zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijUNICEF boekt vooruitgang in binnenland van Suriname

UNICEF boekt vooruitgang in binnenland van Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

UNICEF Nederland steunt sinds 2008 een programma in het binnenland van Suriname. Sinds dat jaar is er veel vooruitgang geboekt op verschillende gebieden, meldt de organisatie vandaag in een persbericht. Steeds meer kinderen worden ingeënt. Daarnaast worden jonge ouders nu meer begeleid. Op het gebied van hiv en aids is er een belangrijke vooruitgang geboekt. Zo heeft bijna driekwart van de meisjes tussen 15 en 24 jaar nu een hiv-test gedaan. In 2008 was dit nog minder dan de helft.

Het verbeteren van de wetgeving voor kinderen blijft voor UNICEF een doel met een hoge prioriteit. Het verbeteren van deze wetgeving voor een betere bescherming van kinderen is niet eenvoudig. Dit komt door de politieke onzekerheid, een gebrek aan consensus in het parlement en een gebrekkige coördinatie. Hierdoor is er nog geen wet voor betere kinderopvang doorgevoerd en is er nog geen wetgeving voor een Kinderombudsman. Naast training van ambtenaren en de politie staat intensieve lobby daarom hoog op de agenda van UNICEF.

De resultaten voor het onderwijs, waarbij UNICEF een van de belangrijkste overheidspartners is, zijn eveneens bemoedigend. Bijna 90 procent van alle kinderen in de binnenlanden gaat nu naar de basisschool. Het percentage ondervoede kinderen onder de vijf jaar is licht gestegen. UNICEF gaat daarom extra aandacht besteden aan het promoten van borstvoeding, onder meer door beleidsonderzoek te steunen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

48 REACTIES
 1. UNICEF Nederland heeft niks voor het binneland gedaan, nu wil nederland via een andere oogpunt zand in d mensen hun ogen komen strooien alsof de goede resultaten van deze regering door hun te doen is. Holland blijft liever ver van Suriname.


  Maak melding
 2. Wat weer een xenofobe, megalomane reactie, Hesso. Unicef heeft niets met Nederland te maken. Ik wed dat je niet eens weet waar de afkorting Unicef voor staat. Bovendien kun je je reactie niet met bewijzen staven. Of heb je de cijfers ingezien? Bovendien heeft bijna ieder land een afdeling van Unicef. Ook Suriname. Heerenstraat 17. Niet zomaar wat kletsen jongen.


  Maak melding
 3. 18 febr. 2013

  Hesso, ik moet je corrigeren en blaka bakra gelijk geven.Unicef is een van de werkarmen van de Verenigde Naties (VN).

  Hesso, dit keer sla jij de plank echt mis.
  Advies: Doe altijd even wat (feitelijk) onderzoek voordat je op een item reageert.
  Srika


  Maak melding
 4. Unicef Nederland heel hartelijk dank!!
  Bijna 90 procent van alle kinderen in de binnenlanden gaat nu naar de basisschool!!! TOP!!!!!!! en eindeloos dank!!


  Maak melding
 5. @Hesso, een advies, ga onderzoeken waar UNICEF voor staat.

  -UNICEF, bedankt dat je de binnenlandbewoners helpt en hoop dat men gaat inzien hoe belangrijk het is.

  Thanks Nederland voor de medische hulp.

  =Domme aanhang van Bouterse.


  Maak melding
 6. Tijd voor HESSO om een spoedcursus algemene ontwikkeling te gaan volgen.
  En HESSO wat heeft Suriname totnogtoe gedaan voor de kinderen van de binnenlandbewoners?


  Maak melding
 7. OK. Het is een goede zaak. Nu wordt tijd dat de Surinaamse bevolking zelf schouders onder gaan zetten door de kinderen te helpen in plaats van ontwikkelingshulp. Het beste van Suriname om mega investeringen uit China binnen te slepen. Zo kan er werkgelegenheid voor Suriname worden gecreerd. Er komen meer bedrijven dat door Chinezen zijn opgezet en ook geleid door Chinezen. De ouders en opvoeders verdienen eigen inkomens. Door de inkomens kunnen kinderen aan hun basisbehoeften voorzien en kunnen de arme Surinaamse kinderen ook naar school. Uit eindelijk zullen een aantal op Universiteiten belanden.


  Maak melding
 8. @ Hesso:

  Nog even ter verduidelijking: Unicef Nederland werkt niet onafhankelijk in Suriname, maar in samenwerking met Unicef Suriname. De Nederlandse afdeling geeft slechts steun sinds 2008. Dat wil zeggen dat de uitvoering bij Unicef Suriname ligt. Sinds 2005 is Jorgen Raymann ambassadeur van Unicef. NIET van Unicef Nederland, en NIET van Unicef Suriname, maar van UNICEF. Dat het persbericht toevallig van de afdeling Nederland komt, moet je maar voor kennisgeving aannemen. Als dit bericht van de afdeling Suriname afkomstig was geweest, was je visie daarop dan anders geweest?


  Maak melding
 9. het klinkt zo mooi en waar.
  wedden dat na een paar jaren die zelfde kinderen die ingeent zijn een of andere ongenezelijke ziekte krijgt en hun levens dagen verkort worden of dat zommige zelfmoord plegen.
  unicef,rodekruis.is allemaal het zelfde,”experimenteren met mensen leven,”ik spreek een goede orgenisatie niet tegen die kinderen wil helpen,maar moet zich niet met binnenlandse aangelegenheid bemoeien.
  het zelfde geval was er ook in afrika in de 50 en 60 jaren tijd.”toen hoorde en zag men op tv hoe rode kruis kinderen in afrika gingen inenten tegen een bepaalde ziekte,”wat bleek later het geval te zijn,dat de meeste van die kinderen en hun moeders door die inenting besmet zijn geraakt door aids en andere kwalijke ziektes waardoor mijoenen zijn overleden.nu doe unicef het zelfde in su onder valse voorwendselen van het zogenaamde goede werk dat zij in su doen,’ik geloof er niks van.
  het is wat zij doen dat de mensen ziek maakt,”hoe kan jij komen zeggen dat die mensen hiv hebben tewijl in europese landen het niet duidelijk is wat hiv is en hoe het optimaal genezen kan worden,maar jij komt in mijn land en houd de binnenland bewoners voor gek dat zij die ziekte hebben,en als het zo was zou het al in de70 jaren in su ontdekt zijn.
  bull shit.


  Maak melding
 10. Wat een stelletje geestelijk zieke paarse dwaze honden zeg, niet te geloven.
  In Suriname zijn er bepaalde ziektes sterk afgenomen,polio, lepra noem maar op en toch proberen die geestelijk zieke paarse sekte dat tegen te spreken.
  jij geloofd wel dat er in de jaren 80 militairen zogenaamd zijn getroffen door zonnesteek, die Honderderden PTSS slachtoffers en moreel verval wat nu plaats zijn in jou ogen ook de shuld van experimenten van UNICEF, yu K.A don agu
  Wat zijn die paarse dogmatische idioten dom, oerdom noem ik hun reactie.


  Maak melding
 11. is er eentje kwaad geworden omdat hij de waarheid niet aan kan.
  kijk hoe hij vloek en scheld maar helpen kan hij niet van wege zijn ziekelijke geestes toestand.


  Maak melding
 12. GMAP: SRA onze clini clown kan het niet helpen, paranoia is een van de symptomen van het borderline syndroom waar hij chronisch aan lijdt.Daar hebben wel meer van die paarse crimis last van.


  Maak melding
 13. blaka bakra: goed lezen: er staat duidelijk: unicef nederland.
  nederland heeft niets meer te zoeken in suriname. ze hebben toen ze er de baas waren alleen maar geplunderd, vermoord, verkracht en gediscrimineerd. nu geldt voor nederland: opzouten uit suriname!!


  Maak melding
 14. Als gestaan zou hebben Unicef China ,zou de vreugde van sra en hesso,kolibrie,Hillywood,Jackson,Live zo en zo,geen grenzen gekend hebben!!
  In de communistische China zien deze oerstomme vlegels de ‘mesiah’ voor Suriname!


  Maak melding
 15. ray

  jij slaat de spijker naast het hout.
  als china ook zulke praktijken uit zou voeren van wat ik in mijn bovenstaande posting vermeld hebt,”zou ik de zelfde argument geleverd hebben.
  het gaat bij mij om belang voor volk en land en niet om politieke spelletje waar er met mensen leven gespeeld word.


  Maak melding
 16. Wiep-Ding

  Unicef Nederland heel hartelijk dank!!
  Bijna 90 procent van alle kinderen in de binnenlanden gaat nu naar de basisschool!!! TOP!!!!!!! en eindeloos dank!!
  GMAP

  Wat een stelletje geestelijk zieke paarse dwaze honden zeg, niet te geloven.
  In Suriname zijn er bepaalde ziektes sterk afgenomen,polio, lepra noem maar op en toch proberen die geestelijk zieke paarse sekte dat tegen te spreken.
  jij geloofd wel dat er in de jaren 80 militairen zogenaamd zijn getroffen door zonnesteek, die Honderderden PTSS slachtoffers en moreel verval wat nu plaats zijn in jou ogen ook de shuld van experimenten van UNICEF, yu K.A don agu
  Wat zijn die paarse dogmatische idioten dom, oerdom noem ik hun reactie.
  jij bent super intilligent jij bent een genie.
  gewoon zo plotseling in 2013 gaat 90 % naar school??? wat zit in je mars NPS of VHP het volk steeds blijven bedonderen via ned, de nederlandse ambassade en nederlandse ngo’s????


  Maak melding
 17. jullie zijn even gek als de mensen die dit bericht hebben geschreven, wanneer een paar witte mensen geld willen aftrogellen van een internationale organisatie schrijven zij zulke rappiorten ja. het BOG is daar, De medische zending is daar du naar vraag stelletjes ossen bij elkaar GMAP, Wiep ding en consorten. klakkeloos zaken over nemen, mensen na praten als makke lammetjes en papagaaien.


  Maak melding
 18. @sra en kolibrie

  Als gestaan zou hebben dat China zich zorgen maakt over de gezondheid van de inheemsen in Suriname dan zouden jullie als kippen uit je vel tien meters hoog gesprongen hebben.Elk ander land die wat voor Suriname doet zien jullie als vijanden omdat jullie baasje hun als zijn persoonlijke vijanden ziet. Alleen China is goed voor Suriname volgens jullie baasje.Wel ja .Unicef NEderland doet een heel goeie job en ze vragen niks terug!Ze doen dat op humanitaire gronden gewoon gratis en vrijwillig. Met China zou er voorwaarden aan verbonden zijn geweest want China doet niks gratis voor niemand ook niet voor je baasje!!


  Maak melding
 19. @kolibrie
  Jij Mamapiema,het schijnt dat je lang niet genoten zal hebben van een piemeltje?!
  Wanneer is de laatste keer geweest dat je een piemeltje gezien hebt?!


  Maak melding
 20. Ray, heb ergens gelezen dat forumlid kolibrie haar man mishandeld. Schijnt dat ze kostwinnaar is en haar man heeft maar te luisteren. Dus dat piemeltje kan ze ook wel vergeten.


  Maak melding
 21. @Koosje
  Je lacht het volk uit nôh omdat het een grote achterstand heeft op economisch gebied!
  ik zal ook lachen wanneer de EU wordt overspoeld door gelukzoekers die jullie zullen uitzuigen en daarna mogen de dijken doorbreken!!


  Maak melding
 22. @sankofa

  Dat Suriname een economische achterstand heeft, dat hebben de surinamers aan zich zelve te danken en zijn huidige lijder die het voor Suriname verpest heeft sinds 25 feb 1980!!

  Je hoeft dus de schuld waarom Suriname het zo slecht doet ,niet buiten Suriname te gaan zoeken!!


  Maak melding
 23. Aan al die Bouta-lovers: als alles waar Nederland bij betrokken is zo slecht is, wat doen jullie dan nog hier op Waterkant.net? Wat ik begrijp is dat deze site wordt gemaakt + gefinancieerd vanuit Nederland. Ga aub heen, en maak uw eigen forum in Suriname, met Surinaamse middelen.


  Maak melding
 24. achterlijke Miko, wil jij effe je mond houden. Dankzij ons draait de nederlandse economie een beetje. Wij houden julie economie een beetje draaiende. En jij hebt een baan. En hoef jij niet naar de voedselbank. Dus kruip voor de surinamers. oke.


  Maak melding
 25. KOLOBRIE: “overal waar nederland voor staat moet je in twijfel trekken”.

  Ondertussen is de visa afdeling van de Nederlandese Ambassade in Paramaribo overbelast met aanvragen.
  En zitten de vliegtuigen richting Amsterdam bomvol!
  De Surinaamse radio en t.v. zenders draaien overuren met het uitzenden van Nederlandse journaals en andere programmas


  Maak melding
 26. Kolibrie, schatje, er is meer dan alleen suriname en nederland. Ik woon in geen van die landen.

  Nogmaals, ga lekker een eigen site bouwen. Lekker onafhankelijk, niets neks meer te maken met nederland, nederlanders of surineds. Als jullie het allemaal zo goed zelf kunnen, wat doen jullie dan nog hier?


  Maak melding
 27. vorige maand het walgelijk stukje over gestolen goud. deze maand het walgelijk stukje over unicef nederland. zo is nederland via haar inlichtingen dienst bezig, om met dit soort destabiliserende stukjes, de eenheid onder surinamers te verstoren. gelet op de reacties: het is ze weer gelukt, om van een stelletje (betaalde???) redi moesoes positieve reacties te ontlokken. bah bah bah bah bah bah


  Maak melding
 28. JACKSON:Ja JACKSON het is ons weer gelukt, maar heb je dat gezegd hebbende ook nog een mening over de topic?
  En welke eenheid onder de Suris zou er verstoord zijn?
  Is die eenheid er uberhaupt ooit gewqeest?
  Ik heb er in elk geval nooit wat van gemerkt.


  Maak melding
 29. who cares: lees mijn vorige reactie: nederland moet opzouten uit suriname. ze hebben door de eeuwen heen al genoeg geplunderd, vermoord, gediscrimineerd en verkracht. het verkrachten en aanranden doen ze overigens nog iedere dag op schiphol met mijn landgenoten!


  Maak melding
 30. JACKSON: Schijnbaar heb jij niet goed opgelet op school want Nederland is reeds op 25 November 1975 vertrokken uit Suriname.
  De topic gaat over het werk van Unicef in Suriname, heb je daar nog een mening over?
  Of verval je net zoals de simpele ndp-zielen en boefjesknuffelaars en armen van geest in doodddoeners?
  En als je landgenoten niet op Schiphol verkracht en of aangerand willen worden is de oplossing zo simpel als wat, gewoon zo ver mogelijk wegblijven van Schiphol, want vorzover ik het weet is niemand verplicht Schiphol aan te doen, tenzij je iets weet wat ik nog niet weet.
  En ga je nog uitleggen welke eenheid in Surimaribo verstoord zou zijn? Ik wacht!!


  Maak melding
 31. Bij deze een oproep aan alle Surinamers die in Nederland wonen: MASSAAL STOPPEN MET GELD EN GOEDEREN STUREN!!!!!

  Jackson gaat het allemaal zelf regelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES