zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit NederlandGeen eerbetoon van 'eigen' gemeenschap voor Kromowidjojo

Geen eerbetoon van ‘eigen’ gemeenschap voor Kromowidjojo

-

Does Travel & Cadushi Tours

Zwemster Ranomi Kromowidjojo uit Eindhoven krijgt geen eerbetoon van de Surinaams-Indonesische/Indische gemeenschap voor het behalen van twee keer goud en één keer zilver op de Olympische Spelen in Londen.

De initiatiefnemers van de huldiging hebben de voorbereidingen voor de bijeenkomst gestaakt, omdat Kromowidjojo heeft laten weten er niet beschikbaar voor te zijn. Dat heeft een teleurgestelde voorzitter Johan Raksowidjojo van het organiserend comité donderdag gemeld schrijft Dichtbij.nl.

Volgens de site wilde het comité de zwemster niet alleen eren voor haar “bijzondere prestaties”, maar haar ook bedanken omdat ze de Surinaamse, Indische en Indonesische gemeenschap “rijkelijk heeft laten delen in haar blijdschap, trots en wereldwijde publiciteit”.(Bron: Dichtbij.nl)

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

72 REACTIES
 1. Jammer,zeker jammer,maar even terug naar de jaren van de voetballer gullit,die samen met simon tahamata in een programma van studio sport aangaf dat hij zich geen surinamer voelde,terwijl simon tahamata vol trots aangaf dat hij zich 100% molukker voelde,en als het kon bij elke grote molukkse evenement,of feestje bij was.De enige echte is niemand minder dan clarence seedorf,een echte surinamer die zijn afkomst niet verloochend,petje af en veel respect.Over dit onderwerp kun je avonden blijven discussie-eren,maar als iemand zich geen surinamer meer voelt,dan houd het op.Van mezelf weet ik dat ik tot de laatste adem surinamer bent en zal blijven,en na mijn pensioen terug zal gaan.


  Maak melding
 2. @vleermuis, ik het het 1000% met je eens en dat is nou juist het probleem met velen.
  =Ik vind dat de Turken en Marokkanen het toch goed doen als het op cultuur afkomt.


  Maak melding
 3. Ik kan mij heel goed voorstellen dat zij geen had in dit gezeik. Denken mensen dat zij zomaar een ander kunnen claimen omdat die ander toevallig (deels) dezelfde etnische achtergrond heeft? Hoe achterlijk kun je zijn?


  Maak melding
 4. Tja jammer voor de orga, het vissen in troebel water gaat niet door.Wat Ranomi betreft het is haar van harte gegund en haar keuze waartoe zij haar affectie laat blijken. Probeer maar niet te forceren dat van haar te maken wat ze niet wil zijn. Sommige zaken moeten vanuit je diepe inborst komen.


  Maak melding
 5. Ranomie heeft gelijk, als ze net als Breivik een heleboel mensen had vermoord en op die manier het wereldnieuws had gehaald zouden alle Javanen en Indonesiers benadrukken dat haar moeder bakra is, alle bakra’s zouden trouwens in koor roepen dat haar vader een Surinamer is. Ranomie heeft het recht zelf te beslissen door wie ze zich wil laten huldigen of niet.


  Maak melding
 6. @waarschijnlijk verteld dit artikel niet het volledige verhaal, komt vaker voor op deze site.
  Verder betreft het hier een rare comité en niet de Republiek Suriname. Ze heeft gelijk om niet beschikbaar te zijn.

  @vleermuis; Rudi Dil/Gullit heeft zichzelf in die bepaalde uitzending volkomen belachelijk gemaakt, daarna nooit meer goed gekomen met hem en de Surinaamse gemeenschap, ook niet met zijn privé leven. Simon Tahamata reageerde schitterend daarom wordt hij nog steeds op handen gedragen.

  @Ira; Marokkanen en Turken zijn lichtjaren verder dan Surinamers, ook de landen waar ze vandaan komen, wij praten immers nog over een dubbele nationaliteit met een hoop tegenstanders in ons midden, kan je voorstellen? terwijl Marokkanen en Turken er al profijt uithalen, zowel in eigen land als in Nederland!


  Maak melding
 7. Hahaha, daar komen de organisatoren van een koude kermis thuis.
  Als je in het dorp Schubbekutteveen in Groningen bent opgegroeid is het ook niet zo vreemd dat ze de Javanen links laat liggen.
  En die broer van haar heeft zich sowieso belachelijk gemaakt in zijn oranje leeuwenpak.


  Maak melding
 8. Nou laat dat mens nou toch.
  Is haar vrije keus.
  Misschien heeft Su haar ook niet in de aanloop of in het verleden gesteund.
  Als ze er aan toe is meld ze het wel zo niet jammer dan.
  Dit soort comitee’s moeten zich niet opdringen.
  En ze heeft genoeg Fam om haar heem die haar wel steunen.


  Maak melding
 9. Gewoon links laten liggen….terwijl haar vader wel breed heeft gesproken over zijn afkomst. Ze komen van Margaritha (Commewijne)…Je mag 1000 medailles hebben, het doet mij ook niks.
  Wie of wat je ook bent, vergeet niet van waar je komt!

  Tot nu toe heeft van de grote ster-sporters alleen Clarence Seedorf nooit zijn afkomst verloochend.


  Maak melding
 10. daaron diepe respek voor seedorf een zeer gewaardeerde surinaamse jongen die overal op deze aardbol bekent is .hij draagt zowel de surinaamse als de nederlandse vlag waardig .


  Maak melding
 11. ranomi

  met jou gehaalde zwem prestatie heb ik jou succes gewenst,maar met het niet accepteren van die huldiging dat voor jou georganiseerd was door eigen mensen van jou vaders afkomst,,laat mij zien hoe jij over jou eigen vaders gemeenschap denkt,,in mijn ogen heb jij jou eigen gemeenschap van jou vaders zijde laten blijken dat jij het niet waard ben om cromowidjojo te heten.;als jij jou vaders afkomst verloochend,dat ook een groot gedeelte jou afkomst is,betekend dat,dat jij niet accepteert waar jou vader geboren is,en dat vind ik geen goede voornemen,,,,hoe jij het dan ook keren wil,jij ben en blijf een half bloed,en als jij straks ouder geworden ben,zal jij erachter komen dat jij ook de naam van allochtoon toegewezen gaat krijgen,,en dan zal jij anders piepen,;hoe ben jij trouwens aan die beslissing gekomen?


  Maak melding
 12. ira

  die mokro’s en turkoe’s hebben geen cultuur,,hoezo,,zeg mij dit dan;welke cultuur is op een politiek orde gebouwd om wereld dominantie te kunnen handhaven?en die dagelijks moorden en aanslagen pleegt,,zelf nu in hun eigen land doen zij aanslagen;;dus kom niet vertellen over cultuur want deze mensen hun voorvaders waren de eerste met slaven handel en moorden van mijn voorouders,;dus over wat voor cultuur praat jij;;deze mensen hebben geen cultuur van hun zelf maar een gestolen concept dat niet van hun is,,en dat veranderd naar een zogenaamde politiek cultuur,,het zijn barbaren


  Maak melding
 13. Hoewel ik dit reeds voorspeld had,was niemand zo blij als ik,toen ik dit bericht vernam.
  HET MOET NU EINDELIJK AFGELOPEN ZIJN,IEMAND SURINAMER TE NOEMEN TERWIJL DIE PERSOON MISSCHIEN NOG NIET EENS OP DE HOOGTE VAN DE GEOGRAFISCHE LIGGING VAN DAT LAND IS.
  Ranomi is en voelt zich Nederlandse (Groningse om precies te zijn);so let it be!Ze wil niets met de Surinaamse gemeenschap apart,noch met de Indische gemeenschap apart,noch met de Javaanse gemeenschap apart te maken hebben en dat is haar volste recht!
  Ze is NEDERLANDSE en daar heeft IEDEREEN DIE ZICH NEDERLANDER VOELT van haar prestaties meekunnen genieten.WEG MET DIE HOKJES MENTALITEIT!BRAVO,RANOMI!!!
  P.S.
  Dit is duidelijk het bewijs van:hoe verder de generatie zich van de roots bevindt,hoe minder de emotionele band met het land van de voorouders.
  DE VERGELIJKING MET SEEDORF GAAT DUS IN DIT GEVAL HELEMAAL NIET OP!
  Ik zou dit geval eerder willen vergelijken met dat van Ruud Gullit toentertijd!De ouders van Seedorf zijn beiden in Suriname geboren,terwijl het met Ruud en Ranomi helemaal niet het geval is.
  WE DRINGEN ONS TEVEEL OP!!!!!!


  Maak melding
 14. hihihihihhi welke nederlander heet kromowidjojo.
  als het een crimineel was zou ze buitenlanse met nederlandse paspoort .kromowidjojo …jou afkomst huids kleur verraad je dat je geen nederlander bent .
  ja op papier in die paspoort ..voor wilders en vele nederlanders ben je een bruine geen halfbloed maar een donkere .in ieder geval wil ik jou succes toewensen .


  Maak melding
 15. @balgosingh
  Kromowidjojo is geen Surinaamse,noch Javaanse,noch Indonesische,noch Hollandse,noch blanke;ze is van gemengd Indo-europees bloed;ze is NEDERLANDSE!


  Maak melding
 16. @ Ray
  Ik snap jouw ondertoon.Zit je er nog mee?Het verschil is dat bij Ranomi alle kaarten open op tafel liggen.
  Dus S.Roopram heeft/hoeft niets (meer)te onderzoeken.


  Maak melding
 17. @Medusa,
  O,heus?
  Die lanterflanter van je moet je aan het gros aan mensen vertellen die Ranomi als 1 van hun ziet.

  Misschien kan Roopie ons komen vertellen na onderzoek waarom zoveel mensen Ranomi als eigen zien en waarom Ranomi het anders ziet.


  Maak melding
 18. Ranomi, zal ongetwijfeld een reden hebben om niet deel te willen nemen aan een dergelijke huldiging.
  Dat moet ze zelf weten, tevens is het zo dat ze een halve Suri is, dat speelt ook wel mee.
  Laat haar toch en moedig haar aan op een goede manier, want hoe dan ook ze heeft Suri/javaanse genen.

  Over Gullit, kun je die nog wel serieus nemen Zijn vrouw loopt weg met een Mocro, volgens mij doe je dan als man iets niet goed.
  Moet echt wel lachen om die man Bert stopte als bondscoach en Gullit ging reclame voor zichzelf maken, deze man was zo dom te geloven dat nederland hem als bondscoach zou aanstellen,en hij snapt nog steeds niet dat Nederland Marco van Basten meer waardeerd dan hem, en toch noemt die dombo zich Nederlander. Ja slijmen kan hij wel in dat geval klopt het dat ie een Nederlander is.


  Maak melding
 19. Ranomi, Gullit en heel veel anderen op dit forum zijn echte Nederlanders en moeten dat vooral blijven. Nederlanders denken Nederlands en we kunnen het deze lieden niet kwalijk nemen. Het zijn doodgewone Nederlanders. Wat wel irritant blijft is het eeuwige vingertje naar Suriname.


  Maak melding
 20. *Waarom zou Gullit geen goede bonscoach kunnen zijn?
  *Hoe moest Ruud Gullit zich b.t.w. dan noemen?Surinamer?Is hij dat?
  *Was Frankrijkaard(ook ex-bondscoach van Nederland ook een dombo)?Is hij Surinamer?
  *Hoe denk jij dat ie zichzelf noemt?
  we dringen ons teveel aan die mensen op.
  Ze willen geen Surinamer zijn.LAAT ZE MET RUST!


  Maak melding
 21. laat die meisje lekker met rust want ze is geen surinaamse.je kan dit soort mensen toch geen surinamer noemen want ze voelen niet zoals surinamers.die gullit is ook geen surinamer en we gaan niet bemoeien met deze neppers.als die bakras ze gaan scotten dan gaan ze wel snel suri willen zijn.ma dan gaan we die kaas eerst met een ijzeren borstel van hun tanden schuren.


  Maak melding
 22. @Medusa,

  Eerst lezen dan reageren, het gaat er niet om dat wij ons aan die mensen opdringen het gaat er om dat je als als persoon geboren in nederland, geboren uit 1 of 2 surinaamse ouders best wel trots mag zijn op je afkomst je hoeft niet te zeggen dat je een surinamer bent maar je hoeft het ook niet dood te zwijgen. en Gulit doet dat wel hij gedraagd zich op tv als een nederlander, en als je goed leest zeg ik dat zelfs Gullit ondergewaardeerd word ook Rijkaard word niet gewaardeerd hetzelfde geld voor Seedorf ook niet gewaardeerd in nEDERLAND.


  Maak melding
 23. @@ balgosingh! Bal go go singh, welke Surinamer heet Bouterse, venetiaan, Wijdenbosch?? het klinkt Nederlands!!! Bal GOGOSINGH luidt als Indiaas!! Let wel op waar je roots ligt, alvorens je dergelijke uitspraken doet!!


  Maak melding
 24. @Kamper
  Volgens mij moet JUIST JIJ BETER LEZEN!
  Ik heb nooit ergens zien staan dat Ranomi en Ruud Gulit niet trots zijn op hun afkomst en dat zij dat bovendien doodzwijgen.
  Moeten zij zich daarom als Surinamer gedragen???
  We moeten ook niet overdrijven hoor!
  Ranomi heeft trouwens ook niet gevraagd om een aparte huldiging!Ze is Nederlandse (en zover ik weet,wij ook!)en daarom door de NEDERLANDERS gehuldigd;dat is voor haar genoeg.Men bood(althans ik niet)haar een huldiging aan en zij heeft dat,wijs als ze is,netjes afgeslagen.(ze wil zich niet in het rassengedonder mengen).
  WIJ ZIJN DUS OPDRINGERIG!!!!


  Maak melding
 25. @medusa
  Met Ruud refereerde ik aan een door hem zelf gegeven interview bij NOS studio sport en in Voetbal Internationaal,dus heb ik mijn huiswerk wel gedaan.
  Over Ranomi schreef ik dit(Ranomi, zal ongetwijfeld een reden hebben om niet deel te willen nemen aan een dergelijke huldiging.
  Dat moet ze zelf weten, tevens is het zo dat ze een halve Suri is, dat speelt ook wel mee.
  Laat haar toch en moedig haar aan op een goede manier, want hoe dan ook ze heeft Suri/javaanse genen.)
  Dus of jij wilt gewoon reageren of je leest niet goed.


  Maak melding
 26. @Kamper
  Jij hebt hem tijdens een interview dat horen zeggen?
  Maar ….ik zal jou een publieksgeheimpje verklappen:
  Ik persoonlijk heb hierover(met nog wat andere vrienden) Ruud Gulit in Rotterdam(hij voetbalde toen voor Feyenoord)kort nadat hij dat op de TV gezegd had,gesproken.
  Alle andere verhalen plak ik aan mijn laars!!!
  Ruud Gulit is een cosmopoliet.Hij voelt zich ook,maar niet speciaal Surinamer.Dat wil geenzins zeggen dat hij zijn Surinmaamse roots verloochent.Je moet niet vergeten dat Ruud Gulit ook een moeder heeft en die is Hollandse!!!Beide mensen(moederskant(Nederland) en vaderskantSuriname)) heeft hij lief!Dat heeft hij trouwens nooit onder stoelen of banken gestoken.Kiezen was onmogelijk;hij wilde geen van beiden te kort doen!
  Die vrijheid heeft hij!


  Maak melding
 27. Tevens heb ik het niet over kiezen gehad maar over het feit dat hij zijn vaders kant niet goed vertegenwoordigd.
  Mag ik dat vragen als Surinamer welke tevens ook in Nederland heeft gewoond.
  Want is het niet zo dat In Nederland Surinamers wel vertegenwoordigd zijn maar eigenlijk geen stem hebben.
  Het enige wat ik vraag aan bekende surinamers half of heel vertegenwoordig je volk en je afkomst zoals de Homo beweging dat ook doet.

  En dat mag ik vinden


  Maak melding
 28. Het is waar, Seedorf voelt zich heel veel Suri en verloochent zijn afkomst niet. Maar er bestaat een vrouw met een Nederlandse moeder en een Suri vader die haar Surinaamse kant ook niet verloochent. Hulde voor deze geweldige vrouw. Ze is mooi, zelfbewust, wordt aanbeden en heeft een bijnaam om van te beven. LUCIA RIJKER alias lady Tyson. HULDE!!!


  Maak melding
 29. ik wordt zo beetje stront ziek van die zogenaamde echt Surinamers, ik noem ze valse nationalisten .
  Ze denken dat hun surinamer zijn gemeten wordt aan de hand van jou haat tegen Holland of alles wat blank is.
  Als Nederland morgen de visumplicht afschaft wil zien wie die zogenaamde echte Surinamers zijn.
  De echte Surinamers in mijn ogen hoor je niet in deze discussie zwarte Suriname denken dat hun de echte Surinamers Zijn.Ik vindt deze hele discussie een onzin discussie, wanneer het die zogenaamde nationalisten uitkomt dan zijn wij Surinamers, mogen wij ook een dubbele paspoort hebben, wanneer het ze niet uitkomt dan zijn wij surineds die niet mogen bemoeien met Suriname.


  Maak melding
 30. Ranomi baja, joena, maak je niet druk i bigi i popie
  no spang, ga zo door je bent goed echt goed, ik volg je, je hebt veel bereikt en zal nog meer bereiken.
  Tang boeng.


  Maak melding
 31. Medusa luister no RUUD G is een nietsnut als het gaat om leiding te geven en of een trainer te zijn, overal heeft ie zijn nek gebroken, en hij voelt zich ook geen Surinamer, daar overzeee kotsen ze hem uit, weet ik.
  Het is gewoon een LULLLLLLLLLLLLLLL


  Maak melding
 32. Voor dat men mensen tot Surinamers gaat rekenen, moet men zich eerst grondig verdiepen in de mensen die op Surinamers lijken, maar in wezen zich helemaal niet zo voelen.

  Als men naar Ruud Gullit kijkt en zich goed verdiept in hem zal men zien dat vanaf zijn geboorte hij uitsluitend door witte mensen is opgevoed, moeder, grootouders van moederskant. Dan moet men niet gek kijken dat hij alles ook zo ervaart en voelt.

  Wat de reden precies is van zwemster Ranomi Kromowidjojo om geen belangstelling te hebben voor dit eerbetoon van de Surinaams-Indonesische/Indische gemeenschap is niet bekend. Maar Surinamers die kenmerken van hen in haar zien en de banden van de land van haar vader en betovergrootvaders moeten goed uitkijken, om op grond daarvan ervan uit te gaan, dat ze ook een van hen is.

  Dit onderstaande boek moeten Surinamers gaan kopen en lezen en dan zullen ze dit soort mensen ook beter begrijpen.

  Arhtur Japin De zwarte met het witte hart

  Er zijn vele personen die niet tot de groep gerekend kunnen worden op grond van hun kenmerken. Er komen veel zaken bij zoals opvoeding, met wie je omgaat enz, enz.

  Wees voorzichtig om mensen die op je lijken, in je eigen groep te plaatsen. Zelf mensen die goed geschoold zijn, willen niet met mensen die op hun lijken en ongeschoold zijn geen omgang hebben, kijk maar naar hoogopgeleide vrouwen uit bepaalde etniciteiten, die ook liever een man hebben die goed opgeleid is en mee willen trouwen of mannen met een bepaalde etniciteit, goed opgeleid en ook niet om willen met laagopgeleide vrouwen en daarom iemand zoeken die ook goed is opgeleid. Het kan van hun etniciteit zijn, maar ook een andere.

  Soort zoek soort
  kan zijn opleidingsniveau
  zwarte met het witte hart
  zwart maar helemaal blank opgevoed, opgeleid, waardoor hij/zij ook de andere wereld of mensen niet kent. zo eenvoudig moet men dit soort zaken zien en niet anders. De denken en emoties alles is anders dan de mensen die op deze mensen lijken. Dus Surinamer wordt wijzer.


  Maak melding
 33. moet zijn

  Het denken en emoties alles is anders van deze mensen die lijken op mensen met dezelfde etniciteit hebben. Kort gezegd. De zwarte met het witte hart. Onderschatten jullie de grote van de groep niet. Het is niet hun schuld, dat ze zo zijn. Met wie je omgaat, zo wordt je, goede of slechte mensen.

  iemand die zwart is en alleen met witte mensen omgaat, vertoont hetzelfde gedrag als de wittemensen

  Een witte persoon, die omgaat met zwarten, zal het zelfde gedrag vertonen als de zwarte man/vrouw.


  Maak melding
 34. Ranomi, groot respect voor jouw beslissing. Ranomi voelt zich honderd procent Nederlandse. Haar moeder is Nederlandse en misschien heeft vader afstand genomen van zijn javaans Surinaamse achtergrond, waardoor Ranomi niets van de cultuur van haar vader meegekregen heeft. Desondanks blijft Ranomi mijn heldin, omdat zij de wereld getoond heeft, dat de multiculturele samenleving in Nederland een voldongen feit is, anders dan heel wat politici het nederlandse volk voorhouden.


  Maak melding
 35. @GMAP
  Daar vraag je wat:Een definitie van een Surinamer?
  Hahahahahaha!Man ga liever de bijbel lezen,daar heb je meer aan!Maar ik zal i.i.g. mijn gedachte over laten gaamn.Misschien zie ik dan het licht.Moeilijk hoor!Whaaaaw!


  Maak melding
 36. @Felix

  Onze GMAP heeft al meerdere malen laten blijken niet te behoren tot de allerslimsten op dit forum. Zijn vraagstelling alleen al duidt op het niet kunnen begrijpen van de wereld om hem heen. GMAP is een totaal in zichzelf gekeerd wereldvreemd individu en bedient zich steeds van een steeds terugkerend onveranderd one issue statement. GMAP is de dorpsgek van dit forum en komt nu met de superintelligente vraag:

  “Kan iemand mij uitleggen wat de eigenschappen zijn van een echte surinamer?”

  @GMAP

  Allereerst dit:

  Een echte Surinamer bezit de Surinaamse nationaliteit en woont meestal in Suriname.

  SuriNeds zijn geen Surinamers maar Nederlanders. Zij bezitten de Nederlandse nationaliteit en bedienen zich van de bekrompen Nederlandse denkwijze. Ze hebben wel hun roots in Suriname maar het zijn geen Surinamers.

  Als echte Surinamers de Surinaamse nationaliteit bezitten en je vraagt dan wat hun eigenschappen zijn dan zijn er vele antwoorden mogelijk.

  Net zo veel als wanneer ik jou zou vragen: wat zijn de eigenschappen van een Nederlander. En als je bedenkt dat SuriNeds Nederlander zijn dan zou ik dus net zo goed aan jou kunnen vragen: wat zijn de eigenschappen van GMAP?

  De eigenschappen van GMAP zijn dus gelijk aan die van de Nederlander.

  Een Surinamer is geen Nederlander.

  De eigenschappen van GMAP zijn dus niet gelijk aan die van een Surinamer.

  Nederlanders zijn vaak horkerig, betweterig, bemoeizuchtig, azijnpisserig en drammerig.

  Omdat GMAP een Nederlander is kan ik dus gerust stellen dat met grote waarschijnlijkheid ook GMAP horkerig, betweterig, bemoeizuchtig, azijnpisserig en drammerig is.

  Maar ook:

  Surinamers zijn niet horkerig, betweterig, bemoeizuchtig, azijnpisserig en drammerig. 😉


  Maak melding
 37. Wat ben ik verheugd met de reactie van Ranomi naar de indo=surinaamse (zonder hoofdletter) gemeenschap toe. Stel je voor dat ze gefraudeerd had…of iemand vermoord had….Had de zgn indo-surinaamse gemeenschap van zich laten horen dan? Het zelfde probleem hebben Rijkaard en Gullit in hun tijd gehad met de Surinaamse gemeenschap.Hopelijk wordt het meer en meer duidelijk dat in deze tijd etniciteit persoonlijk en individueel is. Natuurlijk is het begrijpelijk dat je trots bent wanneer iemand waar je je cultureel mee verbonden voelt iets geweldigs presteert. Maar die verbondenheid die je voelt kan je de andere partij niet opleggen. Het moet wel van beide kanten komen. Ranomi is 100% Nederlands en dat moet gerespecteerd worden. Zoals ik hoop dat over niet al te lange tijd elke etnische groep 100% Surinaams is en de afkomst van voorouders voor kennisgeving aannemen. Want pas dan gaat Suriname echt draaien.


  Maak melding
 38. Ranomi: je bent en blijft in calimerostan een allochtoon en als het aan wilders ligt, word je bij je eerste misstap meteen calimerostan uitgegooid! respecteer jouw roots!


  Maak melding
 39. @GMAP
  Ik ben in ieder geval al zover te denken dat er 2 soorten Surinamers zijn.
  Eén die van zijn land houdt met zijn hart.
  En een die van zijn land houdt met zijn verstand.
  De een die met zijn hart van zijn land houdt kunnen voor een snel verloop van deze vraag direct afzonderen.
  (want liefde is blind, dus aan die groep hebben we niets).
  Interessanter is,de andere groep te bekijken!Tot zover!


  Maak melding
 40. ‘Kromo’ hervat training
  Gepubliceerd op 9 september 2012 – 9:56 pm

  EINDHOVEN (ANP) – Ranomi Kromowidjojo zet haar zwemcarrière voort. De tweevoudig olympisch kampioene van Londen 2012 hervat maandag al de training. Dat heeft haar trainer Jacco Verhaeren tegenover de NOS bevestigd.

  ‘Kromo’ overwoog een jaartje vrijaf te nemen maar liet het bij een vrij korte vakantie. Ze bouwt de komende maanden wel langzaam op, met als voorlopig doel de WK langebaan, volgend jaar in Barcelona.


  Maak melding
 41. @Felix
  Omdat je eenmaal bezig bent te filosoferen,ga ik met je mee!
  Ik bekijk de Surinamer vanuit een ander oogpunt.
  Hij is dan in 6 groepen te onderscheiden.
  n.l.-
  A.De Surinamer in Nederland met:
  1.een Surinaams paspoort.(pers.o/d ambas.en het cons.)
  2.een Nederlands paspoort.

  B.De Surinamer in Suriname met:
  1.een Surinaams paspoort.
  2.een Nederlands paspoort.

  C.De Surinamer buiten deze 2 gebieden met
  1.een Surinaams paspoort.
  2.een buitenlands paspoort.

  Deze Surinamers verschillen allen onderling in denken,doen en laten.
  Je zou dus één definitie in algemene zin(wat ons bindt) en 6 afzonderlijke definities in bijzondere zin (waarin we verschillen)moeten bedenken.
  Dus zo eenvoudig is het niet!


  Maak melding
 42. @Tante anna_ ziekelijk .
  Dus een Braziliaan of chinees die niet in suriname is geboren met een Surinaamse paspoort is in jou kromme beredenering meer Surinaams dan Wij die daar zijn geboren met Nederlandse paspoort???
  De indianen zijn van oorsprong de echte Surinamers de rest is allemaal import.
  anna_Ziekelijk je mag het weten wat de eigenschappen zijn van deze geboren SURINAME,Ik heb 20 mooie jaren van mij leven gewoond in de mooiste land in de wereld Suriname, tot dat er een megalomane sex bladen verkoper de boel is komen vernietigen, zie daar het verschil in normen en waarde fatsoen, respect en onschuldige volk van toen en nu .


  Maak melding
 43. Tante anna_ziekelijk.
  Ik heb nog een toevoeging voor jou, jij hebt het over de aller slimste hier op dit forum. Misschien heb jij langer dan mij op de schoolbanken GEZETEN maar de vraag is of jij wat hebt opgestoken want iemand die de economie van ons land heeft kapot gemaakt en onze munteenheid heeft doen devalueren kan je nooit zien als de meest vooruitstrevende president ooit in Suriname.


  Maak melding
 44. Jere no ik ben in hart en nieren sranangmang ik ben nu al 15jaar in Nederland nederlands paspoort maar wat ik voel voor su is apart daarom ben ik elk jaar ook daar ik heb daar kunnen bouwen en ik w8 op de gelegen heid om terug te gaan om me te vestigen dus no takie dat sranangmang Inie tata no Sabie neks mie atie de dape


  Maak melding
 45. Wat denk ik met trots en weemoed terug aan de dag van inhuldiging in London dat onze Ranomi uit volle borst het Wilhelmus zong, en daarmee de mond snoerde cvan allen die haar claimen.


  Maak melding
 46. Ranomi Kromowidjojo heeft groot gelijk niet te willen ingaan op een eerbetoon van de kleine Javaanse welzijnsvereniging Bangsa Jawa in de Bijlmer. Want wie denkt de voorzitter van de vereniging wel dat hij is? Moet Olympisch kampioen en bekende Nederlander Ranomi Kromowidjojo in een computerzaaltje in de Bijlmer opdagen omdat ze half-Javaans is? Alsof Surinaamse sporters zich zouden laten huldigen door de Afro-Surinaamse verenging lover box in de Bijlmer, ik denk het niet. Want dat is precies het hier om draait. Het gaat erom dat Bangsa Jawa te klein voor Kromo en niet om feit dat ze niet gehuldigd wil worden door Surinamers omdat ze zich 100% procent ‘bakra’ voelt.

  Als ze een huldiging van Suriprofs in het Olympisch stadion had afgewezen ten overstaan van alle Surinaamse nationale en internationale toppers dan had je mogen concluderen dat ze niet door Surinamers gehuldigd wil worden.

  Maar ja, het typerend wat er nu gebeurd. In plaats van haar besluit te respecteren is Bangsa Jawa diep beledigd en hangt het meteen aan de grote klok. Daarmee halen ze haar door het slijk door met het nieuws van de afwijzing impliciet te suggereren dat ze haar etnische identiteit afwijst en niets met Surinamers te maken wil hebben. Als ze wel was gekomen was het ‘onze’ lieve JAVAANSE Ranomi zus en ‘onze’ lieve JAVAANSE Ranomi zo, nu ze niet is gekomen wijst ze meteen ‘alle Surinamers’ af en wordt ze afgeschilderd als een ‘blaka ptata’ die alleen op schimmels rijdt. Kromo voelt zich te groot voor welzijnsvereniging Bangsa Jawa uit de Bijlmer, en terecht!

  En @GMAP, over die “import”. Ik heb niets tegen Indianen, maar toen jullie met pijl en boog in de jungle op visje aan het schieten waren, zijn het slavenhanden geweest die met bloed, zweet en tranen Suriname hebben opgebouwd. En aangezien jullie die ‘witmans’ hebben geholpen om weggelopen slaven op te sporen om ze weer terug te brengen naar de spreekwoordelijk ‘concentratiekampen’ zou ik maar niet zo hoog van de toren blazen met je “import”. Jullie gaan niet door als de meest dapperen in de Surinaamse geschiedenis, want laten we eerlijk zijn, de nationale held van Suriname is ‘negre’ Kwakoe, de Surinaamse Tri die Jeronimo of Wounded Knee heet moet nog geboren worden.


  Maak melding
 47. Logisch dat Ranomi geweigerd heeft, omdat zij geen Indische is noch Indonesische en ook geen Surinaamse. Dat meisje is een aardbewoonster en woont in Nederland. Verder is het vrij normaal dat zij haar zege deelt met haar achterban en landgenoten in de plaats waar ze leeft. Waarom moet de Surinaams Javaansche gemeenschap strijken met deze eer? Als ze voor Suriname had gekozen dan was ze voor dat land uitgekomen. Maar helaas voor de Surinamers woont deze zwemkampioene in Nederland, ver weg van alle winti’s, bakroe’s, guna-guna’s en andere verwante onzin. Men ziet het, zonder wassies en andere rituelen heeft zij de top weten te bereiken. Dus zonder sport-obia’s alleen maar succes.

  Surinamers laat dit meisje de eer aan zichzelf houden en bovenal…Laat haar met rust. En alsnog Proficiat Ranomi Kromowidjojo!

  django


  Maak melding
 48. Ranomi Kromowidjojo alleen weet wat ze voelt en doet niemand die negatief klaag heeft zo hard gewerk om haar zelf zo goed te maken en waar ze nu is en voor staat zij mag bapalen of ze dat wil of niet haar leven mensen zijn heel erg betaal om te bepalen wat zij moet doen kleem niet zomaar iemand waar je geen moer van weet nog ken laar haar zelf haar beslissing nemen in Suriname zijn wij zo opgevoed dat wij bepalen net hoe de cultuur bepaald en met emoties maar denk eens na waar waren de mensen in het begin toen ze het zwaar had en trainde waren ze ook zo aan het surfen of met iets anders bezig


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES