Adviseur krijgt eerder geld voor ‘vage prestatie’

23

PARAMARIBO, 8 mrt – KPMG Assurance Services krijgt ruim een miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vierhonderdduizend euro) in vier termijnen uitbetaald voor advies aan de regering. Op zich is dit niet vreemd. Maar volgens parlementariër Arthur Tjin A Tsoi zijn andere afspraken gemaakt voor het adviseren over het opzetten van een sociaalzekerheidsstelsel. Het oorspronkelijke betalingsplan heeft het over acht termijnen. En dan is er nog de toegepaste omzetbelasting, vijf procent. “Maar de OB in Suriname is acht procent.”

Het betalingsplan maakt deel uit van een contract tussen KPMG en het kabinet van de vicepresident. Tjin A Tsoi vindt het dan vooral opmerkelijk dat al een dag na de ondertekening, een afwijkende betalingsregeling wordt getroffen. Volgens de nieuwe regeling moet in april de laatste betaling plaatsvinden. Tjin A Tsoi zei in het parlement dit des te vreemder te vinden, daar niet duidelijk is wat er gepresteerd wordt of is: “Voordat alles geregeld is, is alles al betaald.” Weliswaar staat in het contract een aantal opdrachten genoemd.

Het gaat dan om een analyse van de sociale voorzieningen nu en het ontwerpen van een zekerheidsstelsel. Ook moet een blauwdruk worden vervaardigd van het management. Met de beste bedoelingen is dit niet in enkele maanden te realiseren. Het komt ook vreemd voor dat KPMG betaald wordt uit de pot Institutionele Versterking’ van het kabinet. Tjin A Tsoi heeft ook een brief gericht aan president Desiré Bouterse, waarin wordt gevraagd waarom nu al een adviseur is aangetrokken. De sociale partners zitten nog midden in het overleg over een sociaalzekerheidsstelsel.

23 REACTIES

 1. Alles wat dit kabinet doet is onduidelijk. Ze trekken een rookgordijn op, alleen enkel om hun eigen bankrekening te spekken. Ze kunnen gewoon hun klauwen niet thuishouden van belastinggeld. Stelletje beesten..


  Maak melding

 2. Bouterse probeert Chavez na te doen!! straks is het schijten in zijn broek!!

  PKMG??? en Bouta zei dat hij met zijn maten samen zo slim was!!!!

  Trouwens KPMG is van en uit Nederland.


  Maak melding

 3. Hier zie je de waarde van zwarten wat ze betekenen aan eigenwaarde dat ze hebben.Niets kunnen ze en gunnen het ook niet aan die het wel zouden kunnen.Alle projecten vergeven de zwarten aan de witten omdat ze denken dat ze dom zijn.Door het zelfbeeld wat deze mensen hebben denken ze dat een ieder dat heeft.De Afro Surinamer denkt dat na de witten hun de kennis in pacht hebben en als hun het niet zien zitten dan moet het naar de witten.
  Maar jammer genoeg kunnen de zwarten niets dus alles met een klein beetje verstand gaat naar hun meesters.
  Deze mensen laten hun eigen mensen denken dat ze lui en dom zijn.Opleidingen aan de jongeren laat te wensen over niets wordt gedaan zie de buitenlanders die ingehuurd worden door de buitenlandse bedrijven die daar werkzaam zijn.De buitenlandse bedrijven worden van opdrachten voorzien door de zwarten ze verkopen het land.


  Maak melding

 4. @ Savioen
  De Afro Surinamer denkt dat na de witten hun de kennis in pacht hebben en als hun het niet zien zitten dan moet het naar de witten

  Ik zal je vertellen waarom het aan de niet Surinamer wordt gegund en dat komt door vooringenomenheid.
  a) Iedereen weet dat de Surinamer in eerste aanleg corrupt is en dus bang dat het project op niets uitloopt.
  b) Zulk een groot project gebied diverse expertises dus de vraag “hebben de Surinamers deze in huis”
  c) Eenling visie en solistisch gedrag is het vaandel van de Surinamer. want kennis delen daar heeft hij geen weet van, bang als ie is dat hij dan zal worden ontmaskert. Dus geen goede dossier opbouw etc dus continuïteit gevaar aanwezig.
  d) Als project niet volgens plan wordt opgeleverd op wie zal de schade worden gehaald?
  e) KPMG heeft Internationaal een naam te verliezen de Surinamer niet want in Suriname heeft hij zijn baka mangs

  En zo zou ik een heel alfabet kunnen vullen.
  Consultants in Suriname worden van opdrachten voorzien niet omdat ze kundig en specialist zijn aar omdat ze vriend zijn van deze of gene (kruiwagens / baka mang die dan weer hun opdrachtgever betalen in geld of wat anders bijvoorbeeld gestrekt gaan)


  Maak melding

 5. Denk niet wit, denk niet zwart, maar in de kleur van je hart, is de titel van een liedje, waarom toch steeds dat gezeur over kleur, je bent toch allemaal Surinamer, wat ook je etnische achtergrond ook is.
  Er zijn toch capabele mensen in Suriname, die waar ook ter wereld een opleiding hebben gehad die in staat zijn om een dergelijk opzet voor een sociaal zekerheidsstelsel uit te voeren helemaal in een land met nog geen half miljoen inwoners. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, maar helemaal ondoorgrondelijk zijn de beweegredenen van dat zooitje wat zich regering noemt, om dit aan een KPMG te gunnen


  Maak melding

 6. -Er staat geschreven::::::

  Het plan maakt deel uit van een contract tussen KPMG en het kabinet van de vicepresident. Tjin A Tsoi vindt het dan vooral opmerkelijk dat al een dag na de ondertekening, een afwijkende betalingsregeling wordt getroffen.

  =De mensen die alles goed moeten keuren hebben zulke ZWARTE vingers dat ik mij niet kan voorstellen dat alleen KPMG verantwoordelijk hiervoor is.

  =Amerali
  =Wijdenbosch
  =Boutrese….

  =Vul maar in wie allemaal op de hoogte is van het contract.


  Maak melding

 7. Weer ongenuanceerd geschreeuw.
  KPMG is geen Nederlands of Witte onderneming. KPMG is internationaal en staat er wellicht 1 van de hoofdkantoren in Nederland omdat bij het tot stand komen van KPMG de Nederlandse inbreng wel groot was.
  K (Kraayenhof of Kleynveld oid) P (Peat) M( Maverick) G(Goedler) bestaat uit alle nationaliteiten ter wereld en zit overal.

  KPMG zit ook gewoon in Suriname maar ook op de Antillen en heeft ook genoeg zwarte, gele, rode en blanke partners en adviseurs.

  De specialist die geschikt is en beschikbaar is voor een opdracht kan ingezet worden. Het vervelende is dat men altijd de hoofdprijs betaald voor het intrappen van open deuren. Met gezond boeren verstand kan men het ook voor elkaar krijgen.
  Rapporten van dit soort Adviseurs zijn over het algemeen doekjes voor het bloeden en excuses zie wij hebben de beste adviseurs in de arm genomen. verwijt ons nu aub niets wij hebben ons best gedaan.

  Het resultaat zal het zelfde zijn als met BMC. zodra de lijken uit de kast komen vallen en de maatregelen pijn gaan doen wordt het rapport gearchiveerd en verzwegen.

  BMC is betaald en bedankt toen bleek dat implementatie ergens pijn zou gaan doen en dat er gewerkt moest gaan worden. BMC is bedankt toen duidelijk werd dat invoeren van werkende systemen, in combinatie met de Surinaamse werk attitude (ik moet dit doen dus kom op met die informatie) tot pijnlijke constateringen zou kunnen leiden. De lijken vielen uit de kast en toen moest BMC snel inpakken.

  Wat hier boven ook aangehaald wordt dit soort organisaties kunnen geen broodje poep verkopen aangezien zij een reputatie hoog te houden hebben in alle werelddelen (ook in China).

  Het is niet Zwart / Wit maar grijs met een streepje en een stropdas.


  Maak melding

 8. hihihihi redimusus blijven maar klagen. ze kunnen niets doen. bouta doe je ding mang. onze leider gaat welvaart brengen in sranang. daarom zeg ik sranang voorwaarts.


  Maak melding

 9. @Bigie Kill, het land Suriname is momenteel stuurloos, omdat de president en vice president het land uit zijn. -Dit mag helemaal niet en het in de grondwet staat.

  =Hebben zij wel een gevoel voor het volk.
  =leiders die geen bestuurlijk achtergrond hebben.

  =Dit maar goed praten en steeds schrijven dat men klaagt???????


  Maak melding

 10. tegen de tijd dat er nieuwe verkiezingen komen,is de

  staats kas leeg geroofd..

  dus het volk die movinas zal door blijven pinaren tot de dood hén schijdt..

  lang leve onze lijders..


  Maak melding

 11. @@ JOJO vergeet dan deze ook niet!!

  Ons moderne, duurzame hoofdkantoor is gevestigd in Amstelveen. Daarnaast hebben we 12 kantoren door heel Nederland. Zo zijn we dicht bij onze cliënten.

  Historie
  In 1987 ontstond KPMG uit 4 zelfstandige ondernemingen die gesticht werden tegen het einde van de 19e en begin 20e eeuw. KPMG ontleent zijn naam aan de oprichters van deze organisaties: Klynveld, Peat, Marwick en Goerdeler. Zij zijn de grondleggers van de huidige KPMG-organisatie.

  Leden Raad van Bestuur
  De Raad van Bestuur van KPMG Nederland bestaat uit Jurgen van Breukelen(voorzitter), Jan Gijsbert Bakker, Marc Hogeboom en René Vader.

  Mooi he??


  Maak melding

 12. Parlementariër Tjin A Tsoi is zeker niet gediend van rotzooi! Andere volksvertegenwoordigers kunnen zijn voorbeeld volgen. Hij kwijt zich op een integer wijze van zijn taak als politicus. Onduidelijkheid en verspilling zijn kenmerken van deze regering. Hebben de kiezers van de NDP het nog steeds niet door? Wanneer gaan de jongeren van de NDP kritische vragen stellen aan de president? Het lijkt alsof het bewustzijn van deze jongeren gekneveld is door hun lijder! De schulden op de schouders van deze jongeren worden steeds zwaarder en straks ook ondraaglijk! En waar gaat de president met al da geld? Goed antwoord, naar de begrafenis van Chaves. Let op, volk en jongeren! De president van SU gaat namens jullie een grote donatie doen voor het balsemen en 100 jaar onderhouden van het stoffelijk overschot van de president van Venezuela!


  Maak melding

 13. KPMG is een internationale accountants- en adviesorganisatie. Bij KPMG werken ruim 137.000 medewerkers in 144 landen. KPMG had in het boekjaar 2007/2008 (30 september 2008) een wereldwijde omzet van 22,7 miljard dollar.
  KPMG levert dienstverlening op het gebied van Audit, Belasting en Advies.

  KPMG is in 1987 ontstaan uit opeenvolgende fusies van diverse accountantskantoren.
  De letters staan voor de namen van de eerst oprichters van de toen nog aparte kantoren:
  Klynveld, begon in 1917 een accountantskantoor in Amsterdam dat later als Klynveld Kraayenhof & Co. bekend zou worden.
  Peat, begon in 1870 in Londen onder de naam William Barclay Peat & Co.
  Marwick, begon in 1897 samen met Roger Mitchell in New York onder de naam Marwick, Mitchell & Co.
  Goerdeler, was vele jaren voorzitter van een Duitse firma met de naam Deutsche Treuhandgesellschaft.
  In 1911 fuseren William Barclay Peat & Co. en Marwick, Mitchell & Co. tot een nieuwe firma onder naam Peat Marwick International (PMI). In 1979 fuseren Klynveld Kraayenhof & Co. (KKC) en de Deutsche Treuhandgesellschaft en McLintock Main Lafrentz & Co. tot Klynveld Main Goerdeler (KMG). In 1987 ontstond door een fusie van bovengenoemde firma’s KMG en PMI het huidige KPMG.

  Dus klets niet uit je nek.

  Dat er veel Nederlanders werken is een andere zaak.
  Nederlanders zijn bekend om hun kwaliteit, deskundigheid en ijver.

  Natuurlijk wil elke internationale organisatie eerst geld zien van een bananenrepubliek.


  Maak melding

 14. Dit denken maakt in wezen de zwarten kapot.Kijk wat voor kansen allochtonen hier niet hebben.Zelfs hoog opgeleiden krijgen niet een eerlijke kans op de arbeidsmarkt.Ik heb meer dan 40 jaren hier gewerkt en heb leiding gegeven aan meer dan 900 mensen en dat waren geen productie medewerkers.Als je het hier niet hebt kunnen inzien zal je het nergens in de wereld kunnen inzien.De Nederlanders zijn een van de hoog begaafde mensen en hier moet je het leren.Hier moet het kunnen overleven.Velen zwarten halen het niet al hebben ze een academisch titel.In mijn richting heb ik geen een zwarte gezien dat een project van a tot z zou kunnen begeleiden.En weet jij waarom niet.


  Maak melding

 15. Het gunnen van projecten aan eigen mensen wat ik persoonlijk mee gemaakt hebt en dit zou ik met naam en toe naam kunnen benoemen is dat het niets te maken heeft met kennis.Het heeft te maken dat een zwarte het gewoon niet gunt aan zijn eigen mensen en dit is de waarheid.Bouterse die zich zo anti witten voordoet kijk wat hij uitvoert.Zijn woorden zijn werk met witten en dit kan je zien.Wij kunnen het maar de kans krijgen wij niet.Jullie moeten wakker worden.Onze kinderen krijgen geen goeie opleiding ze worden voor lui en dom gezien.Dit is wat jullie leiders en ouders jullie leren.En wij geloven dat wij dom en lui zijn.Ik kan je voorbeelden laten zien dat wij niet lui zijn maar wat voor zin heeft het als het eigen ik kapot gemaakt is.De complexen gieren in onze lichamen.
  Het is niet een kwestie van zwart of wit maar van eigen kunnen.Zelfs een electromonteur wordt door de witte in gevoerd.De witte bedrijven hebben voet aan de grond om dat de overheid alle projecten aan hun gunt.


  Maak melding

 16. @ KOLO KOLO;
  Denk hier over na.
  Weet jij hoe de Chinese bedrijven tot stand zijn gekomen.
  Weet jij hoe Hyunday op gericht is.
  Weet jij hoe de ABN bank opgericht is.
  Deze kennis heeft een zwarte leider niet.Want hij/zij is bezig met alles te vernietigen en niet met opbouwen.
  Wat laten ze voor hun eigen kinderen achter. en dit is wat ze achterlaten voor het volk.Kijk waar ali nu zit.


  Maak melding

 17. Het inhuren van KPMG voor advies inzake een sociaalverzekeringsstelsel is niet nodig en waarom?

  Voor dit stelsel zijn 2 zaken van belang: de juridische haalbaar en de betaalbaarheid. Het eerste kan getoetst worden door de wetgevingsjuristen op binnenlandse zaken en het tweede kan getoetst worden door een surinaams consultbureau (bijvoorbeeld Tjon a Hung Consultancy)


  Maak melding

 18. Zaterdag 9 maart 2013 om 12:11 uur, door Savioen
  ……………………………………………
  @Savioen: Even een vraag!
  Zegt de naam Siegfried Aikman jou wat?

  Odi odi!!!


  Maak melding

 19. @Tedje zegt: Nederlanders zijn bekend om hun kwaliteit, deskundigheid en ijver.

  Waarom heb je de alles verpestende GIERIGHEID en oplichterigheid en hufterigheid er niet bij vermeld, Tedje?
  Paste het niet in jouw kraampje?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.