‘Surinaams-Indonesische gemeenschap wil Kromowidjojo huldigen’

71

De Surinaams-Indonesische gemeenschap in Amsterdam is alvast begonnen met het organiseren van een huldiging van Ranomi Kromowidjojo. Dat meldt Het Parool. De zwemster heeft op de Olympische Spelen drie medailles gewonnen.

Volgens het Comité ter Huldiging van Ranomi Kromowidjojo heeft zij gezorgd voor wereldwijde positieve aandacht voor Nederland, ‘maar ontegenzeggelijk ook voor Suriname en Indonesië, waar zij roots heeft liggen’.

Volgens de krant kwam het comité, onder leiding van Johan Raksowidjojo, bijeen bij de Surinaamse welzijnsvereniging Bangsa Jawa in Zuidoost.(Bron/Lees verder: Het Parool)

71 REACTIES

 1. Kan je nagaan wat er in de VS, Engeland of Frankrijk allemaal moet worden gehuldigd..
  Daar hebben de atleten allemaal internationale achtergronden.
  Maar ook de Nederlandse atleten met Hongaarse, Duitse, Poolse, Franse of Belgische achtergronden is enorm.
  Wat gaat er nu georganiseerd worden voor Martina? of Kiplagat? Gaat kenia dan uit z,n dak?
  Tjonge dat meisje is gewoon op en top nederlandse met nederlandse vriendinnen. Een grote blanke familie, trainers en zelfs haar vriendje is blank. 🙂


  Maak melding

 2. nou ted dat meisje heeft een javaanse uitstraling en is bescheiden iemand die daden waarmaakt en niet loopt te schreeuwen dat ze wel even makelijk doet een voorbeeld het nederlandse voetbal elftal dat nooit wat bereikt hebt oh ja in 1988 alleen kieft stond 5meter buitenspel nederlanders schreeuwen alleen maar inge de bruin is een van de weinige nederlanders die wel top is ben blij dat zij javaans is


  Maak melding

 3. Ik vind het een prima idee, maar wat dacht je van de grote Surinaams-Indonesische gemeenschap in Groningen-Hoogezand.Haar prestatie kan ik elk geval een stimulans zijn voor anderen om de sport serieus op te pakken.


  Maak melding

 4. Boi loekoe wat dit teweeg kan brengen.
  het publiek gedraagt zich weer als een kudde.
  Er zijn meerdere personen, met Surinaamse roots en Chinese, Indiase, Afrikaanse etc roots, die prestaties leveren om mensen gezond en gelukkig te maken, meehelpen de wereldproblemen helpen op te lossen.
  Deze mensen worden niet in de schijnwerpers geplaatst.
  Baj waar zijn wij mee bezig? Elkaar weer als ratten na te jagen?


  Maak melding

 5. Hoe zou haar kansen zijn wanneer ipv Gron.dorpje in grote steden als Adam.Rtd /denhaag opgroeien?Zou zij deze ongekende prestatie gehaald hebben?Niet alleen haar roots speelt hierin een grote rol,maar de omgeving waarin zij is opgegroeid….over dat bovengenoemde gezwest hecht ik geen waarde.


  Maak melding

 6. De surinamers van javaanse origine mag en moet trots zijn op Klething Abang Phoeti Ranomi Kromowidjojo !!!
  En dat motiveert de surinamers van javaanse origine en als blijkt van waardering ,respect , trots en eigen kunnen willen zij hun heldin / princes middels een huldiging hoe dankbaar en blij zij zijn .
  NEK’S NO FOUT !!!
  Mijn hartelijke felicitaties aan een ieder die zich verwant voelen met de Surinaamse-Nederlandse Gemeenschap en in het bijzonder Bapak Kromo en gezin .
  Moegi paring ono teko rahaju
  Slamet Slamet Slamet , sanking kersaning Gusti Yang Moho Agung !!!
  Republiek Suriname Voorwaarts !!!
  SOSO LOBI !!!


  Maak melding

 7. henk de MOL ,
  Jammer /zonde wat Olland in RAWAGEDE had uitgespook he ???
  Ik bedoel de massa-slachting op de voorouders van Ranomi !!!
  Juist ja , op de Republiek Indonesie !!
  Wellicht hadden wij meer Ranomi’s gehad !!!
  ME ,MYSELF AND I LOVE SU , ZONDER REM !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , DOSSIERS SURINAME VRIJ , NU !!!


  Maak melding

 8. Het gaat om haar achternaam mensen.. Eerst moest iedereen haar achternaam uitlachen kromokromo-wiewiedjo-blabla-javaanse-achternaam-moeilijk-uit-te-spreken, en nu spreken ze het volop uit alleen omdat ze kampioen is geworden. Daar gaat het om, vind ik


  Maak melding

 9. @Tedje @Henk Molenaar

  Wat is eigenlijk jullie probleem? Ranomi is ‘allochtoon’. Iets waar men in Nederland in het algemeen op pist. Behalve als ze gouden plakken binnen halen en het nationalistische oranjegevoel een boost kunnen geven. Ook Nederland claimt graag Remi Bonjaski, Ernesto Hoost, Nelli Cooman, Churandi Martina, Lucia Rijker, Ilonka Elmont, Arnold van der L, Badr Hari, Edgar Davids, etc etc. Allemaal allochtonen die als tweederangsburger worden beschouwd maar wel de Nederlandse sport op de kaart hebben gezet. Mogen we AUB trots zijn dat al deze mensen Surinaamse, Marokkaanse en Curacaose roots hebben. Wij hebben geen label (allochtoon) voor ze nodig. We zien ze als gelijkwaardig. We houden ook van ze zonder gouden plakken of andere prijzen.


  Maak melding

 10. Niet zo negatief jongens!!! Laten we blij zijn dat Suriname op een positieve manier aandacht krijgt, wereldwijd niet alleen in Ned!!!!! Zulke voorbeeldfiguren hebben wij nodig om andere jongeren ook te stimuleren. Zij is niemands bezit, maar we mogen toch wel trots zijn op haar? En al sje goed naar alle programma’s hebt gekeken dan weet je: dat meisje eet javaanse kost en geen aardappelen met gerookte worst. 🙂
  Somo, ga je ook deze feestelijke huldiging meevieren???? Ben benieuwd of Ranomi jou wel kent. 😉


  Maak melding

 11. Beste Ras Tamara:

  Ik heb nergens een probleem mee, waarschijnlijk wel al die azijnzeikers zoals Sempa die bij dit heugelijk feit alle wereldoorlogen er bij gaat halen.

  En blijkbaar heb jij ook nog niet verwerkte problemen gezien je opmerking dat Nederlanders ‘pissen’ op allochtonen.

  Get a life


  Maak melding

 12. Zeer consistente handeling. Een huldiging door de Surinaamse welzijnsvereniging Bangsa Jawa in Zuidoost is een fantastische zaak. De mensen op dit forum die dit min of meer afwijzen zijn helemaal niet consistent. Dagelijks steeds Suriname en Surinamers op een negatieve manier bejegenen, dat mag wel. Om de verzieke band tussen Nederland en Suriname zo te blijven houden en zelfs het liefst te versterken is hun alibi. Men denkt dat men Nederland of Suriname hierdoor een dienst bewijst. Als Ranomi iets negatiefs had uitgevreten, dacht men dat een ieder niet zou weten dat zij Surinaamse c.q. Indonesische roots had. Gezien het gewoonte-beeld is het goed te benadrukken dat Ranomi Kromowidjojo Surinaamse roots heeft. Niet alleen Seedorf, Patrick Kluivert, Ruud Gullit, Frank Rijkaard, Gerold Vanenburg enz. Kluivert, Gullit en Rijkaard niet in Suriname geboren vallen onder dezelfde categorie als Ranomi Kromowidjojo. We hoeven nu niet ten nadele van Suriname te kijken naar Amerika (USA) etc. Dat zou buiten de realiteit en verhouding zijn tussen Suriname en Nederland. Als Ranomi een crime had verricht zou sowieso haar roots worden nagetrokken, dat is standaard en nog steeds in Nederland. Bij een positieve verrichting mag hetzelfde-tegendeel dan ook vermeld worden. Zo alleen kunnen wij allen met onze neuzen op de feiten worden gedrukt en ooit de zogenaamde “juiste koers” bewandelen in soortgelijke situaties. Zover zijn we met z’n allen nog lang niet. Ranomi Kromowidjojo heeft een Nederlandse en Surinaamse achtergrond. Waarom dat nu opeens verborgen zou moeten blijven weet Joost. De huldiging van Bryan Bijlhout onlangs, in Nederland en in Suriname heeft ook zijn nut en realiteit gekend. Met alle respect voor Bryan Bijlhout als voorbeeld genomen is en wordt de prestatie van Ranomi Kromowidjojo wereldwijd erkend en is van een heel andere dimensie, wereldwijd bekeken. Een reden temeer om Ranomi Kromowidjojo te huldigen. Proficiat, dit initiatief van de Surinaamse welzijnsvereniging Bangsa Jawa in Zuidoost. Zeer realistisch. Deze realistische bal ligt nu bij Ranomi en haar familie. Ranomi Kromowidjojo trouwens, je bent SUPER!


  Maak melding

 13. Van harte gefeliciteerd Ranomi Kromowidjojo! Wat een doorzettingsvermogen. En ja, ik word ook moe van het gezeur over “allochtoon” (dagelijks onderscheid in NL) en als je wint ben je “nederlander”. Maar uiteindelijk gaat het er om hoe Ranomi zich voelt! En zij is super GELUKKIG met haar behaalde doel. Het gaat dan niet om wat je afkomst is of waar je geboren bent, maar de wensen/doelen die je hebt in het leven als mens/individu zijnde. Nogmaals “VAN HARTE GEFELICITEERD “


  Maak melding

 14. Het zou goed zijn om ook in Su wat te organiseren. Somo zou haar dan de sleutel van Marienburg kunnen overdragen met een stevige zoen natuurlijk. Wat extra aardappelen en uien verkopen voor de organisatie hiervan


  Maak melding

 15. Voor mij is ze gewoon een Indische Nederlander. Dat haar vader toevallig in Suriname is geboren zegt mij niets. Volgens de Javaanse tradite is ze Nederlandse want haar navelstreng is in Nederland begraven. 🙂 Lekker PU 🙂
  Ik ben ook in Suriname geboren. En?

  Jullie hebben toch de topvoetballer Brunswijk?


  Maak melding

 16. OMG, plaats ik een bericht met felicitaties……wordt het negatief beoordeeld. Dat zegt maar weer eens genoeg hoe slecht we lezen of naar elkaar luisteren. Iemand feliciteren met haar/zijn doel is toch niks mis mee? Dat ik aangeef dat het mij ook opvalt dat als je wint “nederlander” wordt genoemd en anders ben je “allochtoon”! Dat is NU eenmaal zo. Men maakt graag onderscheid maakt.


  Maak melding

 17. @Tedje

  Je ziet over het hoofd dat de Ollanders de uitvinders zijn van apartheid. Olland is het enige land in Europa die haar gekleurde inwoners allochtonen noemt. De apartheid zit er diep in bij de Ollanders. In de VS is iedereen met de Amerikaanse nationaliteit Amerikaan, en in Engeland Engelsman. Maar als je in Olland roots hebt in een ander land ben je allochtoon. Heel ziek allemaal en je reinste apartheid. Allochtonen worden behandeld als tweederangsburger en het woord allochtoon heeft een negatieve lading. Jij lijkt mij typisch iemand die zal verklaren dat de allochtonen daar zelf schuldig aan zijn. Maar ik zie jou ook niet als allochtoon. Wel als een zich minderwaardig voelende geassimileerde ezel die zich schaamt voor dat beetje niet Ollandse afkomst.


  Maak melding

 18. Beste Lomixx

  Trek je maar niets aan van de plusjes en minnetjes.
  Er zijn blijkbaar mensen met tijd te veel die zichzelf na plaatsing van hun posting binnen 2 min (!!) 12 plusjes geven. En iedereen die een andere mening heeft 12 minnetjes……

  Beetje erg zielig dus. Komt ook altijd uit dezelfde hoek


  Maak melding

 19. Kolo Kolo, geeft niet hoe het volk zich gedraagt, mek deng doe, weet je wat die huldiging compleet kan maken, ik hoop dat ze dat ook inplannen, de huldiging dus, met een een strakke djarang kepang, ai boi, dang joe o sie torie, do tjies wintie, ik hoop dan niet dat onze Ranomi ook in trans raakt maar die gasten eromheen
  sanggg, wellicht die djarang kepang. Moi mang.


  Maak melding

 20. Ach, mensen! laat haar toch met rust!! Su,geen SU! nl, geen Nl! wat maakt het uit?
  In elk geval heeft zij haar best gedaan!! al die kloten commentaren!

  In Nl heb je meer mogelijkheden, disipline en motivatie’s laten wij eerlijk zijn!

  Kijk zelf in hoeverre SU in Sporten voorkomen!!!!


  Maak melding

 21. ga tegen wilders zeggen of die skinheads dat ze nederlander is.. een nederlander is geen halfbloed een nederlander is blank .die kromo is meer javaan uitgekomen dan blank .op papier is ze nederlander meer niet.met alle respek hoor maar de realiteit is dat de nederlander met twee maten meet .


  Maak melding

 22. een drukte om niets….
  ondanks dat wij geen brazilianen zijn kraken wij toch ook voor brasiong..
  dus wat is het probleem..
  Ik ben wel trots op haar en ook op ALLE hardwerkende mensen uit SU en de rest van de wereld.


  Maak melding

 23. Nogmaals hulde aan Ranomi K. Neerlands trots uit het hoge Noorden.
  Er gaat niets boven Groningen, en boven Ranomi…….bewijs geleverd in Londen….


  Maak melding

 24. Beste Tedje:

  Met mensen als Bolasingh en Brede Batjaw valt geen zinnige discussie te voeren. Doe geen moeite.

  “n de VS is iedereen met de Amerikaanse nationaliteit Amerikaan, en in Engeland Engelsman. Maar als je in Olland roots hebt in een ander land ben je allochtoon”

  Neem je zo’n reactie nog serieus?


  Maak melding

 25. @Tedje

  Een berichtje uit de telegraaf van vandaag:

  HILVERSUM – Weer zijn mensen slachtoffer geworden van een ernstig geweldsincident in het Hilversumse uitgaansgebied. In de vroege vrijdagochtend werden de 18-jarige Carmen en haar 15-jarige vriendin Fleur afgetuigd door twee Marokkaanse jongens, nadat de meiden hadden geweigerd een sigaret aan hen af te staan.

  Het is de zoveelste zware mishandeling al dit jaar aan de Groest, waar allochtone jongeren een no-goarea hebben gecreëerd met bedreigingen, verwensingen en agressie tijdens de uitgaansuren.

  In mei werd een 30-jarige Zweed bijna doodgetrapt door twee mannen, begin april trapten eveneens Marokkaanse jongeren twee mannen op de Groest het ziekenhuis in. Ook Carmen en Fleur liepen zware verwondingen op, nadat ze uitgaansgelegenheid G-Spot hadden verlaten.
  ———————-

  Men heeft het hier over allochtonen en Marokkanen. De Marokkanen zijn net als Ranomi geboren in Nederland.

  ———————–

  Berichtje over Ranomi:

  KROMO PAKT GOUDEN KROON
  Van onze speciale verslaggever
  Nederland heeft eindelijk weer een olympisch zwemkampioene op het koninginnennummer van de Olympische Spelen. Met een ijzersterke eindsprint veroverde Ranomi Kromowidjojo donderdagavond in het volgepakte Aquatic Centre de gouden kroon (53,00) op de 100 meter vrije slag. Een kroon die haar perfect past. Het zilver was voor de Wit-Russische wereldkampioene Aliaksandra Herasimenia (53,38). Yi Tang pakte in 53,44 de bronzen plak.

  Met de zege van Kromowidjojo kreeg Inge de Bruijn, die twaalf jaar geleden in Sydney de koningin van de Spelen werd, een waardige opvolgster. Het was voor de Groningse de eerste individuele gouden medaille op een Spelen. Vier jaar geleden pakte ze in Peking wel al de olympische titel met de estafettezwemsters (4×100 vrij). Eerder in Londen behaalde de kersverse kampioene met hetzelfde kwartet (Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk en Inge Dekker) in Londen zilver.

  Kromowidjojo leefde vier jaar toe naar het magische moment in Londen. Alles moest wijken voor slechts één ding; olympisch goud op haar favoriete nummer. Volledige focus. “Als ik ga killen, zie ik zelfs niet wie er in de baan naast me ligt”, zei de pas 21-jarige ‘Kromo’ aan de vooravond. “Als het er op aankomt, heb ik nergens oog voor.”

  ——————————

  Zoek de verschillen. Ranomi is geen allochtoon maar plotseling een Groningse.


  Maak melding

 26. Wij,Nederlanders,Surinamers,Indonesiers hebben genoten van haar prestatie. Super Ranomi !!!!
  En de eenvoud die ze nog uitstraalt is niet eenvoudig,
  dat kan alleen een topsporter van formaat, houden zo !!!

  Tot RIO 2016 hopelijk.


  Maak melding

 27. Ik hoor niemand over de FANTASTISCHE prestaties van de Surinaamse delegatie (hahahahahaha). Ik vraag mij af wat die de afgelopen vier jaar hebben gedaan. Feesten, beesten en slapen… Er is er niet een die zijn personal best heeft gezwommen of gelopen! Schandalig selectiebeleid. Ik geef alleen Virgil Soeroredjo nog het voordeel van de twijfel, omdat hij de pech had de eerste rond tegen de nummer 6 van de wereld te moeten spelen. De rest kan wat mij betreft rustig weer rustig naar de schoolbanken. Zo zet je Suriname echt niet op de kaart. “SURINAME OP WEG NAAR GOUD” heet dat tv-spotje waarmee je wordt doodgegooid hier in Su. Ik denk dan altijd aan een excursie naar Brokopondo, maar niet aan de Olympische Spelen. Wat een farce, zeg. En straks met z’n allen naar Zanderij om ze toe te juichen zeker. In dat licht geeft ik Ranomi alle credit die zij verdient.


  Maak melding

 28. Had haar maar geclaimd voor de Olympische Spelen, dan was je meer betrokken geweest!

  De Javanen en ook Hindoestanen hebben nooit iets te vieren op het gebied van sport, dus laat de Javanen maar eens trots zijn op deze prestatie van Kromo en op hun roots. Het is ze gegund.
  Nog steeds geen enkele Hindoestaan die als bvb voetballer bij een goede club speelt. Waar zou dit toch aan liggen?


  Maak melding

 29. Bholasingh, ga naar de winkel en ga een meetlint kopen,
  en dan ga jij maar een keer meten, en laat Wilders en die Skinheads erbuiten, we hebben het hier over Ranomi
  A sma bigi a wien gotoe, oe moesoe breti tapoe eng, en respeki eng.


  Maak melding

 30. @CorNelis
  Hindoestanen hebben over het algemeen een dunne bloedvaten stelsel (aderenstelsel)waardoor sporten op hoogniveau problemen met zich meebrengt. Door de dunnebloedvaten stelsel neemt het lichaam niet zo snel genoeg zuurstof op waardoor je niet snel genoeg power kan opbouwen. Sport op nieveau wordt dan weer gecompenseerd met leren en dit is over het algemeen een groot succes.


  Maak melding

 31. Luister hier, Afrikanen en hun nazaten elders in de werled hebben een genetische aanleg om goede atleten te zijn. Ze hebben van nature een enzym om verzuring van hun spieren te voorkomen, hun achiilespees is lang en hun onderbenen dun. Alles van nature dus.


  Maak melding

 32. Hindoestanen blinken uit in cricket, hockey, worstelen (denk maar aan darasingh). Echter zijn deze talenten niet uitgekomen bij de Surinaamse Hindoestanen. Die hebben hun talenten in de hersenen zitten: dammen, schaken, natuurkunde olympiade, etc.
  Dat zit in hun natuurlijke aard.


  Maak melding

 33. Ik moet hier ff lachen die hollanders,wanneer een buitenlander iets goeds doet,zyn ze hollanders wanneer ze iets fout doen zyn het buitenlanders.

  HOLLAND TOCH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 34. Als Ranomi Kromowidjojo weer op vakantie gaat naar Suriname verdiend ze het om daar gehuldigd en onderscheiden te worden met de Ere-Orde van de Gele Ster voor haar verdiensten en positieve aandacht voor Surinamers!!!


  Maak melding

 35. Beste NATIONALIS:

  Raomi heeft een Nederlands paspoort, is geboren in Nederland. WTF moet ze met een Ere Orde van de Gele ster.

  Welke verdiensten en positieve aandacht voor Surinamers heeft ze dan????

  Get real!


  Maak melding

 36. @Henk Molenaar

  Jij en Esmerald blijven maar zeuren over plusjes. Je beweert vaak dat mensen in de slachtofferrol kruipen maar jij doet niet anders. Zoals je zelf vaak zegt: get a life!


  Maak melding

 37. Zit nu in the USA en de eerste reactie die ik heb gehoord van de Amerikanen was “That girl “Kromo” where is she from?, she don’t look Dutch”.En Als ik hun dan uitleg dat haar roots ook uit SU komt the the got the picture.
  Tedje en Henk “get a life”
  En Henk,de enige persoon die hier zielig doe ben jij zelf. Accept ur lost or get lost van deze side, want vele zijn je sarcatische en negatieve opmerkingen beu.
  Als waar dan ook in de wereld een bevolkingsgroep inspiratie kan halen uit een top prestatie van een persoon waar zij zich aan vereenzelfigen op wat wat voor manier dan ook, dan moet je daar niet negatief over doen maar juist steunen.Weet je wel wat voor boots dat kan geven aan zulk gemeenschap en de kinderen daarin opgroeien?.


  Maak melding

 38. Alberto: Vertel je amerikaanse vrienden maar : That not all dutchman where born white, net zoals niet alle Amerikanen zwart geboren zijn.En beste Alberto dit is een vrije ned. site waar ieder zijn of haar mening mag geven, dus je opmerking aan het adres van Henk Molenaar is een beetje laag aan de grond.


  Maak melding

 39. Somo, go kap ie tros, haar a skeiding fie strak, weer ie das nanga jas, dan laat je Ranomi halen!!!!!! Huldig eng mooi mooi en ja zeker met djarang ke pang erbij. DAn weet ze precies waar haar roots liggen.
  Proficiat meisje, je hebt er hard voor gewerkt en je verdient het dubbel en dwars. Eén verzoek, neem als volgend vriendje een surinamer noh,…… Niet alle mannen zijn als Somo, of BAAS of Lonnie of Doekhie… Er zijn ook mannen als Chan 🙂


  Maak melding

 40. De zelfde soort discussie was er in Amerika over Tiger woods.Zijn antwoord was ik ben een Amerikaan.
  Ik kan mij ook een intervieuw met gullit herinneren waarin hij zei dat hij zich meer Nederlander voeld dan Surinamer, ook toen waren somige suri op hun lange suri tenen getrapt. ik vindt die hele discussie over Ranomi hier op WKN onzinnig dom en achterlijk.


  Maak melding

 41. Hee Bhagawaan, eerst afgeven op Hindoestanen dat zij in hun eigen hokje leven, nu lees ik dat ze assimileren. De waarheid ligt dan maar ergens in het midden.


  Maak melding

 42. Gadomang, na so je kari joe srefie, soortoe dong sani
  je waka e taki, je kos deng koelie, if deng koelie
  now now komopo uit Sranang den ka dape. Loekoe deng koelie wiensie pe deng de, de wroko deng srapoe, joe now, liep Gado, poti dong na fesi, sang ai trong
  DONGMANGGGGGGGGGGG


  Maak melding

 43. Forummers, Odi odi.

  Het artikel gaat over een eventuele (huldiging) die ook plaats zou moeten vinden in Amsterdam.

  Maar ik heb vele reacties hierop mogen lezen.
  Ik lever verder geen enkel kritiek hierover hoor.
  Maar mijn waarde broeders/zusters, het gaat nog steeds om een SPORT.
  Een SPORTPRESTATIE dat geleverd werd door RANOMI.

  Maar laten wij ook (realistisch) zijn met onze reacties hierop.
  RANOMI beslist zelf of ze ook een (huldiging) wil hebben in Amsterdam.
  Ze begint eerst in Den Haag, vervolgens heeft ze sponserverplichtingen op Sportcentrum Papendal etc.
  Wij weten met z’n allen dat men in Nederland door die 2 Gouden plakken en 1 Zilveren plak voorlopig niet meer om RANOMI kan.
  Maar het is nog steeds SPORT.
  Ze heeft er ook hard voor moeten trainen.

  Er zijn nog 2 sporters die over zijn gebleven op dit Olympisch gebeuren.
  En dat zijn Gregory Sedoc & Martina.
  Ik hoop en dat is mijn wens, dat beiden ook een medaille halen in Londen.
  Het zal niet gemakkelijk zijn.

  Dit moet nu echt een stimulans zijn voor onze jongeren in Su en in Ned.

  Kijk maar dicht bij huis. Dan bedoel ik Su.
  Jamaica, Trinidad & Tobago, Grenada, Bahama’s, Cuba, Dominicaanse Rep.
  Alleen maar TOPPRESTATIES worden door deze atleten geleverd in Londen 2012. En ze behalen ook diverse MEDAILLES.
  Ook die Amerikaanse atleten worden verslagen.
  Als je naar de TV beelden kijkt, geniet je woon van ze.

  Dus nog even volhouden en kijken naar het verder verloop van Gregory Sedoc & Martina.

  Odi odi.


  Maak melding

 44. Ranomi gefeliciteerd met de gouden en de zilveren medailles.

  Wat een gezeur lees ik allemaal hier.
  Heeft Ranomi niet zelf bepaald dat ze zich Nederlandse voelt door op het hoogste Olympische podium het Nederlands volkslied mee te zingen?

  Laat het maar aan haar over of ze zich meer Nederlandse dan wel Surinaamse voelt.
  Maar slim als ze is zal ze noch haar vader noch haar moeder verloochenen.

  Trouwens wat zijn zowel de Hollanders als de SuSuri’s hypocrieten.

  Wanneer het de Hollanders uitkomt dan is een allochtoon een autotochtoon.

  Wanneer het de Susuri’s uitkomt schelden ze de NedSuri’s de huid vol, maar nu een NedSuri heeft gepresteerd op de Olympische Spelen is zij ineens Surinaamse.


  Maak melding

 45. Na haar overwinning hadden zowel Eindhoven, waar Kromowidjojo traint, als haar geboortedorp aangegeven de zwemster feestelijk te willen onthalen. Woensdag 15 augustus is de huldiging in Eindhoven en 2 dagen later vindt er in Sauwerd een huldiging plaats.

  Een dubbele huldiging dus.
  Dat is m.i. al één te veel.


  Maak melding

 46. @Koelie: Ik geniet ook van die Churandy Martina.
  En ik hoop dat hij na alle inspanningen alsnog een Medaille vandaag kan behalen.
  Het wordt bijzonder moeilijk. Maar je weet nooit.
  Ik blijf voor Churandy duimen.


  Maak melding

 47. Wat jammerlijk al deze negatieve reacties.Zonder de inzet van haar Nederlandse grootmoeder was zij geen zwemster geworden.Zonder haar Nederlandse coach en gevolg was zij geen wereldtop geworden.En natuurlijk zonder de genade van onze Here Jezus was zij niks.


  Maak melding

 48. Johannes Tanoesetiko

  Het racistische surinaamse clubje denkt altijd in termen van rassen en afkomst.
  Dat merk je in Suriname heel duidelijk. Het word je met de paplepel ingegoten.
  Gelukkig hebben we dat in Nederland snel afgeleerd.
  Allemaal Nederlanders en vooral wereldburgers.

  RIJSBERGEN – Met de zege van Ranomi Kromowidjojo afgelopen zaterdag komt het aantal gouden medailles voor zwemcoach Jacco Verhaeren op tien te staan. Onder leiding van de trainer uit Rijsbergen behaalden onder meer Pieter van den Hoogenband en Inge de Bruijn een gouden plak. Twee Verhaeren-kenners ontrafelen het geheim achter zijn succes.


  Maak melding

 49. Jammer van die eindeloze domme discussie hier over wel allochtoon niet allochtoon. Allemaal racistisch geleuter door mensen die aan een “ witte man aan de Noordzee” syndroom lijden. Aan het eind van de dag zal deze Ranomi er toch niet wakker van liggen wat er allemaal hier verondersteld wordt.
  Proficiat meisje, je hebt het formidabel gedaan….op naar de volgende.


  Maak melding

 50. Zo is het @Sabaku.

  LONDEN (ANP) – Zwemster Ranomi Kromowidjojo draagt zondag de Nederlandse vlag bij de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. Chef de mission Maurits Hendriks maakte dit zaterdag bekend.

  Kromowidjojo won in Londen goud op de 50 en 100 meter vrij en zilver op de 4×100 meter vrij.

  ,,Ik heb heel graag gezegd toen het mij werd gevraagd. Ik vind het een eer en heel leuk”, reageerde de Groningse bij de NOS op de uitverkiezing. ,,Vier jaar geleden was ik er niet bij, nu kan ik toch in het stadion komen.” Kromowidjojo gaat zich er nog wel in verdiepen hoe ze de vlag zondag gaat dragen. ,,Ik moet er nog wel even goed over nadenken hoe. Maar ik ga wel vooral kijken hoe de anderen het doen.”

  De keuze voor de jeugdige zwemster is volgens NOC*NSF wederom ingegeven door het motto van de organisatoren in Londen: ‘Inspire a generation’.

  Ik heb bijzonder genoten van haar TOPPRESTATIE.


  Maak melding

 51. @ Roy

  Je zegt dat Hindoestanen over het algemeen een dun bloedvatenstelsel hebben. Dit is niet waar ,toon maar een wetenschappelijk bewijs hiervoor aan. Hindoestanen hebben net als alle andere mensen dezelfde lichamelijke eigenschappen. Ik denk dat alleen de negers uit sub-sahara en hun nazaten een grote genetische aanleg voor sport hebben.

  Die zijn een stuk primitiever , grote neusgaten , zwarte huid tegen de zon , ruig haar en een gespierder lijf.En idd een enzym tegen verzuring. Zwarten staan gewoon stukken dichter tegen het primitieve aan en zijn daarom in sport beter dan andere rassen. Misschien niet netjes om zo te zeggen maar het is wel zo.

  Wat wel zo is dat Hindoestanen over het algemeen een slecht dieet hebben. Weinig vlees eten en geen sportcultuur hebben. Daar zouden de oorzaken gezocht kunnen worden. En een gebrek aan inzet of interesse.

  Als Hindoestanen fysiek afweken van andere volken dan had je in de jeugd van de Nederlandse topclubs ook geen Hindoestaanse jongens zien en die zijn er wel degelijk.

  bijv. deze 2

  Rewien Ramlal bij RKC Waalwijk en NL elftal onder 18

  Ricardo Kishna bij Ajax welke beschouwd word als een absolute buitencategorie en waarvan iedereen bij Ajax weet dat deze jongen voorbestemd is voor het eerste van Ajax.

  Ik hoop voor de Hindoestanen dat deze 2 zullen doorbreken , voor Kishna is de kans zeker aanwezig , hij is een zeer goede speler voor zijn leeftijd en wie weet gaat hij doorbreken ,laten we het hopen.


  Maak melding

 52. haar vader mag een javaan zijn, maar zij is niet geboren in suriname en of is als nederlands kind opgevoed, dus zij heeft ook geen behoefte aan al die javanen die aandacht tekort komen; het is haar eigen keuze en die moet men respecteren…


  Maak melding

 53. Racisme zal altijd blijven bestaan,men zoekt de mensen die op elkaar lijken(en dat is een grote fout).
  De verschillende bevolking groepen die wij hebben zullen het nooit afleren,je bent een Surinamer of je bent het niet.
  Groetjes,


  Maak melding

 54. Hallo negers je leef in nederland,zijn julie nog steeds jaloers op de hard werkende hindustaan .gebriuk de naam koelie niet meer,leer je negers kinderen dat het hindustanen zijn,en dat wij altijd hebben gezorgd dat negers in suriname te eten hadden,en leer je kinderen ook dat ze geen hard werkende hindustaen moeten beroven.geen racisme begin bij je zelf.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.