‘We houden Suriname en Surinamers niet voor de gek’

95

PARAMARIBO, 28 feb – “We houden Suriname en Surinamers niet voor de gek.” Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, Buza, over de heisa rond topdiplomaat Albert Ramdin. Al zeker twee maanden geleden is Ramdin op de hoogte gesteld van het Surinaamse standpunt. Kandidatuur voor het voorzitterschap van de Organisatie van Amerikaanse Staten, is iets te hoog gegrepen.

Alvast moet rekening gehouden worden met tradities binnen de oudste regionale politieke organisatie. Het is of het één of het ander voor de twee grootste blokken, het Caribisch gebied en de Latijns-Amerikaanse landen. “Als uit informatie blijkt dat niet voldoende draagvlak te halen is voor deze kandidaat, die al twee keer is gekozen tot assistent secretaris-generaal, dan moeten we een duidelijke keus maken”, zegt Lackin. Het draagvlak zou te smal zijn.

In elk geval niet genoeg om een redelijke kans te kunnen wagen. “Als de Caribische landen gaan voor de post van secretaris-generaal, betekent het dat de andere post naar de Latijns-Amerikanen gaat. We moeten een duidelijke keus maken, omdat we niemand voor de gek willen houden, zeker Ramdin niet”, aldus Lackin. Hij ziet de diplomaat zich nog lang inzetten voor de buitenlandse dienst. “het is beslist niet zo dat Suriname een Surinamer laat vallen.”

95 REACTIES

 1. Het liegen zit de paarse criminele organisatie met Lackin en DDB voorop in de genen.
  Afserveren dit soort spookpolitici en antidemocratische dictatoriale despoten en praatjesmakers.


  Maak melding

 2. whoehahaha…..krijg buikpijn van het lachen…moest hij niet zeggen “we WILLEN Su en de Suri’s niet voor de gek houden”. Alles wat de klok slaat bij deze incompetente regering is, we willen dit en we willen dat,maar kunnen niets behalve het paarse kudde voor de gek houden en aan zelfverrijking doen.


  Maak melding

 3. Ik heb altijd al gedacht dat de Lackin geen minister van Buza maar de spindoctor van de President, die volgen mij meester is op de thema’s List en Bedrog.


  Maak melding

 4. Kaaimang,

  Jij beticht Lackin van verspreiden van leugens, maar kennelijk kan jij daar ook wel wat van. Ramdin heeft zich namelijk nimmer uitgesproken tegen de amnestiewet en heeft zich juist beijverd ten gunste van deze amnestiewet en presidnet Bouterse.
  Jouw bewering dat Ramdin tegen de amnestiewet zou zijn is door jou uit de duim gezogen en het onderstaande
  (berichten uit de media) logenstraffen dat!

  quote;

  ‘Bij het grote publiek is het niet bekend, dat de Assistent Secretaris-Generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten, Albert Ramdin, een voortrekkersrol vervult in deze hele waarheids- en verzoeningscommissie. Sedert de aanname van de amnestiewet beijvert hij zich voor de instelling van een waarheidscommissie.

  De heer Albert Ramdin wil in 2015 een gooi doen naar de functie van Secretaris Generaal van de OAS. Dus probeert hij witte voetjes te maken bij president Bouterse, want hij moet voorgedragen worden door Suriname. Na de aanname van de amnestiewet heeft hij in opdracht van de regering, de kwestie waarheids- en verzoeningscommissie aangezwengeld bij de OAS.

  Als assistent Secretaris Generaal van de OAS, was het voor hem een fluitje van een cent om zijn baas te overhalen om mee te werken aan de instelling van een waarheidscommissie’.

  Kaaiman, en hieronder een bericht uit de media waaruit blijkt dat Ramding viekant achter zijn president(Bouterse) staat!

  Quote

  Paramaribo, 14 aug. ‘De Nederlandse regering is bezig haar internationale geloofwaardigheid te verspelen door haar strikte houding ten aanzien van de Surinaamse president Bouterse. Dat zegt Albert Ramdin, de plaatsvervangend secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) in een interview met NRC Handelsblad.
  .article_related_box table { width: 225px; }

  „Vroeger hielden de Verenigde Staten en Europese landen nadrukkelijk rekening met de Nederlandse standpunten over Suriname. Maar het huidige standpunt van minister Verhagen dat Bouterse in Nederland alleen maar welkom is om zijn drugsstraf uit te zitten, is zo gekleurd dat Nederland aan gezag verliest. Je ziet het ook: alle landen zijn bereid met Suriname samen te werken, behalve Nederland.”

  Volgens de tweede man van de OAS, zelf van Surinaamse komaf, zou Nederland er veel beter aan doen „kanalen naar de Surinaamse regering open te houden. Het isoleren van Suriname kan ertoe leiden dat leiders ondemocratisch gedrag gaan vertonen. Nederland moet de deur niet dichtgooien, maar de realiteit erkennen.” En die werkelijkheid is volgens Ramdin dat een soeverein volk Bouterse democratisch heeft gekozen. „Als je dat niet voluit accepteert, beledig je het Surinaamse volk.”

  unquote


  Maak melding

 5. Wat wil onze kaaiman hiermee zeggen?
  Als jij het zo goed weet te vertellen, vertel ons dan wat de echte reden is dat Suriname niet achter een landgenoot staat maar wel achter de vijand?
  De kwestie Kurt Waldheim toont veel gelijkenissen met die kwelgeest Bouterse.


  Maak melding

 6. De verklaring van deze Lakhin is niet plausibel. Welke informatie heeft Lakhin op het oog die heeft bijgedragentot de afwijzing van Ramdin? Welke pogingen heeft Suriname ondernomen om haar kandidaat beter te posiioneren???

  Niets daarover!


  Maak melding

 7. Uit recente uitspraken uit de media over de amnestiewet
  en Bouterse is zondermeer komen vast te staan dat Ramdin een ideale verlengstuk is van de huidige visie van de regering Bouterse/Ameraali.

  De heer Ramdin is loyaal tot zeer loyaal aan president
  Bouterse. Wie herinnert niet de ‘beroemde’ woorden van Ramdin die met deze woorden vriend en vijand verraste.

  ‘De surinaamse bevolking is een soeverein volk die Bouterse democratisch heeft gekozen. Als je dat niet voluit accepteert, beledig je het Surinaamse volk.” Aldus Ramdin.

  Bovenstaande uitspraak van Ramdin geeft aan dat hij
  president Bouterse ten volle steunt.
  Ramdin is als assistent General dan ook een ideale
  werkarm van Bouterse om zijn visie uit te dragen.
  Ramdin is namelijk absoluut niet anti Bouterse of anti amnestiewet. Aan het gebrek aan loyaliteit van Ramdin aan de president kan het dus niet liggen dat hij geen ondersteuning krijgt.

  Je zou dus denken dat op basis van de loyaliteit van Ramdin dat de regering Bouterse/Ameraali alles in het werk zou stellen om Ramdin ( die ex-NDP-er is overigens) te ondersteunen om in aanmerking te komen voor die de functie van Secretaris General omdat hij een ideale persoon zou zijn om de visie van de huidige regering uit te dragen.
  De regering moet dus zeer zwaarwegende argumenten hebben om die voordracht van Ramdin niet te willen ondersteunen.

  Een reden zou kunnen zijn om te voorkomen dat Ramdin
  gezichtsverlies zou leiden vanwege geringe ondersteuning binnen de Latijns Amerikaanse landen.
  De regering geeft aan dat ze andere bedoelingen hebben met Ramdin op internationaal vlak.
  Je mag ervan uit gaan dat het dan wel een prominente
  functie wordt waarbij Ramdin met evenveel loyaliteit
  zoals hij die nu vertoont binnen de nieuwe functie kan uitoefenen.


  Maak melding

 8. Ik begrijp niet waarom sommige mensen onze volksheld Bouterse in een kwaad daglicht proberen te stellen. Hij is democratisch gekozen. Uit onderzoeken blijkt dat onze president op een ruime meerderheid kan rekenen bij de volgende verkiezingen. De coupe en de daarbij behorende leed is verleden tijd. Venetiaan had in het verleden de OM opdracht kunnen geven om Bouterse te vervolgen. Dat heeft hij nagelaten. Hij heeft diverse keren aangegeven zijn vingers niet te willen branden aan de december moorden dossiers. Wij mensen uit suriname zijn klaar met die coupe. De nabestaanden moeten financieel gecompenseerd worden en daarna moet het dossier gesloten worden. Jullie redimusus moeten ermee leren leven.


  Maak melding

 9. Als je sommige Surinamers vraag hoe het met hun gaat dan zeggen Dagoebal.
  sinh snap jij het?
  Er is een media offensief begonnen om deze blunder goed te praten.
  Dit zal ndp zeker stemmen kosten, ze zijn bezig hun eigen glazen in te gooien.
  De zoveelste blunder van firma bouta en lackin.


  Maak melding

 10. Het niet voordragen van Ramdien heeft te maken met een deal tussen de top van Guyana en Suriname. Hierin gaan de belangen van individuen van Desi Bouterse en zoon Dino, Lackin enerzijds en van Ex-president Jagdew en Donald Ramotar anderzijds. Ook Dilip Sardjoe en Rashied Doekhie spelen hierin een rol. In de deal zit ook een grootschalige laundry issue. Van belang was om ook zsm mevr. Kurban in Georgetown te plaatsen, want anders zou men te maken hebben met pottenkijkers van een andere partij.
  Dat Lackin zijn best doet om elke dag in dienst van Bouterse nieuwe doorzichtige leugens voor te schotelen heeft te maken met zijn zwakte op deze post. Hij is en Rio Branco mislukkeling.


  Maak melding

 11. Dagoebalsigh: “k begrijp niet waarom sommige mensen onze volksheld Bouterse in een kwaad daglicht proberen te stellen. Hij is democratisch gekozen.”

  Dat was Hitler ook…..

  Volksheld? je bedoelt moordenaar, couppleger en drugsdealer….


  Maak melding

 12. Diplomatiek antwoord niet uitgesloten na controle SLM-toestel

  De volgende keer gewoon iedereen snel uit laten stappen als er een melding van mensen met wapens aan boord komt….Geen probeem

  Gekke Lackin

  PARAMARIBO – Suriname denkt aan diplomatieke acties tegen Nederland na de grootscheepse controle van het SLM-toestel maandag op Schiphol. Aan de autoriteiten in Nederland is een schriftelijke verklaring gevraagd voor de controle. Afhankelijk van het antwoord neemt Suriname het besluit welke “geëigende stappen” genomen moeten worden.


  Maak melding

 13. Dagoebalsingh………..,

  Waarvban akte.
  Wat een gehuil/gekreun onder dat handje vol economische bannelingen, koloniale geesten en ontheemde diasporistas?
  De waarheid achter dit verhaal is in elk geval niet in het voordeel van A.R.. De tijd zal het leren!!!


  Maak melding

 14. In de beleving wereld van deze mensen is het dat ze de waarheid spreken.Ze menen het met Suriname en de Surinamers.DAAROM GAAT HET ZO GOED MET SURINAME.]

  Het bewustzijn niveau van deze mensen zijn zo laag dat ze nog geloven dat ze goed bezig zijn.
  Ze vermoorden je en denken nog dat ze in die hemel van abraham komen.


  Maak melding

 15. Ik vond dit onderwerp interessant genoeg om even op
  de naam van Ramdin te ‘googlen’ omdat ik te weinig over deze man weet.
  Ik was dus zeer benieuwd naar zijn standpunten over Bouterse, de amnestiewet en het huidig beleid.
  Je zou dus denken dat Ramdin niet ondersteund wordt
  omdat hij zwaar anti Bouterse, anti amnestiewet, en anti huidig beleid zou zijn.

  Maar wat schetst mijn verbazing?? Ik ben niet 1(!) bericht tegengekomen waarin Ramdin zich afzet tegen de
  amnestiewet, huidig beleid of tegen Bouterse.

  Uit deze berichten blijkt dat Ramdin zich met verve
  inzet voor de visie van de huidige regering dus ook de visie van Bouterse en zijn presidentschap verdedigd .

  Wij die anti Bouterse of anti huidige regering zijn, zouden dus eigenlijk een gat in de lucht moeten springen dat Ramdin’s voordracht niet ondersteund wordt, omdat Ramdin gewoon een verlengstuk is van de huidige regering waar Bouterse de leiding heeft.
  Ramdin heeft publiekelijk nimmer afstand genomen van
  Bouterse, de amnestiewet of het beleid van de regering.
  Mijn conclusie is dan ook dat Ramdin dus gewoon onderdeel uitmaakt van de huidige regering waar Bouterse de leiding aan geeft.

  Wat moeten we met iemand als Secretaris Generaal die zeer loyaal is aan Bouterse en die de visie van Bouterse uitdraagt?

  Terecht worden mensen die op dit forum schrijven
  dat Bouterse democratisch is gekozen voor gek uitgemaakt.
  Maar Ramdin heeft ook woorden van gelijke strekking gebruikt en hij verdedigd het presidentschap van Bouterse ook nog. Dan is dat dan wel goed???

  Ramdin go home!


  Maak melding

 16. Kaaimang; Surinam patriot; Koos; Who cares; letterlijk; GMAP; Henk Molentrechter; Barnie; Plato; E.Kontolbesar en Flexara.
  Ik moet zeggen dat u uw Anti-Suriname inborst voortreffelijk hebt vertolkt, althans vertolkt!
  You are the biggest kink crabs!


  Maak melding

 17. GMAP,

  .. en jij ziet het en kijkt er naar en jij bent natuurlijk zeer content.
  Jij moet dus nu een uitermate tevreden persoon zijn met deze stap van deze regering, die hun eigen glazen
  ingooien. Daar gaat inderdaad hun verkiezingswinst!
  Laat dat nou juist iets zijn waar jij constant verwacht en hoopt. Je gaat mij toch niet vertellen dat je nu wroeging krijgen over wat jij zo graag wilt??

  Dus….. dat de regering deze stap neemt is voor jou uiteraard een geschenk uit de hemel.
  Maar ik merk eigenlijk niks van jouw enthousiasme.
  Doet de regering iets dat in de lijn van jouw verwachtingspatroon ligt dan dan kraak je dat ook af??
  Hoedan!?
  Jongen, je zou een dubbele koprol moeten maken van blijschap!


  Maak melding

 18. Roy Horp, Andre Haakmat,Jules wijdenbosch, clifton limburg,Frank Playfair,Ernie Brunings.
  Allemaal namen die loyaal waren DDB.
  Deze mensen hebben allemaal problemen gehad met psygopaat boutersen,sommigen zijn gedood, andere zijn net optijd gevlucht.


  Maak melding

 19. Ach Lackin sinds wanneer vertel jij waarheden?
  Alles dat uit je mond komt zijn leugens!!
  Als je reeds van maanden tevoren geweten had dat Ramdin geen draagvlak heeft dan moet je toch bewijzen hebben?!
  TOON HET!!


  Maak melding

 20. Uit de negatieve tot zeer negatieve reacties wordt het me duidelijk dat deze lieden die kritiek leveren, niet op de hoogte zijn van de mechanismen die van invloed zijn op beslissingsprocessen en de besluitvormingsprocessen die zich afspelen in de basis echelons en de hogere echelons.
  Het niveau is bedroevend.


  Maak melding

 21. RobG,
  Ik weet dat jullie hooggeschoold zijn,intelligent en zeer hoge niveua hebben,en democraten van het eerste uur zijn.
  Jij weet precies te vertellen over echhelons, het parlement in Suriname weet helemaal niets van de beslissing van Bouterse op Ramdin niet te steunen, zo democratisch is Suriname toch?
  om terug te komen op jou echelons en de hogere echelons wil ik jou vragen op te kijken http://www.apintie.sr waar oud medewerker van het ministerie van buitanlandse aangeeft wat er speeld in deze kwestie.


  Maak melding

 22. Paraman,

  Deze zogenaamde collectieve verontwaardiging van deze
  anti’s zal als sneeuw onder de zon verdwijnen wanneer
  Ramdin straks gaat vertellen dat hij ondanks alles toch loyaal blijft aan zijn president en de regering.
  Nu laten deze anti’s hun hypocriete krokodillen tranen de vrije loop gaan maar straks gaan ze anders piepen.

  let maar op!

  Op het moment dat Ramdien met een verklaring komt dat hij zich schikt aan het besluit van de regering en zijn
  loyaliteit aan Bouterse vootzet dan zal hij met de grond gelijk gemaakt worden.
  Want zo zij deze gasten nou eenmaal.

  Teek ie ai lookoe


  Maak melding

 23. HET NIET VOORDRAGEN VAN DE HEER RAMDIEN HEEFT NIETS TE MAKEN MET ANDERE LANDEN OF PERSONEN WAT HIER VAKER WORDT AANGEHAALD.
  HET IS GEWOON EEN KWESTIE VAN PRINCIPES IN DE POLITIEK.
  ALS IEMAND EEN BESTUURLIJKE FUNCTIE OF EEN DIPLOMATIEKE BAAN WIL BEKLEDEN DIENT DIE PERSOON ZICH TE HOUDEN AAN DE AFSPRAKEN EN DE PRINCIPES DAARVAN, EN DAT BETEKENT HEEL SIMPEL DAT JE JE LOYALITEIT TEGENOVER DE BEWUSTE REGERING/REGERINGSLEIDER TE ONDERWERPEN. HET IS NIET ZO INGEWIKKELD ALS JE DE PRINCIPES KENT, ALLEEN DIENT JE DE DINGENS TE DOEN WAT VAN JOU WORDT VERLANGT EN DAT IS JOU LAND EN VOLK DAAR WAAR JE BENT TE VERTEGENWOORDIGEN. EN AANGEZIEN MIJNHEER RAMDIEN DIE LOYALITEIT JEGENS ZIJN VOLKSVERTEGENWOORDIGER NIET HEEFT LATEN BLIJKEN IS VOOR DE REGERING NIET VERSTANDIG OM DE HEER RAMDIEN IN HET VERVOLGD DAAR TE ACCOMODEREN. JE MOET TENSLOTTE ALTIJD EEN GELOOFSBRIEF ONDERTEKENEN EN DAAR STAAT DUIDELIJK IN WAT VAN JOU WORDT VERWACHT.
  IK BEN GEEN VOOR OF TEGENSTAANDER VAN DEZE REGERING MAAR HET GAAT OM DE PRINCIEPES ALS JE EEN TOPFUNCTIE WIL BEKLEDEN.
  VOLDOE JE NIET AAN DEZE PRINCIEPES EN EISEN DAN BEN JE GEWOON NIET DE JUISTE PERSOON OP DE JUISTE PLAATS. TROUWENS DE FUNCTIE VAN SECRETARIS GENERAAL IS DE HOOGSTE FUNCTIE DIE JE KAN BEKLEDEN OP DE INTERNATIONALE POLITIEKE ARENA.
  IK HOOP DAT IK DEZE DISCUSSIE EEN BEETJE KAN VERHELDEREN VOOR DE GENE DIE NIET DE COMPETENTIES HEBBEN OM NORMAAL MEE TE DOEN IN EEN SIMPELE ITEM.


  Maak melding

 24. @Sheila
  Het wordt door niemand ontkent dat Ramdin een schoothondje is van bouta, de slachter van Suriname.
  Juist omdat Ramdin LOYAAL is aan bouta is het heel vreemd dat Ramdin niet door hem voorgedragen wordt voor deze belangrijke post!
  Er moeten persoonlijke redenen voor bouta geweest zijn om niet zo te doen. Het allerbelangrijkste reden is,
  1 de amnestie wet,zijn amnestie wel te verstaan!
  Bouta weet dat wanneer Ramdin die post zal beheren het een gevaar voor hem zal betekenen!
  Hij weet dat er druk uitgeoefend zal worden op Ramdin en hem vragen gesteld zal worden over het Hoe en Waarom van de amnestie wet speciaal voor hem,bouta dus.

  Het is geen geheim meer dat bouta systematisch iedereen uit de weg ruimt van wie hij denkt dat zij hem in de weg kunnen staan.Dat doet hij sinds 25 feb 1980 tot heden.
  Er zijn geen bewijzen waarmee hij noch Lackin kunnen aantonen dat landen al van te voren hadden gezegd dat ze Ramdin niet steunen.
  Bouta wil niks te maken hebben met de OAS omdat hij bang is dat hij strakjes dank zij de OAS achter slot en grendel zal verdwijnen.
  Bouta concentreerd zich heden op de arme ACP landen het lijkt alsof hij een pact met ze heeft gesloten.
  In misdaad en alles doen de ACP landen met hem mee omdat de hoofden van deze landen ook op illegale wijze met manipulatie aan de macht zijn gekomen en alsmaar leugens aan het volk blijven verkopen . Soort zoekt soort!
  Bouta heeft Suriname in verlegenheid gebracht door niet een surinamer maar een guyanees voor te dragen!
  Dit is een deal die eerder gesloten was door hem en Ramotar.
  Naast Ramdin is het de heer Santokhi die deze post zou kunnen vervullen. Santokhi is geen vreemde bij de OAS!. Hij is een graag geziene gast daar,wordt als eervol gezien en zijn imago is SCHOON!
  Maar bouta heeft de deur helemaal gesloten voor Suriname !Weg is de hoop van de vele surinamers dat hij gauw gestraft zal worden en meer hoop voor bouta dat hij alsnog door kan gaan de lijder te spelen!

  Het is dus niet alleen gi home Ramdin maar
  GO HOME RAMDIN EN BOUTA,GO HOME NDP REGERING ,GO HOME!!
  Ps
  Zolang bouta de lijder blijft zullen eervolle burgers nooit de kans krijgen om Suriname te vertegenwoordigen in de wereld.


  Maak melding

 25. RobG: “Uit de negatieve tot zeer negatieve reacties wordt het me duidelijk dat deze lieden die kritiek leveren, niet op de hoogte zijn van de mechanismen die van invloed zijn op beslissingsprocessen en de besluitvormingsprocessen die zich afspelen in de basis echelons en de hogere echelons.
  Het niveau is bedroevend.”

  En dan is er nog altijd: neergeschoten op de vlucht….


  Maak melding

 26. Surinamers kan je niet voordegek houden,want ze zijn slimmer dan jij sto,e lakin.enige groep die je voordegek kan houden is de STOMME PAARSE KOE van DIE DIE BRIE en de MOORDENAARSBENDE.


  Maak melding

 27. @Theo
  Nou ,nou ,kan je ons de principes van bouta beschrijven die kan bewijzen waarom hij de lijder genoemd moet worden?!Kan je ons ook gelijk vertellen hoe Ramdin bewezen heeft niet loyaal te zijn aan bouta!?Want voor zover wij het weten heeft hij de OAS nooit laten blijken dat bouta een koelbloedige moordenaar is en zijn amnestie geheel op illegale wijze
  tot staand is gekomen!


  Maak melding

 28. Nogmaals Ray,

  Ik ben geen voor- of tegenstaander van welke persoon dan ook. Feit is, dat hij democratisch gekozen is door de meerderheid van de Surinaamse burgers, en dat moeten wij accepteren en respecteren. Wat hij ook heeft gedaan in het verleden doet er niet toe. Daar heb je ook de instrumenten voor om hem te berechten.
  Als dat niet op een principiele manier is geschiedt, daar zijn de burgers ook medeverantwoordelijk voor.

  Ik wens de Surinaamse burgers groot en klein alle wijsheid toe en De Heer zegene u allen.


  Maak melding

 29. Toen Bouterse aankondigde dat hij president van het land wilde worden, leek het er ook op dat hij niet voldoende draagvlak zou krijgen, niemand had gedacht dat hij de steun van Brunswijk en Somohardjo zou krijgen, waarom berustten Bouterse en Lackin daar toen niet in en hielden ze het voor gezien om Bouterse voor te dragen? Door te lobbyen en hun gezworen vijanden om te kopen kregen ze het onmogelijke voor elkaar en werd Bouterse, tegen alle verwachtingen in, toch president van het land.
  Wanneer Bouterse straks, nadat de duivel hem heeft weggejaagd (Didibri wil natuurlijk het risico niet lopen dat Baas ook de baas wordt in de hel), voor de poort van de hemel staat, zal hij de poortwachter nog kunnen omkopen om hem toe te laten. Voor Lackin en Bouterse zou het, met hun capaciteiten als omkopers en lobbyisten, een fluitje van een cent moeten zijn om Ramdin gekozen te krijgen. Als ze dat echt wilden zouden ze desnoods geld gaan lenen bij China, Venezuela en Equatoriaal Guinee om de Caricom en de andere Zuid Amerikaanse landen om te kopen.


  Maak melding

 30. @Henk Molenaar dat heeft u goed verwoord.
  De Bouterse aanhang beroept zich herhaaldelijk op het feit dat Bouterse ‘democratisch’ is gekozen en derhalve ook onschendbaar zou zijn. Niemand zou dan kritiek mogen of kunnen leveren op de president. Deze mensen – en dat kun je ze niet kwalijk nemen – hebben geen kaas gegeten van democratie en trachten hun leider te verheffen boven wet en recht. Bouterse handelt in hun optiek foutloos en indien hij fouten maakt is dat te wijten aan de ‘redi moesoes’.


  Maak melding

 31. @Theo

  Een verkiezing achter gesloten deuren winnen vertelt niks over democratie. De 3 musketiers hebben het op eigen houtje als gewonnen verklaart. Een verkiezing op democratische wijze winnen dat kan je alleen zeggen als na de telling van de stembiljetten zo mocht blijken.Waar zijn de stembiljetten waaruit jij alleen zo vernomen zou mogen hebbben?!

  Onze instrumenten die je baasje zouden moeten berechten zijn kapot!Bangerikken bij elkaar, dankzij de intimidatie methoden van je baasje!

  Jezus Christus,
  je kijkt niet wie en wat allemaal het land bestuurd?
  Voor jou maakt het niet uit als het een moordenaar is,een couppleger etc..etc…? Als je geen voorstander bent van bouta ,wat zijn de redenen dan,als je geen tegenstaander bent wat zijn de redenen dan?

  Je wenst de surinamers wijsheid toe ,dan moet je het toch weten dat wij ons verstand wijselijk gaan gebruiken en de moordenaar graag achter de tralies zou willen zien?!Dat is toch wijsheid van ons!!?


  Maak melding

 32. We houden Suriname en Surinamers niet voor de gek.
  Bekende citaten Bouterse,
  Over Ronnie Brunswijk, enkele weken voor de verkiezing van 2010, ik ga nooit samenwerken met de man die blanke huurlingen had ingezet tegen zijn eigen volk.
  over Cyrill Daal,eind oktober 1982 Meneer daal heeft mij zijn rekening gepresenteerd.Ik bekeek het en dacht zal ik hem contant betalen of per giro? ik kan niet per giro betalen, want de banken zijn gesloten Dus dan zal ik hem contant moeten betalen en het wisselgeld mag hij houden.
  Over de decembermoorden, twee jaar na dato, het was zij of wij, in nood handel je onmiddelijk. over zelfde moorden, 18 jaar later, als vervolging dreigt, ik heb die mensen niet vermoord. niet alleen god is mijn getuigen, maar een groot deel van het leger kan daarvan getuigen.
  Deze gek is een pathologische leugenaar, voor lackin geld precies het zelfde.


  Maak melding

 33. Ray,

  Ik ben uitermate tevreden met jouw visie dat Ramdhin
  eigenlijk een schoothondje is van Bouterse.
  We hoeven dus geen medelijden te hebben met Ramdhin dat hij niet wordt voorgedragen.

  Dank je wel!


  Maak melding

 34. Daes en heren forumleden!
  Even off-topic!

  EEN SYLOGISME(sluitrede):

  Majorpremisse 1:Wat wij niet doen,is niet goed voor Suriname.
  Minorpremisse 2:Wij houden Suriname en de Surinamers niet voor de gek!

  CONCLUSIE(uit de 2 voorgaande proposities is):-
  Wij houden Suriname en de Surinamers NIET voor de gek en dat is NIET goed voor Suriname!

  Twee ontkenningen in een zin heffen volgens de elementaire beginselen uit de logica elkaar op dus eindconclusie:-
  Wij houden Suriname en de Surinamers voor de gek en dat is GOED voor Suriname!!

  Of ze weten niet wat ze zeggen (wegens een tekort aan …..)!


  Maak melding

 35. @sheila
  Dat zeggen wij vanaf het begin. Ramdin is een schoothondje van bouta.Dat wil niet zeggen dat Suriname afgeschreven moet worden voor zo een belangrijke post!
  Er zijn Surinamers die deze post als waarachtige burgers kunnen vervullen maar de deur is helemaal gesloten voor de surinamers!Bouta die kiest liever voor een vreemdeling dan een surinamer. En dan komt hij ons doodleuk vertellen hoeveel hij van Suriname en de surinamers ‘houdt’!Hoe ironish!


  Maak melding

 36. @Theo.
  Ik heb jouw reactie van donderdag 28 februari 2013 om 12:47 uur niet gelezen,helaas!

  “Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan”.

  De administratuer houdt zich ook voor de zoveelste keer niet aan zijn eigen regels!Foei,administrateur!


  Maak melding

 37. ‘De Surinaamse bevolking is een soeverein volk die Bouterse democratisch heeft gekozen. Als je dat niet voluit accepteert, beledig je het Surinaamse volk.” Aldus Ramdin.

  Ramdin voor een staatsdiplomaat van topklasse vind ik dat je i.p.v. Bouterse c.s. te verdedigen wel beter op je taalgebruik mag letten en verzorgd Nederlands mag spreken!

  Dus niet zeggen:”een soeverein volk die “,maar :”een soeverein volk DAT”
  Weet je het nog Ram (betrekkelijke voornaamwoorden)basisschool!


  Maak melding

 38. DDB is een Kameraad van Chavez en Roel Castro. Deze twee lieden en DDB zijn geen vrienden van de OAS, met vooral daarin de USA en Canada.

  DDB, Castro, Chavez volgen dus een andere koers. Wat ze echter vergeten, dat de oude wereld haar stempel zwaar gedrukt heeft in de nieuwe wereld. Kijk maar naar de talen in de nieuwe wereld, de godsdienst,enz.
  Haïti en Cuba is het gelukt een andere koers te varen,maar andere landen zullen die gelegenheid niet krijgen. De lijn die DDB wil opgaan zal daarom Suriname alleen maar nadeel laten onder vinden. De USA, Brazilië hadden DDB al tijdens zijn militaire periode de oren flink gewassen.

  Hetzelfde dat met Noriega in het gunstigste geval had plaats gevonden zal hem ook overkomen, in het ernstigste geval is het het lot van Maurits Bisshop. Ik zal er geen traan voor laten. Opgeruimd staat netjes.

  De gebroeders Castro zijn oud en zo goed als dood, Chavez heeft ook zware problemen met zijn gezondheid en zal ook niet in staat zijn het lang vol te houden. Het is dus zo goed einde oefening voor deze dictators.

  DDB heeft dus niet veel aan de Cuba/Chavez lijn. USA, Canada, Brazilië,Frankrijk/Frans-Guyana zullen nooit toestaan dat dit systeem in hun achtertuin of speeltijd gaat plaats vinden.

  Kijk naar de Ambassadegebouwen van het koninkrijk der Nederlanden in Suriname en die de USA in Suriname gaat bouwen; Frankrijk en Brazilië hoeven geen grote Ambassadegebouwen in Suriname te bouwen met hun leger/vreemdelingen legioen kunnen ze heel snel over de grens komen als dat moet.

  Ja China zal wel wijs zijn om zich in dat conflict te gaan bemoeien.

  De kiezers van Suriname moeten daarom goed weten of ze de lijn Chavez/Cuba willen of een andere lijn.


  Maak melding

 39. Henk Molenaar draait als vanouds, collega HOOLIGANS in z’n vicieus cirkeltje!

  Sheila jou posting is perfect en zeer ophelderend. Verlies niet uit het oog dat je hier met een stelletje (weliswaar een handjevol) HOLIGANS te maken hebt met réétje (Ray) als ‘handje de voorste’, zielige belhamel??? bij uitstek. Alles over Bouterse moet worden afgekraakt, is het doel van hun criminele bende. Deze lui leven in hun afzonderlijke, kleine ‘eigen’ wereldje. Sheila jou posting is meer dan ophelderend en overduidelijk.

  Ze vallen alsmaar door de mand. Ga hun vorige reacties na, toen Ramdin het één en ander niet bepaald in het nadeel van Bouterse zei. En toen Ramdin kort gezegd, een klootzak vonden. Nu zijn het deze zelfde lui die vinden dat de Regering Bouterse (klootzak) Ramdin zou moeten voordragen. Sheila het zijn wanordelijke en heel zielige lui, trek je daarom niets van aan. De Regering Bouterse/Ameerali bij monde van Minister Lackin van Buitenlandse zaken hebben het gelijk aan hun zijde.

  De voor en nadelen bij een strategische beslissing vooral, moet worden afgewogen en daar is de Regering voor om vooruit te zien. Zo’n post bekleedt men gedurende vijf (5) jaren en niet vijf dagen. Met normaliter een optie van nog eens vijf jaar, dat zijn mogelijk in totaal (10) jaren dat iemand op zo’n post zou kunnen blijven. Dus er moet goed over worden nagedacht en wel worden overwogen. Is de verantwoordelijkheid voor zo’n post door Suriname op dit moment in het voordeel van Suriname, Caricom en de OAS.

  Ramdin is geen land maar een persoon/individu. Het gaat hier om Suriname. Maar opeens willen de HOOLIGANS dat Suriname, die ze altijd uitmaken voor bananenrepubliek, nu zo’n waardige post moet gaan bekleden. Dus nu is Suriname opeens geen bananenrepubliek meer, als het ze uitkomt. HOOLIGANS blijven herrieschoppers en schandknaapjes.

  Sheila deze schandknaapjes met een zekere réétje (Ray) als hoofdmatador voorop is het bekende dagelijkse ‘gezellige’ clubje herrieschoppers, hier op Waterkant. Ze zijn de dagelijkse vervuilers van de site van Waterkant. Over misbruik maken van iets, gesproken. Wat we daarom moeten doen is lachen, lachen en nog eens lachen. We worden héééééééééérlijk geëntertaind. We worden toch zo af en toe graag op onze wenken bediend, of niet soms?

  Sheila één ding moet je me wel beloven: zeg nooit tegen HOOLIGANS dat ze dom, gestoord en/of achterlijk zijn. Ik wil me hoe dan ook blijven “vermaken” met deze raddraaiers. Toch leuk, ze hebben zelfs het lef anderen uit te maken voor leugenaar, dat is eerlijk gezegd toch zeer vermakelijk.

  Sheila “hun molenaartje” (Henk Molenaar) zorgt goed voor ze, hij houdt ze dagelijks namelijk voor ons in zijn vicieus cirkeltje. Toen draaide hij ze op de welbekende doch gewiekste wijze in de molen rond, hij draaide, draaide, draaide en draaide en ze vielen allemaal uiteindelijk in slaap tot de volgende dag. En hun therapie begon weer van voor af aan. Echt zeer leuke (zielige) gasten.

  Sheila daarom wachten we – als af en toe tijdverdrijf -op onze HOOLIGANS. “Ik heb nooit HOOLIGANS zien/horen liegen”. Een verrukkelijk clubje. Ik wacht als vanouds af.
  Het is trouwens voor ons altijd bulderend lachen geblazen.

  We Benne benieuwd!


  Maak melding

 40. @He he de hijger

  Je kan dit alles toch persoonlijk aan Sheila via de telefoon verteld hebben?Ik hoop dat Sheila sterke schouders heeft,want een huilebak zoals jij kan arme Sheila breken!
  Hopenlijk zal Sheila niet verdrinken in die krokodillen traantjes van je !Jonen,met al die gehuil van je ben je in staat om een tsunami te veroorzaken. Spaar je traantjes voor 2015!Hoe ga je anders tranen met tuitjes kunnen huilen als je traankliertjes intussen uitgedroogd zullen zijn !?


  Maak melding

 41. Ramdin is geen land maar een persoon/individu.Het gaat hier om Suriname.
  Dames en heren dit schrijft iemand die pal achter een criminele president staat die zijn persoonlijke belangen boven het landsbelang plaatst.
  Over liegen en bedriegen gesproken, als bouterse echt geeft om Suriname dan was hij nooit president geworden.
  Als je weet dat jou aanwezigheid in het machtscentrum van jou land meer nadelen dan voordelen heeft dan doe dat niet.
  Kurt Waldheim is het zelfde over komen.


  Maak melding

 42. 28 febr.2013

  Henk Molenaar,Medusa, GMAP, Ray e.a.,

  Even een duidelijking is de geestelijke en intellectuele kortzichtigheid m.b.t gemaakte denkfouten.

  Albert Ramdin kan zich niet meer voor de derde keer kandidaat stellen voor het ambt van assistent secretaris general van de OAS. Daar nu Guyana zich voor dat ambt kandidaat stelt, brengt geen wrijving met Suriname en dus noch met Albert Ramdin. Er is hier dus geen sprake van concurrentiestrijd tussen Suriname en Guyana en waarbij Suriname Albert Ramdin heeft laten vallen.Simpel om het feit dat Albert Ramdien zich vogens de regels van de OAS niet voor een derde keer herkiesbaar mag stellen voor assistent secretaris generaal.

  Dat Suriname in 2015 haar stem zal geven aan Guyana is logisch. Een lid van de Caricom kan dan tenminste assistent secretaris generaal worden. Hier even buiten gelaten dat de kans nog bestaat dat andere AOS-leden zich ook voor deze post kandidaat kunnen stellen.

  Anders ligt dat bij de kandidaatstelling van de scretaris generaal van de OAS. Dit is het hoogste ambt binnen de OAS.

  In de internationale politiek is al enkele jaren bekend dat vooral de ‘iberische’ landen binnen de OAS, Spaans/Portugees, een andere koers willen varen en vooral een eigen politieke identiteit voor Latijns Amerika willen bewerkstelligen. De dominantie van de USA, beschouwt Latijns Amerika als haar achtertuintje,moet volgens deze landen doorbroken worden.

  Daarvoor willen deze landen dus nu een eigen kandidaat naar voren schuiven die ook doet wat de meerderheid binnen de OAS graag wil.En in dat plaatje past mijns inziens Albert Ramdin jammer genoeg niet en zal hij als ‘anglo-linked person’ niet de steun krijgen van de ‘iberische groep’. Het gaat hier om de topman van de OAS en niet om de assistent van de topman van de OAS!!

  Dat deze zaak liever binnenskamer dan zo in de politieke straten besproken wordt geeft de valkuilen van zowel Winston Lackin als van Albert Ramdin aan. Zeker had in dezen deze minister van buitenlandse zaken, Winston Lackin, meer diplomatieke tact en taal kunnen gebruiken.

  Maar feit blijft, zoals ik dat inziet, dat Albert Ramdin in 2015 geen kans maakt om verkozen te worden tot secretaris generaal van de OAS. Daarvoor zijn er in de OAS en zeker in Latijns Amerika teveel politieke belangen van de iberische meerderheid.

  Laten wij 2015 maar rustig afwachten.
  Srika


  Maak melding

 43. Met deze kwestie wordt een van vloeken van de Surinaamse samenleving duidelijk. Verdeel en heers zit de mensen in het bloed, bijna genetisch zou ik willen zeggen. Alleen de NDP doet niet mee met deze praktijken. Er is dus nog hoop dat de rest van Suriname veel leert van de NDP. Surinamers moeten ‘geteached’worden in samenwerken met anderen en ook anderen iets gunnen. Het Caribische belang gaat voor en niet het egoistisch belang van enkelen in Suriname.


  Maak melding

 44. réétje (Ray) de HOOLIGAN bij uitstek. Wij ‘geloven’ allemaal jou leugens. Val a.u.b. niet om als jou gewiekste molenaartje je ronddraait. Wij genieten het best van je in jou vicieus cirkeltje.

  molenaartje houdt je bij de les hé réétje, schandknaapje! We wachten allen met zeer veel plezier, réétje, op ons koloniaaltje, koloniaal-lieverdje.

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 45. Gmap,

  ‘Dames en heren dit schrijft iemand die pal achter een criminele president staat die zijn persoonlijke belangen boven het landsbelang plaatst.’

  Heb je eindelijk het licht gezien????

  whoehaa..


  Maak melding

 46. @he he ,de hijger

  Tang, ben je al uitgehuild?!

  O,wij weten dat je een neefje bent van Lackin en dat liegen het enigste is waarin jullie goed zijn !
  Excuse me het moet zijn ..Er zijn twee dingen waarin Lackin en zijn neefjes zoals he he de hijger goed in zijn , namenlijk LIEGEN en BEDRIEGEN! Dat hebben ze van hun meester Bouta geleerd de moordenaar die een Fobia heeft voor NEDERLAND!Dat zijn ziekte besmettelijk is kan je merken aan zij neefjes en Lackin zijn persoonlijke schoothondje!Als je het hebt over Nederland dan raken ze in een soort trance!
  Akelig hoor als je hun gezichten dan ziet.Echt verschrikkelijk!


  Maak melding

 47. @RobG

  Suriname is ook de enige caraibische land met een moordenaar als self proclaimed lijder,dan hoe dan?
  Ook is hij de enige met Amnestie,dan hoe dan?
  Nu we een lijder kennen met amnestie en een strafzaak boven zijn kop,in wiens belang ligt het dan,volksbelang of eigenbelang?!


  Maak melding

 48. @Srika

  Er staat nergens vermeld ,althans internationaal,waaruit zou kunnen blijken dat Ramdin niet als kandidaat voorgedragen zou kunnen worden!
  De wereld stond versteld dat hij juist niet werd voorgedragen en dat hebben vele internationale kranten geschreven. Ze vinden het ronduit belachelijk dat een land zijn eigen kandidaat overslaat en de post liever ziet gaan naar iemand uit een ander land !
  Deze post komt nu te goede aan guyana omdat bouta liever voor Guyana kiest dan Suriname en surinamers!Hij weet dat hij niet geliefd is onder de surinamers!En omdat Guyana hem een persoonlijke dienst bewezen has tijdens de ACP vergaderiong moest bouta een tegen dienst bewijzen.Als Ramdin niet kon meedingen voor deze positie dan zou dat bekend gemaakt worden !
  Iedereen was er zeker van dat deze positie zou gaan naar Ramdin ,pas nadat bouta heeft nedegedeeld dat Ramdin niet geschikt is toen pas zijn landen bezig geweest een andere kandidaat te zoeken en niet eerder!!
  Dat liever niet iemand tot deze post gekozen zou worden daar heeft bouta de moordenaar zijn persoonlijke redenen voor en die liggen in geen geval in landsbelang maar eigen belang!


  Maak melding

 49. Srika, heel helder verhaal. Ieder weldenkend mens weet dat Ramdin voor deze functie niet voor de derde keer gekozen kan worden.Ook andere landen hebben het recht om hun kandidaat naar voren te schuiven.


  Maak melding

 50. Houdt dat Paarse Gezeik dan nooit op….?

  Verwaarlozing Afrika kostte Suriname VN-post

  Opeenvolgende regeringen hebben jarenlang de bilaterale betrekkingen met Afrika verwaarloosd. Dat heeft onder andere gemaakt dat ambassadeur Ewald Limon in 2011 niet gekozen werd in een belangrijk orgaan van de Verenigde Naties (VN). Hij kreeg de stemmen van Afrikaanse landen niet, zegt minister van Buitenlandse Zaken Winston Lackin.

  De regering gaat onder andere daarom de bilaterale banden met Afrika aanhalen. Surinames vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, Henry MacDonald, heeft de opdracht gekregen besprekingen te beginnen met onder andere Mauritanië, Mauritius en Senegal. Die moeten ertoe leiden dat binnen afzienbare tijd formele diplomatieke betrekkingen met deze landen kunnen worden aangegaan.

  Het is altijd iemand anders zijn schuld…..wat een niveau


  Maak melding

 51. Beste RobG: : Ieder weldenkend mens weet dat een moordenaar, couppleger en drugsdealer niet tot president gekozen mag/kan worden….

  Of mis ik iets?


  Maak melding

 52. Mensen weten we nog waar HET over gaat?

  Carrièrediplomaat Albert Ramdin wil een gooi doen naar de post van secretaris-generaal bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, OAS. Zijn ervaring als diplomaat moet enig gewicht in de schaal kunnen leggen.

  En toch lees ik van een der forumleden het onderstaande:-
  Ieder weldenkend mens weet dat Ramdin voor deze functie niet voor de derde keer gekozen kan worden.Ook andere landen hebben het recht om hun kandidaat naar voren te schuiven.

  Huh ….. wat???
  VOOR DE DERDE KEER?VOOR DE DERDE KEER????
  WELKE FUNCTIE??
  DE ASSISTENT VAN DE SECRETARIS GENERAAL IS TOCH IETS ANDERS DAN DE SECRETARIS GENERAAL?

  Ik hoop dat deze uitglijder aan mij ligt!
  Mie gadooooooo mie Jeeeeeezus mie Chrrrrrrrristus!


  Maak melding

 53. @RobG

  Henk heeft gelijk!
  Ik wilde je ook vragen of ieder weldenkend mens bewust voor een moordenaar gekozen zou hebben als lijder van een land!
  Bovendien staat nergens vermeld dat Ramdin niet gekozen kon worden voor deze post. Dat beweren bouta en lackin en bewijzen zullen we nooit van deze 2 idioten krijgen,omdat die gewoon weg niet bestaan!
  Het moet nu afgelopen zijn om te horen ,…ik bouta zeg zo…of ik Lackin zeg zo…


  Maak melding

 54. Die paarse volgelingen zijn niet eerlijk en ze zijn inconcequent.
  Als 1 iemand is die de surinaamse bevolking tot op de bot heeft verdeeld dan is het massamoordenaar Bouterse wel, waar zijn al
  nationalische kreten van voor de verkiezing gebleven. RobG wat moeten wij leren van een dwaze stelletje moordenaars aanbedders? Ben jij vergeten wat de houding van bouterse en zijn volgelingen waren tijdens de uitspraak van het maritieme geschil, ik zie hem nog voor met zijn landkaart om de bevolking op te hitsen.stelletje bedriegers en huichelaars, nu zit hij met de president van guyana in de zelfde vliegtuig, niets meer te bekennen van die vijandigheid van 2,5 jaar geleden.
  Bouterse gedraag zich als een slons.


  Maak melding

 55. ROBG:Wat ben je toch een ontiegelijk ontwikkelingszwak excuus Suri en een apatische zombie net als die HE HE en overige NDP-rioolratten.
  Lees je postings een paar keer, en hopelijk zal je inzien dat er maar weinig mensen zijn die zoveel onzin bij elkaar uitkramen.!
  Kennis kan men zichzelf aanleren, maar verstand is iets je hebt het, of je hebt het niet.
  Ik vrees dat het laatste bij jou HE HE, PASENSIE en de rest van de Ghetto Crew van toepassing is.


  Maak melding

 56. @Henk Molenaar, je zegt zelf dat ieder weldenkend mens weet dat een moordenaar, couppleger en drugsdealer niet tot president gekozen mag worden. Je kan de discussie ook breder trekken.

  Waarom kiest men dan een president die kwalificaties ?Misschien kun je dat verklaren voor ons.

  Henk, Surinaamse volk is er klaar mee. Mensen willen vooruit kijken en niet eeuwig gegijzeld zitten in de decembermoorden chapter. De Front regering heeft nagelaten om Bouterse te berechten. Waarom hoor ik jouw daar nooit over ?


  Maak melding

 57. @Medusa

  Het zijn de ndp dwazen die aan de lippen van hun baasje hangen. Elke woord dat uit hun baasje zijn mond komt is ‘heilig ‘ voor ze!
  Jezus Christus ,wat begrijpen de ndpers niet!!?
  Ramdin zou als kandidaat gepresenteerd worden van een post binnen de OAS,een post die graag alle landen van de wereld bezet zouden willen zien door een burger van hun land zelf. Het is een prestige voor een land die deze post bekleden mag!
  Waarom de ndpers de OAS als een criminele organisatie zien ,kunnen zij alleen verklaren en natuurlijk hun baasje!Maar natuurlijk hebben ze geen verklaring ervoor ! Bouta hun baasje is bang en haat de oas tegelijkertijd dus rest de ndp aanhang hetzelfde te doen!!


  Maak melding

 58. ROBG: Als Honorair Consul van Istanbul, zou jij moeten weten dat Ramdin assitent Secretaris Generaal van de OAS is.
  De post waarvoor hij voorgedragen zou moeten worden is Secretaris Generaal.
  Elke willekeurige voorbijganger die 3jr basis school heeft gehad weet dat dit twee verschillende posten zijn.
  Er is nog hoop!!! Je kan nog naar het volwassenen onderwijs voor een cursus Alegemene ontwikkeling, om je daarna te verdiepen in Internationale betrekkingen.
  Ik weet dat dit geen gemakkelijk opgave zal zijn, maar niet geschoten is altijd mis.
  Je voorkomt dat je jezelf hiermee totaal voor schut zet. Tot die tijd adviseer ik je om buiten dit soort discussies te blijven. Hou je bezig met je Turkse Lellebelletjes.Dat is waar je goed in bent.


  Maak melding

 59. Als men het verschil tussen de assistent secretaris-generaal bij de Organisatie van Amerikaanse Staten secretaris-generaal bij de Organisatie van Amerikaanse Staten, niet in ziet,dan is het heel treurig gesteld.

  Het zijn toch 2 van elkaar verschillende posten?
  De Secretaris- Generaal van de Organistatie van Amerikaanse Staten ( OAS), heet José Miguel Insulza en geen Albert Ramdin.


  Maak melding

 60. Op 30 november 2007 is voor de Krijgsraad het strafproces betreffende de Decembermoorden begonnen. Aanvankelijk was de aanvang van het proces gepland voor oktober 2006, maar doordat 23 verdachten na hun dagvaardingen rechtszaken aanhangig maakten tegen hun vervolging werd de aanvang steeds uitgesteld (het gebrek aan een beroepskamer en het tekort aan rechters zorgde ervoor dat de behandeling van deze zaken extra veel tijd in beslag nam).[32][33][34] Uiteindelijk bleven er 25 verdachten over, waarvan Bouterse de enige hoofdverdachte is. Speciaal voor dit strafproces liet de toenmalige minister van Justitie, Chan Santokhi, een zwaar beveiligde rechtszaal bouwen te Boxel, (Domburg) (deze rechtszaal is tevens de modernste rechtszaal van Suriname). De Krijgsraad in het Decembermoorden proces (de officiële naam van dit proces is het Acht December strafproces) heeft twee kamers. In de burgerkamer wordt hoofdrechter Cynthia Valstein–Montnor door de burgerrechters Robby Rodrigues en Iwan Rasoelbaks bijgestaan en in de militaire kamer zitten naast Valstein–Montnor, de militaire rechters kolonel Mike Cooper en luitenant-kolonel Carlos Li Fo Sjoe.[35] Ook werd in april 2007 de Nederlandse advocaat Gerard Spong door minister Santokhi benoemd tot adviseur van het Openbaar Ministerie in het Decembermoorden strafproces.

  In de aanloop van het proces werd door minister Santokhi een speciale nationale veiligheidsplan opgesteld en uitgevoerd. Santokhi zei in die tijd “harde informatie” te hebben dat “sommigen serieuze plannen hadden om de aanvang van het proces te hinderen of te verstoren”. De NDP protesteerde tegen het veiligheidsplan en noemde de maatregelen “overtrokken”.[36] Sinds de aanvang van het proces heeft het op veel verzet gestuit. Bouterse zelf heeft nooit gehoor gegeven aan zijn oproep om te verschijnen voor de rechter, maar zijn advocaat, Irwin Kanhai, was wel regelmatig aanwezig tijdens de behandeling van de rechtszaak. In een interview met Al Jazeera in februari 2009 zei Bouterse dat “het strafproces door zijn politieke tegenstanders gebruikt wordt om te voorkomen dat hij mee doet met de verkiezingen” (doelend op de parlementsverkiezingen van mei 2010).[37] In april 2012, twee maanden voor uitspraak in het Acht December strafproces, zei André Misiekaba, partijgenoot van Bouterse, tijdens een debat in het parlement: “Het Decembermoorden strafproces een politiek proces is waarbij er getracht wordt om de heer Bouterse politiek uit te schakelen”. Dit zou volgens Misiekaba de reden zijn waarom amnestie voor de Decembermoorden nodig is.[38]

  Op 25 juli 2008 wraakte de raadsman van Bouterse, Irwin Kanhai, rechter Cynthia Valstein-Montnor, omdat hij vond dat zij gelieerd was aan de Nationale Partij Suriname (NPS) en daardoor niet neutraal was als rechter. De NPS is een felle politieke tegenstander van Bouterse. Het verzoek van Kanhai werd niet gehonoreerd, omdat de argumentatie van Kanhai te zwak gevonden werd; Kanhai beweerde dat rechter Cynthia Valstein-Montnor gelieerd was aan de NPS, omdat haar echtgenoot karate lessen verzorgt in een ruimte op Grun Dyari (het hoofdkwartier van de NPS). Volgens Kanhai zou de echtgenoot van Valstein-Montnor hiervoor ook geen huur betalen aan Grun Dyari. Ook voerde Kanhai aan dat wanneer de echtgenoot van rechter Valstein-Montnor zijn auto parkeert op het terrein van Grun Dyari, deze kosteloos beveiligd wordt door de bewaking die daar aanwezig is.[

  @Dagoebalsingh,
  kom geen nonsens vertellen okay. De rechtszaak was al begonnen tijdens de heer Venetiaan,
  De heer Venetaan is geen rechter noch de politie,ook hij moest de poppenkast spelletjes gepresenteerd door de NDP criminelen meemaken! en samen met hem maken wij nog steeds de zelfde poppenkast vertoningen van de ndp criminelen mee met als extraatje Amnestie!En de rechters die uitspraak moeten doen ,ook zij laten ons merken dat zij heden nog even bang zijn voor de ndp baasje als 32 jaartjes ervoor het geval geweest was.
  Om je geheugen even op te frissen,
  De heer VEnetiaan is geen rechter,als burger moet hij ook wachten op een uitspraak van de rechter. Hij neemt het recht niet in zijn handen zoals bouta met zijn op de ‘vlucht geschoten’ verhaal gedaan had!


  Maak melding

 61. Ray, de rechtzaak tegen Holleeder duurde ook geen 32 jaar. De OM in Nederland was ook bang voor Holleeder. Uit eindelijk hebben ze wel de ballen gehad om hem te berechten.

  Venetiaan is idd geen rechter nog politie maar was ten tijde wel president van het land. Vanuit zijn functie kon hij druk uit oefenen op de OM om Bouterse te vervolgen.
  Dit heeft hij nagelaten. Deze rechtzaak had in max. 3 jaar tijd afgerond kunnen worden. Dus kom niet met je bobo verhalen aanzetten oke ? Hij heeft de belangen van Suriname geschaad en de nabestaanden in de kou laten staan.

  Nu is Bouterse president van het land. Hij is wettig aan de macht gekomen. Met andere woorden, het volk ziet hem wel zitten als president. Die vendetta van jouw en je vrienden leiden nergens toe. Je bent niets anders dan een onruststoker. Als je niets positiefs over SU kunt melden, hou dan gewoon je muil dicht.


  Maak melding

 62. We houden Suriname en Surinamers niet voor de gek.” Dit zegt minister Winston Lackin. Toen ik dit las, had ik bijna in mijn broek gedaan!!

  De Su’s zijn AL voor de gek gehouden!!! achterdochtige Hyena!!!

  Ik vraag mij af of de inbesiel wel weet waarover hij heeft!!! hem gewoon voor de hongerige Leeuwen gooien!!


  Maak melding

 63. RobG, je schrijft letterlijk:::

  Verdeel en heers zit de mensen in het bloed, bijna genetisch zou ik willen zeggen. Alleen de NDP doet niet mee met deze praktijken.

  =Jou baas Bouterse stond op het podium te schreeuwen Wie tegen mij is is land verrader en volksvijand.

  =Wat versta jij nou onder verdeeldheid?

  =Tegen Bouterse zijn en daarna een kogel ontvangen????

  Begrijp je nou waarom ik het steeds heb over een lage IQ van de aanhang van de NDP inclusief Bouterse zelfs.


  Maak melding

 64. Dagoebalsingh: “@Henk Molenaar, je zegt zelf dat ieder weldenkend mens weet dat een moordenaar, couppleger en drugsdealer niet tot president gekozen mag worden. Je kan de discussie ook breder trekken.

  Waarom kiest men dan een president die kwalificaties ?Misschien kun je dat verklaren voor ons.

  Henk, Surinaamse volk is er klaar mee. Mensen willen vooruit kijken en niet eeuwig gegijzeld zitten in de decembermoorden chapter. De Front regering heeft nagelaten om Bouterse te berechten. Waarom hoor ik jouw daar nooit over ?”

  Schande voor een volk dat een moordenaar/couppleger/drugsdealer tot president laat kiezen.

  De schande van Bouterse is de schande van het Surinaamse volk.


  Maak melding

 65. Beste Dagoebalsingh:

  Ieder volk krijgt de leider die het verdient

  Zuid Afrika verdiende Mandela
  De USA verdient Obama

  Suriname verdient Bouterse


  Maak melding

 66. Macht corrumpeert.
  We houden Suriname en surinamers niet voor de gek,
  We vertellen ze niet de waarheid,we verkopen ze dagelijks knollen voor citroenen, ze zijn toch dom en achterlijk en ze kunnen niet zelf na denken.
  Erik Honecker en Nicolai en Elena Ceausescu zijn voorbeelden wat er met dictators gebeurd.


  Maak melding

 67. OK Ramdin is niet gekanditeerd door zijn eigen regering.
  Hoe gaat Suriname dan in de toekomstom met het strategisch positioneren van haar kandidaten??
  Laten we onze kandidaten vallen indien andere landen twijfels hebben of gaan we ons sterk maken om toch het gewenste doel te bereiken.
  Wie kan zich nog herinneren dat in de jaren 80 enkele diplomaten (Jesserun en Zeeuw) zich schaamteloos hebben gedragen in Nederland???


  Maak melding

 68. 28 febr. 2013

  Beste Ray en Medusa,

  Lees mijn hele reactie grondig door!!!

  Srika moet hier constateren dat het begrijpend kunnen lezen van een stuk, jullie heel moeilijk vergaat. Beschouw dit als een feitelijke constatering deaan uit jullie reacties.

  Lees mijn reactie woord-voor-woord en ik hoop dat jullie het dan misschien zullen begrijpen.

  Ramdien kan niet voor een derde keer gekozen worden tot assistent secretaris generaal. De regels van de OAS laten dat niet toen. Guyana wil die functie graag hebben en het is dus begrijpelijk dat Suriname in 2015 de kandidaat van Guyana zal steunen. Op dit punt laat Suriname Albert Ramdin niet vallen, omdat voor Suriname deze functie, van assistent secretaris generaal, geen belang speelt.

  Albert Ramdin wil nu de topman van de OAS worden; hij wil gekozen worden tot secretaris generaal. Hierin ben ik in mijn vorige reactie eenvoudig maar duidelijk op ingegaan. Jammer dat jullie twee, Ray en Medusa, het niet kunnen of willen begrijpen.

  Medusa, dat jij het altijd speelt op de man is niet nieuw, maar wel laf. Jouw rol op dit forum, trol en onderzoeker weegt niet op bij de schade die jij e.a. bij Surineds aanricht.

  Goed opgeleide jongeren doen niet mee op dit forum en de belangstelling en aandacht om inhoudelijk de topics te bespreken neemt af. Derden,niet de Surineds, die dit forum bekijken vragen zich dan ook vaak af of dit het niveau van de Surinamer is.

  Soms lijkt het mij een mamyo-gedoe van Henk Molenaar, Ray, Esmerald. Valt het niet op dat deze mensen, althans zeker Ray en Henk Molenaar de hele dag op dit forum te vinden zijn? Ik begrijp heel goed dat door te reageren de forumhouder zijn centjes binnenhaalt en dat daarbij de minpunten bewust gekozen zijn om dit geheel te triggeren. En hierbij is Medusa bezig met zijn statistiek.

  Maar moet dit zo, dat de Surineds en Suriname steeds door het slijk gehaald worden?

  Ook nog bedankt dat jij mij een intellectuele waterhoofd noemt. Misschien ben ik dat, daar voor mij het feitelijke en inhoudelijke van belang is en niet het moddergooien naar de persoon toe.

  Medusa, durf toch eens inhoudelijk op mijn posting in te gaan. Wat is daarvoor de angst?

  Aan de forumhouder: Er zijn hier in Nederland voldoende problemen onder de Surineds. Van onderwijs, via het niet krijgen van kansen op de arbeidsmarkt naar armoede naar sociale wantoestandenen en zelfmoord.
  Waarom brengen jullie die onderwerpen niet op dit forum ter spake? Dat zijn onderwerpen waaraan jonge Surineds wel aan willen deelnemen. De echte Suriname ligt voor veel van deze jongeren ver van hun bed. Vaak vertellen deze jongeren aan Srika dat Bouterse hen geen moer kan schelen, want hun problemen spelen zich hier in Nederland af. Of is dit forum alleen maar opgericht om bepaalde politieke partijen of regeringen in Suriname blijvend te besmeuren?
  Wie zal de hollandse kat de bel aanbinden?

  Srika zal over het onderwerp van Albert Ramdin niet meer reageren.Ik denk dat mijn reactie feitelijk en inhoudelijk duidelijk is. Ook voor Ray en Medusa.
  Graag 15 minpunten.
  Srika


  Maak melding

 69. Beste Srika,
  Je steekt met “waterhoofd” en schouders ver boven de pajongwaaiers van Molenaar uit!
  Daarom spelen zij het op de man, ze kiezen de weg van de minste weerstand.
  Zielepoten!


  Maak melding

 70. @Srika,Dagoebalsingh, hé hé en vele anderen, lees dit stukje even:::::::

  28 Feb, 16:00

  Scholieren van Suriname en Nederland tijdens het mediadebat woensdag.
  Tijdens een debat tussen Vwo-scholieren uit Suriname en Nederland bleek dat onderbouwen van een visie niet uit de mouw geschud kan worden. De Nederlandse leerlingen kwamen beter uit hun woorden en konden hun stelling over ‘Onderwijs en Ontwikkeling’ goed uitleggen. Jongeren van Wolfeet van Borselen Tweetalig uit Rotterdam en die van E.P.Meyer Lyceum hielden woensdag een debat in Asewatono.


  Maak melding

 71. Op Deze net stinkt het van Surinamers die Suriname en Surinamers laat vallen

  Anders gezegd er zitten tanto! KRABEN MET SCHAREN OP DIT NET

  De Heer zij met hun

  IN GOD WI TRUST


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.