Nieuwe snelweg heeft spin-off voor haven Paramaribo

41

PARAMARIBO 22 nov – De aan te leggen snelweg naar de luchthaven te Zanderij zal ook voordeel opleveren voor de Nieuwe Haven in Paramaribo. Dit zegt havendirecteur John Defares. Suriname’s grootste nationale rivierhaven ligt nabij het startpunt van de snelweg. Daar wordt direct op ingespeeld. Er komt onder meer een rotonde voor vrachtverkeer. “We zijn blij dat de regering eindelijk inziet dat alle wegen rondom de haven moeten worden aangepakt”, aldus Defares.

De nieuwe situatie moet dan ook een eind maken aan de chaos van het moment. Verkeer van en naar de haven moet dwars door en langs één van ‘s lands drukste verkeersaders. “We hebben de tekeningen gezien. Als het inderdaad zo wordt gebouwd als beloofd, dan zal het wel een super unieke en efficiënte oplossing zijn voor de ladingen die één maal vierentwintig uur op en af rijden”, zegt Defares tegenover de Times of Suriname.

Voor de Nieuwe Haven zou het niet beter kunnen uitpakken na prijs voor beste haven in het Caribisch gebied. “We hebben begrepen dat de regering al getekend heeft voor de uitvoering. Het is dus een mooi cadeau voor onze een en veertigste jaardag. In de afgelopen jaren zijn we constant bezig geweest, zodat we voldoen aan alle standaarden”, aldus Defares. De afhandeling nam enorm toe de afgelopen jaren. Het aantal verwerkte vrachtcontainers leunt jaarlijks al tegen de honderdduizend aan.

41 REACTIES

 1. I Believe I can Fly.
  Al moeten ze Suriname met miljarden schulden opzadelen deze crimine beesten zullen er alles aan doen om hun criminele LIJDER op die presidentiele stoel te behouden,let maar op.


  Maak melding

 2. 2 generatie surinamers zullen deze schulden moeten afbetalen. Maar goed, deze schijnheilige regering zegt wel meer dingen. Intussen is de staatskas nagenoeg leeg.
  De havendirecteur wordt blijgemaakt met een dooie mus.
  In 2015 is er geen snelweg ! En weet Bouterse dondersgoed. Hij laat kinderen ook stikken in het onderwijs. Over prioriteiten gesproken…


  Maak melding

 3. Nieuwe wegen, fly-overs. Heel mooi bedacht maar de regering kan beter voorlichting geven over nieuwe verkeersituatie’s.
  Nieuwe snelwegen leidt tot meer roekeloos rijden over de wegen.
  Sommige mensen weten niet eens hoe je een rotonde moet nemen laat staan uitvoegen.
  Ik hoop echt van harte dat alles goed gaat. Want elke verkeersslachtoffer is een te veel.


  Maak melding

 4. Venetiaan :PARAMARIBO 22 nov – Dat de economie het steeds beter doet, komt niet zozeer door uitmuntend beleid nu. Dit zegt ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS).

  Astrando: Vene geeft het in deze zelf toe. Regering Bouterse kan goed inspelen op de mogelijkheden op economisch gebied. Ondanks de lege staatskas en torenhoge schulden die het FRONT achter liet.
  Conclusie: Surinaamse staatskas zou door NDP leeggeroofd worden. De SRD munt zou devalueren. Suriname zou geboycot worden ( Totnutoe doen alleen FRONT en hun Baas Nederland dat helaas zonder succes).
  Predsident Bouterse zou 2015 niet halen maar tijdelijk president zijn. Nu popelen de aasgieren van het FRONT en de felbestrijders en saboteurs van suriname naar 2015 om weer voor de zoveelste keer teleurgesteld te raken in de overwinning van de NDP Bouterse en het surinaamse volk want er wordt samen gewerkt met het volk van suriname het land tot grotere hoogte te stuwen. Met deze stelling geeft Venetiaan onbewust toe hoe goed de NDP van Bouterse het doet. Als suriname 8 miljard euro aan inkomsten mag verwachten voorspel ik dat wij nederland in de toekomst rijst en geld zullen toesturen. Dat is meer dan de ontwikkelinghulp die na de onafhankelijk van suriname door nederland was toegezegd maar nederland zelf voor suriname bepaalde hoe het geld besteedt moest worden en producten van Albert Heyn verplicht was af te nemen.
  Bouterse toont dat hij met de erfenis toch goed kan inspelen dan anders was voorspeld door Vene en FRONT.

  Venetiaan: Het is eerder de erfenis die de Nieuw Front-regering naliet, die thans goed doet oogsten. Tot aan het eind van de huidige regeertermijn mag ruim vier en dertig miljard Surinaamse dollar (ongeveer acht miljard euro) aan inkomsten worden verwacht.

  Astrando: Is dat geen buitengewone prestatie van de NDP lezers en sympathisanten???????????????????????????????????
  Suriname op weg naar een echte zelfstandige natie verlost van aasgieren uit het FRONT national en nederlandse bemoeienis. Vene geeft zonder dat hij het beseft toe dat de NDP niet de amateurs van het FRONT national zijn maar in alle segmenten in de samenleving en produktie sectoren kan consolideren in de totale economie.

  Venetiaan: Niet niks en dat dankzij het strakke economische en financiële beleid van de vorige regering. Die had een relatief minder mooie start. “De huidige heeft een in kracht toenemende economie geërfd, terwijl haar voorganger was opgescheept met een neergaande economie.

  Astrando: Dat zeg je als je merkt dat je terrein begint te verliezen en geen raad meer weet over de stormachtige successen van de NDP regering en haar volk. Vene vergeet dat hij ook veel schulden en een lege staatskas heeft achtergelaten met zijn corrupte FRONT bende. En projecten die de NDP nu uitvoert een mogelijkheid was voor het FRONT maar nooit werkelijkheid werd dan een natte droom. De Wijdenbosch brug heeft gezorgd voor een neergaande economie(Vene vertelt niet waarom en wat de rede is van de neegetelde gelden voor de wb brug) omdat NDP zich toen niet meer met het besturen van het land belaste. Er was een goede reden voor een lege staatskas want nu rijdt Vene ook elke keer over de wb brug om te gaan hengelen.

  Venetiaan: Dankzij de kracht van de erfenis kan de huidige regeringsleider het volk beloftes voorhouden”, zegt Venetiaan. President Desiré Bouterse had het onlangs over een ‘gouden’ kerst.

  Astrando: Vene is duidelijk helemaal de weg kwijtgeraakt en in de war door de financiele en economische verworvenheden van NDP en president Bouterse. Suriname is gewoon goud geworden letterlijk en figuurlijk. A trong gotu noja, alla sma wani libie na ini.

  Venetiaan: Tegen die tijd moeten productiecontracten getekend worden met twee buitenlandse goudmijnbedrijven. Volgens Venetiaan is dit soort opstekers ook te danken aan de economische erfenis. Toch zou Bouterse voorzichtig moeten zijn. De staat van de economie nu mag niet verleiden tot buitensporig sociaal beleid. Het is leuk om mensen van alles te beloven, maar ook in de toekomst moet dit te betalen zijn. Dat gaat dan helemaal op voor de minder gunstige tijden.

  Astrando: NDP-Bouterse hebben geen advies van de pyamadrager Vene en Holland nodig. Deze regering en zijn leider zijn daadkrachtig en energiek genoeg Suriname naar het internationaal forum te dragen en op de wereldkaart gezet te worden. SRANANG MANG BONDRU KON NA WANG. SRANANG SA WINI. GADO DE WI FESI MANG.


  Maak melding

 5. Astrando.

  de fronters reageren hoor.

  Heb je het gezien.

  “i believe i can fly” en “2 generaties Surinamers gaan de schulden moeten betalen”.

  De ezel koos de jong heeft dus een glazenbol om nu al precies te weten hoeveel generaties gaat moet afbetalen.

  Koos maak je niet druk het zijn er ook 2 of meerdere generaties die van deze wegen gebruik gaan maken, alleen de zon is momenteel gratis in Suriname.


  Maak melding

 6. Heren toch,

  Eerst roepen dat de regering niks klaarmaakt en
  loze beloftes maakt en wanneer ze de beloftes willen waarmaken dan is het ook niet goed.
  Het is werkelijk ook nooit goed he?
  Net als John Defares zouden we dit met z’n allen moeten toejuichen!

  Maar ja. Het zal wel weer te maken hebben met een
  ‘kinderhand die snel is gevuld’.

  Koos de Jong,
  Jij beweert dat de staatskas leeg is??
  Dat is wel zwaar in tegenspraak met wat jouw eigen goeroe beweert.

  Assembleelid en ex-president Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) zegt dat de huidige regering ruim SRD 24 miljard aan inkomsten beschikbaar heeft in deze regeerperiode.

  Is Ronald Venetiaan nou een grote leugenaar of ben jij dat!


  Maak melding

 7. bouwen die dingen niet om kijken maar doen .
  de weg die suriname in slaat is de juiste weg denk ik .wij kunnen en mogen niet achter blijven .als het aan front lag hadden wij geen bruggen en krijgen wij ook geen goede wegen of beter gezegd vier baan wegen .
  het is geen luxe meer het is een vereiste om die nwegen te maken .het hele verkeer loopt vast als je in of uit paramaribo moet ,vooral de spits uren .
  vene heeft echt zijn best gedaan maar ik denk dat het goed is dat vene van het toneel verdwenen is .aardige man maar daar koop je niets voor .het land moet mensen hebben die niet kleinschalig denken zoals front maar grootschalig .vene was een zwakke president terwijl bouterse grootschalig denkt dat zag je ook met die bruggen .en ik vindt het prima dat de regering die koers vaart .nederland hield vene altijd bezig met kleine projecten en moet denken dat die tijd voorbij is .daarom hoop ik dat de regering voort varent te werk gaat voor land en volk .


  Maak melding

 8. Deze man Vene, weet uit arrenmoede niet meer wat hij moet zeggen als hij een journalist ziet.

  Blijkbaar weet hij nogsteeds niet wat zijn rol als President was of wat elke regering hoort te doen.


  Maak melding

 9. @Shanice, misschien kun jij ons dan uitleggen waarom de dijkprojecten in Commewijne en Coronie stilliggen. Waarom de oefentoets verdwijnt voor kinderen die het basisonderwijs volgen. Waarom er geen fatsoenlijke begin is gemaakt met het bouwen van woningen, wegen en een diepzee haven.

  Maar vooral waarom Bouterse het begrotingsdebat uit de weg gaat. Waarom geeft Bouterse geen openheid van zaken ?

  Als er voldoende geld in de kas zat hadden deze projecten gewoon doorgang gevonden. Dus is er maar één conclusie.


  Maak melding

 10. Koos,

  Eet me niet op baja.
  Het zijn niet mijn woorden maar die van jouw eigen goeroe Venetiaan.
  Ik durf het bijna niet te schrijven maar Venetiaan
  heeft ook gemeld dat tot aan het eind van deze regeerperiode de kas met ruim 8 miljard Euro gevuld zal worden.
  Maar als ik jou dus mag geloven dan zit Venetiaan alleen maar onzin te verkondigen. Foei, Venetiaan.
  Meneer venetiaan, loop aub geen leugens te verkondigen! Want mensen die hadden gedacht dat de
  staatskas leeg is krijgen nu een spontane hartverzakking.


  Maak melding

 11. Let the highway comes man,let me fly with my chevrolet car over the fifth avenue boulevard of suriname.
  Golden years of Suriname paradise of the caribean.
  Together with Brazil the kings of the west-coast south america.

  Also front orience will profit of these posibilities en progresses of the suriname nation. Let’s go man!


  Maak melding

 12. Beste Shanice, die vragen kun je beter aan Bouterse stellen. Hij is nu manager op de betreffende dossiers.

  Venetiaan heeft aangegeven dat er genoeg geld in de kas zat. (oa Eur. 6 miljoen donatie vanuit Nederland) voor Commewijne. Welke belang heeft Venetiaan om hierover te liegen ?

  Waarom ontwijkt Bouterse vragen over de begrotings discipline ? Als Vene zaken beloofd heeft en niet nakomt is daar het moment om vragen te stellen. Juist in de parlement. Dat Bouterse wegblijft komt toch vreemd over ?

  Recent heeft Bouterse nog een greep in de kas gedaan.

  – Eur. 100.000,00 voor een schilderij
  – Eur. 2.000,00 voor een computer
  – Eur. 2.500.000,00 voor beveiliging paleis

  Zelfs Ameraali wilde hiervoor geen verantwoording nemen.

  Tja op deze manier gaat het wel heel snel.

  Het is toch bij de beesten af. Maar jullie pro Bouterse aanhangers staan wel vooraan de rij om met het vingertje naar Vene te wijzen.

  Shanice, wij zitten hier een discussie te voeren over de begroting terwijl deze discussie thuis hoort in het parlement. Als de president z’n moffo daar niet wil laten zien heeft hij alle schijn tegen zich. En terecht toch.


  Maak melding

 13. Beste Shanice en Astrando

  Papier is geduldig. De stapel niet gerealiseerde plannen van deze Paarse Bende is torenhoog.

  Van een president die met een stalen gezicht op tv zegt zegt dat 15 ongewapende burgers op de vlucht zijn neergeschoten geloof ik geen woord meer.


  Maak melding

 14. Heeft Astrando zijn pillen al ingenomen? Of is hij met weekend verlof en moet zich maandag wel melden bij de afdeling geestelijke bijstand ?

  Wat een clown is deze man/vrouw

  Vuilnisman, kan deze zak ook mee?


  Maak melding

 15. Nu de paarse god bouta voor zelf verbanning heeft gekozen in nickerie om zijn misdadige gezicht niet aan de EU delegatie te laten zien hebben enkelen van zijn volgelingen,Astrando,Shanice,Sabidierie,en Legre, het op zich genomen om namens hem te praten!
  En je kan merken hoor aan die praatjes van de paarse god en zijn volgelingen dat er tussen deze twee geen verschil is.
  Ze zijn even dom,achterlijk,als baasje en leven in een soort van fantasie wereld..getuige de vele fantasie verhaaltjes.
  Whahhaaaa

  Het geld dat door Venetiaan werd achtergelaten komt de paarse bende heel goed uit!Zie een vb hiervan!

  De Surinaamse ambassadeur in Indonesië, Armina Pardi (partner van Perjajah Luhur-leider Paul Somohardjo), maakt er geen geheim van dat zij zich niet gelukkig voelt in Jakarta. Het ministerie van Buitenlandse Zaken doet er alles aan om Pardi naar haar zin te maken in Indonesië. Ten behoeve van haar is, aldus het Dagblad Suriname van maandag 30 juli 2012, een nieuwe Mercedes Benz als dienstauto aangeschaft. De zwarte Toyota Camry, waarin de vorige ambassadeurs van Suriname in Jakarta reden, wordt nu als boodschappenauto gebruikt
  De ‘bronnen’ van de krant zouden verder melden dat om Pardi zoveel mogelijk het gevoel te geven van home away from home, minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken, nu een zus van Pardi tot diplomate heeft benoemd, die ook op de ambassade in Jakarta te werk wordt gesteld
  De echtgenoot van deze zus zal worden toegevoegd aan het personeel bij de residentie van Pardi. Drie leden van de familie Pardi hebben dus werk gevonden op de ambassade van Suriname in Indonesië. Inmiddels zijn ook nog twee andere personen aan de ambassade in Jakarta toegevoegd, zodat het totaal aantal Surinaamse diplomaten op de post thans vier bedraagt, een verdubbeling van het aantal vanaf het bestaan van deze ambassade


  Maak melding

 16. “Nieuwe snelweg heeft spin-off voor haven Paramaribo”

  Die spin-off zie ik niet. Gaan door de snelweg Surinamers meer consumeren, waardoor er toename van vracht zal zijn. Daarnaast is er nauwelijks overslag. Defares profileert zich als de spin-dokter van Bouta, die zijn luchtkasteel moet verkopen.


  Maak melding

 17. Koos,

  Bouterse is op dit forum de meest besproken persoon.
  Voor sommigen is het een soort therapie om zich over
  Bouterse te kunnen uiten. Niks mis mee.
  Maar voor mij heeft Bouterse geen toegevoegde waarde
  om mij over hem uit te weiden.
  Voor mij is Bouterse een veroordeelde voor handel in drugs en een vermeende moordenaar.
  Dat hij straf verdient staat als een paal boven water.
  Maar aangezien ik niet degene ben die daar voor kan zorgen is Bouterse voor mij louter een bijkomstigheid.

  Voor mij is de grote (letterlijk en figuurlijk) man
  achter het economisch succes de heer Hoefdraad.
  Hij werkt weliswaar achter de schermen en hij treedt niet graag op de voorgrond maar hij is o zo belangrijk
  voor de stabiliteit van de economie van Suriname.

  Uiteraard zijn er faktoren die bij dragen aan het succes. (de stabiliteit die gecreëerd is door Venetiaan en de gunstige prijs voor onze grondstoffen)
  maar economische groei gaat echt niet vanzelf.
  Daar moet je wat voor in je mars hebben.
  En die kwaliteiten bezit Hoefdraad absoluut.
  Natuurlijk gebeuren binnen de politiek dingen waardoor ik mijn wenkbrauwen moet fronzen maar dat heb ik ook in Nederland met de politiek.
  Niet dat ik die gebeurtenissen goed probeer te praten maar sommige dingen kun je nou eenmaal niet uitbannen.

  De vooruitzichten voor Suriname zijn zeer gunstig en
  misschien komt het omdat ik van nature een positief ingesteld inborst heb maar ik ben ervan overtuigd dat
  Suriname uiteindelijk een bloeiende economie zal worden met of zonder Bouterse.


  Maak melding

 18. Weer een loze belofte, die nergens op slaat.

  Zoiets als: ‘als je op me stemt, dan krijg je een laptop’.
  De laatste versie van Apple, compleet met alle toeters & belletjes.
  -Geeft niet als je geen Internetverbinding hebt op Adjuma Kondre.
  -Geeft niet als je het abonnement van telezuur niet kan betalen.
  Maar…………stem op mij en ik maak je blij………

  Hoe dom moet je niet zijn om dit sujet nog serieus te nemen.

  Begin Paramaribo en omgeving in orde te maken.
  Begin met de invoering van wegenbelasting om je wegen te onderhouden.


  Maak melding

 19. De paarse volgelingen denken dat wanneer ze vandaag in bed liggen en morgen wakker zullen worden dan zal the highway er staan!!
  Ze geloven net als hun baasje STERK in TOVERFORMULA!!

  Whahahaaaaaaa…..


  Maak melding

 20. @shanice

  Een land draait nooit goed zolang een moordenaar voor het zeggen heeft,notabene een moordenaar als bouta!!!
  Kijk Suriname zal een vergadering organiseren en hij mag er niet bij zijn !!!!
  Heb je de’onschuldige’ bouta horen protesteren hier tegen, heeft hij zijn bek ooit open gedaan en gezegd ‘als ik niet erbij kan zijn dan gaat de vergadering niet meer door!’.
  Nee dat gaat hij niet doen ,laat de wereld even erbuiten ,hij weet dondersgoed dat hij meer gezichtsverlies zal lijden zowel nationaal als internationaal.
  Daarom is hij /gaat hij zijn toevlucht zoeken in nickerie en zogenaamd gaat hij srefidensi daar vieren!!
  Hij weeet heel goed waarom hij liever kan verdwijnen tijdens deze vergadering.
  Hij komt niet terug zolang de vergadering gaande zal zijn .
  Schande, in je eigen land bepaald de gast of bouta de moordenaar erbij moet zijn of niet!
  En bouta die vlucht als een hond met de staart tussen de benen naar nickerie!

  Als je echt van je land houdt dan wil je zeker wel weten wie het land allemaal regeren zal,je gaat toch niet bewust voor een moordenaar kiezen?!
  Maar je hebt geen stemrecht nog,God zijt dankbaar hiervoor!
  Praat maar liever wanneer je wat ouder en wijziger bent geworden ,okay!!


  Maak melding

 21. Ik hou niet van deze regering en deze president, maar zoals Bouterse dat elke dag op de t.v. verkondigt, hoeft dat ook niet. Ik hou echter wel van Suriname en als er door deze regering ontwikkeling komt in Suriname zal ik de eerste zijn die gaat juichen. De mensen in Commewijne, Coronie en Carolina hebben ook staan juichen toen ze hoorden dat er dijken en een brug kwamen om hun bestaan veilig te stellen en hun leven te vergemakkelijken, nu staan ze er beteuterd bij, want het gaat aan zekerheid grensende waarschijnlijkheid niet door (Brampie ‘chop a moni’ zou Akon zeggen en de paarse aanhang ‘doesn’t care’. http://www.youtube.com/watch?v=dHbHcGMvOsw). Ik zal dus, door schade en schande wijs geworden, nog even wachten met juichen, wanneer de snelweg er werkelijk staat is er genoeg tijd om te juichen.


  Maak melding

 22. e boi front nanga ding redimusu tja ding boi!!!!!!
  so so kaka ding mang etakie .als je naar de verhalen van deze lelekoes moet luisteren komt dat land geen stap vooruit ….we zouden geen bruggen en wegen hebben .
  wel zouden wij blijven ploeteren met kleine projecten die niets op leveren …dank zij die bruggen is er economische bloei in commewijne en die brug naar coronie .ja het zijn de parade paartjes van paars en er staan nog meer op stapel ..die vier baans weg komt er daar gaan deze zelfde redimusus op rijden als zij naar suriname komen …of gaan ze zeggen ik ga niet op die vier baan weg rijden hihihihihi daarom zeg ik toch ….ding redimusus na so so poorlai had ede leg uit achter die pc kunnen ze goed verder na so so bla bla bla bla so so intellectueel e leg uit .opo baka neks!!!!


  Maak melding

 23. Zal die snelweg ook net als die andere NDP bouwwerk zijn? die brug over de surname rivier: zinkend en zonder asfalt. Ik zie het al 2015 hurry for the elections project moet opgeleverd worden, suriname failliet, en snelweg zonder asfalt en licht opgelevert. dan zal zullen de ndpers schreeuwen wat een goddelijke visie bouta heeft


  Maak melding

 24. Als ik Defares begrijp,komt de highway van de rivier haven en gaat naar de luchthaven.Prima infrastructuur.Maar de haast van zie ik niet in.Als het door de chinezen gedaan moet worden,dan kan er even goed gewacht worden tot er Sur.werkers zijn.Anders zou het zijn als de highway naar een nieuwe Chineze stad,bijv.waar het ziekenhuis komt,zou leiden.Kunnen de chino naar harte lust importeren.En in het ziekenhuis op Lelydorp kunnen ze ook acupunctuur met de chino’s introduceren.

  Cobie.


  Maak melding

 25. “Nieuwe snelweg heeft spin-off voor haven Paramaribo”

  Ja mensen, en wat hebben de front ezels hier op te zeggen, niets en nogmaals niets integendeel zitten ze met hun diarree en poep bek een hoop stront te ventileren.

  Niet geweens het is jullie vergeven dit hadden jullie nooit verwacht, dit hadden jullie nooit gehoopt, dit hadden jullie niet graag gezien. Wat jullie wel hadden verwacht, gehoopt en graag gezien is dat Suriname achteruit zou gaan, geen ontwikkeling, dezelfde broko parnasie die vene had achtergelaten zou jullie goed doen. Dan hadden jullie je vanuit Nederland je lekker superieur kunnen voelen, dozen en geld sturen naar je familie doet jullie ego goed, nou dat is allemaal afgelopen, dit is de nieuwe realiteit en ik weet het, het moeilijk wennen die verandering.

  Maken jullie je borst maar nat want terwijl het steeds beter gaat met Suriname zal het slechter gaan in Nederland, de volgende ronde bezuiniging komt eraan. En de meeste zitten als ratten in de val, naar Suriname kunnen ze niet gaan dus rest hun waterkant.net, dat is het dichtsbij ze ooit bij Suriname zullen komen.


  Maak melding

 26. Wow, het moge duidelijk zijn dat de fronters in deze discussie in zwaar overtal zijn. een post tegen de huidige regering heeft + zoveel likes….elke vorm van steun naar de huidige regering heeft – zoveel. Het land moet vooruit, zeggen jullie allemaal, deze en gene regering doet het niet goed, zeggen jullie allemaal maar deze discussies waar jullie elkaar de virtuele kop inslaan omdat elkaars opvattingen niet gedeeld worden is gewoon een afspiegeling van oppositie en coalitie nu. Jullie en de regering zijn te druk elkaar af te kraken waardoor dit land nooit vooruit gaat. dan kunnen jullie weer naar elkaar wijzen en zeggen…zie je zie je…triest!


  Maak melding

 27. Automobilisten weten nog geen eens hoe ze rotonde moeten benaderen. Heb zelf meegemaakt toen ik daar op vakantie was, hoe een automobilist (marron) rechtdoor reed over de middenberm rechtdoor.Echt boi mi ne lee echt echte torie. Dus maak het niet te moeilijk voor die automobilisten me high tech fly-overs enzzz.
  Deng mang no gwenta san drape.


  Maak melding

 28. Meredith

  De fronters zijn allemaal stuk voor stuk gefrustreerde steuntrekkers dus is het niet verbazingwekkend dat ze hier in de meerderheid zijn. De vraag is hebben ze wat te vertellen, behalve hun asociale, onbeschofte en achterlijk gedrag ventileren.

  Ze kunnen helaas niet anders, het zijn ook maar gewone fronters.


  Maak melding

 29. over welke spin-off heb je het..

  die hay-way brengt geen ontwikkeling,want hoeveel paranen zijn bereidt hun handen uit hun mouwen te steken..

  een djoeka doet nog zijn best ookal steelt/rooft hij,maar maar paramang,zijn oer lui..

  die maripas awaras popés groeien niet het hele jaar door..


  Maak melding

 30. waneer gaat de redactie de criminele schrijvers uit zicht halen zoals zij dat verwoorden

  zie opmerking

  Reacties met scheldwoorden en/of beledigingen worden verwijderd
  Constant typen of overmatig gebruik van hoofdletters is niet toegestaan
  Bij herhaald overtreden van de regels wordt u op de zwarte lijst geplaatst en komen reacties niet meer door


  Maak melding

 31. Het is schering en inslag met scheldwoorden beledigingen
  valse beschuldigingen op deze site dan reageren zinloos maakt .
  De gasten die de President niet lusten moeten een echte verwrongen , mentale en of gefrustreerde geest hebben
  om constant zulk rommel te schrijven .

  besteed tocht de tijd zinnig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.