Fransen dringen aan op uitvoering veiligheidsverdragen

34

PARAMARIBO, 20 jun – Suriname zou haast moeten maken met het activeren van twee veiligheidsverdragen met Frankrijk. Dit zegt de Franse ambassadeur in Suriname, Joël Godeau. De verdragen, gesloten door de regering Venetiaan, regelen de veiligheid aan de grens met Frans Guyana. Precies daarom is de uitvoering van het grootste belang. Suriname talmt al jaren.

De ratificering van de verdragen stuit op interne weerstand. Dat was al het geval onder toenmalig president Ronald Venetiaan. De Fransen vinden het wel tijd worden dat de knoop wordt doorgehakt in Paramaribo. “Een heleboel veiligheidsissues kunnen niet de nodige aandacht krijgen. We kunnen niet veel verder zonder een behoorlijke uitvoering van de verdragen”, zegt Godeau. De Franse regering grijpt elke gelegenheid aan om aan te dringen op snelle uitvoering.

Dat is ook het geval op het seminar over veiligheid op het Guyana Schild, de geografische aanduiding voor de drie Guyana’s. Gesproken wordt over issues rond grensoverschrijdende misdaad. De drie landen willen betere afspraken over het tegengaan van onder meer illegale mijnbouw en mensen- en drugssmokkel. In de verdragen met Frankrijk wordt onder meer de vervolging van verdachten op elkaars grondgebied geregeld. Bepaalde politici zijn daar huiverig voor.


34 REACTIES

 1. Noem het beestje bij de naam, Bouterse en Brunswijk zijn in het buitenland veroordeeld voor drugshandel daar hebben hun problemen met dit verdrag.


  Maak melding

 2. hahahahaha.en de vader van jou koningin is een oorlogs misdadiger die honderden mensen vermoord heeft,maar kijk, hij loopt vrij rond omdat zijn maxima met alexander getrouwd is en hij geniet op dit moment van de AMNESTIE,en daar heb jij geen moeite mee.
  hoe verdraaid kan jij dan nog wezen’het beestje bij de naam noemen?joe law mang.


  Maak melding

 3. issem,
  ik verdoe mij tijd niet om in discussie te gaan met domme kortzichtige paarse idioten als jij.
  De standpunt van Nederland is duidelijk over de vader van Maxima, Als je mijn mening wel weten zal ik jou dat uitleggen, Iedereen de schuldig is aan mensenrechtenschending hoort berecht te worden, sterker nog als is het mijn broer of zus.


  Maak melding

 4. @ ISSEM, Videla heeft niemand vermoord, hij was MINISTER tijdens de dictator regime in Argentinie. Knap van Nederland dat het bij haar moreel blijft en een bijstander van een misdaad geen toegang geeft.. want hij is niet welkom in Nederland.

  Bouterse daarentegen is een vuile moordenaar, dat zeggen zijn eigen soldaten. Hij zegt van niet, maar hij geeft wel aan dat hij de opdracht gegeven heeft. Dus dan ben je ook schuldig. Daarnaast hij de drugslord van Suriname. Ophangen die klootzak.


  Maak melding

 5. Issem: bij gebrek aan argumenten komt het Paarse Gespuis weer met onzin om de aandacht van hun criminele president af te leiden…

  zo voorspelbaar


  Maak melding

 6. @GMAP
  Broeder, symptonen van ziekelijk gedrag bij sommigen is helaas niet meer te verhelpen..
  fictie en feiten kunnen ze niet uit elkaar halen..
  negeren is de beste oplossing daar je dan geen discussie krijgt maar strijdt die leidt van hier naar nergens…net als de spoor van Apoera.


  Maak melding

 7. Let maar op:
  Bouterse zal alles naar zijn eigen hand zetten.

  Hij meende via de Fransen de poort naar Europa te openen, ja ja, en nu wordt de poort langzaam maar zeker voor Bouterse en zijn vriendjes naar de HEL geopend.

  Langzaam maar zeker zullen zij een poort binnenlopen waarna die voor levenslang zal sluiten.

  NB:
  Voor diegenen die het niet weten:
  Een internationaal verdrag gaat boven alle wetten en regels. Hiermee wordt Suriname door het gedrag van deze regering weer in z’n hemd gezet.

  We hebben het hier niet over de amnestiewet die overigens in strijd is met de internationale verdragen mensen, maar nu hebben we het over een gesloten verdrag waaraan door toedoen van Bouterse GEEN UITVOERING kan worden gegeven.

  Mogelijk vind Bouterse dat zijn eigen regels boven alle verdragen gaat ha ha…..wat geheel ongehoord is.

  Bouterse, je wordt nog eens in je eigen met buitenlands bijstand gearresteerd en uitgeleverd.

  Vertel het me eens:
  Wat heeft het amnestiewet op advies van jou zwervers advocaat Kanhai opgeleverd?

  Je denkt dat je slim bent, maar je bent nog dommer dan Kanhai.


  Maak melding

 8. @GMAP, pauper Issem lijdt aan de Stockholm Syndroom. Deze paarse kun je het best negeren. Zijn argumenten raken kant nog wal. Pas als z’n vaders ballen op het hakblok van Bouta ligt piept hij anders. Tot die tijd gaat hij door met het verkondigen van de paarse evangelie.


  Maak melding

 9. k ben nu een maand in Suriname en wordt echt misselijk van het apatische gedrag van het merendeel van de Surinamers.

  Het land gaat/is moreel/economisch/financieel helemaal naar de kloten en niemand heeft de ballen om er iets aan te doen.

  Ondertussen roven Bouterse, Somo en Brunswijk de staatskas leeg.

  Wat een land, wat een laf volk.

  En als over enige tijd Bouterse achter de tralies zit, dat is plotseling iedereen anti-Bouyerse.Maar nu houden ze zich stil als angsthazen.


  Maak melding

 10. Goudprijs fors omlaag

  Prima deal Bouterse,,,,

  Ben Bernanke, voorzitter van de Federal Reserve (Foto: dealbreaker.com) Het nieuws dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (Fed), wellicht nog dit jaar begint met de afbouw van zijn stimuleringsbeleid, zet ook de goudprijs onder druk. Het edelmetaal werd donderdagochtend verhandeld voor minder dan US$ 1.305 dollar per troy ounce (31,1 gram). Dat is de laagste koers sinds oktober 2010.


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar

  Beste Henk,

  Zo hypocriet zijn ze daar. Een aap heeft meer verstand van een gemiddelde Surinamer in Suriname.

  Ik waarschuw je: pas goed op wat je hier schrijft omdat je momenteel in Suriname verblijft. Het kan je je leven kosten en niemand zal ooit te weten komen wat er nou met je gebeurt is.

  Suriname is en blijft een bananen republiek en zeker nu de apen het voor het zeggen hebben.

  Wie is deugt nou in dat land?
  Kijk naar de staat van dienst van Bouterse, kijk naar Somo (sexueel misbruik, ongewenste intimiteiten, kijk naar Brunswijk….deze djoeka een niets nutter die bedolven is van narcisme.

  Rechters, advocaten, politie en justitie handelen idem.
  Vele rechters verdienen een behoorlijke zakcentje erbij en dat vooral in Nickerie waarbij Frank Truideman de advocaat is van de meeste criminelen.

  Nu blijkt er een rechter in Nickerie te zijn genaamd Alida Johans(?) die geheime enveloppen van criminelen aanneemt zonder dat de tegenpartij weet wat de inhoud is. Tevens blijkt dat deze rechter Johans graag gesprekken met criminelen en hun advocaat Truideman in de raadskamer voert ZONDER DAT DE TEGENPARTIJ erbij is. Eerder deed rechter Charan hetzelfde. En wie is Truideman? De gevallen rechter in 1992 vanwege een omvangrijke drugs affaire.
  Frank Truideman was de rechter en zijn zoon Regilian Truideman was de advocaat gevolgd door de rest van de corrupte honden. Gelukkig heeft het natuur de zoon uitgeschakeld want die overleed zowat dezelfde nacht aan een zogenaamde hartstilstand( wij weten wel welke overdosis hem het leven heeft gekost).

  Aan de andere kant geeft Truideman zich uit voor adviseur en opleiders van rechters uit en loopt hij te pronken met foto van hem samen met president Bouterse.

  Waar gaat het naar toe in Suriname?

  Dus alles mag en kan in Suriname, want wie belet ze?
  Wie doet ze wat?.

  En wat deed Bouterse voor de verkiezingen?
  Hij beloofde zijn volk met wortel en tak te zullen bestrijden? Wel laag gevallen president: Vertel mij eens wat u tot heden hebt kunnen uitroeien?


  Maak melding

 12. Natuurlijk willen de Surinamers weinig aandacht geven aan die veiligheidsverdragen met de Fransen, want het zijn vooral de marrons die de grens met F-Guyana (illegaal) oversteken met allerlei smokkelwaar. Venetiaan was racist genoeg om de illegale activiteiten van de marrons nabij de grens door de vingers te zien en Bouterse beschermt de junglelul Brunswijk vanwege politieke support. Beiden hadden baat, totdat de marrons niet meer voor de Venetier baviaan stemden, maar op jungleterrorist uit ABOP. Nu maar kijken of baardmans Vene zich verrraden voelt door de onbetrouwbare opportunistische marrons.


  Maak melding

 13. @vijay. Je hoeft Vene niet persoonlijk aan te vallen. Hij regeerde ten slotte samen met jou VHP. Ik vermoed dat je een Dalit bent dat je zulke racistische uitspraken doet.


  Maak melding

 14. @Pipo,

  Je bent een echte clown. Iedereen in Suriname weet dat de man uit Venetie een racist was of ten minste sterke racistische neigingen had. En de marrons zijn toch degenen die ilegaal Frans Guyana in- en uitgaan met allerlei smokkelwaar? Of weet je dat niet? Die lui leven daar, aan de grens.


  Maak melding

 15. @linglong

  Grote klasse dat je de waarheid aan de man durft te brengen. Suriname moet problemen eerst onderkennen ipv ontkennen. Blijven we corrupte zaken ontkennen dan komt er nimmer een oplossing of aanpak.

  Inderdaad, Bouterse beloofde corruptie met wortel en tak uit te roeien, maar wat nu?. Mogen rechters geheime enveloppen aannemen van criminelen? Mogen rechters keer op keer samen met Truideman met de criminelen in een raadskamer een onderonsje houden zonder dat de tegenpartij erbij is?

  Het antwoord binnen een democratie, als die al in Suriname bestaat, is NEEN!

  Rechter dienen zich te houden aan hun beroepsethiek die ze zelf helaas niet kennen.

  Hoezo rechter? Je kunt de rechters die om politieke redenen rechters zijn geworden zo eruit halen.

  De waarheid mag nimmer onder stoelen of banken geschoven worden.


  Maak melding

 16. @Resto,

  Wat doen die andere rechers en advocaten en het rechtscollege? Wanneer een advocaat een klacht indient dat de rechter een onderonsje heeft met de tegenpartij en enveloppen aanneemt en dit aankaart bij de orde van advocaten en rechters, dan verwacht je toch een onderzoek? Zijn ze allemaal corrupt?


  Maak melding

 17. @Vijay

  Mi boi, wat dacht je zelf? De advocaten en deurwaarders die getuige van dit soort praktijken zijn en het aankaarten worden dwars gezeten door de hele bende van rechters, advocaten en ga zo maar door. Ik weet zelfs met zekerheid te stellen dat een advocaat na het aankaarten van zaken een week lang telefonisch onbereikbaar was. Zijn lijn werd platgelegd en later bleek dat Truideman erachter zat.

  Orde van advocaten die tegen foute advocaten zou moeten optreden, o jee, er is geen orde en zeker geen orde van advocaten in Suriname dat functioneel is. Vergeet niet dat Frank Truideman een gevallen ex rechter is he!.

  Suriname had deze Truideman voor het leven moeten schrappen voor dit soort functies maar juist het omgekeerde gebeurt in Suriname. Orde van Advocaten geeft zelfs geen ontvangst bevestiging van klacht af en als je later wil weten hoe het met je klacht zit zeggen ze niets te hebben ontvangen.

  Hof van Justitie:
  Ombre, was de grootste corrupte hond die Suriname kende. Nu is die met pensioen. Hier hetzelfde verhaal…..Je krijgt geen ontvangst bevestiging, en de klachten zijn zogenaamd nevens het Hof nooit ingediend.

  Nu is dit nog erger gezien het feit dat de huidige plaatsvervangend president van het Hof benoemd is door niemand anders dan Bouterse. Waar ga je klagen? Bij wie?

  De rechters zijn ook niet bang om corrupt gevonden te worden, anders namen ze toch niet voor een zaal vol mensen enveloppen aan? Ze denken dat mensen in Nickerie achterlijk zijn.

  Het zijn gewoon allen corrupte mensen, geloof me en dit is niets nieuws. De vorige regering pakte de corruptie nog eens aan, maar nu neemt de corruptie juist toe!

  Schande voor land en volk en vreselijk voor de rechtzoekenden.


  Maak melding

 18. types een vb van vhp/nps.dit probleem bestaat al jaren.maar mensen die geeen verstand hebben gaan weer roepen/schreeuwen.nogmals(again)geboren getogen surinamer woont al 40 jaren in nederland.ik hebt niks met bouta maar ik oordeel de mens op wat hij /zij voor land gedaan heeft.
  de front regering niks en zal met deze zelfde domme massa dus hun aanhang ook nooit iets veranderen voor het land.we zouden nog steeds als het aan vhp/nps bewindt was geen een fabriek/weg/brug/ziekenhuis/wateroverlast allemaal behouden


  Maak melding

 19. =Er staat letterlijk geschreven:::::
  De ratificering van de verdragen stuit op interne weerstand. Dat was al het geval onder toenmalig president Ronald Venetiaan.

  =Dit klopt als een bus en GMAP heeft groot gelijk. Alles is al gezegd.

  =Als de NDPérs zeker weten dat het niet zo is, waarom komen zij dan niet met een tegenbericht???
  -Altijd een ander de schuld geven of wijzen naar Nederland.


  Maak melding

 20. =Dit is het gedrag die je vaak zal tegenkomen. Zie een kort stukje tekst hoe de Bouterse denkt:::

  ==Wanneer zal het goed gaan in Suriname???

  -Toen de heer Venetiaan, president was van het land, kreeg hij van Bouterse het verwijt dat hij zich door Somohardjo liet chanteren. Bouterse vond dat Somohardjo stevig aangepakt moest worden door de ex-president. Iedereen, vooral de NDP’ers hadden gedacht dat president Bouterse daadkracht zou tonen door tenminste één minister van PL naar huis te sturen.
  Wat blijkt nu, Somohardjo wordt met zijden handschoenen aangepakt, zodat deze regering in het zadel kan blijven. Somohardjo heeft met zijn chantagepolitiek, spierballen getoond tegen president Bouterse.


  Maak melding

 21. @ Voor diegenen die het niet weten:
  Een internationaal verdrag gaat boven alle wetten en regels

  Dus we kijken uit wanneer de amerikaanse oorlogmisdadigers worden uitgeleverd aan het strafhof in denhaag

  Wel hopelijk ken je het antwoord van de amerikanen.
  Dus die stelling van jouw klopt niet heer joker.
  Denk maar aan de BLACK HAWK case,etc etc


  Maak melding

 22. @karm

  Jij bent het juiste voorbeeld van mensen die appels met peren vergelijkt.

  Internationale verdragen komen juist tot stand doordat partijen overeenkomen om overeenkomstig het verdrag te handelen. Jou verstand reikt niet verder dan je neus, ben ik bang.

  Dit bedoel ik dus, de Surinamers kijken, bedenken en verzinnen hun eigen wetten en regels…

  ZO te merken maken jullie zich ernstige zorgen!
  Welke jurist heeft het uitgezocht? Kanhai? hahahahah


  Maak melding

 23. Ook de “nieuwe vrienden” spreken duidelijke taal!
  Blijf nog maar even dromen in Suriname, jullie worden
  vanzelf wakkergeschud. Zo in de trant van eindeoefening!

  Een voorzorgmaatregel voor Lonny, verkoop al je
  bezittingen op 2 km. van de Franse grens, zodat
  je je daar niet meer hoeft te vertoeven.


  Maak melding

 24. Forumleden, please, doet u mij een groot genoegen en dat is om niet persoonlijk te reageren op de stomme opmerkingen van de paarse idioten. Het feit dat een staatshoofd een Airbus van de National Carrier pakt om zogenaamd op dienstreis te gaan en honderden passagiers daardoor dupeert, is alvast stom. Maar nu het punt. Alle militaire toppers in Argentie, Brazilie, etc. die in verband gebracht kunnen worden met het schenden van mensenrechten in het verleden, worden vervolgd. De ex-President van Peru Fujimoro (of wat de hel zijn naam is) zit achter slot en grendel. De Duitse regering vervolgt nog steeds iedere nog in leven zijnde Nazi om vervolgd en berecht te worden voor de daden van WWII. Alleen in Suriname lopen DDB en zijn vluchtpogingbende nog (althans voorlopig) nog vrij rond. But, time and history will tell if there is a God. And, believe me, there is.


  Maak melding

 25. Laat men het kind bij de naam noemen. Suriname aarzelt met het tekenen van de stukken om DDB en Brunswijk te beschermen. Men had toch zoveel over het Front te zeggen? “Frankrijk is de poort naar Europa!” Dang teken no!


  Maak melding

 26. @ resto
  Ik wil best wel een discussie met je aangaan,maar wel een waar ik wat van jouw kan leren c.q opsteken. Een discussie zonder emotie en gebaseerd op feiten.
  En a.u.b geef mij geen politieke kleur

  Waarom leverd amerika geen amerikaanse staatsbeurgers uit zelf ook geen oorlogsmisdadigers,(dat zit verankerd in hun grondwet)dus het verdrag waar jij het overhad staat niet boven hun grondwet ( dit is een feit )
  Ga je maar ff in het hague invasion act van 2002 verdiepen
  Waarom wilde nederland bouterse niet accepteren toen hij door brazilie als paketje werd aangeboden (van leeuwen / sorgdrager)
  The wereld is als een spinneweb met onzichtbare draden,waarom moest J F k plaats maken, en waarom ook onze pimetje,het zit veel dieper en zonder emotie ga je een diepere kijk hebben
  Tang boeng


  Maak melding

 27. Karm.
  Amerika is wereldmacht die zijn eigen misdadigers berecht, of ik het meen eens bent is een andere vraag.
  Die andere verzinsels die verkondigd zijn voor de prullenbak.
  Daarom blacka man é tan don.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.