Surinaamse vlag bij feestje Anouk houdt mensen bezig

135

De Nederlandse zangeres Anouk heeft gisteravond een plek bemachtigd in de finale van het Eurovsiesongfestival in het Zweedse Malmö. Direct na de bekendmaking van de finale plek was het team van Anouk door het dolle heen en tijdens het juichen verscheen heel prominent de Surinaamse vlag.

In Nederland zagen 3,7 miljoen TV kijkers dit gebeuren en in de mainstream media bleven de reacties vooralsnog uit. Op social media echter werd het een veel besproken onderwerp. Onder Surinamers bijvoorbeeld stond Facebook vol van positieve postings over de grote Surinaamse vlag die een van de teamleden van Anouk bij de ontknoping toonde.

Een flink aantal mensen stelt het tonen van de Surinaamse vlag op dat moment echter ook aan de orde en is er niet blij mee. Zo is er op het Nederlandse jongeren forum FOK een topic aangemaakt waarin een gebruiker zich beklaagd over de Surinaamse vlag bij Anouk.

Een enkele Twitteraar stelde dit ook aan de orde zoals te zien is in deze laatste tweets:

Wat vind jij van het prominent tonen van de Surinaamse vlag tijdens dit evenement?

Bekijk ook:


135 REACTIES

 1. Belachelijk! Stel je eens voor dat een Surinaamse delegatie met een nederlandse- of andere buitenlandse vlag zou zwaaien, nou dan was het hele DNA-gebouw te klein! En terecht!


  Maak melding

 2. Bij voetbal evenementen van Ajax zie ik ook vaak de joodse,en nu minder dan vroeger de Surinaamse vlag,maar daar lult niemand over!


  Maak melding

 3. Ja zij feesten…………….. in USA ging het anders daar werd het als verpakking voor nep bom gebruikt….Feest lekker…..hoor……haar ex of next is PSA)…. maar Jan Maat moest zich (toen nog in leven) oprollen in een Su. vlag…vergeten !!!!!!!!!


  Maak melding

 4. @Who cares
  WHO CARES Gelukkig dat Die Eurovisie songfestival jou gestolen kan worden!Daar zal niemand om rouwen.
  Als ze jou HET Eurovisie songfestival maar niet stelen;dat is andere koek!:lol:


  Maak melding

 5. Ik vind het wel grappig dat bij een dergelijk gebeurtenis veel witte nederlandse mensen ‘ineens klagen waarom vlag van suriname’ in beeld Verschijnt. Zou het een van surinaams afkomstig zanger/zangeres geweest zijn, dan zijn ze wel trots op en promoten dit dan ook met ‘onze nederlandse en onze nederlandse vlag’.

  Jarenlang vocht Remy Bonjanski onder vlag van Suriname, maar werd altijd plechtig trots verteld: onze nederlandse Flying Dutchmen …

  beetje krom dus.

  komop! zoals Koning_NL al zegt, kijk naar het groter plaatje. niet zeuren dus!

  Mensen, we leven samen dus gun het ook elkaar. Anouk uit nederland is door naar de finale. Lekker boeien wat voor vlag ze gebruiken pfff….dat geouweh*er over dat buitenlanders terug moeten naar eigen land; kweek eerst ballen in je broek en benoem dan ook al het leed aangedaan door NED in de koloniale tijd, de miljoenen doden en velen miljoenen aangebracht leed als gevolg hiervan.

  zo 🙂


  Maak melding

 6. Het maakt Nederlanders niet uit als je met een Surinaamse vlag zwaait. Nederlanders zijn niet zo chauvinistisch als Fransen, Russen of Amerikanen. Zelfs als Anouk van Surinaamse komaf was zou dat gen enkel probleem zijn. Zo heeft de Hollandse nuchterheid ook zijn voordelen. Of niet dan?


  Maak melding

 7. Weer zoiets, de Sur vlag, wat is er fout aan ik snap het niet, mag het niet mocht het niet, komt er gedonder van, wat een gelul weer, krijgen mensen er een boete voor zie ik gebeuren ook, wellicht als die meid dat festival wint, boi, dan zingen ze opo kondremang oeng opo, met die ja ja de Sur vlag, dat wil ik zien. kortom dit allemaal een zeikkkk verhaal,sorry
  hot news, en niets meer.


  Maak melding

 8. moet dit eve kwijt voor een heleboel hier en in nederland en dummy,s ik ken anouk al heel lang heb in de studio in rterdam (ik ben studio muzikant )met haar ex man gewerkt postman en kon haar daarvoor al.ze heeft altijd tussen de suri,rappers ,muzikanten,studio,s geleefd maar ging intussen haar eigen weg op muzikaal gebied en zag daar al dat ze niet typisch nederlands was ze verstaat surinaams kook surinaams en heeft 2 half suri kinderen en heeft nu een surinaamse vriend en valt op surinaamse jongens anouk is vanaf haar jonge jaren zogeweest en al dit heeft haar gemaakt wat ze nu is een wereld topper en onnederlands in haar vak dat zijn de ingredienten om beter dan de rest te zijn kijk naar de vorige kandidaten gewoon te nederlands anouk is gewoon de nieuwe generatie die anders denk en leefd dan de oude generatie met stigma,s en hun poot stijf houden met deze ziekelijke houding die streeft naar,,
  als je weet wat ik bedoel….er is niks vreemd aan die surinaamse vlag het is iets waar ze trots op is ,,,jullie hier in nederland moeten eens weten


  Maak melding

 9. Daar komt gewis gedonder van. In navolging van het kampioenschap van jong Oranje dat goeddeels uit ons heeft bestaan. No sweat toch? Moet kunnen!
  “Een Nederlands paspoort met een Surinaamse hart”.


  Maak melding

 10. En niet vergeten ze heeft kinderen met een surinaamse man ….haar kinderen hebben 2 vlaggen zoals vele halfbloedjes hier in nederland en suriname en waar dan ook


  Maak melding

 11. alweer dat rassen haat geleuter met die nederlanders…….zo wat …hindert die vlag jouw….wel..doe rancuneus en royeer haar om jullie o zo geweldig HOLland te vertegenwoordigen….!! stelletje randdebielen daar aan de noordzee..!!


  Maak melding

 12. “Aaahhh, die vlag in beeld!! Zág je dat?!”
  “Na mang! Zo komen we nóóit van Olland af…”

  Gesprek B’Anansi & S’Akoeba.


  Maak melding

 13. Het zijn Surinamers die zich eraan storen dat sommige Nederlanders zich er aan storen (een piepkleine minderheid) dat er met een Surinaamse vlag wordt gezwaaid. Veel drukte om niks, Surinamers zijn de best geïntegreerde groep in NL, kijk de cijfers er maar op na. Verder geven nog steeds heel veel idealistische Nederlanders geld of goederen aan speciale projecten voor Suriname. Daar hoor je hier nooit iemand over, maar het is een belangrijk feit. Zijn Surinamers hiervoor te trots? Hele lange tenen hebben velen i.i.g. wel.


