Bouterse: echte ontwikkeling Suriname niet voor één regering

102

PARAMARIBO, 20 jan – Waarachtige, duurzame ontwikkeling is geen aangelegenheid voor slechts een toevallige regering. Dit zei president Desiré Bouterse tijdens de conferentie Dialoog en Consensus over een duurzame toekomst; Aanzet tot Surinames 2030 vision van de politieke partij VHP. Surinamers en Surianamse leiders zullen met elkaar moeten samenwerken. “Ondanks eigen standpunten, eigen overtuiging en zelfverzekerdheid, moeten we met anderen doen wat nodig is om een toekomstvisie tot stand te brengen.”

Het is uiteraard een visie voor de langer termijn. Daar is een goede voorbereiding voor nodig. Voor nationaal draagvlak, zal een nationale benadering nodig zijn. “Het uiteindelijke doel van het ontwikkelingsproces tussen nu en 2030 is het vestigen van een volwaardige en succesvolle samenleving in Suriname die wordt gekenmerkt door een duurzaam sociaaleconomisch systeem, waarin menselijk welzijn op elk gebied het hoogste doel is en waarin alle groepen Surinamers zich in harmonie met elkaar, kunnen ontplooien.”

De economische ontwikkeling moet altijd ten dienste staan van de mens en van haar maatschappelijke ontwikkeling. “Van een gezonde economische ontwikkeling is slechts sprake, als steeds zoveel mogelijk burgers door loonarbeid of zelfstandig ondernemen, kunnen bijdragen aan het Bruto Binnenlands Product en op die manier tevens in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien”, aldus Bouterse. Surinamers zullen op alle gebieden van ontwikkeling, van onderwijs tot economie, zoveel mogelijk het heft in eigen hand moeten nemen.

102 REACTIES

 1. Goedzo meneer Bouterse!

  velen dachten dat u zou kunnen toveren, was dat maar zo he.

  Dit noem ik nog eens een president die eerlijk is.

  Er is te veel kapot gemaakt in Suriname, kijken we alleen maar naar de corruptie bijvoorbeeld.

  Alles kost tijd, ook om Suriname economisch een echt zelfstandige staat te maken.

  Ik vraag u allen om wederom op Bouterse te stemmen, want anders gaat Suriname echt verloren.

  We hebben een dergelijke leider als Bouterse MEER DAN NODIG!

  Tijd is iets, maar tijd is ook niets, soms kan een jaar een dag zijn en zie die dag als die ene nieuwe stap en steeds weer in de juiste richting.

  AUB mensen, laten we VHP/NF met wortel en tak samen met hun corrupte vrienden bestrijden. Ze moeten weg!

  Altijd maar dat gedoe, altijd maar uitschelden en altijd maar discrimineren, ik ben er echt zat van.

  Wie Bouterse zegt, zegt VOORUIT!


  Maak melding

 2. Niets nieuws onder de zon. Politiek geleuter.
  Als de vos zijn passie preekt……boer pas op je kippen.
  Meneer B. Als je het echt meent met dit land en volk, treed dan nu af en geef het presidentschap over aan een bekwame, rechtschapen, idealistische, integere kandidaat.
  Je teert op de verworvenheden van het vorig kabinet.


  Maak melding

 3. linglong: Wie Bouterse zegt, zegt: moordenaar, couppleger, drugscrinimeel, corruptie, angst onder de bevolking, economische malaise, onderdrukking en intimidatie van de pers, onrechtmatige amnesty wet…
  Dat is het verschil: Paarse Trol


  Maak melding

 4. @linglong
  Jij zegt:”Dit noem ik nog eens een president die eerlijk is”.

  EERLIJK?
  Ga je ook ’s aan hem vragen hoe het komt dat niet jij maar hij als sergeant,sportinstructeur,nu de rijkste man van Suriname is?
  En hoe hij aan al die bezittingen is gekomen?
  OF DURF JIJ DAT NIET?

  Verder zeg je :”Er is te veel kapot gemaakt in Suriname, kijken we alleen maar naar de corruptie bijvoorbeeld”.

  Waar is het kapot maken begonnen?
  Was je toen al geboren of laat jij je de geschiedenis van Suriname voorkauwen?
  Wie waren daaraan debet?-


  Maak melding

 5. Linglong, als ik jou was, zou ik mijn hoop niet te veel op Bouterse vestigen, het meest hoopgevende dat Santokhie gezegd heeft op het VHP congres is dat Bouterse er in 2030 niet meer zal zijn.


  Maak melding

 6. Op zich heeft Bouterse gelijk.
  Maar hij zou het land echt een groot plezier doen als hij de zakkenvullers en onbekwame lui die in de jaren 80-90 de vernieling in heeft geholpen en deskundigen aanstelt. Zijn bezoek en toespraak op de dag van de VHP kan in deze niet anders gezien worden dat een vraag naar hulp. Het wordt tijd dat hij minder lult en meer gaat poetsen. 🙂


  Maak melding

 7. “Zondag 20 januari 2013 om 13:23 uur, door linglong

  Goedzo meneer Bouterse!

  velen dachten dat u zou kunnen toveren, was dat maar zo he.”

  Ter herinnering, een van zijn toverspreuken die u in
  alle staten bracht;

  18000 woningen in 5 jaren.

  Hokus pokus poppenkast, hoeveel woningen zijn er
  na 2 jaren reeds opgeleverd? Weet u linglong dat?


  Maak melding

 8. Eey DADA,

  die vision 2030 komt uit de wetenschappelijke 😉 k o k e r 😉 van de slimme tegenpartij tog…??

  ai ai pasew..ik had geen keus mang en moest ik in zee gaan met de 2010 “vuilopbrengst”

  Pres,…jij hebt dus toen gekozen voor de IQ van *peniskokers* ??

  pasew… ik slaap sindsdien heel slecht mang!

  Pres…plezier ons en slaap tot in de eeuwigheid

  jo vuile beest yu

  🙂


  Maak melding

 9. @Henk Molenaar, je hebt groot gelijk.

  =En dan de vraag aan linglong om ook toe te geven dat het door Venetiaan komt dat Bouterse vandaag geniet van de welvaart in Suriname.

  =De VHP heeft tenminste een visie, maar ben wel benieuwd.


  Maak melding

 10. Vijand?

  Nu kan je zeggen dat we het samen moeten doen, maar vorig jaar noemde je alle tegenstanders de vijand.
  Is het schizofrenie of weet hij niet meer wat te zeggen?
  Eigenlijk zegt DB niets want wat hij zegt is algemeen bekend. Hij heeft juist het volk van Suriname verdeeld en nu vraagt hij om samenwerking. Ma da hoe dan?

  Corruptie, criminaliteit, normvervaging,zelfverrijking
  en boevenbeloning vieren hoogtij in Suriname. OK, het is er al altijd geweest, maar dan nu met toestemming van de hoogste Baas in het land. Ma da hoe dan?
  Hoe kan het dat er bij mij al drie keer is ingebroken zonder dat er iemand is opgepakt? Wat zal er met mij gebeuren als ik de dieven betrap en ze verrot schiet?
  Verdedigt deze president mijn handeling of laat hij de boeven eervol begraven?

  Onze samenleving heeft voor de samensmelting twee zaken nodig: 1. elkaars taal spreken(verstaanbaar zijn)
  2. een zakenkabinet voor 25 jaar.
  ad1:Elke dag 1 uur les in een van de verschillende talen die in SU voorkomen.
  ad2:Etnische politiek verdwijnt waardoor eeinheid wordt bevordert. 1 volk in 1 natie!

  Als Desie met dit voorstel komt en het wordt uitgevoerd, dan meent hij wat hij nu zegt. Maar dat zie ik niet gebeuren want dan is de njangpatoe verdwenen. Arme Surinamers.


  Maak melding

 11. Op de berm vertelt bouta een radicaal ander verhaal. Op de berm presenteert hij zich als een grote goochelaar die met een handomdraai Paradijs Suriname kan neerzetten. Nu de fel begeerde amnestie binnen is praat hij een andere taal.Hij heeft vanaf het begin de VHP erbij gewild,want hij weet en ervaart elke dag dat hij niet de beste paarden op stal heeft.


  Maak melding

 12. Goed dat DDB dat weet en kan na 2015 beter opkrassen. Er zijn genoeg capable mensen die president van Suriname kunnen worden en internationaal veel meer kunnen betekenen dan Chavez, Obiang en Castro.

  Het gaat om doelen, op langere termijn zoals goede scholing van kleuterschool tot de universiteit.
  Gezondheid;
  produktieondernemingen en export en waar liggen de beste kansen voor Suriname hierin, wat heeft Suriname het buitenland te bieden en de concurrentie aan te gaan.

  Goede infrastuctuur, transport en logistiek, scheepvaartondernemingen bezitten, goede zee of rivierhaven,goede infrastructuur voor cruiseschepen.

  Criminaliteit de kop in drukken en heropvoeden van de totale Surinaamse gemeenschap.

  Aziaten hebben een andere mentaliteit dan de stadscreolen, waarvan velen hangmatliggers zijn en allerlei waardeloze opleidingen/beroepen hebben en niet kunnen ondernemen.

  Inheemsen en marrons moeten goed worden opgeleid en ook meer gaan participeren in de Surinaamse maatschappij i.p.v kleinschalig bezig zijn met souvenirsproducten.

  In de ecotoerisme moeten de voorzieningen voor toeristen beter worden gemaakt. goede hotels in het oerwoud.

  Gezond en schoon drinkwater en elektriciteit voor elke Surinamer.

  Goede infrastuctuur, wegen, water, luchtvaart en alle bijkomende zaken die daar bij horen.

  Inpoldering van vele woonwijken, plaatsen in de hele kustvlakte, waardoor deze gebieden niet onder water komen bij moessons en de mensen veilig en droog in de polders wonen. Goede afwateringskanalen, sluizen en pompen, en gebieden om overtollige water tijdelijk in op te vangen.

  De landbouwproducten moeten worden geexporteerd.

  Kortom investeren in goede opleidingen, waardoor mensen in de productie sectoren zelfstandig kunnen gaan werken in producitieondernemingen en kunnen producten kunnen gaan exporteren.

  Maak van het mulo-onderwijs een driejarige opleiding, waardoor leerlingen meer gemotiveerd zijn om in een korte tijd, door scherp te blijven betere resultaten behalen, waardoor ze op de middelbarescholen die een jaar langer kunnen worden gemaakt beter kunnen worden.

  Ook de politieke partijen moeten aan bepaalde regels gaan werken, waardoor leiders bepaalde kwaliteiten hebben en dat deze na 2 termijnen van 4 jaar moeten worden vervangen. presidenten en DNA-leden mogen niet langer dan 8 jaar in de DNA zitten.

  Grote groepen Surinamers moeten gaan voor zich ondernemen. Hoe ouder en beter opgeleid hoe meer dat moet gebeuren. Het overheidsapparaat moet met 3/4 worden verkleind.

  De rechtsstaat en democratie moet beter voldoen aan (inter)nationale voorwaarden, waardoor Suriname internationaal ook als een voorbeeld kan zijn.

  Alle Surinamers waar ook ter wereld moeten een bijdrage leveren om Suriname tot het Zwitserland van Zuid-Amerika te maken. Suriname mag geen armoede kennen. Corruptie moet zwaar worden bestraft.


  Maak melding

 13. Linglong, hoe eerlijk is Bouterse met betrekking tot zijn laatste verkiezingsprogramma geweest ? vb die 18.000 te bouwen huizen, wegen, bruggen, diepzee haven, investeerders, bouw van dijken, ziekenhuizen enz enz…
  Nagnoeg niets is gerealisseerd.

  Linglong snapt het niet, Bouterse heeft lak aan menselijke waardigheid, vrijheid, democratie, gelijkheid, de rechtsstaat en de eerbiediging van de rechten van de mens.

  Censuur, bedreigen van journalisten en versturen van kogel brieven zijn de dagelijkse bezigheden van de NDP politbureau. Linlong gelooft nog in sprookjes …slaap lekker verder …


  Maak melding

 14. De religie is geld,de moraal is als ik maar genoeg krijg,heb en houdt.
  Iedereen moet maar voor zichzelf zorgen!
  Liegen is altijd geoorloofd.Frauderen met belastingen wordt altijd uitgeprobeerd,
  want altijd belasting betalen doe je voor het plebs (gewone volk) en daar wil je hard verdiende geld liever niet aanbesteden.

  Principes zijn rekbaar als ze voor macht kunnen worden ingeruild.De elite vindt dat regels
  die voor iedereen gelden niet voor hen gelden.Geld is het instrument om je zin te krijgen.
  Men zal nooit toegeven dat ie het fout gezien heeft,voorschrijdend inzicht heeft etc omdat het kapitalisme onveranderlijk is.Zo houdt de elite zichzelf in stand.

  Kapitalisme haalt het slechtste uit de mens egoïsme,hebzucht,a-sociaal gedrag.
  De kapitalisme is niet voor het gewone volk,maar heeft deel van het gewone volk
  nodig om een macht basis te krijgen ( meestal zijn dit de mensen die a-politiek zijn.
  En die je alles kunt wijsmaken en beloven.


  Maak melding

 15. Beste Ira: Bouterse moet beoordeeld worden op zijn daden en niet op zijn mooie praatjes.

  En na 2,5 jaar in de regering heeft deze crimineel nog NIETS waargemaakt van zijn tientallen beloftes die het ‘land naar grote hoogte zou stuwen’.


  Maak melding

 16. Hoe overtuigend komt dit nog over uit de mond van: vul maar in.
  Als hij zegt Bruto Binnenlands Product, bedoelt hij Bouta’s Binnenzak Product.


  Maak melding

 17. toevallig is de ndp een partij die niet gestoeld is op etniciteit en religie. in de ndp zitten alle bevolkingsgroepen, met alle religieuze achtergrond bij elkaar die Suriname rijk aan is. Dat ze met elkaar willen en kunnen samenwerken dat mag niet ontkend worden. is het dan dom om het land gezamenlijk te regeren. en het volk dat op hen heeft gestemd door sommigen als domme massa worden bestempeld. natuurlijk zijn er ook nyang mangs, of nyang gron mangs erbij, wat zeg je van de Nederlandse directeuren en mensen in top functies die geven zichzelf ook bonussen als gekken.zulke mensen moeten wij niet hebben

  met dit krijg ik misschien tientallen rode cijfers, maar dat is niet belangrijk.

  Er zijn zoveel partijen geweest in Suriname. sinds na ’45. moeslim partij suriname, hindoe partij suriname, de hindoestaans-javaanse partij, vhp, nps, pnr, pnp,psv, ktpi, pbis, sri, pendawa lima, pl, pbp,abop, bep en nog een nog een heleboel jongere partijen. allemaal zijn ze op etnische en of religieuze basis geschoeid. van al deze partijen was er minister president met de woorden die ik mij nog steeds kan herinneren. landgenoten alles komt terecht (velen met mij dachten toen; in de afgrond!


  Maak melding

 18. Ah….wie zijn speech heeft geschreven heeft zich vergrepen aan cliches. Een opsomming van algemeenheden.
  Heb je daarvoor een task force nodig?

  De beste ontwikkelingsvisie voor Su die hij had moeten geven is,
  Ik ben voor Su een sta in de weg. Ik vertrek per direct en ga bij mijn vriend chavez wonen.


  Maak melding

 19. “Menselijk welzijn moet het hoogste doel zijn” zegt de pres.
  Tot nu toe was het EIGEN WELZIJN EN DAT VAN ZIJN KORNUITEN het hoogste doel.
  Zijn aanhangers worden belazerd met een bamie en een Fernandes soft. Dat is hemelrijk voedsel als je niets te makken hebt. Een kinderhand ( lees: hand van een onnozele) is gauw gevuld.
  Daarom vraag ik telkens weer: wat heeft de NDP jou persoonlijk gebracht? Niet eens het lek in je dak gedicht laat staan….


  Maak melding

 20. die hindoestaan heeft bbd letterlijk van achteren van voren en in zijn bek genomen..

  hij kan geen kant meer op,,zit vast als een penis-koker met zijn eigen braaksel.

  of z.a. somo die zetpil had gekregen..zie je foto nog in dagblad sme.

  nu komt hij z.g.n bij de vhp op bezoek en slikt alles wat hem wordt voorgehouden en smeekt om samen samen samen te zijn te werken..

  maar meneer Santohki een diploma dat hij is,heeft zonder woorden vuil te mkaen gezegd,als je dat snapt,samen werken kán,máár zonder jou persoon in het macht-centrum..

  voor jou ddb is er maar één plaats om samen te zijn,dat is santo-boma,met al jou corrupte maties.

  laatste opmerking,wat is de rede dat ddb niet naar Chili is gegaan,als staatshoofd blijf je uit respect van andere leider niet zomaar weg..

  maar aangezien ddb schijt heeft met anderen,blijft hij gewoon weg bang dat hij wordt opgenomen..


  Maak melding

 21. Wat dacht deze ezel,dat we in 5 jaren op het niveau van Nederland zouden zitten?
  Wel presidentje,wat je hebt vernietigt in de jaren 80,zal zeker 50 jaren in beslag nemen om te herstellen.Het is maar dat je het weet.


  Maak melding

 22. Wat een negatief gedoe hier allemaal. Hoe wil je een land opbouwen met zoveel geleuterd. Een land bouw je op door immer positief te blijven. Kijk eerst naar je zelf. Als dit je manier van communiseren is , dan heeft suriname niets aan je. Nogmaals een land opbouwen doe je niet met een handvol mensen. Je heb de hele bevolking nodig.


  Maak melding

 23. bla bla bla ontwikkeling onder bouterse en zijn trawanten als somo, brunsie en generaal dr ir mr drs ing pinochio abrahams betekent nog meer corruptie en miljoenen hectaren weggeven aan zijn vriendjes en familie.


  Maak melding

 24. OLRAC,
  Een nobel streven!
  Nergens op de werled staat in een democratie “de hele bevolking” achter de regeerders, er is een oppositie en een coalitie.
  Bovendien valt of staat de opbouw van een land met goede, eerlijke, zichzelf niet verrijkende politici die het volk vergeten en dagelijks zitten te vechten in de assemblee om o.a grond die ze zichzelf toegeeigend hebben op oneerlijke wijze.
  Een regering die als leus heeft: Neks no fout.
  Vertel me hoe ik positief moet blijven als de buurkinderen nog steeds op een stuk karton slapen. Toch hebben ze een NDP vlag voor de deur wapperen. Toch hebben ze geloof dat het beter komt, ze weten niet beter……..
  Toch ben ik positief want ik blijf niet bij de pakken neerzitten. Ik “vecht” op mijn manier voor een beter Su door niet alles voor lief te nemen.


  Maak melding

 25. De praktijk laat wat anders zien dan wat gezegd wordt.
  Het ondernemerschap wordt kapot gemaakt en de ondernemers worden niet bij gestaan.Het zijn holle woorden van deze man.Zie de landbouw, veeteelt, bosbouw enz.Projecten worden vergeven aan buitenlandse bedrijven en eigen mensen worden geweerd.Ze gebruiken het smoesje van kennis hebben wij niet hierdoor de buitenlandse bedrijven.Maar aangezien de zwarte ook dom is huren ze witte adviseurs.Hun geloof in hun meester is heel sterk.


  Maak melding

 26. De Bouterse manier van een land opbouwen is eerst alles kapot schieten en nu beweren dat je Suriname gaat opbouwen.
  Luchtkastelen bouwen daar is Bouterse heel goed in.


  Maak melding

 27. Ok, dus toen NF aan de macht was dan deden ze zogenaamd niks volgens Bouta, ze hadden geen daadkracht. En nu 3 jaar Bouta regering en wat is er gedaan? 0,0. En hij maakt het land al warm voor zijn plannen: nog meer NIKS bereiken.

  Surinamers, gouddeals en wat voor andere deals in de mijnbouw (goed of slecht,daar ga ik niet eens over beginnen) brengen geen rijkdom.

  Wat Suriname nodig heeft is een regering die duidelijk weet waar het land naar toe moet en hoe dat te bereiken, zoals Singapore, Zuid Korea, Japan deden, en Maleisie, Thailand, Indonesie, nu aan het doen zijn.

  Niet het oude lappenwerk dat zo surinaams is.


  Maak melding

 28. @Henk Molenaar/@MEDUSA

  Wie is wel eerlijk in Suriname?

  Deze president betrekt tenminste haar bevolking bij haar aanpak.

  Santhoki kan lullen wat die wil, maar BOUTERSE is nog lang niet weg. Ik weet wat ik doe. Ik zal er wederom ervoor zorgen dat hele districten op hem stemmen.

  Bouterse moet blijven.

  De leden die het niet aan kunnen zien, krijgen van mij een enkeltje HINDOELAND


  Maak melding

 29. Hij heeft nu het licht gezien. Hij kan het niet alleen.

  Binnen de paarse makke lammetjes(N-jang,Dringie Parij) heeft hij té weinig intellectuelen,daadkrachtige mensen,mensen met kennis van zaken,doeners,mensen die echte liefde hebben voor het land!!!

  Hij moet nú in een ander vergaarbak gaan kijken.Anders zijn wij straks allemaal verliezers!!!!

  Wordt wakker nú wij nog tijd hebben !!!! Hij weet heel goed, waar mensen met zulke kwaliteiten zitten. Blijf opletten!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 30. Beste linglong : “Deze president betrekt tenminste haar bevolking bij haar aanpak”

  Weer zo’n dooddoener:

  Heeft hij de bevolking gevraagd om ze instemmen met ‘zijn’ amnestiewet?


  Maak melding

 31. Linglong, Bouterse betrekt de bevolking met een bordje bruine bonen + kip. En maar hopen dat ze op hem stemmen. Zegt ook iets over zijn achterban. Simpele zielen die hun zaligheid voor een habbekrats verkopen.

  Ik adviseer Santhoki tzt gratis moksi meti uit te delen. Moet je eens kijken hoe snel de paarse achterban gaat switchen. Jullie zijn net kameleonen met hyena trekjes.


  Maak melding

 32. @Henk Molenaar

  Beste Henk, nou moet je eens goed lezen:
  het gaat hier niet om amnestiewet, maar de wederopbouw van Suriname.

  Over de amnestiewet gesproken:
  Wie is de hoofddader en wie houdt alle dossiers achter slot en grendel? NEDERLAND is het antwoord.
  Nederland heeft Bouterse in deze situatie gebracht. Bouterse was toen slechts een jongeman van ca 36 jaar. Nederland is de oorzaak van alle ellende. Nederland houdt haar bek dicht al die jaren en niet ik. Precies jou soorten, de blanke slavendrijvers menen overal het hoogste woord te voeren, not!

  Jullie allen willen dat Bouterse plaats moet maken door de losgeslagen corrupte hondebende van NF/VHP? gaat NIET gebeuren.

  En nog over de amnestiewet gesproken:
  Als Bouterse zo een slecht man was he, waarom heeft de vorige regering het dan nagelaten om het e.e.a. bij wet te regelen?. Was toch simpel of had Santokhi toen geen ballen?. Bouterse is democratisch gekozen en niet door de leden van Henk Molenaar.

  Bouterse doet voldoende om het land snel weer bovenop te helpen.

  Door wie is Suriname sinds 1992 een grotere bananenrepubliek geworden? Door Bouta? Neen toch?

  Door wie heeft de corruptie toegenomen?

  Alles door de mensen van NF/VHP. Denk maar aan de ex- rechter Frank Truideman die Surinamers ophitst om tot oplichting en nog veel meer over te gaan zodat Truideman zelf een graantje mee kan pikken door het innen van proceskosten. Kijk maar naar rechter Anand Charan en kijk maar naar de kwaliteiten van advocaat Dharmindernath Moerahoe, kijk maar naar de praktijken van notaris Soerdjbalie, kijk maar naar griffier Moerlie die een handlanger van Frank Truideman is.

  —-
  Wat deed NF/VHP al die jaren aan het bestraffen van pedofielen.

  Omdat Surindre Mungra geld had, had Santokhi niet de ballen hem aan te pakken? . Onder NF/ VHp telt slechts een ding, je moet geen kennis van zaken hebben maar kennissen hebben. Als je rijk bent, kun en mag je alles doet. Precies als in India.

  Daarom zeg ik nogmaals: vertek met uw hele VHP/NF gedoe naar Hindoeland.

  Dus Henk Molenaar, ben je levensmoe, doe er dan wat aan maar ga niet zomaar mensen lopen zwart te maken.

  Wat ik schrijf en benoem zijn feiten, ik bewijs het u allemaal.


  Maak melding

 33. =Mensen, Bouterse weet dat de grootste oppositie partij de VHP is.
  =Ook weet Bouterse dat de handel in handen is van de VHP.

  =Als Bouterse niet met de VHP gaat samen werken zal de economie een beetje instorten als het gaat om de bedrijven die in handen zijn van de VHP.
  =Het volk is dan genootzaak om met de Chinezen te gaan werken.
  =Bouterse weet hoe het was gegaan tijdens de jaren 80″ dus is hij nu snel bij.

  =In Guyana gebeurt precies hetzelfde. De Hindostaanse partij blijft regeren en hebben ook de handel in handen.

  =Wanneer zal dit veranderen?


  Maak melding

 34. @MEDUSA

  Bouterse heeft zijn gezond verstand gebruikt.

  Als hij zaken onrechtmatig zou hebben verkregen he, VHP/NF hadden toch 15 jr om Bouterse alles af te pakken?

  Nou, wat kletsen jullie nu dan?

  Erg MOOI EN BIJZONDER:

  ZE LOPEN NU TE HUILEN DAT ZE BANG WAREN VOOR BOUTERSE?

  Ik stel slechts vast dat Bouterse de Sterkste man en de meest machtigste man van Suriname is. Reden waarom VHP/NF niets tegen hem hebben aangedurfd.

  Veel wijsheid


  Maak melding

 35. SPECIAAL VOOR LINGLONG. JOUW LIJDER IS SCHULDIG

  Een paar maanden voor zijn dood spreekt Bhagwandas (Beul van Bouterse) over zijn aandeel in de 8 decembermoorden. Henri Behr, de broer van de destijds vermoorde journalist Bram Behr, praat vijf kwartier met hem. Uit een interview met Behr het volgende:

  ‘Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en contact met hem gezocht’, vertelt Behr. ‘Bhagwandas was geen onbekende voor me. Hij kwam vroeger bij ons thuis en zat samen met Bram op de St. Paulusschool. Via een bevriende relatie in de medische wereld had ik gehoord dat hij nog maar kort te leven had en toen heb ik hem benaderd. Twee maanden voor zijn dood heb ik hem gesproken.’ Het werd een angstaanjagend gesprek met het prominente lid van de ‘Groep van Zestien’, de club sergeanten die in 1980 de staatsgreep had gepleegd.

  Bhagwandas, spelend met een pistool, vertelde bijna achteloos wat er gebeurd was op 8 december. ‘Het lugubere was dat het leek alsof hij er trots op was’, zegt Behr. ‘Hij erkende dat hij persoonlijk betrokken was bij de moord op Bram. Hij zei dat hij het een volgende keer weer zou overdoen en dat hij er geen nacht wakker van lag.’

  Volgens Bhagwandas had Bouterse de volledige leiding. Behr: Hij zei: ‘Oké, ik heb gemoord, maar Desi gaf opdracht voor alles. Hij wilde persoonlijk de doodvonnissen uitspreken en bracht zelf twee mensen om: vakbondsleider Daal en militair Rambocus.
  Verder deed Bhagwandas, vertelt Behr, een voorspelling. Hij zei: “Ik ga nu dood, maar ik zeg je dat Desi mij en Roy (Horb, de later onder verdachte omstandigheden omgekomen tweede man van de Groep van Zestien) de schuld zal geven als de Decembermoorden ooit voor de rechter komen.”

  Bhagwandas vond dat hij in de steek gelaten was door Bouterse, vooral vanwege financiële motieven. Nederland had de zogenaamde ‘suppletiegelden’, een tegemoetkoming aan Surinaamse militairen in actieve dienst, na de Decembermoorden stopgezet en Bouterse weigerde dat te compenseren. Bhagwandas voelde zich verraden, vertelt Behr. Hij zei: ‘ We waren met de Groep van Zestien bloedbroeders, maar je ziet dat als het om geld gaat je net zo makkelijk aan de kant geschoven wordt.’ Behr kaartte ook een ander langlopend gerucht rond de Decembermoorden aan: het vermoeden dat enkele graven van slachtoffers naderhand zouden zijn opengebroken om sporen op de lichamen uit te wissen. ‘Hij wilde daar niet gedetailleerd op ingaan, maar zei wel: “Je gaat in die graven niet vinden wat je denkt dat je zoekt”, aldus Behr, die een deel van het gesprek stiekem opnam op een kleine memorecorder.

  ‘Op een gegeven moment klikte dat recordertje uit en durfde ik het niet om te draaien. Het bandje met het opgenomen materiaal heb ik kort na het gesprek afgegeven aan Ilse Labadie, de inmiddels overleden voorzitster van de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede (OGV) in Paramaribo. Ik weet niet wat zij ermee gedaan heeft.’ Maar heeft Behr dan geen kopie gemaakt? ‘Nee, er is maar één exemplaar. Het verhaal dat er ook een kopie bij de Surinaamse politie zou liggen, is mij onbekend.


  Maak melding

 36. Henk Molenaar

  Blablabla bla bla gaaaapppppp
  toch lul je elke keer weer te reageren op topics over swit sranan, ik snap deze KANKERLIJDER niet hoorHenk Molenaar

  Beste Ira: Bouterse moet beoordeeld worden op zijn daden en niet op zijn mooie praatjes.

  En na 2,5 jaar in de regering heeft deze crimineel nog NIETS waargemaakt van zijn tientallen beloftes die het ‘land naar grote hoogte zou stuwen’.
  na 1945 was nederland gelijk met grond dankzij marshall hulp uit de USA is europa inclusief nederland weer er boven opgekomen ondanks ze suriname het land aan de noordkust van latijns amerika 300 jaar hebben geplunderd


  Maak melding

 37. @linglong, jij en velen die zo reageren kunnen en zullen nooit goed een land kunnen leiden. Waarom?

  -Teveel achteruit kijken
  -De waarheid steeds gaan verbloemen en niet over praten door steeds te ontkennen dat de president vuile handen heeft als het gaat om moord, drugs ect.
  -Steeds het buitenland erbij halen, terwijl de tekst over iets anders gaat.

  =Een vraag, als alle bedrijven van de VHP zich terugtrekken wat denk je zelfs dat met het land Suriname gaat gebeuren??? Graag een antwoord.

  =Denk alvast aan de rijst die men dagelijks eet.


  Maak melding

 38. Linglong, wij sturen jouw naar hell. Je opmerkingen maken geen enkele indruk sterker nog wij hebben daar schijt aan. Zoveel schijt dat wij schijt tekort komen.


  Maak melding

 39. @linglong
  Moet je kijken wat je binnen 4u. en 48 minuten aan draaikonterij presteert!

  Je bent daarbij zo dronken van de president dat je verstand daarbij niet meer functioneert.

  Lees maar!
  Jij zegt op zondag 20 januari 2013 om 13:23 uur,(door linglong)
  Goedzo meneer Bouterse!
  velen dachten dat u zou kunnen toveren, was dat maar zo he.
  Dit noem ik nog eens een president die eerlijk is.

  En daarna zeg je op zondag 20 januari 2013 om 18:11 uur, (door linglong)
  @Henk Molenaar/@MEDUSA
  Wie is wel eerlijk in Suriname?

  En dom ben je ook nog! 😳 😳


  Maak melding

 40. @MEDUSA

  Helaas kan ik niets aandoen dat je mogelijk toch verstandelijk gehandicapt bent.

  Jullie halen alles uit zijn verband, jullie maken jullie eigen verhalen van.

  Waar maken jullie zich eigenlijk druk om?

  Bouterse is democratisch gekozen en o wee dat Linglong iets positiefs over Boutere zegt, dan staan we hier meteen alles af te kraken.

  Maar WIJ HOUDEN VAN BOUTA


  Maak melding

 41. Linglong
  Jij zwaait de scepter hier op het forum,jij geeft iedereen op zijn donder hier.Jij denkt zeker dat je alles weet he,zoals jou leider ook denkt alles beter te weten.
  Onthoud een ding mang de moro mang mi boi.
  Ik kan jou verzekeren dat je alleen maar nonsens loopt te schreeuwen hier.
  Wat weet jij van Bouterse en Nederland ?was je erbij?Of loop je zomaar als een papegaai mee te schreeuwen met de rest?


  Maak melding

 42. Linglong jouw baas speelt woorden spelletjes. Politiek verantwoordelijk of direct verantwoordelijk ik zie het verschil niet. Waarom moet hij anders gebruikmaken van de amnestiewetgeving. Nota bene nog voor dat een rechter uitspraak heeft gedaan. Amnestie kun je alleen krijgen als je schuldig bent bevonden.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Amnestie

  Bouterse heeft opdracht gegeven voor de executies en dat is een feit. Hiermee geeft Bouterse een signaal af dat misdaad loont in Suriname.


  Maak melding

 43. @El Tigre

  Henri Behr,is een ezel!!

  1.Ga je toch met 2 recorders voor het geval een het niet doet?

  2.Wie geeft zijn zo duur bekomen originelen weg,zonder daarbij een kopie voor zichzelf te maken/houden?

  Hij kan liever voor de NDP gaan stemmen,want het is qua intelligentie zeer triest gesteld met deze man.


  Maak melding

 44. @linglong
  Je kletst uit je nek:”Jullie halen alles uit zijn verband, jullie maken jullie eigen verhalen van”.

  Bewijs MIJ/ONS dat IK/WIJ ergens iets uit zijn verband heb gehaald.
  IK DAAG JE UIT!!


  Maak melding

 45. @Ira

  Als VHP/NF willen boycotten dan doen ze dat om haar burgers te pesten.

  Waarom kan men niet samenwerken met als doel om van Suriname een pracht land te maken? Waarom moeten ze gaan knoeien aan handel?

  Dit getuigt van hoe meedogenloos NF/ VHP is.

  Mensen als jullie willen de burgers weer on de penarie helpen zodat jullie weer jarenlang kunnen doen wat jullie willen. VHP/NF wil haar burgers op deze wijzen dwingen en daarna alle hoeken van de kamer laten zien.

  Dus opdonderen alle VHP en NF leden


  Maak melding

 46. Goedzo meneer Bouterse!

  velen dachten dat u zou kunnen toveren, was dat maar zo he.

  Dit noem ik nog eens een president die eerlijk is.

  Er is te veel kapot gemaakt in Suriname, kijken we alleen maar naar de corruptie bijvoorbeeld.

  Alles kost tijd, ook om Suriname economisch een echt zelfstandige staat te maken.

  Ik vraag u allen om wederom op Bouterse te stemmen, want anders gaat Suriname echt verloren.

  We hebben een dergelijke leider als Bouterse MEER DAN NODIG!

  Tijd is iets, maar tijd is ook niets, soms kan een jaar een dag zijn en zie die dag als die ene nieuwe stap en steeds weer in de juiste richting.

  AUB mensen, laten we VHP/NF met wortel en tak samen met hun corrupte vrienden bestrijden. Ze moeten weg!

  Altijd maar dat gedoe, altijd maar uitschelden en altijd maar discrimineren, ik ben er echt zat van.

  Wie Bouterse zegt, zegt VOORUIT!


  Maak melding

 47. keurig meneer Bouterse, Ik ben het helemaal met u eens. Iedereen moet samenwerken en meewerken. Dan pas kan succes groeien en bloeien. Bouterse u wordt met de dag slimmer en wij surinamers houden van u. Ga zo door heer Bouterse. u bent superbe heer Bouterse.

  En laat de rest maar lekker lullen.


  Maak melding

 48. (Tjali bit mi) of (Tjali go bit DADA & CO.)
  Ik blijf je even achtervolgen met:

  Zondag 20 januari 2013 om 13:47 uur, door Tjali bit mi

  @Fer E, dat je het nog niet doorhebt dat mevr.Lagarde slechts een vooruit geschoven post is. en je komt met een hele waslijst met van wat allemaal niet wat.
  ………………………………………………………………………………

  @Tjali bit mi:
  Wij houden het even dicht bij huis. (Zuid-Amerika)

  Neem even rustig de tijd en raadpleeg (Prensa Latina)

  Zie recent bericht over Brazilië m.b.t. de oplevering van 400 woningen in een gebied voor (gezinnen met lage inkomens). “Mijn huis, mijn leven”.

  En volgens President Dilma Roussef, is ze ook volop bezig met “armoede” bestrijding in haar land.
  Ook dit onderdeel zal ze ter sprake brengen op de Celac-EU conferentie in Chili waar jou (DADA) niet aanwezig is.


  Maak melding

 49. Ik denk dat NL/NF/VHP een mooie plan maakt nml:
  NDP slijmen voor vorming van coalitie regering in 2015.
  Hierdoor gaat de VHP meer aanhangers aan zijn kant krijgen met meer zetels voor die doel.
  Om alleen aan de macht te komen zullen ze proberen om AC en PL van de NDP weg te halen, zodat er een ruzie ontstaat tussen NDP, AC en PL.
  Dus NDP en VHP gaan dan regeren van 2015-2020.
  In 2020 gaat de NL/NF/VHP op een sluwe manier de NDP verlaten en een coalitie vormen met de AC en PL dus zonder NDP.
  Dus dan heeft NL/NF/VHP hun doel bereikt nml geen NDP weer aan de macht.
  Daarom heb ik geen vertrouwen in NL/NF/VHP.


  Maak melding

 50. @Radjkoemar Rajaram

  Jij spreekt mijn taal!. Ik hoop dat ze jou beter begrijpen. NL/NF/VHP is slechts bezig met het spelen van spelletjes en NIETS anders. Ze geile op macht, want zonder de witman boeba te likken kunnen NF/VHP het niet.

  Zielige vertoning allemaal, maar ik, ja deze linglong gaat echt ervoor zorgen dat NDP/ megacombi de verkiezingen blijft winnen.

  Ik ben wellicht onzichtbaar, maar heb bij de afgelopen verkiezingen wel mijn doel bereikt en ik weet ook hoe!

  De Surinamers moeten zien dat de foute bende wordt opgepakt, ze moeten zien dat corruptie wordt opgepakt en ze moeten het niet alleen hebben van de veroordeling van Surindre Mungra, maar ook voor de aanpak van:
  Advocaten en ex rechter Frank Truideman, rechter Anandkoemar Charan, noaris Soerjbalie en zijn ex handlanger kalpoe en advocaat in wording Dharmindernath Moerahoe. Zolang Bouterse corruptie bestrijdt wat zichtbaar is voor haar burgers die door bovenstaande team zijn getroffen, zal Bouta het zo weer kunnen doen.

  Binnenkort nog een verwijzing naar een filmpje op Youtube. Zult u zien hoe een crimineel praktijken van Notaris Soerdjbalie onthuld.

  Dit zijn de mensen die van Suriname een bananenrepubliek hebben. En ja dat doet Bouterse

  We zijn trots op Bouterse en we blijven trots!


  Maak melding

 51. Reageren op onbenul van gasten die alleen maar meer van hetzelfde schrijven en niks toevoegen aan het onderwerp is tijd verlies

  Hier een paar overdenkingen

  Bouters opgeleid in Nederland door Nederlandse Militairen
  Santokhi opgeleid in Nederland door Nederlandse Politie

  – Beide nu Poltieke Leiders die durven out of de box te denken.

  – beide academische denk niveau hebben

  – beide durf hebben om beslissingen te nemen

  – beide in nationaal belang samen kunnen werken

  Met deze voorbeelden kun je zien dat hun vakgebied en expertise raakvlakken heeft en dat het voor een gezonde ontwikkeling kan zorgen .Zonder persoonlijke dan wel partij belangen voorop te stellen

  Het verschil is de andere militair en de ander politie

  de ander niet academische geschoold maar wel academisch denk en handelt.

  de andere academisch geschoold ,denk en handelt .

  conclusie kennis verwerf je niet alleen door de school maar ook door zelf studie , ervaring en commensens


  Maak melding

 52. In vision 2030 is geen plaats voor one-man shows!!!

  Enige voorbeelden van one-man shows;

  Tijdens Bigi sma dey te Cola kreek de aanwezige
  Bigi sma blij maken met een dode ndp-mus!

  Tijdens verkiezingsbijeenkomsten de navolgende personen
  in jubelstemming brengen, door te beloven om in
  5 jaren 18000 woningen te bouwen;

  – ParaPinto de suppletie padfinder
  – Anna beslist _Zonder 94000 ha
  – Ene onzekere Milton
  – Ling tinge ling
  – ndp fornever


  Maak melding

 53. Hij heeft nu het licht gezien. Hij kan het niet alleen.
  Suriname kan niet ontwikkeld worden zonder de beste mensen er bij te betrekken.

  Binnen de paarse makke lammetjes(N-jang,Dringie Parij) heeft hij té weinig intellectuelen,daadkrachtige mensen,mensen met kennis van zaken,doeners,mensen die echte liefde hebben voor het land!!!

  Hij moet nú in een ander vergaarbak gaan kijken.Anders zijn wij straks allemaal verliezers!!!!

  Wordt wakker nú wij nog tijd hebben !!!! Hij weet heel goed, waar mensen met zulke kwaliteiten zitten. Blijf opletten!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies(Veel Wijsheid!!!)


  Maak melding

 54. @@ MI GADO, de DiDIBrie ziet eindelijk het einde van de tunnel!! Dromenland is een wonderland, alleen zie ik geen wonderen gebeuren en niemand zal hem bewonderen, zoals hij een ieder ging bedonderen! Hij probeert zich nu all te gaan uitzonderen!! Hij had hem zelf gezien als de enige van de helderste! Het spel was allang begonnen, alleen had hij de tunnel effect!!

  Bouterse ik raad je aan nu al op de Bezem te gaan zitten!!!! Ik wist niet dat het een toevallige regering was!!! en dat je goed voorbereid was. Chavez is ontslagen van het ziekenhuis geloof ik!!

  Nu Dino benoemen als minister van Buitenlandse zaken!!

  @@ R.Lalbhadoer je hebt het heel goed gezien!


  Maak melding

 55. @linglong, je schrijft:::Stuur ze allemaal maar naar hindoeland!

  =Dit is ook de reden waarom ik altijd schrijft dat Bouterse heel veel domme mensen achter zich heeft, en weet je waarom???

  =Ik zou eerder denken aan de gevolgen als het echt zou gaan gebeuren en wat te doen in de toekomst.
  =Wat denk je aan plunderen, brandstichting, vermoorden rassenrellen als men ontevreden blijkt te zijn???//?

  =Ik hoop bij GOD dat het nooit zal gebeuren. Dus begin maar met een eigen bedrijf.


  Maak melding

 56. ira,,

  een hindoestaan zal jou zeker een bordje eten geven,maar een chinees nietseens een bordje poep nooit..

  al drijft de hindoestaan handel ,die zal jou zeker helpen bij nood,maar een chinees zal altijd vragen naar jou srd..


  Maak melding

 57. De VHP: Verleden Hindoestaanse Partij!

  Dan zal men Santhoki misschien eindelijk serieus nemen. Santhoki manifesteert zich als een Sandopi en zal Suriname derhalve nooit en te nimmer kunnen leiden.

  Om geloofwaardig over te komen, moet Santhoki een conferentie binnen zijn VHP starten, om af te rekenen met zijn partij als racistische partij. Als hij een waarachtige Surinamer is, spant hij niet Bouterse voor zijn karretje, maar vraagt hij Venetiaan als partner om zijn conferentie te openen.

  Ik hoop en geloof niet dat Bouterse zo stom zal zijn om met de ogen geopend, in deze “valkuil”, willens en wetens te trapppen. Santhoki behoort in een Suriname met een dergelijke diversiteit, eerst afstand te doen van zijn verderfelijke op racistische basis gestoelde politiek. Al vorens zogenaamd een conferentie te openen met als naam Surinames vision 2030.

  Welke vision bedoeld Santhoki, vraag ik mij af. Moet Suriname nog zolang wachten en is het nog steeds geen tijd voor Santhoki om af te rekenen met het racisme binnen de VHP.

  Een Santhoki, die zich blijft opstellen als een Sandoppi, zou niets maar dan ook niets voor Suriname kunnen betekenen. Er lopen tienduizenden rond van een verderfelijk kaliber.

  First things first! Wat dachten Santhoki en zijn VHP daarvan.

  De VHP als Verleden Hindoestaanse Partij!


  Maak melding

 58. @Ira @ hé hé

  Onder de Surinaamse bevolking is rassenhaat al jaren aan de orde. Ze discrimineren elkander om huidskleur en dat zelfs onder de Hindoestanen. Een Hindoestaan die lichter van kleur is, meent heel wat te zijn dan zijn rassoort die donkerder is. Helaas moet ik dit soort mensen troosten, want in Nederland zijn zij allen gewoon zwarten.

  VHP/NF heeft zich al jaren bezig gehouden met discriminerende zaken maar ook de creoolse bevolking scheld graag op andere rassen, zo werd jaren geleden uit afgunst een gezin beroofd en hun dochter voor de ogen van de vastgebonden moeder verkracht. Dit noem ik rassenhaat die op een Jihadstrijd lijkt.

  Naar andere landen stralen ze uit of ze alles samen doen, dat er geen betere volk bestaat als dat in Suriname. Dus wie houdt hier wie voor de gek?

  En nog iets over Sandopi, deze man is de gevaarlijkste gek die in Suriname vrij rond dwarrelt.
  Hij beschermd en verdedigt zijn partijgenoten zoals een leeuw die haar jongen beschermd.

  Een groot corrupte bende is het. Al die mensen moeten naar huis worden gestuurd. Van rechters tot advocaten en notarissen.

  Uit betrouwbare bronnen weet ik ook dat bijvoorbeeld notaris Soerdjbalie bevriend zou zijn met een van de hogere leden van justitie in Suriname, ook een hindoestaan en met rechter Charan. Zo kon deze notaris samen met zijn handlanger een zekeren heer Kalpoe jarenlang openlijk fraude en corruptie plegen door het opmaken van valse notariële aktes. En ja ga je naar de rechter dan kwam je zijn vriendje rechter Charan tegen. Klaagde je bij Hof van Justitie over de notaris, dan sprongen leden van de VHP/NF wederom voor hen in de bres en werden zij gered. Jaren en jaren lang werden dit soort activiteiten openlijk ontplooit.

  Het probleem in Suriname is dat een ieder kijkt naar haar eigen belang en niet naar het landsbelang. En dit is een foute boel.

  Ik heb een hekel aan als mensen elkander het hand boven het hoofd houden. Dan kan gerust worden vastgesteld dat NF/VHP heeft bijgedragen aan de groei en toename van corruptie.

  Nu Bouta aan de macht is willen ze hem zoveel als kan, in de weg liggen. Maar ik heb alle vertrouwen in Bouterse met met mij velen!


  Maak melding

 59. @Zondag 20 januari 2013 om 14:30 uur, door Barnie

  Je vergeet voor het gemak dat DDB net zo schuldig is, en aan het hoofd stond en staat van die criminelen. De laatste MEGA schandalen zijn dan ook van zijn directe vertrouwelingen.

  @Zondag 20 januari 2013 om 15:29 uur, door Tjali bit mi
  Klopt, criminelen weten elkaar altijd te vinden als er veel te halen valt.

  @Zondag 20 januari 2013 om 19:11 uur, door alleen
  Waar slaat je onzin posting op??

  @Zondag 20 januari 2013 om 19:18 uur, door linglong
  Jij bent niet alleen ZELF verstandelijk zwaar gehandicapt maar ook nog eens totaal onopgevoed.

  @Zondag 20 januari 2013 om 19:43 uur, door Radjkoemar Rajaram
  Er zit zeker een strategie achter maar niet die onzin die jij beweert. Slechts coke gekregen van Baas??

  linglong / hé hé Hoepel toch op met je onzin & legens


  Maak melding

 60. Zo te zien hebben de NDP aanhangers weer een paar centen ontvangen om van die onzin verhalen te posten.

  Wanneer gaat iedereen hier in SU nu eindelijk eens inzien dat we de laatste 2½ jaar gewoon door en door bedonderd zijn?
  Wanneer wordt SU nu eindelijk eens wakker en komt iedereen uit zijn/haar hangmat?
  DDB is werkelijk niets dan een grote verschrikking voor ons SU!
  Waarom moeten we nog 2½ jaar wachten om hem te doen inzien dat hij niets meer te bieden heeft dan ellende?
  Laten we als 1 volk opstaan tegen alle ongerechtigheden die ons worden aangedaan door DDB en zijn paarse bende.
  Nu opstaan en DDB de laan uit sturen is de enige oplossing voor alle leed die we nu ondervinden.
  DDB en zijn bende aansprakelijk stellen via het internationale strafhof voor alle wandaden.
  Ons geld terug eisen en alle consessies ongedaan laten maken.
  SU sta op in je eigen belang, zo kan het niet door blijven gaan in ons land!
  DDB, weg ermee.


  Maak melding

 61. Jammer dat er zoveel scheldpartijen zijn over en weer. Als jullie echt hart hebben voor het land dan zal er toch vrede gesloten moeten worden. Meningsverschillen mag maar samenwerken moet….

  Bovenstaand artikel spreek me erg aan, en dit is volgens mij ook de enigste manier om Su tot een hoger niveau te tillen….het lijkt echt net alsof er toch naar mijn ideeen wordt geluisterd….

  Ik heb het ook echt goed bedoelt met het volk en land, waar ik geboren ben en waar ik ooit ook in harmonie begraven wil worden, ienshallah….


  Maak melding

 62. Neus jij moet minder uit je neus zitten vreten en alleen maar wachten op die roti en barra van de VHP de Verleden Hindoestaanse Partij. Of moet het zijn de Verlegen Hindoestaanse Partij. Daarom nodigen ze Bouterse uit, niemand wil met deze boeven in zee. Neus jou naam doe je eer aan, niet zoveel snuiven. Of heb je geheugen verlies en weet jij niet meer van die 25 kilo coke/rotzooi die Santhoki heeft laten verdwijnen. Opeens was er niets meer van die zogenaamse leugendetector te horen. Neus, doe je naam eer aan en go tekie wan noso of een Neus zo je wilt.

  Geenracisten en bedriegers van de VHP, nooit en te nimmer meer aan de macht. Laten die enkele Koelies die op hun achterhoofd zijn gevallen en even als Santhoki lees: Sandopi, racistisch zijn. De Blakamang gelieerde groep houden zij nooit meer voor de gek.

  Bouterse mag zich nooit voor het karretje laten spannen door een racist bij uitstek als Santhoki. Anders is de Revolutie van Suriname voor niets geweest. Deze figuren van de VHP, mogen nimmer en nooit meer macht uit oefenen in Suriname.

  Erzijn genoeg Hindoestanen vandaag de dag die niet tot die smerige VHP behoren.

  Wat dacht je van ene Parmessar?

  Neus tek’ joe noso dang joe go sriebie als je geen moer te doen hebt en je eigen historie niet kent.

  Jullie denken dat Suriname bestaat uit die enkele labiele lui zoals jij en consorten op dit forum. Geloof in jullie eigen braaksel. Ik en nog vele anderen hebben hun verstand uitstekend op z’n plaats.

  Alhoewel ik een beetje met je mee leef. De waaeheid is altijd hard om aan te horen.

  Echte politieke issues is echter niet voor zwakzinnigen voor jij en consorten weggelegd. Helemaal niet als blijkt dat men tevens aan geheugenverlies lijdt.

  Neus nogmaals tek’ ie noso dang ie tang fie, slappeling!


  Maak melding

 63. Dirk: in elk ander land zou het volk in opstand komen tegen zo veel corruptie en machtsmisbruik.

  Het is Suriname: iedereen doet een plas en alles blijft zoals het was….

  De kreet “i love SU” neem ik met een grote korrel zout.

  Het moet zijn “What’s in it 4 me”


  Maak melding

 64. Als ik kon toveren, kwam alles voor elkaar.Als ik kon toveren,was niemand de sigaar Als ik kon toverenn,kon toveren,kon toveren,kon toveren dan hielden alle mensen van elkaar.Herman van veen.
  Ik vindt geestig,lachwekkend hoe iemand die zich op de politieke podium als een tovenaar voor doet nu als een blad omdraait om toe te geven dat al die beloftes die hij heeft gedaan pertinente leugens zijn, in plaatst dat hij zijn veronschuldeging aanbied gaat Massamoordenaar en crimineel Bouterse gewoon door met zijn leugens en broodje aap verhalen verkopen aan de bevolking.
  linglong wat betaald het om jou hier voor schut te zetten?


  Maak melding

 65. Slecht nieuws voor Di-Di-Brie. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem mag zich na vandaag hoogstwaarschijnlijk ook voorstellen als voorzitter van de eurogroep, het overlegorgaan van de eurolanden. Vandaag komt deze eurogroep bijeen in Brussel, onder meer om een nieuwe leider te kiezen. Dijsselbloem is de enige kandidaat om de huidige voorzitter Jean-Claude Juncker op te volgen.

  De verkiezing van de nieuwe voorzitter is het laatste punt op de agenda van het overleg. De 17 ministers hoeven niet unaniem te zijn in hun besluit over een nieuwe voorman. Een meerderheid van 9 stemmen is voldoende.

  Frankrijk liet nog doorschemeren een vergaande discussie te willen over de visie op de euro van de kandidaat-voorzitter. Dijsselbloem beloofde aan die eis te zullen voldoen.

  Suriname kan zich opmaken voor verdere isolatie. De diplomatieke kar van nederland rijdt gewoon verder. Bouterse kan steun van de EU vergeten, laat hem maar zijn bedel handjes ophouden bij Cuba of Venezuela. Van Europa hoeft hij niets te verwachten tenzij hij aan alle voorwaarden voldoet, dus intrekken amnestieregeling en het respecteren van de democratische rechtstaat.


  Maak melding

 66. ja,het is een goede plan van aanpak”sociaal econnmisch”daar ga ik ook voor.
  pres bouterse,men weet reeds dat politiek strijdbare kenmerken met zich mee brengt dus is het genoodzaak om het bevolking in die nieuwe socialmaatschapelijk belang te onderrichten”de regering en bevolking in samenwerking voor een beter ballans dat de groei in alle vlakken zal bevorderen en de partijen die zich maar met die witte man politiek wil bezich houden hebben geen inzicht hoe zij tewerk moeten gaan omdat zij zich nog met politiek bezich houden die door de vroegere koloniale systeem is ontwikkeld voor verwaring,onderdrukking en om te heersen over bevolkings groepen.
  het economische onderhoud zal dan zijn natuurlijke producten en grondstoffen op een verantwoordelijk en op orde gestelde manier handhaven.
  als wij de surinamers onze kennis en vaardigheid uitbuiten en ons zelf onwikkelen zullen wij groeien,en niemand die zal kunnen zeggen dat wij een copy van nedland of een andere europese staat of land zijn,’en dit is het verwezenlijken van een onafhankelijk staat maar ook manier van denken,bedankt pres bouterse.

  pres bouterse, jou are the best


  Maak melding

 67. Maar wie luistert in dit ‘spiritueel’ jaar 2013, nog naar criminelen.
  ikke niet hoor……….

  Criminelen moet je boycotten en opsluiten, het is absoluut niet verstandig om samen te werken ten behoeve van het volk.
  De ‘glorie’ tijden van de maffioso liggen achter ons.

  Das nou het slechtste voorbeeld dat je aan je volkskinderen kunt geven.

  Als Santhokie echt gaat samenwerken met deze crimineel, dan ben ik vergoed klaar met dit land……


  Maak melding

 68. Volgelingen van die crimineel.

  Zeg aan je baas, als hij op zijn oude dag, nog iets goeds wilt achterlaten voor het Surinaams volk, dan moet hij aftreden….
  Hij maakt het land en de mensen kapot.

  Soerie mie dat joe bigie, zoals jezelf de hele dag brult.

  Gaat weg man…………


  Maak melding

 69. Sra een gesloten Suriname is gedoemd om te mislukken. Suriname kan alleen groeien als zij internationale samenwerkingen en wetten respecteren. Mensen zoals jullie gijzelen Suriname met jullie slavernij gedachtengoed. Wij hebben mensen nodig vooruitstrevend denken en bereid zijn samen te wilen werken. Wit zwart geel bruine doet er niet toe.

  Leen freak Bouterse die niet verder durft te vliegen dan Venezuela moet maar snel aftreden. Hij moet z’n smoelwerk laten zien bij de geindustrialiseerde landen. Daar zit het grote geld.


  Maak melding

 70. @Pasew.

  In dit geval kies ik voor een ‘bottom up’ verandering.
  Het is de hoogste tijd dat de suri’s in hun ziel gaan kijken.
  Is dit het wat ze willen voor hun kinderen?
  Indien zo, dan
  Hetzij zo……….

  De gevolgen, tsja…………..

  Ik ben klaar met dat
  ellendig gedraal,
  dat apathisch gedrag,
  dat kansloos gedoe,
  dat principeloos gedrag,
  dat kudde gedrag,
  dat gedraai keer op keer,
  ‘com si ‘com sa…
  ‘manjana,, manjana,


  Maak melding

 71. @pasew,

  oké, oké, geef een goeie mop noh!

  Het is Blue-monday vandaag en ik heb 1,5 uur op de weg gezeten.

  prachtig uitzicht weliswaar…

  maar……
  ik ben goed geïntegreerd, chagrijnig mang, ook blue, whahahahaha…


  Maak melding

 72. Esmerald,

  ook ik ben blauw uitgeslagen mang,was aan het sneeuw ruimen in de tuin….ik ben nu een egte blauwkop!!!

  sra,…vertel, wat is een blauwkop 🙂


  Maak melding

 73. koos
  ik heb niks met jou idiolgie over su te maken,noch jij,noch pasew of hen die su liever zien vallen dan opstaan.
  jij en consoorten willen graag dat een vreemde su in zijn macht heeft,maar wat schieten wij daarmee op,’niks’.
  suriname is voor de surinamers die nu onafhankelijk van andere landen is,het beste is om eerst naar ons land kijken en ons zels op een positieve manier optimaliseren en dat bereik jij niet door de leider van su met negatie geblaar te bekogelen’dat is een teken van zwakte en onwetendheid.
  suriname hoeft geen internationale samen werking met europeese landen aan te gaan,een handels samen werking zou beter zijn,en wat het land aan export middelen naar het buitenland vevoerd zal dan onder onze (su)voorwaarden moeten geschieden anders geen handel,’maar wat het ordenen en wet stelling of binnenlandse zaken of andere belangen van su betreft is het beter als de europeese landen zich daarmee niet bemoeien omdat su niet van hun afhankelijk is en zo moet blijven


  Maak melding

 74. @ Ik had het voorspelt.. Time will tell….santhokie jij blijf en zal een loopjongen,slaaf,foetoeboy van oom D.D.B blijven..oja (santhokie) jij woont toch in die broekzak van oomD..vision 2030…Bu neng Geng pian yi wo jiu bu yao le! …不能 更 便宜 我 就 不要 了! I LOVE SU WOON EN WERK???


  Maak melding

 75. redimusus

  zelf jullie nederlandese staat pikt ideen van deze forum om een beetje kennis in bepaalde zaken te verwerven.
  dus praten jullie niet over bouterse en su,;wij nemen afstand maar zij blijven snuvelen en bedriegen om hun leugen tot waarheid te legaliseren,.
  niet vergeten dat zij leugen,oplichting,bedrog en nog veel meer dingen die niet legaal zijn gelegaliseerd hebben en nog steeds doen.
  begin maar jou eigen tuin schoon te maken dan zul jij zien dat het een hele smerige tuin is.


  Maak melding

 76. @sra, leg uit?

  Zelf de Nederlandse staat ‘pikt’ ideeën van deze Nederlandse website, die volzit met reacties van Nederlanders(zwarte)????

  Ikke niet begrijp???????
  ikke buitenlander……….

  Hallooooooooooooooooo Pasew.
  Ik heb al een mop van sra, hoef niet meer.
  Whahahahahahahahahahahahaha……..

  Woeiiiiiiiiiiii,..


  Maak melding

 77. Maandag 21 januari 2013 om 11:47 uur, door sra
  redimusus

  begin maar jou eigen tuin schoon te maken dan zul jij zien dat het een hele smerige tuin is.
  ……………………………………………….
  Maandag 21 januari 2013 om 12:00 uur, door sra
  en wie kan mij nu tegen spreken.
  redimusus ik wacht
  5 mun
  ……………………………………………….
  Mi gudu Switi (sra-JUDESKA)!
  Je had het zeker ‘koud’ in bed hé.
  Wel mi gudu! Onze 5 min. (mun) zijn reeds verstreken en
  ik kan mijn lekkere (sra-JUDESKA) niet tegenspreken.

  Maar nu komt je voor- en achtertuin in beeld.
  Je hebt een behoorlijke achterstand in het onderhouden hiervan.
  Even (pero) bellen en dan gaan jullie beiden even aan de slag.

  Hygiëne markt Albina laat te wensen over
  18/01/2013 (Bron-dwt):
  Een hoop stinkend afval voor de hoofdingang van de markt van Albina ontmoedigt zowel verkopers als klanten Foto: Hugo den Boer

  ALBINA – Het ongedierte tiert welig in en om de markt van Albina. En een grote afvalhoop met stank en vliegen verwelkomt de marktbezoekers al bij de hoofdingang.
  (sra-JUDESKA): Er wordt thans een beroep op jou gedaan.


  Maak melding

 78. Ik sta er versteld van dat de meelopers van de NPS nog steeds niet door hebben dat voor hun partij bittere tijden zijn aangebroken.Er heeft een koerswijziging bij de VHP plaatsgevonden.De tegenstanders van Bouterse in de VHP hebben aan invloed verloren en worden op een zijspoord gezet.De VHP laat de NPS vallen.

  De voortekens zijn duidelijk.DE NPS is door hen niet eens uitgenodigd om een belangrijke bijdrage te leveren aan het congres.Men is niet meer bereid om met verliezers te werken.Daar komt ook nog bij dat er een nieuwe partij uit de NPS zal ontstaan onderleiding van Hooghart en Van Koblijn.De rol van de verliezer Venetiaan is uitgespeeld.De nieuwe partij die uit de NPS zal ontstaan is wel bereid om met Bouterse samen te werken.

  Door de aanpak van regering Bouterse hebben de leden van de VHP en de NPS ingezien dat er lichtpunten zijn in het economischbeleid van de regering Bouterse en dat zij een grote bijdrage kunnen leveren om de welvaart en het land verder te ontwikkelen.Recent heeft een bedrijf dat nauwe banden heeft met de NPS, een opdracht gekregen van de overheid. Men laat zich niet meer brainwashen door de domme ideeen van Venetiaan.


  Maak melding

 79. Bouterse heeft toch Wiesie-Wasie laten doen? Vandaar dat ze hem niet kunnen verslaan. Als ik Venetiaan was, zou ik ook een kroetoe in het bosland bijwonen. Maar die Vene luistert liever naar de Paus van Rome. En heeft misschien een beeld van Judas in zijn huisaltaar.


  Maak melding

 80. @@ Sra moet even zijn hersenen gaan spoelen tijdens tanden poetsen!! Ik weet niet of hij al gebaad heeft, anders hebben wij ook geen baat bij!! en jij hebt zeker varkens in je tuin lopen! wacht even Bouta komt zo, Brunsie komt zo en neemt de varken mee om te spitten en jij mag de botten opruimen!!!


  Maak melding

 81. Als Real Madrid een veel blessures kent gaan ze de markt op om te kopen, als Barcelona slecht presteert gaat de voorzitter op zoek naar mensen die hem kunnen helpen.

  Als de Surinaamse verkiezingen dichterbij komen word Bouta milder en zoekt hij steun bij anderen feitelijk zegt hij nu als het mis gaat dan heb ik het niet gedaan, ik ben namelijk niet goed om de toekomst op te schrijven.
  \
  Bouta wat een slechte grap man Prutser.


  Maak melding

 82. NPS totaal vernederd door VHP.NPS totaal vernederd door VHP.NPS totaal vernederd door VHP.NPS totaal vernederd door VHP.NPS totaal vernederd door VHP.NPS totaal vernederd door VHP.NPS totaal vernederd door VHP.NPS totaNPS totaal vernederd door VHP.al vernederd door VHP.NPS totaal vernederd door VHP.NPS totaal vernederd door VHP.NPS totaal vernederd door VHP.NPS totaal vernederd door VHP.NPS totaal vernederd door VHP.


  Maak melding

 83. zo koos blij su kan lening van EU vergeeten als jij zo dat wenst voor SU EN NOEMT PRESS DI DI BRIE DAN VINDT IK JOU ERGER EET LIEVER MET DDB DAN MET JOU EN NU KAMPER HEB JE WEL KAAS GEGEETEN VAN POLIETIEK EN VANWAAR KOMT DIE KAAS mvr of mr Esmerald jij bent niet klaar met SU maarSU met jou heeft SU jouw nodig wat kan jij SU bieden even kijken als SU wat van jou nodig heeft en mr FER E mark stinkt daar vies vliegen dit en dat wees toch verstandig ga niet naar SU blijf waar je bent dan heb je geen last van en hoef jij er ook niet over te praaten en nog 1 ding lekker he die schuilnaamen nou ike nie zeg gewoon hoe en wat ik denk wie dat niet bevalt pech ben in democraties landt of niet niet echt maar ja beetje heeren dames groetjes I LOVE SU EN PRESS EN HOLLAND JA JA JULLIE OOK ECHTE SURIES


  Maak melding

 84. Lim apo libie mie mie mang,dankzij die bruggen over de suriname rivier is commewijne in bloei ,dankzij die brug bij de coppename richting nickerie coronie zien wij economische bloei .al die redimusus fronters kunnen zeggen wat ze willen het zijn deze zelfde mensen rijden op die bruggen en doen ook mee met die brokie wakka.elk mens heeft een huis nodig voor hij zich goed kan ontwikkelen.so so ka oeng e takie .lim a po is npser ,zijn vader was npser zij hadden ariba het asvalterings bedrijf en ook hadden zij n.v reli aan de saramacca doorsteek.verder hadden zij winkels in paramaribo waar er bedden en kleren kasten werden verkocht.ik hoop dat de president doet wat goed is voor suriname.huizen bouw bruggen bouw scholing ,dit alles wordt gedaan dakzij paars.fronters hebben de tijd meer dan 15 jaar gehad ,het enige wat je hoort is puin ruimen puin ruimen. En daaom had vene vier zetels hihihi ze houden gun eigen voor de gek niet het volk .
  Het volk heeft het ze betaald gezet .2015 is in aan tocht en wij zullen verder gaan om onze doelstellingen te realiseren,water,huizenbouw,ziekte kosten,pensioenen kinder bijslag,aov,waterkant,schoon houden van het land,vuil ophaal ,werk gelegenheid,ja velen zijn tevreden waaronder pero en gezin.en weet je de trots van paars is dat wij olland bewijzen dat het geen front is die afhakelijk is van olland. Wezen jullie surinamers in olland trots op de regering bouterse.komen julliw redimusus tot inkeer ,wij bepalen onze leider en niemand anders dat duidelijk zijn.
  Paars heeft olland niet verstoten zij dachtwn dat wij afhankelijk vanze zoudenzijn.
  Die redimusus hebben geen trots ,ze hebben geen zelf respect als je zag wat rutte allemaal op de t.v te zeggen had,ook die verhagen en rozenthal.wij hebben olland niet verstoten zij dachten dat ze rijk zijn en kunnen maken en breken,no wee niet onder paars.lees nederlandse ambassade zoekt toenadering maar paars buigt niet en terecht.wij zijn goed bezig in die jaar paars,vele surinaamse broeders van mij die willen niet werken en proberen de regering de schuld te geven.werken en niet klagen.ik ben creool en een trotse creool die ook in olland heeft gewoont .ik heb aangepakt toen ik in olland was, een paradijs is of was het niet als je niet aan pakt .zelfde geldt voor suriname.velen klagen en werken niet .zie wie mensen beroven .stad creool en de bosland creolen in olland zitten die redimusus thuis en hebben een uikering en maar klagen over su.diens brood men eet diens woord ze spreken .
  Belfort wij staan achter jou om criminelen een kopje kleiner te maken en zonder pardon .in suriname sterft niemand van de honger er is altijd wat te doen.wij rekenen op paars in 2015 wij laten ons niet uit het veld slaan.als je niet wil werken gaat er niets anders ip staan dan mensen gaan beroven of bedelen of een zondebok zoeken.makkelijk jou vaalen te rechtvaardigen.maar dat werkt niet bij paars.de werkende creolen en bosland creolen na gesproken maar sommigen van deze mensen zijn lui en velen is het maar klagwn klagen ,worden jullie wakker de staat gaat het niet voor je doen mik moeitie zie ze ook in olland.zie hoeveel jonge creoolse mannen lipen te bedelen of zijn aan de drugs oeng wiekie no ,andere bevolkings groepen gaan voor door hun best te doen om wat te bereiken.het is geen verwijt het is de realiteit.
  Bouta krakrie mie mang , je bent niet perfect , maar je doet je best voor ons volk ze hoeven jou niet te vegen laat ze olland vergeven,wij surinamers staan weer acher jou in 2015.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.