Korps Politie Suriname wil ‘hard’ terug slaan

20

PARAMARIBO, 15 jun – “Wij kunnen niet zeggen dat er niets aan de hand is.” Dit zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie van de reeks gewelddadige roofovervallen van de afgelopen weken. De politie wil hard terug slaan. Onder meer worden maar liefst tien extra voertuigen ingezet. Voor surveillances.

Ook zijn gespecialiseerde eenheden aan het werk gezet. Het moet deel uitmaken van ‘verscherpte acties.’ “Alle ter beschikking staande middelen en manschappen worden ingezet bij de bestrijding van de criminaliteit”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Times of Suriname. Het is de politie opgevallen dat het criminele geweld toeneemt in vooral het zuidelijke Brokopondo en Marowijne, in het oosten. Bij de laatste overval in Marowijne viel zelfs een dode te betreuren.

In andere delen van het land worden aanmerkelijk minder gevallen geregistreerd. Volgens Tjin Liep Shie zijn in Paramaribo en Wanica aanmerkelijk minder misdrijven gepleegd. Er is zelfs een daling te bespeuren van maar liefst twintig procent. In de verafgelegen gebieden zal intensiever worden gewerkt. Illegale Brazilianen worden opgepakt. Vooral in het gebied rond Marowijne, met name de goudvelden, zijn gewapende bendes waargenomen. Die worden nu aangepakt.

20 REACTIES

 1. Wat bedoel je met hart terug Slaan??
  Was het neer maaien van vier vermeenden rovers niet hard genoeg? en wat is de resultaat ?? de resultaat is dat die criminelen harder terug slaan.


  Maak melding

 2. Een ontwapend team zou ook soelaas moeten kunnen bieden om wapenbezitters te registreren en tot ontwapening en inbeslagname over te gaan bij gebleken ontbreken van het legitieme bewijs tot het onder zich hebben of mogen houden van een wapenvergunning.


  Maak melding

 3. Zien dien laat doen. Ook in Suriname.
  Het straffeloos graaien van de machthebbers en sympathisanten maakt dat de man op straat denkt dat er wel degelijk rechteloosheid is in Suriname. Kijk alleen maar naar wat er aan sancties zijn geweest richting de schaamteloze verrijking van de mensen direct gelieerd aan het machtscentrum. Geen enkele is er strafrechtelijk onderzoekt geweest noch is er strafrechtelijk vervolging ingezet. Niet dus.
  Het meest recentelijke voorbeeld is Mister Abrahams. Deze heeft zonder inachtneming van de regels van goed bestuur eigenhandig zaken afgehandeld en opdrachten verstrekt, zonder een openbare inschrijving, aan bedrijven die direct \ indirect aan hem gelieerd. Nooit is er een onderzoek hiernaar gedaan door de daartoe bevoegde autoriteiten, noch heeft de Regering de DNA formeel geantwoord op gestelde vragen (schriftelijk en mondeling) deze onderwerpen aangaande. Tot heden is er ook niet gezegd door de regering wat de zwaarwegende redenen waren om Mister Boedhoe te ontslaan (nu circa 2 jaar geleden).
  Dus als de Top van het land zich niets aantrekt van wetten die op hun van toepassing zijn, waarom zou de burger dit doen.
  Schaamteloos geboefte Suriname, steelt en beroofd nu arme, oude en alleenstaande Surinamers. En het is niet stelen alleen, maar ook nog lichamelijk letsel toebrengen. Wat een schande. En wat zegt de President van Suriname hierover 3 jaar geleden. Onder zijn periode zal Suriname vrij worden van dieven ijzer.
  Sorry de Pres heeft het druk met het aangaan van Internationale betrekkingen voor Suriname.
  • Zo gaan we een ambassade opzetten in Haïti en een luchtverbinding ernaar toe. Wat heeft Haïti Suriname te bieden en andersom? NIETS.
  • We gaan een ambassade beginnen in Equatoriaal Guinee. Ook hier de vraag: wat is de grondslag geweest die hiertoe heeft doen besluiten? Weet niemand.
  • Ambassade in Frankrijk (de nwe vrienden van ons), de nwe poort naar Europa, is nu na 2 jaar nog steeds niet open. Wel is de ambassadeur daar ergens, maar formeel is het gebouw nog steeds niet aangemeld en erkend door de Franse staat als ambassade. Minister lachertje Lackin en de ambassadeur (oud drugsveroordeelde) zitten ook niet op 1 lijn over het bedrag van de ambassade. Ach wat nu er is maar een verschil van 2 Miljoen Euro. Horen we ook niets meer over.
  • Idioterie met Mw Somo in Indonesië. Mega investeerders staan in de rij zegt Somo. Vliegt bijna iedere maand op kosten van de burger 1eklas naar Azië. Wat is de “return of invest” Somo?
  Maar sterker nog wat heeft deze ex-kapster nu eigenlijk in de jaren dat ze daar zit concreet gedaan voor Suriname behalve haar garnaal iedere keren lekker verwennen op kosten van de Surinaamse burger.
  • Miss Kapster in Indonesië eiste kort geleden een ander gebouw als ambassade. Het eerdere pand was niet van haar signatuur. Hoe staat het daarmee? Waar worden nu de Surinaamse belangen behartigd? Is er wel een gebouw? Bestaat de ambassade nog wel formeel.
  • Meest recent is nwe Stabilisatie fonds die ze nu in elkaar aan het schroeven zijn. De mensen die daar gaan beslissen mogen door niets en niemand ter verantwoording worden geroepen voor hun handelen.

  Uitgaande van het bovenstaand, wat maar enkele dingen zijn die we danken aan de huidige graaiende machthebbers zonder enig gevoel van schaamte, waarom zou de kleine crimineel anders denken. Zien doen laat doen.


  Maak melding

 4. De ex-militairen hadden harde actie’s aangekondigd bij het weg blijven van hun vergoeding.
  Nou de dagelijkse roofovervallen liegen er niet om.


  Maak melding

 5. In ieder geval ben ik blij te lezen dat de criminaliteit in Paramaribo en Wanica is afgenomen met 20 procent. Maar elk procent is een teveel… We moeten niet tevreden zijn zolang de criminaliteit daalt naar nul procent.

  Het valt wel op dat de criminaliteit zich is gaan verplaatsen naar de dunner bevolkte gebieden.

  Onkruid vergaat niet dus adviseer de regering om Round Up te gebruiken… Ondanks dat er hevige tegenstand zal zijn van milieuactivisten…


  Maak melding

 6. Tjauwa. Ik ben het met jou eens.

  Men vergeet dat Bouta tijdens de binnenlandse oorlog veel wapens (illigaal) heeft gegeven aan zijn medestanders.

  Niemand weet waar deze wapens zijn. Bouta doe je werk als president en probeer deze wapens weer terug te krijgen. Want ik denk dat er met deze wapens ook overvallen worden gepleegd.

  Ik rust
  Djamoe.


  Maak melding

 7. Zo zo en stellen we ons de vraag hoe deze situatie is ontstaan?. De aanhangers van uw president menen dat zij alles kunnen maken in Suriname. Lonnie Brunsie en zijn vrienden vormen de grootste roversbende in Suriname.

  Waar wil deze agenten tegen optreden?

  Het is een bodemloze put geworden.

  Surinamers maak jullie borst maar nat voor de komende jaren…..

  Het probleem in Suriname is dat het niet werkt met kennis maar met kennissen.

  Hoe kun je van ongeschoolde honden vragen dat zij een land moeten besturen?

  U weet toch allen:

  Als je van niets iets maakt, kent dat iets zichzelf niet!

  Perfect van toepassing op deze regering!


  Maak melding

 8. Goed voorbeeld doet goed volgen.
  Een land geregeerd door moordenaars, verkrachters, dealers, rovers zal altijd problemen met zich meebrengen.
  Geef een aap een scheermes dan denkt hij dat hij een kapper is.
  Geef een aap een kostuum dan denkt hy dat hy minister is.
  Geef een ezel een stoel dan denkt hy dat hy president is.
  De verantwoordelijken hebben 1 ding gemeen en dat is zich zelf en families flink te verrijken.
  misbruik van staatsmiddelen geschied op hoog tempo..

  A poti volk staat erbij en kijkt ernaar, ze draaien in het rond en krabben aan hun kont.


  Maak melding

 9. @Roy

  Waar negers is,is criminaliteit !!

  foute constatering…
  Een land geleid door demonen is een broeinest voor criminelen (moordenaars, drugsdealer, verkrachters).


  Maak melding

 10. anders gezegd,waar negers zijn is geen ontwikkeling zie maar over de hele wereld..

  heel afrikaaa is het bewijs,ga naar amerika overal waar deze zwarten wonen zie je direct het verschil..

  kom je in coronie/para onverwcht/oventoon van dijk buurt saron buurt noem maar op.

  nergens beter,alleen maar ellende en niet te spreken over de djoekaaas..een paar goede nagelaten..


  Maak melding

 11. als je alleen al kijkt naar het gezicht van die meneer van jus/pol. dan ben je al bang ,je moet hem niet s’nachts op straat tegen komen,hij lijkt echt op een crimineel een boef.

  ik weet niet hoe die kinderen zich gevoelt hebben toen hij zie foto de handjes heeft vast gehouden..


  Maak melding

 12. Ik zie het zo………….”baas” is zelf een groot rover. Hij zou toch het voorbeeld moeten zijn en geven??? dat doet hij dus ook! men doet hem na. Ik zeg dus weg met deze grote boef! drugsman en moordenaar dan gaat het vanzelf weer de goede kant op met Suriname.


  Maak melding

 13. oooooooooooooooooooooooooooooooohhhhhhhhhhhh wat zou het mooi zijn als ie toch nooit meer uit Haïti terug zou komen he?? dat ie daar maar van een trap af valt of ergens tussen Haïti en Su in zee zou vallen..hihihaha


  Maak melding

 14. De overheid moet de wetten aangaande criminelen aanpassen. Een ieder die steelt of moord, van deze persoon moeten ze de hand afhakken waarmee hij schrijft. Dit vanaf de pols naar beneden. Bij herhaling moet de andere hand worden afgehakt. Dan zul je zien dat de criminaliteit ophoudt.

  Jezus zegt (Marcus 9:47) En indien uw oog u tot zonde zou verleiden, ruk het uit. Het is beter, dat u met één oog het Koninkrijk Gods binnengaat, dan dat u met twee ogen in de hel geworpen wordt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.