Bezoek president Bouterse aan China ‘hoogtepunt’

73

PARAMARIBO, 20 jun – “Het is een hoogtepunt.” Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken van het bezoek dat president Desiré Bouterse aan China. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het officiële bezoek. Suriname hecht veel waarde aan goede betrekkingen met de Aziatische grootmacht.

Het bezoek moet niet alleen de financiering veilig stellen van een aantal voor Suriname uiterst belangrijke projecten. Suriname wil zich nog meer in de kijkers plaatsen. “China is één van de grootste economieën en één van de belangrijkste landen in de wereld”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. Daar wordt zoveel mogelijk p ingespeeld. Suriname wil een brugfunctie vervullen in de relaties tussen China en de Zuid-Amerikaanse en Caribische regio’s.

Suriname’s aanstaand voorzitterschap van Unasur, de groep van Zuid-Amerikaanse landen, komt dus goed uit. Daar heeft Bouterse al over gesproken tijdens zijn recente ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping . Dat was tijdens diens bezoek aan Trinidad & Tobago. Tijdens zijn bezoek houdt Bouterse een toespraak over vrede en tolerantie op de universiteit van Beijing. “Natuurlijk heel belangrijk voor Suriname is dat ons staatshoofd op dit niveau de gelegenheid krijgt zijn visie te geven”, aldus Lackin.


73 REACTIES

 1. Tijdens zijn bezoek houdt Bouterse een toespraak over vrede en tolerantie op de universiteit van Beijing. “Natuurlijk heel belangrijk voor Suriname is dat ons staatshoofd op dit niveau de gelegenheid krijgt zijn visie te geven”, aldus Lackin.

  LUCIFER neemt de gedaante van de Paus aan en spreekt over naastenliefde. Alleen een blinde spleetoog ziet niet dat de DUIVEL voor hem staat met zijn bloed doordrenkte horens!

  De 6 staat in de maand juni en dat neemt de Duivel menselijke gedaantes aan om de mensheid te misleiden.


  Maak melding

 2. henkie , je bent niet voor suriname maar tegen vooruitgang van ons geliefd suriname .
  maar maak je niet druk jou wil zal nooit geschieden .
  en bedelen is beter dan stelen zoals jou mensen .


  Maak melding

 3. Wat een schandelijke vertoning.Ze schamen zich absoluut niet dat de president een sluiproute nemen moet om China te bereiken.We leven allang niet meer in de tijd van Marco Paulo.We weten dat hij voor een lezing van de universiteit gaat en a passant een half uurtje met XI op de thee mag.Alle moeite en verspilling om Lonnie te wijzen dat hij niet ge-isoleerd is.Hopelijk heeft hij genoeg snuif om op de been te blijven na zo een lange reis hahaha


  Maak melding

 4. holland heeft altijd van z´n lidstaten gestolen ,verwacht je dat het goed komt met jou en je nazaten henkie mallenaar jij bent gewoon al maalende boyke )


  Maak melding

 5. telkens als lachin predikt over een geslaagde missie is Su een stuk bos kwijt!

  weinig krijgen & veel geven is ook reciprociteit tog 🙂


  Maak melding

 6. aibaya, de wolf gekleed als mens op bedel tour…
  kontelikker lakei heeft nu spreekbeurt..
  toespraak over vrede en tolerantie, hoe durft hij…
  schaamteloze laffe hond.


  Maak melding

 7. Ik vraag mij af of die Chinese media weet wie die klootzak is die over vrede en tolerantie spreekt.
  Bouterse en Lackin denken dat wij achterlijk zijn.
  Ik ben echt benieuwd wat Limbo hiervan gaat maken en ook wanneer de bevolking de voordelen van drie jaar regeren en reizen van crimineel bouterse.
  In de jaren 80 is hij ook met grote pran pran naar Libie vertrokken zonder enige noemenswaardige resultaat, oohw ja hij kreeg wapens van Libie die onderschept werden door de Braziliaanse luchtmacht.


  Maak melding

 8. Hahahahaha, bobo geeft toespraak aan universiteit, dan krijgt hij een nog een chinese eredoctoraat voor 99 cent in rechten dan wordt hij doctor bobo. Maar hij durft geen voet te zetten op Europa.Als dr bobo klaar is met china wordt Suriname de nieuwste chinese kolonie. Alle toekomstige inkomsten zijn verpand aan china. Net als hoe de bosjes brug was betaald.


