dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBouterse wil voor kerst akkoord goudwinning

Bouterse wil voor kerst akkoord goudwinning

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 nov – nog voor eind van het jaar moet een overeenkomst zijn bereikt met de goudmaatschappijen Iamgold en Newmont. Dit zegt president Desi Bouterse. Het liefst heeft hij de overeenkomsten over grootschalige goudwinning nog voor kerst getekend en al. De onderhandelingen van de afgelopen maanden hebben vruchten afgeworpen. In beide gevallen wordt in elk geval het maximaal haalbare verwacht.

Wat Iamgold betreft, zal een ietwat andere afspraak worden gemaakt dan tijdens de vorige regering. Met meer voordeel heet het dan. “We vinden dat meer gehaald kan worden, we maken niemand een verwijt. Ik kan zeggen dat het geen vijf procent zal zijn”, zei Bouterse tijdens een bijeenkomst met oudere burgers. De vijf procent aan aandelen in de mijnactiviteiten is onder de vorige regering bereikt in een tijd van crisis. De goudindustrie lag internationaal op zijn achterste. De huidige regeerders willen vijf procent hooguit als minimum.

Tijdens de regering Venetiaan is als oppositie flink uitgehaald naarmate de goudprijs omhoog ging. Bouterse belooft een veel betere overeenkomst met beide maatschapijen. De focus voor Suriname is behalve op geld ook op werkgelegenheid. Newmont belooft honderden banen als het goud mag winnen in het ertsrijke Nassaugebied, in het oostelijk deel van Suriname. Iamgold wil zijn operaties in het zuiden uitbreiden, wat ook meer werkgelegeid moet opleveren.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

58 REACTIES
 1. We zijn twee jaren verder en er is nog steeds geen overeenkomst met Iamgold, al die grootspraak op de podium blijken nu politieke propaganda praatjes te zijn.
  zelf de ouderen ontkomen niet aan de beloftes, leugens en bedrog van D.Bouterse.
  Als Bouterse een vent was dan had hij Iamgold het land uitgestuurd of die oude overeenkomst stopgezet.
  Bouterse is een Tori man .


  Maak melding
 2. Hoe gematigd zijn deze uitspraken. ooit beloofde men 10talen procenten. Nu is er sprake van enig realisme. 5% is het minimum.

  Newmont en IAM gold hebben laten zien wie de baas is.


  Maak melding
 3. Dat zeg ik dus beide regeringen waren dom.
  5% is echte te weinig het is ons land als ze hier geld willen winnen dan mag dat echter het belang van Suriname zou minimaal 15% moeten zijn, En men moet niet alleen praten over werkgelegenheid men zou moeten praten over werkgelegenheid en opleiding het uiteindelijke doel zou moeten zijn binnen 10 jaar is de goudwinning volledig in handen van Suriname en zijn eigen bevolking pas dan geef je de economie een echte impuls.
  Om een voorbeeld te geven De Nederlandse staat is voor 50% aandeelhouder van de Gaswinning in Nederland, en niet voor 5%, Onze regering moet eens ophouden met het land in de uitverkoop doen.


  Maak melding
 4. hij beloofd de oudjes in febr 2013 een verrassing (hogere aov) en nu weer diezelfde oudjes een mooi verhaal op de mouw spelden. Hij heeft blijkbaar wat goed te maken tegenover deze mensen, omdat die wel historisch besef hebben en weten wat er in de 80er jaren is gebeurd, in tegenstelling tot de jeugd die hij met mooie praatjes en leugens op heeft laten stemmen. Hopelijk zijn deze oudjes verstandiger en laten ze die schoft maar in lullen.


  Maak melding
 5. Nu heeft die criminele president zijn braaksel m.b.t. het onderhandelings-falen van de regering Venetiaan moeten inslikken.

  Eerst vanaf de berm gillen dat die 5% gelijk stond aan ’s lands uitverkoop. Nu hij beseft dat er gegeven de toenmalige goudprijs niet meer uit te halen was, KAN hij niemand ook meer de schuld geven.

  Een verontschuldiging aan Venetiaan is op z’n plaats, maar deze crimineel kennende, zal dat er zeker niet van komen.

  Fadeh, dit was het dan qua behaald resultaat in het doejaar 🙂 Kerstcontract met Newmont en Iamgold.


  Maak melding
 6. Déjà senti, déjà visité, déjà vécu!

  Ik doe heel erg mijn best, ik zweer het, echt waar, om niet sceptisch te zijn maar het lukt maar niet.

  Een jaar geleden 9nov 2011, zelfde boodschap;
  https://www.waterkant.net/suriname/2011/11/09/suriname-wil-ruim-aandeel-in-goudwinning-surgold/

  En de jaren daarvoor heeft de vorige Regering het ook geprobeerd;
  https://www.waterkant.net/suriname/2009/12/12/contract-grootschalige-goudwinning-suriname-klaar/comment-page-1/#comments

  https://www.waterkant.net/suriname/2010/02/11/suriname-heeft-contract-voor-goudwinning-gereed/

  Het enige leuke is de reacties van de toen nog goede ‘discussianten’!

  En ook nog stiekum terugkrabbelen, dat 5% het minimum is.

  I rest my case.


  Maak melding
 7. Nog meer Christmas presents!

  Beste,

  landverraders, redi-moesoes, slaven v/d witte.
  Vanaf ‘binnenkort’ kunnen jullie aanspraak maken op een PSA’tje.
  Das nou een bijzondere status voor ‘Personen van Surinaamse Afkomst’. bron:gfc.

  Jippieeeeeeeeeeeee…

  Maar…., je mag niet stemmen, helaas pindakaas.


  Maak melding
 8. Bouta heeft alleen maar een grote mond en rekent zich rijk. Als Newmont en Iamgold zich terugtrekken staat hij met lege handen. Niemand die zich daar druk om maakt, maar zo kan het dus ook aflopen. Deze regering is gefixeert op goud en olie. Ik zeg er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden zonder dat het land schade oploopt.
  Het ontbreekt aan lef bij dit kabinet.


  Maak melding
 9. 5 procent is inderdaad veels te weinig. De goudprijzen zijn enorm gestegen, Suriname moet proberen het onderste uit de kan te halen en met de gunstigste maatschappij in zee gaan.

  Al het goud verdwijnt naar het buitenland en Suriname zit straks met overstromingen omdat er geen geld is om dijken te bouwen. Terwijl er voor miljarden aan goud is gewonnen in het binnenland. Dit vind ik zeer slecht en dom van welke regering er ook zit.

  Laat je land niet leeggeroofd worden maar bescherm het. Als je het niet voor jezelf wil doen doe het dan voor je kinderen.


  Maak melding
 10. ik bekijk het van een ander kant;;als de president het voor elkaar kan krijgen om meer dan 5% voor su kan halen,dan zou dat beter dan de vorige regering zijn die al met 5%tevreden was.
  ik bedoel dit;;jij kan niet een bedrijf,instelling,of een ander land laten bepalen dat wat zij uit jou bodem halen er ook over beslissen hoeveel procent jij krijgt.
  En als die 5% procent tijdens een crisis behaald werd geeft aan dat er heel wat fouten door de vorige regering gemaakt werd,het geeft ook aan dat die inkomsten niet in het land besteed werden,wat is dan door al die jaren met die 5% gebeurd,,bereken maar 15x 5%=75%,,met die inkomsten zou er in su als het in su gebruikt zou worden,een betere economische toestand aanwezig zijn,maar dat blijkt in realiteit niet zo te zijn.


