Viering drie nationale jubilea centraal begeleid

3

PARAMARIBO, 19 apr – De viering van drie nationale jubilea wordt zoveel mogelijk vanuit één punt geleid. Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken, Biza, heeft een commissie geïnstalleerd. Die heeft als voornaamste opdracht het adviseren over in elk geval de nationale activiteiten. Het gaat om onder meer twee migratievieringen.

Dat zijn honderd en zestig jaar Chinese en honderd en veertig jaar Hindoestaanse immigratie. Het is dit jaar ook honderd en vijftig jaar geleden dat de slavernij officieel werd afgeschaft in Suriname.”Deze commissie is een nationale met als belangrijkste taak de president te adviseren over de wijze waarop het jubileumjaar van de drie herdenkingsactiviteiten door de natie succesvol kan worden herdacht”, zegt Moestadja. Dat het zo samenvalt komt goed uit.

Particulieren spelen eigenlijk al sinds ruim een jaar op de drie dagen in. De overheid ziet voor zichzelf ook een rol weg gelegd. “Essentieel is de coördinatie van de activiteiten die landelijk zullen worden georganiseerd, terwijl wat betreft respect voor elkaars gewoonten en gebruiken een rol is weggelegd voor de overheid”,aldus Moestadja. Voorzitter van de commissie is voormalig minister en ambassadeur Henk Herrenberg.

3 REACTIES

  1. Hahaaaaaa ai migado, die herrenberg, lang niets va hem gehoord. Het geld is zeker op en hij heeft weer een list bedacht. Eerst de chinezen naar su halen vervolgens nu voorzitter worden van dezelfde chinezen om hun nu nog blijer temaken wat ze voor su z.g. gedann hebben. Geloof me deze man zal voor deze commise voorwaarden opstellen en dat eerst geld schuiven. Bovendien de meerderheid van de ondernemers zijn chinezen. Ik ben benieuwd
    A tang so


    Maak melding

  2. Ze zouden er goed aan doen, daar overzee, om met mekaar mekaar er alles aan te doen dat eea goed daar gaat, dan iets te gaan vieren, en liefst groots, slaat nergens op, doe normaal zou ik zeggen, maar ja daar zal eea worden besloten en niet hier in Ned.
    Ze doen hun best maar ik sta er sowieso niet stil bij, ik heb wat anders te doen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.