Amerikaanse ambassade geeft voor aidsbestrijding

5

PARAMARIBO, 15 mei – De Amerikaanse ambassade heeft iets dieper in de buidel getast voor hiv- en aidsbestrijding. Drie en dertig duizend dollar aan projecthulp gaat naar zes Surinaamse ngo’s. “We zijn des te meer trots om te helpen, omdat het om vaak moeilijk bereikbare groepen gaat”, zegt ambassadeur Jay Anania. De ngo’s worden dan ook als partners gezien.

De zeven zijn geselecteerd op grond van projectvoorstellen. Voorlichting en het tegen gaan van stigmatisering behoren tot de voornaamste activiteiten. “We zijn trots vanwege de inzet om specifieke doelgroepen te informeren over hiv en hoe het oplopen en verspreiden ervan te voorkomen. We zijn er ook trots op samen te werken met degenen die trachten het stigma te verwijderen dat rust op mensen die leven met hiv en aids”, zei Anania tijdens de uitreiking van de cheques.

De ngo’s zijn het Caribbean Education Initiative, de stichting Liefdevolle Handen, het Nickerie Aids team, de Wingroep, Pro Health Foundation en de Suriname Business Coalition Against HIV Aids. Het hoogst uitgekeerde bedrag is zevenduizend dollar voor het Caribbean Education Initiative. Het geld is bestemd voor het trainen van studenten tot voorlichters. Zij zullen leeftijdgenoten dan weer verder voorlichten.

5 REACTIES

 1. Waar de politieke delinquenten, en de “waarachtige surinamers wannabee” falen, zetten de buitenlanders zich in voor een beter Suriname….


  Maak melding

 2. en vooral de voorlichtingsboeken blijven verbieden.
  De witte man komt ons probleem wel oplossen, want zelf zijn we niet capabel genoeg.


  Maak melding

 3. Ze kunnen beter overal seksautomaten plaatsen waar mensen zich gratis kunnen laten afzuigen. Dat scheelt een hele hoop stress, verkrachting en ergernis.


  Maak melding

 4. Alle beetjes helpen vooral nu anno 2013 waarbij door verkwistend beleid van deze regering(kankergezwel met uitzaaiingen),er geen geld blijkt te zijn om tenminste aan eind van de maand salarissen te betalen.Dus Lackin ( Min. van Buitenlandse Zaken)heeft eerder beweert dat wij Su niet moeten bedelen-hand openen voor buitenlanders en een grote smoel heeft gehad om tijdens inaucuratie van de Kankergewel Lucifer DiDiBrie’ geen stoel,(Wat bereikt…alleen gezichtverlies voor Suriname en we worden uitgelachen met zijn uitspraken door de Internationale gemeenschap), te reserveren voor de Ned Ambassadeur in Su.Wat een grote blunder op de eerste dag en daarna blunder op blunder maar heeft nog steeds een grote smoel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.