Middeninkomenstatus Suriname op overleg met EU

64

PARAMARIBO, 18 apr – Suriname gaat zijn status als middeninkomenland bespreken met de Europese Unie, EU. Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Er is genoeg reden voor het aansnijden van het onderwerp tijdens de komende ‘Artikel 8 dialoog’. Hoewel ook andere vraagstukken, waaronder amnestie, besproken worden, is dit voor Paramaribo één van de belangrijkere agendapunten.

Er wordt namelijk danig last ondervonden van de nieuwe status. Suriname wordt niet langer gerekend tot de armere landen. Bij de bepaling van de status wordt meer gekeken naar het inkomen per hoofd van de bevolking. Ontwikkelingsverschillen tussen de hoofdstad en stedelijke gebieden als Wanica en het binnenland, worden niet mee berekend. “We vinden dit een onrechtvaardige kijk op zaken”, zegt Lackin tegenover de Ware Tijd.

Het gevolg is wel dat Suriname minder makkelijk aan goedkope leningen kan komen. Het wordt dus moeilijker financiering te vinden voor ontwikkeling en sociale programma’s. “We vinden dat de classificatie de realiteit van onze samenleving incorrect weergeeft”, aldus Lackin. Tijdens de dialoog zal ook worden gesproken over de amnestie voor de verdachten van de decembermoorden. Economische samenwerking en migratie behoren eveneens tot de agendapunten.

64 REACTIES

 1. Maar het was allemaal toch fantastisch in Suriname?
  Goud deals en weet ik het allemaal meer…..

  Hoezo ondervinden ze dan last van de nieuwe status?

  En waarom hebben ze leningen nodig er was toch zoveel geld te verdienden met de gouddeals?

  PARAMAN SRA ROBG PERO AFU SENSIE dit vraagt om uitleg…….


  Maak melding

 2. Natuurlijk is Suriname duurder uit met haar leningen. Ze geven geld uit als water. Stelletje idioten daar. Volgende stap is devaluatie van de SRD en dan zijn ze nog duurder uit. Hoop dat de EU de amnestiewetgeving veroordeeld en dat een evt. samenwerking met deze criminele regime uitgesloten is.


  Maak melding

 3. N.a.v. een dienstbevel van de Nederlandse regering aan haar manschappen in Bosnie, vonden 8000 tot 10.000 mensen de dood in Srebenica.Maar omdat Suriname een economisch een klein land is heeft Nederland een vrijbrief om ons land en onze regering te boycotten.Voorheen kreeg Nederland steun van andere landen.Die tijden zijn voorbij.


  Maak melding

 4. Raar maar waar. Ik kijk naar de foto’s van het zand dat vrijkomt bij het zoeken naar goud. De kleur is rood of oranje en doet me denken aan de kleur van bauxiet. Zijn we al die jaren beetgenomen door Suralco en Biliton?Ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat men stiekem grote hoeveelkheden goud tussen de bauxietlagen heeft afgegraven en dat men dit goud heeft verscheept naar Amerika en Nederland.


  Maak melding

 5. ROBG: Ik waarschuw je nogmaals om van en het zilverpapier en de flessen van Jack Daniels en Johnny Walker af te blijven.

  Als je weer nuchter bent lees het artikel nogmaal dan zal je merken dat het gaat over de middeninkomenstatus van Suriname.

  Al het andere is irrelevant……


  Maak melding

 6. ROBG: Het is donderdagmiddag 15.30uu, je kan je nog melden bij een van de GGZ’s in je woonplaats.

  Lukt het niet zijn er altijd nog crisiscentras en opvangmogelijkheden…… Zoek hulp NU!!!!!!!
  Ik heb het beste met je voor……


  Maak melding

 7. Robg probeert zijn[wan bestuurlijke] verantwoordelijkheid als midden inkomen land te verschuiven naar anderen.Nu is de rijkdom van het 17e rijkste land gestolen door de SURALCO.
  Robg moet oppassen voor gangreen.Want daaraan is de stoker Jack Daniels overleden.


  Maak melding

 8. Aan de ene kant pochen op het podium met deze status en zichzelf op de borst slaan.
  Aan de andere kant zielig doen dat deze status onterecht is omdat de leningen niet los komen.
  Leven met een dubbele moraal! De paarse moraal!


  Maak melding

 9. Who cares, je moet even nuchter worden. Hoe heeft de anderhalve literfles Turkse Yeni-Raki op je nuchtere maag gesmaakt?Ben je misselijk geworden en heb je een kopstoot gekregen? Mijn posting was ter kennisname.Ik kon mijn bericht niet kwijt bij het nieuwe artikel over DOE en de goudovereenkomst.De folder op de pagina pakt het bericht niet op.


  Maak melding

 10. Zij die in die aan de touwtjes trekken in Suriname weten zegenen zichzelf en hun famalies, naasten vrienden en kennissen behoorlijk rijk. Daarna wordt een groot gedeelte van de inkomsten uit de natuurlijke hulpbronnen en belastinginkomsten aan het veels te grote ambtenarenapparaat besteed. De natuurlijke hulpbronnen worden gewoon weggegeven aan multinationals.

  Het politieke etniciteit gegeven zorgt ervoor dat leiders van deze politieke proletariaat het proletariaat gewoon in de maling neemt. Lange termijnplanning voor ontwikkeling is er sinds de ronde tafelconferentie nooit in Suriname geweest. De leiders van de politieke partijen nemen het gedrag over van de vroegere kolonisator/plantagehouder, militairen en politiefunctionarissen.

  Armoede is troef. Goede opleiding die met succes is afgerond in het buitenland/binnenland biedt geen enkele garantie voor een goed inkomen. Vele van de leiders die politieke partijen, kunnen nauwelijks de nederlandse praten of schrijven. Maar zij willen het land leiden en tot ontwikkeling brengen. Wie houdt wie voor de gek.


  Maak melding

 11. Beste meneer Lackin,

  Hoe zou dit komen: deze nieuwe status… Het lijkt me toch geen natte-vingerwerk van de EU, tóch?!
  Oneerlijke verdeling/sociaal-economische tekortkoming??

  Ik wilde haast zeggen: “Nu komt de aap uit de mouw…”.


  Maak melding

 12. Aldus onze dorps idioot RobG.
  Eerst groot lopen doen op de podium en nu jou hand op houden voor de nakomelingen van slavenhouders.
  Ik ben het helemaal eens met Lea.


  Maak melding

 13. correctie:

  Zij die aan de touwtjes trekken in Suriname weten zichzelf te zegenen, verder hun familie, naasten vrienden en kennissen.

  Armoede is troef in Suriname. Een goede opleiding die met succes is afgerond in het buitenland/binnenland biedt geen enkele garantie voor goed werk en inkomen, ook als je voor jezelf wil werken. Velen van de leiders die politieke partijen leiden, kunnen nauwelijks het nederlands praten en/of schrijven. Maar zij willen het land leiden en tot ontwikkeling brengen. Wie houdt wie voor de gek.

  Het huidige politieke systeem moet op de schop. Wat daarvoor in de plaats moet komen is, één waar de leiders van de partijen niet langer dan 2 termijen van 4 of 5 jaar een politieke partij mogen leiden. Het etnisch stemmen moet worden verbroken; de leiders van de partijen moeten aan bepaalde kwaliteitseisen en eigenschappen voldoen. Het volk moet ook politiek geschoold worden. Nationale doelen zijn belangrijk en niet het persoonlijk belang van de leider, familie, vrienden en kennissen.


  Maak melding

 14. De EU kan het beste alle samenwerking met dit corrupte regieme verbreken, want het amnestie gebeuren zal door deze bende toch op allerlei manieren goed gepraat worden, omdat ze wel het benul hebben dat ze grondwet schenden, en mensenrechten schenden, maar omdat het om eigen belang gaat van deze gewetenloze parlementariers, hebben ze er voor gezorgt dat die moordenaars straffeloos blijven


  Maak melding

 15. =Bouterse had toch geroepen dat het goed gaat met Suriname en een ieder van de welvaart gaat genieten?
  -WIJ HEBBEN NIEMAND NODIG, SURINAME KAN HET ZELFS WEL.

  =Ik zou zeggen:: laat Brunswijk, Bouterse zijn zoon en nog vele anderen de goudmijnen teruggeven aan de staat. Dat geld kan dan gebruikt worden voor de ontwikkeling van het land en volk.

  =Ook alle staatsgronden die mensen ten onrechte hebben gekregen en staatsgronden die personen dubbel hebben gekregen terwijl zij al een hadden. (intrekken)

  -Dubbel salaris van Alibux en nog veel meer.

  =Alles eerlijk verdelen.

  -Lackin hoeft zich dan geen zorgen te maken en Suriname wordt dan een middenstandsland.


  Maak melding

 16. Het blijft onbegrijpelijk dat er mensen zijn die eigenaar zijn van diverse goudmijnen. Ze kunnen amper hun eigen naam schrijven of hebben hun hele leven niet gewerkt. Maar zijn wel de rijkste van Suriname. Opleiding nihil, werkervaring nihil maar wel een goede gevulde portemonnee. Het wordt tijd dat het OM hier eens onderzoek na doet ongeacht wat voor positie men bekleed. Het is gewoon weg niet meer geloofwaardig wat er plaatsvind en vond.


  Maak melding

 17. bijkans 200.000 euri voor **begrafenis en na-huil** voor een inlandse “koning” wier koninkrijk nauwelijks 2000 zielen telde???

  ai boi…wij zijn de koning te rijk 🙂


  Maak melding

 18. Lief Lackinkje,

  wees verstandig (zal moeilijk voor je zijn) en roep geen dingen meer die niet waar zijn en trek ook gelijktijdig die veel te grote broek uit.

  Stop met brallen en bleren en verlos ons van je Pinokkiotronie in de media.

  Jongetje Lackin: O P F L I K K E R E N !!!!!!!!!!!


  Maak melding

 19. GMAPetje,het gebouw van de Moderbond is verkocht.Jammer voor je.Er kwam een nieuwe regering in Suriname en het graaien in de staatskas om de hypotheek van het gebouw te betalen kwam ten eind.De corrupte NPS kon niet meer bij de doekoe.


  Maak melding

 20. who cers en consorten ….jullie zijn zielig jullie zijn niet voor niets redimusus haatdragende land verraders die hun mensen liever zien verkocht worden aan die witte man het zal niets uit maken bouterse is en blijft nde sterke man van suriname …ik heb jullie meerdere malen gezegd dat jullie niets nutters zijn in olland deze gasten werken niet leven van de staat en daarom spenderen ze ronde klok achter die pc om hun frustratie van niets doen te verwerken …jullie zijn nutteloos voor de ollandse samen leving maar dat is niet erg als jullie maar daar blijven in su zal je moeten werken om aan de kost te komen …jullie zullen zien dat wij de werkende surinamer ongeacht beroep stand houden tegen welke witte man dan ook …ze mogen komen investeren niets mis mee maar wij in suriname bepalen wat er gebeurt wij laten ons door niemand de les voor lezen …vooral olland niet …als ik pero praat heb ik het niet over het ollandse volk maar heb te maken met de ollandse regering die denkt in su te komen zeggen hoe het moet ..wat lacin ook zegd over zijn buitenlands beleid ik respecteer dat als ndper ..jullie respecteren rutte toch ook met zijn leugens!!
  ik kijk wat er in mijn land gebeurt en wat er in su gebeurt gaat prima zolang paars goed werk verricht hebben ze mijn zegen en de waarachtige surinamer die ziet dat er wordt gewerkt in suriname .su is in bloei houden zo paars laat je niet kennen …er wordt gewerkt op vele fronten aan redimusus geen boodschap geldt ook voor de fronters ..ik woon op boxel er is weer een mijlpaal bereikt er komt stroment water de kraan uit terwijl die fronters het steeds hebben over dingen die ze niet hard kunnen maken typisch fronters spijkers op laag water zoeken .zolang mijn regering goed bezig is …is er geen vuiltje aan de lucht .gisteravond had je het nieuws van nederland op de tv …beginnen jullie rutte te vragen hoe het staat met die werkloosheid in olland voor jullie het over su hebben .in olland is er werk aan de winkel .
  ik vindt het prima dat mijn regering bezuinigt waar het moet …een teken dat hij zijn verantwoording neemt en dat schept vertrouwen ..ik sta ook honderd procent van wat lackin zegt ik vertrouw hem integer man die zijn mannetje staat …jullie hebben toch ook vertrouwen in rutte !!!eu kan komen uitleggen prima hun goed recht maar met su gaat het goed voor een ontwikkelingsland
  als de eu vindt dat wij rijk zijn prima een teken dat wij ons best doen ..ze willen ons hoger op de lijst dat wij minder arm zijn maar het is hoe je het bekijkt .in su gaat niemand dood van de honger ..laat ze dat maar weten ..pero werkt niet voor bouterse pero is aanhanger van de ndp zolang zij het goed doen en tot op heden wordt er gewerkt in su naar tevredenheid .olland denkt nog steeds dat ze su kunnen kleineren maar ze vergissen zich .het gaat goed in su ik werk ik eet mijn kinderen eten drinken gaan uit geldt ook voor mijn lieve vrouw .
  zelfs mijn vrouw was in het verleden front en nu ndper moet je nagaan.
  bouta kratie mie mang


  Maak melding

 21. PERO Onze zwakzinnige paarse randdebiel ik vindt het heel fijn voor je dat je eindelijk stromend water krijgt op Boxel, kan je eindelijk eens een keer in bad of onder de douche, hoef je niet meer het riool in waar jij en je paarse maffiamaatjes vandaan komen voor een bad.

  En de rest van je abracadabra en koeterwaals laat ik maar voor wat het is.
  Als straks de EU lees Nederland jullie de les komt lezen over o.a. de amnestiewet dan word het slikken of stikken.

  Op de Fransen hoven jullie niet te rekenen want de poort is potdicht………

  PERO Bouta go go go to hell….. and back……


  Maak melding

 22. De twee grootste paarse ezels op dit forum zijn toch wel RobG en Pero. Leugen op leugen, bedrog op bedrog van de paarse DiDiBri partij, Bouterse en zijn kornuiten en allerlei andere paarse paupers, maar toch blijven ze geloven en waanzinnige teksten schrijven als steun aan… ja, als steun aan wat. De Duivel? Ja, dat zal het wel zijn.

  Let op: het laatste drama met leugens, bedrog, fraude en listige retoriek, gaat over die zogenaamde Surinaamse ambassade in Parijs. Op basis van de laatste informatie heeft Winston Lackin hierover wel degelijk gelogen. En wie geloofden zijn verhaal? Juist: de tweee grootste paarse ezels op dit forum, Pero en RobG.

  I rest my case!!


  Maak melding

 23. Pero jij hebt het over de tijd dat mensen achter hun pc doorbrengen, hoelang heb jij zelf over dat ellenlange zwam verhaal van jou gedaan, als mensen zoveel woorden nodig hebben, om anderen van hun gelijk te overtuigen, klopt het al niet meer, veel lawaai en weinig wol


  Maak melding

 24. RobG en Pero zijn die figuren die fu soso naar school zijn gegaan als ik ze zo zie volharden in hun eigen leugens. Of hebben ze zelf een dikke vinger in deze hete brei die DDB heet, wie zal het zeggen.


  Maak melding

 25. @ Rob G. en Pero:

  Jullie maken een cruciale denkfout. Jullie denken dat Nederland de EU is en de EU Nederland. Vergeet dat nou eens een keer! Het debat over de middeninkomensstatus van Suriname vindt plaats tussen de EU en Suriname!

  Dat minister Lackin vindt dat er oneerlijkheid is in het bepalen van die status, is zijn zaak. Daar moet hij dan maar over praten. Echter is het zo, dat Groot-Paramaribo en agglomeraat Wanica niet zijn meegenomen in het bepalen van de status. Was dit wel zo geweest, dan was de uitkomst voor Suriname nog nadeliger geweest omdat de mensen met de bovengemiddelde inkomens juist in deze districten voorkomen.
  Je kunt naar buiten toe wel groot doen, maar toch moet Lackin met beide handen zijn broek ophouden. Want daar gaat het om: als Suriname als een redelijk welvarend land wordt betiteld, hetgeen jullie allebei zo hoog van de toren blazen, dan zal het inderdaad moeilijker worden om goedkope leningen af te sluiten. Ziedaar het dilemma. De paradox is daar! Groot doen, met geld smijten, maar inmiddels doen of je straatarm bent om goedkoop geld te kunnen lenen! Gaan ze het nooit leren?


  Maak melding

 26. @ Rob G, Pero en andere gelijkgezinden:

  Ik ga jullie één ding voorspellen: Maak geen grappen met de Fransen! Frankrijk is ook lid van de EU, wisten jullie dat? En de schijn is tegen Suriname, zie de blamage en leugens van Lackin met betrekking tot de ambassade in Parijs. Met leugenaars doen ze geen zaken. Bovendien is Frankrijk ook nog eens buurman van Suriname. Dus: 1 F-16 of een Mirage boven Paramaribo en jullie schijten allemaal dun uit de broek. In Venezuela dreigt al een revolutie en Suriname vaart dezelfde koers. Van rechts komen de Yankees en van links de Fransen. Pero, verstop je tussen je cassaveplantjes en RobG. in je Bijlmerflatje en ik wed dat Suriname hier geen enkele winst uit zal halen!! Slaap lekker jongens, het komt wel goed met Su. Denk ik. Hoop ik. Maar dat zal aan jullie NIET liggen.


  Maak melding

 27. Frankrijk kan niet veel voor Suriname betekenen. Die moeten zelf hun hand ophouden bij Nederland.

  Nederland is tegen dus gaat het niet door.

  Ir. J.R.V.A. (Jeroen) Dijsselbloem
  voorzitter eurogroep (vergadering van de ministers van Financiën van de 17 eurolanden), vanaf 21 januari 2013
  voorzitter Raad van Bestuur ESM (Europees Stabiliteitsmechanisme), vanaf 11 februari 2013


  Maak melding

 28. hy the way: wie leest er wat pero schrijft? ik zet gelijk een down vinkje. het begint immers altijd met redi musu’s en dan snap je het al.
  dus geen goedkope leningen meer? nou 4,5% op 13,8 miljoen usd is dus een goedkope lening? dan wil ik niets weten van een dure lening.
  en zo zal de aap uit de mouw moeten komen.
  misschien binnen de komende 2 jaar. een goede hoop heeft nooit iemand kwaad gedaan of een hoopje.


  Maak melding

 29. “We vinden dat de classificatie de realiteit van onze samenleving incorrect weergeeft”, aldus Lackin.

  ja helemaal mee eens;wij zijn altijd op een negatieve manier geclassificeerd en vooral door NL met hun politiek spelletje om niet alleen het su bevolking voor de gek te houden maar ook andere landen en het eu commissie verkeerde informatie toegespeeld heeft.

  mister lacking,wees voorzichtig tijdens die overleg,er ligt altijd een addertje op de loer.


  Maak melding

 30. SRA Clini clown en zwakzinnige paarse pauper:

  Veroordeelde drugsdealers massamoordverdachten fraudeurs, gediplomeerde leugenaars verkrachters corrupte politici, grootgraaiers in staatskassen worden in een democratisch land altijd gekwalificeerd als zijnde negatief, dus daar heeft Sur. NL niet voor nodig.

  Ik begrijp dat je het allemaal normaal vind, maar hoe kan het ook anders in een Bananenrepubliek alla Zimbabwe……

  Bouta go go go to hell…. and back…..


  Maak melding

 31. San heeft helemaal gelijk dat de stukken van o.a. Pero net zo goed niet gelezen kunnen worden,net zo goed dat je er nietop zou moeten reageren, is toch water naar zee dragen, of paarlen voor de zwijnen, alleen zouden zij, Pero,RobG etc., nog alleen op het forum te lezen zijn kon je wel eens de indruk krijgen dat er alleen maar domme Surinamers bestaan, wat dus beslist niet zo is


  Maak melding

 32. @ROBG EN PERO,

  ZALIG MIJN MOEDER ZEI ALTIJD ALS IK IETS
  VERKEERD DEED OF ZEI:

  A NO DONG IE DONG
  IE NO KANG JEPI.

  Deze uitspraak is van toepassing op dat gehele
  PAARSE ZOOITJE van jullie

  Have a nice day.


  Maak melding

 33. =Aanhang van de NDP, het volgende:::

  =Ik voorspel, zoals velen dat wanneer Bouterse weer gaat winnen het niet lang zal duren voordat men de straat opgaat.
  =Rellen van 1980 zullen zeker weer de kop opsteken. (hoop het niet)waarom??
  =Men is zeer ontevreden omdat Bouterse meer praat dan dat hij doet.
  =Corrupten regeren het land

  Ik kan nog heel veel noemen, maar laten wij het maar afwachten.

  @EYE WHITNESS, dank je heel hartelijk en je hebt groot gelijk. Een van de grootste racist op deze forum.


  Maak melding

 34. @@@@ who ceres en consorten van redimusus …pero heeft liever dat jullie over mij lullen dan echte surinederlanders met hun volle verstand …voor die witte mensen zijn jullie buitenlanders onthouden jullie dat .

  mijn president mijn minister van buitenlandse zaken geloof ik laat daar geen twijfel over bestaan het zijn mensen die wat doen voor ons land ..als jullie vinden dat ze corrupt zijn prima het belangrijkste is dat er werk aan de winkel is in swiet sranang .geen enkel inbreng hebben jullie redimusus 0,0 inbreng .
  olland met name rutte werie nanga oenoe keba .

  wat paars in die 2,5 jaar heeft bereikt heeft front niet kunnen bereiken in 15 jaar ..jaar in jaar uit hoor je een lachmon een vene een soemita een ontwikkelings hulp waar zijn al die gelden .een brug hebben ze nog geen eens kunnen bouwen in su met die ontwikkelings gelden …het is geen groot spraak wat ik hier zeg bewijs wat ze al die jaren hebben gedaan inclusief die olland .so so ka olland vhp nps ktpi hebben suriname achter gehouden en zijn nog steeds bezig suriname achter te houden maar onder paars kunnen zij dat niet ..er zit een president daar die durft een president die stappen onder neemt ..soms kan het een misrekening zijn dan nog vergeef ik hem die misrekening
  moet je nagaan hoeveel geloof ik in deze president heb net zo goed geldt het voor lackin…bouta of lackin kennem pero niet het gaat mij om dat zij wat doen om su vooruit te helpen …front olland redimusus kunnen zoveel zeggen alles wat jullie zeggen verwijs ik naar de prullebak …het gaat mij om de mensen die wat doen voor mijn land ..praatjes van jullie vullen geen gaatjes toe sjoer ding redimusu e kosie sranang samen nanga ding wittie mang …jullie hebben geen moer nog in olland nog in su …jullie zijn gestrest ..ik heb meer malen gezegd rutte e mik oeng ka dape .
  voetselbanken ,werkloosheid ,huis uitzettingen ,kouroe ,stress…. mie mang in suriname hebben wij het tien keer beter dan jullie met je hele uitkering .no wang redimusus die e pinaise e kong skop ting ini sranang mie oeng dja jullie pinaren in dat rijke olland .
  in su zal je moeten werken om aan je geld te komen .
  een echte surinamer is in suriname een surinederlander doet zulke uitspraken niet die jullie redimusus doen ze komen bouwen in suriname wetende dat het de goede kant op gaat ..ik heb jullie meer malen gezegt dat vele surinaamse nederlanders terug komen en die zijn echte surinamers .ding redimusus na stront vree vree stront vliegen zijn jullie die steeds achter de feiten aan lopen omdat ze geen moer hebben in olland dan leven van die uitkering en voetsel banken schaam je en rutte lacht ze allemaal uit …in su kunnen jullie niet komen omdat je zal moeten werken voor je geld .
  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang ..herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang .
  bouta lackin go go


  Maak melding

 35. @@@ hans …jij als uitschot witte man moet dimmen jij gaat geen wig drijven tussen mij en anderen.
  je zegt in je vorige editie dat de surinamers een grote mond hebben als ze in een bar hoe je het wil noemen kroeg zitten …ik ben geen bar type zoals jij een alcoholist bent die alleen maar poep loopt te lullen .je zegt dat je een surinaamse hindustaanse vrouw hebt men zegt soort zoekt soort …het zal mij wordt weze wat je wil hebben zij zit met een probleem opgescheept .jullie witte mensen zijn smeerlappen jij probeert een wig te drijven tussen die redimusus en mij maar ik neem jou apart op dit forum je ziet dat wat ik hier boven heb gezegt jou naam niet voor komt omdat ik jou als stront zie .smeerlappen kennen wij jullie in suriname .kinder misbruikers boelers honden praktijken smeerlappen .ga jou regering zeggen dat ze die pedopartij moeten verbieden en dat ze homos moeten laten in hun waarden maar niet in hun grondrechten meoeten nemen en dat ze geen kinderen moeten adopteren voorbeeld doet volgen hans .kijk eerst in eigen huis voor je een ander gaat oordelen .in suriname bestaan zulke partijen laatstaan dat ze kinderen gaan adopteren .als een witte man een kinder tehuis wil beginnen in suriname roept dat vele vraagtekens op in suriname ze controleren jullie extra zoals jullie die surinamers extra controleren op drugs als ze op schiphol landen dat zeg je nog een paar maanden geleden in die vliegtuig .in suriname houden wij jullie in de gaten .
  wij willen normen en waarden in su .exporteer je smeerlapperij naar eigen land niet naar ontwikkelings landen normen en waarden zijn zoek bij velen van jullie
  als een blanke in suriname is mag je je wenkbrauwen fronzen vooral als ze met kinderen lopen .oenoe na tapede .oenoe no habie sjing .laat jou hindustaanse vrouw voor je vertalen wat dat is …je zegt dat je niet alle surinamers bedoeld maar ik weet wel beter .
  in jou vorige editie heb je het over dat surinamers kankeren …ben je niet bang om dat woord te uiten ..wat voor normen heb je als je denkt anderen te willen verbeteren .dat woord gebruikt een surinamer niet en daarom zie ik jou als uitschot witte man die van kroeg tot kroeg loopt en met surinamers praat maar achteraf uitscheld je bent een stront vlieg meer kan ik niet van maken .tang in joe manarie met dat woord .

  god zij met ons suriname hij staat desi delano bouterse bij en het gehele surinaamse volk .niemand is perfect maar hij heeft nog altijd de steun van het surinaamse volk en dat is belangrijk dat telt suriname voorwaarts .
  na pero takie .


  Maak melding

 36. HANS wij van de ABB ( Antie Bouterse Brigade) staan voor de volle honderd, neen 200% achter je stellingen.

  ABB een eenheid onlosmakelijk ondeelbaar……..

  PERO: Afgelopen woensdag was Politie Inspecteur Emanuels van resort Munder of zoiets op de Surinaamse radio( sky radio wel te verstaan) met een oproep aan Suri ouders om beter op hun krosst te letten, want elke week zijn er minimaal 2 tot drie gevallen van kindermisbruik alleen al in zijn resort.

  Die oproep deed hij omdat een stiefvader een kind van drie jaar misbruikt had.

  En ze zijn allemaal Suris, hoe zit dat nou? er zit geen blanke Nederland tussen, dus zoals altijd l*l je maar een eind in de ruimte en heb je weer met je neus in de poeder gezeten.

  En Hans heeft gelijk jullie hebben daar allemaal een grote bek, maar puntje bij paaltje gaan je staatsdebielen toch om de tafel met de EU.

  Bouta go go go to hell… high water…. and back…..


  Maak melding

 37. Er werd kortgeleden nog door het Surinaams bedrijfleven een hoop heisa gemaakt over het stellen van een minimumloongrens als maatregel.

  Zonder die minimumloongrens kan het Surinaams bedrijfsleven in alle vrijheid de hoogte van die ondergrens zelfstandig en vrijmoedig vaststellen.

  Dit komt omdat de tekortschietende wil van de sociale partners voor een collectieve arbeidsovereenkomst ontbreekt.

  Het getuigt wel van ondoorzichtig handelen van die Lack’in.

  Want die minimumloongrens is de maat die bepalend is voor middeninkomens en hogere inkomens, daar kan alleen in Suriname wat aan gedaan worden, zonder hulp van de EU.

  De arbeidsverdeling en het inkomensplaatje moeten behoorlijk zijn ingevuld, zodat die kan laten zien hoe gelijkmatig of scheef die inkomensverdeling is.

  Als ze niet instaat zijn die minimumloongrens passend aan de arbeidsverdeling te maken, dan is assistentie vanuit de EU bij de invulling daarvan wel een optie.

  Het kan verkeren, militairen pleegden een coup om hun hogere looneisen te verzilveren.

  Nu zij langs legitieme weg de macht hebben gepakt vervallen zij in de zelfde zondeval, door minimumloon eisen te weigeren, want dat was de oorspronkelijke aanleiding en drijfveer voor de couppleging.

  Mijn sterkste vermoeden is, dat er nog ettelijke coupplegingen zullen plaatsvinden in Suriname als dat zo doorgaat.

  Ik hoop het van harte niet, maar met zoveel ongenoegen, de tijd zal het leren!!!


  Maak melding

 38. Pero ik zei toch dat je vel woorden nodig had om allerlei onzin uit te kramen, je bevestigt het nu zelf weer, je hoeft trouwens geen grote bek te hebben hoor, die heb ik zelf wel als het nodig is. laat me echt niet intimideren door een brulaap


  Maak melding

 39. Who cares,
  Ik val steeds weer in herhaling,omtrent dat
  geval PERO en konsorten.
  Het is jammer maar waar dat je iemand uit de goot kunt halen,MAARRRR%RRRRR de goot niet uit de persoon:

  PERO,PARAMAN,ROBG,SAVIOEN,noem ze maar op het zijn dit soort figuren die het verpesten voor de goed geaarde geschoolde opgevoede en ECHTE SURINAMER,die het menen met hun land.
  Ik vind het jammer dat dit zo moet zijn;
  Dit soort AFWAS moet verbannen worden naar ergens waar ze alleen maar op en tegen elkaar kunnen ageren.

  Dit weekend word het spannend.
  De president gaat het mes erin zetten op de ministeries
  lachertje natuurlijk.

  WIJ BLIJVEN BENIEUWD


  Maak melding

 40. @@@ hans ben ik dan zo in de schijnwerpers dat ik jullie op de zere plek raak …je loopt te verkondigen dat men niet moet reageren op wat ik allemaal zeg maar steeds reageer je …wie is hier die brulaap en blanke baviaan .

  als het om olland front en redimusus gaat sta ik als een man achter mijn president gezamenlijk met al die surinamers die suriname een warm hart toe dragen .
  hans jij als witte man wil er bij horen maar wij zien je als stront ..ik respecteer dan die redimusus maar die bleek die kinder misbruikers die smeerlappen vieze rikken die mensen voor kanker uitmaken boelers die kinderen mogen adopteren pedopartij oprichten jullie zijn schaamteloos .die gehele nederlandse regering hoort thuis in die wc pot .ik heb duizendmaal meer respect voor mijn president dan ik ooit voor jullie zal hebben …als je dat woord kanker in suriname had gebruikt in bijzijn van een surinamer was jij je tanden kwijt weet ik wel zeker …wij zouden je leren wat fatsoen is en wat normen en waarden zijn .blijf rustig in je bar zuipen met die redimusus daar hoor je thuis het waren jou woorden dat je met surinamers in de kroeg in gesprek gaat .pero is geen bar type daar heeft pero geen tijd voor .pero is de man op het velt .

  who cers in suriname pakken wij de kindermisbruikers op en ze worden berecht en dat is het verschil tussen suriname en olland …dat soort zeden misdrijven solt men niet in su .in olland worden ze vrij gesproken en beginnen ze opnieuw vraag hans hij kan het weten .
  de ollandse staat beschermt deze smeerlappen .
  who cers suriname wacht niet op olland …die 20 miljoen die su tegoed heeft mogen ze houden voor die voetsel banken en de oplopende werkloosheid .die uitkeringen gaan steeds naar beneden …wij zijn van alles op de hoogte in suriname …wij hebben geen voetselbanken nodig hans en whocers ..wij zijn niet rijk maar handen uit de mouwen dan ga je eten en drinken …ik heb totaal niets van bouterse of lackin nodig het enige wat het surinaamse volk wil is vooruitgang en daarom worden ze straks weer herkozen omdat er werk aan de winkel is in suriname .wij willen geen bla bla bla en leugens als wat je hoort over jou witte rutte en jou pedo hans …wie weet is deze man al berecht toen hij in suriname was .laat hij zijn naam kenbaar maken en kan justitie kijken in olland os suriname of hij gezocht wordt wie weet .
  strede strede wie no sa vrede whores en hans bouta na wie vesie mang …herie libie te na dede pero sa vetie gie stranang .eten drinken niets komen wij tekort in suriname moet ik een doos voor jullie posten met levens middelen wij surinamers staan bekent dat wij helpen niet alleen olland helpt .hans heeft niets van suriname gebakken als hij zegt dat hij in suriname was goed dat je bent opgedonderd mang wie weet waarom .

  was getekent pero


  Maak melding

 41. PERO: Hadden ze maar voedselbanken in Suriname, dan hadden de oudjes in Ashiana en de kindertehuizen tenminste een normaal bord eten op tafel, en waren ze niet afhankelijk van donaties uit Nederland.

  En volgens jou gaan de uitkeringen omlaag, dat zal je wel als de beste weten met je uitkering in de Bijlmer 6-hoog in Frissenstein.

  En tegen de rest van de gewauwel van je zeg ik gaaaaaaaaap gaaaaaappp snurk…….

  PERO BOUTA go go go to hell…… and back…….


  Maak melding

 42. Die Pero. Werkelijk de doorsnee zwakzinnige figuur die aanhanger is van moordernaar en pornohandelaar Bouta. Ook nog handelaar in verdovendemiddelen.
  Vreemdgaander en hoerenloper.
  Tja laat ik nou met baas in Duitsland hebben gediend.
  Nou wat was het een slijmbal en smeerlap.


  Maak melding

 43. who ceres ik heb geen tijd om de heledag achter die pc te zitten mie mang ..jij hebt de tijd doe wat je moet doen .
  ik heb jou meerdere malen gezegt ik lach jullie uit .
  je hebt geen keus je hebt te heulen met die witte man .
  trots hebbben jullie niet die witte man kan jou uitspelen niet mijn president niet pero ma habie voe zwarie .
  laat je handen wapperen heb ik meerdere malen al al die redimusus gezegd …het geldt niet voor jou alleen .
  nemen jullie een voorbeeld aan die surinederlanders die terug keren naar suriname ze praten niet ze doen wat ze moeten doen ….wetende dat olland hel op aarde is aan het worden ..na wittie mang au tang de joe bassie eigen vertrouwen heb je niet who ceres je bent en zal afhankelijk blijven van hans hihihihihihihihje hebt geen keus zoals die hans die bar in bar uit gaat .kom een kijkje nemen in mijn land en wij kunnen je leren hoe jij je handen laat wapperen .kraai geen onzin uit het is bla bla geblazen bij jou en de anderen .ik heb geen tijd voor jullie akevietjes ..ik moet tijd maken om jullie te woord te staan ..jullie hebben een uitkering en ook nog pakketjes van de voetsel banken dus tijd hebben jullie .
  bouta go go


  Maak melding

 44. @pero,.Laat Bouterse vertellen waar al het goud en miljoenen aan geld is die hij in 1980 heeft buit gemaakt.

  Maandag gaat hij voor de schijn iedereen roepen om te bezuinigen terwijl hij als hoofd van de regering zelf schuldig is aan verkwisting van overheidsgelden.


  Maak melding

 45. komen jullie met bewijzen zoals ze ballesar ,en gilds met bewijzen hebben opgesloten …pero houdt niet van geruchten pero en het surinaamse volk willen bewijzen zoals ze die twee boeven die twee criminelen hebben kunnen opsluiten met bewijzen .pero houdt niet van geruchten als je op geruchten moet af gaan sluit je die gehele vhp inclusief santhokie laat mij jullie dat vertellen …olland kwam ook met geruchten dat bouterse in de zaak van wortel meer afweet maar je hoort niets meer kraaien ,die kogel brief ik kan een hele waslijst opnoemen maar ik ga geen tijd aan besteden las ting .
  dankzij paars is suriname geen last voor olland ..dank zij paars gaat het redelijk goed in su …men is niet bezig oppositie te voeren men is bezig de regering een hak te zetten ..maar oeng lee ..toe sjoer ding mang dies e beschuldig zonder inhoud .voeren jullie opbouwende kritiek maar no zoekoe san die node .spijkers op laag water zoeken mie mang so so ka .meerdere malen mie tak dat oppositie na poorlai plus ding redimusu maagoed jullie hebben toch geen inbreng het is alleen maar bla bla bla daar koop je niets voor
  en wil op de kooptoe ene hans de witte kinder misbruiker zijn zegje ook nog komen doen hoe durf je!!
  komt deze klootzak ook woorden als kanker hier gebruiken dat maakt mij pas woedend .zaka zaka kaoso bakra .suri patriot ,who ceres en consorten jullie hebben bijval van je witte baas hopelijk staan jullie met de vlag te zwaaien op 30 april hihihih.
  ik ga zwaaien met de vlag in 2015 wanneer mijn president weer wordt herkozen ..jullie zullen zien dat de surinamer wijzer is geworden en dat het menens is dat suriname zijn eigen weg gaat of dachten deze losers dat suriname van olland afhankelijk is zoals jullie afhankelijk zijn van die uitkering .
  bouta go go go .


  Maak melding

 46. @pero,..kom jij met bewijzen dat wij “surineds”van de voedselbank leven,kom met bewijzen dat wij van een uitkering genieten. Je heb ook van horen zeggen, maar je weet neks.
  Bouterse geeft zelf toe in een interview dat zijn regering geld aan het verspillen en dat hij moet ingrijpen,..da welke bewijzen wil jij nog meer??
  Ik zeg haal je oogkleppen weg,..
  2015 is Bouterse weg want geen enkele belofte is hij nagekomen!!


  Maak melding

 47. suri met alle respect …ik hoef niets te bewijzen de tv beelden bewijzen dat in zowel suriname als het internet .
  volgens mij denken deze redimusus dat suriname achterlijk is .de wereld is klein geworden rutte ontkent dat er armoe is terwijl overduidelijk bewezen is dat de voetsel banken de grond uit schieten oem sjing… bigie kele ze doen groot maar schijten in hun broek .kom bewijzen waar surinamers zitten te springen om naar nederland te gaan bewijs dat …de surinamers die su willen verlaten zijn de criminelen en hen die niet willen werken jullie mogen ze hebben in suriname treed belfort en tjin liep chie tegen deze gasten op.
  oenoe no e borgoe criminelen voe voermang .vooral sommige stads creolen en sommige marrons die denken echte mang te spelen .su is goed op weg bezig .
  front had geen orde in dat land kunnen brengen paars brengt orde en rust .trouwens suri patriot jullie zijn geen surinedl surinederl komen terug en bouwen huizen heb ik jullie eerder gezegtd …maar suri patriot who ceres en soortgenoten zijn redimusus .de surinedel hebben hun eigen opgebouwd in olland en laten nu olland achter zich jullie hebben geen keus omdat oenoe na so so boto jullie hebben geen keus dan in olland te blijven omdat neks oeng no bereik en nu een zonde bok zoeken en dat is zogenaamd de regering bouterse hihihihihi tang pe oeng de su staat niet om jullie te springen .
  surinederlanders wees welkom in het vaderland .
  bouta go go


  Maak melding

 48. bewijzen? maar wanneer wij met bewijzen komen dan zeg je: ja maar anderen doen het ook. je weet zelf wat waar is. erken het maar voor jezels.

  @pero


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.