Bouterse met twee Zuid-Amerikaanse collega’s in Afrika

96

PARAMARIBO/MALABO, 22 feb – President Desiré Bouterse behoort tot het trio Zuid-Amerikaanse staatshoofden die een ontmoeting met Afrikaanse leiders belangrijk genoeg achtten om er persoonlijk te zijn. Bouterse verkeert in Equatoriaal Guinee in het gezelschap van Dilma Rousseff van Brazilië en Evo Morales van Bolivia. Suriname wil per se op het hoogste niveau de derde top bijwonen van Asa, het Afrikaans – Zuid-Amerikaans overleg.

“Asa is een heel goed forum voor de president om met de Afrikaanse staatshoofden van gedachten te wisselen”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken tegenover de Times of Suriname. De rol van buffer tussen beide continenten is nog altijd een droom die haalbaar wordt geacht. Bovendien hebben de Afrikaanse landen zich best loyaal opgesteld naar Suriname toe. Volgens Lackin is dit merkbaar geweest voor en tijdens het laatste ACP – EU overleg.

Die ontmoeting tussen parlementariërs kon in Paramaribo plaatsvinden, ondanks verzet van de EU. De ACP, een bundeling van voormalige koloniën, drukte door. Volgens Lackin mag de steun van de Afrikaanse landen niet uit het oog verloren worden. Bouterse heeft aparte ontmoetingen gepland met enkele Afrikaanse leiders. Ook wil hij de energieplant van Equatoriaal Guinee bezoeken. Bouterse sloeg een tussentijdse top van de Caricom over om in Afrika te kunnen zijn.

96 REACTIES

 1. ““Asa is een heel goed forum voor de president om met de Afrikaanse staatshoofden van gedachten te wisselen”, zegt minister Winston Lacki”

  Van gedachten wisselen over wat in godsnaam>>>>???


  Maak melding

 2. Bouterse wisselt gedachten met Afrikaanse staatshoofden.
  Waar gaat hij het over hebben.

  Ik moet nu al lachen bij de gedachten over de gedachte wisseling tussen Bouta en die staatshoofden.

  Bouta komt terug met de volgende woorden het was een vruchtbaar bezoek.

  Ik zou nooit op een verkeert paard wedden, Bouta doet niets anders de sukkel.


  Maak melding

 3. ps,

  Ik beveel Winston Lackin een cursus cursus argumenteren aan, deze kan hij online volgen via de open universiteit, de kosten vallen mee.
  Wellicht dat hij mij en vele anderen dan wel kan overtuigen van hetgeen hij wil vertellen.


  Maak melding

 4. =Er staat geschreven::: Bouterse sloeg een tussentijdse top van de Caricom over om in Afrika te kunnen zijn.

  =Weet men nou weer waarom Bouterse afwezig was? GMAP had dit al eerder door gegeven. Bouterse was niet welkom.

  =Ik zou graag willen weten wat de Afrikaanse landen samen met Suriname willen gaan ondernemen.


  Maak melding

 5. Bouterse is een loser dus waar kan hij het anders zoeken dan zijn soort genoten.Z.a. de Chinezen het continent overnemen zo laat hij het in Suriname plaats vinden.
  Waar zal deze man het over kunnen hebben dan dooie kippen in blik made in China.


  Maak melding

 6. Iedere keer weer komt de ware aard van het sujet molenaar naar boven.

  “Van gedachten wisselen over wat in godsnaam>>>>???”

  In zijn perceptie kunnen bepaalde landen maar vooral bepaalde mensen geen vooruitgang, normale interactie hebben zonder de met een God complex behepte witte man.

  Dat Afrikaanse landen de grootste economische groei doormaken, dat Afrikaanse landen en dan vooral hun grondstoffen borg staan voor het economisch welvaren van de westerse landen gaat geheel aan hem voorbij.

  Juist deze bijeenkomst is in het licht van de zuid zuid ontwikkeling en de ontwikkeling van de Zuid Amerikaanse regio en Suriname daarin een zeer goede stap.

  Mensen die de geopolitieke ontwikkelingen niet kunnen volgen vanwege hun beperkte verstandelijke vermogens kun je niet kwalijk nemen dat niet in te kunnen zien.

  Dat soort mensen komt niet verder dan oppervlakkigheden als snoepreisjes, niet geremd dus door enige kennis, laat staan inzichten.

  Processen zeggen deze mensen niets het enige dat ze bezig houdt, staande houdt is de projectie van hun tekortkomingen op anderen.

  De Surineds die hier aanwezig zijn en zich wentelen in een soort nostalgisch masochistische diarree en alles wat Surinaams is uitkotsen, neem ik niets kwalijk. Laat me het zo zeggen, het zijn de uitwerpselen van het kolonialisme dat hun hersenen behoorlijk hebben aangetast en ze zijn merendeel blijven steken in de obsessieve drang zich in de anusholte van gasten als molenaar te nestelen.

  Dat elke in hun ogen schouderklop van sujetten als molenaar hun direct een zaadlozing of een orgasme bezorgd, draagt verder bij tot het frequenteren van dit forum met bijdragen die molenaartje ook een orgasme bezorgen behept als die is met zijn godscomplex.

  Zo houden beiden elkaar in evenwicht en stimuleren elkaar tot een dagelijkse repetitie van niets zeggende bijdragen.

  Ik kan alleen maar de zaken zoals die zich nu ontvouwen m.b.t. de positionering en profilering van Suriname in de regio toejuichen.

  dat ontslaat mij en anderen niet van het kritisch blijven volgen van alle ontwikkelingen. Maar waar er goed wordt gescoord mag en moet dat vermeld worden.

  Sommige mensen hun bevattingsvermogen schiet te kort om ontwikkelingen in een juiste context te plaatsen.

  Anderen zijn bewust en moedwillig bezig zaken te saboteren en onrust te zaaien. gaat niet meer lukken.

  Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 7. WAARMEE KUNNEN DE ARME AFRIKAANSE LANDEN SURINAME HELPEN DAN?!!
  Waarmee kan Suriname Afrika helpen dan?!Met water zoals volgens bouta!?

  Geniet zolang je nog genieten kan bouta!!Het wordt je nu te heet onder je kont!!Je vleugels zullen binnenkort gesnoeid worden en wordt je de gevangene in de ‘gouden’ kooi!!Je zal de geschiedenis ingaan als de gevangene van de EEUW!!


  Maak melding

 8. @Pasensie

  Sinds je baasje het roer heeft overgenoemen reist hij als een bezetene !!De ene arme land na de arme!Hoeveel projekten ,droomprojekten ,zijn dan gestart sinds al zijn bezoeken . Geen 1,omdat die gewoonweg niet bestaan!!
  Hij ,de ongeschoolde en de niet deskundige is de enige in de wereld met een record aantal aan reizen en sprookjes verhaaltjes!
  Wat heeft hij in Afrika te zoeken??!!
  Zijn grote broer woont daar ,omdat hij graag alle kritiek die geleverd worden op zijn onnozele besluit over Ramdin , niet horen wilt ,is hij het land uitgevlucht en brengt hij prettige vakantie dagen door met zijn broer OBIANG!
  Wat betekent ASA!!


  Maak melding

 9. Er zijn bepaalde continenten in de wereld die een opzienbare economische groei vertonen en die de toekomstige economische grootmachten zullen worden.
  Dat geld met name voor China, India, Brazilië en voor
  sommige landen op het Afrikaans continent.

  Het gerenomeerde Amerikaans opinieblad, Economist, pakte recent uit met het artikel Africa rising, the hopeful continent. Het stuk gaat in op de snelle economische groei van Afrika, die de afgelopen vijf jaar niet meer onderdoet van die in Oost-Azië.
  Afrika is er nog lang niet, realiseert The Economist tegelijkertijd. Belangrijke hervormingen zijn nodig.

  Europa zou volgens The Economist een voorbeeld aan Amerika mogen nemen als het om de betrekkingen met Afrika gaat. Niet hulp maar handel zou centraal moeten zijn.

  Dit artikel geeft aan dat Amerika reeds de handelsbetrekkingen met het Afrikaans continent heeft
  versterkt. Suriname volgt dus het goeie voorbeeld van Amerika.

  De Surinaamse regering geeft blijk inzicht te hebben in prioriteiten te stellen door voorrang te geven aan deze Afrikaanse top.
  Het feit dat het Braziliaanse staatshoofd ook aanwezig zal zijn zegt eigenlijk genoeg over de mogelijkheden
  in Afrika. Binnen Zuid Amerika geldt Brazilië als
  de best groeiende economie. Dus Suriname bevindt zich wel in goed gezelschap.
  Als staatshoofd moet je de mogelijkheden die de wereld
  biedt ten volle benutten. Binnen de Caricom heeft Suriname zich al goed weten te profileren en nu dus het Afrikaans Continent.
  Als je als land de mogelijkheden die de wereld biedt
  niet aftast zal je ook nimmer achter kunnen komen of je er voordeel uit kunt halen.


  Maak melding

 10. Vrijdag 22 februari 2013 om 14:09 uur, door Pasensie

  Zo die zit. Passensie dit is hogeschool communicatie. Niet echt besteed aan zwakbegaafden die dag in dag uit achter hun pc zitten te wachten op elke puf uit Su. Ze hebben niets anders te doen. Best zielig eigenlijk.

  Niet te veel aandacht aan besteden. Ze zijn niet de slimsten die op deze aardkloot rondhuppelen.


  Maak melding

 11. Pasensie: blabla bla bla bla Suriname voorwaarts, witte man.blabla gaaapp

  IK was vergeten dat Bouterse grote plannen had om water naar Afrika te exporteren….


  Maak melding

 12. Naar aanleiding van de bijdrage van Passensie wil ik nog aan toe voegen. Op dit forum zitten een paar Hollanders zoals Molenaar die pure racisten zijn. Molenaar bijvoorbeeld doet zich voor als Boutahater maar in feite is hij een Surinamerhater. Of een hater van alles met een kleurtje. Af en toe valt hij uit zijn rol. Mensen met goed ontwikkelde hersenen hebben deze gasten al lang door. Echter, een paar ex-Surinamers hun verstandelijke vermogens is nogal beperkt. Ze klappen als apen voor alles wat deze neanderthalers hier op het forum zetten.


  Maak melding

 13. Henk Molenaar
  “Molenaar bijvoorbeeld doet zich voor als Boutahater maar in feite is hij een Surinamerhater”

  Ging iets mis…..

  I love Su and i hate Bouta


  Maak melding

 14. PASENSIE & PONGOSAGOUI:

  Maar we weten nog steeds niet waarover jullie presje wannabee veroordeelde drugsdealer, en massamoordverdachte van gedachten wisselt met zijn Afrikaanse broeders.
  Of gaat het soms over het spul waar jullie presje in grossiert?
  Want bekend is dat de routes van zijn handelsmerk zich via het Afrikaans continent hun weg vinden naar Europa.
  En Pasensie wanneer was de laatste keer dat JIJ je hebt laten testen op zwakzinnigheid? Want een kuddedier die in de ban is van een presje met voornoemde kwalificaties kan niet anders dan dom , labiel en zwakzinnig zijn.
  En je bent wel geobsedeerd door Henk Molenaar, geldt voor jou misschien het spreekwoord van : Wie men lief heeft kastijd men?
  Je zegt het maar je hoeft je niet te schamen….


  Maak melding

 15. Ingezonden op Starnieuws:

  Op 7 juni 2005 werd Ramdin gekozen tot assistent secretaris-generaal van de OAS, het was een mooi moment voor Suriname. De verkiezing van Ramdin was een goede motivatie voor jongeren van Suriname, om te dromen voor posities buiten de grenzen.

  Er wordt al jaren gekeken naar Ramdin als een voorbeeldfiguur, en het is altijd een lust om naar deze man te luisteren. We zien dat Ramdin voor 2de maal gekozen wordt tot assistent secretaris-generaal van de OAS in 2012, nadat hij wederom voorgedragen was namens Suriname. Na twee termijnen was de hoge verwachting van Surinamers om Ramdin te zien in de toppositie, waarvan wij weten dat hij de beste kandidaat is die de Caricom kan vertegenwoordigen.

  ‘Niet te geloven’
  En daar kwam de verrassing via de media naar buiten: de minister van Buitenlandse Zaken van Suriname, Winston Lackin, en president Desi Bouterse ondersteunen de kandidatuur van Ramdin niet voor de functie van secretaris- generaal van de OAS. Het is bijna niet te geloven! Zonder een strijd aan te gaan, is er netjes bedankt. Als dat niet genoeg is, wordt er direct in duidelijke woorden de kandidaat van Guyana voor de post van assistent secretaris-generaal van de OAS ondersteund.

  Ten eerste is het een dieptepunt voor ons land, dat we geen geloof hebben in onze eigen mensen, maar meer nog dat we ons zo nederig opstellen voor een land die ons veel schade aanbrengt. Ja veel schade, omdat we zien dat de meeste drugsvangsten in Suriname afkomstig zijn van Guyana, “onze” Tigri-gebied is afgepikt door Guyana. Daar waar je eerst als sterke natie moet gaan praten met je buurland over deze zaken, stellen wij als regering ons zo nederig op voor Guyana.

  Volgens Pongosaqoui behoren mensen als Santhoki en Ramdin ook tot ” neanderthalers ‘

  De Paarse bende zet gerespecteerde politici en bestuurders buiten spel en schuiven hun misdadige vriendjes naar voeren.


