Suriname wil ruim aandeel in goudwinning Surgold

10

PARAMARIBO, 9 nov – Suriname wil zo ruim mogelijk deelnemen in Surgold, de joint venture tussen Suralco en Newmont. Dit zegt voorzitter Harold Ramdhanie van de onderhandelingscommissie. De eerder overeengekomen vijftien procent is nu richtlijn. Als het even kan, moet het meer worden.

De vijftien procent was al onder de vorige regering afgesproken. Dat geldt nu als minimum. Ramdhanie ziet mogelijkheden voor verruiming tijdens de onderhandelingen. Als het van president Desiré Bouterse afhangt, duren die niet al te lang meer. Het staatshoofd wil tegen kerst al een concept indienen bij het parlement. De bedoeling is dat ook particulieren aandelen kopen. De commissie heeft al kunnen bereiken dat Suriname de energie gaat leveren voor het mijnwerk.

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Waarom niet inzetten voor elk 1/3 deel ipv 15%
  dit steldt toch niets voor ingeval er eventuele zwaarwegende besluiten moeten worden genomen delf je altijd het onderspit.


  Maak melding

 2. Surgold?

  Suriname betaald nu voor energie aan de moeder van Suralco (ALCOA) een hoop geld.
  Hoe moet ik het zien dat Suriname de energie voor het mijnen van Goud aan Surgold gaat leveren? Ben ik iets vergeten of mis ik een stukje planning?

  Voor Kerst willen we stukken ondertekenen en wanneer gaan we dan energie opwekken? Wie kan mij hier meer info over verschaffen? Ik wil blij zijn voor ons land maar met halve informatie kan ik echt niets.


  Maak melding

 3. Wie gedacht had dat een gesprek tussen president Desire Bouterse en Ronny Brunswijk twee weken geleden de spanning binnen de goudordening had weggewerkt, heeft zich vergist.

  Afgelopen maandag was er een coalitietop en daarbij mocht Gerold Dompig van de Commissie Ordening Goudsector een presentatie geven aan de partijbonzen. Op het moment dat Dompig met zijn verhaal begon, stond Brunswijk op en verliet hij de ruimte.

  Nadat Dompig klaar was met zijn uitleg, nam de Abop-topman weer plaats in de vergaderzaal. Bronnen binnen de Abop melden, dat Brunswijk niet van plan is de goudordening te ondersteunen zolang Dompig het voor het zeggen heeft.

  Een maand geleden voerden beide heren een mediaoorlog omdat de jongere broer van Brunswijk, Leo, door Dompig en de Grassalco geweigerd was toegang te hebben tot de goudaders in het Maripastongebied. Hiervan deed Dompig tijdens een persconferentie al uitgebreid verslag………..duidelijk kan men zien wie en wie er belang en baat bij hebben………lon en des, de oliedomme aanhangers die deze ontwikkelingen verdienen en zelfs slachtoffers zullen worden, zullen op een gegeven moment geen van beiden meer geloven en zelfs dwars door alles gewoon doorgaan met hun zoektocht naar gtoud. En o wee als er weer doden vallen. Dan verwordt het als vele afrikaanse landen.

  Binnen het Korps Politie Suriname (KPS) leeft het plan om meer traangas en pepperspray aan te schaffen. Er is momenteel niet voldoende in voorraad laat GFC Nieuws zich vertellen.

  Met het beschikbaar stellen van deze middelen aan de manschappen kan het vuurwapengeweld worden tegengegaan. Ook de bekende wapenstokken moeten worden aangeschaft…………..er komen nog meer van dergelijke uitspattingen onder de aanhangers van deze regering, want wie anders worden en zijn het slachtoffer geworden, de oliedomme aanhangers. Dus straks zullen ze bij een volgende uitspatting als insecten worden bespoten door de politie, ze verdienen het.hahahahahahahahahahahahahaha


  Maak melding

 4. Wat kost een aandeel??? Kan iemand mij vertellen??

  Wie weet dat het wat gaat opleveren. Hoop dat ik mijn geld niet kwijt raak!! Niet geschoten is altijd mis. Hopelijk met schieten, dat het ook niet mis is.


  Maak melding

 5. volgens ddb was er altijd sprake van meer dan 50 % opbrengsten..

  waarom wordt het nu minder..

  wanneer is er besloten dat werkelijk newmont dé investeerder wordt,er is nog nooit openbaar gemaakt dat newmont de enige maatschappij goud gaat ontginnen uit sme,altijd is het volk voor gehouden,dat er meerdere maatschappijen zijn..


  Maak melding

 6. We wachten nog steeds op de details van de vreselijk goede deals die DDB heeft afgsloten.

  of zijn ze soms toch niet zo mooi als DDB beloofde?? Is hij soms bang om de resultaten te tonen? Het zou toch zo geweldig worden? We zouden toch allemaal rijk worden?

  Denk dat hij het nu ff te druk heeft met zijn eigen consessies die via Grassalco geregeld zijn!


  Maak melding

 7. #3
  Niet zo moeilijk,
  Suralco wekt de energie op;
  Verkoopt alle niet zelf verbuikte electa aan de staat en zet het op het net.
  De staat op haar beurt levert/ verkoopt het aan de nieuwe NV.
  Positief denken helpt bij het vinden van antwoorden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.