Ontslagen minister Misiedjan ‘één van de betere’

47

PARAMARIBO, 22 jun – Martin Misiedjan, tot ruim een jaar terug minister van Justitie & Politie, is ontslagen op aandringen van de politiek. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het was Abop, de politieke partij van Ronny Brunswijk die om het hoofd vroeg van Misiedjan. Volgens Bouterse gaat het ‘reshufflen’ of wijzigen van het kabinet minder makkelijk dan wordt gedacht.

Menigeen lijkt te denken dat het staatshoofd het maar voor het zeggen heeft. Bouterse zelf zong jaren terug het Vader Jacob voor toenmalig president Ronald Venetiaan. Die zou maar van alles over zich heen laten zonder in te grijpen. De werkelijkheid blijkt iets anders. “Er is een groot misverstand, de president benoemt en ontslaat op voordracht van …”, zegt Bouterse. Als voorbeeld noemt hij Misiedjan:“Hij heeft wat tegenslagen gehad, maar geloof me, hij was één van de betere ministers.”

Martin Misiedjan moest desondanks weg en dat dus niet omdat het staatshoofd het zo wilde. Hij is nu presidentieel adviseur. Kennelijk zijn de partners nu zeer te spreken over ‘hun’ ministers. Bij het laatste overleg tussen Bouterse, Brunswijk en Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo, vielen geen koppen meer. Het reshufflen is dus niet verder gekomen dan ministers uit Bouterse’s NDP. Toch had het staatshoofd meerdere ontslagen aangekondigd.

47 REACTIES

 1. Een minister die opkwam voor mensen, die grond stelen, is voor mij geen goede minister…

  Ook andere ministers die op zouden komen voor dieven, zou voor mij nooit een goede minister zijn…


  Maak melding

 2. Ai mi gado, wat is met bouterse aan de hand??
  Amafo is eentje met een smet op haar naam en je benoemt haar tot minister,
  Wijden Bosch en E.Alibux oplichters eerste klasse en ze mogen jou adviseren,
  Parmessar geld van A.Z in eigen zak gestopt je benoemd hem tot mini-ster.
  E.boerenveen veroordeeld voor drugshandel je benoemd hem tot commissaris bij staatsolie.
  Bruns jou aards vijand zonder enige opleiding en ook veroordeeld voor drugshanden mag zich derde voorzitten van onze parlement wanen.
  bouterse jij bent te dom om een land te leiden naar grote hoogte, yu na wan grun bana.


  Maak melding

 3. “Als voorbeeld noemt hij Misiedjan:“Hij heeft wat tegenslagen gehad, maar geloof me, hij was één van de betere ministers.””

  Ja! In het land der blinden is eenoog koning!!!


  Maak melding

 4. GMAP En jij ben die lip-bana. Rijp voor LPI. Heb je geen ander onderwerp dan Bouterse? Een grotere lafaard en idioot kan men zich nauwelijks voorstellen. GMAP bent de lip-bana van LPI – ’s Land Psychiatrische Inrichting.


  Maak melding

 5. Moet hij nu niet “Vader Jacob” voor zichzelf zingen??

  Hij spreekt zichzelf elke keer weer tegen, maakt de mensen waarmee hij samenwerkt zwart, braakt regelmatig nonsens uit, ….

  Ik kan de man steeds minder goed volgen. Vroeger zag ik door zijn gemene zetten heen, nu is hij ronduit dom bezig. Raakt kant noch wal. De man is in paniek.

  Feitelijk zegt hij dat hij aam handen en voeten gebonden is. Wat gaat hij straks zeggen als het echt misgaat? Dat hij niet daar (in het presidentieel paleis) was en dat “anderen” het hebben gedaan en hij “alleen maar” verantwoordelijk is?


  Maak melding

 6. Aah…men schuift de ….piet…
  Arme misjiedan was dus een jojo.

  Het is onvoorstelbaar dat mensen die een hogere opleiding van gemiddeld 5 jaren hebben gehad zich zo laten beschadigen door anderen die niet eens de basiskennis hebben hoe je behoorlijk openbaar bestuur moet
  inrichten.


  Maak melding

 7. als dit destijds een binnenkamers tori is geweest tussen DADA & Lonnie da waarom openbaren????

  nu is Lonnie aan zet,….gaat hij dit spel spelen of wordt hij BOOS 🙂


  Maak melding

 8. GMAP, jij bent die lip-bana, overrijp voor LPI. Heb je geen ander onderwerp dan Bouterse? Een grotere lafaard en idioot als jij, kan men zich nauwelijks voorstellen. GMAP je bent echt de overrijpe lip-bana voor LPI – ‘s Land Psychiatrische Inrichting. Kijk ’s in de spiegel sukkel.


  Maak melding

 9. Oh,dit is de definitie van bouta,de moordenaar,

  De mini-sterretjes die ONTSLAGEN worden zijn juist de aller besten…

  Hmmmmmmm…wat vindt hij dan van degenen die met de Amnestie titel opgespeld de dagen slijten…./
  Eentje zoals bv hijzelf…?!


  Maak melding

 10. Die Misiedjan was toch die minister die geen respect had voor de eigendommen van mensen en meende dat een groep marrons zich zomaar op iemand’s land mocht vestigen, zonder toestemming of betaling van huur? En zo’n iemand zou dan het ‘recht’ moeten gaan waarborgen? Hij was een voorstander van het idee dat de staat (zijn partij) mag inpikken wat ze wil. Regels of geen regels, wet of geen wet.


  Maak melding

 11. Wat een rare verklaring van Bouterse achteraf. Als Misidjan zo goed was waarom moest hij het veld ruimen? Dat is nou de consequentie van het feit als het Parlement niet wordt gekend in de besluitvorming. Bouterse heeft de stinkende gewoonte om in de pers verklaringen af te leggen. Maar hij weigert het parlement te informeren. Schandelijk.


  Maak melding

 12. bouterse gaat nu in zien dat venetiaan talent had een goede president want waarom was hij anderes zo lang president voor heel het volk surinaame leve nieuwfront gado bless surinaame


  Maak melding

 13. Als president Bouterse niet bij machte is om de beste minister van Justitie voor Suriname te behouden, geeft hij daarmee zijn zwakte aan. Ook blijkt achteraf dat hij zijn ongeschoolde vriend Abrahams heeft verkozen bóven de capabele Parmessar als minister OW. Dus Bouta, hou de eer aan jezelf, schrijf nieuwe verkiezingen uit.


  Maak melding

 14. Plato,
  Daarom de keuze voor schoothondje LIMBO.
  Te Redi doti is hij tekeer gegaan omdat hij niet tegen kan wanneer je slimmer bent dan hem.
  Misschien kan RobG ons vertellen wat er met die opnames van Redi doti is gebeurt??


  Maak melding

 15. DDB is overduidelijk geen leider. Als een voetbalploeg niet goed presteert krijgt de trainer de schuld. Als ministers niet goed genoeg presteren is het normaal dat de president de schuld krijgt. En als je als bevelhebber jouw ondergeschikten het bevel geeft om mensen te doden dan ben jij verantwoordelijk. Wat doet deze man. Hij wast zijn handen is onschuld door anderen de schuld te geven. En als een leider niet aansprakelijk gesteld wil worden voor zijn eigen falen is hij per definitie geen goede leider. Bouterse mist deze leidinggevende capaciteiten.


  Maak melding

 16. Het volk is diep in haar hart teleurgesteld in Bouterse. In 2010 won hij de verkiezingen omdat hij het voordeel van de twijfel kreeg. We zijn nu 3 jaar verder en er is niets gerealiseerd. De oorzaken zijn nu bekend: gebrek aan gekwalificeerd kader binnen de coalitie, nepotisme, slechte planning, kortzichtigheid, en bovenal corruptie. Ik mag hopen dat het volk in 2015 voor eens en voor altijd AFREKEND met Bouterse want hij verdient Santo Boma!


  Maak melding

 17. Ray, een ieder weet dat jij synoniem bent voor GMAP en omgekeerd. Je speeltuigje waterkant.net willen wij heus niet van je afnemen, kereltje. Evenals je makkertje GMAP, ben jij meer dan overrijp voor de LPI – ‘s Land Psychiatrische Inrichting. In de spiegel kijken in dit geval zou voor jou een overbodige luxe betekenen. Samen met je makkertje ben je de gekke henkie op de site. Als GMAP je geen veertje in je kont steekt, moet jij het in de zijne steken. Later ben jij aan de beurt Ray, dan krijg je een heerlijk veertje van GMAP in je achterste. Dit LPI spelletje van jou is een ieder bekend.


  Maak melding

 18. Wie is de Baas/ Wie spreekt de waarheid. Duidelijk is dat er weinig duidelijkheid is en geen enkele transparantie.

  Een goede minister ontslaan om dat zijn partij er om vraagt geeft allicht aan dat het landsbelang geen issue is.
  Slechte ministers te lang laten zitten geeft ook aan dat het landsbelang geen issue is.
  Slechte ministers laten zitten omdat de partners dreigen geeft aan dat het landsbelang geen issue is voor deze regering.

  Wat dan zo belangrijk dat men wil regeren en omdat voor elkaar te krijgen een heel programma van niet realiseerbare beloften doet.

  Suriname heeft de regering die het verdiend. deal er mee en wees eerlijk.


  Maak melding

 19. Zeg Bouterse,

  O ja, als Brunswijk vraagt om een hoofd dan krijgt hij dat? Ben je nou helemaal besodemieterd, ben je een kleuter?

  Keuzes moeten gemaakt worden op basis van kennis en kunde en niet op basis van voorkeuren die persoonlijk zijn. Je kunt niet maken goed functionerende mensen te vervangen om ’t politieke klimaat.

  Wat ik niet begrijp is het volgende:
  Er zijn tal van mensen die corruptie hebben gemeld. Corruptie door rechters, advocaten, notarissen en ga zo maar door!

  Wie heeft u hierbij gevraagd om geen corruptie aan te pakken?. Het is toch uw vrije keus?.
  Dus kom me geen waardeloos verhaal vertellen. Hou vooral jezelf voor de gek en niet langer het volk.

  Mijn vraag is of je ook breidt bent stront te eten als Brunswijk dat vraagt!


  Maak melding

 20. Het wegsturen van ministers is een onwenselijke en kwalijke zaak.Het geeft ook de onmacht aan.Door het steeds maar weer van het reshuffelen onder minister word je zeker niet geloofwaardiger.Wanneer er meerdere ministers sneuvelen,dan moet het hele kabinet weg.En dat betekend vervroegde verkiezingen.


  Maak melding

 21. Misidjan dacht de criminelen te bestrijden door een dure helikopter laag boven de stad te laten vliegen, hij noemde zijn voorganger Santokhi, met een aantoonbaar positieve staat van dienst als crime fighter, een freak, hijzelf was een betere minister van justitie terwijl hij pas aanzat en nog niets had laten zien. Volgens hem was de criminaliteit procentueel niet toegenomen, het was alleen maar verruwd, wij werden dus niet vaker lastig gevallen door de criminelen, we werden alleen maar veel meedogenlozer verkracht, mishandeld en vermoord door hen. Als dit een van de betere ministers is, dan wil ik niet weten hoe erg het met de rest van de ministers gesteld is.


  Maak melding

 22. Misiedjan was misschien niet de beste maar, slecht was hij ook niet…
  Niet Misiedjan, maar de wet zegt dat je een geoccupeerde grond niet zomaar mag ontzetten dmv politie, het moet eerst via de rechter geschieden.
  Dat is nou eenmaal de Surinaamse wetgeving.
  Dan een hindoestanen het niet leuk vinden, betekent niet dat deze minister niet goed was.


  Maak melding

 23. Wakti wakti waktie stop wat zeg bouta dat Misedjan een van de betere ministers is…dus eigenlijk zegt hij dat wat zich daar minister noemt er niets van bakt.
  Die man heeft last van hoogmoedswaanzin. Dus met andere woorden die ministers zijn niet veel soeps en ook zegt hij dat er in Suriname niemand is die een goed plan voor financiering kan schrijven voor de bouw van een ziekenhuis. En dat zegt een pornoblad verkoper over mensen met een universitaire opleiding. Hahhaaaaaa ahahhahhaaa
  Wat een belediging en dem man sidon ete?
  Bouta hij kan het niet, hij kan het zelf niet


  Maak melding

 24. Hij spreekt zich zelf en zijn voorzitter van het parlement tegen. Volgens de Surinaamse wet is het de President die mini sterretjes benoemd en onslaat…Een kat in het nauw maakt rare sprongen…drie katten in het nauw, eten elkaar op en zijn tegelijk een gevaar voor de samenleving…


  Maak melding

 25. En welke van jou vrienden houden je tegen om corruptie aan te pakken? Je zou dat bestrijden met wortel en tak en het enige wat er nu gebeurt is dat dringend opzoek bent naar geld. Maar waarvoor?. Hoe staat het met je droomprojecten, hoe staat het met jou aankomende kerst? Wordt het weer een gouden of weer een eenzame en armoedige kerst?

  Wel veel respect, dat je als president ligt te spartelen en loopt te bedelen, desnoods vlieg je met een vliegtuig waarbij de reis minstens 1,5 miljoen kost.

  Zo zo, en wie betaalt het?


  Maak melding

 26. Feitelijk heeft Bouterse met deze verklaring een dolksteek gegeven aan de Abop: het is volgens Bouterse deze partij die Misiedjan kortwiekte van zijn functie. Abop heeft dus wat uit te leggen! Straks zal Bouterse beweren de overige ontslagen ministers door hun eigen partij zijn teruggehaald. Dat vind ik laf.


  Maak melding

 27. We zijn nu tot de ontdekking gekomen dat DiDiBrie eigenlijk niets kan dan alleen maar liegen en anderen vak de schuld geeft van dingen die niet deugen,zoals nu weer blijkt.En idd is Ronnie nu aan zet..Lonie heeft werkelijk iets uitteleggen. En ben reuze benieuwd naar de beloning van die ZZZZzzaaaakazaka abrahams. Van parnisser hebben we al gezien die kerel is boven de 60,volgens mij is ie 64/65 jaar oud als er niets gebeurt en hij blijft minstens een jaar als minister zitten dan heeft hij een pracht van een pensioen met alles erop eraan,terwijl jij die op de ndp hebt gestemd nog zit te blauwbekken. Je hebt een lageloon,schulden,niet te vreten en licht je verzt van je werk,wordt ziek een heleboel narrigheid soso omdat ie stem gie ndp dang ding wang e vreet. En dit alles gebeurt met de jeugd in Su,nogmaals zei die als zodanig hebben gestemd op de ndp deze partij zou de jeugd kansen geven/bieden door bv een zodanig loon te bieden/verdienen met netuurlijk een baan. Maar wat zien we vandaag de dag gebeuren het hele volk is armer geworden en niets heeft over gehoudenaan hun stem op de ndp 25 mei 2010. President Venetiaan heeft NNNNOOOOOIIIIT zo voor ons gelogen als deze DiDiBrie en gevolg. Ding BEEST disie a einde foe oenoe e kong. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 28. @Paps, ik zou graag van jou willen weten wat GMAP en Ray verkeerd hebben geschreven.

  -Als je niet normaal reageert op een ander en uitscheld weet ook niemand of jij gelijk hebt.


  Maak melding

 29. Ik vind Paps zijn reacties zeer correct. GMAP, Ray en nog enkele andere grapjassen reageren 0,0 inhoudelijk. Dat ze met hun hetze bezig zijn, is menigeen overduidelijk. Ze brengen zichzelf ten gronde en de site doen zij de das om. Zij zijn de enkelingen die dagelijks onraad verkodigen. De reaties zijn vooringenomen, kinderlijk en daarom erg voorspelbaar. Paps ik zie geen hulp voor deze individuen, jou misnoegen is goed geplaatst.


  Maak melding

 30. 24 juni 2013

  Begrijpen jullie de politieke zet toch!! Bedoelde uitspraak is in de ogen van Srika politiek berekenend.

  Brunswijk wordt nu uitgespeeld tegen Misiedjan. En de lo waaruit Misiedjan voortkomt is groter dan de lo van Brunswijk. De verkiezingsstrijd om de zetels in het binnenland is al begonnen.

  Brunswijk e njang SOMO, Bouta e njang Brunswijk. Een prachtig voorbeeld van de wet van een (politiek)dynamische voedselketen.
  Srika


  Maak melding

 31. @henkes

  De bittere waarheid is dat je je in je eigen huis moet opsluiten achter een ijzeren tralie. Criminaliteit was nog nooit zo groot geweest in Suriname als nu.
  Bouterse en vrienden willen graag dat er geen juiste percentages worden getoond.

  Dus doet men aan fake politiek waarbij het land en volk bedonderd worden. Bouterse en zijn vrienden vooral Rachied Doekhie denken denken dat alleen zij hersens hebben en rest van het volk achterlijk is.

  Wel Bouterse, een garantie geef ik je nu:

  Je rot straks op en komt nooit meer terug!.

  En onthoudt maar een ding:
  De sterren van de hemelen kunt je niet toegespeeld, je kunt het wel dichterbij halen als je zelf een spiegel in de hand houdt!


  Maak melding

 32. Misiedjan heeft zeker hersens en ze werken prima.
  Dat hij voor de rechten van de bosnegers opkomt is normaal.
  Hij weet als geen ander dat de grond rond zijn dorp is weggegeven en verkwanseld.
  De bosnegers zijn trots op hem.

  Dom van Bouterse om hem op een zijspoor te zetten.
  Wellicht was hij te eerlijk.


  Maak melding

 33. Onvoorstelbaar dat de overige partijen PL en Abop alles schijnen te pikken van DDB. Dat geldt ook over de onthulling over het vertrek van Misiedjan. Bouterse deed in een interview voorkomen als het ontslag van de minister in overleg plaatsvond met de overige coalitiegenoten. Dat is een pertinente onwaarheid. Niemand die de verklaring van DDB aangaande Misiiedjan in twijfel trok. Dat is vreemd! Het lijkt erop dat de PL en Abop koste wat het kost de verkiezingen van 2015 graag met de NDP willen winnen. Daarvoor geven ze al hun principes op. En dat weet Bouterse!


  Maak melding

 34. Plato elke politieke partij doet aan de verkiezing mee om in het regeercentrum te zitten. Het is dus niet vreemd dat PL en ABOP samen met de NDP willen winnen in 2015.

  In de Politiek kent men geen principes maar alleen belangen, dit is een gegeven.

  Neem nou front, die hebben in 2010 getoond geen enkele principe te hebben door Somo weer als voorzitter van de DNA voor te dragen, ondanks hij een heel slechte job had gedaan, ergo hij heeft de NPS eigenhandig vernietigd en wat schreeuwden de NPS’ers in koor in 2010 “somo is veranderd”. In 2015 zullen we zien welke partijen voor hun eigen belang zullen kiezen.


  Maak melding

 35. Een diplomaat met rastahaar en middels tv
  heeft verkondigd dat hij drugs heeft gebruik verdient niet het predicaat minister maar eerder een joint-venture.


  Maak melding

 36. Glenn Pengel, ik heb goede nota genomen van jou hetze. Van een hetze komt er nimmer iets verstandigs uit. Zou je als veronderstelde volwassene, je kostbare tijd, ga ik gemakshalve vanuit, niet nuttiger kunnen inzetten, dan alsmaar blèren? Het is niet beledigend bedoeld hoor, zomaar een hint.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.