Venetiaan: economie draait dankzij ‘erfenis’

94

PARAMARIBO 22 nov – Dat de economie het steeds beter doet, komt niet zozeer door uitmuntend beleid nu. Dit zegt ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS). Het is eerder de erfenis die de Nieuw Front-regering naliet, die thans goed doet oogsten. Tot aan het eind van de huidige regeertermijn mag ruim vier en dertig miljard Surinaamse dollar (ongeveer acht miljard euro) aan inkomsten worden verwacht.

Niet niks en dat dankzij het strakke economische en financiële beleid van de vorige regering. Die had een relatief minder mooie start. “De huidige heeft een in kracht toenemende economie geërfd, terwijl haar voorganger was opgescheept met een neergaande economie. Dankzij de kracht van de erfenis kan de huidige regeringsleider het volk beloftes voorhouden”, zegt Venetiaan. President Desiré Bouterse had het onlangs over een ‘gouden’ kerst.

Tegen die tijd moeten productiecontracten getekend worden met twee buitenlandse goudmijnbedrijven. Volgens Venetiaan is dit soort opstekers ook te danken aan de economische erfenis. Toch zou Bouterse voorzichtig moeten zijn. De staat van de economie nu mag niet verleiden tot buitensporig sociaal beleid. Het is leuk om mensen van alles te beloven, maar ook in de toekomst moet dit te betalen zijn. Dat gaat dan helemaal op voor de minder gunstige tijden.

94 REACTIES

 1. Info van Starnieuws::::: Zie de bedragen:::

  Venetiaan: Regering heeft SRD 24 miljard beschikbaar

  22 Nov, 02:00

  Assembleelid en ex-president Ronald Venetiaan
  Assembleelid en ex-president Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) zegt dat de huidige regering ruim SRD 24 miljard aan inkomsten beschikbaar heeft in deze regeerperiode. Met dit ruime budget zou een proces op gang gebracht kunnen worden, gericht op de ontwikkeling van duurzame sectoren om tegenvallers het hoofd te kunnen bieden. Maar de uitgaven die gedaan worden, zijn volgens Venetiaan in de consumptieve sfeer.

  Venetiaan stelde tijdens de begrotingsbehandeling in het parlement dat de regering haar sociaal contract kan financieren dankzij de kracht van de geërfde economie. In 2010 van augustus tot december heeft de staat SRD 1.231 miljoen gegenereerd. In 2011 was dat SRD 2,551 miljoen. De prognose voor dit jaar is SRD 4,549 miljoen. Deze inkomsten zijn gegenereerd door meevallers bij de goud- en oliewinning.

  Grote risico’s
  Venetiaan rekende uit dat in totaal op kasbasis ruim SRD 9.331 miljoen intussen door de huidige regering is ontvangen. Indien de gegevens worden geëxtrapoleerd over 2013, 2014 tot en met augustus 2015 dan zullen de additionele inkomsten op kasbasis SRD 14.400 miljoen zijn. Een optelsom leert dat de regering SRD 24 miljard aan inkomsten beschikbaar zal hebben. De politicus merkte op dat het geld niet wordt gebruikt voor duurzame ontwikkeling. “Integendeel zien wij begrotingen met ongekende risico’s. Er wordt namelijk gestrooid met geld, zonder dat de economie duurzaam wordt versterkt om de financiering van het sociale stelsel te garanderen”, betoogde Venetiaan.

  Hij legde de nadruk op dat het gaat om inkomsten die voornamelijk afkomstig zijn uit de productie en export van eindige natuurlijke hulpbronnen, waarvan de prijzen op de internationale goederenmarkt worden bepaald. De ervaring is dat deze prijzen “een cyclisch karakter hebben en dus over een aantal jaren weer aanzienlijke kunnen dalen”. Venetiaan riep de regering op om de middelen doelmatig en productief aan te wenden, waardoor invulling kan worden gegeven aan het streven om te komen tot een duurzame en zelfstandige economie.


  Maak melding

 2. Vene heeft gelijk hij en zijn bende hebben su verkocht dat moet hij zggen ipv su te laten investeren in de goudmijn verkopen zze de goudadders aan het buitenland en krijgen maar 5% winst over de duizenden kilo`s die worden verscheept.

  Bouta niet meer verkopen maar net als staatsolie investeren voor slandsbelang !


  Maak melding

 3. eindelijk eens iemand die met duidelijke cijfers komt, hebben we 2,5 jaar moeten ontberen.
  Deze man geeft tenminste opening van zaken en geen populistisch gebral, waar we nu al vanaf 2010 naar zitten te luisteren.


  Maak melding

 4. Sinterklaas bestaat echt en hij heet President Bouterse met z’n populistische gebrabbel.

  Bouta pronkt met andersmans veren maar in deze tempo is de bodem van de schatkist zichtbaar.

  Frontregering MOET weer aan de macht komen. Graag per omgaande nieuwe verkiezingen !


  Maak melding

 5. PARAMARIBO 22 nov – Dat de economie het steeds beter doet, komt niet zozeer door uitmuntend beleid nu. Dit zegt ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS).

  Vene geeft het in deze zelf toe. Regering Bouterse kan goed inspelen op de mogelijkheden op economisch gebied. Ondanks de lege staatskas en torenhoge schulden die het FRONT achter liet.
  Conclusie: Surinaamse staatskas zou door NDP leeggeroofd worden. De SRD munt zou devalueren. Suriname zou geboycot worden ( Totnutoe doen alleen FRONT en hun Baas Nederland dat helaas zonder succes).
  Predsident Bouterse zou 2015 niet halen maar tijdelijk president zijn. Nu popelen de aasgieren van het FRONT en de felbestrijders en saboteurs van suriname naar 2015 om weer voor de zoveelste keer teleurgesteld te raken in de overwinning van de NDP Bouterse en het surinaamse volk want er wordt samen gewerkt met het volk van suriname het land tot grotere hoogte te stuwen. Met deze stelling geeft Venetiaan onbewust toe hoe goed de NDP van Bouterse het doet. Als suriname 8 miljard euro aan inkomsten mag verwachten voorspel ik dat wij nederland in de toekomst rijst en geld zullen toesturen. Dat is meer dan de ontwikkelinghulp die na de onafhankelijk van suriname door nederland was toegezegd maar nederland zelf voor suriname bepaalde hoe het geld besteedt moest worden en producten van Albert Heyn verplicht was af te nemen.
  Bouterse toont dat hij met de erfenis toch goed kan inspelen dan anders was voorspeld door Vene en FRONT.

  Het is eerder de erfenis die de Nieuw Front-regering naliet, die thans goed doet oogsten. Tot aan het eind van de huidige regeertermijn mag ruim vier en dertig miljard Surinaamse dollar (ongeveer acht miljard euro) aan inkomsten worden verwacht.

  Is dat geen buitengewone prestatie van de NDP lezers en sympathisanten???????????????????????????????????
  Suriname op weg naar een echte zelfstandige natie verlost van aasgieren uit het FRONT national en nederlandse bemoeienis. Vene geeft zonder dat hij het beseft toe dat de NDP niet de amateurs van het FRONT national zijn maar in alle segmenten in de samenleving en produktie sectoren kan consolideren in de totale economie.

  Niet niks en dat dankzij het strakke economische en financiële beleid van de vorige regering. Die had een relatief minder mooie start. “De huidige heeft een in kracht toenemende economie geërfd, terwijl haar voorganger was opgescheept met een neergaande economie.

  Dat zeg je als je merkt dat je terrein begint te verliezen en geen raad meer weet over de stormachtige successen van de NDP regering en haar volk. Vene vergeet dat hij ook veel schulden en een lege staatskas heeft achtergelaten met zijn corrupte FRONT bende. En projecten die de NDP nu uitvoert een mogelijkheid was voor het FRONT maar nooit werkelijkheid werd dan een natte droom. De Wijdenbosch brug heeft gezorgd voor een neergaande economie omdat NDP zich toen niet meer met het besturen van het land belaste. Er was een goede reden voor een lege staatskas want nu rijdt Vene ook elke keer over de wb brug om te gaan hengelen.

  Dankzij de kracht van de erfenis kan de huidige regeringsleider het volk beloftes voorhouden”, zegt Venetiaan. President Desiré Bouterse had het onlangs over een ‘gouden’ kerst.

  Vene is duidelijk helemaal de weg kwijtgeraakt en in de war door de financiele en economische verworvenheden van NDP en president Bouterse. Suriname is gewoon goud geworden letterlijk en figuurlijk. A trong gotu noja, alla sma wani libie na ini.

  Tegen die tijd moeten productiecontracten getekend worden met twee buitenlandse goudmijnbedrijven. Volgens Venetiaan is dit soort opstekers ook te danken aan de economische erfenis. Toch zou Bouterse voorzichtig moeten zijn. De staat van de economie nu mag niet verleiden tot buitensporig sociaal beleid. Het is leuk om mensen van alles te beloven, maar ook in de toekomst moet dit te betalen zijn. Dat gaat dan helemaal op voor de minder gunstige tijden.

  NDP-Bouterse hebben geen advies van de pyamadrager Vene en Holland nodig. Deze regering en zijn leider zijn daadkrachtig en energiek genoeg Suriname naar het internationaal forum te dragen en op de werldkaart gezet te worden. SRANANG MANG BONDRU KON NA WANG. SRANANG SA WINI. GADO DE WI FESI MANG.


  Maak melding

 6. Venetiaan :PARAMARIBO 22 nov – Dat de economie het steeds beter doet, komt niet zozeer door uitmuntend beleid nu. Dit zegt ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS).

  Astrando: Vene geeft het in deze zelf toe. Regering Bouterse kan goed inspelen op de mogelijkheden op economisch gebied. Ondanks de lege staatskas en torenhoge schulden die het FRONT achter liet.
  Conclusie: Surinaamse staatskas zou door NDP leeggeroofd worden. De SRD munt zou devalueren. Suriname zou geboycot worden ( Totnutoe doen alleen FRONT en hun Baas Nederland dat helaas zonder succes).
  Predsident Bouterse zou 2015 niet halen maar tijdelijk president zijn. Nu popelen de aasgieren van het FRONT en de felbestrijders en saboteurs van suriname naar 2015 om weer voor de zoveelste keer teleurgesteld te raken in de overwinning van de NDP Bouterse en het surinaamse volk want er wordt samen gewerkt met het volk van suriname het land tot grotere hoogte te stuwen. Met deze stelling geeft Venetiaan onbewust toe hoe goed de NDP van Bouterse het doet. Als suriname 8 miljard euro aan inkomsten mag verwachten voorspel ik dat wij nederland in de toekomst rijst en geld zullen toesturen. Dat is meer dan de ontwikkelinghulp die na de onafhankelijk van suriname door nederland was toegezegd maar nederland zelf voor suriname bepaalde hoe het geld besteedt moest worden en producten van Albert Heyn verplicht was af te nemen.
  Bouterse toont dat hij met de erfenis toch goed kan inspelen dan anders was voorspeld door Vene en FRONT.

  Venetiaan: Het is eerder de erfenis die de Nieuw Front-regering naliet, die thans goed doet oogsten. Tot aan het eind van de huidige regeertermijn mag ruim vier en dertig miljard Surinaamse dollar (ongeveer acht miljard euro) aan inkomsten worden verwacht.

  Astrando: Is dat geen buitengewone prestatie van de NDP lezers en sympathisanten???????????????????????????????????
  Suriname op weg naar een echte zelfstandige natie verlost van aasgieren uit het FRONT national en nederlandse bemoeienis. Vene geeft zonder dat hij het beseft toe dat de NDP niet de amateurs van het FRONT national zijn maar in alle segmenten in de samenleving en produktie sectoren kan consolideren in de totale economie.

  Venetiaan: Niet niks en dat dankzij het strakke economische en financiële beleid van de vorige regering. Die had een relatief minder mooie start. “De huidige heeft een in kracht toenemende economie geërfd, terwijl haar voorganger was opgescheept met een neergaande economie.

  Astrando: Dat zeg je als je merkt dat je terrein begint te verliezen en geen raad meer weet over de stormachtige successen van de NDP regering en haar volk. Vene vergeet dat hij ook veel schulden en een lege staatskas heeft achtergelaten met zijn corrupte FRONT bende. En projecten die de NDP nu uitvoert een mogelijkheid was voor het FRONT maar nooit werkelijkheid werd dan een natte droom. De Wijdenbosch brug heeft gezorgd voor een neergaande economie omdat NDP zich toen niet meer met het besturen van het land belaste. Er was een goede reden voor een lege staatskas want nu rijdt Vene ook elke keer over de wb brug om te gaan hengelen.

  Venetiaan: Dankzij de kracht van de erfenis kan de huidige regeringsleider het volk beloftes voorhouden”, zegt Venetiaan. President Desiré Bouterse had het onlangs over een ‘gouden’ kerst.

  Astrando: Vene is duidelijk helemaal de weg kwijtgeraakt en in de war door de financiele en economische verworvenheden van NDP en president Bouterse. Suriname is gewoon goud geworden letterlijk en figuurlijk. A trong gotu noja, alla sma wani libie na ini.

  Venetiaan: Tegen die tijd moeten productiecontracten getekend worden met twee buitenlandse goudmijnbedrijven. Volgens Venetiaan is dit soort opstekers ook te danken aan de economische erfenis. Toch zou Bouterse voorzichtig moeten zijn. De staat van de economie nu mag niet verleiden tot buitensporig sociaal beleid. Het is leuk om mensen van alles te beloven, maar ook in de toekomst moet dit te betalen zijn. Dat gaat dan helemaal op voor de minder gunstige tijden.

  Astrando: NDP-Bouterse hebben geen advies van de pyamadrager Vene en Holland nodig. Deze regering en zijn leider zijn daadkrachtig en energiek genoeg Suriname naar het internationaal forum te dragen en op de werldkaart gezet te worden. SRANANG MANG BONDRU KON NA WANG. SRANANG SA WINI. GADO DE WI FESI MANG.


  Maak melding

 7. Ik snap die Front aanhangers niet. Draait de economie onder het bewind van Bouterse wel of niet goed, los van het feit of het wel een erfenis van Venetiaan is?
  De ene keer zeggen de Frontaanhangers dit, de andere keer zeggen ze dat?


  Maak melding

 8. als er zoveel geld besckikbaar was waarom hebben ze moer gedaan voor het volk. Vene als ex-president moet je schamen om zulke uitspraken te doen. 15 jaren was jij de man maar je deed geen moer voor de surinaamse samenleving daarom hebben ze jouw partij NPS de grond ingeboord. dus hou liever je bek dicht en kijk hoe suriname voor en door surinamers tot ontwikeling wordt gebracht. al ga ik je vragen om de helpende hand uit te steken ga je het toch niet doen want je wil je handen niet vies maken om suriname te helpen ontwikkelen maar voor die ka bakras maak je handen wel vies. Stront


  Maak melding

 9. venetiaan heeft gelijk als hij zegt dat hij valuta heeft achter gelaten toen hij het velt moest ruimen .
  maar vene vergeet te vertellen dat het geld ook moet rollen .en dat de huidige regering met name de president van de centrale bank ook ook goed werk levert .de deviezen voorraad van suriname is nu hoger dan toen vene aan de macht was ,dus vene moet niet doen alsof de eer alleen aan hem is toe bedeeld .ere wie ere toekomt
  ook de huidige regering doet veel ,toen vene aan de macht was was het economisch ook prima maar het volk merkte niets van vergeleken met de huidige regering .
  vene genoot ook steun van nederland toen hij aan de macht was ,de regering bouterse doet het zonder steun van nederland en toch laat de regering het volk mee liften in de bloeiende economie .natuurlijk moet de regering voorzichtig zijn met consumeren .maar bij vene merkte het volk echt niets van de bloeiende economie .


  Maak melding

 10. Ronald V, maak je niet druk meer, je bent aardig op leeftijd, geniet van je oude dag, het gaat zoals het gaat, liebie sjatoe, neem de dag, zoals ie aanbreekt,
  en wees blij als weer op kan staan.


  Maak melding

 11. Mijn buurjongen slaapt ’s nachts nog steeds op een stuk karton. Zijn moeder sprokkelt elke dag hout bij elkaar om te kunnen koken. Ze hebben geen stroom omdat ze de rekening niet konden betalen en laatst lag moeder dood te bloeden vanwege een abortus. Ze hadden geen geld voor een taxi en voor de EHBO. Het is gelukkig goed afgelopen, de buren hebben geholpen.
  Aan de overkant van de straat woont er een jong gezin waarbij de ouders beiden werken tot 19.00 u om het hoofd boven water te houden. De kinderen zijn aan God en mens overgelaten, een meisje van 9 en een jongen van 6. Ik kan zo het rijtje verder afgaan.
  Schrijnende gevallen uit de hedendaagse praktijk, thuis in mijn straat.
  Nu is de vraag: wat hebben deze mensen tot nu toe gehad aan de miljarden die binnenstromen? Het is de PRAKTIJK van alledag. Ze pinaren nog net zo hard als ratten want ze zijn geen stap vooruit gekomen. Deze regering was er voor de Mofina’s toch? Maar zoals Vene zegt, veel geld wordt gebruikt voor consumptie en zelfverrijking.


  Maak melding

 12. Deze stelling van Venetiaan is onweerlegbaar. De groeiende economie houdt geen enkel verband met het huidige Bouterse beleid. De overheidsmaatregelen – voor zover die er zijn – hebben geen macro-economische invloed op de groei gehad. Deze groei is ingezet voor 2010 en heeft veelal te maken met particulieren investeringen. De positieve ratings van Standard en Poor dateren dus van het Vene tijdperk. Dit Bouterse regiem mag dus niet gaan pronken met andermans veren.


  Maak melding

 13. Hr Vene…hoe vaak zijn de mensen op straat gegaan tijdens UW periode???

  O,…nul

  en tijdens UW voorganger??

  tja pasew…dit vraagt om een diplomatieke antwoord!!

  mag ik dan antwoorden Hr. Vene??

  wijdenbek ging tog zijn verjaardag vieren op staatskosten in het buitenland en toen nam zijn achternichtje amofo het over????

  daar mag ik voor eigen veiligheid niet op antwoorden!!

  die first-lady beloning van srd 6000 p/maand over Uw algehele regeerperiode,…mang zoveel SRD en tog geweigerd????

  wel pasew…fatsoen is zeer rijk!!!

  Hr Vene, nog deze vraag???

  wilt U niet reizen met de privejet van Obiamang????

  nee pasew…mijn taak is Su te behoeden van afrikaanse toestanden!!!

  🙂


  Maak melding

 14. Bedankt heer Vene!
  De rechtgeaarde surinamers zijn trots op U ,als leider
  gekend en gehad te hebben.
  U bent een REALIST .

  Dan hebben we bouta,onder wie wij heden lijden.

  Venetiaan u regeerde zonder Amnestie,
  heel positief dus,

  En dan hebben we bouta die regeert met Amnestie!!
  NEGATIEF DUS!!!


  Maak melding

 15. Volgens Venetiaan is staatskas lekker spang.
  Nu begrijp ik waarom het eerste grote project (een snelweg naar Zanderij) aangevangen kan worden.
  Ai, we hebben lang op moeten wachten maar het begint nu eindelijk te wandelen..


  Maak melding

 16. Beste Paarse Astrando: Venetinaan komt met een goed dichtgetimmerd overzicht en duidelijke cijfers.

  Jou houtje-toutjes-regering komt met een vodje even 81 miljoen claimen zonder enige onderbouwing.


  Maak melding

 17. @Astrando

  Die lappen onzin, die je schrijft, zetten geen zoden aan de dijk. Net als de regering Bouterse. De regering Bouterse surft mee op het succes van de regering Venetiaan, die een failliete economie van Wijdenbos overnam en deze weer liet opbloeien. Door de hoge goudprijs is nu veel in Suriname mogelijk. Maar Venetiaan moest met de riemen roeien in een tijd, dat men niet kon bevroeden, dat goudprijs ‘skyhigh’ zou worden.


  Maak melding

 18. 1. Nieuw Front had belasting op brandstof ingevoerd van 1,00 Srd.
  Regering NF van 2000-2010
  Terwijl brandstofprijs tijdens NDP Regering 1996-2000 2,50 Srd was.
  Het volk in die tijd van NDP Regering ging genieten van goedkopere brandstof zonder enige belasting.
  2. Nieuw Front heeft ook gezorgd dat het geld gedevalueerd is geworden. Al geruime tijd voor de verkiezing van 2010 was de zwarte mark koers in vergelijking met de Centrale Bank koers te hoog. Er was geen goeie balans.
  Dus NF had niet gezorgd voor een stabiele koers.
  3. Fiso 1 en 2 ingevoerd (nml salarissen van de overheid ambtenaren flink verhoogd), ondanks dat er geen geld was en ook waarschuwing van de Centrale Bank President en IMF.
  Opmerking: Waren deze 3(drie) belangrijke opgenoemde punten een goede erfenis van 5+5=10 jaren Nieuw Front die de huidige Regering had overgenomen?


  Maak melding

 19. @Astrando, je weet zelfs aan welk profiel jij en vele van de NDP voldoen.

  =Ik ben niet partijdig, maar zeg wel waar op het staat als iets niet goed gaat.

  =Venetiaan heeft 10 SCHONE vinger zoals hij in het buitenland genoemd wordt. Vergeet niet dat hij als cumlaude geslaagd was van de Universiteit en hij weet ook waarover hij praat.

  =Bouterse heeft in het buitenland de naam van een moordenaar en drugsverdachte.

  =De regering Bouterse kent en heeft GEEN beleid.


  Maak melding

 20. Wat moet het verdrietig zijn te zien dat al jouw moeite voor niets is geweest. Was er al bang voor.Zichtbaar is nu wel de wegen die worden gefatsoeneerd en de trottoirs begaanbaar gemaakt.Hildenberg was als minister van Financien erg spaarzaam. Waarvoor ? Er moesten veel schulden worden afbetaald. Schulden gemaakt door de vorige regering Wijdenbos en zijn vrienden/relaties. Het grootste deel van het volk is niet ontwikkeld genoeg om te zien wat de consequenties kunnen zijn van wanbeleid. Maar ze zijn zelf al tevreden als hun straat wordt geasfalteerd en al die vrije dagen en feesten met eten en drinken, ja dat merkt men aan den lijve.
  De Javanen zijn naar Nederland gedirigeerd door hun leider. Achteraf bezien was dat een voordeel. Ze hebben meer mogelijkheden gehad om zich te ontwikkelen.Ze zijn beter geschoold en voelen zich meer dan de achterblijvers. De zgn “patriotten” die het land wilden helpen opbouwen en nu verpieteren en eens per jaar in de hitte worden vergast op een uitje met eten en drinken en soms een pakket. Beloftes worden gedaan. Want deze mensen moeten straks weer gaan stemmen op hun zgn. leiders.
  Den Haag, Nederland, kan je een stad noemen met de meeste Hindoestanen. Zij hebben zich ontwikkeld en zit een enkeling in de politiek. De achterblijvers proberen zoveel als mogelijk grond te vergaren en als je succesvol bent in zaken, worden de poten onder je stoel weggezaagd. Kijk maar naar de landbouw in Nickerie. Importeur van ureum is de huidige vertegenwoordiger van de regering.De importeur die al jaren levert wordt op een niet eerlijke manier beconcureerd. Maar dat deed een groep uit de vorige regering ook al.
  Eigenlijk zijn ze allemaal hetzelfde. De NPS was wel de netste. Er werd gerommeld met grond, maar niet op zo grote schaal. En de binnenland bewoners? Die moesten altijd blij zijn als ze wat goederen kregen tegen de tijd dat de verkiezingen voor de deur stonden. Maar enkelen hebben zichzelf ook kunnen ontwikkelen. Mijn petje af !
  40 jaar geleden kwam ik naar dit mooie land. Vlak voor de onafhankelijkheid. Wat waren wij blij. Mijn partner heeft staan huilen van geluk, vol verwachting….


