Bouterse: ‘Sociale toestand schreeuwt om hulp’

79

PARAMARIBO, 12 okt – “De sociale omstandigheden schreeuwen om hulp van de regering.” Dit zegt president Desiré Bouterse aan de vooravond van zijn project Naschoolse Opvang. Het project moet meer voorstellen dan alleen maar oppas na school en een warme maaltijd. Ouders zijn vaak niet in staat te zorgen voor goede opvang na school. Kinderen zijn als het ware aan zichzelf overgelaten.

Dat werkt allerlei scheefgroei in de hand. Het project moet de kinderen ontdoen van de ledigheid. Huiswerkbegeleiding en sport maken deel uit van het dagprogram. “Want naschoolse opvang is meer dan alleen het verstrekken van voeding”, zegt Bouterse tegenover de Ware Tijd. Hij kondigde tijdens zijn jaarrede aan, dat ruim zestig scholen de opvang zullen bieden. Eerder stelde ex-president Ronald Venetiaan de financiële kant aan de kaak.

Venetiaan betwijfelt het vermogen van de regering om dergelijke projecten te verduurzamen. De regering heeft voorlopig ongeveer zes miljoen dollar gereserveerd. Bouterse weet nu al dat het bedrag minstens verdubbeld zal moeten worden. Dat mag niet al te veel problemen opleveren. “We hebben een grotere financiële armslag, doordat we een beetje geluk hebben gehad met de olie- en goudprijzen en er zuinig is geleefd”, aldus Bouterse.

79 REACTIES

 1. De regering heeft zes miljoen dollar gereserveerd en die criminele president weet nu al dat dit bedrag verdubbeld moet worden? (Hij loopt keurig achter de feiten aan)

  Nou bout, dan laat je de aankoop van het Zorghotel (lees: uitbreiding kantoor-faciliteit van je eigen kabinet) toch achterwege?
  Maar nee, liever 10 miljoen uitgeven aan een mooi gebouw, dan geld reserveren voor dat zogenaamde sociaal project van je.

  Hij kent z’n prioriteiten en zo kennen we hem weer.


  Maak melding

 2. Er is zuinig geleefd? Wat about die verbouwing van de kantoor van Abrahams, $500.000 was het niet? En die gepantserde wagen. En ook die peperdure Bentley van Dino? Die tripjes naar Afrika? Die reclame spotjes van Donavey 11 keer per dag op radio en televisie toen het volk gekalmeerd moest worden na al die nationale en internationale kritiek over die amnnestiewet?? Zuinig geleefd? Elke maand Steve Meye SRD 11000. Elke maand first lady SRD 8000. Ook Alibux, Wijdenbosch, graanoogst, van der san op de payroll. Niets zuinig geleefd. Zaken vullers!!! Komen jullie nu zand in de ogen van dit arm volk strooien.


  Maak melding

 3. Stille nieuwe reshuffeling is weer gaande me boi.
  Die paarse ezels nemen mijn kwalijk wanneer ik zegt dat Bouterse inconsequent is.,in de jaren 80 en 90 heeft deze incompetent idioot Bouterse meer dan 200 politici versleten en ook toen was het armoede troef,nu doe hij weer het zelfde, hij heeft het nog niet door dat hij een grote sta in de weg is voor de ontwikkeling van ons land .


  Maak melding

 4. Den mang disi e furu den gong nanga losse flodders. patrong mi no sjie. Ma den no e sut fowru nanga stong doifie.

  Omenie lesie de froitie. Tu mofo gong sondro wang patrong.
  Den wani trowe santie na ini wi fesi.Desi, desi,desi.
  Go,go Bouta go. Ma mi e hori pasensi, bika wi e feti gi srefidensi.


  Maak melding

 5. even voor alle duidelijkheid. bouterse, je staat al met een been in je graf.
  Heel suriname schreewt om hulp. in alle opzichten. Maar toch doet suriname het goed. vooral zo doorgaan.


  Maak melding

 6. Twee jaren geleden stond deze beest op de podium te roepen hoe slecht de vorige regering niet was,hij had over armoede en a volk skeer no ka, nu zijn we twee jaren verder en de bevolking is dieper de armoede ingedonderd door deze schurken die roepen dat het economisch geweldig gaat in Suriname.Bouterse heeft twee jaren nodig om door te hebben dat de sociale schreeuwd om hulo, waar was deze Beest de afgelopen twee jaren? achter zijn glaasje blacklabel en zijn witte poeder


  Maak melding

 7. Dit zijn nou de dingen die in Suriname plaatsvinden,van de Pres geeft wat mee, en gelijk die aap van een Vene er tegen in, hij zou het niet beter doen, die lul.
  Maar ja lip tip tip Vene, kan niet beter, die lip baja
  vreselijk, en hij is takroe, boeng takroe, hou je mond Ronald en laat de baas met rust, joe takroe fesi sani joe.


  Maak melding

 8. let op,in twee jaren tijd komt er 5000 woningen,,naschoolseopvang,,verhoging aov,,vandaag de eerste steenlegging van het nieuwe ziekenhuis,, in alle distrikten komen er stromend schoon drinkwater,, energie in alle distrikten,,let op meo er komen nog meer pijnlijke meededeling ,, mie takkie,,


  Maak melding

 9. @GMAP

  Broeder GMAP, binnenkort geeft de wolf weer een feestje met gratis drank. Het volk kan zich weer laten gaan (want het is gratis) en de pinarie vergeten.


  Maak melding

 10. president laat school bouwen op kalebaskreek waar nooit een school was maar wel surinamers wonnen,, wat deed meneer vene,, hij was vergeten dat er ook mensen daar wonnen ,, nou president bouterse vergeet niemand hoor en daarom houd suriname van bouterse,, ja wel mie takkie,,


  Maak melding

 11. ja en dan gaan de echte surinamer met hem feesten en genieten van gratis drank,andren zijn jaloers omdat ze niet uitgenodig zijn hahahahaha,,wanneer gaan jullie bij rutten op de koffie?? in suriname is het gratis hoor en dat alleen bij een volks press kan je dat krijgen een echte press ja wij gaan gratis,gratis drinken ja ,, ze zijn jaloers,, mie takkie


  Maak melding

 12. let op eu/acp coferentie op schema dat zijn belangerijk nieuws voor de echte suriname,,en dat vinden wij belangrijk niet wat vele hier wil doen geloven,alleen paniek ze weten geen houding te nemen hahahahaha geloven jullie mij maar er komen nog meer pijnlijk nieuws ,, mie takkie,,


  Maak melding

 13. Helaas pindakaas!

  “We hebben een grote financiële armslag”, aldus d.b.
  Sorry het feestje gaat niet door.

  Douane onderschept 8000 kilo coke
  11-10-2012
  ANTWERPEN/ROTTERDAM – De Belgische douane heeft in de haven van Antwerpen een recordvangst van 8000 kilo cocaïne gedaan. De drugs met een waarde van ongeveer 280 miljoen euro waren bestemd voor Nederland.
  De Nationale Recherche heeft dinsdag in ons land vijf mannen aangehouden, aldus het Openbaar Ministerie. bron telegrap.

  saillant detail:
  De Rotterdamse dierentuin Blijdorp heeft de 20.000 kilo bananen gekregen die dienden als deklading van de coke.


  Maak melding

 14. haters luister na de onthulling van het naambord zullen de bouwerkzaamheden beginnen,,hij komt een van zijn beloften weer na ,, meo krijg geen buikloop mie mang is de realiteid hoor ,, dit is geen bluff ,, waar velen van jullie zeker wist dat het luchtkasteel was nee hoor dit is de waarheid en realiteid


  Maak melding

 15. Bouta regeert dit land op basis van populisme.
  Hij mist iedere financiele onderbouwing in zijn plannen.
  Waarschijnlijk houdt hij dagelijks de polls bij. Nu oom Ronald op hem in loopt wordt hij zenuwachtig en gaat hij weer Sinterklaas spelen. Dit is kenmerkend voor het beleid van de Mega Combinatie. Overigens hoor je Somo en Ronnie helemaal niet meer. Die varkens zijn aan het rentenieren op kosten van de belastingbetaler. Ik zal wel weer een redimusu zijn, maar dit zijn harde feiten.


  Maak melding

 16. Dit is een ad hoc oplossing. De overheid zal net als in China voor jonge mensen die arm zijn zeer strenge regels moeten hebben, om de armoede in Suriname te bestrijden, zoals:
  1.- je moet eerst een afgeronde (vak)opleiding met een diploma hebben;
  2.-vast werk en genoeg inkomen of ondernemen en genoeg inkomen hebben voor je vrouw, jezelf en het kind/kinderen en in staat zijn, grond te kopen en een huis te bouwen;
  3.-getrouw zijn, een gezin moeten zijn, dat de hoeksteen is van de maatschappij, die aan de twee bovenstaande eisen moet voldoen.

  4. Het bedrijfsleven moet er zorg voor dragen dat er genoeg werkgelegenheid is en dat men niet minder dan het minimumloon mag verdienen en vaste banen met goede cao’s.
  5. Iedereen een onderneming kan beginnen als je aan de eisen ervan voldoet en overheidsgarantie voor jonge startende ondernemers er is.

  Als je als jongeling niet aan deze regels 1 t/m 3 voldoet, heb je niet het recht om meer dan 1 kind te hebben en mag de overheid direct orthodoxe maatregelen op je van toepassing laten zijn. Normen en waarden zullen deze Surinamers moeten worden bijgebracht en de losbandigheid moet worden beëindigd.

  De ouders, gezin, familie, buren, mensen in de buurt-en omgeving, de gemeenschap en de overheid moeten hier streng op toezien dat iedereen zich aan deze regels houden en de overheid heeft het recht om orthodoxe maatregelen, cq net als in China, te treffen als men zich niet aan de regels houdt.

  Ook zwakbegaafden en zieken mogen niet meer dan 1 kind hebben, omdat ze niet in staat zijn voor zich zelf te zorgen, laat staan voor een andere. Voor deze groep is het besluit van Bouterse wel een goede. Als je zwakbegaafd ben, ziek, gehandicapt, invalide is het een uitstekend oplossing. Het heeft er veel van dat erin Suriname veel zwakbegaafden en zieken rondlopen, die niet kunnen werken, geen inkomsten, normen en waarden hebben, waarvoor deze oplossing van Bouterse wel goed is. Om niet dit stempel opgeplakt te krijgen, zullen ze wel gedwongen worden om aan de 3 bovengenoemde punten te voldoen.

  Met deze 3 regels, normen en waarden, orthodoxe maatregel als in China en 1 kind voor arme, zieke mensen zal de armoedeproblematiek in Suriname afnemen en beperkt blijven voor zieken, invaliden en dat soort lieden en is het besluit van Bouterse dan toe te juichen.

  Arme Surinamers moeten worden heropgevoed. Ze moeten in kampen in het verre oerwoud, dicht bij de grens met Brazilië worden opgebracht totdat ze goede manieren hebben geleerd en ermee weten om te gaan en dan de gelegenheid krijgen om in de savanne enige maanden te verblijven om na te gaan of ze zich kunnen handhaven in een maatschappij en na beoordeling en goed bevonden kunnen, een getuigschrift te krijgen en ze in de kuststrook worden losgelaten bij een werkgever, die voor tijdelijke opvang in barakken zorgt tot dat hij/zij zichzelf moet redden.


  Maak melding

 17. Een nieuw ziekenhuis bouwen met het geld van China, dat is toch geen kunst.
  Dit doet China niet voor niets.
  Straks nemen ze heel Suriname over incl. DDB en trawanten.


  Maak melding

 18. de regering is goed bezig met het surinaamse volk op sociaal vlak,en dat vindt ik een complimentje waard.
  venetiaan had misschien, gezien de omstandig heden, weinig oog voor deze sociale omstandigheden en daar probeert de regering wat aan te doen .en reken maar dat het volk blij mee is .bouterse heeft gezegd dat het volk ook moet profiteren en dat vindt ik prima.
  normen en waarden staan hoog in het vaandel maar niet ten koste van alles .venetiaan heeft zijn best gedaan , maar op het sociaal vlak kon hij veel meer doen voor het volk .als je bouterse bekritiseert ben je voor venetiaan zeggen ze ,als je venetiaan bekritiseert ben je voor bouterse ,dat is te kort door de bocht.
  velen moeten bedenken dat ieder mens zijn gebreken heeft en dat moet je met opbouwende kritiek kunnen bekritiseren .maar je hebt mensen die steeds willen horen wat zij willen horen .economisch sociaal vindt ik de regering goed bezig en ik weet zeker dat het volk het waardeert ,bouterse verdient steun in bepaalde opzichten ,en dat gun ik hem zoals ik venetiaan heb geprezen monetair.hopelijk gaat het de komende jaren de goede kant op met of zonder bouterse .zuid amerika is in de lift.


  Maak melding

 19. @ Presss , oom D ,vorie,baas,13/10/’12 na joe dee .
  @ na wang hip hip hip hoere nanga joe verjarie dee,,,,
  @….快乐的生日…happy birtday…felicitaciones
  @…gefeliciteerd,proficiat,felicitación.BOUTA.
  @ I LOVE SU WOON EN WERK…


  Maak melding

 20. De ham vraag blijft, hoe gaat men de plannen van Bouterse bekostigen. De man weet het zelf niet eens hoe.

  – Blijven we afhankelijk van giften van landen als China en Iran of wordt suriname NU ECHT onafhankelijk. In die zin zie ik weinig verschillen met het verleden toen Suriname bezet was door de kolonisator Nederland.

  – Blijven we afhankelijk van leningen en schuiven we schulden door naar toekomstige generaties.

  Of gaan we nu werkelijk alles uit de kast trekken om van suriname een succes te maken. Dus werkweek vergroten, minder vakanties, vergroot productie aardolie en grondstoffen en zorg dat investeerders brood zien in Suriname. Eigenlijk draait het om werkgelegenheid.

  Wat Bouterse wil doen is mensen pamperen. Zo werkt dat niet. Dit werkt remmend op de economie. Iedere surinamer dient fatsoenlijk onderdak te hebben evenals een baan.
  Helaas hoor ik Bouterse daar nooit over. Deze zgn Robinhood slaat de plank volledig mis.


  Maak melding

 21. @koos de jong
  dat bekostigen van al die beloftes komen op het bord van degenen die nu met hem heulen. het zal een gepeperde rekening zijn want chinezen werken en investeren niet voor niks. Het leningenplafond is verhoogd door B. De droom zal straks een nachtmerrie blijken te zijn en dan wordt het weer klagen en vragen in het buitenland. De geschiedenis herhaald zich.


  Maak melding

 22. We hebben een grotere financiële armslag, doordat we een beetje geluk hebben gehad met de olie- en goudprijzen en er zuinig is geleefd”, aldus Bouterse.

  Dit vind ik wel eerlijk van hem,hij geeft eerlijk toe dat de olie en goudprijzen een rol spelen in de economie.Wat als deze weer dalen?Is het zuinig leven door Venetiaan gepresteerd?
  Want zuinig lven heb ik bij hun niets van gemerkt met al die reizen en hog salarissen aan vrienden enz.


  Maak melding

 23. bouta no warang het volk staat achter jou .
  het gaat de goede kant op ,wij zijn tevreden in vergelijk met wat wij hadden …wij moeten ons niet druk maken wat anderen verkondigen het is vooruit kijken en doen wat gedaan moet worden …de weg die is ingeslagen is de weg van hoop geen weg terug ,het is vooruit kijken .

  internationaal staan wij economisch in aanzien …een teken dat suriname goed voor staat ondanks wat anderen willen zeggen waar wij niet afhankelijk van zijn .
  jaloezie maakt dat ze niet kunnen zien dat het goed gaat in suriname …wij in suriname weten wel beter .

  overal in de wereld hebben ze het moeilijk als het om recessie gaat in su gaat het ons voor de wint .lackin had gelijk dat nederland jaloers is … niet te vergeten die redimusus en front . het is een kwestie van doorzetten en niet afwijken van het beleid wat er gevoerd wordt .

  bouta kraktie


  Maak melding

 24. vene of bouta voor pero maakt het geen bal uit ..het gaat pero om wie suriname vooruit helpt .ik zit niet te hopen dat als vene aan de macht is het slecht moet gaan neeeeee….ik zit niet te hopen dat als bouta aan de macht is het slecht moet gaan neeee .het surinaamse volk wil vooruitgang geen gekissebis van vene en bouta
  verlopig is bouta aan de macht en dat moet en zal gerespecteerd worden als je wil of niet .

  bouta ga zo door .


  Maak melding

 25. Milton
  No matter what, ik zal voor altijd van deze president blijven houden.

  Soso lobie pres Bouta & do your thing !!!!

  Hhahaha dat noemen ze tranga lobie milton,gisteren was coming out day,ben je uit de kast gekomen?


  Maak melding

 26. Het gekke is dat ik vooe 2 jaar geleden hier bijna alleen maar pro bouta berichten kon lezen, heel veel anti front. nu lees ik bijna alleen mmaar negatieve berichten over bouta!!!!, dus eigenlijk is het zo dat wat ik toen al beweerde dat het niet uit gaat maken wie er aan de macht is front, Bouta, weet ik veel wie!!! het zal altijd een bende blijven zolang er geen nieuwe generatie opstaat en het heft in handen neemt!!


  Maak melding

 27. als ik wil kan ik de helft van jullie partij genoten opsluiten,,en ik ben hart opweg bezig dit te doen.,let maar op..

  en de andere helft komt bij mij in de partij..


  Maak melding

 28. Het is toch prima dat onze progressieve president aan de bevolking denkt! Vooruitgang begint bij het onderwijs en zo’n initiatief kan alleen met instemming worden ontvangen. En natuurlijk betwijfelt Venetiaan of alles zal lukken. Venetiaan gaat natuurlijk af als een gieter als hij iets anders beweert.

  000025: U2FsdGVkX1/uOcs4lMQKU/P9tH80NiDOtk5M7Jmx9mnQ94WzNZWfdrneTGMj15wX


  Maak melding

 29. @ Milton

  ben je opzettelijk vergeten jouw president te feliciteren?Die gevlekte is vandaag 67 geworden.
  Of moet ik concluderen dat je liefde voor hem niet verder gaat dan wat lippen dienst.whahaha.

  Cobie.


  Maak melding

 30. Aah al deze beloftes en open deuren is volks manipulatie.
  Maar het maakt niet uit wat wij denken.
  Bij de grote massa gaat het in als zoete koek. De belofte dat je rijk gemaakt wordt door Idool van Suriname is onweerstaanbaar.
  De arme zielen weten niet anders.


  Maak melding

 31. NDP socialiseerd suriname met behoud van de fundamentele rechten van de hulpbehoevenden.NDP investeerd in de jongeren met oog op de toekomst.
  NDP VOOR INNOVATIE EN TRANSFORMATIE.


  Maak melding

 32. De bodemschatten ook ten dienste van het volk stellen door directe en indirecte tegemoetkoming. Investeren in kennis, infrastructuur, woningbouw, stadsverfraaiing, zorg,etc. De surineds of nedersuri`s vallen buiten de boot. Niet lullen over zeetje, maar bijdragen jou steentje.


  Maak melding

 33. meneer boutserse gefeliciteerd met uw 67ste verjaardag.
  ik wens u een goede gezondheid en nog vele jaren na deze.
  verlopig bent u de president van het surinaamse volk en moge u zolang u regeert suriname vooruit helpen .


  Maak melding

 34. Ja ja ja, Baas is jarig vadaag na wang hiep hiep hiep
  hoera, mek Gado blesie joe, tang boeng, waka boeng,
  Tek a dei, joe na bassi now now ini Sranang.


  Maak melding

 35. Suriname heeft een president in de persoon van bouterse. deze persoon is veroordeeld voor criminele handelingenm die geen normaal mens iemand zou willen toewensen.In de geschreven historie van Suriname kan bouterse zonder twijfel aangemerkt worden als de slechtste Surinamer ooit.Hij wier een wettig regering om ver, maakte van Suriname een naro-staat en had de leiding bij de 8 december moorden. hij leidde ook een doodseskader en was verantwoordelijk voor de moiwana slachting waarbij veel vrouwen en kinderen in koele bloede met kogels werden doorzeeft. hij dacht dat hij een land kon regeren en toen hij geld tekort kwam, liet hij de geldpersmachines op volle toeren draaien, met hyperinflatie als gevolg. het overgrote deel van de bevolking heeft bijna 15 jarenlang moeten pinaren als ratten, via omkoping en misleiding heeft bouterse zich vanaf 2010 genesteld in de presidentsstoel. omdat hij door internationale vervolgingen vanwege zijn criminele handelingen suriname nauwlijks kon verlaten, was hij bij gebaat om een president plek toe te eigenen zodat hij tijdelijk kom genieten van diplomatieke onschenbaarheid.In de rol van Lafaards des vaderland heeft hij de amnestiewet door de strot van van het surinaamse parlement heen geduwd om strafvervolging voor de december moorden te ontlopen, zijn leugencampagne was gestrand nadat Ruben Rozendaal ondanks Bouterse poging om hem om te kopen toch de warheid heeft durven te vertellen over de 8 dec moorden.Een andere deel getuigen van decembermoorden was wijlen heer fred Derby.bandopname van zijn getugen verklaring is door handlangers van Bouterse zelf uit de bankkluis vervreemd Gelukkig was er ook een kopie van gemaakt en het gesproken woord in geschrift gezet.Bouterse had zich in vergist dat de waarheid op geen enkele valt te verdoezelen. Feiten Blijven Feiten, Voor altijd! anna_Ziekelijk , Patrong , Takkie


  Maak melding

 36. BOUTA ZEGT: GADO DE MI FESI MANG. ;2PAC ZEGT ONLY GOD CAN JUDGE MI!

  IK ZEG WI KONG FU GWE!!!

  KIJK NAAR DADEN HET VOLK WORDT EINDELIJK BEVREDIGT

  iK ZIE VOORUITGANG VAN DE MEEST ONVERWACHTE HOEKEN

  SOCIALICEER ALLES DAN KOMT DE MENSHEID OP TOP 1!


  Maak melding

 37. de president van de republiek suriname is vandaag 67 jaar geworden .wij vragen de almachtige hem nog vele gezonde jaren toe .

  strede strede wie no sa frede bouta na wie fesie mang .
  herie libie te na dede bouta sa tjarie sranang kong na fesie .

  na pero takie

  bouta kraktie nanga na sranang pipel .


  Maak melding

 38. @pero,
  Ik weet niet hoe jullie histories besef is, maar ik ben wel bereid om jullie het een en ander bij te brengen.
  In de gechreven historie kan Boeterse zonder twijfel aangemerkt worden als de slechste Surinamer ooit, ga maar na wat hij vanaf 25feb 1980 heeft gedaan tot de dag van vandaag.
  staatsgreep,december moorden,Moiwana, hij leidde een doodseskader,amnestiewet ga zo maar door.Bouterse is de grootste lafaard des vaderland.


  Maak melding

 39. @GMAP

  Ik acht het onmogelijk dat jij iemand iets kunt bijbrengen. Wie is Boeterse? Je bedoelt vast Bouterse: de Surinaamse president die de geschiedenis in zal gaan als de meest progressieve Surinaamse staatsman aller tijden. Hij is jarig vandaag en hij wordt hartelijk gefeliciteerd. Moge hij nog vele jaren aan de macht blijven. Wanneer wordt jij eigenlijk jarig? Ik wens ook jou alvast nog heel veel gelukkige jaren. Ik zou namelijk geen reactie van je willen missen. Jij bekijkt de zaken vanuit een geheel eigen visie en dat bewonder ik. 😉

  Een beetje minder schelden kan echter geen kwaad. 😉

  000043:
  U2FsdGVkX1/WMYL1/d+XXbTkcgvQUyKyQBvquz708C2ShfgdpDZx83K3o1R7oLEb
  8ZAKc/daWjauEL8kZk+Blg==


  Maak melding

 40. BAUTA FIEJARIE TIE DÉ……..Na Wang Hiep Hiep Hoereeeee………..voor de Blinde Paarse Makke Lammejtes >………Hiep Hiep Hoeree……maar niet HEUS !!!!!

  >>>Zijn jullie wéér blij…..heel blij,heel blij……waarom ???? Dat jullie weer mogen genieten van de kruimels die jullie mogen toe komen/ ontvangen, van jullie BAAS ?????

  Da Jo Ja Jang Naga Dringie………..en morgen dan ??? Denken jullie ook daar aan ?????

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 41. anna_zonder moraal.
  Lees het verhaal van wijlen Fred Derby, dan zal jij zien dat die monster die jij bejubeld de zelfde kenmerken heeft net als jou.aan de ene kant huil je krokodillenttanen over dicriminatie, en hier dans je met jou pooier Bouterse de man die vrouwen en kinderen in koele bloede met kogels heeft doorzeefd in moiwana.
  anna_ziekelijk wat voor mens ben jij,wat voor vrouw ben jij, wat voor moeder ben jij??


  Maak melding

 42. al weer de zoveelste valse hoop.

  in commewijne zou z.s.m. een suiker riet plantage van de grond verrijzen.,waar zes honderd mensen werk zouden vinden..

  je staat erbij en kijkt ernaar,lucht kasteel zoveel,
  tot nog toe is er slechts een naam bord onthuld.

  op pad van wanica is gisteren j.l. een naam bord onthuld,alwaar er een grote ziekenhuis zal verijzen in de bosasje zwamp die zeker nog twee meter opgehoogd zal moeten worden en ministens vijf jaar moet drogen en versterkt worden,want je zakt er gewoon in de blubber.

  dit volk wordt van alle kanten gepakt

  de ondergrond is al eeuwen zwamp gebiet,maar goed ddb beslist .

  het volk pikt alles z.a. er wordt voorgkauwd en voelt zich goed erbij..


  Maak melding

 43. =Bouterse is gewoon schandalig bezig. Het volgende::

  =De vorige regering had alles al geregeld om de dijken on Commewijne te verstevigen zodat de bewoners geen last meer zouden ondervinden van het zeewater.
  Ook de straten die eraan kapot gaan.

  =Bouterse heeft gewoon dat geld genomen om waterkant mooi te maken.
  =Jammer genoeg vertelt hij dit niet aan zijn aanhang die maar denkt van:: JA, ZIE JE MAAR BOUTERSE DOET IETS GOEDS VOOR ONS LAND, wat de vorige regering niet heeft gedaan.

  =Mijn vraag is dan ook::Vanwaar komt Bouterse met dat geld voor naschoolse opvang???????????


  Maak melding

 44. @Ira,
  Bouterse en zijn legertje schapen haten alles wat BLANK is en nu loopt hij mooi weer te spelen met geld van die blanken , hahahaa wat een krokodil is die klootzak. ik ben benieuwd wat de verklaring van anna_Ziekelijk in deze is.


  Maak melding

 45. Beste Anna_Zeepbel:

  Kan jij mij uitleggen waarom Bouterse die nog nooit een dag in zijn leven een dag eerlijk werk heeft verricht tot de rijkste mannen van Suriname behoort.

  Heeft jou meeste progressieve president van Suriname ooit wel eens een SRD belasting betaald in zijn leven.

  Jij loop als een hitsig paarse teefje achter deze crimineel aan die het bloed van eerlijke en gerespecteerde Surinamers aan zijn handen heeft.

  Kan jij mij uitleggen wat daar progressief aan is?

  PS
  Jij hebt zeker een rol geweigerd in “Alleen maar Nette Mensen”


  Maak melding

 46. @GMAP

  Ik neem aan dat je persoonlijk op Moiwana aanwezig was. Ik was er niet bij en ik weet niet wat zich daar precies heeft afgespeeld. Ik ben niet iemand die alles geloofd wat men schreeuwt. Ik wil graag bewijzen zien en ik wil alle details weten. Zelfs dan zal ik misschien geen oordeel kunnen vellen omdat manipulatie van feiten nu eenmaal een menselijke eigenschap is. Ik heb geen enkel probleem met jouw waarheid maar jij schijnt er moeite mee te hebben welke andere waarheid dan ook te accepteren. Bij gebrek aan argumenten blijft er dan niet veel meer over dan ordinair gescheld, inclusief kleutergedrag en bijbehorende kleuterdeuntjes. Mede daardoor wordt je door niemand serieus genomen en ziet men je meer als de dorpsgek van dit forum. Ik snap je frustraties maar een discussie begint met wederzijds respect en die toon jij nooit. Mij aanspreken met anna_ziekelijk toont natuurlijk wel onmiddellijk je straatmentaliteit maar je diskwalificeert jezelf daarmee meteen. Je speelt steeds het spel van een kleuter en vraagt daardoor als een kleuter behandeld en benaderd te worden. Misschien is het je nog niet duidelijk maar mijn kleutertijd heb ik inmiddels al achter de rug. Ik heb geen behoefte meer om in de zandbak te spelen maar aan jou wil ik toch dit nog even kwijt: speel lekker! 😉

  000047:
  U2FsdGVkX18Ids7NVzEIboAqS94B6LyFNRFfBxoOlZnAiNl0EQQ5wlTAZ/V6P6Tx
  zvMCNU0x0LOzjl/mUUF9pA==


  Maak melding

 47. @Henk Molenaar

  Beste malle Henkie,

  Mocht je Suriname weer eens bezoeken, ga dan naar Bouterse en vraag hem wat je zo graag wilt weten. Jij als witte pedo hoeft niet zulke rare vragen te stellen aan een hitsig paars teefje als ik. Als ik iets van iemand wil weten dan vraag ik dat aan de persoon in kwestie. 😉

  000048:
  U2FsdGVkX19ZHKsfuzKF/fBOxCgwDDxgcjC7MrhVnLO4rhyo1CzBy3ZuaNh7QoC5
  4hRwdZHIc2a00O2OcoPkeA==


  Maak melding

 48. Beste Anna_BijlmerTrash

  Dat pedo gedoe geeft jou heimelijke fantasieen weer. Ui al jou postings blijkt dat je een zwaar sexueel gefrusteerde vrouw bent met een Bouterse fetish.

  Je houdt zo veel van Suriname dat je er al 40 jaar niet woont en geniet van je uitkering van Nederland. Dat moet behoorlijk frustreren. Zogenaamd woon je op de Antillen maar op dit moment zit je eenzaam 12 hoog in Amsterdam Oost achter je pc je dommigheid te etaleren.

  Ik zit binnenkort weer heerlijk in Suriname en zal zien of ik je bij het ‘Vat witte pedo’s aan het bespioneren bent.

  Dat is ook heel progressief van je.


  Maak melding

 49. @Henk Molenaar

  Beste pedo Henkie,

  Wie de bal kaatst moet niet mekkeren als die keihard terugkomt. Jij vindt het dus normaal om mij een hitsig paars teefje, Anna_BijlmerTrash, en nog erger te noemen maar je doet huilie huilie als de bal terugkomt. Actie = reactie! Het wil nog steeds niet doordringen tot je botte verstand. Normale mensen worden in normale gevallen normaal behandeld. Sommige lieden bezoeken dit forum niet om hun mening te geven maar om anna_z te bashen. Ik moet er eigenlijk om lachen want ik zit er niet mee. En ik vind het heerlijk om twaalf hoog in de Bijlmer te zitten. Daar is toch niks mis mee. Heerlijk toch, al die prachtige allochtonen om me heen! 😉

  000049:
  U2FsdGVkX1/f/2L+te3Q51Wlrfab4hoD1TfjfC3qaNiEd4efcf7JcZtZhh6lOsa2
  5zA6R/Zy+p2wtJyz1KwIwg==


  Maak melding

 50. @Anna Z, wat is progressief in jouw ogen ? Progressief is in ogen van de meeste Surinamers pamperen. Als het aan de inwoners liggen wordt Suriname een verzorgingsstaat met ongekende grenzen en de politici in Suriname proberen daar handig op in te spelen. Dat is de rode van het verhaal. Er wordt een soort mantra gecreerd op armoede. Zo bouw je geen land op. Iedereen weet dat. Er is maar 1 remedie tegen armoede en dat is ARBEID ! Er is ook veel mis van de arbeidsethos van de gemiddelde Surinamer. Ik ga geen groepen hier benoemen. De harde werkers en minder harde werkers zijn bekend.

  Naar mijn mening zou de regering hier beter op kunnen inspelen. Meer werken (fatsoenlijke banenplan), minder vakanties en meer investeringen in onderwijs. Laat Bouterse daar eerst mee beginnen. Het zijn impopulaire maatregelen maar wel effectief. Die huizen, bruggen en wegen kunnen nog 5 jaar wel wachten.


  Maak melding

 51. Beste Anna_Zonder_Moraal.

  Ik mekker niet hoor. Ik heb brede rug en heb liever jij iets zegdt, dan iemand met verstand.

  Leg eens jou definitie van progressief uit.

  Jou Paarse Held geeft al 30 jaar blijk geen ene moer verstand te hebben van het regeren van een land. Dat is niet zo verwonderlijk gezien zijn gebrek aan opleiding en enig moreel besef.

  Het enige waar hij goed in is is het domste gedeelte van de Surinaamse bevolking die denkt dat je niet hard hoeft te werken om een land op te bouwen tientallen beloften te doen die hij nooit nakomt.

  Bouterse heeft in de jaren 80 Suriname naar een bankroet gebracht en dat doet hij nu weer. Hij leent zich een ongeluk en de rekening is voor de volgende president.

  Lekker progressief.

  Dit alles naast het feit dat hij een crimineel en moordenaar is en allleen andere schurkenstaten kan bezoeken waar hij plotseling een ambassade gaat openen om de lokale markten ( Afrika!!) wil gaan veroveren door er water naar te exporteren. Suriname is onder Bouterse uitgegroeid tot de ultieme bananenrepubliek ( lees rovershol) van Zuid Amerika.

  Wees maar trots op je President wiens enige wapenfeit is dat hij net zo’n hekel heeft aan Nederlanders als jij.


  Maak melding

 52. @Koos de Jong

  Ik ben het met je eens dat er iets mis is met het arbeidsethos van de gemiddelde Surinamer. Daar kan ik niets tegen inbrengen want dat heb ik zelf ook al geconstateerd. Ik zie Suriname niet gauw veranderen in een verzorgingsstaat. Daar heeft Suriname op dit moment niet de middelen voor en het is nog te veel een derdewereldland is. Suriname zit met het probleem van een groot landoppervlak en weinig inwoners. Cijfers en succesformules van andere landen kun je niet als wijze van superimpositie over Suriname heen projecteren. Dat wordt te vaak gedaan maar die benadering is in mijn ogen niet reeel.

  Ik vind vooral het buitenlands beleid van deze regering progressief. Suriname is als voormalig wingewest altijd een melkkoe van het buitenland geweest. Ook na de onafhankelijkheid waren onze leiders niet meer dan marionetten van het buitenland. Het progressieve van deze regering ligt in het feit dat men zich heeft losgemaakt van de politiek van afhankelijkheid en uitbuiting. In mijn ogen zou men zelfs een stap verder kunnen gaan. Suriname heeft altijd te veel op Nederland geleund en het heeft tot niets geleidt. Ja, tot nog meer afhankelijkheid.

  Bij de onafhankelijkheid was de erfenis uit de koloniale tijd rampzalig. Suriname had nauwelijks een goed functionerende infrastructuur. De infrastructuur ondersteunde tot die tijd slechts de functie als wingewest. Met deze regering zie ik ook op dat gebied grote veranderingen. Ten goede! Het is verre van perfect maar beter dan dat het ooit is geweest. Ook op dat gebied is wat mij betreft het begrip progressief van toepassing.

  Natuurlijk maakt deze regering fouten en volgende regeringen zullen ook fouten maken. Suriname is een kind dat leert te lopen. De kunst is, niet al te hard te vallen. We hebben nog een lange weg te gaan. 😉

  000050:
  U2FsdGVkX18kKoIRRobQvVt8cvpSUAB27qt4FG3x34+r+BHluJU0Jg/LeVE3UDxA
  ap8ww1ZcLw9Br6MkH0JUAQ==


  Maak melding

 53. @Henk Molenaar

  Beste Henk,

  Okee goed: Anna_Zonder_Moraal: je kunt het niet laten. Je stelt nogal wat vragen aan mij, maar zie mijn reactie aan Koos de Jong.

  Het is onzin dat ik Nederlanders haat. Ik stel vaak de politiek van Nederland jegens Suriname ter discussie maar ik haat geen Nederlanders. Onder Nederlanders heb je goede en slechte mensen, net als onder Surinamers of welk ander volk dan ook. Kleur speelt bij mij totaal geen rol. Ik kan er grapjes over maken maar mensen die dat serieus nemen die zijn niet goed bij hun hoofd. Wat ik wel doe is spiegelen en dat wordt mij niet altijd in dank afgenomen. Soms terecht en dan denk ik er ook over na. Alles is niet zo zwartwit als dat je denkt.

  000051:
  U2FsdGVkX19qoFAgYPmTTDUT42+rif7lfmDwxQmFg4bxY1RIDnkvpadHI+9CEJ1j
  OpKoF1yu+gyc6HzzewZ/Eg==


  Maak melding

 54. @Kolibrie
  @GMap
  @Ray

  Jullie verstand zit niet in het hoofd. Ik zal het fatsoenlijk houden en niet verklappen waar. Deze zielige en verwarde fronters proberen een gezonde discussie op dit net op allerlei manieren te boycotten met hun onder maat zijnde meningen en haat en wrokgevoelens tegenover degenen die een gezonde discussie op gang willen brengen. Neem een voorbeeld aan de NDPèrs netjes en gedisciplineerd en inhoudelijk correct.Jullie fronters zijn een schande voor je eigen volk en een slecht voorbeeld voor jullie kinderen.


  Maak melding

 55. DDb gaat geld onder de armen verdelen.

  Een beetje onder de linker arm, nog wat onder de rechter arm, natuurlijk ook voor de armen in zijn directe omgeving zoals Dino, First ?? en Meye. Abrahams heeft ent zijn eigenzaakjes op orde gemaakt: De dame van PL weg, de dijk weg, de familie een aantal dikke contracten,


  Maak melding

 56. @ anna_zonder moraal,
  Ik ben een man van de straat, Ik spreek de straat taal,ik doe mijn nooit anders voor dan ik ben.doe gewoon dan doe je gek genoeg is mijn motto.
  Ik ben niet in moiwana geweest en jij was ook niet aanwezig tijdens de slavernij, dus waar hebben wij het over?? anna_z waarom ik jou als een ziekelijk mensen bestempeld is omdat jou reacties onmenselijk zijn inhumaan, als het blanken waren die een bloedbad in moiwana hadden aangericht dan was jou reactie heel anders geweest .Ik ben tegen iedere vorm van onrecht, mensenrechtenschending,onderdrukking, vernedering, massamoord, de veroordeling hiervan heeft geen kleur bij mij. anna_ziekelijk jij verheerlijkt de misdaden van jou pooier Bouterse, met jou is het onmogelijk om een zinnige discussie te voeren omdat jij te vooringenomen bent. fijne zondag.


  Maak melding

 57. @GMAP

  Beste Geniale Man Als President,

  Als we de geschiedenis bekijken dan kunnen we zien dat in heel veel landen revoluties hebben plaatsgevonden. Meestal waren die zeer bloedig en ik betreur alle slachtoffers van deze broedertwisten. In Suriname zijn ook slachtoffers gevallen en dat betreur ik ten zeerste. Maar laten we de zaak realistisch bekijken. Revoluties zijn geen theekransjes en mensen weten wat voor risico ze nemen omdat machtsstrijd in zo’n situatie altijg gevolgen heeft.
  Het polariseren van het gebeurde heeft volgens mij geen zin omdat we nog steeds niet weten wat er precies gebeurd is. Er waren meer spelers dan wij denken en documenten worden voor lange tijd in kluizen opgeborgen waardoor we met nog meer vragen blijven zitten. Bouterse was betrokken bij de coup maar wat was de rol van de tegenpartij? Wie was die tegenpartij eigenlijk? Waren dat Surinamers of dienden zij slechts als instrument van een groter plan?

  Bouterse is nu president van Suriname en is geheel democratisch op die plek gekomen. De vorige machthebbers hebben er een potje van gemaakt en de Surinaamse bevolking heeft dat afgestraft.

  We kunnen het beste de lessen leren uit het gebeurde. Brunswijk was vroeger tegenstander en is nu medestander wat natuurlijk veel belangrijker dan alle andere mechanismen om de boel verder te polariseren en Suriname compleet kapot te maken. Wie dan ook opsluiten zal de spanningen in Suriname alleen maar vergroten en ik denk niet dat wie dan ook daarop zit te wachten.

  Vanuit jouw land Calimerostan kun je wel van alles roepen maar dat zet geen zoden aan de dijk. Jouw tunnelvisie leunt alleen maar zwaar op je eigen schouders en jij wilt anderen dat gewicht ook mee laten dragen. Ik vind jou niet dom of ziekelijk, maar wel heel triest. Maar ondanks dat, ook een fijne zondag.

  000057:
  U2FsdGVkX19gnDDm4nifqoTRyTdxvOPeTpHrBKRHMBQduaakcEezycBfQ9NPRwtS
  OhNgWuIdy4168LWakHtDqw==


  Maak melding

 58. anna_ziekelijk,
  Jij bent te onwetend en te zwart wit in jou denken en geest om lessen uit verleden te leren.
  Ik heb vaker tegen jou gezegd dat onze voorouders met hun bloed en hun leven hebben betaald voor onze vrijheid, en juist daarom moeten jij en ik vechten tegen iedere vorm van onderdrukking, vernedering, dictatuur, maar in plaatst daarvan kom jij met alle soort drogredenen en domme beredenering om de onderdrukking, knechten, dictatuur, vernedering van de jaren 80, 90 goed te praten dat neem ik jou zeer kwalijk.
  ik weet niet hoe jong jij ben, maar mij gevoel zegt mij dat velen die het moorddadige regime van Bouterse hier op dit net goed praten jong zijn. ik vergelijk het met jongeren die in Europa Hitler verheerlijk.


  Maak melding

 59. sommigen hier kunnen het nog steeds niet begrijpen wat democratie in houd geloof ik…bouterse is onze president mooier kan het niet gezegd worden …vene is in de oppositie bank en olland doet geen zaken met suriname is dat nu duidelijk!!!!! suriname heeft desi delano bouterse tot president van de republiek suriname uitgeroepen …dit is op basis van eerlijke vrije verkiezingen gebeurt …olland had een stokje er voor willen steken maar het surinaamse volk bepaalt en niet olland of die paar redimusus met hun uitkering .
  oeng no mik grong mandie .

  als olland en die redimusus er probleem mee hebben geef ik jullie maar een raad …wachten op 2015 meer zit er niet in ,en dan hopen dat bouta die verkiezingen verliest maar daar heb ik grote twijfels.

  bouta gogogo


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.