  Maak melding

 14. Jongens, voor mij is er geen vuiltje aan de lucht in deze.

  Just out of the blue heeft ons land Suriname een wide exposure in heel Europa gehad !
  Dankzij onze ‘Generation Y’ kids wordt Suriname eindelijk door de wereld gezien.

  Onze voetballers, muzikanten, gevechtsporters, etc doen het heel goed in Europa dus mag de wereld weten wat de roots van deze mensen is.

  Ik vind het leuk en ben er trots op een Suri te zijn !


  Maak melding

 15. MILTON FLEUR post voor de verandering eidelijk iets zinnigs.

  En die Suri vlag heeft wel als voordeel dat Suriname toch nog een keer positief in het nieuws komt.

  Have a nice day….


  Maak melding

 16. Om de Nederlanders een beetje te stangen (mag toch?) zou ik overal waar een leuk feestje is in Nederland prominent een Surinaamse vlag in beeld brengen. Hihihi!!

  Leuk man. Ik hou wel van deze grap. Surinamers maken vaak een prominent deel uit van de prestaties van Nederlanders en dat mag toch getoond worden. Waarom niet? We zeggen daarmee toch niet dat we tegen Nederland zijn?


  Maak melding

 17. Als jullie goed kijken mensen dan zien jullie ook een Zweedse vlag (linksboven op 10 seconden afspeeltijd van het filmpje). Hoor je daar iemand over lullen?


  Maak melding

 18. Ach, dit gaat toch nergens over. Net zoals die jongens die een titel wonnen met Jong Oranje en met een Surinaamse vlag liepen. Wat is er mis met trots. Vind het wel wat hebben en zie het probleem niet. Nee, deze witman zit er niet mee hoop hem zaterdag weer te zien.


  Maak melding

 19. …..maar waarom de surinaamse vlag hier?!!!
  Wat wil de familie van Anouk hiermee zeggen…dat Anouk’s roots in Suriname Ligt?!
  Want Anouk is daar niet om Suriname te vertegenwoordigen maar haar thuisland Nederland!!!

  Stel je voor een zangcompetitie wordt in NIS gehouden onder de surinamers en dan zie je plotseling de vlag van Afrika omhoog gaan,die van India,China ,Java….enz…
  want dan gaat men zijn ROOTS willen bewijzen….


  Maak melding

 20. @Bifa
  Het gaat hier om een europeese zangevenement en het kan zijn dat een zweed een contestant is daar,vandaar de zweedse vlag,heeft een surinamer namens het land Suriname deelgenomen aan deze evenement?!!!


  Maak melding

 21. Ray,

  Wat wil je nou? Ik zie toch duidelijk een zwarte in de begeleidingsgroep van Anouk die Surinaamse vlag ophouden. Zou het een Surinamer of iemand van Surinaamse afkomst kunnen zijn. Wat weet jij van die Zweed? Als die Zweed daar mag staan met zijn vlag dan een Surinamer ook.

  Trouwens die twee vlaggen van Suriname en Zweden doen niets af aan het Nederlandse element. De meerderheid aan vlaggen van dat groepje is van Nederland.


  Maak melding

 22. @ Who cares, ik plaats alleen maar zinnige postings alleen snap jij de strekking en inhoud hiervan niet.

  Sorry dude & still a lobie dé 🙂 !


  Maak melding

 23. Dat songfestival boeit mij niet maar om eerlijk te zijn vind ik het niet gepast om zo met de Su vlag op het podium te gaan zwaaien. Als het andersom was geweest had Lackin de kersverse koning Willem op het matje geroepen. Ben een trotse sranangman maar vind deze actie ongepast.


  Maak melding

 24. Er staat ook iemand tussen (links in beeld) die met de vlag van Curaçao staat te wapperen en je ziet heel veel vlaggetjes van Nederland. Wat is dan het probleem van die ene Surinaamse vlag? Mensen doen net alsof we allemaal vijanden zijn of moeten zijn. Jammer..


  Maak melding

 25. Gewoon overal ter wereld waar een feesie is…vooral een Nederlands feesie..prominent een Surinaamse vlag in beeld brengen…zodat de Nederlanders op de kast gaan….lekker…!
  Ik heb me toen zo geergerd aan dat geouwehoer van met name die lul van een Derksen over onze voetbalboys met de vlag na het kampioenschap…what about de vele Joodse vag en de braziliaanse vlag…daar hoor je geen Nederlander over zeiken…
  heb je pauw en witteman volgens mij eergisteren gezien…een gedragskenmerk van nederlanders zeiken en zeuren!!!!!


  Maak melding

 26. Laat ik voorop stellen dat ik in het geheel niets tegen Surinamers heb ,maar waarom als je Nederland vertegenwoordigt zwaaien met een vlag van een ander land ik snap het niet.
  Zeker niet met de president die ze nu hebben .


  Maak melding

 27. Fantastisch dat de Surinaamse vlag bij zo’n grote evenement waar de hele wereld naar kijkt prominent in beeld kwam, alleen maar Trots!!


  Maak melding

 28. JOHN ….onze vlag heeft niks met de president te maken en onze president heeft niks met nederland te maken ….wij hebben ook heel lang juliana en beatrix in inze woonkamers gehad in suriname kijk naar wat er in de slavernij gebeurd is daar kun je de president van suriname niet mee vergelijken ….vele kennen de geschiedenis niet over de slavernij ….en het mooie van is de surinaamse vlag valt gewoon lekker op met al die mooie kleuren …denk breder na


  Maak melding

 29. @allen die hier minnetjes plaatsen,

  Hebben jullie het moed en durf wel om de Surinaamse vlag omhoog te houden te BOXEL!!!??
  Want Boxel is de plaats waar jij moet bewijzen hoe zeer je om je land geeft,en hoezeer een patriot je wel niet bent!!Maar dan neen toch dat durven jullie toch niet te doen?!!
  Maar lekker in een sporthal zitten ergens behalve in Suriname en genieten en dan de surinaamse vlag omhoog hijsen alsof je aan je familie in Suriname of elders in de wereld wil zeggen…..’hey familie kijk ik ben hier aanwezig’, heeft niks te maken met een PATRIOT ZIJN!!
  Het is gewoon AANSTELLERIJ!


  Maak melding

 30. De geest van verdeeldheid is verdrietig “tje portie”
  geeft hem een zakdoek

  Lobie na wang fraga d’e wai dipie ini mie !


  Maak melding

 31. Daar heb je dat ziekelijke koloniaal gelul van zwart en wit weer! Wij Suri’s hebben eeuwenlang met die roodwitblauwe vlag rond gezeuld. So what?!


  Maak melding

 32. @Nationals

  O,ja en welke rol heeft Suriname gespeeld bij dit wereldevenement ?!!Die van SPEK EN BONEN ZEKER??!!!
  Heb jij ooit de surinaamse vlag omhoog gehouden voor de 15 slachtoffers gemaakt op 8dec 1982 ,om aan de wereld te bewijzen dat je een patriot bent en voorgerechtigheid vecht ??!!
  Of doe je dat alleen maar bij sport-en zangwedstrijden waarbij Suriname helemaal niks mee te maken heeft ,zoals bij deze??!!


  Maak melding

 33. @Blaka Rowsu

  Wat voor een waarde heeft het hijsen van een vlag bij een evenement waarbij ons land helemaal niks mee te maken heeft??!!!
  MARS,ga de vlag hijsen bij de internationale mensenrechten organisatie,bij het internationaal gerechtshof te DEN HAAG,bij het VN gebouw!
  Dit zijn de plaatsen waar het hijsen van de surinaamse vlag zijn waarde kent ,namenlijk dat je geeft om land en volk en dat BOUTA gestraft moet worden !!!!
  Pret hebben en de surinaamse vlag omhoog hijsen alsof Suriname ook aan de race meedoet is jezelve en de rest voor de GEK houden!!


  Maak melding

 34. @Blaka Rowsu

  O,heus ,rouwen de familieleden van de 150 000 Indonesiers om onze eigen surinaamse 15 slachtoffers??!!!
  Waarom ga jij de NDP vlag niet voor ze zwaaien,waarom MISBRUIK maken van de surinaamse vlag??!!


  Maak melding

 35. Wie is Anouk (nog nooit van gehoord!) en wat is het Eurovisiesongfestival? Is dit songfestival niet een evenement waar een paar Europeanen de meest afgrijselijke liedjes ten gehore brengen? Wat heeft de Surinaamse vlag daar mee te maken? In Suriname hebben we al genoeg eigen rotzooi, nu gaan we ons ook nog identificeren met Europese troep?


  Maak melding

 36. Dat de pleuris uit zou breken omtrent die surinaamse vlag, daar kon je op wachten !!!!!!
  ” CHAVÉZ”, kijkt er niet vreemd van op. Die Fries, Foppe de H, had in 2007 de eerste aanzet gegeven tot een (surinaamse) vlaggen heisa.

  Apropos ! Er is een individu die de aanwezigheid van de zweedse vlag erbij haalt. Dat is toch belachelijk ? Het gebeuren vond volgens mij plaats in ZWEDEN, Herre Gud !!!!!!!!!!!

  MALMÖ ligger i (södra) SVERIGE och svensk flaggan i publiken hade ingenting att göra med ANOUK samt Nederländerna.

  Goed, nu ben ik benieuwd hoeveel WOORDEN en LETTERS het exact zijn. Neeee, toch NIET !!!!!!!!!

  Bra, CHAVÉZ önskar dig en solig dag !


  Maak melding

 37. @Bifa

  Heeft Suriname als land deelgenomen aan deze evenement??!!!
  Voor zover ik het weet behoort ZWEDEN tot een EUROPEESE land!!!Het is daarom dan ook mogenlijk dat een zweed een contestant is geweest hier vandaar de ZWEEDSE vlag!!!Maar waarom de surinaamse vlag dan?!!!!

  Jij schrijft zelf dat de vlag van Suriname niks heeft toe te voegen hier ,dus daarom vraag ik je nogmaals…WAAROM DE SURINAAMSE VLAG HIER HIJSEN DAN!!!????
  IS HET VOOR DE SHOW,AANSTELLERIJ ,GROETJES OVERBRENGEN AAN JE FAMILIE IN ANDERE LANDEN WONENDE,BEL JIJ JE FAMILIELEDEN ELDERS IN DE WERELD VOORAF GEEF ZE DAG DATUM EN TIJD DOOR EN ZEG ZE …’MENSEN CHECK MIJ OP TV HOOR OP ZO EEN TIJDSTIP,DAN KAN JE MIJ OP TV ZIEN EN DAN HIJS IK DE SURINAAMSE VLAG EN DAN WEET JE DAT IK HET BEN…’…
  Is het om deze redenen dat je de surinaamse vlag hijst hier??!!!


  Maak melding

 38. @Hugo Chavez

  Dus dit evenement kan plaatsgehad hebben in Zweden zelf volgens jouw ???,,,Herre GUD!!!!Daarom dus meer redenen waarom de aanwezigheid van de zweedse vlag aldaar!!Gerechtvaardigd dus!!!!

  Verklaar dan de aanwezigheid van de surinaamse vlag daar !!!

  Ps
  de volgende keer mag je namen noemen en niet praten over ‘iemand’ of ‘niemand’,okay!!


  Maak melding

 39. Vanaf het moment dat ik zag dat ze daar met de Surinaamse vlag stonden te springen dacht ik ow jeee dit gaat een hoop gezeik leveren! Nederlanders moeten namelijk altijd klagen zodra er iets buitenlands in beeld komt…ze zijn nooit tevreden. Meest ondankbare volk ever! Wees nou een keer gewoon blij man, Nederland gaat het voor het eerst in 9 jaar door ipv daar aandacht aan te geven gaan ze zeuren om een Surinaams vlag die in beeld komt. Humanity is sinking…


  Maak melding

 40. HUGO LOCO CHAVEZ is voor een Surinaamse Belg,en Hollandhater wel heel goed op de hoogt hoe het reilt en zeilt in Holland, en Hollandse zaken.

  Have a nice day…


  Maak melding

 41. @Anoniem
  Ze hebben het recht om te vragen wat een surinaamse vlag daar in hun midden doet vooral als ze weten dat Suriname geen deelnemer is aan deze evenement!!


  Maak melding

 42. het is de enige manier voor su. om tijdens een evenement positieve aandacht te krijgen.
  De hele wereld kent ze alleen maar van:
  * massamoorden dec. 82
  * massaslachting Moiwana
  * moorddadige narco-president met zelf-amnestie


  Maak melding

 43. als het een bigi pokoe was dat anouck de finale in had gebracht kon ik nog zeggen,en durf te wedden dat deze zogenaamde sranangmang met die surinaamse vlag nieteens over de surinaamse maar de nederlandse nationaliteit bezit.dus zet ons niet te kijk als spek en bonen,want sranang no e ando.


  Maak melding

 44. ik wil Anouk met haar team feliciteren . waar gaat dit over , over een vlag. wat zijn mensen toch negatief bezig. weer een vorm van discriminatie . dus die vlag is de druppel. die Surinaamse vlag .maakt deel uit van haar team .ze doet het niet alleen , haar achtergrond zangeressen, als jullie goed hebben gekeken . zijn als ik het goed heb surinaams.en als ze de finale haalt ben je blij, dan mag je voor mij met een vlag zwaaien. zelf ben ik van Surinaamse afkomst, ik vond het echt leuk om de vlag van mijn land te zien. maar dat dom gelul over een vlag . in plaats dat ze blij zijn dat ned eindelijk in de finale zit. en daar hoort ook de Surinaamse vlag bij . en waarom omdat ze ook bij nederland horen. Anouk staat daar niet in haar eentje , ze word ook bij gestaan door de gene die trots met zijn Surinaamse vlag zwaaide. ik vind het een prestatie. mensen hebben gelijk een oordeel. hou je bezig met positieve dingen.als je beelden goed bekijk , zie je ook de nederlandse vlag. en waarom mag de Surinaamse vlag niet in beeld?zo kom je erachter hoe de mens in elkaar zit. ik denk altijd positief, want dat negatieve,zo krijg ik een beeld hoe de Nederlanders denken.echt nep, dom, daarom is er geen eenheid. voor mij mag hij zaterdag weer gaan zwaaien. veel succes en geluk.


  Maak melding

 45. @Lydia mormon

  Was het een surinamer geweest op het podium die stond te zingen?
  Vertegenwoordigt die zanger het land Suriname?!
  Moet je speciaaal een surinaamse vlag zien om je dan voor 1 moment een surinamer te voelen met het nederlandse nationaliteit in je bezit!!??
  Je kan toch ook een vlaggetje kopen en in je woonkamer plaatsen [vitrine kast]om je elke dag een ‘trotse’ surinamer te voelen?!!!
  Is het surinaamse vlag heden alleen maar bedoeld om ermee te zwaaien waar helemaal niet nodig of niet vereist?!!


  Maak melding

 46. Ik begrijp alle heisa om het vlag incident maar al te goed. Ten eerste is het ongepast ,maar vooral ook ongewild dat iemand die Nederland vertegenwoordigd met een vlag van de ex kolonie gaat staan zwaaien. Beide hebben daar niet om gevraagd.
  Tevens vind ik het opvallend dat EURO-Surinamers altijd hoog van de toren blazen over hun zogeheten Surinamer schap, maar dat wanneer Suriname ze echt nodig heeft ze altijd in hun veilige, luxe, verwarmde, kapitalistische stoel blijven zitten. Mijn mening is je kan voor het populisme zwaaien met een vlag, maar ga liever iets doen dat je land echt helpt i.p.v. onrust stoken om niets.


  Maak melding

 47. Ray,

  Ik ben bang dat ik je niet kan overtuigen maar ik probeer het toch even. Onlangs was weer de dodenherdenking op de Dam in Damsko, een plechtigheid met Nederlandse faciliteiten en georganiseerd door Nederlanders. Daar werden niet specifiek de Surinamers herdacht die zijn gevallen tijdens de oorlog. Maar er zijn wel tientallen Surinaamse verzetstrijders tijdens de oorlog vermoord voor de Vrijheid van Nederland. Vind je het dan niet normaal dat een Surinamer langs of achter het hek gewoon zijn mensen eert door het tonen van die vlag? Nee, zeg je. Dan ben je nog dommer dan ik al dacht. Suriname is geen vijand van Nederland. Nooit geweest. Sterker nog, voor veel Surinamers is er maar één land in heel Europa waar ze zich werkelijk op hun gemak voelen en geaccepteerd. Ze eren net zo goed Suriname als Nederland, maar op enig moment dat ze herdenken of vieren willen ze niet alleen hun hart tonen voor het land dat ze accepteert maar ook voor het land waar ze vandaan komen. Wat is er mis mee? Hup Nederland! Hup Suriname!


  Maak melding

 48. Zwaaien met de vlag is meer een uiting van trots zijn op je roots dan een anti-houding aannemen of de winst naar je toetrekken. Vorig jaar toen de grootste Airbus van maatschappij Emirates op Schiphol landde werd er ook uitdrukkelijk vermeld dat een Nederlandse captain het vliegtuig aan de grond zette. Ik zag toen op de nieuwsbeelden dat de Nederlandse captain trots als ie was de nederlandse vlag uit het cockpitraampje stak. Is niets onmenselijk aan, laat de sranangmangs rustig met hun vlag wapperen is een uiting van trots zijn op jezelf en je afkomst, niets meer of minder en ieder volk doet dat.


  Maak melding

 49. Bifa
  In Nederland heb je een heleboel organisaties die graag evenementen willen organiseren ,evenementen waarbij gebruik gemaakt wordt van MUZIEK en PLEZIER,Eten en drinken,zie maar hoe men mekaar kan verscheuren om het Kwakoe festival te organiseren,en de meesten zijn nederlanders van surinaamse afkomst ook!
  Dan heb je een groep die lezingen blijft houden en boeken uitgeeft over het slaven periode alsof er in Suriname na de slaven periode helemaal niks meer te vertellen valt!Alsof de geschiedenis van Suriname met de afschaffing van de slavernij geeindigd is!!Welnee Suriname kent de moderne geschiedenis die begonnen was op 25 feb 1980 tot heden.
  Kunnen deze mensen in naam van de gevallen surinaamse soldaten/militairen niet zo een herdenkingsbijeenkomst organiseren?!Moet op deze gelegenheid speciaal gewacht worden op de nederlandse initiatiefnemers zelf. De man die tijdens het zang evenement de surinaamse vlag zo’trots’ tentoonsteld ,waar was hij dan tijdens de herdenkingsbijeenkomst van de gesneuvelde surinaamse manschappen in Nederland of elders?!
  Waar is diezelfde man wanneer wij in Suriname 8dec 1982 en zijn slachtoffers gedenken?!
  Moet Suriname alleen op de prettigste momenten herdacht worden door degenen die in Nederland zitten of op nodeloze tijdstippen zoals bij deze zangevenement?!!
  Moeten alleen de surinamers die woonachtig zijn in Suriname vechten voor gerechtigheid voor alles wat bouta de serialkiller Suriname aandoet?!Wij lopen de stillemars en ontvangen KOGELBRIEVEN…
  En jullie ,nou ja jullie moeten je vermaken en zwaaien met de surinaamse vlag en op tv te zien zijn voor enkele momenten. Wij ,de surinamers voeren het zware strijd,ga jij en die andere man lekker door met vlaggen zwaaien die helemaal geen betekenis hebben voor Suriname!!


  Maak melding

 50. @Ingezetene

  …je mag het aanvullen….
  tijdens deze zangevenement moet Suriname trots zijn dat de surinaamse vlag gezwaaid werd omdat……


  Maak melding

 51. @INGEZETENE

  Ik geef je enkele opties

  A Suriname nam deel hieraan

  B Een surinamer uit Suriname stond te zingen
  C DE persoon in kwestie wilde graag op tv om door zijn familie gezien te worden die niet in Nederland wonen
  D Suriname nam geen deel aan deze evenement
  Zo leg me uit waarom je zo trots voelt de surinaamse vlag hier gezien te hebben!!


  Maak melding

 52. Typisch Nederlands geklets.
  Toen de Argentijnse hockeydames (of was het een ander land?) wereldkampioen werden en Nederland de finale verloor, welke speelsters juichten het hardst en trokken alle aandacht naar zich toe? JIpv de credits te gunnen aan de winnaar? uist, de Nederlandse finale verliezende hockeydames.
  En de pot verwijt de ketel hier. Typisch machtsgeilheid van de Nederlander. Kom daaraaan en hij wordt boos!


  Maak melding

 53. Hallooooooo het gaat hier om anouk relbitch,die is niet achterlijk!!!ze weet dat dit gaat gebeuren al die heisa,ze houd ervan.dit is een anouk ding voor opschudding zorgen!FOPPE EAT YOUR HART OUT!!ze weet de reactie op de suri vlag van het oranje team door de suri spelers dit is haar manier van olie op het uur gooien!anouk doet nooit iets zonder dat daar opgefockterie opaf komt hahahaha ze kan daar wel poppig birds gaan zingen met haar appelwangen maar ze weet exact wat ze doet!!


  Maak melding

 54. Hallo.
  Toen Ajax de beker had gehaald ging Boogarde ook de beker opheffen en schreeuwen sranang mang oeng tik wang beker baka.
  Het is heel gewoon met die vlag want Anouck vader is een sranang boeroe.
  Dus niks no fout!


  Maak melding

 55. @Sranang man heeft ’t hier over “MILJOENEN doden tijdens de koloniale periode en vele MILJOENEN aangebracht leed..!”
  Graag wat verduidelijking van deze (of gene)…


  Maak melding

 56. Trouwens, wat ’n zielig & emotioneel gezwets alom…
  …wappert Anouk hier met de Suri-vlag??
  Of is het één van haar begeleiders??!

  (Gewoon uit de doppen kijken & dán pas gillen)!


  Maak melding

 57. Er zijn hier bij @Waterkant.net héél wat mensen, die Anouk graag met ‘pek & veren( )’ zouden willen insmeren, zodat ze tóch wat Suri’s heeft…


  Maak melding

 58. Ging het er niet om waarom de blanken zo verontwaardigd reageren (reageerden) op het vertoon van de Surinaamse vlag?

  Ik heb ook een heleboel Nederlandse vlaggen gezien op Koninginnedag. Wat een armoede, die kroning. Gewoon een tekstje voorlezen, een handtekening, en je bent koning voor het leven. Geen inzwering met priesters en zo, niks. Zelfs de Papoea’s hebben meer schwung bij zulke gelegenheden.


  Maak melding

 59. Voor hetzelfde is ze ook geïnspireerd door haar Surinaamse achterban of referentie kader, Kids.
  Anouk is van niemand! Anouk is van Anouk! Ze vertegenwoordigde Nederland maar het kan dat ze ook trots is op de Suri vlag!


  Maak melding

 60. Ach, we zijn meer nederlands dan we ons voordoen. overal in de wereld waar je gaat als Surinamer is het dat je als Dutch wordt gezien. Trouwens velen weten niet dat Surinamers in elk land waar er een nederlandse ambassade staat worden geholpen als speciale burgers. So, who cares. Als de Surinaamse vlag bij een nederlandse wordt getoond zal niemand er moeite mee hebben dan een paar kluizenaars.


  Maak melding

 61. Leuk om de surinaamse vlag te zien toch? Het is juist erger dat velen onder ons amper de geschiedenis hebben meegekregen, laat staan buitenstaanders in de wereld.


  Maak melding

 62. Als zelfs de kroning van de Nederlandse Koning wordt gebruikt in de discussie over Anouk en de vlag, dan zijn we toch diep gezonken!!! Ik zou zeggen lees een geschiedenis boek en dan weet je waarom in Nederland geen religieuze rituelen worden gebruikt bij de kroning. Een tip lees over Hendrik de achtste van het Verenigd Koninkrijk en dan snap je er mischien nog meer van.

  Anouk is door en Suriname heeft ook zijn moment gehad! Het was in mijn ogen ongepast, maar laten we respect en fatsoen tonen en niet met vingertjes wijzen naar zaken die er totaal niet mee te maken hebben.

  Ik ben trots dat mensen zich in Nederland kunnen ontwikkelen en dat daar de mogelijkheid wordt geboden ondanks je afkomst. Gelukkig zijn er dan succes nummers te noemen die deze ontwikkeling meenemen naar Suriname en het delen zodat anderen er ook van kunnen leren.


  Maak melding

 63. De Surinaamse 4- kleur is een van de symbolen van de republiek Suriname en behoort toe aan de Surinamers. De Nederlandse 3- kleur behoort aan het Koninkrijk der Nederlanden en de overzeese gebieden in de west en de Nederlanders.
  Of Anouk kids heeft met Surineds of niet, Surineds haar ondersteunen of wat dan ook op het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö kan en mag het niet betekenen dat deze persoon/personen met de Surinaamse 4-kleur daarin de feestvreugde van een Nederlandse deelneming , die in de finale terecht gekomen zijn, zich zo nadrukkelijk laten gelden. Het gaat om de Nederlandse deelneming in het Eurovisiesongfestival en niet deelneming van Suriname, die er zelf niet aan mogen deelnemen, omdat het in Zuid-Amerika ligt.
  Er zal nog heel veel bloed, zweet en tranen in de ontwikkeling en vooruitgang van Suriname(rs) op tal van gebieden moeten plaats vinden, voordat de Surinaamse 4-kleur op podia ergens in de wereld zo getoond gaat worden bij een overwinning en een overwinning op deze wijze getoond en gevierd zal worden.
  Surinamers die dit gedrag vertonen als op het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö moeten bij zich zelve te raden gaan en zich goed afvragen waar ze mee bezig zijn. Gaat het om Nederland of gaat het om Suriname?
  Elke Nederlander in het koninkrijk der Nederlanden en de overzeese gebieden in de west ea, hebben het recht zich af te vragen, wat dit betekent. Zij kennen het rood, wit, blauw en niet de Surinaamse 4-kleur.
  Suriname is net niet Nederland en omgekeerd. Suriname = Suriname. Nederland = Nederland.
  Dit kan ook niet met een knipoog worden gezien, want met het symbool van een land kan niet misbruikt worden of gebuikt worden om het land te kijk te zetten. Er zijn (veel)landen, waar hiervoor zeer zware straffen gelden, die ik jullie zal onthouden.


  Maak melding

 64. Als het een Marokkaanse vlag was,zou je niks horen,want het gros is te bang voor de Marokkanen.
  Ze weten dat Surinamers niet massaal protesteren.
  Dan had ene Syneke het over de dress v.Anouk,terwijl ze vorig jaar geen schijn van kans maakte.Nogmaals.het gaat niet om de dress,maar om de zangkwaliteit.
  Ook die Gordon had kritiek,hij had ook geen schijn v.kans en zou na afloop meelopen in een protest-mars tegen homo’s.toen 2 jr.geleden.Puntje bij paaltje durfde hij niet meer,want het schoot hem ineens te binnen,dat hij niet in ons geliefd Amsterdam was.


  Maak melding

 65. Over ‘vlaggenparade’ gesproken…
  In november 1975 en ANDERHALVE week vóór Srefidensi dé: We (een groep TRISSERS) gingen naar Bigi Poika om op aanvraag van de inheemsen (van Para e.o.) de Nederlandse vlag te strijken, en de Surinaamse te hijsen.
  Als afscheid van de ‘Jantjes’, die door de inheemsen & marrons jarenlang geïnstrueerd waren inzake het ‘bosland’… én omdat het feestje alleen in de Stad gevierd werd( ).
  Maar anderhalve week vóór de Onafhankelijkheid was er nog helemaal géén nieuwe Suri-vlag; dus de oude, vertrouwde ‘5-Sterren’)* ging in top!
  Veelzeggend, maar ook typerend…

  )* Benne benieuwd wie van de super-nationalisten onder ons, weet heeft van deze vlag (die de lading dekte)!


  Maak melding

 66. Ik mag die Anouk graag. Het is echt een lekker ding. Anouk stond daar te zingen namens Nederland. Een Surinaamse vlag als decoratie geeft het geheel een meerwaarde. Haar achtergrond zangers waren allen Surinamers.Het kan geen kwaad. Mooier kan het niet wezen.


  Maak melding

 67. wie schreef er ook weer ‘komt de Surinaamse vlag in beeld begint het gezeik weer”, nou je hebt helemaal gelijk gefeliciteerd je was nl. een van de eersten die negatief loopt te zeiken.
  Toen ik het zag dacht ik hee een Surinaamse vlag en vroeg mezelf af waarom, totdat ik het antwoord van mijn vrouw (surinaamse) kreeg, en dacht toen leuk, niet meer en niet minder, die negatieve reacties zeggen meer over de posters dan over het gebruik van de vlag, stelletje minkeukels


  Maak melding

 68. Helemaal cool van haar dat ze ook met de Sur vlag heeft gezwaaid. Dat toont respect aan haar achtergrondkoor. Bovendien vraag ik me af wanneer de Sur vlag een keer WEL in beeld mag. Als de zovele Surinaamse voetballers voor Nederland uitkomen zijn ze in een keer “Nederlanders”, dus dan mag het ook al niet. Wanneer dan wel???


  Maak melding

 69. Eindelijk een wereld forum waarbij Suriname positief wordt belicht,en met trots ook aangezien Anouk heeft bewezen dat zij nog steeds haar Hart op ge juiste plek heeft,en zij HART heeft voor Suriname en haar roots niet verzwijgt..Suriname is nog steeds een paradijs alleen het bestuur van het land is in handen van een grote kankergezwel en de uitzaaiingen de Ministers en leden van de Paarse Partij.Waarom zou een Surinaamse plaats daar niet mogen horen.Wel de wereld heeft kunnen aanschouwen dat Nederland ook een slavernij verleden heeft en er ook wreedheden plaats heeft gevonden in die tijd in de kolonie.Dus de onderdanen en de Kolonie Suriname hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Ned wat het nu is en dus hoort de SURINAAMSE Vlag daar zeker thuisMet behoud van eigen indentiteit in Anouk een nederlander maar haar hart ligt in SURINAME>WAW> PROFICIAT>.


  Maak melding

 70. Als de zovele Surinaamse voetballers voor Nederland uitkomen zijn ze in een keer “Nederlanders”, dus dan mag het ook al niet. Wanneer dan wel??? -Radha

  Wanneer de hanen tanden krijgen.


  Maak melding

 71. Nog maar eens ’n keer:
  Wie, o wie heeft ANÓUK met de Suri-vlag zien zwaaien??
  Gaat er niet om of dit verkeerd zou zijn, maar of de meeste schrijvers hier wel kijken (of gekeken hebben…)!


  Maak melding

 72. Dat er alle soorten talent rondloopt in Suriname is geen geheim.De nageslacht van de Slaven in Suriname is goed wanneer dezen voor Ned(alle zowel sport als soicaal mttscappelijk) uitkomen en Nederland positieve resultaten boekt dan Hoezee. Maar daar blijft het bij en daarna afgedankt dus hup hup Suriname Met behoud indentiteit Surinamer. uit.


  Maak melding

 73. Sriram(surinam.suriname) ,is de NAAM van dit Paradijs gegeven door Indiase Immigranten,waar ook Krishna -Sham,metgezellin Radha) )wordt aanbeden en geeerd ..Radha Sham.. Rdhashaam Radha-Radjdjah


  Maak melding

 74. Feit
  Anouk zwaaide NIET met een Surinaamse vlag

  Persoonlijk kan ik me voorstellen dat mensen het vertonen van de Surinaamse vlag ongepast vinden. Want als Anthony Nesty met de vlag van zijn geboorteland had staan zwaaien op de olympische spelen was Suriname ontploft van woede. In de bigger scheme of life..zou ik zeggen..people get a life. Het is maar Eurovisie..


  Maak melding

 75. @Jenke,
  Feit:
  Anouk zwaaide WEL met de Surinaamse vlag. Ik heb’er eigenlijk zelfs niet met de NL vlag zien zwaaien. Kijk de hele uitslag maar weer terug.

  Was het iemand in het publiek, totaal geen probleem. Maar van de NL delegatie zelf is inderdaad zeer ongepast.
  Jouw voorbeeld over Nesty is prachtig, al die mensen die de aktie van Anouk zo geweldig vinden, ik zou ze dan wel willen horen.


  Maak melding

 76. Ach ja, ze hebben weer wat om te zeiken.
  Ik zelf hebt een dubbel gevoel hierover dit hele gebeuren, Anouk vertegenwoordigd Nederland en niet Suriname.Als wij met onze vlag willen zwaaien moeten wij Surinamers ervoor zorgen wij international worden vertegenwoordigd door integere en echte Surinamers zoals die NDPers het noemen.


  Maak melding

 77. Ik heb uitzending gemist net bekeken en de beelden waar Anouk zich prominent in de Surinaamse vlag wikkelt tijdens de liveuitzending zijn eruit geknipt!

  Geef de TROS maar eens ongelijk.


  Maak melding

 78. Ik ga straks kijken wie er met de vlag zwaait, maar kan iemand mij eerst vertellen hoe die Suri vlag eruit ziet?

  hi hi hi!

  Have a nice day…


  Maak melding

 79. Wat een Surinaamse vlag allemaal kan doen .
  Zelf Anouk haar relatie met getinte halve Surinamers worden hier op tafel gegooid om een een punt te maken, het is wel grappig om te zien hoe een bepaalde clubje omgaat met het begrip Surinamer zijn , als je met vlag zwaait ben je in hun ogen een echte surinamer, degenen die terecht kritisch zijn over zaken de dingen die gebeuren in hun geboorten land zijn in de ogen van die zelfde dwaze clubje geen surinamers.
  Als mijn Surinamer zijn of voelen afhangt van de loyaliteit naar criminelen ,moordenaars en drugshandelaren dan hoef ik geen Surinamer te zijn in jullie ogen.


  Maak melding

 80. Toch knap dat ze op twitter weten dat het de surinaamse vlag is want ga ze maar niet vragen waar het ligt of iets over de geschiedenis te vertellen.


  Maak melding

 81. @sekrepatu

  En gelijk hebben ze. De tv en radiostations moeten verslag doen van een contestant die hun land Nederland vertegenwoordigd en bovendien zijn haar sponsers allemaal nederlanders ,dus moet zij als nederlander zich gaan omhullen met de nederlandse vlag en niet de surinaamse vlag!!
  Is me wat moois …je wordt gesponserd door een bepaald land en dan ga je reclame maken voor een ander land!!!
  Dat kan niet dus dan maar KNIPPEN wat niet gepast is!!!


  Maak melding

 82. Anouk heeft idd met de Surinaamse vlag gezwaaid.DIt was in het begin toen er beelden uit de green room kwamen. Ze zat toen achter de presentatrice . 1 van haar achtergrondkoor is Surinaams en heeft daarna de vlag overgenomen.De Antilliaanse vlag zat er ook tussen. Een ieder die erbij betrokken was had z’n eigen vlag. Mooie gewaarwording toch.samen zijn we 1 en komen uit voor Nederland .Er waren dan ook meer Nederlandse vlaggen aanwezig en 1surinaamse vlag en 1 Antilliaanse vlag. Alleen die van su viel erg op door z’n grote. Maar al met al, Nederland is door onder de Nederlandse vlag en de rest is bijzaak en een leuk gebaar


  Maak melding

 83. He gefrustreerde en zieke Ray, weet je wat.

  Vanaf vandaag gaan we alle Nederlanders en inwonenden van Nederland gewoon verbieden nog ooit de Surinaamse vlag aan te raken. Enige plek waar men nog de Surinaamse vlag in Nederland zal zien is op de Ambassade.

  En nu hoop ik dat je tevreden bent, jij domme koe.


  Maak melding

 84. @AFU EDE

  De surinaamse vlag ongepast gezwaaid hier werd gedaan door een nederlander van surinaamse afkomst. Alleen zij staan bekend om de vreemdste gebaren te kunnen maken en niemand anders!
  Die persoon is netals jouw….de vreemdste grappen uithalen op alle verkeerde plekken!!!
  Geen wonder dat jij bekend staat als AFU EDE!!!


  Maak melding

 85. Wat men vergeet is dat Suriname en Nederland altijd een haat liefde verhouding zullen hebben. Heel veel rijkdommen van Suriname liggen in Nederland. Ga de geschiedenis na. Als die dame een relatie heeft met een Surinamer (zwarte en geen neger) en ook nog half zwarte kindertjes heeft en half witte kinderen dan is zij daar trots op.
  Zij heeft dat heerlijk Surinaams gevoel leren kennen en dat uit ze. Twee landen en toch zitten nu in haar.


  Maak melding

 86. Hahahaaaaaaa….
  Kijk,kijk hoe de ndp paarsen haast maken met het plaatsen van de minnetjes.Volgens hun geeft het zwaaien van de surinaamse vlag gewoon zomaar,enige respekt en eerbied aan hun Amnestie ‘pseudo’presidentje!

  Whahahaaaaaaaaa…


  Maak melding

 87. @Alken

  Neen ,het is niet Suriname in zijn geheel die een HAAT -LIEFDE relatie heeft met Nederland!!
  Het is je baasje Bouta en zijn bende die deze relatie heeft met Nederland!!
  Alleen zij haten Nederland en niet de rest!!
  Knoop dit goed in je oren!!
  Het is zij die deze haat ten op zichte van Nederland zaaien en lichthoofdigen zoals jij,Afu ede en de andere paarsen trappen er zo makkelijk in,het kost hem moeite noch tijd om jullie lichthoofdigen aan zijn staartje vast te binden,MEELOPERS!!


  Maak melding

 88. Ik ben ook van surinaamse afkomst en het enige wat ik mij afvroeg is sinds wanneer is Suriname in Europa? Het was het Eurovisie Songfestival een europees ding en dan vond ik de surinaamse vlag daar gewoon niet bij passen niet omdat er iets mis is met de vlag of met Suriname maar omdat Suriname niet in de EU zit. Suriname is hier zeker weten niet blij mee want waarom zou je die vlag in zo een postie zetten waar mensen de vlag kunnen beschimpen?


  Maak melding

 89. @Bolwerk

  Niet druk maken om de mensen die niet weten hoe om te gaan met de NATIONALE TROTS VAN ZIJN/HAAR LAND!!
  Bij hun gaat het om het maken van RECLAME/GRAPPEN met de NATIONALE TROTS VAN SURINAME!!Zemaken zowel hunzelve als de rest van ons belachelijk op internationaal niveau!!!


  Maak melding

 90. Als Surinamer is het altijd leuk om je vlag te zien op zo een internationaal evenement. Echter is de vraag: Wat deed die vlag daar?? Anouk is niet van Surinaamse komaf, het lied is niet door een Surinaamse componist geschreven, Ze heeft niet namens Suriname opgetreden, het lied dat ze te horen gaf ging niet over Suriname of zo. Dus heel mooi dat die vlag daar was, maar ook heel onduidelijk waarom. Ik vind het een beetje misplaatst. Of zie ik het verkeerd en is er een Surinaamse band met dat optreden waar ik niet van op de hoogte ben??


  Maak melding

 91. Ze weten echt niets de domme anhang van de ndp.
  Ze weten niet waar en wanneer de vlag te gebruiken.
  Ze weten niet wanneer hun volkslied te zingen.
  Wat bv ’t volkslied betreft’t volgende:je koopt een krt om naar ’t optreden(toneel)van A Sa Go te kijken, ze altijd laat beginnen dus zit je al een hele poos- dan moet je na zo lang gezeten te hebben opstaan om ’t volkslied mee te zingen.Er is niemand die hen kan uitleggen/zeggen dat je dit doe(t) enkel bij speciale gelegenheden zoals ’t winnen van een 1 ste prijs van…….Het winnen van een internationale sportprijs bv.Voetbal,Zwemmen,Dammen enz,enz en in ’t diplmatic verkeer.Houden jullie dus aub op met dat gedoe om te komen zwaaien met je Su vlag tij en ontij.
  .Dit gebeurt ook bij optredens van wan Dinkie een toneel groep van de militair Edwin Geffrie(solo)zo vervelend vind ik ’t allemaal,vandaar dat ik zoveel/zolang mogelijk buiten blijf staan en na dat zingen van’t volkslied naar binnen loop.De Suries weten bij godwaar niet wanneer ze wel en wanneer ze niet met hun vlag moeten zwaaien.GMAP ben ’t volkomen met je reactie van donderdag 16 mei 2013 09.19 uur eens en met alle anderen op dit forum die er zo over denken.Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 92. ik ben Surinamer, maar snap wel dat de nederlanders t een beetje ongepast zullen vinden. maar hoeft niet zo een punt te zijn. en waarom denken nederlanders dat er alleen zwarte mensen in suriname wonen??


  Maak melding

 93. @Gilberto

  Dat is een restorische vraag die jij stelt,
  want omgekeerd vragen de nederlanders zich ook af waarom surinamers denken dat er alleen maar ‘witte’ mensen wonen in Nederland!

  Retorische vraag;
  Een retorische vraag is een stijlfiguur waarbij een vraag wordt gesteld, waarop men geen antwoord verwacht


  Maak melding

 94. De Nederlanders? Ik vind het helemaal niet ongepast! Ik vind het juist mooi! Die achtergrondzangers en zangeres hebben toch Surinaamse, Caribische en Nederlandse roots. Dan mag dat toch. We zijn historisch gezien toch één! Nederland is verbonden met de Antillen en Suriname en andersom ook. Ik ben daar trots op! Veel landen hebben dat geluk niet. Als het nou een vlag was van een land waar we niets mee te maken hebben, dan zou ik het heel gek vinden ja! Maar wij zijn gewoon één. Leve Nederland, Suriname en de Antillen!!! Zaterdag tijdens de finale weer de Nederlandse, Surinaamse en Curaçaose vlag laten wapperen Anouk!!


  Maak melding

 95. Mensen please, stop met klagen! Ben het eens met jou Femke, we moeten allemaal trots zijn. De mensen waarmee ik heb gekeken (familie en vrienden) vonden het allemaal geweldig om ook de Surinaamse vlag te zien, en wij zijn boeren uit Gelderland.

  Ik haat die paar mensen die klagen en het balletje aan het rollen brengen, terwijl het merendeel van de mensen het juist LEUK vinden. Het is toch fantastisch dat Suriname via Nederland in contact is met Europa, en andersom dat Nederland via Suriname in contact is met Zuid-Amerika.

  De wereld is al zo groot, hard en koud, wees toch eens blij en trots met deze overzeese band.

  En by the way, het achtergrondkoor met Surinaamse/Antilliaanse roots is heel belangrijk in het nummer, zij produceren een prachtig kerkkoor geluid!

  Anyways, ik ben TROTS op Anouk en het team, mensen die over dit soort onzin gaan klagen moeten even nadenken.


  Maak melding

 96. Femke,Robin,
  Kom vaker op WKN en luister ook naar de berichten uit Suriname hoe er wordt gedacht over de blanke Nederlanders in het algemeen dan denk ik dat jullie je mening moeten bijstellen.


  Maak melding

 97. Ha ha ja onbegrijpelijk dat mensen gaan klagen. Moeilijk doen over een paar prachtige vlaggen is heel dom en ouderwets. Spring dan lekker uit het vliegtuig boven de Atlantische oceaan. Goed gedaan Anouk, op naar de finale! 12 points!


  Maak melding

 98. GMAP,
  Bedankt voor de uitnodiging. 😉 Het klinkt erg gezellig haha. Ik moet mijn positieve mening bijstellen? Omdat sommigen mij haten omdat ik blank en blond ben? Nee dankje. 🙂 Ik wil echt niet zo zijn.


  Maak melding

 99. Femke,Robin

  Trek je niets aan van GMAP.Deze corrupte boef doet niets anders proberen haat en angst te zaaien bij een ieder die Suriname(rs) een warm hart toedraagt, want zelf is hij door die gemeenschap verstoten en moet hij zijn dagen als paria slijten in Nederland.


  Maak melding

 100. Wat een gezeik/gezeur over een vlag…
  (…deze Surinaamse vlag is na 38 jaar weliswaar zeker herkenbaar).

  Maar dit nationaal symbool (een volk/wan pipel/one people) doet tóch minder recht aan de realiteit…
  …anders dan de oude vlag van ellips met de vijf sterren (één volk/WAN PIPEL)!
  Dat is maar weer ’s bewezen( ).


  Maak melding

 101. Wat maakt het uit als je Surinamer,Hollander,Afrikaa, Chinees …or whatever ben…Ik weet voor mezelf…ik ben MENS…that’s ‘t…ik kijk en geniet alleen maar van de diversiteit van de mens…is toch PRACHTIG….al die kleuren..!!! hoe heeft HIJ dat bedacht…WIJ og SOMMIGEN zijn jammergenoeg te STOM om dat in te zien laatstaan om te begrijpen….have a nice day and GOD BLESS EVERY ONE OF YOU..!!!!


  Maak melding

 102. Man, man, man….

  Wat een gedoe hier!
  Dacht dat het Eurovisie songfestival een vrouwendingetje was.
  Vonden jullie mijn actie niet leuk dan?
  Ik was het hoor, die ene dikke dame, is Esmerald.
  Ik skaamde mij een beetje , daarom heeft Anouk het overgenomen.

  Allemaal morgen kijken hoor…..
  Hier de enige echte:
  http://www.youtube.com/watch?v=mhfaMmjOl0k

  Groetjes vanuit Malmö, Zweden!


  Maak melding

 103. Hoe zou men reageren in Suriname als tijdens een suripop evenement de Nederlandse vlag groot zou worden getoonde in eenzelfde soort situatie..brrrr..Bouterse zou in ieder geval van zijn stoel vallen..en vele naderen ook..denk ik (weet ik zeker)..
  Maar niet zo een probleem van maken kids..er zijn belangrijkere zaken op deze wereld..laten we straks samen een pilsje of een colaatje gaan drinken..
  groetjes van een bakra


  Maak melding

 104. eindelijk eens een lied met een beetje europees nivo. als je dat vergelijkt met de voorgaande 9 jaren.
  nederland mag erg en ook erg hun best doen om europees mee te draaien. dat bewijst deze songcontest.

  tja nederland, jullie hebben een lange weg te gaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.