Ondanks de koele verhoudingen is er toch samenwerking en financiële ondersteuning geweest. Dat ging bijvoorbeeld over samenwerking op het gebied van justitie, politie, cultuur en economie. De komende tijd zal dat zeker niet minder worden. Er is nu eenmaal een heel intensief personenverkeer tussen Nederland en Suriname. En daar zitten ook criminelen tussen. Ook gaat er veel geld heen en weer. Aan beide kanten is er daarom behoefte aan een goede samenwerking op het gebied van de rechtshandhaving.’

  Waarom had Nederland het afgelopen jaar geen ambassadeur in Suriname?

  ‘In april 2012 riep Nederland de toenmalige ambassadeur Aart Jacobi terug naar Den Haag toen Suriname de omstreden Amnestiewet aannam. Deze wet heeft als doel dat Bouterse en andere verdachten van de zogeheten decembermoorden niet gestraft worden.’

  De situatie in Suriname is nog niet veranderd, maar staat Nederland er nu opeens anders tegenover?

  ‘Nee, de toenadering van Nederland betekent niet dat we nu anders denken over de Amnestiewet of over de drugsveroordeling die Bouterse op zijn naam heeft staan. De politieke verschillen zijn met mijn benoeming niet weg. Maar het weerhoudt Nederland er niet van een betrokken en zakelijke relatie na te streven.’

  Vorige week verschenen er berichten in de media dat Bouterse niet via Amsterdam naar China durfde te vliegen uit angst aangehouden te worden in Nederland. Kan en zal Nederland Bouterse dan oppakken?

  ‘Vanwege de veroordeling voor drugshandel loopt er voor Bouterse nog steeds een internationaal opsporingsbevel. Toch hoeft Surinames eerste man niet bang te zijn dat Nederland de internationale regels die een erkende president onschendbaarheid verlenen, zal negeren. Zolang hij in de functie van president van Suriname reist, zal hij niet worden gearresteerd. Ook niet als hij Nederland aandoet. Wij erkennen Bouterse als de president van Suriname en dat hij op democratische wijze is gekozen. Dat betekent dat wij ook zijn presidentiële immuniteit respecteren.’
  June 27, 2013

  Ach natuurlijk zal die crimineel ervoor zorgen dat hjj zijn AMnestie document niet onderweg naar Nederland per toeval ergens verliest,dus die risico zal deze crimineel niet wagen te ondernemen!Hij waakt om zijn Amnestie,zijn leven hangt immers af van zijn Amnestie,hij is afhankelijk van zijn amnestie !!


  Maak melding

 11. 28 juni 2012

  Srika citeert:

  ‘De Nederlandse Raad van Kerken (RvK) komt vandaag met een verklaring waarin zij erkent betrokken te zijn geweest bij de Nederlandse slavenhandel. Dat zei algemeen secretaris Klaas van der Kamp van de Raad van Kerken donderdagavond in het programma Knevel & Van den Brink.’

  Srika ziet hierin geen erkenning van schuld.

  Feitelijk is het ook zo, dat in het christelijk geloof en zeker in het katholieke geloof, in hun sociale leerstellingen, het schuldenvraagstuk – dus wie schuld heeft – niet relevant is en met ‘vergeving van zonden’
  wordt vereffend.

  Srika ziet dus de Raad van Kerken in Nederland geen excuses aanbieden omdat binnen het handelen als Christen, schuld ondergeschikt is aan bestrijding van het kwaad door vergeving.
  (Kan een theoloog / priester hier verder op ingaan?)

  Ook heeft het Nederlandse Parlement tot op dit moment, in collectieve meerderheid, blijk gegeven van geen excuses aan te bieden voor haar slavenverleden.

  Srika heeft ook zijn twijfels dat de Nederlandse regering of Koning Willem-Alexander dat doet.

  Let op: Er is een wezenlijk verschil tussen spijt betuigen en excuses aanbieden.

  Maar misschien gebeurt er nog een wonder binnen de Raad van Kerken in Nederland, de Regering van Nederland of het Parlement.
  Srika


  Maak melding

 12. @Srika

  Zo wachten wij ook op de wonder van de EEUW wanneer Steven meije en zijn baas,jouw baas, het surinaamse volk zal vertellen over de slachtpartij van dec 1982 waarbij geen getuigen achtergelaten werd!
  Niemand zit te wachten op zijn waarheidscommissie gedoe want dit is echt de MOP van de eeuw!!


  Maak melding

 13. @ parable,
  Suriname ontkent al 32 jaren de massaslachting van 8 december 1982. nu jij weer.
  wanneer gaan de daders van 8 december en moiwana hun spijt betuigen???


  Maak melding

 14. Srika,
  jij bent gevaarlijke Hutu.
  Toen het parlement in Suriname hun onmenselijke amnestie hadden aangenomen was jij de eerste die het over democratische meerderheid had, wanneer het in jou straatje past dan heet democratie.Srika jij bent een awari domri.


  Maak melding

 15. @ Parable,
  Ik heb ze vaker horen zeggen dat ze geen fan zijn van bouterse, en uiteindelijk zetten ze hun masker af dan zie je dat ze wel fan zijn van de grootste misdadiger in de geschiedenis van onze republiek Suriname.


  Maak melding

 16. @gmap
  Een dove heeft gehoord hoe,een stomme heeft verteld,
  dat een blinde heeft gezien,hoe een lamme heeft gelopen.
  Ga niet af op geruchten.


  Maak melding

 17. @GMAP
  Broeder, het is toch schandalig dat men een schadevergoeding gaat eisen voor het leed van hun over, overgrootouders.

  Ik zou zeggen mars go wrokko ipv proberen te teren over de rug van je over overgrootouders…

  enne niet vergeten dat destyds ook de zwarte broeders ook debet zijn geweest aan de slavenhandel…gaan ze hier ook claimen ?


  Maak melding

 18. “Broeder, het is toch schandalig dat men een schadevergoeding gaat eisen voor het leed van hun over, overgrootouders.”

  Wat een domme en achterlijke manier van redeneren. Dus het is wel oké dat de nakomelingen van de uitbuiters moordenaar en verkrachters genieten van de overgeërfde rijkdommen, maar een schandaal als de nakomelingen van de verdrukten een deel opeisen?

  Voorwaar een manier van denken die alleen kan zijn ontsproten uit een diepe haat jegens de zwarte mens.


  Maak melding

 19. YES, hier had ik op gewacht! Ik wil niet alleen dat Nederland haar excuses aanbied , maar ook flink een schade vergoeding aan Suriname betaald. Nederland wilde niet buigen voor de zwarten. Het zou hun eer aantasten. Maar Nederland verdiend geen enkele eer! Excuses van Nederland komt te laat, maar alsnog vind ik dat ze het moeten doen. Niet alleen in Suriname, maar ook voor de Surinamers in Nederland.

  Sommige mensen hier op de forum willen heel graag de apartheid stand houden en hun haat jegens zwarte uiten. Jullie eigen kankergezwel zal op een dag komen. Iedereen krijgt zijn straf op een dag. Van mij krijgen jullie totaal geen aandacht! Ik vecht op de achtergrond en het werkt! De rest is voor mij gebakken lucht! Nederland zou 1 ding nog goed kunnen doen in een mensenleven en dat is excuses aanbieden en een schade vergoeding aan het slavernij verleden, PUNT!

  Ik snap overigens niet waarom men reactie achterlaat voor GMAP, ROY en hun mede haatzaaiers op deze forum. Die zitten de hele dag achter hun pc te wachten op een bericht om hun haat en frustratie te uiten. Ik moest denken aan een paar homo’s in Amsterdam op mijn werk. Die betrapte ik van rassenhaat, terwijl ze zelf niet worden geaccepteerd.


  Maak melding

 20. Inderdaad. HOOP-ellende heeft in het verleden als een ‘spijt’ betuigd, maar niet zoals de australische regering ‘excuses’ gemaakt. Dit is inderdaad een heel verschil, en ik kan 1 ding zeggen: NL verkoopt zichzelf liever eerst dan excuses maken.

  Maar goed…als je de top van de berg hebt bereikt, is er slechts 1 kant om verder te gaan: omlaag. NL heeft zijn piek bereikt…

  Unu sranang man moeten elkaar helpen en steunen in deze tijden. positief uitdagen en ondersteunen. Met evenementen als milan, kwakoe in NL en de in kleine schaal georganiseerde evenementen in SU helpen steunen door ernaar toe te gaan. Onze kinderen leren wat er is gebeurd in de slavernijverleden, sterk maken voor de maatschappij en trots laten zijn op hun afkomst.

  Bakra’s weten niet wat ze willen.

  one people, one nation, one kondre … mama sranang 😉


  Maak melding

 21. @GMAP, ik ben je dankbaar voor die link en je kunt zeggen wat je wilt, die man heeft groot gelijk.

  =Het is niets anders dan in de spiegel kijken en je afvragen hoe je in het leven staat en hoe je invulling wilt geven aan je toekomst zonder een ander de schuld te geven.


  Maak melding

 22. mensen,

  kijk door de bril van de natuur. wie was de slaaf? een kind van de natuur. wie was de slavenhouder? een kind van de natuur. de ene kind van de natuur deed verderfelijke dingen met de ander kind van de natuur. waarom? puur om gierigheid, om overvloed te creeren voor zichzelf.

  mensen, de slavenhouder wilde overvloed. de slaaf kende tekort. de natuur creeert noch overvloed, noch tekort. de natuur weet precies hoeveel iemand nodig heeft en maakt dat voor hem aan. wie meer wil, zoals de slavenhouder, gaat stelen van de natuur en creeert overvloed voor zichzelf en tekort voor anderen. ook gat hij andere kinderen van de natuur als zijn slaaf behandelen.

  mensen, de slaaf en slavenhouder situatie is vandaag veel groter dan in de slavernij tijd. de moderne bedrijven zijn de slavenhouder van nu en de moderne werknemer is de slaaf van nu. de bedrijven willen flink winst maken en alles in de handen van enkele aandeelhouders leggen. zo creeren ze overvloed voor enkelen en de werknemers worden als slaaf gebruikt hiervoor. ze krijgen een fooitje en er wordt ze verteld dat jullie moeten ook slim worden en voor julliezelf overvloed creeren.

  mensen, dit is heel slecht. de een z’n dood is de ander z’n brood. de een z’n overvloed is het tekort van duizenden anderen.

  mensen, de aarde wordt leeggeroofd, er worden grote gaten in gemaakt, met gif gevuld en alles gat dood. alleen door gierigheid, overvloedsdrang.

  mensen, wees niet gierig, neem genoegen met minimaal, een rustig leven, relaxed werken en een geest zonder afgunst, bezitsdrang en gierigheid.


  Maak melding

 23. @Ferrel
  Die zitten de hele dag achter hun pc te wachten op een bericht om hun haat en frustratie te uiten.

  De tyd dat je kwijt bent om anderen in de gaten te houden kan je beter besteden aan je studie…


  Maak melding

 24. Ja en dan hebben de blanken excuses gemaakt. Zouden de nazaten vanbde slaven nu dan eens zelf hun geld verdienen met werken of zal het alleen maar nog steeds blijven bij bedelen . Waarom een schadeverdgoeding, de eigen crellrn hebben de slaven verkocht , hun eigen ras. Mensen kijken jullie maar eens anders naar dit gedoe van de slaven


  Maak melding

 25. Ooit werden de Surinamers én Suriname door de blanken(Nederland) uitgebuit!

  Door wie worden de Surinamers heden ten dagen uitgebuit én voor de gek gehouden?
  Door hún eigen soort mensen!!!Is dat erg of is dat héél erg??? Argumenten graag. Persoonlijk vind ik het verschrikkelijk!!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 26. Kies nu voor een vrije en solidaire samenleving
  Het humanisme is de levensbeschouwing waarin de mens en de menselijke ontwikkeling centraal staan. Het humanisme vertrouwt op de eigen kracht van mensen, dat ieder individu zelf kan nadenken, zelf kan oordelen en binnen de mogelijkheden het eigen leven inhoud kan geven. Een humanist gaat graag het debat aan en is nieuwsgierig naar nieuwe inzichten.
  Een onderzoekende, vrijzinnige geest die de wereld wil begrijpen.

  Mensen komen het best tot hun recht in een humane en rechtvaardige samenleving waarin zij voldoende en gelijke kansen hebben en zich kunnen ontwikkelen en ontplooien. Humanisten komen daarom zowel nationaal als internationaal op tegen onderdrukking, voor de scheiding tussen kerk en staat, voor keuzevrijheid, vrijheid van meningsuiting en gelijkwaardigheid. Het humanisme biedt daarnaast inspiratie voor levensvragen. Vele denkers, filosofen en schrijvers hebben de afgelopen duizenden jaren inspirerende gedachten geformuleerd over deze onderwerpen.


  Maak melding

 27. mensen,r.lalbahadoer,

  er bestaat geen surinamer. er bestaat geen creool, geen marron, geen hindoestaan, geen europeaan. vraag maar aan moeder natuur: wie is dit kind? zij zal zeggen, mijn zoon of mijn dochter. nooit zal zij zeggen, dit kind is surinamer, dat kind is nederlander, dat kind is chinees. zij zal altijd voor iedereen zeggen: mijn dochter of mijn zoon, mijn kind.

  mensen, wat wil een moeder? dat alle kinderen voor elkaar zorgen. waarom zorgen de kinderen niet voor elkaar? omdat het ene kind meer wil hebben dan het andere kind. waarom wil het ene kind meer hebben dan het andere? omdat het niet meer weet wie haar moeder (de natuur) is.

  mensen, wie niet weet dat de natuur voor hem/haar zal zorgen, altijd, die wordt bang en angstig en gaat denken dat hij altijd een tekort zal hebben. en om dat te bestrijden gaat hij de natuur beroven: hij gaat overschot, overvloed voor zichzelf creeren om zijn angst voor gebrek te overwinnen. maar dat is niet genoeg voor hem, daarna gaat hij zorgen dat anderen tekorten krijgen. want dan kan hij hen controleren. zijn angst verandert nu in machtsgevoel en nu gaat hij zich de koning wanen. hij gaat anderen als slaaf misbruiken.

  mensen, angst en gierigheid, ze zijn de 2 kanten van dezelfde munt. beide laten ze de mens verschrikkelijke dingen aandoen aan de medemens en medewezens.

  mensen, wees niet bang. de moeder natuur gaat voor jou zorgen. ze houdt van jou. je bent haar kind. buit haar niet uit door overvloed te willen. werk niet te hard, relax, vertrouw op haar en behandel haar kinderen, jou broeders en zusters, met respect. creeer geen tekorten voor ze.

  mensen, er bestaat geen creool, geen chines, geen hindoestaan. alleen de natuur en haar kinderen bestaan.


  Maak melding

 28. Wat een onzin kramen jullie uit op enkele feiten na.
  De één praat over excuses, de ander over geld, dan weer over Bouterse onze president op dit moment, dan over de decembermoorden. De surinaamse mens weet nooit wat hij wil. In plaats van elke dag discussie te voeren over iets waar onze voorouders aan hebben moeten lijden, kunnen we beter onze handen uit de mouw steken en iets goeds doen voor ons land. Het is makkelijk alles af te kraken. Maar de meeste mensen herdenken de slavernij niet ze vieren feest. Wat voor ka is dat???? Weet waar je over praat. Want de slaven die in die tijd hebben moeten lijden, die hebben ervoor gezorgt dat wij voortbestaan. Dat waren sterke mensen. Dus stop met vragen waar je tog geen reactie op krijgt. NL gaat nooit haar excuses maken en ze geven zeker geen geld. Leef verder en help je land op bouwen zodat wij aan iedereen laten zien dat we hun blood money niet nodig hebben!


  Maak melding

 29. 29 juni 2013

  Nog ongeveer 21,5 uren te gaan voordat de werkelijkheid zich zal openbaren. Collectieve spijtbetuiging of individuele schulderkenning of niets.
  Srika


  Maak melding

 30. de zin van @ferrel vind ik een mooie, die homo´s die betrapt werden van rassen haat , terwijl ze zelf niet geaccepteerd worden,aan allen op deze forum die racistisch denken ,denkt goed na over deze zin.


  Maak melding

 31. @kolibri, als zwarten hun eigen ras verkocht hebben of niet, niemand heeft het recht een ander mens als slaaf tegebruiken, met zweepslagen ,ophanging, brandmerken noem maar op.


  Maak melding

 32. Wat doe jullie om te voorkomen dat dit nooit meer gebeurd??? Geen zweepslagen, geen ophanging, geen brandmerken, Zweepslagen heb ik zien gebeuren in Suriname na de staatsgreep toen gebeurde het onder het mom van opvoeden, ophanging van Roy Horp,mensen van huis opgehaald martelen en afslachten zonder enige vorm van proces door de man die president mag spelen in Suriname.


  Maak melding

 33. Beste GMAP De censuur heeft zijn intrede weer gedaan in Suirname:

  Radio FM Gold gewaarschuwd

  De bevoegde instanties hebben ingegrepen bij Radio FM Gold 92.7. Het zeer denigrerende programma tegen respectabele Surinaamse burgers, welke door mr. drs. Guillermo Samson wordt verzorgd, ook wel bekend als “shock radio”, zal niet meer in de ether worden gebracht.
  De bevoegde instanties hebben correct ingegrepen, waardoor beschaafde Surinamers niet meer door het slijk gehaald zullen worden.
  De wetenschapper zal zich voortaan met zijn eigen instituut moeten bezighouden. We leven wonen en werken in een geciviliseerde samenleving, waar wij onze kinderen een goede opvoeding wensen te geven en dat wetenschappers zich op een correcte manier dienen te gedragen. Ze moeten tot voorbeeld dienen en niet denigrerend uithalen naar gezagsdragers en andere notabelen in het land.
  De radio mag en kan niet gebruikt worden om gerespecteerde Surinamers de grond in te boren, maar
  dienen opvoedend toe te zijn naar de samenleving.

  Het wachten is op het arresteren van radio makers en het brandschieten van hun kantoor


  Maak melding

 34. Wat ik nu niet snap is dat sommige personen die zich negatief over Nederland uitlaten allemaal minnetjes krijgen.
  En sommige kokosnoten die zwart zijn en zeggen dat dit allemaal niet hoeft! Pluisjes krijgen!

  Het vreemde is dat als het Witte ras zoveel mensen heeft mishandeld , misbruikt etc. Maar moeten vergeten!

  Maar dezelfde kokosnoten willen wel de kleine indiaan in het gevang ! Euhhhh

  Het gaat om mensenrechten en die zijn volgens mij door onze vroegere witte broeders geschonden en door de kleine indiaan!

  Vraag is nu: tot wanneer moet men herdenken!

  Laat iedereen toch een keer in waarde!


  Maak melding

 35. Zaterdag 29 juni 2013 om 17:31 uur, door netie
  de zin van @ferrel vind ik een mooie, die homo´s die betrapt werden van rassen haat , terwijl ze zelf niet geaccepteerd worden,aan allen op deze forum die racistisch denken ,denkt goed na over deze zin.

  Wat wil je hier zeggen, dat de neger zelf de grootste racist is?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.