Zorghotel wordt kabinet Surinaams staatshoofd

45

PARAMARIBO, 12 okt – Het enkele jaren terug opgezette RCR Zorghotel Paramaribo wordt binnenkort eigendom van de staat. Dit meldt de Ware Tijd. Eigenaar Radjinder Thakoersingh zit met torenhoge schulden en wil af van het hotel langs de Surinamerivier. De koopprijs blijkt nog een heikel punt bij de onderhandelingen. Thakoersingh vraagt veertien miljoen dollar.

De tegenpartij vindt dit veel te veel. “De taxatiewaarde is tien miljoen dollar en we willen als regering niet meer betalen dan dat”, zegt een regeringsbron. Interesse is er sowieso en de hoop is om dit jaar nog de koop te kunnen sluiten. De complete tweede etage van het hotel fungeert al enige tijd als deel van het bestuurskabinet van president Desiré Bouterse. Zijn topfunctionaris en onderminister van Regionale Ontwikkeling, Mahinder Gopi, houdt er kantoor.

Geen wonder dan ook dat het hele gebouw moet gaan dienen als dbestuurscentrum. Onder meer zal het staatshoofd zelf er worden ondergebracht. Eerder moest het Nationaal Instituut voor Milieuonderzoek, Nimos, plaats maken. Het onderkomen aan het Onafhankelijkheidsplein was nodig voor het huisvesten van een deel van het bestuurskabinet. De aankoop van het zorghotel wordt gezien als alternatief voor nieuwbouw. Dat zou te veel tijd in beslag nemen.

45 REACTIES

 1. Waarom zou je een zorghotel van 10.000.000 USD kopen als het ding sinds dag één al verlies oplevert?

  Of wordt het een privé-kliniek voor het kabinet zelf?


  Maak melding

 2. Toen bout ‘gekozen’ werd tot pres.was het eerste wat hij deed zijn intrek nemen in Torarica hahaha.Dus nu koopt hij zich een hotel aangezien hij niet meer naar het buitenland kan.Ja,het verblijven in hotels….het buitenland gevoel.

  Cobie.


  Maak melding

 3. als DDB geen geschikte plaats kan vinden om kantoor te houden, dan moeten hij limbo en companie maar in de surinamerivier kantoor houden. als de bewoners van commewijne geen bescherming tegen het water mogen laten zij dan maar voelen hoe het aanvoelt om met water geconfronteerd te worden, wat heeft abrahams in die joodse kop van hem zitten?????


  Maak melding

 4. =Als het goed is heeft een particulier het Zorghotel opgezet voor ouderen die vooral in het buitenland wonen. later konden vrouwen daar hun kindje krijgen.

  =De vraag waarom het zorghotel niet werkt en niet genoeg inkomsten ontvang is het volgende:::

  =Zijn er niet genoeg mensen die zich aanmelden, of
  =Komt het dat DDB niet zo gek ver van het zorghotel woont, of
  =Komt het omdat, “De complete tweede etage van het hotel fungeert al enige tijd als deel van het bestuurskabinet”


  Maak melding

 5. Indie DADA & Co. echt overgaan tot zo’n koop, dan kan ik aan het Kabinet leveren:

  Canta’s, Brommobiels, Scootmobiels alsmede div. Rollators.

  Dit is toch geen Prioriteit voor het land om dit Zorghotel te kopen.
  Zorghotel a/d Anton Dragtenweg is toch in dezelfde richting waar DADA woonachtig is?
  Wel wan nyang o meki.


  Maak melding

 6. @GMap

  Wat heb je vandaag weer in je flappermap.
  Gi Alla sranangmang, Bouta na nomru wang.
  Internationaal onderkomen eis van deze tijd.

  Wie hard werkt verdient het, jij GMap, ga koken of ga werken.


  Maak melding

 7. Ik(huisarts) heb in 2010 gesprekken gevoerd met Thakoersingh. Hij gaf vage en ontwijkende antwoorden mbt financiering. Voor de verwijzing van patiënten en netwerk ervan zou hij met mij contact op nemen hier terug in NL. Heb tot op heden nooit iets van hem vernomen.
  Huisarts te NL.


  Maak melding

 8. De oudjes en andere lui die hulp behoeven tijdens hun verblijf in Sur. blijven massaal weg, want het zorghotel mag wel deugen, maar eenmaal buiten de deuren van het zorghotel, breek als oudje je been of heup door losliggende straattegels, of word je doodgereden in het verkeer door het onbreken van voetpaden, en dan ben je terug bij af.


  Maak melding

 9. @Astrando

  Bedoel je dat het executeren van ongewapende burgers en aan de macht komen middels het plegen van verraad hard werken is…moeten deze misdaden beloond worden?
  Sinds wanneer werkt je baasje?


  Maak melding

 10. @virago 535, je schrijft::.ik vervuil Su niet, maar je vervuild wel het forum.

  =Ik merk dat de aanhang van de NDP niet tegen kritiek kunnen en ook niet dat de waarheid verteld wordt.
  Zie maar hun reacties die vaak zo ONPROFESSIONEEL is.


  Maak melding

 11. plaats alle volksvertegenwoordigers in het zorghotel, zij hebben vooral geestelijke zorg nodig. en die moordenaar op de intensive care, want die is knettergek, als hij dan niet in de bajes opgesloten wordt, dan maar daar. Maar weghalen uit de samenleving.


  Maak melding

 12. Het zorghotel is vanuit militair strategisch oogpunt een makkelijk doelwit. Terroristen zouden vanuit de Suriname rivier een dergelijk object zonder enig probleem in puin kunnen schieten. Het is dus geen veilige omgeving. Ik zou DDB en consorten afraden dit hotel tot hun eigendom te maken. Ze kunnen beter blijven waar ze zijn.


  Maak melding

 13. Ai boi, loekoe sai psa now, en wij, waar ook, in Ned of in suriname wij klagen en zeuren, niet doen laat die gasten bepalen wat en hoe, of de baas met zijn clan erin wil gaan etc lieb deng, na deng torie, oenoe na lul we lul, ze lachen ons uit. Ze doen toch wat ze willen, ze gaan doen en doen en nog meer tot 2015, zeker
  en dan komt een andere clan, kes kes Vene, om de puinhoop nog groter te maken. Oenoe no span moro.


  Maak melding

 14. @Machiavelli

  Wel strategisch want de marineboten staan klaar voor evacuatie. En vanuit suriname rivier is het goed bewaakt. Fort zeelandia was tijdens jou baiwacoup van rambocus ook strattegisch goed dichtbij suriname rivier. Who cares!


  Maak melding

 15. @Machiavelli

  vanaf de suri-rivier?
  Nee hoor, één drone is genoeg.

  Soso bigie teng, over het hoofd van het volk.
  Strax is de hele Anton Dragtenweg verboden terrein, want bigie ai heeft de boel geconfisqueerd.

  Hoeveel duizenden patiënten revalideren niet in Zorghotels, alleen in Suriname gaat het niet goed.
  Zorghotels zijn niet alleen bestemd voor ouderen, maar voor alle patiënten ongeacht de leeftijd.

  This stinks.


  Maak melding

 16. gado dé joe fesimang,en die fesi-mang is nu dood.

  helaas.
  vandaar dat er alles mis gaat in su..

  het I Q is verdwenen de motivatie is weg iedereen is al multi-miljonair onder de ndp-érs..

  dus béré voeroe ka-ba..weg wezen..


  Maak melding

 17. @Astrando
  Je bedoeld zeker dat Fort zeelandia toen strategisch goed bewaakt werd door bouta en zijn partners in crime ,zodat de hulpkreten van de 15 slachtoffers nooit door de wereld erbuiten gehoord konden worden.

  En kijk ,nu loopt je baasje de bangerik rond met amnestie.Zonder amnestie is je baasje een verloren zaakje.Een lafaard is hij!!


  Maak melding

 18. De aankoop van het zorghotel wordt gezien als alternatief voor nieuwbouw. Dat zou te veel tijd in beslag nemen.

  Ik hoor alleen maar tegenstrijdige dingen. Het gaat zo goed in het land maar nog steeds is armoede troef. Dit jaar 2012 zou het “doe” jaar moeten worden, maar er is bar weinig gepresteerd. Nu lees ik dat 2013 het doe jaar moet worden. Het kopen van het zorg hotel is alleen maar grootheidswaanzin als je het mij vraagt. Het lijkt alsof deze regering totaal geen plan van aanpak heeft en alleen maar adhoc besluiten neemt. Waar blijft het sociaal contract dat met het volk van Suriname is gesloten? Ergens in een la verdwenen misschien om het weer in 2015 als verkiezing stunt eruit te trekken? We blijven benieuwd.


  Maak melding

 19. Bericht uit Dagblad Suriname van 15/05/2010

  Bouw nieuw hoofdbureau K.P.S. krijgt gestalte.
  Het K.P.S. krijgt na 30 jaren weer een hoofdbureau.
  Dit gebouw komt te staan op de hoek van de Gemenelandsweg en de J.A. Pengelstraat.

  Bericht uit (GFC Nieuws) van 09/01/2012
  Nieuw hoofdbureau KPS in september a.s. opgeleverd.
  Dus september (2012)

  PARAMARIBO – Volgens onderdirecteur Bouwkundige Werken en Dienstverlening van het ministerie van Openbare Werken & Verkeer (OW&V), Dayanand Mungra zal de oplevering van het nieuw hoofdbureau van het Korps Politie Suriname dat gebouwd wordt op de hoek van de Johan Adolf Pengelstraat en de Verlengde Gemenelandsweg in september dit jaar plaatsvinden.

  Volgens mij heeft er geen enkele OPLEVERING plaatsgevonden.

  En vandaag lezen wij het artikel over de aankoop van het ZORGHOTEL.
  Belfort nu even aankloppen bij DADA & Co. voor oplevering van het belangrijkste ZORGBUREAU K.P.S.
  Want over 2 maanden is het einde “DOE JAAR”.


  Maak melding

 20. @Fer.E, tijdens Venetiaan periode was alles al geregeld om een Nieuw hoofdbureau KPS te bouwen.

  =Doordat de tijd te kort was en men opnieuw moest gaan stemmen is het niet door gegaan.

  =Dat geld was al gereserveerd, dus komt het niet van deze regering.


  Maak melding

 21. Zaterdag 13 oktober 2012 om 14:40 uur, door Ira
  @Ira: Dat klopt hoor.

  Maar je hoort niets meer over de oplevering in de media.
  Wat zal de reden hiervoor zijn?
  Is er soms opzet van DADA & Co. in het spel?
  Ik hoop dat de oppositie ook vragen hierover gaan stellen.


  Maak melding

 22. @Kolibrie
  @GMap
  @Ray

  Jullie verstand zit niet in het hoofd. Ik zal het fatsoenlijk houden en niet verklappen waar. Deze zielige en verwarde fronters proberen een gezonde discussie op dit net op allerlei manieren te boycotten met hun onder maat zijnde meningen en haat en wrokgevoelens tegenover degenen die een gezonde discussie op gang willen brengen. Neem een voorbeeld aan de NDPèrs netjes en gedisciplineerd en inhoudelijk correct.Jullie fronters zijn een schande voor je eigen volk en een slecht voorbeeld voor jullie kinderen.


  Maak melding

 23. Ik heb de heer Thakoersinsg bij het aanbouw hiervan geholpen met zijn financieringsaanvraag. Dit hotel is gebouwd met subsidie geld van de Nederlandse staat (PSOM/PSI). Met ons belastinggeld dus. Toen ik eenmaal doorkreeg dat hij een dubbele agenda had voor wat betreft het gebouw en bestemming in Suriname, heb ik me teruggetrokken. Een geslepen mannetje, met een dubbele agenda. Geld van foute vrienden erin gepompt, witwassen, en nu verkopen met dikke winst aan Bouterse. Dat is pas geslepen!


  Maak melding

 24. Het is beter een geheel nieuw gebouw neer te zetten dan het te kopen indien het daadwerkelijk nodig is het komt het land beter uit . simpel er komt een gebouw er bij in suriname . Gebouw gaat echt niet verhuizen naar nederland . en het komt de economie van het land ten goede
  1 door dat een surinaams aannemmer het gebouw weer kan neerzeten dus wderkgelegenheid ( LINCOLN NV ) was de aannemer
  2 de technische werken zijn dan ook voor de technische installateur ELGAWA & ALGINCO waren de installateur
  3 als ook de architecten en technische adviseur Blik , Bruining & partners komem van suriname dus ook werkgelegenheid voor ingeneurs buro’s
  4 werkgelegenheid voor 100 mensen voor twee jaar

  advies aan de president zet een nieuw gebouw dat heeft meerwaarde


  Maak melding

 25. @Herman:
  Dat zijn nou precies de partijen die beslag hebben laten leggen op het RCR Zorghotel: LINCOLN, ELGAWA en ALGINCO. Dhr. Thakoersingh heeft flink subsidie gekregen op grond van begrotingen van deze partijen, alleen nooit de facturen betaald. Zelfs Blik Bruining heeft een zaak lopen tegen hem, verschillende toeleveranciers en personeel hebben zaken lopen. Bouterse kan dit gebouw liever laten voor wat het is met al die bouwmankementen. Rij er elke dag langs en ik heb medelijden met de mensen die daar nog werken.


  Maak melding

 26. Nogmaals advies aan de President zet een copleet nieuw gebouw voor dat bedrag ik heb persoonlijk ook dat gebouw gewerkt als project manager electrische installatie en wertuigkundige installatie het gebouw kan door surinamers binnen twee jaar neergezet worden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.