  Maak melding

 21. De Bouterse aanhang op dit forum heeft – met alle respect – geen kaas van macro economie gegeten. Zo vraagt men zich af wat de regering Venetiaan voor het volk heeft gedaan. Men weet kennelijk niet dat een goede staatshuishouding van belang is voor economische groei en welvaart. Je moet eerst je huishouding op orde brengen alvorens je besluit tot uitgaven die achteraf onverantwoord blijken te zijn. Met als gevolg torenhoge inflatie en uitblijven van investeringen. Vene’s bijdrage aan het volk was juist het totstandbrengen van monetair evenwicht om vandaar uit de weg van verdeling van de welvaart in te gaan. Dat laatste is hem niet gegund omdat Bouterse het roer overnam. Hiermee erft Bouterse een stabiele economie.


  Maak melding

 22. Vene je heb gelijk maar nu is al te laat je had ook voor de vekiezing aan de oudje wat moeten geven en aan de kinderbijslag ,maar jullie denken alleen aan jullie zak en staatskas , nu is Bouta stinterklaas aan het spelen ,hij weet niet wat hij met zoveel geld moet doen.


  Maak melding

 23. Laten wij een lang verhaal kort houden….heel raar dat hij het nu pas weet…..en verder…. zij moeten dit ipv dat….maar hij zegt verder nooit wat het moet zijn…..(tja sma edi gwe verhaal)dus laat oude Pres. met zijn baklucht verhaal.

  Su. is wat wij suri’s er van maken, dus no go roof, no go fufuru, no licht op…….dan als iemand wenig heeft…. kan hij/zij heel veel van maken……maar verhalen………..KIJK WIJ MOETEN TOEKOMST….voor land en volk en dat gaat echt niet in twee jaren regeren…..hij weet dit zelf….dus laat deze regering klaar zetten voor de toekomst….wat denk jij van een 280 miljard USD of EUR……up(op)& top natuurlijk…laat verhalen mensen…zijn eigen Liesje mocht geen first lady vergoeding met terug werkende kracht…TWK…100% legaal…dan komt hij… juist nu…de bevolking informeren…….dus laat die man. hoor.


  Maak melding

 24. economm plato zegt dat anderen geen verstand hebben van macro economie .plato droomt plato ziet sterretjes en plato vertelt sprookjes .wat heeft vene gedaan om het volk gerust te stellen en ook een beetje van de welvaart te profiteren niets .als venetiaan het volk had laten profiteren was hij zeker herkozen ,geen twijfel mogelijk.
  men was corrupt bezig en vene had niet de touwtjes in handen en dat heeft deze man de das om gedaan . vene was een president die geen zicht had en hoe hij zijn achterban en volk ook kon delen in de opleving van de economie .vene bing sribie .nu vraagt deze man zich af wat het surinaamse volk bezielt om op paars te stemmen .stommiteit van vene natuurlijk.en verder vindt ik dat paars goed bezig is om geld te laten rollen in de economie .vene was aan het potten maar paars laat geld rollen met projecten natuurlijk en terecht de oudjes ook profiteren ze hebben ook recht …ze hebben hun bijdrage geleverd in de maatschappij .vene dacht echt niet aan die mensen .als ik nou kijk naar die weg van afobakka die ge asvalteert is vindt onder vene vindt ik het zonde dat die weg niet in zijn volle breedte niet ge asvalteert .wie op die weg gereden heeft kan het zelf zien .wat vene deed was amatutistisch werk .doe het goed als je wat doet het verkeer wordt drukker wij hebben brede wegen nodig .blijf niet koloniaal denken vene denk een beetje amerikaans europees brde wegen moeten wij..los nvan de bestaande wegen natuurlijk maar je kan niet in het verleden blijven steken .nederland gaat het niet voor ons doen venetiaan wij gaan het zelf moeten doen .hopelijk maakt paars niet de zelfde fout om smalle wegen te maken .


  Maak melding

 25. Deze man, deze man, blijft zeer gemeen en door en door slecht.
  Weet jij wat hij zegt ! De regering heeft maar wil niet geven.

  DUS DAN MOET MEN STAKEN…EISEN.!!! Want je hebt maar wil niet geven.

  Dus straks zit Su. door gemeenheid van deze man aan de grond …………1 op 2000……Wacht rustig maar. Deze man gaat het land met wortel en tak vernietigen.


  Maak melding

 26. Lees en huiver:

  Suriname heeft zich deze week van haar stem onthouden tijdens een algemene vergadering van de Verenigde Naties. Er werd gestemd over een nieuwe paragraaf in de resolutie over de veroordeling van standrechtelijke executies. Die paragraaf ging over het expliciet strafbaar stellen van standrechtelijke moorden op grond van seksuele geaardheid of genderidentiteit.


  Maak melding

 27. Meneer Venitiaan bedankt,ik hoop dat deze ezels zullen denken aan de toekomst.
  Dat onze economie nu bloeit betekent dat we ook moeten sparen voor de toekomst en niet alleen maar sinterklaas spelen.Zoals u zegt kan het weleens minder worden en daar moeten de komende regeringen rekening mee houden.Laat geen schulden achter voor onze nakomelingen.


  Maak melding

 28. mijn beste vriend vene de inwoners van het land hebben nooit gemerkt tijdens jou laatste 10 jaar als pres dat er groei te merken was, integendeel grondroof, roof op OW etc etc en nog steeds zou die druppel die emmer van jou nog net niet hebben bereikt.


  Maak melding

 29. @Henk Molenaar, dit is de zoveelste bewijs dat de huidige regering alle internationale en nationale wetten inclusief mensenrechten aan haar laars lapt. Natuurlijk gaan ze die verdragen nooit tekenen. Dat zet de deur open voor herziening amnestie. Maar goed, Bouta vertoont duikgedrag en de eerste barsten zijn ook zichtbaar in de Mega Poeder Combinatie. Zou mij niets verbazen als deze coalitie uit elkaar valt. Hopelijk staan andere partijen klaar om het bestuur van het land over te nemen icl. herziening van de amnestieregeling. Bouta moet gewoon boeten voor z’n daden.


  Maak melding

 30. vene boto boro keba,ai vetie voe lab na boto maar a latie keba .het roer is over genomen door paars en paars gaat dat geld laten rollen op een verantwoorde manier …een manier waar het gehele volk profijt van gaat hebben .

  wij kunnen niet achter blijven wij moeten vooruit .vene is ouderwets hij denkt nin het verleden en daar zitten wij niet op te wachten …vooruit kijken en vooruit denken .voor die redimusus wordt er voor ze gedacht dat doen die ollanders .die redimusus waren blij toen die vvder wanders het lied afweten …in su gaat alles door hoorrrrrrrrr er is geen enkel belemering wij zijn democraten nen waarachtige democraten.in elk geval gaan wij onafhankelijkheid dag vieren met de resterende genodigden …je ziet wij zijn een vredelievende volk en een vredelievende president .bouterse niet perfect dat is niemand ik vooroordeel niemand ik kijk wat goed is voor mijn land en paars levert goed werk en volk merkt het .vene kan wel roepen dat hij goed werk heeft gelevert maar daar hebben wij al die jaren niets van gemerkt .na so so ka oeng bing ka .dan heb ik liever dat er wordt ge investeert dan dat er geld wordt op gepot .bouta bouwenn die wegen bouwenn aan die grote projecten laat vene zien hoe er wordt ge regeert.
  ding redimusu e kaka na so so theorie ding leg uit wij voeren het praktijk uit en dat telt .

  bouta gogogo


  Maak melding

 31. GEPENSIONEERDEN VERHEUGD OVER VERHOGING.
  (21/11/2012-Bron dwt)

  PARAMARIBO – Zeventienduizend oud-ambtenaren krijgen eind december een verhoging van hun pensioen. Ambtenaren die voor 1 januari 2008 met pensioen zijn gegaan, krijgen een verhoging van 46 procent. Degenen die na 1 januari 2008 de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, krijgen 22 procent meer op hun pensioen.

  Ik ga nu een portie eten kopen en da mi o bai wan biri.

  We hebben eindelijk die verhoging gekregen, roept een gepensioneerde vrouw blij uit. “We hebben er hard voor gewerkt”.
  Gelukkig dat onze R. VENE. veel geld heeft achtergelaten in de Staatskas, anders hadden wij geen enkele verhoging gekregen.


  Maak melding

 32. hihihihihihhihi…vene joe ka keba warta au vara joe mie boi ..pengel bing gie alesie nanga batjauw ma vene no e gie notie dat mik a ka .somo had de touwtjes in handen en vene moest volgen tot hij vier zetels over had .het was een vernederende afgang voor vene .


  Maak melding

 33. Radjkoemar Rajaram
  Dat waren inderdaad goeie erfenissen.
  Als je nu kijkt dat die salaris verhogingen nu toch uitgevoerd worden bij de militairen en gepensioneerden,dan zeg ik het waren goede plannen die nu navolging krijgen van deze regering.
  Als je kijkt hoeveel de benzine is gestegen onder deze regering dan zeg ik netals pero bouta gogogo to hel.


  Maak melding

 34. Meneer Venetiaan bedankt,.u bent een simpel, eenvoudig en een eerlijke man.
  Dank zij u :

  1. Is het leger niet meer in het centrum van de macht.

  2. Is er blijvende vrede in de onnodige burgeroorlog van Bouterse

  3. Is de Surinaamse valuta al jaren stabiel.

  4. Is de Surinaamse economie booming

  5. Is de democratie terug in Suriname

  6. Is er geen avondklok meer in Suriname

  7. Is er geen samenscholingsverbod meer.

  8. Is er weer persvrijheid in Suriname.

  9. Is er van alles weer te koop in Suriname.

  10. Zijn er (bijna) weer dijken gebouwd te Coronie en Commewijne.

  11. Is de brug versneld afbetaald onder betere voorwaarden dan de wurgcontract van Wijdenbosch.


  Maak melding

 35. Het verschil in economisch inzicht tussen het paarse beleid van Bouterse en dat van Venetiaan ligt in de bestedingsdrang. De NDP geeft liever geld uit dat nog niet is verdient of waarvan het onduidelijk is dat deze verdient kan worden, zonder rekening te houden met monetaire gevolgen. Venetiaan daarentegen tracht zoveel als mogelijk de Comptabiliteitswet en de Financiele verhoudingswet na te leven. De effecten hiervan zijn pas na enkele jaren merkbaar,maar het volk voelt dat nog niet in de portemenee. Waarvoor kiest men? De doorsnee kiezer gaat liever mee met de Paarse ideologie van ongebreidelde bestedingsdrang, maar houdt verder geen rekening met inflatoire effecten die hard aankomen.


  Maak melding

 36. Geachte zeer geleerde en zeer onkundige ex president Venetiaan. Als u het zo goed had gedaan in Suriname zou uw regering niet weggestemd worden bij de gehouden verkiezingen.Laten we eerlijk wezen? U hebt er een puinhoop van gemaakt en de bevolking is uw beleid moe geworden.De mensen snakken nar verandering en verademing. U moet helaas met de start tussen de benen het politiek veld verlaten.Het doet pijn maar u bent een grote mislukking voor Suriname geweest.


  Maak melding

 37. Met Venetiaan nog aan het roer was suriname nog steeds mijlen achter op de nieuwe ontwikkelingen en globalisatie in de wereld. Die man kwam maar niet vooruit met zijn regeerteam. Venetiaaan draagt nogsteeds dezelfde bril van de jaren zeventig hoe verwacht men dat deze van ouds uit symbolische president enige vooruitgang kon brengen in het land.
  In een wereld van globalisatie moet je risico’s nemen.
  Als Brazilie als het armste land en monetair zwakke schakel indertijd geen financiele risico’s had genomen waren zij vandaag de dag geen wereldmacht geworden.
  Bij Vene ging het alleen maar om de begroting stabiel te houden terwijl het land verder niet tot ontwikkeling kwam.Nederland laat geld toch ook circuleren. Het Front heeft vele valkuilen voor deze regering bedacht maar de NDP en zijn team zijn voortreffelijk georganiseerd en het zijn geen amateurs.
  Zij kunnen valkuilen op hun pad en bermbommen op hun weg goed incalculeren en voorspellen.


  Maak melding

 38. De Hollanders hebben ons een toepasselijk spreekwoord nagelaten, al draagt de aap een mooie ring, hij is en blijft een lelijk ding”! Wang japjapi e tang wang japjapi! Na fu soso yu stuka wiskundu. Venetiaan, een haatdragend mens.


  Maak melding

 39. Vene
  Radjkoemar Rajaram
  Dat waren inderdaad goeie erfenissen.
  Als je nu kijkt dat die salaris verhogingen nu toch uitgevoerd worden bij de militairen en gepensioneerden,dan zeg ik het waren goede plannen die nu navolging krijgen van deze regering.
  Als je kijkt hoeveel de benzine is gestegen onder deze regering dan zeg ik netals pero bouta gogogo to hel.

  Waar ter wereld is die bezine prijs niet gestegen onder invloed van de wereldrecessie en is de brandstof gratus. Wil jij potverdorie een beetje redelijk blijven?


  Maak melding

 40. Blijf maar bekritiseren Vene, typisch Surinaams mentaliteit die nooit een ander gunt, Had je zeker de eeuwige zittende president van Su willen worden, had je het volk beter moeten inlichten. Nu zit het front van binnen op tevreten, de kans had je om de corruptie te vermijden dat nog steeds gaande is. Volks vertegenwoordigers zitten niet de belangen van het volk en het land te behartigen, maar hun eigenbelang.Dieven bijmekaar!!!!


  Maak melding

 41. Het gelul en stom gebrul van de FRONTERS hier heeft geen effect op 7000 km afstand van europa tot z-amerika. Paramaribo zit nu te feesten terwijl de abangies van het front nederland geen heil zien in hun toekomst dan hun frustraties afreageren op de vorderingen in Suriname. Ook het geblaft zonder tanden van de zg protestcomitees onder de zielige poot E. Hoost heeft geen effect.


  Maak melding

 42. Tijdens de machswisseling in 2010 loog Bouterse over de inhoud van de schatkist die hij aantrof. Met een a4 vodje demonstreerde Bouterse in Ocer dat de schatkist leeg zou zijn. Hij verzuimde wel dit vodje te verdedigen in DNA. Hiermee wilde Bouterse bewijzen dat het Venetiaan beleid niet deugde. Maar Wonnie Boeddoe bewees het tegendeel. Er waren genoeg monetaire reserves aanwezig en de economie was stabiel.


  Maak melding

 43. Deze Vene heeft bijna 75 miljoen euro gekregen uit de ontwikkelingspot voor armoedebestrijding.

  Wat is er met het geld gebeurd? welke armoede is precies bestreden? zijn de movina’s er beter van geworden in vene zijn 10 jaar? Hoeveel woningen heeft heeft deze vene voor de movina’s gkunnen bouwen met het geld?

  Volgens deze man die Presidentje wilde spelen ging het toen economisch goed in Suriname en waar verwees deze minkukel naar; de vele autowasstraatjes, barbequetentjes en chinese supermarkten.

  Misschien dat Vene de zwakzinnigen hier op waterkant.net ook moet vertellen hoeveel batalingsbalanssteun en ontwikkelingsgelden hij in de 10 jaar tijd mocht opstrijken vanuit Nederland.

  De huidige regering heeft totnutoe niets gekregen alles wat ze totnutoe hebben bereikt is op eigen kracht. Dat kan Vene NOOIT zeggen, deze ontwikkelingsjunkie bestierde het land zoals ze dat in de 60’er jaren al deden met behulp van hulpgelden van buiten.

  Alles wat hij dus hier verteld is pure opschepperij, in zijn 10 jaar heeft hij niets en nogmaals niets zelf voor elkaar kunnen krijgen.

  Hij zal daarom ook de geschiedenisboeken in gaan als de slechtste President ooit, op Shankar na natuurlijk.


  Maak melding

 44. Domme plato, dat je niet weet wat het verschil is tussen Monetaire reserve en geld in kas verbaasd me niet.

  Jullie ezels zouden heropgevoed moeten worden en met boeken afgeranseld moeten worden.


  Maak melding

 45. venetiaan is een man die geen eenheid kan brengen in het land .venetiaan is jaloers en daarom gaat hij bij de komende verkiezingen zijn laatste vier zetels reduceren naar drie of hij blijft op die vier zetels steken .
  venetiaan heeft zijn best gedaan maar vene heeft veel steken laten vallen en dat wil deze man nog steeds niet begrijpen .aan een president met tien schone vingers
  heb je niets als hij geen daad kracht heeft .
  vene heeft in werkelijkheid alles op de real gezet om de economie aan de praat te krijgen ….maar de huidige regering is er verder mee gegaan toch!!!!ere wie ere toe komt .het is te hopen dat paars er geen potje van maakt .wel ben ik blij dat er wordt ge investeert in
  de infrastructuur van het land b.v de huizen bouw wegen bouw en bruggen bouw .je kan niet blijven oppotten .de man van de centrale bank hoefdraad krijgt van mij alle lof . die man wordt dik betaalt maar hij is net zo goed als telting nu wijlen die toen door vene werd benoemd tot bank president .deze twee heren kon je ceht niet vergelijken met die goedsgalk die onder bosje bank president was .wel ben ik blij met die twee bruggen die bosje heeft gebouwd ma njang mekie .die goedschalk moesten hebben op gepakt in amerika en berechten .
  vene is nu uit ge speelt hij moet niet blijven eer aan zich toe te trekken terwijl de huidige regering meer presteert dat zichtbaar is .had vene krachtig opgetreden was hij weer president van suriname zonder twijfel .de naam somo lonnie is verbonden met de onder gang van vene front .nu is vene bezig met na praten wat geen zoden aan de dijk zet .


  Maak melding

 46. Deze man moet van het politieke toneel verdwijnen.
  Hij heeft ook de leeftijd ervoor.Deze soort mensen zijn funest voor het land.Hij moest het Surinaamse volk moeten smeden tot een geheel maar dat heeft hij nagelaten.Hij had de Surined hun geboorte recht terug moeten geven.Voor hem dansten de leeghoofden hier.Wat heeft hij gedaan dan te dansen naar de pijpen van zijn meesters.Alle projecten dat waarvoor een klein beetje hersenen nodig was werd uit besteed aan witten.


  Maak melding

 47. Of heeft Vene louter voor de kat z’n snor daar voor maar liefst 15 jaren gezeten? Mag hij voor die forstelijke vergoeding potverdorie ook wat gepresteerd hebben. Het is geen gunst!


  Maak melding

 48. Beste Afu Sensie, je vertoont afwijkend gedrag. Waarschijnlijk een zenuwinzinking. Tijd voor je valium pilletje.

  OOK VOOR HELDER NADENKEN GA JE NAAR JE APOTHEEK


  Maak melding

 49. Dhr. Venetiaan heeft het prima gedaan de afgelopen.
  Deze President heeft Suriname letterlijk en figuurlijk uit het dictatoriale moeras getrokken.

  Maar ja, dit kun je niet aan die ‘on-gecertificeerde Hollandse paarse ezels’ wijsmaken.
  Want als je het tijdstip van sommige reacties bekijkt, zeg maar, die van bijvoorbeeld afu snesie, dan heeft hij of nachtmerries van de diaspora, of hij zit, hoog en droog, vier hoog ergens in groot-frissestein, Bijlmer.

  Idem dito patsjakker paraman.
  Paraman is de koning te rijk, want baas heeft de old soldiers eindelijk na dertig lange jaren geregeld:

  -na 11 jaar achterstand van de militairen weggewerkt door de aanpassing van bijzondere toelagen. De bedragen waren SRD 80 voor manschappen, SRD 90 voor onderofficieren en SRD 100 voor officieren per maand. ”
  -Vanaf eind van de maand ontvangen de manschappen SRD 550, onderofficieren SRD 750 en officieren SRD 950 per maand erbij als bijzondere toelage.
  -Naast de positieverbetering van de militairen met terugwerkende kracht januari 2011, vindt er renovatie plaats van verschillende detachementen, en waar nodig worden nieuwe gebouwen opgezet.
  -nationaal leger start eigen officiers opleiding mbv het Braziliaans leger.
  – aanvang gemaakt met de gefaseerde uitvoering van de verbetering van de luchtwaardigheid luchtmacht.
  -NL burgemeesters e.d. worden niet meer met escorte door Parbo gereden, ze blijven thuis

  Bovenstaande opsomming gejat van forumlid pocahontas.

  De rest zal ik jullie besparen te belachelijk voor woorden.
  Daarnaast is dit gewoon een ordinaire brakamang catfight.
  Brakamang ei njang brakamang.

  Jullie bekijken het maar, stelletje sukkels!


  Maak melding

 50. De discussie tussen de voor en tegenstaanders van Venetiaan laait hoog op. Sommigen beweren dat Venetiaan niets heeft gedaan en andere beweren het tegenovergestelde. Maar niemand vraag zich af wat de regering Bouterse heeft gedaan? Feit is dat gelden die de regering Venetiaan geresveerd had voor vitale civieltechnische werken recentelijk door de regering Bouterse zijn weggemaakt voor onduidelijke doeleinden. Wat valt daarvan te zeggen?
  Dit fenomeen deed zich ook voor bij het aantreden van de regering Wijdenbosch in 1996. Toen trof men een goed gevulde staatskas. Deze werd geplunderd door Wijdenbosch en Goedschalk allemaal soldaten van het paarse legioen. En toch nog beweren dat Venetiaan niets heeft gedaan?


  Maak melding

 51. @Plato

  Wat alias B. de afgelopen dertig jaar heeft gedaan is een ‘volks-geheim’; Hangmat ——> Brokobaka, coke, in gezelschap van zijn matie Johnny W.


  Maak melding

 52. @paraman,…meneer soldaat kreeg achterstand militair toelage, dus soso bigi mofo ,..bouta diesie , bouta datie,….ai baja,..wiens brood men eet wiens woord men spreekt,..dit noemt met kortzichtigheid met een vleugje idiootaa,.


  Maak melding

 53. Deze zelfde man……met zijn die mensen gedonder …brulde +/- twee jaar geleden…toen deze regering ons vertelde wat hun streven zou zijn tijdens deze regeer periode……….zijn eigen woorden ….( van deze mensen)..DAN Mi Wan Sje Pe Unu Ogo Vini Na Moni……en nu na (+/-) twee jaar komt hij vertellen…de regering heeft maar wil niet geven.(DUS STAAK) weer a kondre edi.

  Dus Vtje kom niet met ons verstand spelen.!! NPS begint nu duidelijk weer edi te worden.


  Maak melding

 54. aah…het is prima dat Oom Vene laat zien hoe goed hij het wel achterliet. Jammer..Net te laat maar beter te laat dan nooit..

  Het is nu zaak dat de jeugdigen die wat opleiding hebben genoten en onder andere het internet kunnen gebruiken om na te gaan of zijn informatie toetsbaar klopt.

  Het moet duidelijk zijn: na 2 jaren heeft reizende Idool van Su nada gepresteerd dan alleen maar grootpraats en luchtkastelen aan het volk verkopen.

  Ik heb genoeg van gladpraters,djaffers, en borrelpraters die hier achter hun Idool aanlopen.

  Vooral die pseudo-intellectuelen die zg in Taskforces zitten die hun eigen ambitie compenseren nl ooit zelf de lakens te kunnen uitdelen.

  En verdomde jammer dat de Surinaamse ezel zich al 2 keer aan dezelfde steen stoot.

  Ik vrees dat een 3e keer komt als de Surinaamse jeugd niet kritischer naar zijn eigen toekomst kijkt.


  Maak melding

 55. Het is toch jammer dat Vene nog steeds zijn verlies bij de laatste verkiezingen nog niet heeft verwerkt. Meneer Ronald ga toch lekker met pensioen en draag de macht van NPS over aan de jonge NPS kader. In de oppositie banken gelden twee grote zonden: 1. De winnaars nirt gunnen om vanuit hun overtuiging te regeren. Wat Vene nu doet is uit jaloezie en 2. Oppositie is ook meewerken aan beleid dat het land vooruit brengt en niet alles tegenwerken.
  Kortom, laat de huidige machthebbers hun eigen beleid uitvoeren. Richt je op je eigen achterban, ga op pad om de NPS- jongeren terug te halen. In 2015 zijn er weer verkiezingen, en als je kandidaat bent komen de jongeren niet terug naar NPS.


  Maak melding

 56. @Revali,..volgens mij woon op pluto of mars,.want je loop kilometers achter de feiten. Wist je niet dat de heer Venetiaan geen leider meer is van de NPS? Wist je niet dat hij kandidaat meer is voor de presidentschap voor 2015? Wat meneer Venetiaan heeft gedaan moeten we waardering voor hebben, want ook hij is een zoon van Suriname. Ook hij heeft een bijdrage geleverd aan de opbouw van Suriname. Dus ik vind dat jongeren en pubers hier zoals paraman, pero, en jij best een beetje respect mogen tonen voor de ouderen onder ons.


  Maak melding

 57. nee vene kan geen president worden daar geloof ik niet in
  die kans krijgt hij niet meer …niet dat ik hem als mens niet mag nee verre daarvan …hij was ook mijn president maar ik vindt hij moet plaats maken voor vers geheugen .geheugen van deze tijd ….oeng wan vers ie sabie tog.
  ik heb respek voor vene maar vene moet het rustig aan gaan doen hij moet plaats maken voor jongeren .te kauw njang a moesoe gie assie passie .vene kent mij niet maar pero kent vene …tien schone vingers neem ik niet in de mond geen enkele surinaamse politicus heeft schone vingers dat is theorie .zoals die redimusus in hun eigen theorie geloven .vene zegt dat dankzij hem economie draait .sorry hoor vene u hebt gevaalt in bepaalde opzichten …vene als jij goed bezig was ,was
  je weer herkozen dus no tak lauw. het zijn de fronters die erin gaan geloven ijdele hoop .
  nu is het de beurt aan paars om te laten zien wat ze waard zijn en ze zijn goud waard…mooi toch !!!
  pero is een echte democraat, pero houdt ook van vene hij is surinamer hij heeft zijn deel geleverd wat betreft de economie …. maar anderen leveren ook hun deel en ze doen het goed . ik ben tevreden het volk is tevreden …daar gaat het om.ik heb het eerder al gezegd en ik zeg het nog een keer ..de naam lonnie en somo zijn verbonden met de ondergang van papa vene .
  vene wens ik veel kracht en gezondheid toe .die man heeft zijn kwaliteiten maar niet genoeg om somo lonnie en olland in toom te houden …de juiste man is voorlopig bouterse.


  Maak melding

 58. @pero,..nee ,,haha ,.Vene zei niet dankzij mij,..hij zei dankzij de vorige regering.Venetiaan maakte daar een onder deel van.Ik vind het terecht dat hij dat zegt, maar Bouterse gaf ook in 2010 publiekelijk bekend, dat de vorige regering het niet slecht gedaan had.
  Venetiaan is ook maar mens zoals wij, maar hij heeft gedaan wat hij kon in de hol van de leeuwen.


  Maak melding

 59. @Vrijdag 23 november 2012 om 09:02 uur, door Afu Sensie

  Je maakt je druk om de 75 miljoen die Veni uit de ontwikkelingspot heeft gekregen en uit heeft gegeven voor allerlei projecten in SME.

  Maar what about de 91 miljoen die DDB EXTRA moest hebben voor zijn persoonlijke uitgaven?? Daar maak je je blijkbaar niet druk om!! HEEL VREEMD. !!!


  Maak melding

 60. ai suri patriot hoor ie punt …je hebt gelijk vene is ook maar een mens .ik heb dan ook diepe respect voor deze grote surinamer …ik heb diepe respect voor vene herhaal ik .maar zoals je al zei hij is ook maar een mens .die man heeft suriname uit het slop gehaald .wij waren diep gezonken dat mag duidelijk zijn …daarom bid ik de almachtige dat de huidige regering zijn haar beste beentjes voor zetten om er geen puinhoop van maken ..en ik vindt dat ze het voorlopig goed doen .maar alle lof voor vene .hij was ook mijn president ik was vroeger front heb ik meer malen laten blijken .niet voor niets zeg ik dat vooral somo voor de ondergang van vene heeft gezorgd. niemand kan met de vinger wijzen naar vene als het om corruptie gaat maar toch zeg ik …als je de baas bent van jou ministers moet je ze op het matje kunnen roepen als ze hebben gevaalt maar vene was niet aanwezig om zijn ministers te corrigeren en daarom zeg ik dat hij mede verantwoordelijk is van hun daden .joe na ede mang .bouterse neemt ze onder handen ere wie ere toe komt bij pero .bouterse doet zijn best dat is duidelijk en mensen proberen die man te dwars bomen en dat steekt mij het is ook hun land ..wij moeten vooruit kijken .die fucking ollanders willen stoken en je hebt van die fronters die helpen stoken maar bik geloof in bouterse dat hij ze zal over winnen.
  suri patriot je zegt het zelf……vene is ook maar een mens …zo is bouterse ook maar een mens .allemaal maken wij fouten .ik gun deze man een kans en vele surinamers met mij .hij is de man voor suriname op dit moment .wat mij echt kwaad maakt zijn die ollanders die denken dat ze het nog voor het zeggen nhebben terwijl zij de grootste massa moordenaars en verkrachters zijn .vandag de dag willen ze jou komen uitleggen wat mensen rechten zijn!!! de slager keurt zijn eigen vlees no dja!!!in olland .


  Maak melding

 61. @pero,…ok ok maar stel,.luister goed,.maar stel,dat Bouterse geen van zijn beloftes voor 2015 waar kan maken. Suriname bankroet is. Wat ga je dan doen??? Weer op NDP stemmen met de hoop dat ze het opnieuw proberen?
  Vergeet niet dat Bouterse tussen 1980 tot 1987 en van 1987-1991 (NDP Wijdenbosch) ook al de macht was in Suriname.


  Maak melding

 62. nee suri patriot bouterse heeft nooit de kans gehad te regeren .dit is de eerste keer dat hij werkelijk gaat regeren .bouterse is bezig zijn belofte waar te maken en bij mij geen twijfel mogelijk dat hij de komende verkiezing verliest .mensen willen houden aan die 18000 woningen maar dat is podium taal …belangrijkste is dat er huizen worden gebouwd en dat ziet het surinaamse volk .overal in het land worden huizen gebouwd ..er was toch stagnatie maar het komt goed .ik maak mij niet druk als het om 2015 gaat ..die doel stellingen van 2015 worden niet allemaal gehaald, maar het volk ziet wat er gebeurt .je kan niet iedereen aan je binden geldt zowel voor vene als bouterse .aanhangers komen en gaan .bouterse werkt het volk zal beslissen in 2015 voor die tijd is er veel gerealiseerd .


  Maak melding

 63. @ pero

  niets gaat hem lukken vanwege gebrek aan kennis de corruptelingen die hem omringen.Al zijn energie moet bout aanwenden om zijn likkers in het gedrang te houden.Maar stel dat hij toch enkele van zijn dingen kan realiseren dan nog gaat hem verweten worden dat hij dit en dat heeft neergezet op de lijken van zoveel mensen.Want zo is het ook El Vene vergaan.De theorie van het witte doek.Het doek was spier wit maar had een klein zwart vlekje.Als men naar het doek keek,keek men naar de zwarte vlek en zag niet dat hele in feite wit is.El Vene zijn hele team heeft het meer dan goed gedaan,alleen een minister had steeds neiging om uit de pas te lopen.

  Cobie.


  Maak melding

 64. time will tell de tijd zal het leren mie mang .nog maals het volk heeft hem gekozen dus hoop ik dat het goed gaat…en voorlopig aagt het goed na loko e lolo doro zonder rem .ai tik vaart .


  Maak melding

 65. Pero, ik copy/paste even wat je geschreven hebt:

  “nee suri patriot bouterse heeft nooit de kans gehad te regeren .dit is de eerste keer dat hij werkelijk gaat regeren .bouterse is bezig zijn belofte waar te maken en bij mij geen twijfel mogelijk dat hij de komende verkiezing verliest.”

  Uit wat je geschreven hebt blijkt dat jij niet weet waar je over praat en zelf niet eens kunt verwoorden wat je eigenlijk zeggen wilt.

  Bouterse is al de voorgaande keren ook de leider van de regeringen onder zijn signatuur geweest, Bosje en de andere personen die met zijn goedkeuring president waren zijn gewoon marionetten geweest (zelfs Shankar moest het veld ruimen toen hij dat wilde), de werkelijke macht lag bij Bouterse. Verder zeg je dat je er zeker van bent dat Bouterse de komende verkiezingen VERLIEST, terwijl uit alles wat je verder zegt blijkt dat je er zeker van bent dat hij de komende verkiezingen weer zal WINNEN. Als je voortaan iets wilt verkondigen op Waterkant, wil je dat dan doen wanneer je niet onder invloed van een of ander spul (waar Bouterse alles van afweet) verkeert?


  Maak melding

 66. @@@@@ henkes eigenlijk reageer ik niet op forum leden maar waar staat dat ik heb gezegd dat bouterse de verkiezingen van 2015 verliest ….uit alles wat ik naar voren heb gebracht laat duidelijk zien dat bouterse de verkiezingen weer gaat winnen …mocht het zijn dat ik heb gezegd dat bouterse gaat verliezen berust dat op een mis verstand .
  maar ik kan mij niet voor stellen dat mijn president gaat verliezen voor die bergen die hij in korte tijd heeft verzet .
  a datiem bing wang takie tang boeng neks no fout .
  pero


  Maak melding

 67. Als Vene het zo goed gedaan had, had hij nu veel en veel meer zetels…maar…een president die niet een zijn politieke partij groter kan maken????? integendeel…
  Is dat niet genoeg bewijs van slecht bestuur???? laten we eerlijk zijn en de feiten onder ogen zien…


  Maak melding

 68. @vivi

  HET VOLK HEEFT NIET VOOR BOUTA GEKOZEN,MAAR DOOR SOMO EN BRUNSIE!!!!
  EN DE BELONINGEN DIE ZIJ ONTVANGEN HEBBEN OM VERRAAD TE PLEGEN MET HET VOLK ,DIE ZIJN DE GOUDMIJNEN ,GROTE HECTAREN AAN GROND, HET MINISTERSCHAP EN DJAKARTA.
  SOMO EN BRUNSIE HEEFT JOUW OOK VERKOCHT EN JE HEBT HET NOOIT GEMERKT,IDIOOT VIVI!!!!


  Maak melding

 69. @pero

  Natuurlijk denk jij dat je baasje de verkiezingen gaat winnen nu hij begint rond te strooien met brieven die KOGELS in zich hebben!!!
  Als je baasje 1 ding heel goed weet is het wel hoe hij de Surinamers kan manipulieren en intimideren!
  En nu hij amnestie heeft denkt hij dat Niets hem stoppen zal!!!
  Pero ,mie boi op dit moment is de ndp sekte samen met jouw aan het UITBLOEDEN!!Bedankt voor het sturen van de KOGELS in de brieven! Die hebben ervoor gezorgd dat het gehele bouta amnestie fiasco internationaal weer onder de microscoop is beland!!!
  Ps
  Heeft je baasje je geen kaartje’groeten uit nickerie’ voor je gepost?!!


  Maak melding

 70. ex president Venetiaan slikt zijn eigen braaksel weer in
  – de staatskast zou worden leeggeroofd
  – de democratie zou om zeep worden gebracht
  – isolatie van Suriname

  En de VHP praat over
  – criminaliteit die toegenomen is
  – democratie is vertrapt
  – economie gaat achteruit

  De twee frontpartijen zijn uitgegleden praten twee verschillende talen .

  Dat het beter gaat met NDP aan de macht is werkelijk frustrerend voor de fronters dat ze beide alleen maar verwarrende reactie geven

  – Venetiaan bevestigd dat het economisch goed
  gaat en VHP zegt nee

  wat een verwaring binnen het front


  Maak melding

 71. Ere wie ere toekomt: meneer Drs. Ronald en mevrouw Liesbeth Venetiaan Gran Tanyi !!!
  Onder u leiding heeft u stabiliteit gebracht en een fundering gelegd voor Suriname voor verdere ontwikkelingen. U heeft samen met anderen naar eer en geweten dit land telkenmale uit zijn misère getrokken! Het huidige kabinet plukt daar nu de vruchten van!
  De afspraken die destijds Dhr. Venetiaan heeft gemaakt met o.a. China en allerlei investeerders worden vaak pas na enkele jaren in werking gezet. Vooraf vinden er vele gesprekken met hoogwaardigheidsbekleders plaatst en worden afspraken gemaakt alvorens men tot een definitief besluit komt! Dhr. Bouterse kwam in een “gespreid bedje” terecht! Het is geen probleem dat hij voortborduurt op datgene wat zijn voorganger heeft neergezet! De keren dat het land weer in zwaar weer verkeerde, was het Dhr. Venetiaan die het land weer op de been hielp! Wat zijn voorgangers hadden afgebroken, bouwde hij meerdere malen weer op.Helaas lijdt een grote groep Surinamers en NL-Surinamers aan geheugenverlies!!Had hij alle problemen kunnen oplossen? Voor het oplossen van problemen; It takes two to tango!! Om Dhr. Venetiaan voor lafaard e.d. uit te maken, dat hij geen recht van spreken heeft en het aanspreken op zijn uiterlijke kenmerk vind ik zeer dubieus en getuigen van weinig respect! Dhr. Venetiaan kon/kan met opgeheven hoofd overal naartoe reizen en hoefde/hoeft zich geen zorgen te maken of hij welkom was/is!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.