  Maak melding
 11. waarom zo pessimistisch joh?
  Bouta zit op de stoel en niet jullie die zo pessimistisch denken. het si toch een begin dat hij nu zegt dat 5% niet kan. maar nee jullie willen meteen rennen alvorens te gaan kruipen en lopen. Wat zijn dat nou ondankbare uitlatingen. Ipv.dat jullie dan wie dan ook op de stoel zit de power geven en meedenkend zijn, zijn jullie top in het afkraken van bouta. Als jullie het beter geweten had waarom zijn jullie niet voor de presidentschap gegaan. Weet jij wie de garnalen zijn. Jaa.. de genen die de baas afkraken. het mag duidelijk zijn dat wij met ons alleen het goede wil moeten steunen en niet afkraken. Als het voor ons niet meer gewenst is dan is het simpel om bij de volgende verkiezingen niet meer op hem te stemmen.. toch of niet?
  Maar dan nu op deze manier te gaan blazen, dan vraag ik me af van waarmee zijn jullie mee bezig.

  Onthoud dat niemand perfect is, de perfecte zal ook nooit zijn, maar wel mensen die stinkend hun best doen om doelen te laten slagen.

  Je zou ook kunnen zeggen van heeyy Bouta je bent goed bezig. check meteen of je die minimum niet tot 50% kan omtoveren, aangezien een soort gelijke onderneming in het buitenland ook een hoge percentage aandeel heeft. Zo een idee is niet slecht. Je kunt altijd een ander beleid tegen het licht aanhouden en afvragen en vergelijken welke mogelijkheden haalbaar zijn.

  heey check meteen of de contracten niet tijdgebonden moeten zijn aangezien ons eigen kinderen die later intellectuelen zullen zijn, ons eigen staats goud winning bedrijf zullen managen. Dus niet dat wanneer de tijd aankomt dat wij aan de beurt zijn om te gaan winnen alle goud op is en dat wij met het gevoel zit een van waw alles is leeg geplunderd.

  het is nooit slecht om overzeese beleid tegen elkaar te zetten opdat wij van onze fouten moeten/kunnen leren. Fouten in de zin van contracten die wij in het verleden hebben gesloten en geen profijt van hebben genoten.
  Een alcoa die gebruik maakt van ons bauxiet en ebs die dan zoveel moet betalen voor energie. Jullie weten zelf wat de minpunten zijn in het verleden.

  mensen wees positief en weet dat elke regering die dr zit de verlengde zal zijn van de vorige.. dus ga aub geen lukrake dingen hier opsommen en mensen gaan kwetsen. Dit allemaal ten bate/gunste van ons Suriname en de toekomst voor ons kinderen.

  A kaba… oe tang boeng..ow ja…discipline en criminaliteit, daar moet vette werk aan gedaan worden.
  Oe spang anoe alla sma da jo sie tak oen sranang ow draai lik wang windola.. hahah.. de moto whe stree go morofara is op zijn plek..voor welk regering dan ook..
  zet voort guys…


  Maak melding
 12. Geweldige onderhandelingstactiek. Nu wachten Newmont en IAM gold zeker tot na de passen van 2013 en beloven dan Goud voor januari 2015. Jammer genoeg ben ik pessimistisch omdat er elke maand meer beloften in rook op gaan.

  Lees de mijnbouw wet en zie dat Newmont alle termijnen al overschreden heeft voor de exploratiefase. Waar zijn de ander gelukzoekers die met te weinig funding goudconcessies proberen te exploreren.

  De vertragingstactiek ligt niet alleen aan Newmont maar voor het belangrijkste deel aan het gewicht van de onderhandelaars van Suriname.
  Newmont was onder de vorige regering bijna gereed. Hoe kan het dat men nu al weer 2,5 jaar verder is en er nog steeds geen deal is dat enigszins/substantieel beter is dan het oude deal ondanks de nu VEEL hogere goudprijzen (plus 300%).
  Heel simpel Newmont kan wachten op voor haar goede omstandigheden. Elke % minder afdrachten is een aantal procenten meer winst. Het bijschrijven van wat financieringskosten over de exploratie is niet zo spannend.

  Voor iedereen die denkt dat 10 tallen procenten afdracht of deelname wereldwijd de norm zijn. U mag verder dromen. Indien er dat soort percentage’s afgedragen worden voor mijnrechten etc. dan heeft het land zelf ook stevig geïnvesteerd in exploratie en infrastructuur.
  Suriname kan niet investeren, zelfs niet in een spade waarmee ze massief goud zouden kunnen opgraven. Zelfs bij een return on investment van 100% / jaar kan Suriname niet investeren omdat alle geld OP is en niemand meer leent (zie de dijken soap).


  Maak melding
 13. Koos de Jong

  Bouta heeft alleen maar een grote mond en rekent zich rijk. Als Newmont en Iamgold zich terugtrekken staat hij met lege handen. Niemand die zich daar druk om maakt, maar zo kan het dus ook aflopen. Deze regering is gefixeert op goud en olie. Ik zeg er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden zonder dat het land schade oploopt.
  Het ontbreekt aan lef bij dit kabinet.
  die left heb jij daarom zit je in europa. dus ik vind dat jullie daar aan de noordzee liever allemaal je grote bek dicht houden n niet lullen over suriname. na die unu e pina no .. mek we lul steeds over sranan. het gaat nergens in de wereld goed.


  Maak melding
 14. Eey DADA,..tjek deze!!!

  sluit die deal af voor 6,5 % en zeg tegen het volk dat ivm daling het gebleven is op 5%!!

  en dan???

  nou DADA…zo heb jij geen gezichtsverlies bij Hr.Vene!

  da wat moet ik doen met die 1,5% extra??

  🙂 😉

  Nee nee nee pasew,….zo ben ik niet,…ik ben GOUDEERLIJK 🙂


  Maak melding
 15. @neetje

  Dus omdat hij op die stoel zit mag men geen kritiek leveren??
  Ik bedoel kijk nou zelf wat Baas B zegt.
  Dan vind ik het redelijk dat men kritiek levert.
  En die 50% moet al van begin af aan een voorwaarde zijn inclusief opleiding.

  Want duidelijk is wel dat de doelstelling op dit moment is hoe snel kan de top van Suriname zijn zakken vullen zodat zijn of haar Kinderen dan wel kleinkinderen er goed voor zitten.


  Maak melding
 16. In mijn eerdere (gedelete) reactie gaf ik aan, waarom ik zo pessimistisch ben?

  Exact een jaar geleden 9 nov 2011, dezelfde belofte van alias bouta. Zie ‘gerelateerde berichtjes’.

  Helaas heeft de overijverige wkn stagiaire mijn berichtje gedelete.
  Zie je hoe belangrijk het is, om uit te leggen waarom je negatief bent.
  De paarsen snappen het nu eenmaal niet zo snel, dus….


  Maak melding
 17. @sra, ken je geschiedenis en weet waarover je het hebt. Vertel mij nou maar welke Surinamer zo’n groot bedrijf kan opzetten en waar zij met dat geld zouden komen.

  =Zonder het buitenland kan Suriname niet zomaar op hoger niveau komen.

  =Weet je waarom de vorige regering over is gegaan op 5%??

  =Bouterse heeft veel geschreeuwd, maar zal grote fouten maken. Hij had geroepen dat de vorige regering het land verkoopt, wat doet hij nu??? SALE////


  Maak melding
 18. Ook jij zal op den deur alleen staan.
  Alleen de geschiedenis van deze leugenaar spreekt boekdelen.
  Blij maar hopen alleen, terwijl jullie met open ogen worden bedonderd.
  Bouterse is nu al bezig met zijn verkiezing campagne zelf ouderen ontkomen niet aan zijn leugens en bedrog.
  Beste redactie veek succes.


  Maak melding
 19. Iedereen met onderhandeling techniek ervaring ( zonder Uzi) weet dat je vanuit zwakte onderhandelt als je tijdlimiet aangeeft om een resultaat te bereiken.

  Iamgold en Newmont lachen zich de ballen uit hun broek met een dergelijke deadline. Weer een paar procent eraf. Zij gaan nu lekker achterover zitten.

  Weer een teken van onvermogen van deze president zonder enige opleiding, kennis van zaken en respect.


  Maak melding
 20. @sra
  Jij schrijft:”wat is dan door al die jaren met die 5% gebeurd,,bereken maar 15x 5%=75%,,met die inkomsten zou er in su ….. enz.enz.enz.

  sra REKENEN KAN JE OOK NIET!
  VOLGENS JOUW BEREKENING ZOU SURINAME NA 20 JAAR –
  20 X 5% = 100% HEBBEN VERLOREN.
  WAT VOOR EEN ONZIN IS DAT?
  WAAR HEB JE LEREN REKENEN?
  LAGERE SCHOOL CLEVIA???
  Man,man,man,man,man ….Dat is héééél dom hoor!
  HET BLIJFT 5%!

  Als ik 15 jaar lang van euro100,- verdiend heb en je daaruit elk jaar euro5,- betaal.
  Dan heb ik 15 x euro100,- = euro1500,- verdiend –
  En aan jou 15 x euro5,- = euro75,- betaald.
  Dus dat blijft over de 15 jaar (75/1500) x 100% = 5%.


  WANNEER GA JIJ BTW EEN LEZING HOUDEN?WAAR? 😉 😉
  IK KOM NIET MEER KIJKEN HOOR!IK WEET AL GENOEG!
  JE KAN HET NIET;REKENEN OOK NIET!!! OEF!


  Maak melding
 21. @koos de jong..

  Na die joe lesi no K, mek joe e pina..

  Want if joe e pina , da na joe e soeking srefi.
  mensen dichtbij de noordzee menen het ook, omdat ooktoe na ding kondre.

  Nergens gaat het in de wereld goed? tjonge zorg maar voor dat het met jou zelf goed gaat..als er ook een bek aan je kop vast zit zal het je ook niet lukken. (egoïst)


  Maak melding
 22. Is dit de DiDiBrie die voor een betere deal zou gaan?
  Is dit de DiDiBrie die voor minstens 50% ging of meer?
  Hoe duft DiDiBrie 5% in de mond te nemen?Wat minimaal 5%?En waar zijn de investeerders die stonden te springen om in Su zakan te komen doen met DiDiBrie?Er zijn tot nu toe geen nieuwe goud investeerder gekomen dan de 2 Newmon en Iamgold,waarmee het Front had gedealed
  Durft deze DiDiBrie 1 multinational opte donderen als DiDiBrie niet krijgt wat hij zou willen?
  Wat moeten de vermoeide oudjes(afgelopen zondag vanwege het lange wachten op de bus)met dit verhaal ze krijgen in de winkel toch minder voor meer geld.
  Wanneer krijgen mensen met een beperking een behoorlijke uitkering in Su?Waar met aan het hoofd van dat land Su DiDiBrie die iedereen maar dan ook iedereen van alles en nog wat had beloofd.
  Er wordt zoveel verdient aan al dat goud in Su,wanneer gebeurt er iets tastbaar voor het volk van Su.Wat het volk ziet en hoort is alleen maar hoeveel die nep jood van een A(braak)hams boeft/steelt/wegsluist enz.enz.
  Deze neppe jood heeft zichzelf al goed voorzien voor de kerst.Het zou niet meer voorkomen dat(hard) werkende mensen niet meer maanden op hun loon zouden moeten wachten,welnu met al dat verkoop van het goud heeft het personeel van dak en thuislozen nog niet ontvangen vandaag is 6 nov 2012.Ma Vene no bing boeng,maar werkenden hadden niet zo’n koppijn aan ’t einde van de mnd.
  Echte grotere hoogte zoals DiDiBrie en Co had beloofd voor de verkiezingen op 25 mei 2010.A hoogte mooi ba.Zo hoog dat niemand van het arme volk die armlengte heeft om erbij te komen.Ding e K.K. a kies ding dommies mooi.DiDiBrie heeft ze mooi beet.Oeng gowtoe no kang go na multinational en a volk e pina was de taal van DiDiBrie en Co.San e psa now?Hahahaaiii.
  Odi baja odiiii.
  Glenny.


  Maak melding
 23. De vraag is hoeveel de Surinaamse regering gaat betalen voor een aandelenuitbreiding en hoeveel procent van de aandelen willen zij. Lees van bepaalde reageerders dat zij willen dat de overheid 50% van de aandelen moet hebben, hebben jullie misschien enig idee hoe de Surinaamse overheid dat zou kunnen financieren, spreken dan wel om 100miljoenen usd.


  Maak melding
 24. Wedden dat alles wat daarboven komt in de zakken verdwijnen van zeer rijk geworden ndp en parasiten. De aanhangers? Die zijn te beklagen. Ieja krijsten een paar arme ndp drommels. We Kaka


  Maak melding
 25. eerst was het 50% deal..

  naarmate de tijd strijkt,wordt het steeds minder..

  waar blijft het verhaal van het nationaliseren van de goud mijn i-am-gold..voor de verkiezing..

  alweer de zoveelste leugen en het volk droomt verder..

  over al die grote projecten is al genoeg gezegd en geschreven..

  het wachten is op de indringers op zanderij die dringen voor het investeren..


  Maak melding
 26. strede strede wie no sa frede bouta na wie fesie mang .herie libie te na dede bouta na wie fesie mang .
  die strijd is lang en het werpt al twee jaar zijn vruchten af …bouterse straalt de man uit die wij willen …hij mag dan omstreden zijn voor redimusus olland front .. daar wint bouta geen stemmen .wij kijken vooruit en het vooruit kijken betekent voorspoed voor het surinaamse volk .

  vene heeft zijn best gedaan met die vijf procent maar bouta gaat voor meer …hij is de hoop van suriname .
  mensen willen steeds in het verleden graven maar pero kijkt vooruit .ik zie van alles dat wordt gezegt maar ik denk aan een ding ..mijn land gaat het maken en olland gaat verstelt kijken ..ze kijken al verstelt maar er staan nog grotere verrassingen te wachten .

  die grote projecten die komen er aan ,wat nu wordt uitgevoerd zijn kleine projecten ding bigie wang da baka oeng hoor blo ..obama kon alles wat hij had beloofd ook niet in vier jaar laatstaan bouterse in twee jaar …het volk weet dat hij werkt ook de oudjes.
  mijn moeder en de surinaamse oudjes voelen en weten dat dat ze erbij horen sinds bouterse aan de macht is gekomen ..ze krijgen geen kruimels meer als toen vene het voor het zeggen had .al die oudjes hebben er recht op het is geen gunst …weer een verhoging moet kunnen .

  die redimusus moeten kijken wat olland voor ze in peto heeft ..in leveren dus en ze gaan ook inleveren ze hebben geen keus .buigen of barsten ..die trein van mijn president stopt niet er is geen eid halte ..en dat is het verschil met die redimusus die achter die pc zitten en zich afvragen hoe ze die dag gaan door brengen met die ollandse bezuinigingen …mie pero takie mie e wachtie oeng na boxel mie e pran na casaba ma oeng no habie notie oeng na so so boto heb ik al een paar keer geroepen .er is heel veel werk in su sommige marrons en voto negre e waka foeroe en dat geeft suriname een slechte naam .sommige redimusus zeiden dat er geen werk is …maar al zou er geen werk zijn is het dan regel dat je mensen mag gaan beroven met ernstige gevolgen voor het slachtoffer!!!
  oem sjing foe tak datie .

  in amerika houden velen van romney en velen van obama ,,,je ziet je kan niet iedereen aan je binden en zo zie ik het met bouta ..je kan niet iedereen aan je binden maar het belangrijkste is dat het volk achter je staat a no so.

  bouta kraktie wij gaan er voor in 2015

  bouta krakt


  Maak melding
 27. Alle landen in de wereld wenden hun natuurlijke hulpbronnen aan om welvaart en welzijn van hun bevolking te verhogen. In de wereld zijn er voorbeelden genoeg waar de machthebbers van een land de opbrengst van de natuurlijke rijkdommen misbruikt om haar eigen volk te onderdrukken.
  Inderdaad, je begrijpt al waar ik naar toe wil! Is het wel vertrouwd dat SU op dit moment van haar geschiedenis haar ‘god given richdom’ op zo’n grote schaal voor zo ontzettend veel geld gaat weggeven aan multinationals?? Antwoord: nee, helemaal fout!
  Waarom: de huidige generatie heeft land en ‘god given richdom’ in bruikleen van de volgende generaties.


  Maak melding
 28. Medusa
  Joe na poor lai,jij hebt geen werk en jij ben lui.
  ik had beter van jou verwacht,praten over anderen terwijl jij ,ray,gmap en nog een paar op deze forum de grootste redimusus zijn en maar blijven kletsen over su en regering,wat een slijm ballen zijn julie ,en dan doen jullie je zo slim overkomen.blijven jullie maar 8000km over Su praten en als jullie in Su zijn hebben julie een kleine smoel.jullie pienaren als honden in olland,een hond heeft het beter dan julie,,,,en maar klagen over su,,praat over jullie olland en niet over Su ,land veraders.


  Maak melding
 29. @faja
  Geen werk???Jij wel????
  HAHAHAHAHAGHEGHEGHEGHEHAHAHAWHUAWHUAWHUAWHUAAAAA!
  Obama heeft het weer geflikt,de hele nacht opgebleven;ik ga nu een paar uurtjes slapen en jij mag verder lullen!


  Maak melding
 30. Ja,ga maar slapen,waar jij woont is koud en donker,waar ik woon en werk is het lekker warm en heet suriname.
  Medusa de olland deskundige die zich met Su wil bemoeien om die koloniaal manier van denken in Su wil blijven handhaven,,,ga toch iets anders doen,gek.


  Maak melding
 31. Wat vreemd dat Koos de Jong Fer E faja pasew Henk Molenaar nu tegelijk uit de veren zijn!Horen jullie bijelkaar? 😉 😉 😉 😉
  anna_z was ook vaak tegelijk met haar maties op het forum!Als zij er niet was, waren haar maties er ook niet!VREEMD!! 😉 😉 😉 😉


  Maak melding
 32. Oeng liebie baas mek a doe sang a wang doe, jullie kunnen toch niets doen, praten en commentaar leveren en zeiken tot weet ik veel, deng mang dja e laf oenoe faw dong, oenoe ne bepaal, ini Sranang we bepaal sang we doe, dja wo dweng, dja aw psa, baas na oenoe fesi mangggggggggggggggggggggggggg.


  Maak melding
 33. bouterse is toch goed bezig denk ik als het om de goud prijs gaat .natuurlijk moet je niet alles klakkeloos aan nemen maar het gaat toch blijken als het meer dan vijf procent is .de goud prijs is op dit moment hoog en het kan alle kanten op .


  Maak melding
 34. Akkoord met de Pres DD Bouterse, omdat er geld nodig is om sociale voorzieningen v/d burgers te garanderen en ook om ontwikkelingen te brengen in dit land, maar het allerbelangrijkste is dat toen de contract getekend was, was het prijs van goud ongeveer 400 USD zoveel en nu kost het ongeveer 1600 USD zoveel, dus 4 maal duurder en daarom denk ik dat het ook 4 x 5% = 20% of meer kan worden, maar wat er ook komt is welkom geheten, omdat de Pres DDB zijn uiterste best doet om zijn volk belangen te behartigen.
  Het kan niet zo zijn dat ondanks dat SU goud heeft nog en arme land is, terwijl de Multinational/Buitenlandse bedrijven steeds rijker en rijker ervan worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES