Nog meer vissers in Somohardjo’s vijver

22

PARAMARIBO, 4 jun – Meerdere vissers schijnen been te zien in het hengelen in de politieke vijver van ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo. Na Ronny Brunswijk en diens politieke partij Abop, heeft ook ex-minister Waldi Nain zich aangemeld. Nain komt met een eigen politieke partij met een achterban die voornamelijk bestaat uit leden van Pertjajah Luhur, PL.

De partij van Somohardjo zou de eigen leider beu zijn. Maar volgens Tommy Tamsiran, parlementariër en Somohardjo’s rechterhand, is er niets aan de hand. Nain zou bezig zijn aan een wanhoopsdaad en een totaal gebrek aan realiteitszin aan de dag leggen. “Hij zegt tweeduizend man achter zich te hebben. Dat moet hij dan bewijzen bij de komende verkiezingen. Als Nain zegt dat hij gaat vissen, weet ik niet wat hij gaat vangen”, zegt Tamsiran tegenover Apintie.

Nain zou vooral bezig zijn in Commewijne, een PL-bolwerk met twee van de drie parlementszetels. Tamsiran ziet alle pogingen verzanden om zijn partij pootje te lichten. “Wanneer mensen zeggen dat we nul parlementszetels zullen halen, is de politieke realiteit anders. We zien het wel bij de verkiezingen.” Somohardjo verbrak eerder alle politieke banden met Abop. Brunswijk zou achter zijn rug om zitten rekruteren in Commewijne. “Ongepast” noemt Somohardjo dat.

22 REACTIES

 1. In de politiek bestaan er geen concurrentiebedingen. Een ieder mag zijn leden werven binnen het grondgebied vsn Suriname en elke afspraak die daar tegenin gaat is bijvoorbaat nietig. Dwz dat Somo ook bij de rechter geen schijn van kans heeft indien hij Brunswijk voor het gerecht zou slepen. Daarnaast zou ik de wervingspogingen van Narain in Commewijne, niet met hoongelach ontvangen. Het is goed mogelijk dat hij Somo verslaat. Dat zou goed zijn voor de politiek van Suriname. Niemand ziet Somo als partner zitten en dat is ook terecht.


  Maak melding

 2. ‘De infarct in het Surinaamse rechtssysteem en politiek bedrijven oftewel de rechterlijke macht de wetgevende en uitvoerende macht ontstaan door de bedreigde decreten, hebben gezorgd voor de gelijkschakeling van de trias politicas in Suriname.’

  Voorbeelden:
  1. De CTU die buiten de legitieme grondwettelijke bevoegdheden, mag opereren zonder toestemming van het O.M., Korpsbeheerder en de Rechterlijke macht
  2. Het ongegeneerd sluiten van vitale contracten buiten de oppositie om,
  3. Het laten verdwijnen van een substantieel deel van het nationale dekkingsreserve, c.q. goudvoorraad en vreemde valuta,
  4. Het ongestoord afgifte doen van onevenredige oppervlakte concessies aan parlementariërs, vertrouwelingen en buitenlandse maatschappijen.
  5. De toegeëigende concessies worden en zijn te gelde gemaakt bij de doorverkoop,
  6. Het toe-eigenen van opdrachten door regeer ridders van de coalitie,
  7. De staatshoofd heeft in alle heikele triaspoliticaszaken het laatste woord.

  Het faillissement van deze Surinaamse staatsorganen is het grootste verlies voor de Surinamers in de diaspora en voor de soevereine Surinaamse burgers als geheel welke geleid hebben tot een van de meeste complexe vormen van ongebruikelijke oneigenlijke burgerlijke ongehoorzaamheid die hunkert om een oplossing.

  Na 31 jaar bereikten de oorlogscuratoren een regeerakkoord, die weinig tot geen soelaas biedt voor die hunkering tot normalisering.


  Maak melding

 3. dit moest reeds lang zijn gebeurt .sinds de tijd van front moest men de macht van somo breken .is het niet een beetje telaat of is de tijd nu aangebroken om de macht van somo definitief te breken .door deze man is front ten onder gegaan .niets komt voor zijn tijd .sesos had een peiling gehouden en velen zeiden dat het niet kan dat somo 0 zetels gaat halen .als de verdeeldheid zo groot is ,is de kans best groot dat somohardjo geen enkel zetel behaalt in commewijne .
  somohardjo is altijd met zich zelf bezig geweest en nu brokeld zijn macht af en hij ziet de bui al hangen .
  wat hij nu gaat proberen zijn wanhoopsdaden .ik heb het gevoel dat somo bouterse niet meer kan intimideren anders zijn zijn dagen geteld .somohardjo gaat enkele toontjes lager moeten zingen denk ik .ik denk niet dat als er een splitsing komt het nadelig voor paars gaat zijn .wie weet we zien wel .front wrijft op dit moment zijn handen en bekijkt de kat uit de boom .wie weet levert het wat voordelen op voor front .de surinaamse politiek moet je met argusogen bekijken .


  Maak melding

 4. Uit welinkelikte bronnen vernomen:
  In Indonesië skijnen meerdere prominente politieke bonzen been te zien in het hengelen in de vleselijke vijver van ex-parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, bij diens afwezikheid.


  Maak melding

 5. Wow ,net een hengelwedsrtijd allemaal!!!
  Versla de Pertjajah DE HOER partij,
  dat zal de criminele NDP partij aan wankelen brengen en zullen ze neerstorten!!
  HENGELAARS BIJ SOMO’S VIJVER,VERSLA DE PARTIJ VAN DE PEDOFIEL,
  VANG DE VISSEN ,VANG ZE!!
  SUCCSES VISSERS!!


  Maak melding

 6. Somodihardjo schijnt destijds dingen beloofd te hebben aan zijn medewerkers en wil het nu niet meer waar maken, bijv. meer macht aan de andere leden.
  Somo is bang voor achteruitgang in macht, positie en inkomsten en dat hij geen harde pepernoot meer krijgt.
  Triest.


  Maak melding

 7. Het is gevaarlijk te vissen in vijvers uit Commewijne, ze zitten vol boma,s. landsheren doen er weinig aan de veiligheid van zwampen en moerassen schoon te houden. het tiert welig van deze wurgslangen. tamsiran laat graag zijn echtgenote de touwtjes stevig zwaaien in marienburg en daarvoor sans souci. het erf is bezaait met “tig” auto,s..Hoe meer auto,s tamsiran aanschaft hoe meer de status stijgt in canawapibo van deze man. het erf is tegenwoordig omrasterd met hek en sluit werk..


  Maak melding

 8. Tamsiran wil niet inzien dat er over twee jaar bijna geen vissen meer zijn, maar zijn partijleider is daar zelf de oorzaak van wanneer je praktisch nooit in het land bent voor je achterban en alleen maar vakantie aan he tvieren bent in Djakarta, en dat zal de man in de rode jas uiteindelijk gaan opbreken met de verkiezingen van 2015.


  Maak melding

 9. de tijdperk van de oroe-soe polititie is zo goed als voorbij..

  de nieuwe lichting heeft zich al aangedient en wordt nu gedragen door de v.h.p.

  tijdperk somo,brunsie,soemita,ddb is al voorbij,de afgelopen veertig jaar is bewezen,dat zij geen verstand van zaken hebben….

  zie maar allen zijn crimies veroordeelden.

  de laatste stuip trekkingen zijn nog gaande,dus nu op hoepelen..

  nu inzetten voor de ,,landelijke evenredigheids stelsel,,, en zie daar wie het meest geschikte is om het land te besturen,met parate kennis..

  je moet als volk over het hele land je gewenste kandidaad kiezen die voldoet aan jou verwachtingen zonder enig crimineel achter grond,maar met een schone lij/geweten..


  Maak melding

 10. 04 juni 2012

  Srika zal natuurbeheer op de hoogte moeten brengen van de situatie.Een ramp staat Somo te wachten!

  Brunswijk is daar al bezig met neku, Waldi Nain met zijn bos hengels, Somo met zijn drijfnet. En daarachter zien wij ook nog aankomen mister Santokhi, met zijn tjasnet.

  En langs de weg maakt een paarse pick-up zich gereed de waterpomp in de bak aan de praat te krijgen. En de jongens van grun-jari willen zich liever houden aan het behouden van flora en fauna.

  Ai mi boi Somo,wat gebeurt nu met jouw visvijvers. Die van Indonesië lijkt nu alleen nog maar op een waterige gat. En die van Commewijne dan? Want Srika zit echt niet meer in dit visgat!!!
  Srika


  Maak melding

 11. Landelijk wordt er veel aandacht besteed aan de natievorming tijdens de herdenking van 140 jaar Hindustaanse immigratie. Op diverse scholen werd een extra tintje gegeven aan deze ‘bigi yari’. In Nickerie en Saramacca wordt een uitgebreid programma afgewerkt. In Paramaribo bereiken de activiteiten een climax bij de aankomst van de immigratie praalwagenoptocht om 16.00 uur bij het Onafhankelijkheidsplein, waarna de symbolische ontvangst van de immigranten uit de Surinamerivier volgt. Er zal een eerbetoon worden gehouden aan ‘Bábá Mái & Mámá Sránán.


  Maak melding

 12. Ga eerst deze Somo maar veroordelen voor zijn daden in het verleden en praten we dan verder. Hoe kan zo iemand nog politiek gezien hou vijvers hebben waar vele laag ontwikkelden in vissen?


  Maak melding

 13. Het is voor de democratie een goede zaak als er wordt gezaagd aan de poten van Somohardjo. Deze man heeft onze javaanse broeders jarenlang in zijn greep gehad en misbruikt. Gelukkig gaan de ogen van onze javaanse broeders open en kiezen ze voor een andere partij, waarin ze meer vertrouwen hebben. Indien dit proces zich gestaag voortzet kan dat het politieke landschap van Suriname drastisch veranderen. De dagen van de politieke charlatan Somo zijn dan geteld!!!


  Maak melding

 14. 05 juni 2013

  @Plato,

  Ja, dat is ook de werking van democratie.

  Srika zegt het al vaker op dit forum: “Mensen maak je niet bewust, ze worden zelf wel eens bewust.”

  Koni mang nanga dongmang ben’ hari wang tete. Tung dongmang kon koni, konimang hati e brong.

  Aan alle Surinamers en de hindoestanen in het byzonder, een goede herdenking van 140 jaar emigratie naar Suriname toegewenst. Moge deze herdenking een extra stap vormen naar natievorming.
  Srika


  Maak melding

 15. Ray, is een dom racistisch uilskuiken en net als Pero (P) met een kabula mentaliteit van misleiding en bedrog. Een echte Hindostaanse pantoffelheld die zichzelf met sopie en black label moed probeert in te praten. Zo nu en dan blaft hij naar zijn vrouw en geeft een ruk aan zijn kleine ‘tollie’, want hij gelooft dat de man alles mag en de vrouw niets. Door zijn zieke mentaltieit hecht hij meer waarde aan de poep van een koe dan aan de mening van een vrouw. Aan argumenten heeft hij niets. Dan is hij als een baksteen waar je tegen aan kunt praten maar er gebeurt niets, want… een baksteen heeft nou eenmaal geen inzicht of begrip voor andere argumenten dan de zijne. Misleiding en bedrog is zijn handelsmerk, de leugen hoort bij zijn karakter. Begrijpend lezen kan hij niet en schelden op zwarten ziet hij als een daad van verzet. Wat een loser en een bobo! Zijn voorouders zullen trots op hem zijn (not!)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.