dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaamse VP in maart naar Turkije voor handelsmissie

Surinaamse VP in maart naar Turkije voor handelsmissie

-

Does Travel - naar Suriname

Op uitnodiging van de Turkse regering brengt een Surinaamse handelsmissie begin maart een bezoek aan Turkije. Doel van het bezoek is om de vriendschappelijke, politieke en economische relatie tussen de landen te versterken. Hoofd van de missie is de Surinaamse vicepresident Robert Ameerali.

Vorig jaar november werd het bezoek al aangekondigd. Gisteren was Ersin Erçin(FOTO), die ambassadeur voor Turkije in Brazilië is, in Suriname waar er een persconferentie werd gehouden omtrent deze handelsmissie.

Volgens de ambassadeur is Suriname voor Turkije de ideale springplank om zaken te kunnen gaan doen in het Caribisch gebied. Een van de redenen waarom Turkije zijn vleugels wil uitslaan naar het Caribisch gebied, heeft volgens Erçin te maken met de negatieve houding van de Europese Unie naar Turkije over het lidmaatschap van de EU.

Het is de eerste keer dat Suriname een officieel bezoek brengt aan Turkije. De Surinaamse delegatie zal in Turkije ontvangen worden door premier Tayyip Erdogan.

NOS Suriname-correspondent Harmen Boerboom hierover:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

123 REACTIES
 1. ai… ook lekker een snoepreisje.. dat men geweldige handelsovereenkomsten voor Su met armlastig Turkije gaat aanboren is weer zo een misleiding die je alleen aan ongeschoolden kan verkopen.

  Maar ja, je zal niet altijd VP zijn. Dus iets regelen voor jezelf is slim.

  U merkt het..Ik ben niet onder de indruk van meneer Ameraali.


  Maak melding
 2. Het is definitief!
  Het aantal aan reizen in de wereld staat op naam van de criminele ndp regering van Suriname.
  Turkije,WAT GAAN ZE IN TURKIJE ZOEKEN!!?
  Waarmee gaat TURKIJE Suriname kunnen helpen?!
  Daar steken de mensen zichzelve in brand om verlost te worden van hun corrupte regering!Hoe gaan ze Suriname kunnen helpen ,ze hebben zelfs hulp nodig!


  Maak melding
 3. Dat het nu niet goed gaat in EU geeft niemand het recht aftegeven op EU….Want toen het goed ging was een ieder daar te vinden in EU.
  Daarom let op u woorden zelfs… Star-Nieuws weet zich niet te gedragen… wat voor rotzooi Ambassadeur komt vertellen..Weet wat je schijft…..No missed call gedoe want toen het goed ging……respect… want zo slecht is de mens….dus wees geen slecht mens.Want pakketten dienst hebben ooit overuren staan draaien…vergeet dat nooit.


  Maak melding
 4. Turkije heeft Suriname heel veel te bieden en snap ik niet waarom het gros van de eerdere reacties zo negatief is. Volgens mij zijn geen van de possters met een negatieve kijk op dit bezoek, ooit eens in Turkije geweest.

  De Turkse economie is booming en daar kunnen vele landen er een puntje aanzuigen. Zie hier een kop uit het Financieel Dagblad van ergens vorig jaar.

  ————
  Nederlandse ondernemers haken nog onvoldoende in op de kracht van de Turkse economie. ‘Er gebeurt veel, ja, maar er kan nog veel meer.’
  —————-

  Turkije heeft heel veel te bieden op het gebied van Toerisme, Landbouw, Industrie, Transport en Communicatie en is op dit moment de 15e economie van de wereld.

  Ik zie vele voordelen voor Suriname bij een slimme en goede samenwerking met Turkije, omdat dit land evenals Suriname heel veel potentie heeft.


  Maak melding
 5. @Boemberreboem Muziek, ik denk eerder dat de EU een probleem heeft met Turkije dan andersom. Nadat de Europeanen Turkije diverse malen in de wachtkamer hebben gezet mbt het lidmaatschap tot de EU, hebben de Turken hun scope veranderd en hun visie op het Oosten gericht.

  De Turken doen op dit moment hele goede zaken in en met Iran, Syrie, Irak, Georgie, Azerbaijan, etc.
  De Turkse economie kende vorig jaar een beperkte groei van 4,5%, maar de jaren daarvoor was deze minimaal 8,5%.
  Let wel, Europa is enorm jaloers op Turkije en zijn Willem Alexander & Maxima onlangs niet voor niets naar dit land geweest met in hun kielzog een batterij aan ondernemers en handelaren.

  Ergo, Suriname kan veel profijt hebben aan een goede samenwerking met Turkije.


  Maak melding
 6. Dit is een uigelezen kans van didibri om zijn volgelingen te laten zien dat hij overal naar toe kan gaan, bouterse is een bange schijterd met een hele grote bek.
  Ik lees heel wat dingen wat Suriname van Turkjie zou moeten leren, 1 van de belangrijkste dingen wordt bewust overgeslagen, Turkije werd jaren door militairen geregeerd en is nu een democratie waar mensenrechtenschenders achter tralies verdwijnen,generaals worden berecht, en vanaf Turkije democratisch is geworden gaat het economisch prima, met dank aan de druk van Europa.


  Maak melding
 7. Mooi mang eindelijk kunnen de turken proeven hoe de surinamers proeven.
  En ze moeten om te zeggen dat we geen handjes mogen schudden.
  Bouta je werkt jezelf in een nest waar je nooit meer uitkomt.
  Je verkoopt ons land voor goedkoop
  Waar blijven die jongeren , de z.g.n. toekomst van su en waar ddb hun held is
  Jullie gaan bedelen en worden edelaars en slaven van su.

  A tang so


  Maak melding
 8. Beste GMAP:

  Ik heb dit artikel ook geplaatst op Waterkant.

  Bouterse stuurt Suriname regelrecht de afgrond in en het NDP Paarse stemvee volgt hem al blinde lemmingen.


  Maak melding
 9. “Gelet op de betekenis van de dag van 25 februari 1980 voor de geschiedenis van ons land en vooral het teweeg brengen van wijzigingen in de politiek bestuurlijke verhoudingen, door een militaire staatsgreep onder leiding van de huidige democratisch gekozen president en toenmalige coupleider, acht de regering het wenselijk dat deze dag als een nationale vrije dag wordt beschouwd.”

  “de huidige democratisch gekozen president en toenmalige coupleider”

  Het is om te kotsen


  Maak melding
 10. Als het Turkye is die een hand uitsteekt naar Suriname waarom zouden wij die niet accepteren? Met onze ervaring moeten we wel nagaan welke voordelen een dergelijke samenwerking voor Suriname met zich meebrengt. Persoonlijk ben ik geen tegenstander van een Turks/Surinaamse samenwerking. We wachten het af.


  Maak melding
 11. de fanatieke islam-aanhang is ook heden een ANGSTGEGNER in democratisch Torku!!!

  mocht deze groep Su aandoen, dan is het gedaan met onze bekende *in vrede/harmonie leven*, en gaan ook de marrons in boerka rondlopen 🙂 🙂 🙂


  Maak melding
 12. Kan iemand mij iets meer vertellen over de surinaamse schulden positie ? Hoe staat het land ervoor tov 2,5 jaar geleden. Ben benieuwd. Graag inhoudelijke reacties.


  Maak melding
 13. Uit zeer betrouwbare bron weet ik dat Turken islam les geven in Suriname.
  ik ben daar geen voorstander,mij persoonlijke mening is dit, en de reden is dat wij in Suriname een tolerant vorm van islam hebben. eigenlijk moeten wij die Turken leren hoe geloven vredig met elkaar kunnen leven, ik zelf moet helemaal niets van die hele moslim gedoe hebben.


  Maak melding
 14. Binnenkort dus nog een 20-tal Turkse Casino’s ( lees witwasmachines) in Surimaribo.

  Domme Milton, Turkije is Booming op het gebied van Toerisme landbouw industrie en communicatie, nou en? wat heeft Surimaribo daaraan.
  Als het gaat om de knowhow van met name toerisme hoeven de crimicolors van de regering niet duizenDEN kilometers naar Turkije af te reizen, want die kennis ligt om de hoek in met name ons Caribisch Nederland, Barbados,de Franse Antillen en tientallen andere landen in de regio.Costa Rica en Belize zijn voorbeeldlanden op het gebied van Eco toerisme. Ze willen toch zo graag bij de Caricom horen?
  En ja PASEW binnenkort is het afgelopen met de zgn vredelivende Sur. samenleven wanneer de Turken voet aan de groend krijgen in Suriname.
  De Koerden en Christenen en andere etnische Turken zijn anno 2013 hun leven nog steeds niet zeker.
  Gelukkig heeft Europa die haat fundis buiten de deur kunnen houden.


  Maak melding
 15. ik vind dat er met elkaar over bepaalde zaken gesproken mag worden,maar het is die ja of neen wat jij daarna zegt.
  NEEN;,verlopig geen handels of economische of wat voor betrekking dan ook,””en dat,omdat mijn land en volk eerst stabiel moet zijn niet alleen sociaal of maatschappelijk maar ook economisch,”en dat kan ik alleen berijken als ik samen met mijn volk een harmonie tussen leider en volk kan bewerkstelligen en armoede van mijn volk uitbanen.
  door eigen kennis en vaardigheden van het surinaamse volk zullen wij ons eigen optimalieseren en elkaar vooruit brengen.
  JA;,ja het zou in de toekomst voor kunnen komen dat er mischien ooit een handels overeenkomst naar onze wetten getekend zou kunnen worden voor eventueel het exporteren van bepaalde goederen naar turkije of een anderland”wel naar onze voorwaarden.

  Eerst het volk en land stabilieseren met wat wij zelf bezitten,”en daar hebben wij genoeg van in suriname.


  Maak melding
 16. Eey omoe Snesi fawaka,

  ano go boeng, saken heel slegt, veel restorang sluit!

  hoe komt dit?

  soso torku probleem mang…a no wani jang varkenvlees

  da zeg je tog dat het rund is!!

  no no no…dat is frouwde, wij chinees niet doen 🙂


  Maak melding
 17. Is Suriname blind ofzo?? Hebben ze niet gezien hoe Nederland in de afgelopen jaren richting afgrond is gegaan mede namens de Turken. Turken zijn fraudeurs nummer 1 en Suriname is hun prooi en het ergste is Suriname is helemaal blij.

  Zoekt Turkije Suriname op om een betere Suriname te hebben?? Mn mars, Suriname wordt gezien als gebruiks voorwerp om binnen te komen in het Caribische gebied en als ze daar eenmaal zijn is het dag Suriname, staat er toch Suriname wordt gezien als springplank en dat de Turken een andere weg kiezen omdat de EU ze het moeilijk maakt. Ze kijken dus met andere woorden puur naar hun zelf. Het is hun bestwil.

  Vraagt Suriname zich nooit af waarom het ze moeilijk wordt gemaakt?

  Vraagt Suriname zich nooit af waarom Wilders zo is? Zo iemand zou Suriname ook moeten hebben dat zal het nooit zover komen als in de shit waar Nederland nu in zit mede dankzij deze geldwolven.

  Dus binnenkort staat Suriname vol met moskee’s, hoeren straten, gokhuizen, cafe’s, markten vol imitatie spullen, neppe merkkleding, nog meer drugs, en vol met ninja’s ( boerka’s )? De Turkse maffia zal zich in Suriname nestelen en europa zal blij zijn dat Suriname ze met open armen ontvangt want dan zijn zij van die ellende en de kosten die ermee gepaard gaan eindelijk af.

  Die Surinamers zien Turkije, mooie hotels enz 3 kwart is gebouwd met geld uit Nederland, uitkering-zorgtoeslag-kinderbijslag-pgb-kinderopvang en andere vormen van fraude en oplichting gebouwd.

  In Nederland rijden ze dure auto’s en dure busjes allemaal op de kosten van de staat, ze starten een bedrijf op papier en trekken alles af van de belasting en zelf zitten ze de hele dag in een coffee huis en als ze boodschappen doen doen ze dat het meest in Turkse winkels dus het geld blijft dan hoe dan ook bij de Turken, dus de Surinaamse winkeliers gaan ook geen moer aan ze hebben dalijk.

  Hun vrouwen tippelen de hele dag op straat met hun theedoekjes om na sluitingstijd van de kantoren thuis te komen want dan is de Sociale Dienst gesloten en doen ze geen huis bezoeken meer.

  Goud en hout willen ze, kan Suriname niet zelf die producten houden, zijn ze zo lui dat ze alles weg geven voor een appel en ei??

  Iedereen wil het goud, ze doen er alles voor, Suriname heeft het maar zijn te lui en geven het weg, hoe dom kun je zijn? Wil je een rijk land worden, zit de regering er voor de burgers of niet?

  Waarom zou Suriname zoveel importeren uit Turkije, bijna alles is nep en duurder dan uit China. Turkije ligt niks voor niks naast China ze maken ook alles na zolang het maar geld opbrengt.

  Laat Suriname de Turken maar eens een voorstel doen om iets onder Surinaams naam in Turkije op te zetten, denk je dat ze dat gaan accepteren, echt niet.

  Suriname is dom, worden dommer en als ze het eens worden met ze het domst, ze halen ellende op zich die eeuwen zal duren als ze niet oppassen. Of totdat ze een dommere land tegenkomen en de Turken met open armen zal ontvangen.


  Maak melding
 18. Turkije is sinds de periode van Ataturk een seculiere staat en dit werkt prima en naar een ieders (muv de extremisten) tevredenheid.

  Waar o.a. Egypte, Tunesie en andere Noord Afrikaanse Islamitische staten mee worstelen hebben de Turken zeer eenvoudig opgelost door in hun land een seculiere grondwet aan te nemen.

  Anyway, de Turken zullen zeker belangstelling hebben voor Surinaams Goud, Olie en landbouwgewassen.

  Verder zullen wij van de Turken leren hoe onze Leisure Industry in te richten en verder te ontwikkelen, want dat kunnen ze bijzonder goed. Check de volgende hotelketen op google van Turkse origine: Adam & Eve hotels !

  Royal Torarica, de competie komt er aan !!!!


  Maak melding
 19. Het is goed dat Suriname de banden met Turkije gaat aanhalen.Turkije van vandaah, het moderne Turkije is niet het Turkije van 10 jaren terug.Turkije bewijst aan de wereld dat je met een goede aanpak een land binnen de korste keren kan ontwikkelen tot een regionale economische macht.De Turkse industrie heeft zich in een snel tempo kunnen ontwikkelen mede dankzij de negatieve houding van de EU richting Turkije m.b.t. het lidmaatschap.Net als Brazilie kochten de Turken in Rusland tienduizenden machines voor hun grote en kleine industrie. Ze legden handels en samenwerkingscontacten met landen op andere continenten en het ging het land voor de wind.Ze ondervonden geen handelsbelemmeringen met landen in Azie en Afrika.Voor Suriname zijn er veel voordelen te halen in de samenwerking met Turkije.


  Maak melding
 20. Beste Milton,
  Jij hebt over seculiere Turkije vertel ook erbij dat veel seculiere Turken Erdogan op dat gebied met argusogen bekijken.
  Erdogan zijn AK-partij is mosliem partij die Turkije wil omvormen tot een moslimstaat iets waar de militairen vel op tegen zijn.


  Maak melding
 21. De Republiek Turkije heeft meermalen te maken gehad met staatsgrepen. Alle drie geslaagde staatsgrepen (1960, ’70 ’80 ) zijn gepleegd door het leger. Deze vonden plaats in tijden waarin de Turkse politiek in anarchie verzandde. De laatste poging tot een staatsgreep was in 2007.

  **deze laatste mislukte**

  Torku is een instabiele booming natie!!

  heden is het goed, morgen Partij Fanatiek mss???? 🙂


  Maak melding
 22. Van de EU hoeven we de komende jaren weinig steun te verwachten. Europa is in een crisis en moet nu haar eigen broek ophouden. Waar liggen de kansen voor Suriname? Persoonlijk ben ik voorstander van het zoeken naar alternatieven zoals Turkye met een bevolking van 75 miljoen zielen en die op bepaalde sectoren genoeg ervaring heeft. Uitwisseling van kennis en ervaring moet het uitgangspunt zijn.


  Maak melding
 23. MILTON is dus nog dommer als dat ik dacht.
  Turkije een seculiere staat, ja ja.Op papier wel ja.
  Als een christen een kerk wil bouwen worden ze het schavot ingegooid zonder vorm van proces.
  Als er ook maar 1 letter van de Koran ter discussie gesteld wordt er opgeroepen tot wraak.door volk en overheid.Eerwraak tegen vrouwen meisjes en homos is aan de orde van de dag.Europa heeft Turkije niet voor niets totnogtoe buiten de deur gehouden.En natuurlijk hebben de Turken belangstelling voor de Suri natuurlijke hulpbronnen. Ze denken die Suris zijn toch dom, ze gooien voor wat dollars onder de tafel Suriname in de uitverkoop.
  De ontkenning van de Armeense genocide is tot wet verheven.
  Neen ik trek mn woorden terug. Onze Milton is niet dom, hij is onwetend!


  Maak melding
 24. De ene verkoopt Suriname aan de Chinezen en de andere aan zijn islam broeders.Ali het zou beter zijn als je met je aanhang daarnaar toe zou verhuizen.Deze joodse god die je aanbidt is als vloek bij jullie gekomen om je bloed te drinken.


  Maak melding
 25. turkije hebben het afgelopen jaar hun 400 jaar samen werkings verdracht met nederland samen met de koningin van nedeland in turkije gevierd”is dat dan toeval?

  turkije heeft suriname uitgenodigd en niet andersom”dus vind ik dat suriname niet blindelings op voorwaarden in zou moeten gaan.

  men moet zich afvragen;
  1 ;wat is de intensie van hun handels bedoelin.

  2 ;wat is de bedoeling van hun interesse

  3 ;wat voor voordelen zal het nu en in de toekomst voor su en bevolking hebben.

  4 ;wat is hun werkelijke intensie.

  men moet niet vergeten dat su geen islam/moslim land is en het ook nooit zou willen worden.
  als men de geschiedenis van deze mensen nagaat en het een en ander nagaat zal het duidelijk worden waarom men heel voorzichtig moet zijn”de bedoeling is niet om het verleden te gebruiken maar om een beter begrip van deze mensen naar voren wil halen,en,om te laten begrijpen dat van hun bedoeling.
  ook hoe hun houding en daden tegenover/met het crioro volk geweest is en tegenwoordig in vele opzichten nog is.


  Maak melding
 26. Terwijl BOUTA blijft zingen: AS LONG AS I CAN SEE THE LIGHT! ZO LANG ALS IK HET LICHT ZIEN KAN!

  Aan een ieder en ook onze HOOLIGAN vriendjes en vriendinnetjes een zeer leuke dag toegewenst.

  HOOLIGANS, jullie altijd vastgelopen cd- tjes zijn desondanks van harte welkom. Prettig nieuws van Suriname enTurkije hé HOOLIGANS? Hier houden de ME’s jullie niet in de gaten, zeg ik dan, gaan jullie je gang maar.

  pasew-tje (pasew), réétje (Ray) en ermerald-tje (Esmerald) vormen het trio pré.

  Bij afwezigheid van pasew-tje vult jullie koos-je (Koos) jullie aan, met same old stories, dan heet het trio kré.

  Sang w’o doe tidè? W’o pré if w’o kré?

  En Henk Molenaar als zeer goede en gewiekste molenaar draaide, draaide en draaide ze alsmaar opnieuw rond in die vicieuze cirkel en het sprookje was wederom compleet. Daarna vielen ze met z’n allen in slaap tot de volgende dag. Daar komt dan de in zijn eigen ogen ‘zeer sluwe’ Henk Molenaar en het spelletje – hun welverdiende straf voor haat en nijd – ‘W’o pré if w’o kré?’ begint van vooraf aan.

  gmap-petje (GMAP), zou het niet moeten zijn: Geen Meisje Als President? Dan hadden jullie reeds lang gescoord.

  Voor HOOLIGANS geldt: as long as I can see the dark.

  HOOLIGANS ondanks jullie record als schandknaapjes, verwachten wij dat jullie ook deze teleurstelling te boven komen. Met bulderend gelach zien wij die het licht voor ogen hebben naar jullie uit.

  Terwijl BOUTA bleef zingen: AS LONG AS I CAN SEE THE LIGHT!

  We benne benieuwd!


  Maak melding
 27. He HE : To discuss the heart of the matter, is to get down to the nitty gritty.
  Als je begrijpt wat ik bedoel.
  Dus stel ik voor dat je nog een paar pilletjes neemt, je neus nog eens diep over het zilverpapier laat gaan, en daarna je roes uit te slapen. En je daarna weer meld bij je overige politieke delinquenten, en bende maatschappij ontwrichters, en samen het lied zingen van:All animals are equal, but some are more equal than others. Have a nice weekend he he…..


  Maak melding
 28. Er zijn al enkele figuren in Sur. gezien in de boerka.Ze werden omschreven als wandelende dingetjes in een kleine katoenen tent met openingen voor de ogen als ramen.

  De djoeka’s zullen blij zijn als de boerka wettelijk toegelaten wordt.Zeer geschikte camouflage kleding voor overvallen.De turken hebben alvast de ABOP van Lonnie mee.


  Maak melding
 29. Who cares, jij als fervente HOOLIGAN, wordt de dag wederom ook gegund.

  Who cares, een (vette) vraagteken achter jou pseudoniem voortaan, zou ons beter doen begrijpen wie/wat je bent. Who cares? We all know, you’re a HOOLIGAN! So you don’t have to care.

  Over hypocrisie gesproken. Niet ik heb 400 jaren een band met Turkije. Zo oud ben ik nog niet.

  En wij die “THE LIGHT’ voor ogen hebben, blijven ons kapot lachen. Geloof me, verstandige mensen zullen nooit tegen een HOOLIGAN zeggen dat ie gestoord is, daar plezier, vertier en genot ook bij het leven hoort en wij derhalve ervan niet verstoken willen blijven. Daar leveren julie – eerlijk is eerlijk – een wezenlijke bijdrage toe.

  Kom maar op raddraaiers. We komen niet bij van het lachen.’Vol verwachting klopt ons hart’ belhamel.

  We benne benieuwd!


  Maak melding
 30. hé hé,

  mooi stuk mang, neks no fout, een tikkeltje humor vermengd met ietwat sarcasme, maar GEEN krachttermen; mooi mooi mooi!

  Alleen, deze genoemde personen incl. ik en nog vele anderen zitten tog met dit probleem!!!

  ,,,,hoe in hemelsnaam kan bijkans 70% v/d bevolking adoreren een moordenaar””????

  en toen moest ik denken aan Hitler!

  toen velen werden afgevoerd naar -jeweetwel- had je tal van VARIÉTÉ
  groepen van africaanse-komaf die bleven optreden in horror Duitsland, en omdat Hitler GEEN dreiging zag in deze Boengoe- Boengoe-Komedianten hebben zij het weten te overleven!

  zijn jullie 70 % om te overleven ook een komedie aan het opvoeren ,en is het sardien/ui programma hier een onderdeel van????

  🙂


  Maak melding
 31. Het verzuurde denken en de insinuaties van gmap en zijn beperkt aantal volgelingen begint op een massa psychose te lijken.Gmap heeft het over Islamitische lessen die door Turken worden gegeven in Suriname.Natuurlijk mogen de Turken die in Suriname wonen hun eigen Islamitische les voor hun eigen kinderen organiseren. Maar Gmap, zo gek als hij is, denkt in zijn zieke geest dit gegeven tot een mondiale probleem te transformeren en hopen dat Amerikaanse drones en Nederlandse marniers niet de Turken, maar Bouterse wegbombaderen uit Suriname.Gmap denkt in termen van eeuwige haat en niet aan de economische vooruitgang van Suriname.Suriname kan veel leren van Turkije op het gebied van landbouw, en het opzetten van constructiebedrijven voor de export van producten naar Caricomlanden


  Maak melding
 32. PASEW: Het probleem van 70% van het klootjesvolk die een moordenaar en drugdealer adoreert moet je zeker niet stellen aan onze verstandige analfabeten……


  Maak melding
 33. =Turkije doet al heel lang zaken met Suriname. Textiel, bouwmaterialen, zeep en plastic voorwerpen worden al naar Suriname geëxporteerd.

  =De delegatie van Suriname die over Turkije gaat, zou graag hout en goud willen verkopen aan Turkije, omdat Turkije geïnteresseerd is in het goud en hout van Suriname.


  Maak melding
 34. 🙂 Natuurlijk mogen de Turken die in Suriname wonen hun eigen Islamitische les voor hun eigen kinderen organiseren 🙂 …aldus RobG

  hoeveel soorten lessen zijn er dan????

  er is één universele les waar zij een 10 voor scoren, en dat is BOEM-BOEM op het marktplein!!

  hoe meer slachtoffers, hoe meer maagden in het paradijs 🙂 🙂


  Maak melding
 35. Nog meer Casino’s in Su van de Turken!! Straks is SU een casinoland. Zie St. maarten en de hele Caribisch gebied!!

  Dunya Surinam tjok cusel!!( het land Su is buitengewoon)


  Maak melding
 36. allemaal negative dinges zie ik hier suriname moet verder kijken dan nederland op alles hebben mensen commentaar niks is goed heledag dag landen zwart maken net of het in europa goed gaat


  Maak melding
 37. ROBG: Onze idiote charlatan ,lid van het sneuvolk en solidariteitsdienaar van zijn pooier DDB, allesgelover van de beroepspolitici die de macht hebben verovert met een rubberen ruggegraat, betempelt anderen als zijnde een zieke geest.Onze amateur psycholoog vergeet erbij te vermelden dat zijn opmerking gekenmerkt wordt als zijnde ontwikkelingszwak, geoppert door een excuus surinamer.


  Maak melding
 38. @ RobG,
  Zorg eerts ervoor dat de fundering waarop jij welvaart en onwikkeling wil bouwen goed is,normen en waarde,rechtvaardigheid,integere politici zonder strafblad en bloedklauwen.


  Maak melding
 39. Who cares, het is nooit goed om voor amateur psycholoog te spelen.Je moet kennis van zaken hebben om een diepte kijk of een diepte analyse van een persoon te maken, een persoon die denkt ongrijpbaar te zijn voor de wetenschap met zijn of haar grillen.In de gedragswetenschappen moet je met behulp van bepaalde determinanten het gedrag observeren en bestuderen van een object, in dit geval het gedrag van de persoon gmap.


  Maak melding
 40. een beetje nederlands lukt wel, bollywood kan ik aardig mee overweg, taki taki, onze sranang tongo..wel mi mang a disi mi sabi tien blok, no wang mang e kong leer mi toko toko

  maar moet ik nu erbij gaan leren brasong china en torku????

  gaat niet lukken op deze leeftijd 🙂 …..dagelijks kraakt mijn bovenkamer omdat ik de krakers van DADA moet afkraken 🙂

  no mang


  Maak melding
 41. Die Turken gaan Goud en Hout van Suriname kopen en Suriname een beetje wegwerp troep uit Turkije importeren. Meer hebben deze 2 arme landen elkaar niet te bieden. Valt allemaal dus mee.


  Maak melding
 42. Ja, we zullen wel zien waar het op zal uitdraaien, die Turken worden buiten de EU gehouden, maar die gasten zijn goed bezig, het is een heel groot land met veel mogelijkheden, en ja waarom zal Suriname niet met ze in zee gaan, die witte man loopt toch te zeiken, en hoopt elke dag dat die Pres zijn nek breekt, ja toch zo zit het, in mekaar.


  Maak melding
 43. Er is niets mis met een handelsmissie naar Turkije. En het aanhalen van vriendschappelijke en economische banden al helemaal niet. Politiek zal het iets gevoeliger liggen, hoewel men in Ankara niet of nauwelijks weet heeft van de 8-decembermoorden. Overigens denk ik dat de Turkse ambassadeur voor zijn beurt praat als hij zegt dat de EU een economisch zinkend schip is. Het is zo dat de Turkse economie, evenals die van veel Zuidamerikaanse landen, beter draait dan de Europese, maar in dat kader is het niet opmerkelijk dat Bondskanselier Merckel binnenkort een bezoek brengt aan Turkije om alsnog de mogelijkheden te bekijken om Turkije binnen de Europese Unie te halen. En als je een samenwerkingsverband wilt aangaan met een bepaald land, dan zeg je natuurlijk dingen die dat land graag wil horen. Maar er zijn bovenal twee dingen waar de Surinamers nog veel van de Turken kunnen leren: 1. Hard werken en 2. Op een verantwoorde manier met je geld omgaan.


  Maak melding
 44. Vind dat je niet alleen eerst moet kijken naar datgene in eigen land zoals niet doen voorstelt. Als je gaat praten en er komt niets uit voort dan kan je net zo goed niet gaan. IK ben gedeeltelijk eens met niet doen maar dan alleen vanuit prioriteitsgedachte. Ik bedoel op de eerste plaats het systeem. De ministeries en hun uitgestrekte tentakels. Ik vind dat een politicus iemand hoort te zijn met een rotsvast vertrouwen in systemen. Hoe is een ministerie ingericht en hoe is die werking met lagere overheden en laten we zeggen haar vertakkingen. En of het werkveld van die ziekenhuis of bejaardentehuis overheid of particulier is maakt niet uit. Uiteindelijk is elke activiteit onder het het volk, overheid of particulier, onderdeel van politiek beleid. Het gaat erom dat men dingen inzichtelijk maakt door overleg met het werkveld. Als je in Nederland werkloos raakt dan komt altijd een procedure op gang voor nieuw werk of omscholing. Dat is onderdeel van het systeem. Het CWI(arbeidsburo)Gemeente maar ook particuliere werkgevers zijn door wetgeving hierbij betrokken. Hoe maak je het systeem optimaal werkend? Natuurlijk functioneert de overheid volgens een bestuurlijk model? Maar waarom fuctioneert het systeem waar een schone onderhouden stad onder valt dan niet of niet helemaal in suriname. Hoeveel rioleringsbedrijven en personeel zijn er? Hoeveel bezemwagens zijn er? Hoeveel vuilnisbakken zijn er en zwerfvuil prikkers. Hoeveel asfalt( bestratings)bedrijven zijn er en hoeveel personeel? Hoeveel schildersbedrijven en personeel zijn er? Binnen een rotsvast vertrouwen in het systeem heeft de nederlandse politicus een visie voor dat als je het huis opruimt hoef je het alleen maar te onderhouden. En hij verft het huis niet als de verf eraf bladdert. Zelfs als het verf nog mooi uitziet komt nieuwe beschermende lak op. Een nederlander is een zeer te respecteren persoon. Het systeem heeft de weg gebaand zodat hij niet voor een onhaalbare opgave komt te staan of maar half werk levert. Het systeem heeft mogelijkheden geschapen voor vaklieden om zich te bekwamen en voor anderen om bedrijven te stichten en deze vaklieden van werk te voorzien.
  Kijk naar de straten superstrak baksteen voor baksteen met de hand afgewerkt en als iets mis mee is dan wordt direct ingegrepen en opgelost. Die bestrating is niet door gastarbeiders gedaan hoor. Door keihard werkende nederlanders. En als Suriname wilt kan het dat ook. Het systeem moet werken. Hoe precies moeten maar geleerden mee aan de slag. Suriname is een kleermakersland. Ga je naar turkije dan neem je een paar ambitieuze kledingontwerpers en kleermakers mee om die fabrieken te bezichtigen. Al zijn er zoveel kleding en schoenen, er is maar één de beste en het maakt onderdeel uit van een groter geheel. Over de beste zijn kan je veel van de nederlander leren.
  God zij dank dat ik mijn koloniaal minderwaardigheidscomplex heb kunnen afleggen. Ik heb de nederlander kunnen vergeven. Zo kan God mij nu vergeven. Mijns inziens moet de overheid zorgen dat het zelf goed orde op zaken stelt om voor mensen kansen te creeren. Voeding en opvoeding, scholing, handen uit de mouwen steken. Maar ook altijd oplossingen zoeken. Een mobiele tent bijvoorbeeld voor mensen die in de hete zon moeten werken. Uischuifbaar op fietsbanden. Dat is de nederlander. Hij zoekt de beste oplossing en als er geen andere mogelijkheid is dan gebruikt hij, omdat het niet anders kan zijn fysieke kracht. Dat is geen luiheid. dat is slimheid en omdat het systeem machines heeft voortgebracht. Het vertrouwen in een systeem heeft ook verwachting voor de toekomst. Je land mag nu in een moeilijke situatie zijn. Maar als je vasthoudt aan dat goede systeem dan zal op den duur de resultaten zich gaan uiten. Misschien duurt het een paar generaties maar het zal gebeuren. Met een rotsvast vertrouwen in het systeem is ook geen ruimte voor corruptie. Je bent je bewust van je spilpositie en dat jou goede functioneren binnen het systeem een gegarandeerde toekomst levert voor je kinderen ene kleinkinderen. God zegen Suriname. Christus is het hoofd van Suriname. De bijbel zegt dat alle natien hem (=Jahweh)toebehoren.


  Maak melding
 45. Dus op korte termijn is het de beurt aan onze VP om een bezoek te brengen aan Turkije.

  En daarna krijgt SU. natuurlijk tegen bezoek van een Handelsmissie uit Ankara/Istanbul/Izmir (Turkije).

  En ze zullen zeker een bezoek brengen in het binnenland bij de Marrons, onder leiding van Lonny Brunsie, Ronny Asabina en Misiekeba.

  En om een beeld te krijgen hoe het straks toe zal gaan verwijs ik jullie graag naar een recent artikel met (foto’s.)

  Zie: http://www.guineaecuatorialpress.com.

  EQUATORIAL GUINEA

  Official Web Page of the Government of the Republic of Equatorial Guinea Cover News Photo and Video Library.

  General news
  A delegation of Turkish businessmen visits Añisok
  The Mayor-President of the City Hall of Añisok, Cristobal Ambrosio Nze Nfumu, received on Saturday, February 16, the visit of this mission in our country.

  The Mayor of Añisok greets the head of
  the Turkish expedition.
  Click image to enlarge
  and see the rest of the photographs

  21/02/2013
  The delegation of Turkish businessmen, members of the humanitarian organization, Kimse Yok Mu, is in Equatorial Guinea to correspond to the invitation that was made ​​by the municipality of Añisok, during its visit to this country in October of last year.

  They are Necatir Adamur, Mustapha Yildrim, Mehmet Uygum and Cemal Yigit.

  Texto y fotos: Matias Nsang Esono (D. G. Base Internet).
  Equatorial Guinea’s Press and Information Office.

  Foto’s echt raadplegen a.u.b.
  Ik dacht direct aan onze broeders & zusters uit SU.


  Maak melding
 46. Ja zaken met Turkije doen en met de Ottomaanse dictator Recep Tayip Erdogan, dan weet je waar je aan toe bent. Deze gasten van het AK party zijn levensgevaarlijk. Ze willen overal Moskeeen neerzetten en een Turk integreert nooit.


  Maak melding
 47. ROBG: “Het is nooit goed om amateur psycholoog te spelen”.
  ROBG: Waarom doe je het dan?
  Wanneer heb jij je voor het laatst laten testen op zwakzinnigheid?


  Maak melding
 48. @WHO CARES, ROBBY heeft wel een punt, maar is niet relevant bij dit artikel. In de meeste reacties hebben mensen het over “Helpen”. Waarom zou Turkije Suriname moeten helpen ? De mensen die straks naar Ankara gaan, moeten bij eventuele deals het beste voor Suriname eruit slepen. Die Turken hebben ons uitgenodigd. Geeft altijd een voordeel bij eventuele deals. Ik heb me koffer al gepakt voor die trip naar Ankara, ik wacht op een telefoontje uit Paramaribo.


  Maak melding
 49. Zaterdag 23 februari 2013 om 16:14 uur, door Live uit het Koude Nederland………!!!

  Eindelijk ben ik het een beetje met je eens.

  Maar over het dansen zal ik het niet hebben.
  Maar het is toch goed voor je conditie.

  @pasew komt zich ook aanmelden bij de club!!!


  Maak melding
 50. Gmap, jij moet als asielzoeker en erkende politieke vluchteling in Nederland je gedeisd houden.Je maakt misbruik van de Nederlandse gastvrijheid die men je heeft geboden.Er komt misschien wel mogelijk een nieuwe regering aan de macht in Nederland.En reken erop!De nieuwe regeerders gaan je deporteren naar Bouterse.En dan mag jij maar beginnen met procederen tegen de Nederlandse staat om je deportatie tegen te gaan.


  Maak melding
 51. Massala-Kwakoe:
  Inplaats van onzinpostings op dit forum te plaatsen is het misschien beter om je nuttig te maken in Surimaribo.
  Je doet er goed aan om je kaplaarzen aan te doen en de stinkriolen waar jij en de overige NDP-trash oorspronkelijk vandaan komen, te ontdoen van petflessen, oude autos en wasmachines, en de riolen op te halen zodat de bewoners van de wijken die blank staan weer droge voeten hebben, en je rioolholen weer voor jou en het overige steeltuig weer huiswaarts kan keren.


  Maak melding
 52. Massala Kwakoe
  Cocaine in your Brain,jou waterhoofd is aangetast daarom lul je zo dom yu buriki.
  Als je mijn aandacht wil kom a.u.b met iets verstandiger.


  Maak melding
 53. de nederlandse koningin is net enkele maanden terug in turkije geweest met een handels delegatie van 150 mensen. op uitnodiging van turkije, de 17de economie in de wereld, gaat ons geliefde su er nu met ee handels delegetie naar toe. heerlijk om te zien, hoe ons geliefde su, door andere landen, met respect wordt behandeld waar ze graag zaken mee willen doen. nederland ga je schamen; houdt nu eens op met het dagelijks verkrachten van mijn broeders en zusters op schiphol! houdt op met je belerend gedrag en respecteer onze geliefde president!!!


  Maak melding
 54. Gmap en Who cares, jullie beiden zijn volgens mij geen hoogvliegers. De techniek die Massala-Kwakoe toepast is afkomstig uit de gedragswetenschappen. Aan jullie beiden nu de vraag om antwoord te geven op mijn bewering.Leuk om te zien hoe jullie door de mand vallen.


  Maak melding
 55. Massala-Kwakoe:

  Ook te diep met je neus in de witte poeder gezeten..?

  RobG: “De techniek die Massala-Kwakoe toepast is afkomstig uit de gedragswetenschappen”

  Tuurlijk Rob, we vallen hier met allen door de mand….

  Stumper


  Maak melding
 56. ROBG: Ik ben inderdaad geen hoogvlieger, want wie hoog vliegt kan heel hard vallen.
  En als je het niet erg vind neem ik alleen die gedragsweterschappers serieus die en een opleiding hebben gevolgd en weten waar ze het over hebben.
  De paarse riool wetenschappers als massala-kwakoe die vlees noch vis zijn, laat ik graag zn werk doen onder het paars gepeupel die dom geboren zijn, en tijdens hun leven niets hebben bijgeleerd dan in trans roepen: Neks no fout, da na wang hiep hiep hiep hoeree!
  Onze massala-kwakoe kan zich nuttig maken bij de scholieren die in trance raken in Wageningen,Nickerie.


  Maak melding
 57. Beste Who Cares:

  “Ben jij wel eens een intelligente Bouterse aanhanger tegengekomen? ”

  Een met meer scholing dat 4 jaar lagere school en een onsje moraal in zijn donder?