  Maak melding

 16. Het is PONGO EN ZIJN PAARSE VRIENDEN DIE SURINAME HATEN!!
  De rest van ons wilt bevrijdt worden van bouta de misdadiger ,en zij zijn het die juist blijven hopen dat Suriname voor altijd vertrikt blijft in de bloedige klauwen van een MOORDENAAR met Amnestie,bouta de bruut!!


  Maak melding

 17. Beste Ray en Who Cares

  Ik ben blij met de postings van types als PASENSIE & PONGOSAGOUI:

  Zo komt naar buiten de ware aard van deze Paarse Paupers.


  Maak melding

 18. HENK MOLENAAR: Onze Pongo.. huppelepup, moet wel bij gebrek aan valide argumenten de slavernij en racisten troefkaart tevoorschijn halen. zwak zwak zwak……
  En die PASENSIE idd heb heel vluchtig zijn posting doorgenomen, en gelijk begon het gapen en slaapneigingen de overhand te nemen.
  En Henk Molenaar onderschat de export van water van DDB naar Afrika niet, zou best kunnen lukken, want Surimaribo heeft op dit moment een overschot aan regenwater, alle straten in stad en district staan blank, de stinkriolen die je geen riolen kan noemen maken overuren….tijd voor export.


  Maak melding

 19. De regering begaat een diplomatieke flater

  door Albert Ramdin in 2015 niet voor te dragen als kandidaat secretaris-generaal bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Dat zegt bestuurskundige August Boldewijn.

  Hij vermoedt dat de regering tot nu toe niet de daadwerkelijke redenen heeft aangegeven voor het niet steunen van Ramdin. Alleen al uit nationalistische overwegingen had Paramaribo alles op alles moeten zetten om meer draagvlak te zoeken.

  Door Ramdin, nu assistent-secretaris-generaal bij de OAS, niet te steunen stuurt de regering een verkeerd signaal naar Surinamers die een carrière bij regionale en internationale organisaties nastreven. “Vooral op studenten Internationaal Recht”, zegt Boldewijn. Het besluit van de regering heeft nationaal veel stof doen opwaaien, maar ook in diplomatieke kringen worden de wenkbrauwen gefronst.

  “Ik maak dit voor het eerst mee, dat een regering haar eigen kandidaat niet ondersteunt. Dus moet er wat anders dan alleen het ontbreken van draagvlak aan de hand zijn. De regering heeft veel te verklaren”, zegt de bestuurskundige. Met de internationale staat van dienst van Ramdin zou het voor de regering niet moeilijk moeten zijn om voldoende draagvlak te vinden voor zijn verkiezing, vindt Boldewijn.

  I rest my case

  In Suriname wordt onder leiding van drugscrimineel en moordenaar Bouterse de eerlijke en gerespecteerde Suriname als vuil buiten gezet.

  Er is alleen maar plek voor neefjes, nichtjes en buitenvrouwen om belangrijke posten in te vullen.

  het is gods geklaagd


  Maak melding

 20. Bouterse demonstreer weer zijn kameleon gedrag.
  van ingie boi tot rode overhemd met Chavez,nu die Afrkaan en morgen is hij Zuid-Amerikaan en overmorgen is hij wat anders,.inconsequent en onbetrouwbaar noem ik dit gedrag van deze beest.
  oohw ja Chinees moet hij nog worden hahahaa.


  Maak melding

 21. @Ray, hoe meer ik je reacties lees hoe meer ik ervan overtuigd raak dat je verstandelijk gehandicapt bent.

  Je mist in mijn eigen de meeste elementaire vermogens. Ik kan me daarom niet ergeren aan jouw bijdrage, ik krijg eerder medelijden met je.

  In jouw perceptie, wellicht binnen jouw kring zal het een goed gebruik zijn te spreken over bazen.

  Dit principe ken ik niet, ik praat in een bepaalde context liever over een leidinggevende of een werkgever. dan weer in een bepaalde context over een bewindspersoon.

  De lading die jij aan het woord baas geeft is een projectie van je mentale staat. Ik merk dat het bij jou en bepaalde mensen hier op dit forum ontzettend moeilijk is een paradigma verschuiving te bewerkstelligen.

  het zijn figuren zoals jij die ondanks hen beperkte verstandelijke vermogens en niet geremd door enige intelligentie, dan wel door iets snuggere familie en of kennissen, denken dat ze iets voorstellen en dat meningen, vooral die van hen ertoe doen.

  Nu weet ik dat mijn reactie op jou als paarlen voor de zwijnen zal zijn maar ik kan het niet laten mijn geduld (so bun mi pasensi) en mijn barmhartigheid en de hoop die ik koester dat eens het kwartje daadwerkelijk zal vallen, je toch iets mee te geven.

  Misschien kan je eens in een helder moment deze reacties terug slaan en er je voordeel mee doen.

  Op molenaartje reageer ik al helemaal niet. Ik ben blij dat er steeds meer mensen zijn die hem al hebben ontmaskert.

  Inhoudelijk is het niets, nada, noti en dan is het toch enigszins wrang te moeten concluderen dat een dergelijk figuur wier intelligentie niveau dat van een wurm niet bereikt, er toch in slaagt mensen, waar hij zoals anderen al terecht opmerkten als racist een bloedhekel aan heeft, als een rattenvanger van Hamelen achter zich krijgt.

  Het geeft maar weer aan hoe diep geworteld de zelfhaat die geinflicteerd is door met name het kolonialisme en alle aanverwante zaken, eigenlijk is.

  Een acute interventie, deskundige hulp voor figuren als Ray zou denk ik op zijn plaats zijn.

  Trouwens ook molenaartje is een studie geval op zich. Een pure racist die zich op de borst slaat het object van zijn aversie tot vrouw te hebben genomen zal in de psychiatrie toch wel een uiterst dankbaar onderwerp zijn.


  Maak melding

 22. Pasensie: “Op molenaartje reageer ik al helemaal niet. Ik ben blij dat er steeds meer mensen zijn die hem al hebben ontmaskert”

  Milton, Anna_Z, Paraman..


  Maak melding

 23. Pasensie

  “Trouwens ook molenaartje is een studie geval op zich. Een pure racist die zich op de borst slaat het object van zijn aversie tot vrouw te hebben genomen zal in de psychiatrie toch wel een uiterst dankbaar onderwerp zijn”

  Gaaaaaaaaap……


  Maak melding

 24. Heee Henkie mijn ‘hypocrietje’,

  Onze willie Wartaal (Henk Molenaar) van de Lage landen. De man die Suriname en haar bevolking telkenmale met zijn hypocriete taal de grond in trapt en afzeikt maar vervolgens meer dan regelmatig in Suriname vertoeft om lekkertjes ‘zaken te doen” (???).

  Henkie jongen,
  Zit je nu ook weer lekkertjes in Suriname ‘zaken te doen’?
  Of zit je achter het glas ergens in Amsterdam Watergraafsmeer te koukleumen achter je computer?

  Ik heb een tijdje niet gereageerd maar ik heb nu wel zin in een lekkere battle.


  Maak melding

 25. @Pongosaqoui,

  Dank voor de aanvulling. Ik ga verder genieten van de startvloed aan bijdragen van de andere vleugel. Af en toe is het goed om een tegengeluid te posten.

  Er zijn onafhankelijke mensen zoals waar ik mezelf toe reken, die niets hebben met front en of mega maar gewoon kijken naar wat goed is voor Suriname.

  Die alle zaken onafhankelijk bekijken en benoemen wat goed is en wat slecht is. Niet gehinderd door vooroordelen, obsessies, frustraties, etc.

  Mensen die belangstelling hebben voor lange termijn denken en dingen die nu gebeuren weten te plaatsen die die lange termijn context. Daarbij weten dat processen die moeten leiden tot vooruitgang van ene land, op verschillende niveaus impact zullen hebben en dat nooit iedereen tevreden gesteld zal kunnen worden.

  Mensen die het normaal vinden dat er eens een begin wordt gemaakt met de voorwaarden en structuren neer te zetten voor een duurzame vooruitgang van Suriname en dat een dergelijk scenario natuurlijk niet van een leien dakje zal gaan omdat er met mensen en belangen rekening gehouden moet worden.

  Ik heb niets maar kan wel hartelijk lachen om mensen die je omdat je niet meedeint op hun muziek je direct in een kamp plaatsen. het tekent de stupiditeit van dat soort figuren.

  Maar anders vermaak ik me wel hoor Pongo. Kostelijk zelfs.


  Maak melding

 26. Molenaar, ik heb je.

  Je wil nu de etnische kaart spelen via Ramdin. Dat zal je niet lukken. Ga maar na uit welke etnische groep de meeste ambassadeurs komen. Van Amerika tot Brazilie. Heel veel zijn trouwens ook vrouwen. Niet zo lang geleden is er ook 1 benoemd in Guyana. Ze lijken allemaal op Santokhi. Dus die etnische kaart van jou en andere grappenmakers is bij voorbaat tot mislukken gedoemd. Verdeel en heers werkt niet meer jongen.

  Ik kan tevens zien dat je niets weet over de Surinaamse politiek en nog minder over de Latijnsamerikaanse politiek. Ramdin is niet zo lang geleden herkozen al ass. Secr-generaal op voordracht van Suriname. Dus de regering Bouterse-Ameeralli.

  Aangezien jou kennis beperkt is wil ik je onder de neus wrijven dat bepaalde posities voor bepaalde landen zijn. Iemand uit het Caribische gebied zoals Ramdin zal nooit de baas worden van die club. Dat is voorbestemd voor landen als Brazilië. Dat is al 40 jaar zo. Dat weet Santokhi ook bliksemsgoed.

  In de NAVO heb je hetzelfde. De Europeanen krijgen bepaalde posities de Amerikanen bepaalde.

  Maar aangezien, gelet op jou postings, jou algemene kennis beperkt is neem ik het jou niet kwalijk.

  Ik merk dat je ook niets weet over Ramdin zijn politieke overtuiging anders had je hem ook uitgescholden, grapjas.


  Maak melding

 27. @Pasensie

  Wees blij dat wij nog de moeite nemen om op jou meest idiotische reakties een tegen reaktie te plaatsen!
  EERST moet je ons uitleggen wat de waarde is van de amnestie waarmee je baasje pronkt!
  Kom ons uitleggen waarom staatshoofden van andere landen niet vechten voor de ‘ere’ titel AMNESTIE!
  KOM MET UITLEG!!


  Maak melding

 28. Pasensie,

  Henk is geen blanke. Mijn inschatting is dat deze
  ‘hypocrietje’ vroeger op school veel gepest werd vanwege zijn ( bruine/zwarte kleur) en daar een enorme trauma aan heeft overgehouden. Verder woont hij alleen en heeft hij een enorm gebrek aan aanspraak. In zijn eigen omgeving heeft hij hoogstwaarschijnlijk totaal niks in te brengen.
  Daarom gebruik Henkie dit forum om zijn traumatische ervaringen te botvieren.
  Heden ten dage wil hij zich daarom zo blank mogelijk voor doen en scheldt hij alles en iedereen die enige affiniteit heeft met het ‘zwarte ras’ voor alles en nog wat uit. Voor de rest is het inhoudelijk tien keer niks. Hoewel hij zichzelf boven alles en iedereen verheven voelt. Not!
  Eigenlijk best wel zielig!

  Dit mannetje heb ik al tien keer doorgrond en daarom
  beleef ik veel plezier om met hem de battle aan te gaan. vind ik echt geweldig!


  Maak melding

 29. DUUH! : Je had heel veel posten dolgelukkig kunnen maken door nooit meer te reageren…….

  Henk Molenaar: Ik moet je tegenspreken pasensie kan annabel de voodoopriesteres niet zijn , ik heb HET geruime tijd geleden met argumenten van WKN verjaagd, en laatste nieuws is dat ze is opgenomen op een gesloten afdeling van de Capriles kliniek op Curacao ( Capriles kliniek is een psychiatrisch zkh), om haar borderline syndroom te behandelen…


  Maak melding

 30. Duhh: “Heden ten dage wil hij zich daarom zo blank mogelijk voor doen en scheldt hij alles en iedereen die enige affiniteit heeft met het ‘zwarte ras’ voor alles en nog wat uit”

  je bedoelt het Paarse Ras……..


  Maak melding

 31. DUUH!: Ik pas voor een batlle met jou als je het niet erg vind, want ik battle alleen maar met lui van mijn eigen niveau, ik mocht van mammie en papie geen battles aangaan met mensen van een laag niveau, en zeker niet met zwakzinnigen, maar wens je vast een fijn weekend


  Maak melding

 32. @ Ray,

  Wat liefde en geduld allemaal niet kunnen doen!!?

  Ik zal het je heel rustig proberen uit te leggen.

  Je laatste post heeft niets te maken met het onderwerp en al helemaal niet met wat ik je heb geschreven mijn waarde ray.

  Dergelijke bijdragen noemen grote mensen irrelevant. Op school in Nederland zeiden de kinderen vroeger: “het slaat als een tang op een varken”.

  Dat betekent eigenlijk dat je een beetje voor schut staat. Kijk bij mij kan e at nog maken maar hoe moet dat straks met jou in de grote mensen wereld kerel?

  Je moet toch echt iets beter je best doen hoor. Verder hoeven jij, en bijvoorbeeld Who cares niet steeds goedkeuring voor je bijdragen te vragen aan molenaartje.

  Kijk belangrijk is dat je zelf leert denken mijn waarde. het geeft niet dat het niet allemaal niet direct functioneert zoals je zou willen. Maar geloof me, je komt er heus wel. Het is ene proces van vallen en opstaan.

  Wees niet afhankelijk van anderen. Je bent van jezelf best goed genoeg. Je kan het. Kom nu alleen. Ga lezen, verdiep je. lees alles voor de zekerheid nog een keer door. Als je het niet begrijpt is dat helemaal niet erg.

  Alleen domme mensen vragen niets. Ik ben best bereid je te helpen met je huiswerk maar dan moet je me wel laten zien dat jij je best doet kerel.

  Ik weet dat het best wel moeilijk is en het is ook voor sommigen ingewikkeld maar je moet gewoon doorzetten.

  Spieken bij molenaartje gaat je niets opleveren want die is werkelijk het domste jongetje uit de klas. vertrouw op je eigen kunnen mi boi.

  Wat molenaartje je voorzegt is niet goed. Mi bar yu!

  Nu hup je huiswerk maken, want ik moet wel een beetje streng voor je zijn hoor. Anders gaat het niet werken.


  Maak melding

 33. Een verslag van de ontmoeting van de ministers van BuZa tijdens de ASA Top.

  Meeting of the Ministers of Foreign Affairs of the ASA Summit

  Yesterday, Thursday, February 21, was the opening of the Meeting of Ministers of Foreign Affairs, which was originally scheduled for Wednesday, February 20.
  22/02/2013

  The atmosphere of the Conference Center of Sipopo kept warming up throughout Wednesday morning, prior to the opening of the Meeting of Ministers of Foreign Affairs, during the celebration of the Third Summit of Africa-South American (ASA), which these days in Malabo brings together delegations from the two continents and other parts of the world.

  The inauguration began with the speech by the Minister of Foreign Affairs of Nigeria, Viola Adaku Onwuliri, who summarized the development of the ASA and commented on what will be one of the strategic issues in the talks that will be held in the next few hours: the need to make a decision regarding the implementation of a General Secretariat to formalize the presence and the continued work of this institution.

  For his part, the Minister of Foreign Affairs of Brazil, Antonio de Aguiar Patriota, stressed the commitment of his Government and his country with all the African continent: “This is a time to reaffirm the political commitment between the two continents; in the world in which power relations between the developed world and the developing world are experiencing major changes. The economies of our regions grow at a very high annual rate and consistently.” De Aguilar Patriota recalled the lack of South Americans and Africans in the UN Security Council, and the absolute need to address this injustice. He also spoke of the challenges common to both regions, such as as “the eradication of poverty and a more equitable distribution of income from natural resources,” among others.

  -“The ASA regional approach project is essential, but it must also involve the business community and civil society; between our regions there is a serious lack of mutual understanding,” he added. Regarding the work method, he advocated more for the holding of occasional work meetings, than for the stable creation of a general secretariat: “For the creation of projects and specific meetings there will be no lack resources, and it is a more provisional path than the creation of new and complex structures,” he said.
  In the absence of the President of the African Union Commission, Nkosazana Dlamini-Zuma, who could not attend the inauguration, but later attended other events, a representative of the institution spoke in her place, stressing the importance of holding of the summit coinciding with the 50th anniversary of the founding of the Organization of African Unity (OAU).

  Then spoke Ana Jara Velazquez, Minister for Women and Vulnerable Populations in Peru, also on behalf of the Union of South American Nations (UNASUR), who especially assessed the capacity of joining together of Africa and South America: “We must be aware that between the two regions we make up a quarter of the oil and gas reserves; that we have a supply of natural resources on demand by the global economy, and that, utilized with a vision toward the future, they can be a powerful tool to increase our influence in the international stage. Bodies such as UNASUR and the AU (African Union) must maintain an ongoing dialogue that can build a consensus for a space of integration.”

  Then spoke the Minister of Foreign Affairs of the Federal Democratic Republic of Ethiopia, the country that currently holds the chairmanship of this institution, and Chairman of the Executive Council of the AU, Tedros Adhanom Ghebreyesus. The Ethiopian Minister began by highlighting the lack of progress in recent months, and the need to advance the agenda of the ASA during this meeting: “There is no doubt that strengthening our partnership will strengthen our best work to ensure the improvement of our people.”

  The opening session ended with the words of Agapito Mba Mokuy, Minister of Foreign Affairs and Cooperation, who, after thanking -also on behalf of the Head of State- the attendees for coming to this international forum, he said that “South-South cooperation is not a substitute for North-South cooperation, but rather a complement to it and an example of solidarity among the countries of the South, many of them integrated into the ASA.”

  -“Since its first summit, held in Abuja (Nigeria) in 2006 and the second summit held in Isla Margarita (Venezuela) in 2009, great ideas and policy initiatives have been created, reflecting the most pressing global challenges, and offering partnership opportunities to promote joint actions. In times when economic difficulties are global, we should implement policies and actions of solidarity in which all States in the world can participate,” he stated.
  -“Our greatest wish is that all parties support this cooperation and that the Third ASA Summit is carried out successfully, providing high value to the past and current efforts of the two regions, capable of leading to the effective implementation of the institutions established in the framework of this forum. We are responsible for making South-South Cooperation a reality. I would therefore like to confirm the commitment of the Government of Equatorial Guinea and its President, H.E. Obiang Nguema Mbasogo, to redouble their efforts in a spirit of collaboration and dialogue, so that the work of this third summit may experience all the success we desire,” he concluded.

  Text: Ines Ortega.
  Photos: Mansueto Loeri Bomohagasi (D. G. Base Internet).
  Notice: Reproduction of all or part of this article or the images that accompany it must always be done mentioning its source (Equatorial Guinea’s Press and Information Office).


  Maak melding

 34. @stenaf

  Och ,zulke verhaaltjes horen wij ook van Lackin ,dag in en dag uit!
  ‘Alles gaat goed in Suriname’ zegt hij,ondanks de vele problemen die Suriname kent ,gaat volgens Lackin alles goed in Suriname!
  Alsof het niet genoeg is met lackin en bouta in ons land worden we door deze twee nog opgezadeld met afrikaanse toestanden in Suriname!


  Maak melding

 35. De pathalogische leugenaar en aan paranoide-schizofrenie lijdende gmap, in werkelijkheid Romeo Hoost, is voor de zoveelste keer door de mand gevallen.Een aantal jaren terug insinueerde hij op de Nederlandse televisie dat Pablo Escobar in Suriname bij Bouterse op bezoek was geweest.Wanhopig hoopte hij dat de lichtgelovige Nederlandse journalisten zijn verhaal zouden oppikken en dat hij zou scoren met zijn gifcampagne.


  Maak melding

 36. Who Cares,

  Ik begrijp uit jouw bijdrage dat je moeite hebt met een langdurige concentratie. Dat je zeer grote moeite hebt te lezen en dat je gedachten waarschijnlijk te snel afdwalen.

  Ook lijk je regelmatig overvallen te worden door acute slaap.

  Hier zal je het absoluut niet mee redden. Op een dergelijk forum als dit, wordt je namelijk geacht te lezen. Je hebt moeite met een inspanning langer dan een minuut. Dat is een zeer ernstige zaak.

  Ik zou zeggen,……zoek hulp.


  Maak melding

 37. ROBG: Nu moet je ophouden want anders word ik echt kwaad.
  Waar haal jij het gore lef vandaan om het woord pathologische ( ja en geen pathalogische!!!!)leugenaar in de mond te nemen?
  Je presje wannabee is de verpersoonlijking van een pathologische en gediplomeerde leugenaar.
  Bij de eerstvolgende vernieuwing van het groene boekje en/of de dikke van Dale zou als betekenis achter voornoemd woord de naam Desi Delano Bouterse toegevoegd moeten worden.En over paranoia en schizofenie wil ik al helemaal niet hebben want jij ,je presje wannabee, zijn 40 struikrovers en stemvee en kuddedieren en het overig NDP klootjesvolk zijn degenen die aan een chronische vorm daarvan lijden. Blijkt o.a. uit het feit dat als er een mening over hun houwtje touwtje beleid gegeven wordt ben je tegen Suriname. please get yourself together and get a life a.s.a.p.


  Maak melding

 38. Ik ben het niet helemaal eens met Duuh.
  Henk Molenaar is een blanke Nederlander. Beetje rossig type, vadsig en kalend van middelbare leeftijd die in de provincie in Nederland woont. Hij heeft een gekleurde vrouw niet uit liefde maar uit pure ellende omdat de blanke Nederlandse vrouw hem niet lust. Geef ze eens ongelijk. Dit soort types gaan meestal naar landen als Thailand om een partner te zoeken.

  Molenaartje is toevallig beland in Surinaamse handen. Je weet zelf wel hoe sommige van onze mensen naar blanke types kijken. Daarvoor hoef je geen hoogleraar te zijn. Een blik op dit forum zegt genoeg. Of zoals Passensie dat zegt:

  “ Het geeft maar weer aan hoe diep geworteld de zelfhaat die geïnfiltreerd is door met name het kolonialisme en alle aanverwante zaken, eigenlijk is”.

  De zelfhaat is bij sommige van onze mensen zo diep dat ze het uiterlijk van Molenaar voor lief nemen. Ook al stinken ze een uur in de wind omdat ze niet van baden houden weerhoudt dat sommigen niet om een relaties met types als Molenaar aan te gaan. En dat weet Molenaar als doorgewinterde racist heel goed. Maar de denkfout die hij door zijn beperkte ontwikkelingsniveau maakt is, dat hij denkt dat wij allemaal zo zijn. Dat is reden waarom hij zo te keer gaat tegen gekleurde mensen die niet in zijn achterwerk kruipen. In zijn belevingswereld moet de gekleurde onderdanig zijn aan de blanke. En als die gekleurde dat niet is, zoals Bouterse en veel Surinamers, werkt dat als een rode lap op een stier.

  Daarom haat hij zelfbewuste gekleurde mensen en dweept hij met mensen die zijn achterwerk poetsen. Kijk maar naar de reacties op het forum dat zegt genoeg.


  Maak melding

 39. Eeeee,…Pongosaqoui moet je niet gaan koken voor je man mang,..gelul over wie of wat een blanke is…jeetje heb je niks te doen of zo?
  Get a life!!!


  Maak melding

 40. Pongosaqoui

  “En als die gekleurde dat niet is, zoals Bouterse en veel Surinamers, werkt dat als een rode lap op een stier”

  En als tegenprestatie martelt en schiet Bouterse 15 ongewapende burgers dood die volgens mij Surinamer en gekleurd zijn…..


  Maak melding

 41. PONGA huppelepup: Aldus onze randdebiel en pretentieuze nietsnut met zijn recycling van gel*l en bagger in de ruimte.Met zijn narcistisch DDB complex, goedkoop opportunistisch maar voornamelijk dom.
  Voelbaar zijn de frustraties van een nazaat van een weggelopen slaaf, die voor zijn gevoel nog iets koloniaals te vereffenen heeft met zijn voormalige meesters, die ingehouden woede gaat echter ten koste van zijn sociale intelligentie, en voelt als een open riool waar zijn mond hoort te zitten en overal waar hij naartoe gaat of staat hangt de geur van een open beerput.


  Maak melding

 42. Eey DADA fawaka,

  het goed mang pasew, in ben nu in booming continent, en hoewel ik een maar halve indiaan ben zonder een typische naam als Pongosaqoui, moet ik bekennen dat ik met de bekende ingi Passensie aan de slag ga!

  hoe bedoel je Pres???

  wel, ik ben hier aan het orienteren hoe de Chinezen & Indiers Afrika aan het leegroven zijn opdat ik deze ook kan toepassen Su!

  maar Pres, telkens als jij uitlandig bent wordt er hier shufle-shufle gedaan….Ramdin, en nu Gilaard?

  wel, dit zijn de inzichten naar 2015 toe, want iedereen is dan verplicht om te stemmen op Paars!

  nou Pres da hoop ik dat straks op jou terugreis Syrie een raket afvuurt, da wordt de hemel mooi roodpaars

  jo vuile beest yu

  🙂


  Maak melding

 43. ‘Antibiotica China wereldwijd gevaar’

  Het intensieve gebruik van antibiotica op Chinese varkensboerderijen vormt wereldwijd een potentiële bedreiging voor de volksgezondheid. Dat stellen Amerikaanse en Chinese wetenschappers na een onderzoek van mest van Chinese varkens.

  Op Chinese varkenshouderijen worden op grote schaal antibiotica gebruikt. China is de grootste producent van antibiotica ter wereld. Het Chinese vee krijgt bijna de helft van de antibiotica die wereldwijd aan vee wordt toegediend.

  Resistent
  De onderzoekers vonden in de Chinese varkensmest grote hoeveelheden genen die resistent zijn tegen antibiotica.

  Het resistente materiaal kan zich op vele manieren verspreiden. De mest kan verwerkt worden tot compost die in het buitenland wordt verkocht. De mest kan terechtkomen in rivierwater en verspreid worden door de wind. Ook dierentransporten en menselijk verkeer vormen een risico

  🙂 ingeblikte moksi-meti in Z-Amerika & Afrika 🙂


  Maak melding

 44. Vrijdag 22 februari 2013 om 20:56 uur, door pasew

  ‘Antibiotica China wereldwijd gevaar’

  🙂 ingeblikte moksi-meti in Z-Amerika & Afrika 🙂

  Importeur in SU.: Live uit het Koude Nederland.

  En vervolgens GELE VARKENS in ons geliefde Kokosdistrict Coronie.

  En m.b.t. het bovengenoemd artikel:
  Ook de bekende MUGABE is vandaag aanwezig in Equatorial Guinea. Natuurlijk binnen Afrika met het vliegtuig.


  Maak melding

 45. Fer aub,…Snesi uit het Koude Nederland 🙂

  UTRECHT – De politie in Utrecht is op zoek naar twee jongemannen die sambal in de ogen van twee vrouwen hebben gespoten


  Maak melding

 46. @ Beste Emerald:

  Interessante vraag. Wat is ASA?

  ASA staat voor Africa – South-America Summit.

  Even googelen op African-South-America Summit 2013. Klik op de site van African Union (3e).

  Geholpen?


  Maak melding

 47. Henk Molenaar, je had het al eerder gezegd, het is allemaal laag allooi. Het enige wat deze kuddedieren doen is misdaad verheerlijken en hun Messias Bouterse omarmen. Zelfs als Bouterse de ballen van hun vaders en broeders afhakt kussen ze zijn voeten. Ze adoreren een moordenaar, te bizar voor woorden. Zo ver zijn we al gekomen. Discussie met deze beesten is verloren tijd.


  Maak melding

 48. Whahahaaa kennelijk is Pongosaqoui niet meer actief op WK. Heeee wacht even.. vrijdagavond hustle time op Bijlmerdreef. Deze djoeka klust vast bij als snorder of zo. Ik heb zoveel paarse onzin van hem gehoord. Dat krijg je ervan als je te lang in die waggie zit.


  Maak melding

 49. Molenaar,
  Ik heb jaren gewoond, gewerkt en jawel gestudeerd in het hoge noorden. Vaak genoeg ook intern gewoond. Begin alvast een fikse bad te nemen dan ben je minste af van een deel van die verwijten.


  Maak melding

 50. SURINAME LOOPT KANS CHINEES PROJECT MIS TE LOPEN.
  (donderdag 27 maart 2008) waterkant.net
  ……………………………………………..

  Donderdag 27 maart 2008 om 14:58 uur, door Paraman

  Dan maar mislopen!

  Waarom zijn wij niet in staat om zelf die obe-ko’s te telen?

  Waarom moeten wij weer als slaven in dienst treden van in deze de Chinesen?

  Wanneer worden we een keer autonoom? Liever een kleine baas dan een grote knecht.

  Zonder buitenlandse inmenging zijn wij niet in staat gebleken om zelfs bana’s te laten groeien.


  Maak melding

 51. Henk Molenaar is een blanke Nederlander. Beetje rossig type, vadsig en kalend van middelbare leeftijd die in de provincie in Nederland woont. Hij heeft een gekleurde vrouw niet uit liefde maar uit pure ellende omdat de blanke Nederlandse vrouw hem niet lust. Geef ze eens ongelijk. Dit soort types gaan meestal naar landen als Thailand om een partner te zoeken.

  WHAHAHAHAHAHAHA, DEZE IS GOED!! 🙂 :0 🙂 🙂


  Maak melding

 52. MOLENAAR ZEGT: Beste surinam patriot”

  Ik kan je Pongosaqoui zo uittekenen.

  Wie kaats moet de bal verwachten.

  @MOLENAAR, JE KUNT ‘M ZO UITTEKENEN ZEG JE?

  INDD, IK OOK! HIJ IS IIG NIET BLANK, STINKERD…

  🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 53. @Who Cares, het is beter om je niet al te zeer op te winden. Extreme boosheid kan namelijk dodelijk zijn.Af en toe is het goed en lekker om eens flink uit je vel te springen uit jaloersheid om het zeer goede beleid van de regering Bouterse.Een flinke woedeuitbarsting om kán opluchting geven, maar erg gezond schijnt het niet te zijn.Over het algemeen blijken boosheid en vijandige gevoelens ertoe te leiden dat de longen slechter presteren.Dus zet je boosheid en vijandige houding om het goede beleid van de regering Bouterse om in een positieve kijk op de economische ontwikkeling van Suriname.


  Maak melding

 54. ah.. allemaal zinloze reisjes. Rendement is altijd zero to nada.
  Maar deze reisjes hebben een aantal functies. de Sekteleider heeft een grote behoefte aan waardering en zich te willen meten met integere wereld leiders. Dus dit wordt aardig ingevuld.
  Hetzelfde zie je bij de volgelingen. Hoe hoger de leider stijgt hoe beter zij zich voelen.

  Su..het is tijd voor een andere groep van leiders in ons land for clean government and with clean hands.


  Maak melding

 55. Als ik zo bepaalde berichten lees,ontkom ik niet aan de indruk,dat deze site een tweede “Mamio.com of Smatori is geworden.Jammer het niveau is nu reeds ver te zoeken.


  Maak melding

 56. Beste Koos: Ik begrijp wat je bedoelt. laten we bij de discussie blijven.

  Een ingezonden stuk in Starnieuws dat de spijker op zijn kop slaat:

  Populisme en Chinees geld aan de horizon

  “De huidige regering c.q. Bouterse, is van plan om grote populistische projecten uit te voeren, terwijl de armoede om zich heen grijpt. In de tweede week van de maand zijn de meeste mensen skeer (platzak). Om die populistische projecten te kunnen uitvoeren heeft Bouterse enorm veel geld nodig, en dat heeft hij niet. Derhalve moet hij dat buiten Suriname zoeken.
  Het is evident dat China, langzaam maar zeker vaste voet aan de grond krijgt in Suriname door leningen aan Suriname te verstrekken. En onze regering ziet een paar centjes meer aan de horizon gloren en hapt toe. Op deze manier is het gemakkelijk voor China om zijn mensen te migreren naar Suriname. Suriname moet als achterland tevens voedselschuur dienen voor China, want in 2020 zal China een bevolking hebben van ruim 1.45 miljard.
  De huidige regering heeft al miljoenen US dollars geleend bij China, echter vertelt ze aan de samenleving niet, hoe die grote leningen terugbetaald zullen worden. Transparantie en good governance zijn zoek bij deze regering. Feit is, dat ons nageslacht en de huidige generatie opgezadeld zullen worden met de ‘import Chinezen’ en grote buitenlandse schulden.

  Graag een zinnige reactie op deze ingezonden brief zonder de schelden en de slavernijtroefkaart te trekken als je andere argumenten kunt vinden om een discussie te winnen.

  Nog even voor : Pongosaqoui ( = ook Passensie )

  :Dit soort types gaan meestal naar landen als Thailand om een partner te zoeken”

  Types zoals jij vinden hun parners in de kelderboxen van Amsterdam Zuid Oost,

  Sorry ik kon het niet laten….


  Maak melding

 57. @Vrijdag 22 februari 2013 om 22:25 uur, door blaka bakra
  @ Beste Emerald:

  Interessante vraag. Wat is ASA?

  ASA staat voor Africa – South-America Summit.

  Even googelen op African-South-America Summit 2013. Klik op de site van African Union (3e).

  Geholpen?
  ===============
  Nee want je vindt alleen maar inhoudsloze stukjes over ASA. De conclussie kan dan ook slechts zijn dat het een onzin ding is. Zeker als je ziet welke dictators achter de schermen het hoogste woord hebben.


  Maak melding

 58. PARAMAN 22 februari 23.49u
  En wat ook ik niet kan laten is de vraag aan PARAMAN te
  stellen als hij de grond waar hij vandaar komt n.l.afvaldump ORNAMIBO,die door de overheid geconfiskeerd was alweer in zijn bezit heeft.
  En die studie in het Hoge Noorden heeft schijnbaar niet veel uitgehaald gezien zijn niveau. zeker huisdealertje geweest voor studiegenoten.


  Maak melding

 59. Forummers, Odi odi.

  Pasew, fawaka mang?

  @Neus: Hebben de dagbladen van SU. ook buitenlandse correspondenten?
  ………………………………………………

  http://www.guineaecuatorialpress.com/noticia.php

  En raadpleeg Latest News: The Third Summit of State and Government of the ASA.

  En natuurlijk was ik ook op zoek naar de aanwezigheid van DADA in Malabo (Equatorial Guinea).
  Zie Latest Photographes met Pres. Obiang.
  Je moet even daarop aanklikken dan kom je DADA tegen.
  Misschien heb je een loep nodig hoor.
  Maar hij staat achter Pres. Dilma van Brazilië.

  Alvast een prettig weekeinde toegewenst.


  Maak melding

 60. Fer Odi,

  ik heb DADA getjekt op de 2e rij!

  wat het gros van deze ratten-leiders hun land en volk hebben aangedaan, verdient gewoon een Drone, en dan huur ik een Caterpillar voor een bigi graf tog!

  Wonder Steve & Paraman mogen het gat dichten 🙂


  Maak melding

 61. Openingspeeches van de ASA Top

  A country whose development grows day by day
  Other Institutions

  Opening ceremony of the Third Summit of Heads of State and Government of the ASA

  Yesterday, Friday morning, the inauguration of the Third Summit of Heads of State and Government of Africa and South America (ASA) was held. The joint effort to exploit the natural resources in both regions, and the development of South-South cooperation were featured in the speeches spoken at the ceremony.

  23/02/2013

  The Heads of State and Government of the ASA countries have gathered in Malabo for the institution’s third summit, held on this occasion at the Sipopo Conference Center in the capital of Equatorial Guinea. The firm attempt to strengthen cooperation mechanisms, and create precise work instruments for the development of both regions was the objective of the creation of this institution, and it is still the main issue to be addressed by the leaders gathered here. In fact, in the speeches of the opening ceremony, the participants were unanimous in stressing the enormous potential of the two southern regions, which have, among other things, the largest reserve of natural resources around the globe. And, therefore, the need to channel economic development and encourage industrialization and the necessary tools to carry out the transformation of these resources in those same regions, so that the potential can be completely harnessed to benefit their populations. The creation of specific structures to enhance the work of the ASA, such as a technical secretariat, is also another proposal to be discussed by the participants.

  The opening ceremony began with the words of the Mayor of Malabo, Maria Coloma Edjang Mbengono, who after welcoming the attendees, gave way to the speech by the President of Brazil, Dilma Rousseffque, who after expressing her great satisfaction at her return to Africa, began recognizing the importance of the event in the current situation of international economic and financial crisis, and assessing, therefore, with more important the Africa-South America impact: “Our intercontinental potential is exceptional, and growth prospects in our continents also are very good. Therefore, without a doubt, the alliance and cooperation in ASA is a strategic and critical element for this to be a reality.”
  The president also wanted to make specific proposals to focus the summit, such as a partnership for training students, especially in the agricultural sector, since the characteristics of Brazilian agriculture are present in Africa, to the extent that our soil and climate are similar. “Another initiative,” continued Dilma, “is to expand the presence of Brazilian Open University of Distance Learning, which already operates in Mozambique, and we are interested in the creation of incentives so that more companies, products and services cross the Atlantic in both directions. The coming decades will be the affirmation of the developing world, and especially, of the countries of Africa and Latin America.”

  The Chairman of the African Union Commission, Nkosazana Dlamini-Zuma, recalled the importance of this summit coinciding with the 50th anniversary of the founding of the Organization of African Unity (OAU), whose celebration will have as a central theme a tribute to Pan-Africanism: Nkosazana Dlamini-Zuma also alluded to the lack of representatives of the African and South American regions in the United Nations Security Council: “It is important to strengthen our institutions, but also the architecture for international peace and justice.”
  For his part, the President of the Federal Republic of Nigeria especially noted the efforts of Equatorial Guinea, and particularly of its President, for having finally held ​​this summit in Malabo. Clearly, the Nigerian president had chosen to intensify common efforts to achieve specific progress within the institution, referring indirectly to the creation of specific structures: “The movement between our countries should be fast, which requires infrastructures. We cannot overemphasize the importance of creating a technical secretariat.”

  The Chancellor of the Republic of Venezuela, Elias Jaua, read the message sent for the occasion by the President Hugo Chavez, who was unable to attend due to his recovery. An intense debate with constant allusions to the historical past of Africa and South America as territories exploited by colonialism, “The empires of the past, guilty of the kidnapping and murder of the children of Mother Africa to feed the slave system, planted African blood in our America. Our cooperation should be a permanent link of work that should turn over all its strategies to the south, to our people.”
  -“The neocolonial strategy was to divide the world’s most vulnerable nations,” continued the Venezuelan Chancellor, “to submit them to a slavish relationship, a relationship of dependency. Because of this, Venezuela opposed an intervention in Libya, and also rejects any interference in the independence of our countries and in the advancement of our south-south cooperation. Given this danger, unity, unity and unity, should be our main slogan.”

  The Prime Minister of Ethiopia, and current Chairman of the African Union, Haile Mariam Desalegne, stressed the need to “improve mutual access to products from both continents to strengthen trade between our continents. We also need to encourage greater efforts in collaboration, development, etc., of our banks and companies to finance the projects.” She also informed that the main Ethiopian airline would inaugurate a new line to Sao Paulo, Brazil.

  President Obiang was the last speaker in this opening ceremony, with a speech in which he reiterated the full support of his Government to strengthening mechanisms for South-South development, and in which he requested the ASA to extend the inclusion to Central American and Caribbean countries.

  Notice: Reproduction of all or part of this article or the images that accompany it must always be done mentioning its source (Equatorial Guinea’s Press and Information Office).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.