  Maak melding

 9. Loopjongen Lakie. Als dit het hoogtepunt is voor jou baasje, is de schoffering van de Parlementaire democratie wel het dieptepunt. Durft je dit ook te bevestigen?
  Leuk om overal te lopen bedelen voor geld en leningen af te sluiten voor onrendabele en ondoordachte luchtkastelen als je het t.z.t. niet zelf hoef terug te betalen.
  En als Suriname in jullie bekrompen visie de brug moeten worden van China in Zuid Amerika stel ik je voor om Suriname gewoon een overzeese provincie van China te laten worden. Waarschijnlijk heb je het nog niet door jij ezel, maar China doet niets voor gratis. Gratis bestaat niet Lackie. Houden jullie nou een s een keer op met het handje ophouden op alle plekken waar je komt. Wordt eens een keer volwassen en leer werken ipv als je tijd te besteden aan bedelreisjes. Nu gaat Tsjechië ook nog schenkingen doen aan Suriname. Hebben jullie geen trots? Ga je bij de overhandiging ook weer mooi op de foto staan en vertellen hoe goed de samenwerking niet is met dit land. Lui varken.
  Dan nog gaat De Crimineel van Sur een speach houden voor studenten over vrede en tolerantie. Dat kan hij daar makkelijk doen omdat de toehoorders voor 98% geen idee hebben wie deze man is en wat zijn achtergrond. Is net als wanneer je een dief laat vertellen aan een groep agenten dat het niet mag om spullen van een ander te stelen. En voor deze façade moeten we alle registers opentrekken om via sluiproutes deze Internationaal gezochte crimineel in China te krijgen. Kosten nog moeite sparen we om dit toneelstuk op te voeren.
  Zou prachtig zijn als de kist vanwege een technische storing een noodlanding moet maken in een land waar ze hem wel gaan oppakken omdat ze Internationale verdragen en opsporingen wel respecteren.

  Trouwens de prijs van goud op de internationale mark is nu onder de USD 1300. Zie bericht:
  “ALERT: Goudprijs duikt onder 1300 dollar!
  De goudprijs ging over een crash-modus vanmorgen, waarbij de prijs van het gele edelmetaal een snoekduik van meer dan 50 dollar nam.
  Op het moment van schrijven begeeft de barrière van 1300 dollar. Ook de goudmarkt reageert verbittert op de commentaren van Ben Bernanke.
  De goudprijs lijkt nu op weg om de volgende steunniveau’s te testen, namelijk op 1250 dollar en 1150 dollar. De definitieve shake-out van de goudmarkt lijkt hiermee ingezet.”
  Staan jullie nu even voor paal met de geweldige overeenkomsten. Maar dat deert jullie natuurlijk niet. Het is uiteindelijk de belastingbetaler die moet bloeden hiervoor.


  Maak melding

 10. Een Chinese student: bent u voor mensenrechten?
  Bouterse: ja zeker.
  Student: heeft u ooit iemand beschermd?
  Bouterse: ja, mijn buitenvrouwen
  Student: Heeft u ooit iemand vermoord?
  Bouterse: nee, niemand.
  Student: dan bent u een echte Chinees. Wij kunnen liegen en bedriegen als de beste. Wij stelen ook grond van onze buurlanden en bedreigen ze voortdurend. Wij zijn jaloers op de Amerikanen en hun economie. Wij stelen alleen maar technologie. Wij lichten de Afrikanen flink op en laten ze denken dat we ontwikkelingshulp hebben gegeven. Wij houden ook van Mao – een massamoordenaar – en wij zijn zo vies dat door slechte hygiene steeds allerlei virussenzoals SARS en gierigheid de kop opsteekt. Wijj kennen censuur en wij geven ook geen uitleg aan het volk
  Bouterse: dank u wel.
  Student: tot in Palamalibo.
  Bouterse: sayonara
  Student: klootz… dat is Japans. Wij haten Japan want zij maken kwaliteitsdingen. En zij geven ons die eilanden niet.
  Bouterse: wij geven jullie Tapanahonie
  Student: wij willen een eigen provincie in uw land
  Bouterse: Hebben jullie al, het heet Suriname
  Student: Su-Li-Na-Mu. Dat zijn 4 chinezen!
  Bouterse: Ja, en ik ben de vijfde


  Maak melding

 11. De China-bezoeken

  Drie jonge Assembleeleden Misiekaba, Bouva en Abdoel mogen ruim 2 weken les gaan nemen in de nationale politiek van China, bij de Communistische Partij aldaar. Omdat helaas niet bekend werd wie de reis- en verblijfkosten betaalt, mogen we aannemen dat het de regering van Suriname is, met goedkeuring van onze DNA-voorzitter, alles betaalt inclusief de daggelden in US-Dollars. Het lijkt er veel op dat deze drie DNA-leden “beloond ” worden met die snoepreis/ betaalde vakantie. Het Chinees politiek systeem kunnen we in Suriname niet gebruiken. En om zaken te doen zouden we deze drie parlementariërs toch niet naar China hoeven te sturen? Wie houdt wie voor de gek? Houdt u van uw volk, president en voorzitter DNA, hou dan uw volk niet langer voor de gek.

  Te veel China de hele dag , maanden en jaren door en uitverkoop van onze waardigheid en rijkdommen door het bewind Bouterse, is niet goed. Spoedig worden wij Surinamers een lui , verpest volk en afhankelijke natie. De ernst van deze zaak wordt helaas genegeerd. Maar de verantwoordelijkheid is niet te ontlopen! De ogen blijven gericht op president Bouterse, de hoofdverantwoordelijke, ook in deze en in alles.

  [gfc nieuws van vandaag]


  Maak melding

 12. Hahahaaaaaa…dus in democratisch Suriname gaan we de dictatoriale regels toepassen a la china style,dit volgens de ndpers!!

  Whahahaaaaaa…boi je zou denken dat je alles al heb gezien van de ndpers,neen hoor,ze komen elke dag met de nieuwste en bizarste verassingen!


  Maak melding

 13. IK dacht dat de hoogte punt al was bereikt toen Bouterse aan ruilhandel deed met Rachied Doekhie die zijn vrouw in ruil voor een goede positie jaren geleden aan Bouterse gaf. Hoe laag moet je nou gevallen zijn om dit soort praktijken te ontplooien? Ben je nog een man?

  Nu blijkt de dochter van Doekhie genaamd Chantal Doekhie, tevens de stiefdochter van Bouterse, zaakgelaste van Bouterse in Nederland te zijn.

  Hoe hoog wil je nog komen? Beetje de hele familie afnaaien brengt je in Suriname kennelijk aan de top!

  En dit is de waarheid en niets anders dan de waarheid.


  Maak melding

 14. het makkelijk kritiek te leveren.als je tegen boute bent is je volste recht.maar waarom bent je zo dom als de achter kant van een varken.je moet reel denken.wat bouterse gedaan heeft is nog niet bewezen.daarom houdt nederland de dossier geheim.nederland heeft dat gefinanceerd om de stomme surinaamse volk te ver moorden.maar wat mij betreft zij dat de verkeerde.degene die nu zonder kaas van gegeten te hebben hun gal spugen over bouterse die moesten het zijn.want we hebben niks aan deze mensen.die zijn dom en blijven dom=vhp/nps.suriname loopt nu niet onder water.vanaf dat vhp/nps bestaat.de wegen van suriname zijn vanaf vhp/nps bestaat nooit gemaakt.ziekenhuizen in suriname zijn nooit gebouwd.bruggen,waterleiding en ebs probleem bestaat al decennia lang.dit ga ik in hooft letters plaatsen.JE MOET EEN MENS NOOIT BEOORDELEN IN WAT HIJ OF ZIJ IS MAAR WAT IE VOOR HET LAND DOET.DUS HOU OP MET GELUL.RECENTELIJK HET GOUD OVERKOMST.DE VHP/NPS HAD HET VOOR HET ZEGGEN.MAAR WETEN ZE HET INEENS BETER.SURINAMERS WEEST NIET DOM.TIJDENS DE REGERING BOUTERSE WEET JE TENMINSTE WAT ER GAANDE IS.WIST U HOVEEL DE VORIGE REGERING UITGAFT EN AAN WAT.VHP/NPS EEN HOOPT LULLEN MAAR INTUSSEN ZAKKEN VULLEN.WIST MIJ WELKE VHP/NPS ALS PARLEMENTLID ARM IS.TERWIJL HIJ OF ZIJ NIKS HAD


  Maak melding

 15. De Chinesen kan Bouterse en consortia direct aanhouden en ter dood veroordelen Less verder…..
  Hehehe, nu dat Suriname is overgenomen door china kan ze de Regering Bouterse ter dood veroordelen voor dumpen van Radioactief Afval in Suriname tegen hooge verdiensten. Niet te vergeten Kwik, Cyaankali etc in de food chain.
  De regering en vooral ATM heft hiervoor getekend, HBS heft flink meegewerkt aan afwerken van de geheime transporten van Radioactief afval lossen en snel weg uit de haven naar oost suriname en binnenland.
  Let wel wat hierboven staat geschreven is eerlijkn veel mensen weet hiervan maar niemand durft te spreken want volgens mij de doodstraf staat hierop.
  radioactief afval ligt overall in suriname en zomaar gedumpt mensen. let wel het kan op een perceel zitten in een project dus pas op, aan kanker zal je dood gaan als het je treft.


  Maak melding

 16. Meneer de president, ik wens u heel veel succes toe. U handelt in het belang van ons mooie land Suriname.Bekijkt u ook de mogelijkheid om een lijndienst tussen Suriname en China te openen. Steeds meer Chinese burgers vinden hun weg naar Suriname en de Caribische regio en de noodzaak voor een vaste verbinding met China wordt noodzakelijk.Suriname kan zich als een belangrijke passagiers- en vrachthub met China in de infrastructuur van de Caribische regio ontwikkelen.Wij denken met u meer meneer de president.
  Succes.


  Maak melding

 17. de toespraak van bouterse: gaat hij die chinezen versjes leren (pipo de clown en mamaloe?)of gaat hij zwetend praten?: ik kom niet uit mijn woorden (a natural urge for recolli, reconcilli, reconcilliation, sorry) zweetdruppels. of doet hij het in het sranang tongo? voor mij de $ 64 miljoen dollar vraag.


  Maak melding

 18. Wat hebben ze in Suriname toch een rare kijk op de wereld.
  Al sinds 1603 onderhoudt Nederland handelsbetrekkingen met China.
  Hier weten ze dus hoe je handelsbetrekkingen met dat land moet onderhouden.

  Zo,n vliegtuigje van de SLM maakt geen enkele indruk.
  Wat zeg ik? 🙂 Je maakt je belachelijk.

  Welkom bij China Southern Airlines (CSN/CZ) in Nederland! Al ruim 34 jaar de grootste luchtvaartmaatschappij van de Volksrepubliek China, en als trots lid van luchtvaartalliantie SkyTeam, brengen wij passagiers comfortabel naar vele bestemmingen binnen China en wereldwijd! In 2012 vervoerde China Southern ruim 86 miljoen passagiers, en is hiermee als marktleider in de Volksrepubliek China de enige Chinese luchtvaartmaatschappij in ‘s werelds Top 10 van passagiersluchtvaart! Met een vloot van meer dan 500 moderne vliegtuigen en vliegend naar meer dan 193 steden in 35 landen & regio’s, bevestigt China Southern haar leiderschap in de luchtvaartindustrie. In december 2012 heeft CZ het record behaald van 10.37 miljoen veilige vlieguren en daarmee ruim 600 miljoen passagiers vervoerd zonder incidenten. Hiermee is China Southern Airlines de recordhouder in vliegveiligheid van alle Chinese luchtvaartmaatschappijen!

  Al sinds november 1996 biedt CZ vluchten van Nederland naar China aan. Vanaf Amsterdam luchthaven Schiphol bieden wij directe vluchten naar Beijing, Guangzhou (Canton), Shanghai, Chengdu & Hangzhou en Xiamen, ook tezamen met onze partner KLM. Tevens verzorgen wij vrachtvluchten tussen Amsterdam en o.a. Wenen, Shanghai & Guangzhou

  etc etc etc.

  Dat is maar één maatschappij.
  Wel het vliegtuig van de SLM even in de verf zetten.
  Bij het landen een vlaggetje uit het raam.
  Kunnen de chinezen ook eens lachen.


  Maak melding

 19. Tedje, ik meen dat je bedoelde dat de NieuwFront Surinamers op Waterkant.net een rare kijk op de wereld hebben.Wij NDP aanhangers onderschatten China niet. We weten dat het land zich in enkele deccenia ontwikkeld heeft van een arm agrarisch land tot een land met een zeer hoge industriele ontwikkeling.Daarnaast ontvangen de ontwikkelingslanden, in tegenstelling tot de westerse landen, een veel hogere vergoeding van de Chinezen voor hun grondstoffen.De Chinezen betalen meer voor koper, ijzer, aardolie, nikkel, mangaan, fosfaat, enz.enz.Dit is ook de reden waarom de landen zich economisch goed ontwikkelen. De rare NieuwFront aanhangers op Waterkant.net hebben geen notie van deze informatie.Ze hebben helemaal geen notitie van deze informatie.


  Maak melding

 20. GMAP, het artikel in Nospang zegt me helemaal niets.Het is allemaal oude wijn in nieuwe zakken.Het verhaal komt ook weer uit de koker van een Nieuwfront aanhanger.Ik hecht meer waarde aan de ratings van Moody’s,Fitch,enz. Aan het verhaal van strooplikker van het Nieuwfront hecht ik echt geen waarde.Het is gewoon een verzonnen verhaal. Heeft Bouterse in een interview gezegd dat hij ministers van Somohadrio wil ontslaan?????? Het antwoord is NEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 21. RobG,
  Vertel ook erbij hoeveel chinezen onder de armoedegrens leven, vertel ook erbij dat China heel slecht is voor arme bevolking zorgt, er zijn 130 miljoen chinezen die onder de armoede grens leven in China.


  Maak melding

 22. @Vijay

  He wat verwacht je van die Amir Ali?
  In de sahare tussen twee kamelen zit Ali met zijn eigen bobbeltje te spelen. Deze man is nooit een hoogvlieger geweest en zal dat nimmer zijn of worden. Bouterse had iemand nodig die alles voor hem deed, net een afgericht hondje. Dat doet deze man keurig en ontvangt een riant maandsalaris, wat wil die nog meer?


  Maak melding

 23. waarom vraagt de chinees zich niet af,,waarom deze boeven bende moordenaar via via via moet reizen en niet rechtstreeks..

  ze zij toch niet zo dom die chinezen..

  die studenten in china kunnen ook niet helpen,want ze kunnen geen kritische vragen stellen ze weten nieteens waar sme licht..

  beloven door de chinezen is één ding uitvoeren is wat anders..

  laten we hopen dat die vliegtuig niet per ongeluk op schiphol landtt met een nood-landing,want dan is er echt feest..


  Maak melding

 24. Bouta zijn toespraak in China

  Ik ben de dictator van democratisch Suriname en ik kom met Amnestie Aangezien jullie nooit democratie geproefd of gekend hebben zal ik jullie geruststellen!
  Ik executeer mijn medemensen zoals het bij jullie gebeurd en ik onderdruk mijn volk zoals jullie die kennen in China,daarom dat ik zeg’ALLES is Goed’ in Suriname en China’.


  Maak melding

 25. @ Koos

  Viagra en Robbie G zijn geen paarse papagaaien, die vliegen hoog in de lucht en hebben een helicopterview. Deze lui zijn paarse mollen, die graven onder het gazon door en komen af en toe naar boven om te schijten. De rest van hun leven brengen ze door in hun HOL.


  Maak melding

 26. Volgens mij weet niemand in China dat ene Bouterse uit een land genaamd Suriname daar is aangekomen. Ze zijn daar veel drukker bezig met de komst van VN-voorzitter Ban Ki Moon en met de koppeling van hun bevoorradingsscapsule aan de chinese spacestation en de eerste onderwijsles live uit de chinese space station door de astronaute. Alleen de ministerie van handel is geinteresseerd in de komst van de Surinaamse delegatie. Want Suriname kan de star gate van China worden.


  Maak melding

 27. @bigaman ala sranang, misschien ben je dit vergeten, maar zal jou even wakker schudden.

  =Wie heeft toen een lege staatskas achter gelaten in Suriname???==antwoord Bouterse en Wijdenbosch

  =Wie heeft alle schulden van het land terug betaalt met hoge rente, ondanks dat er geen geld was==antwoord Venetiaan.

  =Wie heeft Suriname weer op de kaart gezet en ervoor gezorgd heeft dat Suriname niet ten onder zou vallen???===antwoord Venetiaan

  =Wie heeft ervoor gezorgd dat de Surinaamse gulden weer waarde had en het land weer stabiliteit had gekregen==antwoord Venetiaan.

  =Hou nou eens op en ga eerst jou verhaal onderzoeken wat er van 1980 gebeurd is in Suriname.

  –Venetiaan heeft 10 schone vingers, maar Bouterse heeft 10 vuile vingers!!!!!

  =Je mag dan zo knap zijn en je werk zo goed doen, maar een moordenaar als hoofd van een land dat gaat niet.


  Maak melding

 28. RobG: Kansloze kritiekloze Paarse Pauper: Is jou geliefde president een gerespecteerd president die zonder problemen kan reizen naar alle landen in de wereld?

  Nee jou president is een corrupte dictator met bloed aan zijn handen en cokepoeder in zijn neus.

  Zelfs zijn (stief)zoons zijn veroordeelde criminelen.


  Maak melding

 29. =Zie wat het de belastingbetaler kost:::::lees hier de onnodige reizen die anders hadden gekund.

  ==Is Bouterse wel of niet geïsoleerd, ik weet het niet:::

  =PARAMARIBO – De internationale bewegingsvrijheid van president Desi Bouterse is sterk beperkt. Dit in tegenstelling tot uitspraken van de minister van Buitenlandse Zaken, Winston Lackin, dat Bouterse niet op een signaleringslijst van Interpol staat. “Hij kan zich internationaal niet vrij bewegen”, constateert Sunil Oemrawsingh, secretaris van de NPS-afdeling Paramaribo.

  Het partij-orgaan heeft zich de afgelopen dagen gebogen over de actuele politieke situatie in het land en concludeert opnieuw dat het staatshoofd geïsoleerd is. Vanwege een drugsveroordeling in Nederland kan hij geen gebruik maken van normale vliegverbindingen.

  Oemrawsingh geeft aan dat de hele “tour de Afrika” die de president moet maken om China te bereiken daar een pijnlijk voorbeeld van is. Onbegrijpelijk is ook, zegt hij, dat ofschoon in regeringsverklaring wordt gesteld dat Parijs de nieuwe poort wordt naar Europa, daar geen gebruik van wordt gemaak. De reden is duidelijk, zegt de politcus. “De persoon Desi Bouterse is wel degelijk geïsoleerd en kan zich niet vrijelijk bewegen in de vrije wereld”.

  Oemrawsingh brengt in herinnering dat de NPS de samenleving had voorgehouden dat het verkiezen van een internationaal gezochte verdachte of voortvluchtige veroordeelde de zedelijkheid van de republiek zou aantasten. De “vluchtroute” die de president neemt om China te bezoeken gaat gepaard met enorme hoge uitgaven van de staat die de burger middels belastinggelden moet opbrengen.


  Maak melding

 30. Ferrel,
  In een moderne open democratie komt het gewoon in de media staan, mooi hé?
  De media in Nederland heeft als taak om de samenleving zo eerlijk en onafhankelijk mogelijk te informeren.
  wanneer krijgt het DNA de originele lijst met namen van mensen die grond hebben gekregen van DADA??


  Maak melding

 31. Koos,
  Die paarse uilskuiken lopen makkelijk in de val.
  Ik hebt het gevoel dat velen van die gasten jonge pubers zijn die niet weten waar over ze praten.


  Maak melding

 32. Een hoogtepunt? Een nietszeggende toespraak in een achteraf kamertje voor opgetrommeld publiek dat nog nooit van Suriname heeft gehoord…


  Maak melding

 33. Bouterse daadkracht?? echt niet!!! Bouterse buigt voor Somo,…
  Bouterse verweet Venetiaan voor zwakkeling omdat hij niet optrad tegen Somo,..en nu ??? Wie is nu die vriendje?


  Maak melding

 34. GMAP op Donderdag 20 juni 2013 om 17:44 uur. GMAP, in China leven nog heel veel mensen onder de armoedegrens, maar de Chinezen uit Communistisch China zijn de grootste geldschieters geworden van Amerika en mogelijk binnenkort van Europa.Waarom mogen de Amerikanen en Europeanen wel gebruik maken van de Chinese financiële middelen en waarom zou het volgens jullie verboden moeten zijn Suriname.

  Waar ik me ook aan erger is dat velen gebrainwasht zijn met de gedachte dat het rijke China alleen bereikbaar is via Europa, de Noordzee.De route van Suriname over het Afrikaanse continent is een optie en is ook toe aan een verkenning door de Suriname Luchtvaart Maatschappij.Een tussenlanding in Kenia is noodzakelijk vanwege de draaiing van de aarde.H


  Maak melding

 35. Wat een grote grap. ONZE president drugscrimineel net als zijn zoonlief . Reken maar dat die kleine spleetogen zich krom lachen van deze schaamteloze show.Jammer dat kennelijk geen enkele Surinamer dat inziet. Geen wonder dat ze straatarm zijn.Ik durf al geen vrienden in SU te benaderen. Het enige wat ze willen is poen. Ga maar naar Bouta. Hij heeft vast wel een oplossing


  Maak melding

 36. Wat een hoogte punt om naar een land af te reizen wat communistisch is en mensenrechtenschendingen plaats vinden, een zogenaamd werkbezoek, terwijl het allemaal om enorme geldleniningen gaat.


  Maak melding

 37. RobG,
  De wereld is aan het veranderen mi boi, open jou ogen en kijk realistisch naar de wereld.
  Gadaffi,Chavez,Noriega,Idi amin,Maurice Bishop, Castro allemaal figuren die hun bevolking in armoede en ellende hebben gestort en daar hoort bouterse ook bij dit zijn feiten. bouterse is kleine snotneus die last heeft van megalomanie, Suriname is een klein land die nog afhankelijk is van donors,Landen als Haiti,en andere Afrikaanse landen kunnen Suriname niet helpen omdat ze beide bedelaars zijn.
  Wat is er gebeurd met de organisatie van niet gebonden landen ?? uiteindelijk keren al die landen met een grote smoel weer terug op de schoot van de westerse rijke democratische landen,Ik kan mij nog herinneren dat zelf Indonesie Nederland om financiele hulp vroeg tijdens hun economische crisis.
  Suriname is straks ook aan de beurt let maar op mijn woorden.


  Maak melding

 38. Weet iemand bij welke universtiteit in China DDB zijn speach gaat houden?
  Ik kan dit nl niet achterhalen. Heeft iemand nog even tijd om dit aan superdiplomaat Lackie te vragen?


  Maak melding

 39. U aller meningen worden diep gerespecteerd echter moet u mij niet beletten om ten voordele van mijn land besluiten te nemen.Na ini OEWI Kondree na oewi taki, na oewi e seeki a olo.


  Maak melding

 40. Ik hoop dat de bevolking kennis neemt van de situatie in Brazilie waar de overhied ook haar hoogtepunt dacht te beleven maar de bevolking ten onder dreigt te gaan aan enorme kosten stijgingen, corruptie en vriendjespolitiek.

  Het is te hopen dat Surinaamse bevolking ook heel snel wakker wordt om zijn/haar eigen hoogtepunt gaat vragen.
  Na de Braziliaanse lente de Surinaamse lente??


  Maak melding

 41. Ik vraag mij af of STVS laat zien wat er in Brazilie gaande is???
  In Turkije was het verboden om beelden van de protesten te laten zien .


  Maak melding

 42. Onderstaand artikel geeft een heldere inkijk om de redenen van het staatsbezoek aan China. De DUIVEL is er naartoe gereisd om het SLM vliegtuig vol te laden met geld (steekpenningen). En de Surinamers doen wederom hun ogen dicht voor de SATAN.

  BRON: STARNIEUWS

  Gajadien: 53% houtconcessies in handen van Chinezen

  21 Jun, 05:00

  Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) is bezorgd over de enorme lappen houtconcessies die zijn verstrekt aan personen en bedrijven uit China, partij-loyalisten én bevriende personen. In totaal is er ongeveer 1,5 miljoen hectare aan houtconcessies verstrekt, waarvan circa 798.000 ha (53%) aan Chinezen. Dit is gebeurd in de vorige en deze regeerperiode.

  Gajadien zegt aan Starnieuws dat door gebrek aan transparantie er veel onduidelijkheid is over het uitgiftebeleid van de natuurlijke hulpbronnen. Op basis van de beschikbare informatie heeft hij een overzicht gemaakt van de grootte van de houtconcessies die zijn uitgegeven. Hij concludeert dat veel grote houtconcessies gegeven zijn aan buitenlanders, waarbij de Staat bitter weinig inkomsten uit deze sector genereert. “Mijn zorg is ook of president Desi Bouterse tijdens zijn bezoek aan China niet meer houtconcessies en andere rechten van onze natuurlijke hulpbronnen zal toezeggen”, stelt Gajadien.

  Ergere trend
  Het beleid van regering-Bouterse laat volgens Gajadien een ergere trend zien dan dat van regering-Venetiaan in de zogenaamde ‘Jong Tjien Fa periode’ over de voorkeur voor de verlening van houtconcessies aan Chinese bedrijven. Dit blijkt uit het overzicht van de verleende houtconcessies van meer dan 10.000 ha per uitgifte. Deze buitenlanders zijn voornamelijk van China. Partij-loyalisten vormen de tweede grote groep die in aanmerking is gekomen voor houtconcessies.

  In het Ontwikkelingsprogramma 2012-2016 is beloofd:
  – te werken aan industrialisatie van de bosbouw en vergroten van de export van hout, daarbij opzetten van een laboratorium ten behoeve van het houttechnologisch onderzoek en het certificeren van de houtproductie;
  – ontwikkeling bosteeltprogramma in uitgemijnde gebieden;
  – wijziging Wet Bosbeheer 1992;
  -realisatie institutionele versterking van de dienst ‘s Lands Bos Beheer (Natuurbehoud en -beheer).

  Geen verbetering
  “Structureel is er geen verbetering gekomen. We merken dat er gespeculeerd wordt met houtconcessies, waarbij nog recentelijk een onderminister zijn ontslag heeft aangeboden, omdat hij drie houtconcessies verkregen had terwijl hij reeds deel uitmaakte van de regering. Achteraf blijkt dat hij nog een exploitatievergunning had verkregen in de maand december van 48.747 ha onder de naam van N.V. Timber Development Suriname.

  Op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer is de derde minister de laan uitgestuurd tijdens deze regeringsperiode. Er is op dit departement een presidentiële task force onder leiding van Cornelly Strijdhaftig. Minister Ginmardo Kromosoeto die nu naar huis is gestuurd, heeft in elk geval de opdrachten uitgevoerd die hij kreeg van zijn superieuren. De vraag is of hij buiten medeweten van de president solo-acties heeft ondernomen, die hem ongetwijfeld de das hebben omgedaan. Die lijn is niet doorgetrokken naar de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, waar het ook duidelijk is dat zeer onverantwoord omgegaan is bij het verstrekken van concessies. Partijbonzen zijn rijkelijk beloond in de ‘area of interest’ van Iamgold en Surgold, heeft Gajadien uitgezocht.


  Maak melding

 43. @ Afu Sensie

  En dat zegt de AAP die niet in een boom kan klimmen om voor zijn eigen voedsel te zorgen. Afhankelijk zijn van de groep is jouw voornaamste doelstelling. LOL


  Maak melding

 44. fawaka fronters en redimusus,jullie pres Rutte zit op dit moment ook toch in het buitenland te smeken zodat het NL economie een beetje stabiel kan worden.
  de schulden die NL heeft loopt in de miljaarden en er komen maandelijks miljoenen schulden bij,zeg mij,hoe gaan jullie dat oplossen.
  gaan jullie die derdewereld landen weer uitbuiten en voorliegen”europa heeft altijd zich zelf rijk gemaakt ten koste van die arme landen en ook door gronstoffen die zij gestolen hebben.
  wat klagen jullie over het su regering(bouterse)die zijn eigen stappen genomen heeft om zonder die euro-rovers verder te gaan,trouwens,wij zijn toch onafhankelijk,dus vanwaar die bemoeienis.
  jullie doen net alsof su die euro-rovers nodig heeft”echt niet”nu dat er foute mensen ontslagen worden is het in jullie ogen niet goed,de pres die naar china gaat vinden jullie ook niet goed,suriname in de opbouw vinden jullie ook niet goed,maar jullie gebreken vinden jullie wel goed,of,denken jullie dat jullie het beter zouden kunnen doen”echt niet”daaag NL fronters en redimusus,suriname wacht echt niet op jullie.


  Maak melding

 45. Beste Parse Pauper issem

  Tot nu toe geeft Rutte tientallen miljarden steun aan ontwikkelingshulp en steun aan zwakke euro landen.

  Suriname is al 30 jaar aan het bedelen.


  Maak melding

 46. @issem
  Ente??!!! Worden ‘foute ‘ ministers ontslagen door je baasje in Suriname??!!

  Whahahaaaaaaa……
  ‘ontslagen ‘ is een camouflage tacktiek van je baasje!
  Ontslagen worden betekent …WEG…JE BENT WEG !!!
  DEzelfde ‘foute’ ministers worden weer ministers maar dan op een andere ministerie!!
  Je baasje verwisseld ze gewoon van plaats,dat is alles!!


  Maak melding

 47. @RobG
  Natuurlijk mag Suriname gebruik maken van de mogelijkheden die China biedt. Niets op tegen als het maar tot een positief resultaat leidt.
  Alleen als je leent moet er wel een kans zijn dat er terug betaald kan worden. Veel Europese landen en de VS betalen daarom slechts heel lage rentes omdat het risico van de leningen heel laag is. Voor leningen korter dan 6 maanden ontvangen Duitsland en Nederland zelfs negatieve rente (100 lenen en 99 terugbetalen).
  Landen als Griekenland en Suriname moeten ook aan China heel hoge rentes (7% tot 12%) betalen omdat het risico van deze landen te hoog gevonden wordt.

  De vraag is mogen ze wel of niet geld lenen. De vraag is, is het wel verstandig om te lenen van landen als China. Is Suriname wel bij machte om, als zeer kleine economie, gunstige voorwaarde te bedingen.
  Dat laatste had Venetiaan door toen hij moest dealen met de goudondernemingen. Dat heeft deze regering niet door met als gevolg dat nu de kosten van de financiering van de gouddeals nu, bij de huidige goudprijzen, in verlies gaan uit monden. Een kleiner aandeel zonder te hoeven betalen is interessanter dan een groter aandeel tegen de hoofdprijs.

  ja Suriname mag genieten van de voordelen van een goede relatie met China echter wel na dat alles betaald en afgelost is. Welkom in de echte wereld RobG. Een echte wereld waar geen plaats is voor luidruchtige bluffers die hun hand overspelen voor dat ze gekozen zijn. Bluffers die uitgangspunten aan de onderhandelaars opleggen (50% plus aandeel)die nooit en te nimmer gerealiseerd kunnen worden waardoor de onderhandelingen voor de andere partij alleen maar eenvoudiger worden. Zij nog iemand anders zal aan de Surinaamse voorwaarden kunnen of willen voldoen. Dus wacht rustig af tot ze terug komen op hun knieën.

  Bluffertjess krijgen de deksel op de neus.

  Nu voor de mensen die zeggen dat 15 jaar Venitiaan niets opgeleverd heeft. Ik verzoek ze te googlen naar
  “Ontwikkeling Bruto nationaal product Suriname” en zie wie er wat gebracht hebben voor Suriname.

  1980 – 1990 nul procent groei Vanaf 87 herstel.
  1991 – 1996 20% groei ondanks de herstart van de economie
  1996 – 2000 stilstand.
  2000 – 2010 100% groei ondanks de hoge schulden.

  Actuele cijfers lijken interessant maar kunnen niet tippen aan de prestatie van 2000- 2010. De groei die gemaakt is komt geheel voor rekening van de goud en olieprijzen welke nu weer verdampen als sneeuw voor de zon. De extra $ 300.000.000 / jaar is nu verdwenen.

  De huidige cijfers moeten zich nog continueren. Want stagnatie staat voor de deur met minder goud en olie inkomsten en meer kosten zoals voor de ongebreidelde toename van ambtenaren en oud ministers.

  Nog even en er is een recessie die alle werk van Venetiaan te niet doet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.