  Maak melding
 58. NEEN HENK MOLENAAR ik zal dat denk ik ook nooit meemaken.
  Ze zijn wel creatief in het bedenken van hersenspinsels, het bouwen van luchtkastelen en ze hebben allen een universitaire graad in liegen bedriegen en frauderen.
  En de meeste die ik ken hebben een strafblad van Paramaribo tot Rio de Janeiro…


  Maak melding
 59. Dit hebben jullie te danken aan jullie eigen suri-consul in Nederland!

  Hij of zijn turkse ega dan, heeft er eigenhandig voor gezorgd, dat de Turken massaal hun geld kunnen witwassen in de casino’s.
  Bovendien heeft hij het voor elkaar gekregen, dat er een speciale zone bij de Haven is gecreëerd voor turkse invoer. Geen controle, vrije invoer/uitvoer.

  Alles wat deze regering doet moet je met argus ogen bekijken.
  De helikopterview, het echte verhaal achter de zogenaamde deals.

  Het is niet Amsterdam maar Istanboel die de grote drugsstad is! Zoek maar uit.
  Nogmaals 1+1=3….

  De paarse surineds die zo graag terug willen, maar niet kunnen vanwege wat voor reden dan ook, moeten bij zichzelf te rade gaan, wat deze consul voor hun doet. Hij houdt jullie koest met een toeristenkaart maar verder…
  Ondanks het grote tekort aan werkenden in suri worden jullie nergens bij betrokken.

  Stof tot nadenken!


  Maak melding
 60. Wat kan Turkije Suriname nou bieden wat wij niet bieden? Moskeeen? China is de beste vriend van Suriname, is pragmatisch, zakelijk en biedt hulp. Hoeveel hulp gaan de Turken Suriname bieden? Die Turken hebben zelf defensie van Nederland nodig (Patriot raketten), wat willen ze dumpen in Suriname? Goedkope Turkse yoghurt? Geef ons Chinezen landbouwgrond en wij gaan zelfs Surinaams-Chinese yoghurt exporteren naar Turkije!


  Maak melding
 61. Turkije heeft veel te bieden!

  De Surinamers kunnen veel van de turken leren.
  De geschoolde turken die terugkeren en dat zijn heel veel, worden met open armen ontvangen, geen jaloezie niets.

  Het toerisme is ook iets dat suri kan overnemen. Wat dat betreft zijn ze heel goed.
  Hun gouden sieraden zijn ook veel beter bewerkt en modern.

  Denk maar niet dat ze deze goede dingen zullen overnemen, neen, het gaat om witwassen.

  Vieze spelletjes!


  Maak melding
 62. @Yang Ka Chin en Esmerald en andere bezoekers van deze site.
  Wat Turkije wilt (echt ogen open zetten en waakzaam zijn) is het Islam verspreiden en uiteindelijk het Sharia invoeren. Andersdenkenden en ongelovigen en of mensen die zich niet Islamitisch gedragen willen ze doden. Ook moet je bij de Islam een Islamitischs naam en of achternaam dragen. Ze doen alles in naam van Allah. Gemengde huwelijken, bijvoorbeeld een Turkse vrouw mag niet met andere ras trouwen of wat dan ook. Een Turkse man mag iedere vrouw beminnen of versieren. Owee als het een Turkse of een Islamitische meid vreemd gaat.

  Voor meer informatie kijk op wikipedia of neem een kijkje bij Forum voor de Vrijheid.nl e.d.


  Maak melding
 63. En wanneer een Turkse delegatie een tegenbezoek zal brengen aan Suriname, zal DADA & CO. wederom opdracht geven om de Thuis- en Daklozen ergens op z’n Landgoed onder te brengen.

  Thuis- en Daklozen weer zichtbaar in Paramaribo
  24-02- 2013

  Paramaribo zwerver Waterkant:
  De Thuis- en daklozen, de zwervers zijn wederom overal in Paramaribo zichtbaar. Vooral in de avonduren zijn ze zeer actief. Zij vormen een last voor de stadsbezoekers. Behalve dat ze een last zijn, vormen zij ook een gevaar voor de gemeenschap.
  In de groep van de zwervers die rondlopen zijn er enkelen die een zeer agressieve houding vertonen.

  Deze thuis- en daklozen werden tijdens de ACP- EU vergadering dat in november van het vorig jaar plaats vond van de straten verwijderd. De regering wenste tijdens de top een schoon Suriname. Enkele kritische burgers vragen zich af waarom toen alleen de indruk gewekt moest worden dat Suriname geen zwervers heeft. Waarom kan nu deze trend niet aangehouden worden en worden zij dagelijks van de straten gehaald.

  ACP-EU leden mochten dit probleem niet waarnemen in ons Switi Sranan.

  De directeur van het Bureau voor Dak- en Thuislozen, Atie Balimoi om een reactie gevraagd zegt dat hij niets over deze kwestie kan zeggen.

  Een slimme (journalist) zou natuurlijk doorvragen om een reactie.

  Dhr. Atie Balimoi is natuurlijk bang om gereshuffeld te worden.

  NEKS NO FOUT!!!


  Maak melding
 64. Wat heeft Turkije Suriname te bieden? Antwoord;heel veel!!! Turkije is de 15e economie van de wereld en is een van de snelst groeiende economieën van de wereld.

  Op agrarisch gebied kan Suriname veel leren van de Turken.Suriname kan men Turkse hulp een grote exportland worden van rijst,tomaten, aubergines, paprika’s, komkommers, cirtusvruchten,enz. Suriname zou ook meer gestimuleerd kunnen worden om de veeteelt op te voeren en de visserij.

  Industrie: Suriname zou met Turkije kunnen samenwerken op het gebied van textiel en in de olie- en chemische industrie.Uit de aardolie halen de Turken behalve brandstoffen ook veel producten voor de aanmaak van kunststoffen.Ze zouden ook hulp kunnen bieden in het opzetten van een cement-industrie. Suriname kan ook als hup dienen voor de export van Turkse producten naar het Caribisch gebied en Zuid Amerika.Goed voor de werkgelegnheid in het land.

  Bouwsector:Turkse bouwbedrijven behoren tot de grootsten van de wereld. In heel wat landen zijn Turkse bouwbedrijven actief in de woningbouw, de wegenbouw en de bouw van scholen, fabrieksgebouwen enz. Turken zijn in staat om met lokale producten uit Suriname, duizenden goede woningen neer te zetten. Sanitaire voorzieningen voor deze woningen zouden goedkoop in Turkije gekocht kunnen worden.

  De regering Bouterse kan reeds op korte termijn aantoonbare voordelen halen in een goede samenwerking met Turkije.


  Maak melding
 65. Ik zag hedenmorgen op Euronews dat Angela Merkel, vanaf morgen 25/02 een bezoek aan Turkey brengt met in haar kielzog eveneens een batterij aan ondernemers en handelaren. Zie hierbij een quote uit een Turksdagblad over dit bezoek.

  ———-
  During her third visit to Turkey as the chancellor of Germany since 2006, Turkey-European Union relations, visa liberalization for Turkish nationals, bilateral economic relations and Syria are expected to top the agenda.

  ———–

  En nog willen de NF oelewappers en landverraders niet geloven dat Turkije ons land heel veel te bieden heeft.

  Ik ben voor m’n werk diverse malen in het midden en noorden van Turkije geweest, en met vakantie in het zuiden, dus heb ik kunnen zien wat de Turken in staat zijn te presteren.
  In de grote steden zoals Istanbul, Ankara, Konya, etc is het om 2 of 3 uur ’s nachts net zo druk als een zaterdagmorgen nabij de centrale markt in PBM.

  In dit land is er één en al bedrijvigheid en zijn de mensen (als mieren) steeds bezig.
  In de zomer is het bloedheet (soms wel tot 46/47 graden C) en nog hoor je de mensen niet klagen, en blijven ze bezig.

  Ik heb heel veel respect voor de Turken, vandaar dat ik hen als een serieuze partner zie voor de Surinamers.


  Maak melding
 66. Milton: “k heb heel veel respect voor de Turken, vandaar dat ik hen als een serieuze partner zie voor de Surinamers”

  Je vraag zou moeten zijn: “Hoeveel respect hebben de Turken voor Suriname? “


  Maak melding
 67. RobG : de man van de dooddoeners en loze kreten

  “De regering Bouterse kan reeds op korte termijn aantoonbare voordelen halen in een goede samenwerking met Turkije”

  heb je nog meer open deuren om in te trappen. Jou president reis de hele wereld rond, Resultaat na 3 jaar: Tientallen miljoenen een leningen en hij levert malaria pillen aan Afrika.

  Get real


  Maak melding
 68. Henk Molenaar,hoeveel respect hebben jullie polderboeren voor Turken.De Turken weten dat jullie ze niet mogen.Turkije doet al 30 jaar lang haar best om in de EU,voorheen EG en EEG te komen en jullie mogen hen niet. Heel wrang is dat zelfs voormalige vijanden zoals Letland,Litouwen,Polen wel als lid worden geaccepteerd van de EU,terwijl Turkije notabene lid van de NAVO geen lid mag worden van jullie EU.Dat is openlijke racisme.


  Maak melding
 69. Massala-kwakoe:De Turken komen de EU binnen op de voorwaarden en spelregels van de EU en niet andersom.
  Its our way or the Highway!!!
  Take it or leave it!!!
  En onze voormalige vijanden zijn nu onze vrienden met Duitsland voorop.
  En trek voor de verandering maar de racismekaart inplaats van de slavernijkaart WHO CARES!!


  Maak melding
 70. @Henk Molenaar, respect dwing je af en dan verdien je het ! Je mag absoluut niet op voorhand verwachten dat iemand respect voor jou zal hebben indien je je als een schoft gedraagt !

  Als de Surinamers zich zakelijk en netjes opstellen dan zullen de Turken zeker respect voor ze hebben. Let wel, in Turkije geldt: een man een, een woord een woord ! Een afspraak is een afspraak in Turkije en accepteert men geen gelul over bv ‘het heeft geregend’ of ik had geen oppas of m’n auto deed het niet !

  De Surinamers moeten ook niet willen dat de Turken hen ‘helpen’, want het woord hulp is samen met het NF reeds ten grave gedragen.

  Waar het nu om gaat is full partnership of anders assistance wat uiteraard ook een prijs zal hebben.
  Het gaat nu niet meer om ontwikkelingshulp, maar om money making for all parties involved !

  De bal ligt nu dus op de Surinaamse helft om slim te onderhandelen met de Turken, anders zullen deze lieden zekerhun voordeel uithalen ! It’s all about the money !

  Let wel, Constantinopel (het huidige Istanbul) where East meets West, was voor meer dan 1000 jaar het handelscentrum van Europa, dus weten de Turken heel veel over en van de handel. Het zijn absoluut geen domme jongens die hun geld zomaar zullen weggeven dus wees altijd scherp en allert met deze boys !


  Maak melding
 71. Massala-Kwakoe:

  “De Turkse regering wil via een parlementaire onderzoekscommissie een reddingsactie opzetten voor Turkse kinderen die in Europese pleeggezinnen terechtkomen van niet-islamitische origine. Volgens Turkije komt een deel van de kinderen terecht in christelijke of holebi-gezinnen en verliezen ze daarom de Turkse normen en waarden”

  Daarom niet


  Maak melding
 72. Milton: “Let wel, in Turkije geldt: een man een, een woord een woord ! Een afspraak is een afspraak in Turkije en accepteert men geen gelul”

  Mmmmm Een Turkse afspraak is dus wat anders dan een Surinaamse afspraak…… Dat gaat wat worden…


  Maak melding
 73. Beste Miton: Bouterse staat er natuurlijk om bekend dat hij al zijn afspraken en beloftes nakomt…

  Noem jij ze nog eens op, ik ben vergeten, Iets met 18.000 woningen of zo…. Zijn er na 3 jaar 120??


  Maak melding
 74. Nog een voor Milton en Massala-Kwakoe

  De Turkse regering wil een ‘reddingsactie’ opzetten om 5000 à 9000 Turkse pleegkinderen in drie Europese landen, waaronder Nederland, uit ‘christelijke en homoseksuele gezinnen’ te halen (Trouw, 19 februari). “Kinderen zouden in gezinnen met dezelfde culturele en religieuze kringen moeten komen”, aldus de voorzitter van de parlementaire onderzoekscommissie die de reddingsactie vorm moet geven.

  Onverbloemd wordt de cultuur verworpen van een gemeenschap waarvan Turkije lid zegt te willen worden
  Turkije laat hiermee zijn sterke wil zien om geëmigreerde Turken, ongeacht waar ze zich bevinden, aan een touwtje te houden. Daarbij inbegrepen geadopteerde kinderen van Turkse komaf. In 2008 riep premier Erdogan de Turken in Duitsland op niet al te veel te integreren. Ten tweede verwerpt Turkije onverbloemd de cultuur van een gemeenschap waarvan het land lid zegt te willen worden.


  Maak melding
 75. @ Henk Molenaar ! Ik blijf erbij vooral mbt Istanbul, nl: very impressive ! Een stad met 16 miljoen inwoners met een Europese en Anatolische kant !

  Zou je willen adviseren om deze stad voor een lang weekend met jou vrouw of vriendin te bezichtigen, en vergeet vooral niet ook de turkse bazaar en the blue mosk te bezoeken.

  I rest my case & talk to you on another topic !


  Maak melding
 76. Henk Molenaar je moet je maar eens gaan verdiepen in de Turkse cultuur om de beweegredenen van de Turkse regering te begrijpen. Elke Turk in Nederland is qua afkomst een Turk, maar qua culturele normen en waarden ook een Nederlander; wat voor een Nederlandse Turk als geheel normaal geldt, hoeft niet als zodanig te gelden voor een Turk uit Turkije.Je moet je gaan verdiepen in de cultuur van de Nederlandse, Belgische of Duitse Turk en in de cultuur van de Turk uit Turkije.Ik heb goede contacten met Turken, oo met Turken die met Surinamers,dus zowel met Surinaamse mannen als met Surinaamse vrouwen zijn getrouwd.Mijn wijsheid ga ik niet met een gestoorde polder proleet delen. Can you follow me?


  Maak melding
 77. neen. Turkije mag onder geen beding in de EU. Turkije is er niet klaar voor. turkije is op vele gebieden nog te achterlijk. De turken wekken de indruk dat ze modern zijn. Maar dat is niet waar. Turkije is -schijn bedriegd-. De turken willen maar al te graag in de EU toegelaten worden. De turken doen daarvoor hun best. Maar turkije is nog te achterlijk.

  Dus turkije blijf waar je bent.


  Maak melding
 78. Zondag 24 februari 2013 om 17:58 uur, door Massala-Kwakoe
  Henk Molenaar,hoeveel respect hebben jullie polderboeren voor Turken.De Turken weten dat jullie ze niet mogen.Turkije doet al 30 jaar lang haar best om in de EU,voorheen EG en EEG te komen en jullie mogen hen niet. Heel wrang is dat zelfs voormalige vijanden zoals Letland,Litouwen,Polen wel als lid worden geaccepteerd van de EU,terwijl Turkije notabene lid van de NAVO geen lid mag worden van jullie EU.Dat is openlijke racisme.

  (laten we hopen dat er geen Turkse lezers zijn).
  Turkije is nooit en zal ook geen Europees land worden. Geografisch gezien hoort Turkije 97% bij Azie en 3% bij Europa. Het is Istanboel (wat vroeger bij de Grieken behoorden en door de Turken is onteigend en bezet: het heette vroeger anders. Ik weet effe het naam niet). Ook qua cultuur en religie en vooral de Islam hoort niet in Europa. Het hoort in het Midden-Oosten thuis. Beter gezegd Saudie Arabie. Turkije kan en mag nooit in de Europese Unie. Anders kan net zo goed ook Suriname, Indonesie en Marokko tot de Europese Unie horen. Europese Unie is alleen voor bestemd voor de Europese landen. Zoals het ASEAN is alleen bestemd voor de Aziatische landen. Anders kan je zulke Unie’s net zo goed opheffen.

  Het niet toelaten van Turkije heeft niets met racisme te maken. Dit maken de Turken zelf van om zichzelf in een slachtoffer rol te plaatsen.
  Wees eens wakker en waakzaam.


  Maak melding
 79. Ach men heeft dus geen enkel idee hoe de economie van de EU en Turkije samenwerken.
  Turkije staat wereldwijd in 2012 op de 6e plaats van bezoekersaantallen, met zo’n 30 miljoen toeristen.[1] De culturele hoofdstad van Turkije, Istanboel, stond in 2009 wereldwijd op de 7e plaats qua bezoekersaantallen in steden, met zo’n 7 miljoen bezoekers.[2] Hoewel door de economische crisis en de Arabische Lente andere mediterrane landen te maken hebben gekregen met een grote terugval in het aantal toeristen, blijft het in Turkije sterk toenemen.
  Turkije is een groot land met veel verschillende klimaten en culturen en de toeristen die naar Turkije gaan vormen dan ook een gevarieerde mix van massatoeristen, cultuurtoeristen, natuurtoeristen, rugzaktoeristen, medisch-toeristen en wintersporttoeristen.

  Dus Turkije is heel braaf en zoet naar de EU anders zijn ze zo failliet.


  Maak melding
 80. MILTON: Misschien een idee om bij een volgend bezoek aan Istanbul met je vrouw of vriendin een enkele reis te nemen.
  Neem ook ROBG met je mee. Onze ROBG is gedragsdeskundige van het Turkse volk en cultuur.En jullie kunnen dan beiden ook gelijk de de Turkse regering helpen om de ruim 9000 Turkse kinderen die in de ongelovige europeesche gezinnen zijn opgenomen, om hen te repatrieren naar Istanbul. Wij zullen ze niet missen!! bye bye!!!!


  Maak melding
 81. Milton, ik ben vaak op bezoek geweest in Turkije. Met name Istanboel is mijn favoriete stad.De grote bazaars, de vele winkels voor de vele koopjes en de restaurantjes waar je lekker kan eten.Even buiten Istanboel kan je de Romijnse ruïnes uit de periode van Constatinopel bezoeken. Als donkere persoon wordt je op handen gedragen door de Turken.In vele restaurantjes hoefden wij bijna nooit te betalen.In de kledingwinkels kregen wij kortingen. Je werd overal uitgenodigd om op bezoek te komen.Turken zijn heel vriendelijk voor donkere personen.Je moet respect voor de mensen hebben en je krijgt als donkere persoon veel meer respect terug. Het is een unieke ervaring.Neem van me aan dat de Surinaamse regering op heel veel goodwill kan rekenen in Turkije.


  Maak melding
 82. ROBG: Natuurlijk zijn de Turken vriendelijk, niet alleen tegen zwartjes tegen elke toerist, want hun motto is: Euros talks b*llshit walks……..
  Heb je er al over nagedacht om naar Istanbul te verkassen?
  Je zou velen daarmee een plezier doen,nogmaals neem die 9000 Tukse kinderen met je mee, dan ben je van die racistische Ptatas af bye bye!!!!


  Maak melding
 83. @RobG: Jij bent een van de mensen die door de Turken in laat palmen, waar je dan niet meer uit kan komen. Het is eigenlijk een wespen nest. Je gaat erin en komt er nooit meer uit. Je kan dit vergelijken met de maffia. Een maal uit dan ben je dood.


  Maak melding
 84. Who cares, kunnen jij en Gmap geen antwoord geven op mijn vraag? Vedergewicht Henk Molenaar is reeds door de mand gevallen.Hij kan alleen indruk maken op bepaalde alleenstaande Surinaamse vrouwen die weinig weten van de Nederlandse samenleving. Daarnaast werpt deze idioot zich op als een Suriname deskundige.Zijn uitspraken over Suriname en de Surinamers slaan nergens op.Helaas zijn het de wanhopige NieuwFront aanhangers die zich aan hem vastklampen.


  Maak melding
 85. RobG: “Als donkere persoon wordt je op handen gedragen door de Turken.In vele restaurantjes hoefden wij bijna nooit te betalen.In de kledingwinkels kregen wij kortingen”

  Leuk verzonnen……

  Ik ben vele maken in Istanbul geweest en het is de meest commerciele stad ter wereld….

  .


  Maak melding
 86. RobG “Hij kan alleen indruk maken op bepaalde alleenstaande Surinaamse vrouwen die weinig weten van de Nederlandse samenleving”

  Jij maakt helemaal geen indruk met jou belachelijke postings….

  Jij bent kompleet wereldvreemd.


  Maak melding
 87. @Henk Molenaar: eindelijk ben ik helemaal met je eens.

  @Rob G: Als ik jou was, zal je eens toch goed bij jezelf moeten nadenken. Het zit een addertje onder het gras. Niets is gratis. Uiteindelijk betaal jij toch de rekening ofwel ze zetten paar kilo of grammen drugs in je koffer en je mag proberen het land uit en of in te smokkelen. Ik bedoel hiermee: wespennest! Snap je het nu?


  Maak melding
 88. LIVE: hihihihhi!!! LOL!!! Die zit……

  ROBG: Wat ben je toch een zielepoot! Geloof je nou werkelijk dat ik serieus op je posting in zal gaan??
  En HENK MOLENAAR is zelf mans en mondig genoeg om op je ridicule postings en vragen in te gaan.


  Maak melding
 89. HENK MOLENAAR:Ik heb na mn studietijd met vrienden van Turkse origine uit Argentinie een rondreis gemaakt door Turkije. Een indrukwekkend land.
  Ankara is een vieze stad, en Istanbul is inderdaad de meest commerciele stad, waarbij men op elke hoek van de stad euros uit je zak probeert te kloppen, en je wordt opgelicht waar je bij staat. En afdingen is de normaalste zaak in Turkije.


  Maak melding
 90. Er is weer een nieuwe kakkerlak uit de stinkriolen en sceptic tanks van het paarse NDP gepeupel gekropen op zoek naar drogere grond. Ze noem HET GOOFY


  Maak melding
 91. Turkije is nou een land waar je liever geen zaken mee kan doen. Het is een heel hypocriet land. Ze doen nooit fout in hun ogen en iemand anders hebben het altijd gedaan. Kijk eens naar de Armeense kwestie en bezetting van Noorden van Cyprus en het bezet houden van een Koerdisch grondgebied wat nu oost Turkije is. Wel hun mond open trekken naar andere landen.

  Zaken doen of Turkije helpen is stank voor dank. Je krijgt altijd een schop achteraf.


  Maak melding
 92. Het zijn dit soort surineds als die milton en die robg, die het verpesten voor andere surineds.
  Alleen maar bluf en opschepperij!

  Is dat zo geweldig een tripje Turkistan..whahahaha.

  Suri’s wss hebben ze via groupon een tripje van nog geen 100 euries geboekt sterloos….
  Kan ook vakantieveiling zijn, ken je al voor 1 eurie een vakantie winnen, zeker als je in het holst van de nacht een bod uitbrengt.
  Af en toe………………

  Ik lig liever op het strand met een lekkere cocktail ipv rondstruinen in een bloedhete bazaar waar je met een harnas moet rondlopen om te voorkomen dat je overal wordt betast.

  no way, holadijeeeeeeeeee.


  Maak melding
 93. Wat Turkije een handelsmissie noemt is in het belang voor Turkije en niet in het belang voor Suriname.

  Let maar op dat straks Surinaamse staat moet betalen voor de Turkse kinderen die Turks moeten volgen aldus Erdogan.


  Maak melding
 94. Deze missie is erger dan een snoepreisje. Wat heeft SU op dit moment in Turkije te zoeken. Terwijl veel mensen in SU pinaren, blijven parlementariërs verre reizen maken, waarbij van te voren bekend is dat het SU op korte termijn niets gaat opleveren. Het zal mij niet verbazen als de volgende regeringsdelegatie naar Timboektoe gaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES