maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenNatuurKinderprogramma ZAPP besteedt aandacht aan Suriname

Kinderprogramma ZAPP besteedt aandacht aan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het populaire NPO kinderprogramma ZAPP besteedt deze maand aandacht aan Suriname. Vanaf 16 maart is het de Zapp Your Planet-week op Zapp. Dan zullen de presentatoren Klaas, Sascha, Kim-Lian en Nienke van Het Klokhuis een week lang met elkaar battelen om de hoofdprijs: een expeditie naar Suriname.

Vorig jaar vlogen de presentatoren naar het ijskoude Groenland. Dit jaar is de bestemming stukken warmer: het regenwoud van Suriname. De focus daarbij is het gegeven dat in Suriname grote stukken regenwoud worden gekapt, omdat boeren de grond nodig hebben. Of omdat het hout wordt gebruikt voor meubels.

Tijdens de expeditie zal uitgezocht worden hoe dat precies zit en wat in Nederland gedaan kan worden om te zorgen dat er minder bomen worden gekapt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Als de Hollanders en Europeanen bereid zijn hiervoor te betalen, zullen de Surinamers minder bomen gaan kappen, maar voor niets gaat alleen de zon op !

  Alles heeft z’n prijs zei een oud Hollandse koopman ooit eens tegen mij en dat ben ik nooit vergeten !

  Het moet eens een keer ophouden dat men jou komt vertellen wat je wel en niet mag doen in jou eigen land, onderwijl ze hun eigen oerbossen kaal hebben gekapt en nu in alle luxe hiervan leven !

  Dus…….. wie oerwoud c.q. zuurstof wil hebben in deze wereld, moet ervoor gaan betalen !

  De westerlingen zeggen het niet al te hard op, maar weten dat ze een probleem hebben mbt zuurstof in hun metropolen, dus moet o.a Suriname ook slim zijn en
  en deze 1e levensbehoefte gaan kapitaliseren !

  Dit is wederom gratis informatie voor enkele slimme en snelle jongens in Su om een internationale business op te starten.


  Maak melding
 2. De Ware Tijd:
  ‘Behoud bos Guyana 400 miljoen US$ waard’ – door Ivo Evers – 29/06/2010

  Paramaribo – Buurland Guyana schat dat het jaarlijks vierhonderd miljoen Amerikaanse dollar kan ontvangen voor behoud van het bos op zijn grondgebied. Dat staat in het zogenaamde ‘Low Carbon Development’ plan dat het land ontwikkelde.De waarde van het Guyanese bos, mocht het voor andere doelen (houtkap, landbouw) worden gebruikt, komt neer op 580 miljoen Amerikaanse dollar per jaar.

  De overheid heeft, omdat deze werkwijze negatieve effecten zal hebben voor de gehele wereld, gekozen voor een duurzame oplossing en zoekt investeerders (veelal landen) die geld willen geven voor de klimaatvriendelijke diensten. Jaarlijks laat het land dus 180 miljoen Amerikaanse dollar liggen, omdat het meer belang hecht aan de ontwikkelingen op klimaatgebied. Een eerste partner/financier is gevonden in het Europese Noorwegen. Tot 2015 zal Guyana 250 miljoen Amerikaanse dollar ontvangen van het Scandinavische land voor, zoals het wordt genoemd, ‘klimaatverdiensten’. Het is de eerste overeenkomst in zijn soort op dit gebied. De overeenkomst wordt in november 2009 getekend. De afspraak is wel prestatiegebonden. Interessant voor Suriname is dat het in de buurt van hetzelfde bedrag zou kunnen komen.


  Maak melding
 3. en dit vertellen deze idioten uit het westen ons terwijl zij dagelijks nieuwe wapens aan het testen zijn.zie maar Mali.Afghanistan,Irak enz enz.laten wij niet vergeten om te kijken naar team USA en China.

  grt Mundo


  Maak melding
 4. Milton, als de Europeanen zo dom geweest zijn om hun kostbare oerbossen om te hakken en daar lekker luxueus van leven (met een steeds groter wordend gebrek aan zuurstof), hoeven wij Surinamers niet zo stom zijn om hetzelfde te doen met onze bossen. Als je buurman zijn waardevolle vrouw en dochters gaat prostitueren en van de verdiensten daaruit luxueus gaat leven, ga je je vader toch ook niet aanraden hetzelfde met jouw eigen, geliefde en waardevolle moeder en zusters te doen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES