Lackin wil verklaring Marechaussee over SLM-incident

91

PARAMARIBO, 28 feb – “We hopen zo snel mogelijk vanuit Nederland schriftelijk van de Nederlandse Marechaussee gekregen te hebben wat zich daar heeft voorgedaan, voordat besloten wordt welke reactie Suriname geeft.” Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken over de spraakmakende controle van de Nederlandse Marechaussee aan boord van een SLM-toestel. De regering staat op een verklaring.

Vooral de indringende manier waarop passagiers zijn bejegend, roept vragen op. “Op grond van de informatie die we binnenkrijgen zullen we geëigende stappen nemen. Wat we willen is een verklaring van de Nederlandse autoriteiten over wat zich daar heeft voorgedaan. Het is nog onduidelijk, aan de ene kant hoor je dat het ging om drugs en aan de andere kant dat iemand vermoedelijk een wapen had aan boord”, zegt Lackin.

Beweringen in de media zijn niet afdoende. “Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan niet afgaan op insinuaties”, aldus Lackin. Daarom is ook de Surinaamse diplomatieke missie in Den Haag opgedragen om opheldering te vragen bij de Nederlandse autoriteiten. De actie van de Marechaussee is inmiddels besproken in de ministerraad. De ministers van Defensie en Justitie & Politie is gevraagd om informatie. Ook de lokale luchtvaartautoriteiten zijn aan het werk gezet.

91 REACTIES

 1. Meneer Lackin,

  Zorg eerst voor een 100% controle op zanderij.
  1.Want hoe kan een (vermoedelijke) wapen in een Surinaams vliegtuig komen.
  2. Hoe kunnen mensen met bolletjes telkens weer in het vliegtuig stappen.

  Meneer Lackmin hou op met uit je nek kletsen en ga je werk doen.

  Zorg dat deze dingen vanuit Suriname niet meer kunnen. Hou anders je mond dicht.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. Dit is ook zo een geval waar de Surinaamse Minister van BUZA niet weet waar hij zijn belkaag moet doen.
  Als het gaat om Diplomatieke vraagstukken dien je als Minister van BUZA ook bij je collega minister van BUZA van Nederland je vraag deponeren en niet bij de verkeerde Ministers in Nederland. Daar heb je als Minister van BUZA kontakt mee.
  Heel simpel Minister Lakhin, bij Min.v.BUZA moet terecht zijn.


  Maak melding

 3. Djamoe,

  Weet je dat de luchthavens van Amerika de
  best beveiligde luchthavens zijn ter wereld.
  En toch heeft het kunnen gebeuren dat er vanuit deze luchthavens aanslagen zijn gepleegd.
  Zijn dit soort dingen 100% te voorkomen? nee dus!
  Als mensen in hun hoofd halen om een misdaad te plegen dan kan een minister van welk land dan ook dat
  voor 100% voorkomen.

  Djamoe, op schiphol is zogenaamd 100% controle. Maar weet je hoe vaak ik gewoon kon doorlopen met mijn koffer vol met boes-metie, vis en ander soort dingen waar er een verbod op staat om mee te nemen.
  Zonder dat een douane in mijn koffer kijkt.
  Zo waterdicht (100% controle?) is de controle op schiphol nou!


  Maak melding

 4. Och ,volgens Lackin moet de slm piloot gewoon zeggen;
  Ladies en gentlemen ,dit is your captain speaking,
  er is melding gemaakt van een bom of een terrorist in de vliegtuig met wapen,Maaarrrr geen paniek we gaan ervan uit dat het een loos alarm kan zijn …maaarrrr als onze vliegtuig hierboven ontploft of als we gehijacked zijn geworden hebben we echt pech gehad!!

  Zie je dan niet dat je een IDIOOT BENT LACKIN!!


  Maak melding

 5. @100%
  Weet jij dan ook dat terroristen en smokkelaars altijd nieuwe manieren bedenken om hun duivelse plannen ten uitvoer te brengen!?
  De terroristische aanslag in amerika laatst ,zou je ooit gedacht hebben dat de terroristen als echte piloten die aanslag zouden uitvoeren ,NEEN toch?!
  Dat wil niet zeggen dat die 100% controle verwaarloosd moet worden!Die con trole moet er zijn . En jij als een vreemdeling kan niet bepalen voor een land of hun controle 0,10,15, of 100% moet zijn .


  Maak melding

 6. Lackin,
  Heb jij die vorige verklaring al ontvangen?
  JE ging ook zo tekeer over de politie inval thuis bij een Surinaamse diplomaat.
  Wanneer stuur je oorlogschepen richting Holland? met je grote paarse smoel.
  Straks gaan we horen dat Lackin wordt opgeofferd.


  Maak melding

 7. Mi Gado, de ‘zwartjes’ hebben weer een stok gevonden om ‘de witjes’ mee te slaan…

  Het was gewoon een standaard veiligheidsprocedure op Schiphol, omdat er melding was van een wapen of bom op de lichaam van 1 van de passagiers…

  Wat wil je dan? Dat men (na 9/11) doet alsof hun neus bloedt? Wees blij dat er in ieder geval één instantie is die de veiligheid van haar onderdanen wel serieus neemt.

  Daarbij komt; het vliegtuig had aanvankelijk 4 uur vertraging, omdat Baas hem als privé-jet had gecharterd voor zijn bezoek aan Afrika. Daarover zijn nul vragen gesteld.

  Nu had het vliegtuig 1 uur extra vertraging ivm. die wapen-controle en de Assemblee staat op haar achterste voeten (of moet ik ‘poten’ zeggen?).


  Maak melding

 8. Trouwens, het vliegtuig was de dag daarvoor door Bouterse persoonlijk ingezet als zijn privé-jet naar Afrika.

  Ik neem aan dat Baas niet zonder wapens op pad gaat, dus voor hetzelfde geld was het Baas die zijn Magnum .44 in het gangpad van de SLM-kist heeft laten vallen.

  Belt die gast een dag later op naar Schiphol;

  “Eh, brada! Check a kist disi, dan! Pe mi wapen de?!

  Je moet even voor mij zoeken, hoor!

  Ik zat business-class, gangpad 23a. En, e – me fergiti. Ik heb nog gegeven die stewardess een lekkere haal. Dus misschien dat die gun bij de toeristenklasse ligt.

  Zoek het even voor me, noh!”.


  Maak melding

 9. =Lackin als je wilt dreigen zou ik zeggen zoek een ander route voor de Surinamers die naar Suriname willen reizen. Misschien Guyana???

  =Lackin ik zou het niet erg vinden als men mij zou controleren, omdat ik veilig wil aankomen op bestemming.

  =De mensen die klagen moeten gaan beseffen dat het om hun veiligheid gaat.

  =lackin, spreek je volk aan om niet meer met drugs en bedreigingen het vliegtuig in te stappen zoals je baas dat gewend was of nog steeds is////

  =Shame on you


  Maak melding

 10. Ray,

  Dat is nou exact wat ik dus bedoel. Het is onmgelijk om
  een 100% controle waterdicht te krijgen.
  Jij bevestigd dus mijn stelling.
  Ik weet niet hoelang geleden je voor het laatst
  naar Suriname bent geweest.
  Maar mijn ervaring is dat elk passagier op Zanderij
  gecontroleerd wordt.
  Handbaggages worden overhoopt gehaald en je moet ook door zo’n scanner.
  Maar kennelijk is ook dat niet waterdicht.


  Maak melding

 11. Plato,

  Weet je dat het verzoek om toelating van een ander Nederlandse ambassadeur in Suriname nog steeds op het bordje ligt van Lackin?
  Als Nederland niet met een verkaring komt zou ik,
  als ik Lackin was, dat verzoek nog maar langer in de lade laten liggen.


  Maak melding

 12. =Lackin zie waarom er 100% controle is en hoop niet dat de Chinezen dat spul ook naar Suriname brengen, je weet zelfs wat je toen had ondertekent.::::

  28 Feb, 08:15

  Australië wordt steeds meer een lucratieve markt voor internationale drugs-netwerken door van zijn sterke munt
  De Australische politie heeft de grootste drugsvangst ooit gedaan. In een verzending van chemische reinigingsmiddelen die afkomstig is uit China, is meer dan 585 kilo drugs aangetroffen. Het gaat om methamfetamine, een illegale drug. De totale waarde van de drugs is US$ 448 miljoen.


  Maak melding

 13. @100%

  Maar dat bedoel ik ook!
  Kijk jij vervoert middelen in je bagage die illegaal zijn en je wordt niet gepakt en je lacht ,je bent blij want je hebt net een illegale ,strafbare feit uitgehaald zonder ervoor gestraft te worden.Jij schijnt een meester te zijn in het smokkelen van verboden goed!Hoeveel kilo’s aan coke heb je intussen al binnengesmokkeld?

  Je bent blij dat de 100% controle niet uitgevoerd worden maar boos als het wel degelijk naar behoren uitgevoerd wordt?!

  O,ja kijk het verzoek van de nederlandse autoriteiten voor een ambassade in Suriname…die document ligt in de lade van Lackin zeg je !
  Wel die documenten die mogen de nuizen eraan gaan knagen en hun nestje meebouwen. De surinamers ondervinden daar geen last van. Of die ambassade komt of niet ,iedereen reist van en naar Nederland -suriname,Jij toch ook!?En je smokkelt toch even vrolijk verder en je vraagt je toch niet af of de ambassade er al is of niet. Lackin kan het ook als toiletpapier gebruiken ,misschien heeft hij dat al reeds gedaan!

  Whahhahahahaaaaa….


  Maak melding

 14. Lackin, jij slome lakei van Bouterse, houdt je bigi moffo toch eens een keer.
  Jij ben net als je baasje uit op gedonder met NL.
  Moet er eerst een ongeluk gebeuren met een SLM kist voordat jij nu eindelijk eens beseft waarom dit soort controles gehouden worden?
  Door toedoen van jou baasje vertrok die SLM kist al met 4 uren vertraging en daarom waren onze landgenoten al over hun kookpunt, begrijp je dat niet?
  Wat een stuk onbenul ben je toch jongen, ga terug naar je boom en ga daar uithuilen uilskuiken.


  Maak melding

 15. Ray,

  Ik denk dat er een beetje een ‘spraakverwarring’ is tussen jij en ik.
  Ik heb namelijk nergens vermeld dat ik tegen 100%
  controle ben.
  Mijn stelling is dat het nagenoeg onmogelijk is om een 100% controle waterdicht te krijgen.
  En die stelling heb je dus ook bevestigd met jouw voorbeelden. Dus, neks no fout.


  Maak melding

 16. Ray,

  Ik denk niet dat de Nederlandse overheid het zou waarderen dat hun verzoek als toiletpapier werd gebruikt. Maar het is wel verleidelijk om het wel te doen.

  En inderdaad ik heb geen Nederlandse ambassade nodig om
  te kunnen reizen.
  Ergo wat mij betreft kan het verzoek van de Nederlandse overheid voor eeuwig in de lade bij Lackin
  blijven.


  Maak melding

 17. @Dhr. Henk Molenaar
  ‘Anders wat?’

  Als resultaat van de prima renderende cocassave-fabriekjes, goud- en bananenindustrie en de daarbij onevenaarbare kenniseconomie, heeft Suriname zich zo langzamerhand een positie verworven als wereldmacht waarbij ernstig rekening gehouden dient te worden met de mogelijke gevolgen hiervan. Men kan zich de vraag stellen wat de gevolgen zullen zijn van een dergelijke machtspositie in de wereld. Handelsoorlogen zijn hierbij niet uit te sluiten en een evenwichtig herstel van de Nederlandse economie zal ver weg lijken.


  Maak melding

 18. @100%

  Zolang passagiers zoals jij zullen reizen ,ja dan Neen die 100% controle zal niet genoeg zijn ,je zal nog altijd met een andere manier van smokkelen van verboden goed ,op de proppen komen. Hoe jij hetzelf beschrijft hier geloof ik dat jij zelfs plezier hebt wanneer jij de controle heb kunnen verslaan voor de zoveelste keer.

  En neen ,Nederland zal het niet niet leuk vinden dat hun documenten als toiletpapier gebruik worden ,maar dat moet je proberen Lackin eens wijs te maken.
  Kijk Lackin wil Nederland straffen omdat ze op eigen grondgebied een controle van 100% uitvoeren!
  En jij steunt Lackin en je hoopt dat de ambassade in Suriname nooit zal komen. Je denkt dat dit 1 manier van straffen kan zijn!Je hebt het mis!Het reizen tussen deze 2 landen op en neer gaat onverkort door.
  Als wraakactie mag Lackin 100% controle uitvoeren op de volgende KLM vlucht te Zanderij.Hij mag die fake bommelding dan zelf plaatsen,de enigen die gedupeerd zullen worden zullen de nederlanders van surinaamse afkomst zijn !Die 100% controle op Schiphol volgde na een bommelding en niet zomaar!


  Maak melding

 19. Er is maar één reden en dat is:

  Veiligheid!!

  Ze mogen blij zijn dat ze niet onder begeleiding van F16’s naar een plek achter op het vliegveld gedwongen werden te land.

  Helaas worden de verkeerde mensen de dupe van het beleid cq uitspraken van een President en min. op Buza.
  Jammer maar niet anders: Veiligheid boven alles. kluit belazerd en allerlei negatieve publiciteit over Nederland verspreid. Naast de drugs ellende wil men niet nog meer problemen erbij.


  Maak melding

 20. @ioo%
  Over welke feestje heb jij het!
  Ik heb het over ernstige zaken die serieus genomen moeten worden ..en jij ..waarover had jij het de hele tijd dan?!!


  Maak melding

 21. Als of nederland veiligheids kwesties en protocollen met Suriname gaat bespreken. Schiphol maakt geen grappen met terroristen of mensen die wapens aan boord smokkelen. Welterusten Lackin droom lekker verder..


  Maak melding

 22. Hoezo optreden, waar kan dat vliegtuig anders landen.
  Brussel?
  Parijs?
  Dusseldorf?

  Je zult die arme opstandige en lawaaierige passagiers dan horen protesteren. Op deze luchthavens hebben ze helemaal geen boodschap aan protesterende passagiers en worden ze ook 100% gecontroleerd en kunnen ze nadien nog minimaal 2 uur extra reizen voor ze thuis zijn.

  Lackin denk na voor dat u Ketelmuziek gaat maken.

  Het lijkt er meer op dat men even zorgvuldig op zoek geweest is naar restanten van de trip naar Equatoriaal Guinee. Poeders kunnen ze goed traceren. Gezien de toespraken na dit bezoek moet er aan boord van dit vliegtuig aardig gesnoven zijn.


  Maak melding

 23. 100%, onze smokkelaar en koerier heeft zelf het antwoord gegeven waarom er geen 100% maar 1000% cxontrole op Schiphol moet plattsvinden op de vluchten uit Surimaribo.
  En ik wacht vol spanning op de tegenmaatregelen van Lackin en zijn overige politieke delinquenten.
  1000% CONTROLE NU !!!!!!!


  Maak melding

 24. domme Lackin, doe mij een lol, en hou je smoel. Ga met je piemeltje spelen lackin, daarvoor ben je in de wieg gelegd.Mede dankzij een gestoorde bouterse mag je een pak aan en nadenken. En als een idioot na gaat denken doet hij alles fout. Een idioot die nadenkt is gevaarlijk.


  Maak melding

 25. @ beste 100%
  Ik zal ik toch van repliek dienen. U en ik zijn niet tegen de 100% controle. Dat staat vast.
  Kunt u mij dan het verband uitleggen tussen de drugscontrole van het SLM vliegtuig en de weigering van Lakhin om de Nederlandse ambassadeur te ontvangen?


  Maak melding

 26. Donderdag 28 februari 2013 om 13:34 uur, door 100%
  Plato,

  Weet je dat het verzoek om toelating van een ander Nederlandse ambassadeur in Suriname nog steeds op het bordje ligt van Lackin?
  Als Nederland niet met een verkaring komt zou ik,
  als ik Lackin was, dat verzoek nog maar langer in de lade laten liggen.

  Als Sur.Nederland wil pesten,dan hebben de bakra’s heel wat middelen te over om de Suri’s te pesten.De suri’s hebben veel meer te verliezen.Zonder hun toestemming komt Naarendorp ook niet aan bod in Parijs.


  Maak melding

 27. Het is schering en inslag met de Nederlanders hoe ze buitenlanders behandelen als vuil.Velen trachten het goed te praten of aan te geven neem een om weg en ga via Guyana.Dit zou niet verkeerd zijn.Maar jammer genoeg is er geen eenheid bij de zwarten.Dan had deze wereld anders uit gezien.Gisteren kwam mijn dochter uit het midden oosten op Schiphol aan waar ze zakelijke gesprekken had gevoerd met de aldaar gevestigde multinationals.Ministerie van
  Buitenlandsezaken was op de hoogte van haar reis.Toch werd ze uit de rij gehaald voor controle.Deze witten weten precies wat ze doen ze willen je laten voelen dat je minder bent.Er zit gedachte achter wat deze mensen doen ze zijn geen type Venetiaan die handelt zonder te weten waar hij mee bezig is.Zie zijn zoon Bouterse die op het weg als zijn vader bezig is.
  V.b. Ik was met een witte leraar in de auto op weg naar een klant.Hij vertelde mij dat een marokaanse jongen hem een mep had gegeven.Ik vroeg hem van wat heb je dan gedaan.Hij zei ik heb hem subtiel aangepakt en zorg gedragen dat hij van school weg is gegaan.Deze man heeft die jongen zo gemanipuleerd dat hij door frustratie van school ging.Bij het horen van dit verhaal had ik de neiging deze man uit de auto te schoppen.Hij had die jongen geestelijk kapot gemaakt.
  Dit doe je niet met een kind.Vele zwarte kinderen halen het niet omdat het op school niet makkelijk voor hun is.Ouders zijn met hun eigen bezig waar de aandacht naar het kind niet optimaal is.Uit eindelijk krijgen de kinderen de schuld.Jammer dat de zwarten dit niet inzien.Vroeger hadden ze het over zwarte scholen nu hoor je ze niet meer omdat gebleken is dat zwarte kinderen de beste kunnen zijn.


  Maak melding

 28. Lafing wil eens juist aangeven met wat voor gemak(liegen) hij het Su volk voor de gek kan houden,want met die hele grote mond heeft hij niks nieuws,niks geweldigst gezegd.Want er is geen enkele dreiging vanaf die perconferentie van deze toneelspeler/grappenmaker gezegd of gekomen.Valse kerel,Liegbeest even Stom als de stemmers van je dombo .Odi.
  Glenny.


  Maak melding

 29. Beste Savioen. Enkele weken geleden vroegen Marokkanen waarom ze zo weinig op TV kwamen.

  De oplossing: Opsporing Verzocht wordt nu drie keer herhaald……


  Maak melding

 30. maar Henk Molenaar, wees eerlijk, jullie hollanders zijn behoorlijk gestoord. waarom geef je het niet toe. De buitenlanders vreten ook geen stront om dit in te zien.


  Maak melding

 31. Savioen: “Deze witten weten precies wat ze doen ze willen je laten voelen dat je minder bent.Er zit gedachte achter wat deze mensen doen ze zijn geen type Venetiaan die handelt zonder te weten waar hij mee bezig is.Zie zijn zoon Bouterse die op het weg als zijn vader bezig is.

  Types als Savioen hebben bewondering voor veroordeelde criminelen als Dino Bouterse….

  I rest my case..

  Even wipikdia raadplegen

  Dino Delano Bouterse (Steenwijk, 27 september 1972) is een Surinaamse crimineel en de leider van de Surinaamse speciale anti-terreureenheid Counter Terreur Unit (CTU)[1].

  1994 werd Dino verdacht van de verdwijning van drie Brazilianen en van het opdracht geven tot een ripdeal, een roofoverval op cocaïnedealers.[2] Dino werd samen met Marcel Zeeuw (die net als de vader van Dino verdachte is in het Decembermoorden strafproces) gearresteerd en zat ongeveer vijf maanden in voorarrest, maar toen de zaak voor de rechter kwam, trokken de getuigen hun verklaring in.
  In 2002 werd Dino verdacht van de diefstal van twintig automatische AK47 geweren en 51 pistolen uit het magazijn van de Centrale Inlichtingen en Veiligheidsdienst (CIVD) van Suriname. Hij werd tien maanden gezocht, maar uiteindelijk werd hij op 12 juni 2003 op de luchthaven van Curaçao met een vals Nederlands paspoort gearresteerd. Dino werd door Curaçaose justitie uitgeleverd aan Suriname waar hij werd aangeklaagd wegens wapenhandel. Medeverdachte Jochem Brunings trok na een gesprek met de advocaat van Dino, Irvin Kanhai, zijn belastende verklaring in en Dino werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
  In september 2004 werd Dino aangehouden in verband met een enorme vondst aan illegale zware wapens in een autospuitbedrijf in een buitenwijk van Paramaribo. Tot de in beslag genomen partij behoorden AK47 wapens en munitie, handgranaten, granaatwerpers, mortieren, dynamiet en satellietapparatuur. Het Surinaams Openbaar Ministerie had inmiddels, door samenwerking met de Braziliaanse justitie, ook al genoeg bewijs dat Dino actief was in de drugscriminaliteit. Op 11 augustus 2005 werd Dino in Paramaribo tot acht jaar celstraf veroordeeld wegens internationale drugshandel en wapensmokkel. Dit proces werd gekenmerkt door een groot aantal bezwaren die de advocaten van Dino, waaronder Irwin Kanhai, herhaaldelijk opwierpen en die door de rechter steeds werden verworpen. Van de acht jaar celstraf die Dino opgelegd kreeg, heeft hij maar drie uitgezeten.[3][4]
  Dino zou Chan Santokhi, toen deze nog hoofdcommissaris van politie was, hebben bedreigd toen hij hem liet arresteren. Toen Dino het politiebureau werd binnengebracht zou hij, doelend op Santokhi, geschreeuwd hebben: “Waar is jullie baas? Dan kan ik hem een fax sturen”. Een verkapt dreigement.[5]

  Dino in de voetsporen van papa…

  En Savioen klapt vol bewondering


  Maak melding

 32. Lakhin moet het ‘Schiphol incident’ niet politiek gaan misbruiken door nationalistische gevoelens op te roepen. Lakhin kan niets doen in deze kwestie. Hij heeft zijn eigen slljk te slikken. Het weigeren van de NL ambassadeur doet Suriname eerder kwaad dan goed. Rancune is niet op zijn plaats.
  Advies aan deze Lakhei:
  herstel de betrekkingen met NL door ontvanst van de NL ambassadeur en ga samen aan tafel om beleid te maken teneinde de drugshandel GEZAMENLIJK het hoofde te bieden!

  Plato.


  Maak melding

 33. @Savioen en vele anderen, dit is precies wat Bouterse doet. Als je kritiek hebt op iets of iemand zijn handelen ben je gelijk een verrader.
  =Je wordt van alles en nog wat uitgemaakt.

  =Weet je wat, als jullie in Nederland wonen zou ik zeggen, neem je koffers en ga terug naar Suriname en vraag Bouterse jou te ondersteunen.
  =Kom daar dan op voor je eigen volk.


  Maak melding

 34. EVEN HET ARCHIEF RAADPLEGEN.

  Hendrik Colijn was een Nederlands militair en politicus van de Anti-Revolutionaire Partij. Van 1925 tot 1926 en van 1933 tot 1939 was hij in vijf kabinetten minister-president.

  Colijn was als officier bij gepleegde wreedheden betrokken in Indonesië, zoals blijkt uit een lang na zijn dood gepubliceerde brief:

  “Ik heb er een vrouw gezien die, met een kind van ongeveer half jaar op de linkerarm, en een lange lans in de rechterhand op ons aanstormde. Een kogel van ons doodde moeder en kind. We mochten toen geen genade meer geven. Ik heb 9 vrouwen en 3 kinderen, die genade vroegen, op een hoop moeten zetten en doodgeschoten. Het was onaangenaam werk, maar ’t kon niet anders. De soldaten regen ze met genot aan hun bajonetten.”

  Deze vrouwen en kindermoordenaar. Deze oorlogsmisdadiger is tot 5 keer toe gekozen als premier van Nederland. VIJF KEER.


  Maak melding

 35. Pongopsaqoui,
  Wat jij een geestelijke zieke stuk vreten.
  Wat wil jij eingelijk duidelijk maken?
  Hitler is ook 1934 tot 1945 gekozen tot staatshoofd .
  Moeten wij daarom Bouterse zijn gang laten gaan?
  omdat mijn buurman een crimineel is dan mag mijn zoon of broer ook moorden volgens jou paarse theorie..Wanneer ben jij geboren pongo idioot?


  Maak melding

 36. O, ging het over SLM? Omdat ik bij elk onderwerp die ik bekijk steevast de volgende woorden/zinnen tegenkomt:
  Bouterse, Amnestie, december, moordenaar, drugsdealer, Surinamers zijn idioten omdat ze een moordenaar kiezen,
  Fatsoenlijke landen kiezen geen moordenaars, enz

  Spiegeltje, spiegeltje.


  Maak melding

 37. Lackin; je hebt helemaal gelijk! deze autistische racisten moet nu eens halt worden toe geroepen!
  het verkrachten en aanranden van onze landgenoten op Schiphol moet stoppen!


  Maak melding

 38. heren heren hern,,

  laat die hoofd verdachte moordenaar zelf zijn bek open trekken en niet zijn voetoe boy lackien..

  als deze man ddb ballen heeft laat hij dan persoonlijk mee reizen met de s.l.m naar den-haag en zijn beklaag komen doen..

  hij moet niet lullen tussen al die movinas die neet-eens weten waarover het gaat..


  Maak melding

 39. Als je je afvraagt waarom die ongein van 100% plaatsvind, het volgende: ze zullen de controle nooit bij een moslimvlucht doen, als ze met hun poten aan een moslima komen hebben ze een probleem. Binnen de kortste keren wordt de boel dan opgeblazen….

  Donkere vrouwen vernederen, dat doen ze wel.

  @tip: havens


  Maak melding

 40. @Savioen en vele anderen lees dit stukje even:::::

  28 Feb, 16:00

  Scholieren van Suriname en Nederland tijdens het mediadebat woensdag.
  Tijdens een debat tussen Vwo-scholieren uit Suriname en Nederland bleek dat onderbouwen van een visie niet uit de mouw geschud kan worden. De Nederlandse leerlingen kwamen beter uit hun woorden en konden hun stelling over ‘Onderwijs en Ontwikkeling’ goed uitleggen. Jongeren van Wolfeet van Borselen Tweetalig uit Rotterdam en die van E.P.Meyer Lyceum hielden woensdag een debat in Asewatono.


  Maak melding

 41. Baas en zijn Lakei trekken zich, terecht of onterecht, niets aan van wat Nederland van hen vindt of wat Nederland wil dat er in Suriname gebeurt, Nederland is b.v. tegen de amnestiewet, dat kan ze niets schelen, Nederland wil graag een ambassade in Paramaribo, zij verdommen dat, Nederland wil dat Baas gratis komt logeren in de Bijlmerbajes, geen haar op hun hoofd denkt daaraan. Waarom denken deze twee staatslieden van wereldformaat eigenlijk dat Nederland zal doen wat zij willen?


  Maak melding

 42. Lackin, de lakei van DDB denkt een punt te kunnen maken in NL?
  Vergeet het toch klein kind die je bent, je stelt niets voor, al denk je zelf van wel.
  Als je baasje straks een zondebok zoekt ben jij de eerste die hij vooruit schuift hoor, vergeet dat niet.
  Daarnaast kun jij eisen wat je wilt, alleen zullen ze daar in NL hun kont afvegen met jou eisen.
  Jij en je baasje hebben nog veel meer verklaringen af te leggen tegenover NL, begin daar eerst maar eens mee.
  Als jij zo door blijft gaan zullen er straks totaal geen vluchten meer worden geaccepteert vanuit SU.
  Ben je daar op uit?
  Wil je nu werkelijk dat NL de SLM gaat blokkeren in de europese luchtruim?
  Wanneer ga je eens zelf nadenken voordat je je grote mond open doet?
  Straks wil je met knikkende knieën naar NL als je baasje jou de das om gaat doen.
  Ik hoop voor jou dat je dan meteen retour wordt gestuurd omdat je te boek staat als ongewenst persoon.
  Dat ben je hier in SU inmiddels ook al, dus ga je grote mond dicht houden hoor voordat die dicht getimmerd wordt.


  Maak melding

 43. Aangezien de SLM-vliegtuig Surinaams bezit is en er veel Surinamers aam boord waren, heeft de Surinaamse regering natuurlijk het recht om een verklaring van Nederland te vragen van wat er eigenlijk is gebeurd.


  Maak melding

 44. Het diplomatieke gehalte van de regering Bouterse om deze zaak op te lossen is schrikbarend laag. Men is terzake zeer ondeskundig en men vervalt in ‘straattaal’ en ‘bluf’. Op deze wijze schaad men de belangen van alle Surinamers waar ook ter wereld.


  Maak melding

 45. @ Who cares
  Ook al zijn ze geleased zal een slm vliegtuig een Surinaamse registratie krijgen. Ook is het zo dat de of een Leasmaatschappij in de overeenkomst zal zetten dat je met het geleaste (vliegtuig) geen stoute dingen mag doen maar dat de maatschappij (in dit geval Surinaams) het feitelijke beheer voert en verantwoordelijk is.

  Waarom iemand voor dombo uit maken voor zo iets.

  De Surinaamse regering heeft lijkt mij de plicht om via de daarvoor ingerichte kanalen eventuele onheuse acties , en zeker wandaden aan de kaak te stellen.

  Het vervelende is dat mini ster Lackin denkt dat via de krant en/of rechtstreeks bij de marechaussee te kunnen doen. Hij heeft hellaas niet de lef om de vraag bij buitenlandse zaken of de Nederlandse ambassade in te dienen omdat men er dan vergif op kan innemen dat hij zijn verzoek met tig vormfouten retour krijgt.

  De weg die hij nu volgt is voor binnenlands gebruik en zal niks oplossen. De marechaussee leest de Surinaamse krant niet en heeft geen enkel idee wie mini ster Lackin is.


  Maak melding

 46. Dit gezeik en nog meer zal nog even aanhouden, en onderling zal het gesust worden, de mensen eromheen maken zich druk. Na een tijdje zal je weer zoiets hebben.


  Maak melding

 47. GM, HEREN/DAMES

  LACKIN wil verklaring SCHIPHOL.
  Laat hij even naar WAGENINGEN gaan waar hij verantwoording moet afleggen aan dat arme volk daar.
  Die kinderen weten van geen A of B. Laat hij en zijn “president” daar gaan vertellen wat ze in de jaren 80 daar hebben gedaan.(JE WIL HET NIET WETEN)
  Er zijn bewijzen daarvan maar de mensen zijn zo bang om hun mond open te doen. LAAT ZE VERTELLEN OVER DAT GEBOUW TEGENOVER DIE MULO SCHOOL WWAR BOUTERSE VERBLEEF,WAT ER DAAR ALLEMAAL GEBEURDE. LAAT ZE NU DURVEN HUN MOND OPEN DOEN .

  HET ZIJN NU HUN KINDEREN DIE TOL BETALEN

  DIE ARME KINDEREN WETEN VAN NIETS

  WAAR IS LACKIN….WAAR IS BOUTERSE EN DE REST DIE DAAR WAREN?????


  Maak melding

 48. Ze stappen zo over een internationale veroordeling van 12 jaar en een strafproces van 15 moorden heen waar hun eigen president de hoofdverdachte van is, geven voor de zekerheid de hoofdverdachte amnestie en nu maken een poppenkast over een oponthoud van een vliegtuig op een vliegveld. Lachwekkend en niet serieus te nemen.


  Maak melding

 49. @Who cares
  t.a.v. de reactie van vrijdag 1 maart 2013 om 09:18 uur.

  Ze zijn niet te stoppen met al die onzin!
  Ik heb sterk het idee dat we op dit forum te maken hebben met de NDP-onderlaag (ver en ver onder de onder de zeespiegel)!


  Maak melding

 50. MEDUSA: De NDP-clan kent alleen maar een onderlaag, er bestaat bij hen niet zoiets als een midden en bovenlaag.Allemaal uitschot van de bovenste plank.


  Maak melding

 51. JOJO: Geleased is geleased, dat maakt de SLM geen eigenaar.Zoek het woord maar op in de Dikke van Dale.
  Als je een huis huurt ben je huurder en geen eigenaar!!!


  Maak melding

 52. die bakra bassie heeft groot gelijk,als je in holland wil komen,moet je voldoen aan de hollandse eisen,zoniet blijf dan maar weg..

  sme heeft ook eisen aan de suri/neds gesteld,maar niet aan die chinezen,die doen wat ze willen in surbo..

  lul niet verder,als je je vernederd voelt,waarom kom je dan hier..


  Maak melding

 53. als ik de regering was,,zou ik direct de s.l.m. verbieden naar holland te vliegen..

  onmiddellijk via Parijs ,want Frankrijk is de poort naar Europa en dat is waarschijnlijk de reden dat holland de teugels strak houdt voor de s.l.m.en de suris.


  Maak melding

 54. @ Pawiro

  je bent je identiteit kwijt en mentaal slaaf aan een identiteit die je niet bezit maar gevangen houdt

  Hoe zou het zijn als mensen uit Indonesië en Amerika en ander landen die ooit een kolonie was uit zien als ze metaal nog zo slaaf als jou zouden denken

  Emancipate your self for mental slavery PAWIRO and free your mind


  Maak melding

 55. HERMAN S Emancipate yourself from mental slavery non but yourself can free your mind:
  Je kan alvast het goede voorbeeld geven door jezelf te bevrijden van de slaafse houding, en slavenmentaliteit ten opzichte van je Pres. massamoordenaar en drugsdealer die je mentaal, sociaal in de houdgreep heeft.


  Maak melding

 56. vind je het gek als een slm vlucht totaal gecontroleerd wordt of het geen nu gebeurd is.Als ik van een goede vriend soms hoort die als jurist is verbonden aan schiphol hoeveel er gearresteerd wordt bij elke vlucht in verband met drugs dan moet lackin zijn bek dicht houden.


  Maak melding

 57. lacking heeft gelijk om een verklaring omtrend die incident aan de nederlandse overheid te vragen.
  geen omwegen maar de juiste reden weerom dat plaats gevonden heeft.
  en als nederland geen duidelijke verklaring heeft”zal het duidelijk moeten zijn dat het om een bepaalde politieke reden is en niet zoals vermeld door een telefoontje.
  wat wil nederland hiermee berijken of duidelijk maken.
  het nederlandse verzoek voor een ambasade in suriname mag wat mij betreft afgewezen worden omdat het geen goede zamen werking gaat worden.
  en het zakelijk contact mag ook in mindere maten,”vanwege nederlandse baserig gedracht zal het allenmaar zakelijke conflikten met zich mee dragen.
  suriname is goed onderweg en heeft nederland niet nodig om uit te komen maken wat wij of hoe wij onze zaken moeten regelen,en dat word bewezen.


  Maak melding

 58. @ Who cares
  Haha Who cares het gezegde de pot verwijt de ketel is zeker op zijn plaats

  Een ding is duidelijk time will tell

  Surinamers gaan nooit stoppen om richting Nederland te gaan en het is hun goed recht als wereld burger . Zoals elke Surinaamse Nederlander en ras echte Nederlander recht heeft om Suriname te bezoeken als wereld burger . Ik ben trots als Surinamer dat Surinamers hun Mede wereld burgers met respect behandelen dat kunnen wij niet zeggen van Politiek den Haag en delen van de inwoners en respectloze mensen als Who cares. De Schuilnaam die je gebruikt geeft precies jou persoonlijkheid aan .

  De vernederingen die Surinamers moeten ondergaan om hun Familie te bezoeken als wereld burgers of als gewone toerist gaat in de toekomst ophouden het is een kwestie van tijd dat hun gedrag ze uniek gaat maken als ongeciviliseerde samenleving dat ze zich gaan schamen in de toekomst .

  Elke gebeurtenis schuif je in de schoenen van jou gehate personen en probeer je een ieder onder een kam te smeren . wie is slaaf ?????
  Wat hebben de onschuldige mensen te maken met jou frustraties je heb echt hulp nodig man en zo velen op deze forum die hun frustraties bot willen vieren .
  Elke reactie is steeds het zelfde op welke actuele zaak of gebeurtenis dan ook hehe .

  Hier een voorbeeld hoe het moet Zoals een jurist uit nederland hier onder verwoord.
  Ik ben van mening dat de 100%-controle waarbij dwangmiddelen op een persoon wordt toegepast mogelijk een inbreuk vormt op de persoonlijke levenssfeer (ofwel het recht op privacy) zoals vervat in artikel 8 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten Van de Mens. In artikel 8 lid 1 EVRM is bepaald dat een ieder recht heeft op respect voor zijn privé leven. Inmenging door het openbaar gezag in de uitoefening van dit recht is toegestaan ter voorkoming van strafbare feiten. Bij de beantwoording van de vraag of een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer (8 EVRM) gerechtvaardigd is:

  i. dient te worden onderzocht of de inbreuk makende handeling een legitiem doel dient en of zij een geschikt middel is om dat doel te bereiken (het noodzakelijkheidscriterium);

  ii. moet worden onderzocht of de inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de burger evenredig is in verhouding tot het belang van de Nederlandse Staat bij het bereiken van het beoogde doel (het proportionaliteitsbeginsel);

  iii. moet worden onderzocht of het doel redelijkerwijs op een minder ingrijpende wijze bereikt kon worden (het subsidiariteitsbeginsel)

  Reikwijdte
  Met betrekking tot de strekking en reikwijdte van artikel 8 EVRM is van belang dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens op 12 januari 2010 in de zaak van de heren Gillan & Quinton tegen het Verenigd Koninkrijk een arrest heeft gewezen waarin de strekking en reikwijdte van artikel 8 EVRM aan de orde is geweest. De belangrijkste rechtsvraag luidde of het toekennen en het uitoefenen van een ruime discretionaire bevoegdheid ter voorkoming van terrorisme een ontoelaatbare inbreuk kan vormen op artikel 8 EVRM. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens bevestigt in voormeld arrest nogmaals en uitdrukkelijk hetgeen reeds in eerdere uitspraken was beslist: preventief fouilleren is een inmenging in het privéleven van een burger.

  Het is thans zo dat de Nederlandse overheid louter op basis van empirische- en ervaringsgegevens vluchten komende vanuit Suriname, Aruba, Curaçao (en een aantal andere landen) als risicolanden heeft aangemerkt. Het is echter nog maar de vraag of het louter geografisch criterium op basis waarvan vluchten komende vanuit Suriname, Aruba, Curaçao (en een aantal andere landen) door Nederland als risicolanden zijn aangemerkt voldoet aan de vereisten gesteld door artikel 8 EVRM. Ik meen van niet aangezien het uitsluitend hanteren van een geografisch criterium om personen aan boord van een vliegtuig allemaal als verdachte aan te kunnen merken een onvoldoende objectieve maatstaf vormt en dus ontoereikend is om een inbreuk op artikel 8 EVRM te kunnen rechtvaardigen. Daar komt nog bij dat de bevoegde ambtenaren van Justitie en de douane op Schiphol nagenoeg uitsluitend op grond van intuïtieve en subjectieve inzichten handelen. En juist daarin zit naar mijn mening het risico dan naar willekeur gehandeld wordt en dus en het gevaar van discriminatoir handelen.

  O.H.A. Mo-Ajok


  Maak melding

 59. ‘Politieke figuren stagneren luchtvaartdienst’

  Graag uitleg van Lackin over deze kritiek

  – Er zijn nog te veel leidinggevenden binnen de luchtvaartdienst, “die geen kaas hebben gegeten van de dienst”. Dit stelt Clyde Sabajo, de ondervoorzitter van de bond van luchtverkeersleiders (Satca). Door de jaren heen zijn loyalisten van politieke partijen op deze posten geaccommodeerd, weet Sabajo.

  Hij benadrukt echter dat leidinggevenden voldoende kennis van het vak moeten hebben. Vooral op posten zoals die van hoofd van de luchtvaartdienst en hoofd van het opleidingsinstituut moeten er vakbekwame personen geplaatst worden. Sabajo vraagt zich af waarom niet ervoor gekozen wordt om ervaren luchtverkeersleiders in deze functies te benoemen. Hij concludeert: “Wanneer dingen jarenlang verkeerd gaan, dan schort er iets aan het management.”


  Maak melding

 60. HERMAN S: Ik heb allen je eerste allinea gelezen, de rest sla ik over want je kent mijn slagan: THE LONGER THE EXPLANATION, THE BIGGER THE LIE.

  En om op je eerste allinea terug te komen:Van wie zou ik mij moeten bevrijden? Mentaal en of fysiek?
  En Nederland gaar er zelf over wie het land binnenkomt en niemand anders, net zoals Suriname erover gaat wie ze wel of niet binnenlaten.
  En je maffimaatje Lackin kan zoveel willen, maar Den HJaag gaat over zijn eigen antwoorden. LACKIN kan wachten tot die een ons weegt.
  Laat Lackin bezig houde met het Surizooitje en de beroepspolitici en het andere steeltuig in zijn regering wannabee!


  Maak melding

 61. @ Who cares

  Steeds weer meer van het zelfde ( beschuldigingen verwijten )as usual

  De reactie van jou is steeds meer van steeds minder totdat jij niks meer weet .

  Een IQ & EQ test voor jou

  Alle zwarte beesten zijn koeien zijn alle zwarte beesten koeien .

  Geeft antwoord op de test en iedereen op deze Forum zal beoordelen of je bent geslaagd

  De oordeel zal maken of je recht heb om als normaal mens te reageren

  succes


  Maak melding

 62. @ Who cares

  trouwens je slogan slaat op niks

  en het is slogan geen slagan ziedaar ik lees en probeer je positief te begrijpen

  succes met de test


  Maak melding

 63. HERMAN S:Dat je mn slogan niks vind daar was ik al bang voor.En dank voor de correctie slagan/slogan, dat wist ik nog niet!!

  En IQ/EQ testjes doe ik bij instanties of personen die daarvoor geleerd hebben.
  Maar omdat je zo graag aan testjes doet heb ik er een voor jou: Schelden en tieren, niets te vieren, dom gel*l want het is een nul!! antwoord graag.


  Maak melding

 64. lackin kan wachten tot hij een ons weegt,maar antwoordt krijgt hij niet uit den-haag.

  als deze lackin een diplomaat opleiding gehad zou hebben,zou hij de nederlandse ambassade in sme een brief schrijven in goed nederlands om uitleg, wat er

  gaande is op schiphol..

  maar helaas zijn nederlands is van onder geschikte waarde hij kan tijdens een borrel wel wat lullen maar verder houdt het op..

  hoeveel succes heeft hij tot nog toe geboekt tijdens zijn ministerschap buitenlandse zaken..


  Maak melding

 65. @ Pawiro

  je bent je identiteit kwijt en mentaal slaaf aan een identiteit die je niet bezit maar gevangen houdt

  Hoe zou het zijn als mensen uit Indonesië en Amerika en ander landen die ooit een kolonie was uit zien als ze metaal nog zo slaaf als jou zouden denken

  Emancipate your self for mental slavery PAWIRO and free your mind


  Maak melding

 66. De heer Lackin kan wel een verklaring van de Marechaussee willen. Denk toch niet dat ze inhoudelijk op de zaak ingaan.


  Maak melding

 67. s.i.m zit met zijn billen vast aan schiphol en kan nergens anders heen..

  voor alle andere lijn-diensten vliegt de s.l.m leeg rond..

  dank zij de suri/neds hebben ze nog enig inkomen..

  dus wees dankbaar..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.