Francisco Elson stopt met basketballen

2

Basketballer Francisco Elson zal na de komende kwalificatieduels voor het EK van 2015 een punt zetten achter zijn basketballoopbaan. “Ik heb een geweldige carrière gehad en daar komt een keer een einde aan”, zei de 38-jarige aanvoerder van Oranje voor de microfoon van Studio Sport.

Elson kwam de afgelopen tien jaar uit in de NBA en werd in 2007 met San Antonio Spurs kampioen. Hiermee werd hij de eerste Nederlander die de NBA-titel wist te veroveren. Hij was in de NBA actief voor Denver Nuggets, Seattle Supersonics, Milwaukee Bucks, Utah Jazz en Philadelphia 76ers.

De Rotterdammer van Surinaamse afkomst sprak de ambitie uit het nu als trainer te gaan proberen, om te beginnen als assistent-coach. In 2007 werd Elson het gezicht van het Surinaamse Telecom bedrijf Telesur(foto). In dat jaar bracht hij ook een bezoek aan Suriname, waar hij kennis maakte met de de toenmalig Surinaamse president Venetiaan:

Francisco Elson in Suriname

2 REACTIES

  1. Mooie Foto met onze ex staatshoofd.
    Als ik dit soort foto’s zie dan voel ik mij weer een troste srananman.
    Als dit ook zie dan schiet ik vol


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.