Concert en CD presentatie Ronald Snijders

3

Ronald Snijders, volgens velen de meest swingende fluitist van Nederland, brengt een bijzondere 20 cd box uit met niet eerder uitgebracht eigen materiaal over de afgelopen vier decennia. Voor de CD presentatie en een bruisend live concert met verschillende muzikale gasten op zondag 11 november 2012(van 15:00u – 17:00u) koos hij MC Theater.

Ronald Snijders, geboren in Suriname in 1951, heeft zijn muzikale carrière op geheel eigen wijze vormgegeven. De zeer uiteenlopende muziekstijlen die hij beoefent, hebben geresulteerd in een rootsvolle eigen stijl, waarin funk, jazz, klassieke, pop en wereldmuziek vaak als in een caleidoscoop met elkaar zijn verweven. Met zijn band die in verschillende bezettingen vanaf midden jaren zeventig bestaat, speelde hij eerder al op festivalpodia als North Sea Jazz festival, Dunya en de Music Meeting. Hij gaf concerten met band of als solist in Zuid Afrika en West Afrika, de VS, Zuid Amerika, Latijns Amerika en uiteraard in Europa.

De bekende musicus Chick Corea schreef midden jaren zeventig: “A brilliant flutist and excellent composer”. De inmiddels koninklijk onderscheiden musicus is ook musicoloog en schrijver. Hij combineerde de kawinamuziek van jonge Surinamers uit de Bijlmer met funk, jazz en maakte een geheel eigen vorm van Surinaamse jazz met ijzersterke composities als Saramaka en Prika. Verder werkte hij diverse keren samen met het Surinam Music ensemble, zoals laatst met Bennie Mauphin ( ex-Miles/ex- Herbie Hancock) op North Sea Jazz festival.

Bij de cd presentatie zijn collega musici betrokken als Ferial Karamat Ali, Robby Alberga, Walther Muringen, Randy Winterdal. Het wordt een onvergetelijke middag met bijzonder veel creatieve muziek van topniveau!

EDIT: De presentatie datum van de nieuwe cd box van Ronald Snijders is uitgesteld. Zodra een nieuwe datum bekend is zal Ronald Snijders dit bekend maken.

3 REACTIES

 1. @ MEDUSA
  Je naam doet vermoeden dat je satanist bent. Wat een respectloze reactie zeg!
  Ik heb wel eens een concert van Frans bijgewoond. Dat zou je ook moeten doen, misschien kan dat de harmonie in je zieke ziel herstellen.
  en dat je een nickname gebruikt ipv je eigen naam geeft al aan dat je je wel moet schamen voor je mening, anders durf je toch wel op persoonlijke titel een standpunt in te nemen?


  Maak melding

 2. @Erik Blijd
  Een satanist in levende lijfe,ja!Vooral indien het er op aankomt bij ontmoetingen met zeikstralers zo als jij!
  Ik mag toch zeggen wat ik wil;doe jij dat maar ook i.p.v. dit oeverloos gezwam!
  Het kan mij weinig bommen als jij een fan bent van wie dan ook.IK NIET!SO WHAT???
  Jij lult dus slap uit je gore nek!
  En geniet maar van je Frans!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.