Ook Suriname heeft geen haast met EPA

87

PARAMARIBO, 23 nov – Ook Suriname maakt geen haast met het sluiten van een Economic Partnership Agreement, EPA, met de EU. Net als in een reeks andere landen van de ACP-groep van ex-kolonies, zijn ook in Suriname de meningen sterk verdeeld. “De regering had wel de intentie de EPA te tekenen, maar binnen het parlement is er een discussie”, zegt parlementariër Henk Ramnandanlal.

Als vertegenwoordiger van Suriname bij de onderhandelingen over samenwerking tussen ACP en EU, vindt Ramnandanlal het belangrijk geduld te betrachten. Direct tekenen kan best verstrekkende gevolgen hebben voor economie en samenleving. Het is ook waarom het parlement nog niet ratificeert. “Met het toetreden tot de Caricom hebben we al ervaren dat we overspoeld worden met allerlei producten. Onze ondernemers werden totaal verrast”, aldus Ramnandanlal.

Het is dus oppassen dat de geschiedenis zich niet herhaalt. De EPA regelt vrije markttoegang aan beide zijden. “De les die we geleerd hebben, is dat we goed voorbereid moeten zijn. We moeten onze industrie goed op poten hebben. Met EPA krijgen alle EU-landen vrije toegang tot onze markt. De vraag is wat voor voordeel wij hebben en wat er gebeurt met ons bedrijfsleven”, aldus Ramnandanlal. In het overleg met de EU in Paramaribo, komt EPA ook ter sprake.

87 REACTIES

 1. Deze regering maakt nergens haast mee. Kijk alleen al naar hun verkiezingsbeloftes. De stemmers op de Mega Poeierie Combinatie zijn blij gemaakt met een dooie mus. En wie dat niet ziet kan ik adviseren naar een goede opticien te gaan.

  Die mooie cijfertjes van het IMF is een practige erfenis van mijn held Venetiaan. Dat Bouterse ermee wilt pronken is prima, maar voor de boer in Nickerie of de verpleegster in Paramaribo is maar één ding belangrijk: Welvaart ! Ook zij zijn er achtergekomen dat de huidige president ze een worst heeft voorgehouden. Na 2,5 jaar regeren mag je enige progressie verwachten. Nee bij deze criminele regering doet de lippendienst haar werk.


  Maak melding

 2. Koos de jong precies zoal VVD of PVDA hun achterban een worst heeft voorgehouden. Ook de politieagenten en verpleegsters in Nederland willen welvaart en geen bezuiniging. Maar ja,, dat je in Nederland woont en niet eens weet wat zich daar afspeelt komt omdat je je alleen maar bezig hou met Suriname en landje waar je NOOIT MEER naartoe zal kunne gaan, want met je uitkering die men gaat inkorten zal je niet eens een ticket kunnen kopen.

  IPV steeds je dom gelul hier te schrijven zou ik je adviseren een baan te gaan zoeken of iets nuttigers te gaan doen.

  Jullie ezels zijn een schande voor de mensheid.


  Maak melding

 3. @Afu Sensie
  Even dimmen mang. Hoe weet jij dat Koos de jong geen baan heeft?
  dat van VVD en PVDA daar heb je gelijk in maar je moet hem ook meegeven dat de huidige regering in SU niet al haar beloftes is nagekomen terwijl er 2,5 jaar verstreken is.
  Niet nakomen van essentiële zaken (pyramide van maslow) die het woongenot vergroten zoals veiligheid, milieu, infrastructuur, wegennet, riolering etc en niet te vergeten de beloofde woningen.
  Dus niet zo agressief naar de jong toe want waarheid uitspreken komt hard aan


  Maak melding

 4. @Afu Sensie, wel lul je dom…Nederland kent in principe geen armoede. Nederland kent een minimum inkomen.

  1446,60 EUR/bto maand + 8% vakantiegeld (+23 j) – 53% € 18.748. Hiermee behoort Nederland tot de zes EU-landen met het hoogste minimumloon. Een surinamer kan hiervan dromen.

  In de afgelopen decennia heeft de Nederlandse economie flink geprofiteerd van de welvaart. Het kon maar niet op.
  Nu gaat het wat minder en moeten we bezuinigen, dat is toch een logische gevolg ? De nederlandse economie is nauw verweven met Duitsland en hiermee hebben wij één van de sterkste economien van de wereld. Dus wat lul je nu ?

  Probleem in Nederland is dat onze politieagenten en verpleegsters graag 2x per jaar op vakantie willen gaan en dat gaat niet meer. Ze hebben torenhoge hypotheken op hun huizen gesloten en rijden allemaal 2 auto’s. Het kon allemaal niet op. Met die mensen hoef je geen medelijden te hebben.

  VVD en PVDA hebben de kiezers geen worst voor gehouden. Volgens mij heb je de verkiezingsdebatten niet gevolgd.

  Dat suriname zaken doet met het IMF, dat is pas zorgelijk en maak je geen zorgen om Nederland. Onze leiders hebben 10 schone vingers en corruptie of een greep in de kas wordt zwaar bestraft. Wij hebben capabele mensen in Den Haag rondlopen, of ze nu van de VVD, PVDA, SP, PVV en D66 zijn. DNB, SER, CPB, NIBUD, Vakbonden, Verbond van Verzekeraars, HET VOLK.. wij controleren de regering Rutte/Samson. Bij falen is het exit. Jullie criminele regering faalt op alle punten en blijft nog steeds zitten. whahahahahaaaa, Bouta besteelt su en jullie ezels laten dat toe. whahahahahaaa en dat noemt zich nationalist / patriot van su.


  Maak melding

 5. koos de jong ik ben heel blij voor jou en je Nederland. Als je het allemaal zo op een rijtje heb, waarom hou jij je de hele dag bezig met Suriname. Laat Suriname en de Surinamers met rust. Blijkbaar kan je dat niet, omdat je een gefrustreerde economische banneling bent, die met een uitkering in Nederland als een rat gevangen zit, je zou graag in Suriname willen vertoeven maar kan dat niet, jou enige Surinaamse betrokkenheid is waterkant.net, zoveel is mij al duidelijk.

  Nu zegt deze ezel koos de jong, Nederland kent in principe geen armoede, misschien kan koos de jong het verschijnsel voedselbank verklaren.

  En je hebt je gelijk met je uitkeringsbrekening, in Suriname hebben wij geen uitkering, dus jou zien we gelukkig nooit meer terug. We dromen in Suriname niet van uitkeringen, maar van banen en ontwikkeling.

  In den haag hebben jullie inderdaad capabele mensen die al weet ik veel hoeveel regeringen hebben versleten in weet ik veel hoeveel jaar.

  Nederland is daarom al de ultieme bananenrepubliek van West -Europa.


  Maak melding

 6. Beste Afu Sensie, Koos is zelfstandig Ondernemer in Amsterdam / Watergraafsmeer. Iedere dag zit ik in de woonkamer met mijn laptop. 9.00 u / 16.00 u. Zo af en toe bezoek ik mijn opdrachtgevers. Hiermee kan ik mijn hypotheek betalen en mijn gezin onderhouden + 1x per jaar op vakantie.

  Die die zin voel ik mij koning en ben ik rijk genoeg. Een baan zoeken of uitkering trekken, nee dat laat ik aan jouw over.

  Altijd nog beter dan met je vrouw Anna Z in een bijlmerflatje wonen. Dat moet toch een marteling voor je zijn ?

  Overigens zijn die flats gebouwd door ex kolonisator Olland, het is maar dat je dat weet broeder.


  Maak melding

 7. Koos de Jong, je zegt dat deze regering nergens haast mee maakt.Ik weet dat je tegen deze regering bent, je bent tegen de NDP van Bouterse.Je doet alsof de regering Bouterse tegen deze beslissing is.Als je goed leest dat staat er dat de regering(dus Bouterse) wel de intentie had te tekenen,maar het parlement(Front:Ruth Wijdenbosch. Venetiaan)willen nog niet ratificeren.


  Maak melding

 8. Kondre mang opo joe ai,
  dit kan nooit goed komen.
  Ik hou van su maar het leven die ik in ned heb
  zal ik nooit in su hebben.
  Ik heb het heellaas geprobeerd, maar luister goed
  Kondre mang je word genept waar je bijstaat,
  die hollander doe dat niet maar mijn eigen Kondre mang wel
  dat is su zweef tikkie.


  Maak melding

 9. @Afu Sensie, klanten van de voedselbank zijn voornamelijk huishoudens die in een moeilijke financiële situatie terecht zijn gekomen, door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, ontslag, onverwachtse uitgaven of faillissement.

  Soms moet er lang gewacht worden op een uitkering of kunnen ze simpel weg van de uitkering oa dmv scheiding niet rondkomen. Als op dat moment de vaste lasten gewoon doorgaan en daar dan ook nog schulden bijkomen, kan de nood wel erg groot worden, DUS is het goed dat de aller zwakste in de samenleving gebruik kunnen maken van de voedselbank. Voedselbank is een tijdelijke vangnet regeling en niet iets definitiefs.

  Maar wat doet su voor deze groep mensen ???

  Ik kan u su prima met rust laten. Daar gaat het niet om. Ik laat de moordenaar op mijn familie niet met rust, dat is een wezelijk verschil broeder. Kennelijk heb je geen familie verloren anders zou je geen Boutamang zijn.


  Maak melding

 10. Die vervloekte ndp-ers als afu sensie hebben geen argumenten meer dan gaan dom lullen. over welvaart gesproken, je bent echt een ezel om op dat gebied nederland met suriname te vergelijken.Afu Sensie hier in dit land hebben wij democratie en geen Boutacratie als Rutte naar het parlement word geroepen dan moet hij aanwezig zijn.
  Neem een voorbeeld van de goede dingen van Holland.
  @Koos de jong , goed verwoord.
  Afu Sensie is een domme neger.


  Maak melding

 11. Afu Sensie,

  Ik geef je in dit geval helemaal gelijk.
  De economie van Nederland is de afgelopen 3 maanden met
  1,5 % gekrompen, de consumptie daalt, de werkloosheid stijgt, de export valt tegen .
  Topeconomen zijn het er over eens dat premier Rutte voorlopig niet uit de vicieuze cirkel zal komen.
  Door de tegenvallende economische resultaten zal er minder in de staatskas komen dan gepland .
  Dat betekent volgens de begrotingsregels dus nog meer
  bezuinigen.

  Tijdens de verkiezingscampagne werden mooie beloftes gedaan aan de kiezers.
  Eerst hadden we een een minderheidskabinet met een gedoogpartner die geen enkele hervorming toestond.
  Toen kregen we het mislukte Cathuisberaad. Daarna kwam er met het Kunduz akkoord een noodregeling.
  De hoop was dat dit kabinet zou doorpakken.
  Helaas, op elk vlak heeft het kabinet er een potje van gemaakt.
  Met de economische krimp doet Nederland het aanmerkelijk slechter dan landen zoals, België, Frankrijk en Duitsland waar de economie wel groeit.
  Politiek en economisch staat Nederland in brand.

  En wat doen sommige mensen die woonachtig zijn in Nederland? juist ja, de vinger wijzen naar Suriname waar er wel degelijk economische groei is.
  Sommigen verwachten dat er binnen 2,5 jaar
  alle problemen zijn opgelost en dat alle beloftes zijn
  waargemaakt.Hoe naïef kun je zijn om dat te denken.
  Toegegeven, de huidige Surinaamse regering is niet de meest perfecte regering want hier en daar laten ze zeker stken vallen. En daar mogen we zeker kritisch over zijn. Maar Suriname kampt met zoveel problemen en
  de regering heeft enorme beloftes gemaakt dat het niet anders kan dat de regering hier en daar steken laat vallen.
  Mensen die hier in Nederland wonen verwachten progressie van de Surinaamse overheid terwijl er
  in Nederland zelf sprake is van achteruitgang.
  Wie houdt wie voor de gek.

  wanneer er een uitslaande brand thuis bij jou is uitgebroken dan is het zeer tegenstrijdig en onrealistisch wanneer je een kleine rook ontwikkeling bij de buren wil gaan blussen.
  De kritiek die sommige mensen die woonachtig zijn in Nederland op de Surinaamse overheid hebben is net zo toepasbaar op de Nederlandse overheid.
  mensen sluiten daar bewust hun ogen voor omdat ze liever zien dat Suriname in een economische afgrond dondert.
  Nederland is economisch gezien in zwaar weer maar sommigen mensen willen toch hun neus steken in de Surinaamse zaken waar er sprake is van een klein briesje.
  Ik zou tegen zulke mensen het volgende kwijt willen;
  Kijk eerst naar de balk in eigen ogen voordat je de splinter zoekt bij de ander.


  Maak melding

 12. Koos de Jong …nou….nou …nou de grote ondernemer die zich bezig houd met arme mensen(Suriname) waaraan hij eigenlijk niets heeft.
  Moeten wij je serieus nemen jongen met die lul verhalen.
  Ik denk echt dat je een arme rakker bent die dagelijks niets anders te doen heeft dat lullen op dit forum


  Maak melding

 13. Koos de Jong ,
  Keuze Vrijheid heeft/draagt zijn verantwoordelijkheid .
  Jouw fam.liet zich omkopen , beloven ,indoctrineren en voor het karretje laten spannen door de toenmalige Kolonisator .
  Heb jij ooit in jouw leven gehoord of meegemaakt dat een landverrader op hun bolle wangen worden geaaid en vertroeteld ???
  Jouw fam.is dood gegaan doordat het beloofde solitische Ollandse militaire invasie zijn doorgang niet kon vinden ( gestuit op Brazilie )en hierdoor alleen ( met nog 14 andere exemplaren ) kwam te staan en in de steek werden gelaten door ” DE AGRESSOR ” cq. JOUW OLLAND !!!
  Indien jij daadwerkelijk en de intentie heeft om de dader/agressor veroordeelt wil hebben/krijgen is het van essentieel belang dat ‘Dossiers Suriname ” geopenbaard wordt !!!
  Het nog te vergaren info kan van cruciaal belang zijn voor zowel de ” Juridische Waarheid ” als voor de
  “Feitelijke waarheid ” !!!
  Koos een ding moeten wij als Surinamers nooit en te nimmer vergeten nl. ” Dat alle doden ( met uitzondering van die ene Ollander ) onze eigen mensen zijn en kinderen van de SURINAAMSE NATIE !!!
  Dat is de rede waarom mijn persoon zich vastklampt aan de volgende oproep/motto , en deze luidt als volgt ;
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!
  Hopelijke wordt weergalmt mijn oproep in de oren van alle weldenkende individu en niet een roepende stem is in de woestijn !!!
  Nogmaals , De surinaamse Natie is de grootte verliezer in deze !!!
  Op grond van mijn hart wens ik jou alle succes toe met jouw onderneming in Watergraafsmeer .
  Het doet mij een deugd als mijn landgenoot in den vreemde het goed/briljant presteert !!!
  Krakti nanga Soso Lobi !!!
  Sranan mi lobi yu !!!


  Maak melding

 14. Beste Afu Sensie: “Nederland is daarom al de ultieme bananenrepubliek van West -Europa”

  In Nederland worden tenminste geen mensen die kritisch zijn op de regering van hun bed gelicht, gemarteld en op de vlucht door midden geschoten en geven de moordenaars zichzelf jaren later amnestie.

  Nu jij weer Paarse Idioot


  Maak melding

 15. En die Paarse idioot van een Sempa is de ergste…

  “Heb jij ooit in jouw leven gehoord of meegemaakt dat een landverrader op hun bolle wangen worden geaaid en vertroeteld ???”

  Jou Bouterse maakte tijdens zijn berm toespraak in mei van dit jaar alle tegenstanders van de amnestiewet uit voor landverraders.

  Zijn zij de volgende die in aanmerking komen voor standrechtelijke executie?


  Maak melding

 16. Koos de Jong,

  Volgens mij ben jij gewoon een van die smeerlappen die de hele dag achter de computer zit en allerlei verboben
  websites bezoekt en tussendoor je frustratie over Bouterse en Suriname ten toon spreidt op dit forum.
  Het zal mij niet verbazen dat jouw opdrachtgever in
  Thailand zit of zo en die zich met verdachte zaken bezighoudt.

  Koos de Jong, als jij ondernemer ben dan ben ik
  de paus.

  Koos de Jong, jouw leugenachtige aard is op dit forum al keer op keer bewezen.
  Ik denk niet dat je onderneemt maar dat jij je van onder laat nemen.

  Duuh


  Maak melding

 17. Daar heb je die tweeëige tweeling van Koos de Jong ook weer. Onze andere Willie wartaal. Wie kent hem niet,
  ons aller Henk Molenaar.

  Deze is zeker ook ‘ondernemer’ achter de computer en zijn kostbare tijd op dit forum verdoet om hier onzinnigheden te verspreiden.

  Henk, ben jij toevallig de opdrachtgever van Koos de Jong. Jouw alter ego.

  duuh


  Maak melding

 18. sommige surinedl op dit forum leveren niets anders dan kritiek .er komt niets zinnigs uit die mensen hun verstand of hebben ze geen verstand .ik merk eerder jaloezie iets anders kan je echt niet van maken .
  steeds pessimistisch denken en het zijn steeds de zelfde hoor.ze hebben geen hoop voor hun eigen laat staan voor het land .als jij geen hoop hebt hoef je niet te duimen dat een ander het ook niet goed moet hebben .het is de mentaliteit van venetiaan hebben jullie .als vene niet mag regeren moet het ook niet goed gaan in het land .no no zo werkt het niet .gedragen jullie je als waardige democraten die tegen een stootje kunnen .vene sleept deze mensen mee in zijn denkbeelden die niets zal uithalen .


  Maak melding

 19. gefrustreerde martin,(holbewoner)
  ‘arme mensen’ suriname.
  Ik vraag mij af wat jij op deze site doet. Waarom je op deze site een blik werpt.

  Waarom ga je niet naar Germany. Daar een blik werpen. daar bemoeien. Ga je ontwikkelen. Nederland heeft kennis nodig.


  Maak melding

 20. he Henk,

  Lekker he Suriname. Eigenlijk zijn jij en ik toch wel
  een beetje zeikpieten he?
  Is het je niet opgevallen dat het barst van de bedrijfsactiviteiten in Suriname?
  Daar moeten we eens een keer gewoon eerlijk over zijn.
  Henk, ik vraag me eigenlijk af waarom we Suriname zo zwart maken.Voor de zon hoeven we het eigenlijk niet te doen want zon genoeg in Spanje en Portugal.
  We hebben weliswaar zware kritiek op Suriname en haar bevolking maar eigenlijk kunnen wij niet zonder Suriname.
  Geef je ogen lekker de kost in Suriname en geniet ervan. Vergeet niet naar Nickerie te gaan.
  Misschien kom je daar onze ‘vriend’ Bouta tegen.
  Geef hem dan maar een lekkere brasa. Ook al zou dat niet gemeend zijn.

  A boeng Henk.

  Geniet van je tijd in lekkere Su he.
  Wanneer je terug bent in Nederland dan kunnen we Suriname en Bouta dan weer gewoon afkraken.

  tang boeng

  brada ‘Koos’


  Maak melding

 21. Waarom (r)emigreren de Surinaamse Nederlanders op dit forum,die vinden dat Suriname het op alle fronten beter doet dan Olland niet?

  Jullie blijven maar schelden en afgeven:
  op de kolonisator,
  op de narcostaat,
  op de staat van pedofielen en pedoseksuelen,
  op de staat van homo’s en lebiënnes,
  op de staat met voedselbanken,
  op de staat van de eurocrisis,
  op de staat waar RUTTE & WILDERS met de allochtoon zullen afrekenen,

  *MAAR JULLIE BLIJVEN TEGELIJKERTIJD TOCH HIER HANGEN!
  *WAAR BLIJFT JULLIE GEVOEL VAN EIGENWAARDE?
  *BLIJVEN JULLIE DIT ALLES SLIKKEN?

  OEN NO FREDE DAT
  – OEN JEJE O GWE LIEB’OENOE?
  – A NJANG SA OENOE Ê NJANG INIE A KONDRE DIESIE SA OEN NO LOBIE, Ô BROKO SANIE IN OEN BERE?
  – EN DAT OENOE Ô SIEKIE EN SREFIE DATRA NO MANG JEPIE MORO?

  Jullie zouden jezelf,de democratische Republiek Suriname en last but not least Nederland een groot genoegen doen,indien je zo gauw mogelijk je biezen pakte en verdween;want je zit letterlijk en figuurlijk met Nederland in je maag!
  Vertrek naar je beloofde zonnige land en help daar mee aan de opbouw!
  Suriname heeft geen woorden nodig,maar daden!


  Maak melding

 22. Die sprekende pop van onze diktator, Ramnandanlul, wil geduld betrachten en niet te snel tekenen Die moest in recordtempo door de strot geduwd worden. en geen haast maken met het sluiten van een EPA.

  Die corrupte bende moesten zo praten en denken over de Amnestiewet. Wat een kansloos zootje zit daar toch.

  Maar de rekenmachine in China telt gewoon door, de rekening volgt nog.


  Maak melding

 23. Nu ndp baasje met zelf amnestie mag pronken ,heeft hij geen haast meer met niks.
  Zijn spreekbuizen hier draaien overuren en baasje slaapt lekker door net als een roos.

  STRAKS GAAN WE DE VERBANNING VAN DE NDP BAASJE NAAR NICKERIE VIEREN!
  Heerlijk om te zien !
  De gast ,EU, zegt aan de gastheer,bouta de moordenaar, VERDWIJN!!!

  Hallo baasje zijn spreekbuizen ,hebben jullie je koffers al gepakt voor jullie verbannings reizen naar nickerie?
  Whahahaaaaaaaaaaa..


  Maak melding

 24. Medusa, breek me de bek niet over die paarse trollen. Ze zeiken op alles wat uit Nederland komt, maar intussen consumeren ze alles wat binnen handbereik ligt.

  Ze pretenderen nationalisten / patriotisten te zijn.
  Intussen laten ze hun land leegplunderen door een president die een moordenaar is en een veroordeelde drugsdealer. Dat is eens niet alles, want de betreffende president is incompetent en z’n beloftes blijken niets waard te zijn.

  Als je een vaderland liefhebbend bent laat je dit nooit toe.


  Maak melding

 25. Ray,

  ‘onze baas’ heeft het als enige president voor elkaar gekregen om de onafhankelijkheid elders te vieren dan telkens maar weer in Paramaribo.
  Suriname bestaat niet alleen uit Paramaribo.

  Suriname heeft het mooi ver elkaar gekregen om deze topmeeting toch in Suriname te laten plaatsvinden.
  De heren uit Europa moeten zich verplicht met hangende poten in van de ‘Stad van Bouta, vervoegen.
  Ze mogen van Bouterse in het belang van Suriname Paramaribo even ‘lenen’.

  Deze battle tussen Europa en Suriname is met vlag en wimpel gewonnen door Suriname.
  Bouterse heeft zijn zegje tijdens de opening gedaan en
  nu mogen de heren uit Europa ook wat roepen.
  Bouterse is daar echter niet in geïnteresseerd.

  Bouterse gaat terecht lekker genieten van deze overwinning in Nickerie met zijn bevolking.
  De heren uit Europa zoeken het maar uit!

  wha haaaaa


  Maak melding

 26. Zoals Peter R. De Vries tijdens het actualiteiten programma op Nederland 1 Vandaag in Nederland terecht reageerde namelijk: als er sperma van de dader gevonden is op het lichaam van de slachtoffer, kan die dader volgens jurispudentie onmogelijk zeggen niet te willen aangeven hoe dat komt. Dan word je op dat moment terecht onherroepelijk aangemerkt als zijnde schuldige respectievelijk dader, hetgeen achteraf ook is gebleken. Het scenario van “asielzoeker” de schuld in de schoenen schuiven werd voorgoed ontmaskerd.

  Evenzo Nederland die belangrijke dossiers achter houdt – voor tientallen (zeventig?) jaren achter slot en grendel plaatst – m.b.t. de zaak aangaande de “revolutie” in Suriname, mag elke simpele ziel gevoeglijk aannemen dat Nederland hoofddader zou mogen worden aangemerkt m.b.t. de gepleegde “COUP” destijds in Suriname.

  Alhoewel de coup destijds algemeen verwelkomd werd in Suriname en daarbuiten, door het overgrote deel van de Surinaamse bevolking. Zelfs velen die naderhand als slachtoffer zouden worden aangemerkt, waren fervente voorstander van desbetreffende “coup”.

  Degene die vinden dat de dossiers vrij dienen te komen, hebben het volkomen aan het rechte eind.

  Elk onderzoek of (mogelijk) misdrijf wordt vanaf het begin tot aan het eind onderzocht. En niet tussenin, omdat het de een of andere van de partij gunstig en/of voordelig zou uitkomen.

  Het sperma van Nederland (lees: dossiers m.b.t. de COUP met alle gevolgen van dien) op het lichaam van Suriname, dient te worden onderzocht vanaf het begin tot het einde aan toe. Dus ook de rol van Nederland.

  Als Nederland prat wil gaan als een land met rechtsgevoel, dan zou Nederland geen beletsel mogen vormen (dossiers m.n.) door de feitelijke rechtsgang zo te verhinderen. Nederland geeft hierdoor aan genoeg of zelfs teveel boter op haar hoofd te hebben.

  Om over Suriname en/of Bouterse te oordelen zou Nederland daarom in deze de laatste moeten zijn.

  Zeer jammer dat prominente en rasechte – ondanks hun ook gemaakte fouten als ieder mens – doch integere te kenmerken politici als een Joop Den Uil en een Driest Van Agt in Nederland min of meer uitgestorven zijn.

  Wat er daarvoor in de plaats gekomen is, zijn voornamelijk opruiers en ondoordachte gelukzoekers, die zich willen doen overkomen als politici.

  Zeer schrijnend te moeten constateren voor Nederland dat dergelijke lui tegenwoordig de dienst uitmaken.

  Parlementariër Henk Ramnandanlal merkt terecht op als vertegenwoordiger van Suriname bij de onderhandelingen over samenwerking tussen ACP en EU niet als een waanzinnige een Economic Partnership Agreement, EPA, met de EU te sluiten.

  Zo geeft en zet Suriname de toon met betrekking tot haar toekomst.

  De tijd om uitbuiting te helpen stimuleren en daarvoor mede-verantwoordelijk te wezen, is een fatale en funeste aanpak gebleken. De donor van weleer “virtuele donor” dient eindelijk plaats en ruimte te maken voor “oprechte en gezonde” samenwerking, waarbij uitbuiting tot het verleden behoort en als definitief afgesloten hoofdstuk in de boeken komt te staan.

  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 27. hahahaha,ben jij boos en kan jij het niet hebben dat jou baasjes voor lul in su gestaan hebben;jij staat niet alleen voor lul maar jij bent ook een lul.
  en mijn souteneur is en staat op een betre positie dan jou holbewoners.


  Maak melding

 28. @duuh,
  In een land horen zijn er regels en wetten waaraan een ieder zich moet houden ,ook een ‘pseudo’presidentje’ als bouta.
  Dat het paarse volk en zijn lijder geen moer afweet van protocollen wordt duidelijker met elke dag die voorbij gaat.
  Die vergadering gaat door maar wie ontbreekt…Hahahaaaaa…de gastheer BOUTA!!!
  Deze vergadering vindt voortgang omdat de nietszeggende Acp landen die het het zelfde schuitje als bouta varen ,het gebedeld hebben. Gezichtsverlies voor bouta betekent gezichtsverlies voor hun!
  De Eu die zijn zakenlieden met dicipline, ze zouden ook gezegd kunnen hebben dat die vergadering in zijn geheel niet zal doorgaan,maar in belang van de economie van de zwakke ACP landen hebben ze alsnog besloten de vergadering hier te houden.Hebben de ACP landen .DANK JE WEL ,EU,GEZEGD?!

  Hahahaaaaa….Zijn nederlaag,van bouta dus,…noem je een overwinning,hahahaaaaaaaa….hoe noem jij zijn Amnestie ,ook een overwinning????Overwinning van wat…dat hij als moordenaar Vrij mag rondlopen???Whahahaaaaaa….
  Die vergadering gaat door ZONDER BOUTA….hahaaaaaa…
  Die arme bouta van je verplaatst de hoofstad PARAMARIBO in Nickerie……Whahahaaaaa….het komt hem zo goed uit….dus gaat hij alles verplaatsen.Whahahaaa….
  Sjeesjes ,je kan bijna zeggen dat waar je baasje ook gaat ,hij de stad Paramaribo met zich meesleept!Whahahaaaaaa…..
  De bekroning van deze vergadering is de EU delegatie en je baasje blijft spontaan weg!!!WHAHHAAAAAaaaa ..hij gaat het niet mogen meemaken….

  Whahahaaaaaa…hij gaat zijn verdriet veruipen in nickerie met de blacklabels whaahaaaa….

  Die vergadering wordt gehouden met als voorwaarden dat je BAASJE WEGBLIJFT!!!…en kijk je baasje weet hoor hoe hij moet gehoorzamen!!!!1
  Whahahaaaaaa…….


  Maak melding

 29. Koos, hou jij je maar bezig met de ongunstige beslommeringen bezig in Nederland. Volgens de belastingdienst hebben de zzp-ers het behoorlijk moeilijk en de een na de ander raakt failliet. In deze recessie is het een slagveld onder de zelfstandige ondernemers.
  Dat lot ( als we tenminste mogen geloven dat je ondernemer bent) staat jou ook te wachten gezien het feit dat jij je tijd op dit forum zit te verdoen.
  Dan wacht jou alleen maar de weg naar UWV voor een uitkering of een vlucht naar Suriname zoals je alter ego Henk.
  Koos, we zullen jou met open armen ontvangen

  Voor ons patriotten en nationalisten is het jaar 2015 het referte jaar. Dan zal duidelijk zijn wat de beloftes van deze regering waard waren.

  Op dat moment beslissen wij dan zelf of wij de regering
  dan naar huis sturen of niet.
  En daar hebben wij Koos de Jong, de zogenaamde ‘zelfstandige’ ondernemer uit Amsterdam, Watergraafsmeer, Nederland, niet bij nodig


  Maak melding

 30. ray

  jij bent gefrusteerd en jaloers,trouwens wat bemoei jij nog in su zaken,
  jij hoord in een inrichting voor zwakbegaafden die hulp nodig heeft,jij ook gaymap en andere redimusus


  Maak melding

 31. @sra

  Zit je ook in Nickerie met je baasje?!
  Jammer hoor je gaat alle action missen in Paramaribo!!
  Ben je daar om je baasje moraal te ondersteunen!??/
  Geef hem maar black label als medicijn ,kan hij zich veruipen in zijn verdriet?!!
  whahhaaaaaa…


  Maak melding

 32. @Patrionat, je maar geloven wat wil. Interesseert mij geen ene jota. Er lopen ook surinamers rond die een goede opleiding hebben genoten, die een goede baan en zelfs een eigen bedrijf. Niet iedere surinamer woont in de Bijlmer in flat en vangt een uitkering.

  Als je een beetje historisch besef hebt dan weet je dat Javanen en Hindoestanen handelaren zijn en dat ze leven van de handel.

  Als ik een mening heb over die criminele regering van Su, dan geef ik die. Wij leven niet in China of Noord Korea. Voor de goede orde, het gaat mij niet om Su, het gaat mij om die homofiel Bouterse. Wordt tijd dat hij uit z’n darkroom komt en verantwoording aflegt voor de moorden.


  Maak melding

 33. Medusa, Nederland zou waarlijk leeglopen wanneer iedereen het land zou verlaten die kritiek had op de huidige gang van zaken.

  Medusa, erger is het met mensen die niet in Suriname wonen maar wel kritiek hebben op Suriname.

  Dat jij je smoelwerk wil dicht houden over de verslechterende economische situatie in Nederland, moet jij dat weten.
  Maar in Nederland wonen genoeg mondige mensen(Hollanders en Surinamers) die bereid zijn hun ongezouten mening over de situatie te geven.

  Jij bent waarschijnlijk een van die Surinamers in Nederland die op alles ‘ja en amen’ zegt en absoluut geen mening heeft.
  Wel een grote wafel hebben over de situatie over Suriname maar als het op Nederland aankomt dan zwijg jij als het graf.
  Medusa, laat me je zeggen. Witte mensen zijn geen heilige mensen en Nederland is zeker geen heilig land je mag dus best wel je smoelwerk opentrekken tegen situaties die jou niet aanstaan hier in Nederland.

  Nogmaals, als jij dat niet wil doen dan is dat jouw probleem.

  Duuh


  Maak melding

 34. kolibrie schrijft op vrijdag 23 november 2012 om 13:20 uur aan Medusa:
  “Het gaat niet goed met je. Je moet naar de dokter”.

  En prompt schrijft die zelfde oen op vrijdag 23 november 2012 om 13:40 uur.
  Ik weet het niet of jullie het weten maar ik ben konigin Beatrix.

  En Medusa moest volgens hem naar de dokter!
  Sommige paarse ezels zien ze nu ook nog vliegen!
  🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 35. Koos de Jong,

  Ik heb weleens gelezen dat mensen die zelf homofiele neigingen hebben andere die dat ook hebben uit de verte kunnen herkennen.
  Het vermoeden dat een van de reageerders hier op dit forum had over jou namelijk dat jij geen ondernemer bent maar eentje die zich van onderen laat nemen wordt door jezelf bevestigd.


  Maak melding

 36. Koos de Jong,

  Ik ben zeer verheugd dat jij je vasthoudt aan jouw eigen mening. Blijf dat vooral doen!

  Als jij meningen van anderen ook op dezelfde wijze zou respecteren dan zitten we op een lijn.

  Die beschrijving die jij geeft over sommige Surinamers slaat zeker niet op jou.
  Anders zou jij niet als een niksnut de hele dag je tijd verdoen op dit forum om jouw frustraties over Bouterse te etaleren.


  Maak melding

 37. Ray
  Ik zit inderdaad binnenkort in Su en ik gaat zeker naar nickerie met Bouta feesten.
  Jammer voor jou ,”jij bent niet welkom en blijf maar in jou kikkerlandje waar jij thuis hoord.


  Maak melding

 38. @Duuh
  Ik zie dat ik je geraakt heb.
  VERTREK DAN EN PER OMMEGAANDE.
  Ga mijn reacties na!Dan zal je merken dat zodra er iets waar dan ook niet goed gaat (Nederland en/of Suriname)heb ik er kritiek op (geleverd).
  Maar dat kan jij niet!Ik lik niemand;jij wel.
  Je lult uit je nek over een ander,maar hebt het er voor over om elke maand weer klaar te staan ten einde tijdelijk je braaksel in te slikken door je pootjes uit te strekken voor een uitkering.
  GA DAT MAAR IN JE EIGEN REPUBLIEK DOEN EN NIET HIER.
  DAAR HEEFT MEN JE NODIG;HIER NIET!DONDER MAAR OP!
  Ik kan me niet voorstellen,dat jij ondanks de vernederingen die je schijnbaar ondergaat toch nog hier rond lult!
  Ga Perro bijstaan met bittere cassave planten.
  Verlaat de Noordzee en ga maar naar de Atlantische Oceaan!DONDER OP RUGGENGRAATLOZE PRINCIPELOZE SURINAMER IN NEDERLAND!!


  Maak melding

 39. Medusa
  Jij praat over sus in nederland ,maar jij weet zelf dat jou hol-landse land genoten met bosjes naar Su komen.zeg aan hun dat zij Su verlaten” zij hebben geen jeje en jij helemaal niet.


  Maak melding

 40. Ray,

  Whaaa whaaa whaaaa.. ????
  WHAAA AAAAA… ??????
  Hoe moeten we iemand die op deze manier communiceert nou in godsnaam serieus nemen?

  Ik geloof niet dat je helemaal spoort.
  Jouw pilletje is waarschijnlijk uitgewerkt. Tijd voor een nieuwe?

  Ray, ben jij niet toevallig mijn buurman van vroeger
  die andere mensen hun oren afbeet?

  Duuh


  Maak melding

 41. Meduse is een geboren hypokriet van het ergste soort, dit soort aan lager wal geraakte lieden kan je onmogelijk serieus nemen. Ze hebben geen enkele eigen waarde of zelfrespect meer.

  Nu mijn verhaal medusa en haal je hart maar op.

  Waarom emigreren de Surinaamse Nederlanders op dit forum,die vinden dat Suriname het op alle fronten slecht doet, ze weten het toch beter en kunnen het verschil maken?

  Jullie blijven maar schelden en afgeven:
  op Suriname,
  op de narcostaat,
  op de staat van dieven en dealers,
  op de staat van zwarten en de marrons,
  op de staat van de armen,
  op de staat van de SRD,
  op de staat waar de huidige regering met de front landverraders zullen afrekenen,

  *MAAR JULLIE BLIJVEN TEGELIJKERTIJD TOCH IN NEDERLAND HANGEN!
  *WAAR BLIJFT JULLIE GEVOEL VAN EIGENWAARDE?
  *BLIJVEN JULLIE DIT ALLES SLIKKEN UIT SURINAME?

  OEN NO FREDE DAT
  – OEN JEJE O GWE LIEB’OENOE?
  – A NJANG SA OENOE BÊNG NJANG INIE A KONDRE SRANANG SA OEN NO LOBIE, Ô BROKO SANIE IN OEN BERE?
  – EN DAT OENOE Ô SIEKIE EN SREFIE DATRA NO MANG JEPIE MORO TE OENOE POTIE OENOE FOTOE INI A KONDRE BAKA?

  Jullie zouden jezelf,de democratische Republiek Suriname en last but not least Nederland een groot genoegen doen,indien je zo gauw mogelijk je biezen pakte en en naar Suriname verdween;want je zit letterlijk en figuurlijk met SURINAME in je maag!
  Vertrek naar je beloofde zonnige land en help daar mee aan de opbouw!
  Suriname heeft geen woorden nodig,maar daden!

  Nu jij weer.


  Maak melding

 42. @legre
  DIE HEBBEN WEL EEN JEJE!!EN EEN SCHONE OOK!
  ZE LEVEREN KRITIEK,MAAR ZE DOEN ER TEGELIJKERTIJD WAT AAN!
  SURINAME IS DIE HOLLANDER (die jij bedoelt)DAAROM DANKBAAR!
  DIE BRENGEN KENNIS,WETENSCHAP,€’S !!!!!
  HET ZIJN GEEN STEUNTREKKERS;ze houden hun handjes niet op aan het eind van de maand.
  Ze proberen JOUW land vooruit te brengen;die houden meer van jouw geliefd zonnig landje dan jijzelf!
  Ze trekken in jouw geliefd zonnig Suriname geen steun,maar werken keihard.
  Hier terug in Nederland hebben ze genoeg kennis en research achter de rug om te promoveren.
  WIJ LULLEN MAAR EN WERKEN HÓ MAAR!


  Maak melding

 43. sra verkoopt zijn ziel en moraal voor een Parbo en broodje pom….

  Ik zit binnenkort ook in Suriname: ik zal uitkijken naar een man met een niet al te intelligente blijk en Paars Petje op op zoek naar Bouta Kruimels.


  Maak melding

 44. @sabidieri
  “Aan lager wal geraakte lieden” ………….
  Hahahahahahahahahahahahahahaha!
  “kan je onmogelijk serieus nemen”.
  Ghegheghegheghhahahahaghegheghe
  WEET JIJ HOE SERIEUS MIJN BAAS MIJ NEEMT?????
  JE WIL HET NIET WETEN!!!
  HET GAAT JOU EIGENLIJK GEEN ENE MOER AAN,MAAR BIJ DEZE DAN MAAR!

  En dan moet je nu erop letten wat voor een koeterwaals jij neer kwakt!

  Jij schrijft:*MAAR JULLIE BLIJVEN TEGELIJKERTIJD TOCH IN NEDERLAND HANGEN!

  Ja sabidierie,dat is hem juist.
  DAAROM BLIJBVEN WIJ IN NEDERLAND HANGEN.
  WE DURVEN NIET TE REMIGREREN n.a.v. de jouw bovengenoemde punten!
  Hahahahahahahahahaha!
  Dank je voor die aanvulling,dat had ik niet eens zo gezien! 🙂 🙂 🙂 🙂
  Ollans moeilijk nôh?


  Maak melding

 45. @sabidirie

  Ik zou niet weten waarom je op stel en sprong, de boel de boel moet laten, om Suriname op te bouwen terwijl je het hier reuze naar je zin hebt.
  Alleen maar omdat alias b. om hulp vraagt….
  Dacht het niet hé.
  Van een pensionado kan ik me het wel voorstellen, maar de rest?
  Als je in de bloei van je leven bent, leergierig en nieuwsgierig, waarom zou je.
  Waarom zouden de geboren en getogen Nederlanders met Surinaams bloed überhaupt hun biezen pakken.
  Om het druppie bloed?

  Al die ex-surineds, die nu in surimaribo wonen en de grootste smoelwerk opzetten, aan hun de boodschap, omgekeerd geld de wet van Karma ook .
  Bijt nooit de hand die je te vreten geeft/heeft gegeven.
  Dankzij Nederland heb je je kunnen opbouwen, wat geld kunnen sparen en zit je nu in suri.
  Vandaag is Nederland plots niet goed meer, maar o ja, mie ei kibrie a paars boekoe in case off, lafaards…..

  Beware karma is a bitch!

  Enne, wie de schoen past……….


  Maak melding

 46. Medusa de aan lager wal geraakte idioot zegt.

  “WEET JIJ HOE SERIEUS MIJN BAAS MIJ NEEMT?????”

  We willen inderdaad niet weten hoe serieus je BAAS je nemt. Dat jij een BAAS hebt weten we, ieder ander weldenkend mens heeft een WERKGEVER. WOEF WOEF WOEF

  Esmerald ja ja je hebt het reuze naar je zin in nederland en om van daaruit Suriname af te kraken. Mooi met je. Waarom hou je je dan niet bezig met het land waar je het naar je zin heb.

  Jullie zijn volgens mij gewoon masochisten.


  Maak melding

 47. @Sabidieri
  In Suriname heb jij MET VELE VOLGELINGEN ook een BAAS!
  Maar dat is geen WOEF WOEF WOEF!
  MAAR LIK, LIK, LIK, LIK, LIK schoon!
  (naar boven en omlaag)! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 48. @okraD en @Sabidieri
  Ook je taal rammelt als een skelet!
  Voor het zelfstandig nw BAAS hebben jullie maar een betekenis!
  HEBBEN JULLIE OOK EEN TAALPROBLEEM BEHALVE HET LIKPROBLEEM? 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 49. =Dag 1, Zie een klein stukje tekst van de ACP landen. Dit noemt men nou SAMENWERKEN en geen grote mond geven naar andere landen.

  =Aan het eind van de eerste vergaderdag gisteren is tijdens een persbriefing beklemtoond dat niet alleen de ACP-landen Europa nodig hebben in deze relatie, maar dat het gaat om een partnerschap waar beide partijen evenveel belang bij hebben.


  Maak melding

 50. @Sabidirie

  Jongen, ik kraak Suriname niet af integendeel.
  Bewijzen hoef ik niet te leveren,je zal het toch niet begrijpen, te groen achter je oortjes of dergelijks.

  Maar……….. wat doe jij sabidirie?
  Jij maakt Suriname kapot.
  Jij hebt geen respect voor Suriname.
  Jij hebt Suriname overgeleverd aan een bende criminelen.
  Jij hebt gekozen voor een moordenaar als pres.
  Jij gaat respectloos om met de Surinaamse grond.
  Jij leid Suriname naar de afgrond.
  Jij hebt ervoor gezorgd dat Suriname na 2015 weer eens 15, vijftien jaar, nodig heeft om te herstellen.
  Jij hebt geen eerbied voor moeder Suriname.
  Jij hebt geen eergevoel.
  Joe na h’abie jeje.

  Het is wachten op de dag dat Suriname om opheldering zal vragen.


  Maak melding

 51. Esmerald kraakt Suriname niet af, dat beweerd ze met haar grote gefrustreerde leugenachtige front ogen.

  Of je bent zo gek als een deur of je bent zo dom als een ezel. Tot een andere conclusie kan ik helaas niet komen, zoek profesionele hulp kind.


  Maak melding

 52. bouta no teken jere ,laat je eerst goed informeren voor je tekent …je hebt capabele mensen om je heen dus wees alert .te joe matie e koor joe a no e lavoe .
  te joe e njang nanga didibrie joe musu njang nanga langa vorkoe .europa geeft niets om arme landen europa geeft om doekoe geld .zij moeten vooruit gang hebben …wat zij ons geven zijn kruimels en daar moeten wij van af .front is die kruimels gewent ze moeten wel ze hebben geen keus …zelf vertrouwen is zoek bij front
  met paars is het andere koek .europa met name olland weet dat het andere koek is onder paars .wanders joe no kang kong leg uit in sranang dus joe habie wang probleem te samwen met al die redimusus dat zeiden dat bouterse het woord niet mag voeren …te wowojo jagie oeng sa zie .in mijn land gaat die europeaan tegen mijn president zeggen …je mag het woord niet voeren ??????
  boi nna ke ka wit mang njang wang lala .

  strede strede wie no sa vrede gado de mie vesie mang.
  herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang.


  Maak melding

 53. Paarse Ezel Pero: “bouta no teken jere ,laat je eerst goed informeren voor je tekent …je hebt capabele mensen om je heen dus wees alert .te joe matie e koor joe a no e lavoe ”

  Noem eens één van die capabele mensen met een opleiding hoger dan 3 Mulo en zonder strafblad……….


  Maak melding

 54. Jammer, maar begrijpelijk: de reactie van de heer Ramnandanlal is ‘his masters voice’. Bouta is niet aantrekkelijk voor EPA,,respectievelijk samenwerking met EU en daarom zegt deze parlementariër ‘het toetreden in Caricom heeft SU overspoeld met allerlei producten, dus we wachten met de toetreding tot EPA. Stom, want in een tijdperk van globalisering is het dodelijk om je als natie internationaal te isoleren. Meneer Ramnandanlal begrijpt natuurlijk ook dat hij deel uitmaakt van een landelijk bestuur dat internaionaal onvoldoende vertrouwen geniet. Zijn houding in deze is dan ook niet ingegeven door landsbelang, maar hij demonstreert lijfsbehoud. Als deze parlementariër zich afvraagt welke voordelen het SU bedrijfsleven heeft aan vrije handel, vraag ik mij serieus af wanneer hij gaat bedanken als veretegwoordiger van SU bij dergelijke internationale netwerken. Hoezo ‘.alle EU-landen krijgen toegang tot onze markt’. Hallo meneer de parlementariër, dat gun je het SU volk toch wel, voldoende eten en drinken op de markt tegen een concurrerende prijs.


  Maak melding

 55. ik vindt het een prestatie van paars hoor.
  ze hebben geen capabele mensen in hun midden en toch gaat het de goede kant op waar de deviezen van de republiek suriname toch niet te verwaarlozen is voor een regering die nog maar 2,5 jaar aan de macht is en toch bergen hebben verzet b.v in de huizen bouw mijn bouw wegen bouw water leiding die vele burgers hebben gekregen waaronder pero ,staats olie die uitbreidt en de vele projecten die nop stapel liggen en worden uit gevoerd .ik ben optimistisch en vastberaden zo ook het surinaamse volk .moet je die onzin lezen wat die redimusus hier zeggen .jaloezie hihihihih jaroesoe!!!!!
  terwijl het ook hun land is hoor en toch duimen ze dat het niet goed gaat .ze wanhopen en als mensen wanhopen gaan ze dom praten ..ze gaan fantaseren dan komen die theoretische denk beelden naar voren van die fronters.
  jij als democraat moet zulke mensen hun uitspraken met een korreltje zout nemen …no weer joe ede nanga ding mang neks no fout …ze moeten wat hebben om op te slaan en dat gun ik ze …zolang ze buiten de macht centrum blijven dang mie e tak ing baka neks no fout .
  fronters redimusus …maken jullie van je hart geen moord kuil…oeng bar ving poeroe het gaat jullie goed doen .


  Maak melding

 56. voor mensen die pessimistisch willen blijven denken …
  ook jullie gedachten gang respecteer ik.
  maar als jullie redimusus het land zouden moeten regeren
  dang mie dink dat sranang bing long legie leeg totaal leeg .oeng na poorlai oeng na keka oeng .leggen jullie uit achter die pc meer kunnen jullie niet .

  strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang herie libie te na dede pero sa vetie gie sranang

  ai na pero


  Maak melding

 57. Bout is toch de man naar om naar arme landen te kijken.Als hij maar hoort van de EU loopt het hem dun tussen de benen.Zaterdag kom en de meeste Europese leden en voor bout het teken om Nickerie aan te doen.EPA?Mi no wanie sikie!No,no baala,horie Fara fu mi.

  Cobie.


  Maak melding

 58. Molenaartje,

  Volgens mij ben jij de grootste paarse idioot die
  hier ‘rondloopt’. Zogenaamd Suriname en Bouterse afkraken maar ondertussen ben je wel verdacht veel in Suriname. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat jij een soort spion bent op dit forum voor onze ‘vriend Bouta’.
  En kom aub niet met die lulverhalen dat je zelfstandig
  ondernemer bent. ja, ja …
  Want dan zou voor jou niks te zoeken zijn in Suriname gezien het feit dat volgens jou de economie van Suriname op sterven na dood ligt. Wat heeft een ondernemer nou in een land te zoeken waar geen winst te halen valt. Ondernemers zijn mensen die graag winst willen maken en dan gaan ze niet in een land investeren
  waar er 0,0 te halen valt. Alhans dat is jouw theorie over Suriname.
  Hier op dit forum de grote anti Bouta man spelen
  maar wel lekker naar Suriname gaan om daar mooi weer te spelen met je matie Bouta.
  Maar we hebben jou doorgrond meneertje Molenaar.
  Het zijn mensen als GMAP en Medusa die de zogenaamde anti lulverhalen over Bouta en Suriname als zoetekoek inslikken. Maar wij weten wel beter …

  Gmap heeft ooit beweerd nimmer naar Suriname te gaan
  zolang die ‘moordenaar en drugsdealer’ daar de baas is.
  Kennelijk ben jij op dat punt het niet met hem eens.
  Want het lijkt alsof je niet weg te slaan bent uit Suriname. Is Nederland niet goed genoeg voor jou meneertje Molenaar?
  Geniet maar lekker van Suriname en van je matie Bouta.

  Duuh


  Maak melding

 59. @Duuh
  Jij schrijft:”Het zijn mensen als GMAP en Medusa die de zogenaamde anti lulverhalen over Bouta en Suriname als zoetekoek inslikken”

  Noem dan één anti lulverhaal dat voor zoete koek is ingeslikt!


  Maak melding

 60. @Duuh,

  perfecte analyse over Henk Molenaar.
  Want als we deze man moeten geloven dan is het voor
  de ondernemer not done om in Suriname te investeren want de economie is volgens hem zwaar ziek.
  Volgens Henk wil geen enkele ondernemer in Suriname investeren.

  Maar wat beweert deze man; hij is ondernemer en deze ondernemer is vaker in Suriname dan jij en ik ons dat kunnen veroorloven.
  Als je zoveel kritiek hebt op de economie van een land en de incompetentie van de bestuurders wil blootleggen en ook nog de bevolking beschuldigd dat ze een moordenaar en drugsdealer tot president hebben gemaakt, wat heb je dan in godsnaam in dat land te zoeken. Doet Henk Molenaar dat voor de zon en om lekker
  vakantie te vieren? Maar dat kan je ook in Turkye of Spanje doen. Ja toch?
  Als ik zo’n negatief beeld had over een bepaald land dan zou ik dat land met een hele grote boog vermijden.
  Maar Henk niet.
  Telkens wanneer je een bericht leest van Henk dan lees je dat die man in SU is en aan het genieten is.
  Hij nodigt zelfs anderen uit die zogenaamd ook zwaar anti Suriname en anti Bouta zijn om een ‘bakkie’ te komen doen..

  Maar dan hoedan…?


  Maak melding

 61. “De les die we geleerd hebben, is dat we goed voorbereid moeten zijn. We moeten onze industrie goed op poten hebben. Met EPA krijgen alle EU-landen vrije toegang tot onze markt. De vraag is wat voor voordeel wij hebben en wat er gebeurt met ons bedrijfsleven”

  Ramnandanlal is niet goed wijs. Met EPA krijg de Surinaamse export toegang tot een markt van een paar honderd miljoen consumenten. Dat de surinaamse binnenlandse markt overspoeld zal worden met produkten uit Europa is onzin. Suriname is nu reeds een import economie. Goedkopere produkten uit Europa, die in Suriname verhandeld zullen worden, verdringen slechts dure locale produkten. Daardoor stijgt de koopkracht van het Surinaamse volk en stijgt de omvang van de handel. Ramnandanlal wil slechts inefficiente Surinaamse bedrijven overeind houden en heeft geen oog voor de surinaamse export, want die heeft natuurlijk op de omvangrijke europese markt kansen.


  Maak melding

 62. ze hopen dat die economie ziek wordt ze zien graag dat olland het voor het zeggen krijgt maar ding lee ik heb al eerder gewaarschuwd voor jaloezie het is uitkijken geblazen .
  met de komst van de acp/eu landen in suriname… moet je nog meer verwachten van die gasten om aandacht te trekken .ze hebben hoop dat europa ze gaat helpen met scenarios om de regering in discrediet te brengen .
  ding mang taki alle berekening is nog geen ontvangst!!!!wij zijn alert ,komt tijd komt raad .
  horie vastie sa joe habie mikie moro bribie kong no draai bakka no vadong!!!suriname voorwaarts zonder rem .


  Maak melding

 63. @@@molenaar zegt
  pero je moet je hoofd uit het achter werk van bouterse halen dan zie je ook de wereld van surinam hoe het echt eruit ziet .

  molenaar mie mang waarom dit ordinaire schrijven .molenaar jij bent zo een intelligente fronter en nog deze reacties .als goed geschoolde fronter had ik dit niet van jou verwacht mang ..je laat je ware aard kennen .waarschijnlijk kom je veel tekort .en als mensen te kort komen doen ze dat uit jaloezie afgunst nijd en haat .vene heeft die erfenis voor jullie achter gelaten .ik kan ook hard van leer trekken tegen jou .
  en vergis je niet ik kan vel wezen doe het niet meer .geef je mening ik pero kan incasseren maar bedenk dat ik niet op mijn mond gevallen ben .te joe zoekoe joe moesoe mang tjari… want mie e go kos joe boeng kijk uit laten wij het netjes houden uit respect voor elkaar
  laat het niet ontaarden .jij maakt mij ook uit voor dom of ik kan niet lezen of schrijven prima ..dat laat mij koud lig er niet van wakker ik sta er boven maar maak geen nbeledigende opmerkingen .te joe zoekoe joe moesoe mang tjaring .medusa noemt mij van alles ik lig er niet van wakker dat geeft niet .ik trek mij niets van aan .maar joe tjaar mie na doorai boi .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.