PL pikt eventueel ontslag ministers niet

64

PARAMARIBO, 15 jun – Voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, PL, laat de spierballen zien aan de vooravond van het overleg met president Desiré Bouterse. Als ministers van zijn partij worden ontslagen, houdt de oud-parlementsvoorzitter het voor gezien. Het is een kwestie van principe.

Ministers van PL zouden geen enkele aanleiding geven. Somohardjo zegt tegenover diverse media dat hij het bij ontslag houdt op ‘gedoogsteun.’ PL beschikt over zes zetels in het parlement. Bij een eventueel vertrek kan de coalitie nog rekenen op vijf en twintig parlementszetels. Dat is nog niet eens de meerderheid. Het wordt dan marginaal regeren en steeds moeten terugvallen op steun van buiten de coalitie. Het afgelopen jaar is al gebleken hoe moeizaam het vergaderen is voor het parlement.

Met Somohardjo erbij is het nu al moeilijk quorum bereiken. Helemaal fraai wordt het als ook Ronny Brunswijk gaat dreigen zijn Abop uit de coalitie te halen. Bouterse heeft om het overleg gevraagd. Het ontslag van zijn partijgenoten Ramon Abrahams en Ginmardo Kromosoeto wordt als inleiding gezien. Volgens Bouterse wacht nog meer ministers voortijdig ontslag. Of ministers van PL het veld moeten ruimen of alleen maar weer worden verplaatst, valt nog te bezien.

64 REACTIES

 1. a srefi tiki di naki a redi kaka o naki na blaka kaka.
  Boontje komt om zijn loontje.
  Zo kunnen wel allemaal zien hoe dom en machtsgeil bouterse is.


  Maak melding

 2. ach ja. Wat is nieuw aan de Surinaamse horizon.
  Nu gaan de coalitie partijen waarschijnlijk bij elkaar zitten om te zien wie nog hoeveel mag pikken uit de pot.
  n dan zittenn ze maar bij iedere gelegenheid te verkondigen dat ze handelen in het balng van de natie en het Surinaamse volk. Deze gasten zijn totaal de weg kwijt.
  Smerig zooitje zeg


  Maak melding

 3. Somo moet nooit vergeten dat Bouterse een ordinaire couppleger is. De telefooncoup in 1990 tegen de toenmalige president Shankar is daar een voorbeeld van. Somo is een slang maar daarmee hoeft hij dit onbeschoft gedrag van Bouterse niet te pikken. Somo is een lafaard als hij in de coalitie blijft. De regering moet vallen en er moeten gewoon nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. Wachten op 2015 heeft geen zin.


  Maak melding

 4. Paraman pinto,
  Ik voer graag de discussie met mensen die slimmer en verstandiger zijn dan mij.
  Van jou kan ik niets leren paraman pinto, jij ben te kleingeestig.


  Maak melding

 5. Nou ik dacht dat ze nog 30 jaar samen zouden regeren , dat gingen ze tog beloven op de plein of vergis ik me. Zo zie je dat je de moordenaars en drugs dealers nooit op hun woord kan geloven die domme paarse aanhang die hun geloofden


  Maak melding

 6. Als mijn leider Somo zijn poot niet stijf houdt, pleegt hij verraad aan wij Javanen. Waarom pikt hij dit? Hij heeft wel een grote mond maar tegen Bouters doet hij als een schoothondje!

  Volgende keer stem ik gewoon Abop.


  Maak melding

 7. gedoogsteun=vlees noch vis, als die man ballen heeft trekt hij meteen de stekker eruit.
  Die corrupte narco-snuivende seriemoordenaar is alleen maar bezig om in de komende tijd tot 2015 zijn laatste restje vriendjes ook nog een hoge post toe te schuiven. Zodat alle vrienden, familieleden en overig gespuis gevuld door het leven kunnen gaan na 2015.
  NEPOTISME TEN TOP.

  En het laffe, slaafse volk volgt lijdzaam deze megalomane dorpsidioot.


  Maak melding

 8. Somohardjo is de kok van Brunswijk – uit de tijd dat deze in het oerwoud tegen Bouterse ‘vocht’.

  Deze drie heren kennen elkaar al bijna 40 jaar – het is een rituale dans die ze telkens weer opvoeren, de uitkomst kennen we… sinds 2010.


  Maak melding

 9. Misschien dat DDB weer besluit net als in 1982 te regeren door het slaan van decreten als Somo een “gedoogd beleid” gaan toepassen. DDB moet nu tonen dat liefde voor het vaderland boven vriendschap staat. Paranam en de andere revolutionairen, believe me, tegen Brunswijk en Somohardjo let alone Guyana) kan hij niet optreden. Hij moet zijn macht nu tonen. Bye the way, wie had tijdens de vorige regering van de daken geschreeuwd, “Vene fasi, want Somo e doe sang a wani!” wie kan mijn geheugen opfrissen? Greetings from Miami.


  Maak melding

 10. Ik voorspel dat er meer gaat gebeuren in Suriname….Bouterse is kampioen om te liquideren. Zijn wapenkameraad Horb heeft hij zelf om zeep geholpen. Zo ook andere coupplegers als Hawker. Somo en Brunswijk moeten beseffen dat Bouterse onbetrouwbaar is en hen gewoon misbruikt. Als het tijd wordt voor een politieke liquidatie, moeten ze daarmee wel rekening houden. Maar dan is dat ook hun eigen schuld.


  Maak melding

 11. Groot gelijk, we zullen achteraf te horen krijgen dat het slechts podium taal was. Principeloos deze regerings lijders, er wordt ten koste van alles gedaan om in de nabijheid van de kleiner wordende graaipot te blijven.


  Maak melding

 12. Tumult in de Bruine Bonen Bende met Saté!
  De ene dwaazzz dreigt de andere dwaazzz!
  Nog even en de paarse buiken gaan “schreeuwen” van de honger, dan zijn de rapen gaar….want allemaal hebben ze schulden gemaakt…vanwege de beloofde Gouden Kerst.
  Cabaret met een azijnzuur sausje!


  Maak melding

 13. Henk Molenaar, waar ben je nu als we je nodig hebben??? Kom alsjeblieft weer eens met een stevige tekst over die paarse bende!


  Maak melding

 14. Volgens Waterkant.net laat Somo z’n spierballen zien, maar deze president heeft (andersom) ballen van staal !!

  Desi Bouterse got balls of steel ! Somo hoort een toontje lager te zingen want van nu af kan er van alles gebeuren.
  Alleen de president weet wat er gebeuren zal en is op dit moment de verwarring bijzonder groot.

  Wie blijft en wie hangt ????

  Ook de oppositie durft nu geen uitspraken meer te doen anders kan ze zich zelf, en alle eventuele overlopers alleen maar beschadigen.

  Mensen, dit zijn spannende momenten in ons moederland en is politiek opeens niet meer saai in Suriname.

  Wij benne benieuwd !


  Maak melding

 15. @Winston Hermelijn, Henkie dokt op dit moment en weet dat hij zich belachelijk zal maken bij elk van z’n uitspraken !
  Lees nou eens goed wat ik in m’n vorige posting heb vermeld; voorlopig durft niemand een uitspraak te doen want het kan alle kanten opgaan !!!

  Henkie is een mannetje van niks en kan alleen maar bléren en schelden op de NDP’ers, echter heeft hij inhoudelijk geen toegevoegde waarde.


  Maak melding

 16. lonnie kan ook over d liquidatie meepraten,want hij heeft het zelf ondervonden of ervaren.DiDiBrie schoot toch voor de neus van Lonnie. 2 lijfies van Lonnie dood.Is. Lonnie ondanks dit alles(wat toen gebeurdis. en nu)kan ik me niet voorstellen dat jij nogsteeds de man bent die zonodig met deze DiDiBrie moet/ wil regeren?Keba ba. ma moro o doro gi joe Lonnie en. de rest foe a dong Su volk in Ned/Su. odiiii.
  Glenny


  Maak melding

 17. Winston Hermelijn

  Henk Molenaar, waar ben je nu als we je nodig hebben??? Kom alsjeblieft weer eens met een stevige tekst over die paarse bende!

  Soms is commentaar overbodig.

  Een gemiddelde speeltuinvereniging in Nederland wordt beter bestuurd dat Suriname door een groep politici die er alleen maar op uit zijn om hun zakken zo snel mogelijk zo veel mogelijk te vullen.

  Het niveau van de heren Surinaamse politici ( vooral de MegaBende) is zo laag , dat is ongelofelijk


  Maak melding

 18. Deze ingezonden brief op GFC nieuws verwoordt mijn mening prima:

  Wie president Bouterse vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw volgt, weet dat deze man geen politicus is. Alleen mensen die wellicht verward zijn, kiezen voor zijn partij om hem te dienen. Vaak zijn het onder andere corrupte handelaren, gelukzoekers, jongeren en of fantasierijke personen, is mijn indruk. Ik hoef geen studie te maken van de achterban van de NDP (Nationale Democratische Partij) want dat zijn beslist geen mensen die welgemeend van hun land houden en vooruitgang voor het nageslacht nastreven.
  Het zijn ook geen mensen die een hoog moraal hebben, want kijkt u maar hoe vaak ministers naar worden gestuurd, vaak zonder enige onderbouwing.

  In een vorig artikel heb ik reeds aangegeven dat politiek leiderschap (president) en partij leiderschap (voorzitter van een partij) niet samengaan! In goede democratieën gebeurt dit gewoon niet! Het kan tot belangenverstrengeling leiden, corruptie en of patronage. Wellicht is het nu ook duidelijk waarom het noch voor Bouterse noch voor die intellectuelen bij de NDP interessant is om een Anticorruptiewet aan te nemen. Na drie jaar regeren, kan ik heel nuchter en neutraal constateren dat de regering Bouterse heel slecht in staat is gebleken om ons land goed te besturen.

  Wetten worden niet gemaakt door het vele reizen
  Waarvan voorgaande regeringen werden bekritiseerd, doen deze bewindvoerders zelf! Geldverspilling door teveel te reizen, en niet te besturen. Velen hebben reeds opgemerkt dat het niet zo door kan blijven gaan. Alleen die wetten worden aangenomen waar men persoonlijk belang bij heeft zoals de recent aangenomen, en zeer omstreden Amnestiewet. De voorzitter van de DNA is ronduit partijdig door sterk sturend en daardoor niet-neutraal op te treden. Een voorzitter onwaardig! Persoonlijk vind ik deze voorzitter een van slechtste voorzitters ooit.
  Zij doet dit bewust terwijl ze weet dat zulks in een goed democratisch geregeerd land ten strengste verboden is. Nu maakt Bouterse zich op om nog meer ministers en directeuren naar huis te sturen. Moeten wij dit maar volgzaam aanzien, en niks zeggen? Wat een deemoed voor een regering die overwegend bestaat uit leiders met vonnissen op hun naam wegens gepleegde ernstige misdrijven. Van al de scribenten in ons land had ik toch enig initiatief op dit gebied verwacht. Bijna iedereen wacht lijdzaam af wie het volgende slachtoffer wordt van de onkunde van een alleenheerser. Dit kan toch niet!


  Maak melding

 19. Milton: Henkie is een mannetje van niks en kan alleen maar bléren en schelden op de NDP’ers, echter heeft hij inhoudelijk geen toegevoegde waarde.

  We kennen allemaal de toegevoegde waarde van Milton: Hij ziet niks omdat hij met zijn grote hoofd diep in het achterwerk van Baas Bouta zit.\


  Maak melding

 20. Somo kan nergens op vallen en wijzen dat zijn ministers van PL dit en dat hebben gedaan.Die van LVV kon niet eens de boeren uitbetalen.Niets houdt Bout tegen om de PL ministers naar huis te sturen.Is hij gelijk af van het lastige parlement die steeds om zijn aanwezigheid vraagt.Als het zo ver is,wordt de ambassadeur uit Indonesie als eerst terug geroepen.


  Maak melding

 21. 16 juni 2013

  Advies aan Somohardjo:

  Wise men don’t discuss their matters in the street.

  Wijs advies aan de politieke realiteit in Suriname:

  Te anjumara las’ watra na tapu banjie, a trong pataka futuboi.

  Maar het zijn juist deze pataka’s die uit de visvijver van Somo dreigen te worden gehaald.

  Brunswijk met zijn neku en DDBou met zijn watrapumpu. En straks dus geen pataka’s meer fu mek’ anjumara trong wang futuboi.

  Ja, Somo heeft nu nog 6 zetels zitten in zijn visvijver. Opportunistisch dreigen met de mogelijke val van de regering is waarschijnlijk zijn laatste redmiddel.

  Zijn drijfnet met te grote mazen kunnen het misschien opnemen tegen de neku van Brunswijk, maar moeilijk opnemen tegen die watrapumpu van DDBou.

  Bika te deng pataka las’ watra, de tjiesie krobia mofo.

  Gelukkig dat Srika niet in die visvijver woont.
  Srika


  Maak melding

 22. Vanuit Jakarta heeft Somo een grote mond, maar hij heeft ook zijn zwaktes. Ik schat in dat na het gesprek met de president Somo zijn speeksel zal inslikken. De javaanse achterban moet dit niet pikken. Javanen worden hier als een soort speelbal gebruikt. Tijd voor een nieuwe PL leider!!!


  Maak melding

 23. Je hebt het over de javanen Plato,maar what about die djoekas die hebben en krijgen ook. nix.De djoeka minister zit er voor spek en bonen daar.Ze mogen alleen maar het volgende zeggen: de regering botersacht en armr-ali zegt/vindt/moet/wilt//zal///hoopt en af en toe hoor je een minister zeggen :et ligt niet aan mij maar het hangt af van de pres(soort pres a sanie na a 2 letter pikin-ingieboi)die alles voor zichzelf goed regeld,maar de djoeka niet.In de periode van PRESIDENT VENETIAAN was het toc anders voor Suries en mn voor de djoeka.Any way loekoe sa ondankbaarheid e doe nanga alla sma en sanie san no dankbaar………Djoeka no mang wroko gotoe ssssosso lonnie.De djoeka bestaat niet alleen uit lonnie en familie.Maar goed.Ba zoekoe ba finie ba tjarie.Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

 24. Het paarse bolwerk vertoont barsten. Kwestie van tijd dat de hek van de dam is. Graag zsm nieuwe verkiezingen. De bevolking is niet gebaat bij een machtstrijd. Het land komt geen millimeter voorruit.


  Maak melding

 25. @glenn pengel
  Vooroordeel is een mening die mensen al bij voorbaat in hun hoofd hebben over andere (groepen) mensen,zonder te weten of het wel klopt met de feiten
  Na het aantreden van de regering Venetiaan in 2000 leven de spanningen.Niet alleen in het bedrijfsleven,ook bij de overheid de grootste werkgever in Suriname

  Prijsstijgingen,achterstallige loonbelastingen en verhoging van belasting waren vele malen een reden voor bijvoorbeeld onderwijzers,politieagenten,brandweermannen,verpleegkundigen en douaniers om soms vlak na elkaar het werk neer te leggen

  De verhouding tussen de sociale partners en de overheid is lang niet altijd goed.Het land kamp met begrotingstekort en staatsschuld
  Mensen vinden het vaak makkelijk om anderen de schuld te geven van dingen die fout gaan.

  Gebruik je hersens, mens


  Maak melding

 26. Citaat interview Sosmorhardjo Apintie inzake re-shuffeling Ministeries
  Vraag: Mw Lie A Kwie (OnderMinsiter LVV) staat ook op de lijst van de Pres.
  Antwoord Somo: “Maar wat zij gedaan. Wat moeten wij nog doen? Ze was bij OW. Ze kon geen werk krijgen op OW. Begrijpelijk wel want ze is van een andere partij. Dus hebben we haar gehaald bij LVV. Wat moet ze over zijn functioneren. Haar functioneren word toch bepaald door de Minister? Ze krijgt nu de afdeling Veeteelt en Binnenland. Ze is er pas 2 of 3 maanden. Je weet Veeteelt is pas klaar. Ze kon geen kantoor daar vinden. Ik heb zelfs mijn kantoor voor haar moeten afstaan. Het is een moeilijke materie, ze moet het zich nog inwerken.
  Bent u zelf tevreden over uw ministers? Ja zeker, ze hebben zich allemaal kapot ingezet. Kijk maar zelfs naar Mw Lee A Kwie. Zij is onderminister, is een versterking op LVV. Ze is een deskundige. “
  Ik krijg meer en meer de indruk dat deze prominenten nooit luister naar wat ze hebben gezegd. Het zit altijd boordevol met onzin. Wat ze eigenlijk zeggen is dat ze er ook geen moer van snappen of willen snappen. Kortom, we doen wat we believen, graaien wat we kunnen en lullen maar at in de ronde de indruk wekkende bij die half gedrogeerde toehoorders dat we goed bezig zijn voor de natie.

  Het bovenstaande interview heb ik 3 keer afgespeeld, omdat ik het de 1ste keer niet kon geloven. Die garnaal geeft eigenlijk gewoon toe dat willens en wetens er mensen geaccommodeerd worden op posten waarvan ze zelf al van te voren weten dat het nimmer iets kan worden. Rendement voor de staat is dus van ondergeschikt belang. Primair is het plaatsen van een partij loyalist op een plek.
  Dit is dus allemaal weer een bevestiging wat het bovenliggende belang is van de machthebbers. We weten zeker dat, in tegenstelling tot wat ze altijd beweren op podia, het dus niet het Landsbelang is.


  Maak melding

 27. @Glenn Pengel, dank voor uw toelichting. U hebt gelijk ook de bosneger is toe aan een nieuwe leider. Vreemd genoeg kiest de bosneger ook voor een stoere crimineel die met geld rondstrooit in het publiek. Dit verschijnsel zal zich nog enige tijd voortzetten. Kiezen op puur etnische grondslag en vaak zonder inhoud.


  Maak melding

 28. @ iedereen
  Sommo zit muurvast, of te wel schaakmat
  Hij staat alleen tussen de verdedeging en het doel.Pl is hem aan het dumpen,(Pl is aan het versplinteren)abop is aan het vissen in zijn vijver,en front lust hem helemaal niet meer (al blaffen de honden de karavaan trekt rustig verder)en bij DDB weet hij wat hij kan krijgen, let op krijgen en niet eisen, dus sommo gaat nu een knieval maken,hij gaat gedogen , zijn rol in de politiek is al uitgespeeld hij heeft geen troefkaarten meer einde tijdperk sommo !!!!!


  Maak melding

 29. @Karm
  Niet alleen Somo staat schaakmat. De hele coalitie staat schaakmat. Als hij gedumpt wordt en gedoogsteun gaat geven betekend dat DDB afhankelijk is van Somo zonder dat die ergens verantwoordelijk voor is. Kijk naar Wilders in Nederland. Alles kunnen roepen zonder verantwoordelijkheid leidt alleen maar tot meer ellende en nog breder uit meten dat deze regering alleen maar pot verteerd heeft, de bodem uit de schatkist geslagen heeft zonder iets substantieels te bereiken.

  Een knieval van SOMO wordt heel duur betaalt. Ook al is het einde SOMO nabij hij ruineert het tijdperk Bouterse.

  Met dit soort vrienden ben je geen vijanden meer nodig.


  Maak melding

 30. somo is een deegrol. die waait met winden mee die eigen voordeel opleveren.
  Hy maakt misbruik van de goedheid van zijn volgelingen.
  Zeer onbetrouwbaar als partner…


  Maak melding

 31. als som o werkelijk harde ballen heeft, dus een stevige tollie,dan moet hij zijn woorden gestalte waar maken ,,hij moet niet alleen roepen in de wilde weg,

  ,,,bouta mag alle ministers posten terug nemen,,..

  maar hij moet zijn woorden hard maken en doen wat hij zegd..

  pas dan ben je betrouwbaar geloofwaardig en verder niet lullen..geen zig-zag geschreuw..


  Maak melding

 32. =Soort zoekt soort.
  -Dit krijg je als je een president hebt die 15 moorden op zijn naam heeft staan.
  -Zie ook het probleem als je mensen om je heen hebt die bestempeld zijn als:::::verkrachters,moordenaars, oplichters,fraudeurs ect….

  -Succes met deze corrupte regering.


  Maak melding

 33. Het binnenland van suriname was macht bassis van de NPS
  terwijl BEP al 40 jaar bestaan
  Het verlies van het binnenland heeft de NPS aan zichzelf te danken
  Nps was aanvankelijk van licht gekleurde creolen,mulatten.Het creoolse electoraat
  is altijd heterogeen geweest. Dan komt uit mond van deze mensen meestal het woord
  Djoeka voor


  Maak melding

 34. Over de post van @Glenn Pengel (22.51 uur) en de liquidatie van de twee lijfwachten van Ronnie Brunswijk (Steward/’Doetje’& Deel) op het Kabinet van de Bevelhebber (door wijlen Rupert Christoffer & Melvin Linscheer!)…
  Wat te denken over de moordaanslag op Paul Somohardjo in Schiedam/Nederland, waarvan Somo’s broer Humphrey abusievelijk het slachtoffer werd?!


  Maak melding

 35. Ik hoop dat er een goede communicatie en afstemming zal plaats vinden tussen de Leiders van de Coalitie Partners, omdat deze NDP/MC, PL en ABOP de Regering Coalitie v/d toekomst is van SU.
  Opmerking: Om deze coalitie te verlaten en aan te sluiten bij NF/NL/Kolonisator om SU wederom Kolonie/Afhankelijk/Knecht/Slaaf/Ondergeschikte/ te maken is geen geen geen optie.
  NOTE: Politieke Combinatie Partijen Nieuw Front zijn de Krijgsgevangenen van NL/Kolonisator en ze willen(wensen) graag verlost worden, maar zolang politieke partijen blijven bij hun aansluiten en de kiezers die nog idem blijven op hun stemmen zullen ze als Krijgsgevangenen blijven en ons ook Krijgsgevangen maken. SU zal verloren gaan.


  Maak melding

 36. Het liefst ziet het kleine groepje tegenstanders van de regering graag dat het NieuwFront gaat regeren.Maar helaas voor de jaloerse donkerblauw uitslaande groene-gifkikkers moet ik mededelen dat in de beste huwelijken problemen ontstaan en die uitgepraat en opgelost worden.Het komt wel goed tussen de coalitiepartners. Maar ik ben van mening dat mensen die niet geschikt zijn voor de functie van minister het beste een andere functie gaan uitoefenen.


  Maak melding

 37. @Radjkoemar Rajaram…
  …wie waren er in februari 1980 KRIJGSGEVANGENE; en wie waren dat in december 1982, die in een z.g.n. KRIJGSRAAD TE VELDE veroordeeld werden??!

  @RobG…
  …het KLEINE groepje?? Verklaar je nader, graag…


  Maak melding

 38. De chantage methodes van Somo worden weer eens toegepast, en dat zal uiteindelijk die moordenaar van Bouterse gaan opbreken, zoals dat al eerder het geval is geweest bij Venetiaan die grandioos ten onder ging tijdens de verkiezingen van 2010.


  Maak melding

 39. @RobG, persoonlijk kan ik jou vertellen dat ik geen partij heb, maar ik heb liever dat er mensen in de regering zitten die::

  -Goed de Nederlandse en Engelse -taal beheersen.(meerder talen zijn ook welkom)
  -Men goed geschoold is en inzicht heeft op het politieke en het bestuurlijke front. (desnoods stage lopen)keiharde diploma’s aantonen.
  -Men op de hoogte is wat er gaande is op nationaal en internationaal gebeuren.
  -Dat men geen strafblad heeft, dit omdat je dan geen voorbeeld ben voor het volk.

  Als een vader een moordenaar is, zullen zijn kinderen tot de dood er last van hebben, tenzij ze afstand doen en verhuizen naar een verre land.
  Dit gebeurt ook met Bouterse.

  -Voor mij maakt niet uit wie er zit, maar laten wij elkaar niet voor de gek houden en zeggen dat het een stelletje hopeloze in deze regering zitten.

  =Er is haast geen kwaliteit in deze regering,omdat ze allen voor zich zelfs daar zitten. (zakkenvullers en vrienden al het werk geven.)


  Maak melding

 40. En wie warden op die zekere januari-dag met gespannen Uzi’s de Memre Boekoe Kazerne uit getremd? geweld roept altijd geweld op! Precies daar begon het!


  Maak melding

 41. 16 juni 2013

  Srika komt net terug van de onthulling van het slavenmonument te Rotterdam.

  Hoewel Srika vindt dat de vrouw als figuur niet in het monument te herkennen is, is het toch een pracht van een monument geworden.Jullie moeten dat zelf ook zien!!

  En daarop staat geschreven: Het lichaam dat slaaf is vertrekt, de ziel die vrij is blijft.

  Srika vindt dit ook zeer toepasselijk bij het dreigend conflict tussen Somo en de rest van de regering in Suriname.
  Srika


  Maak melding

 42. RobG,
  Als wij de democratische principe toepassen op WKN dan zie je duidelijk dat de overgrote deel niets moet hebben van die criminele massamoordenaar president in Suriname.


  Maak melding

 43. In jou paarse wereld is er maar één persoon de geweld mag toepassen, en dat is delano desi bouterse.
  Srika bij velen van onze zwarte broeders en zuster is het lichaam dat nog slaaf is nog steeds niet vertrokken, een vrij ziel is een ziel die met alle democratische middelen vecht tegen alle vormen van mensenrechtenschending, onderdrukking,dictatuur,knechting en machtsmisbruik.


  Maak melding

 44. het lijkt er op dat het groote d d bouterse spel gauw is af gelopen heeft bouterse nog een troef of is dit het einde wil surinaame eindelijk vrij zijn van deze man moet men nu de media op zoeken en wil ik u op roepen een iedereen die wat over de waarheid weet over bouterse gooi het nu in het nieuws want dit lijkt me het goede moment om het los te gooien de waarheid van zijn verleden want het is een bende een grote rotzooi met deze regeering het was te voor zien sorry hij heeft de verantwoordlijk heid voor deze regeering maar schuift het af op zijn mensen sorry maar het zou nooit wat worden of zijn want hij is en kon gewoon geen president zijn hij zal altijd de man van de revo 1980 1982 zijn en dat is geen president van het volk gado bless surinaame


  Maak melding

 45. RobG geeft niet aan wie niet goed functioneert. Ik wil -analoog aan de term draaideur-criminelen- de term draaiDOOR minister- invoeren. Evenals tijdens voorgaande regeringen onder DiDiBri, wisselt hij vaker ministers dan onderbroeken.

  Niemand die met hem samenwerkt deugt feitelijk. Iedereen moet weg. Eigenlijk is de man zielig, eenzaam, alleen. Geen vrienden, niemand op wie je kan rekenen. Zo moet je wel paranoia worden.


  Maak melding

 46. @Paraman…
  …jouw eigen geschiedenis?!
  Je bedoelt de POLITIE “met gespannen uzi’s”??

  Allereerst hadden die geen uzi’s, maar karabijnen (moet jij als ex-militair weten), maar kreeg de politie de opdracht van Arron om de protesterende militairen “desnoods met geweld” de Memre Boekoekazerne uit te drijven.
  Hoewel het overgrote deel van de agenten daar niets voor voelden, én de militair 1e luitenant Michiel van Rey tussenbeide is gekomen, om erger te voorkomen, ligt de hele problematiek wel degelijk in dat gebeuren.

  Toen de militaire vakbondsmensen Ramon Abrahams, Laurens Neede en Badrissein Sital gevangen zaten op het politiebureau, werd dat bureau -ondanks het risico dat zij hierbij het leven zouden laten- door hun kameraden in brand geschoten!

  Heeft dáárom Abrahams nog ‘wat’ tegoed van vriend Desi: en komt er zo nooit een eind aan deze grote poppenkast, die over de rug van de Surinaamse bevolking wordt beslecht??


  Maak melding

 47. Straks is baas terug en dan piept en skijt somo in zijn broek. Dan is alles ja en amen. baas bouta mijn heer,ik doe alles wat u wenst,ik volg heel nederig al uw bevelen.zegt u maar wat u wenst.


  Maak melding

 48. Somo is laatst in Indonesie gespot. Hij heeft een paar bankrekeningen met miljoenen euro’s ondergebracht. Die chekre chekre Paje weet als geen ander hoe je moet gokken.

  Principeloze honden zijn deze gasten.


  Maak melding

 49. Beste Roy
  Wij weten hoe het afloopt met de mensen die met alle winden meewaaien.Met pijn in mijn hart moet ik zeggen: Slagveer kan het niet na vertellen.Deze woei echt met alle winden mee,,,maarja toch jammer dat a zaka-zaka DiDiBrie de debet na amoord foe a mang disie,maar dit is de prijs die je betaalt als jee deze zaka- zaka steunt. Dus Leba KROMME Somo is gewaarscout anders zullen ze deze keer niet de verkeerde Somo pakken,trouwens Somo heeft tijdens de behandeling van de amnestiewet DiDiBrie verdedigd en zei ook dat hij Somo A DiDiBrieBEEST heeft vergeven Dus mik ding waka ding pasie. Odi ala kabels en wie o tang gie ding mankeerie en broko ede. Odiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.